Majd jövőre a nagy aksiba.
Ha lesz még szólj.
Köszi
Dell Vostro V131 piros I5 2430M Sandy Bridge 4GB 500GB 2év GARANCIÁVAL
Dell Studio XPS 1340 Studio XPS 13 új fehér LEDes 2.4GhZ P8600 4GB 500GB Geeforce 9400
Dell XPS M1330 fekete black T9300 2.5GhZ Geeforce 8400 4GB 160GB új alaplappal új fedlap kijelző
Dell XPS M1330 fekete black T8300 2.4GhZ Geeforce 8400 2GB 160GB új alaplappal
Dell XPS M1330 piros red T7500 2.2GhZ Geeforce 8400 3GB 160GB új alaplappal

Majd jövőre a nagy aksiba.
Ha lesz még szólj.
Köszi
Az szerintetek gond lenne hogy nem világitanék 1-2 napig?
mert elkezdett megjelenni az ecsetalga 
"The history is written by the victors...And here I am thinking we'd won."

Nekem kb 3 napi világítás kiesés alatt a növények eléggé lepusztultak bár megjegyzem előtte sem voltak csúcs állapotban bár most az easy carbo + megfelelő fénycsővel talán alakulnak de lassan.
|| Opel Vectra B tulajdonosok baráti köre - OpelVectraB.gportal.hu ||

Csináld meg ezt.

A kommentekből az derül ki, hogy ecsetalga esetén nem alkalmas ez a módszer.
Easy carbo-t kellene kipróbálni. Ennek mikéntjéről is szó esik a kommentekben.
Ha jól dereng, ez újonnan indított akvárium igaz?
A sötétség nem fog segíteni. Az algagátlók szintén nem.
Viszont, a világítás optimálisra álítása, a rendszeres tápozás, és CO2, vagy Easy carbo rendszeres adagolása ki fogja írtani az algát. Azért emeltem ki a rendszereset, mert az ingadozó tápanyag/CO2 is ugyanúgy algásodáshoz vezet.
Segít még a nagyon algás levelek eltávolítása, vagy egy sziámi algázó, de az csak 100l felett játszik.
Augusztusban voltam Green Aquában. Az előtt nem sokkal indítottak egy új növényes műalkotást. Volt benne mindenféle alga, és mégis ezerrel nyomatták a tápot, CO2-t, világítást, mert azt mondták, hogy kezdetben ez normális, de az alga el fog tűnni. Ideje lenne ellenőriznem az eredményt... Hatalmas az a bolt. 
Icewolf || Privátban árazás nincs!!! >> Tokió blog -> logout.hu/blog/mave13 <<
Igen az
most 10 órát világitok, semmi táp nem volt még benne
kivéve egy pár tabletta a gyökerek közé, mert nem volt/van még tápom
tudom adagolni kellene, de sajnos boltba dubla annyi mint amennyiért egy kedves fórumtárs
tudná adni,de sajna a fórumtárs szállitója késik 
Csökkentsd a világítást 6-7 órára cirka. És vehetnél addig is valami kis kiszerelésű általános folyékony tápot, és gondolkodhatsz a szénpótláson. Mert ha lesz komolyabb táp, az nélkülözhetetlen.
Milyen táp, amit kedves fórumtárs tud hozni jóárasítva?
Easy life profito és carbo asszem

Hello!Én elvinném őket,ha még megvannak.Fehérváron melózom,de reggel 6-tól másnap 6-ig.Ezért nem tudom,hogy mikor vehetném át.Bár reggel 8-ig elcsövezek a kocsiban is,ha arról van szó.Messze laksz a laktanyáktól egyébként?
A logikában semmi sem véletlen!
(#7011) weresgyufa válasza Motion_Blur (#7000) üzenetére

Ha esetleg Komáromba jársz, elvinném őket, még fizetségért cserébe is persze, nekem már van 5 szóval jó helyük lenne a csapatban. a Legkisebb 4-5 a legnagyobban 16 és 20cm-esek és kész életművészek. 
- www.bolondsagokboltja.hu -
Tegnap kezdtem a 3. aksi beüzemelését 
1. 54 literes zászlóshajó, növényes aksi, az enyém.
2. 35 literes, a lányomé (ez az új), még kevés növénnyel
3. 17 literes az újszülötteknek...
„Ha Krisztus keresztjét nézem, ott látom fent az összes bűnömet, és mindenki másét. " Bono \\\ - www.refujvaros.hu

Hagen Sun Glo: nagyons sárga és a fénye sem olyan erős mint gondoltam. Sera Daylight Brilliant: erős fény és nem sárga (6000 kelvin, 920 lumen, t8 15w) így ez marad egy darabig 

Nos.. 5 napja üzemel a kis 30 literes. Akit érdekel, itt megnézheti: [link]
Ilyen méretnél mennyi időt érdemes várni a telepítéssel?
Bocs a fekvő képért, de akármerre forgattam, a dropbox így tölti le.
[ Szerkesztve ]
Ambient Psychedelic Chillout - Psychedelik.com

Én anno kicsit több, mint 1 hetet vártam 54 literes aksinál.
Viszont jó ideje nem üzemel(t), és épp mostanság akarom újra telepíteni, mert hiányzik a szobából.
Biztos jövök én is majd megint kérdések sokaságával a fórumba 
Egyelőre az aljzaton gondolkodom, hogy mi legyen, mert a régi kavicsot biztos nem rakom vissza.
Magyarországon azért ilyen lassú a vasúti közlekedés, mert meg kell őriznünk a nagy ország látszatát! A kísértés hosszasan nyomja a csengőt, de a lehetőség csak egyszer kopogtat!
Én 2 hetet vártam és ma let kész
itt van pár kép már halakkal növényekkel

Én csak 1 képet látok, jöhetnének még. Amúgy szép lett, gratula. 
Magyarországon azért ilyen lassú a vasúti közlekedés, mert meg kell őriznünk a nagy ország látszatát! A kísértés hosszasan nyomja a csengőt, de a lehetőség csak egyszer kopogtat!
Lesznek csak nincs gépem hozzá, majd keritek egyet
egyébként van még pár itt[link]

Nem is láttam, h válaszoltál: Köszi! Tetszik ez a hamburgeres szűrő, gondolkodom rajta, de most felcsigázott egy házilag barkácsolt külső szűrő építése egy 5l-es befőttes üvegbe. Van egy Aquael fan mini plus 260l/h, ami jól forgatja a vizet, de a szűrőfelületét kicsinek találom. Szerintem a motorja elég lenne ehhez:![]()
[ Szerkesztve ]

Gyors telefonos kép!
Nokia 5110-6150-3310-3510i-6800-6600-E50-6120c-E51-E52-N95 8gb-Samsung GIO

Milyen garnélát lehet halak mellé berakni?
"(Aquastar MP 60-as akvárium Eheim szűrő/levegőztető és Eheim automata fűtő, Hagen Aqua Glo 15W T8 + Sera Daylight Brilliant 15W T8, kizárólag élő növények, kb 20 neon hal, 2 arany gurámi, 2 páncélos harcsa, 2 alganyaló, 3 zebra dánió, 4 csigaevő csiga.
Happy Life Easy Carbo 2 ml/nap, Sera Florena hetente 10 ml. Szemcsés, lemezes, tablettás, fagyasztott és gyógy tápok, kb 6-7 féle táp összesen.)"
Ebbe raknék be kiváncsiságból
Hobbiállít boltban láttam neon halak mellett kb 2 centis átlátszó rákokat
Kis pirosakat én is beraknék, alga van azt tudnak enni (jelenleg még van ecset alga de már alakul a zöld alga állomány is....).

Nekem a neonok levadászták az újszölött red cherryket,nagyokat nem bántották!A szűrőd meg bedarálja a garnélákat,kell valami védelem,mondjuk egy harisnyát kell ráhúzni a szűrő szívónyílására!Nem sok ez a halmennyiség egy ekkora akiba? 

Rákot most én is tennék bele szívesen, csak legyen béke az aksiban 
Mekkora a legapróbb aljzat, ami porszívózáskor még nem jön ki a vízzel?
Vmi apró szemcséset szeretnék most a múltkori kavics helyett. 

Szerintem a gurámi meg fogja kajálni őket.
"Jól is néznénk, ki, ha mindenki az okokat keresné, a megoldásokat meg senki." After Monday and Tuesday, even the calendar says: W T F...

Mi az az úszó növény?
"Jól is néznénk, ki, ha mindenki az okokat keresné, a megoldásokat meg senki." After Monday and Tuesday, even the calendar says: W T F...
Nálam is igy tett még régen sajna 

Kymco!!!
Itt a remek alkalom, most van külső szűrőre köthető fűtő, így nem csúfoskodik az akváriumban 
Hydor 200W-os
[ Szerkesztve ]

[link]
Az enyém szebb mint ami a képeken van 
[ Szerkesztve ]
200W 54l-re? Nem lesz egy kicsit sok?
Köszönöm, hogy belinkelted... megfontolom. Mostanság úgy is kellene vennem egyet... Az 54l-ben levőnek lenne helye.
„Ha Krisztus keresztjét nézem, ott látom fent az összes bűnömet, és mindenki másét. " Bono \\\ - www.refujvaros.hu

Hú hallod.. nagyon beindult a fantáziám egy ilyen szűrő elkészítéséhez! Néztem egy ilyet hozzá. Én pont fordítva képzelem, mint a többség. Hogy a tartály aljában lenne a szivattyú. Ez életképes megoldás?
Működőképes, csak ülepítés nem lesz hatékony.
Ha a befolyó cső alulra ér be, akkor a kilépő víz hirtelen lelassul a nagyobb átmérő miatt, és ha van pár centi rés a szűrő alja, és a szűrőréteg között, a nagyobb szemét leülepszik. Utána egyre finomabb szűrőanyagok, és a végén tiszta vizet nyom vissza pumpa. Ha alul van a pumpa, akkor a befolyó vízből a kosz a legfelső szűrőrétegre fog ráülepedni, így hamarabb eltömődik, gyakrabban kell tisztítani. De, működik.
[ Szerkesztve ]

még nem gondoltam át alaposan, és igazad van. úgy képzeltem el, hogy a szűrőrétegek is fordítva lennének, + a beszívó elején lenne egy kisebb szivacs, így nem lesz mit ülepíteni. de akkor a kosz az akiban marad a szivacson. még elmélkedem rajta..
meg is van a tartály: tömegnövelős doboz, amit a gyúrósok használnak.
A szivacs az akváriumban is felemás gondolat... Működik, de nem az igazi. Mert ugye, ha már csinálsz egy külső szűrőt, akkor nem akarsz szivacsot nézegetni az akváriumban. Másrészt meg, a befolyó száron az áramlás passzív, tehát az ellenállás az nagyon nem mindegy. Én már jártam úgy, hogy a biológiai szűrőm befolyó szárára tettem egy szivacsot, és ezután a szivattyú szépen leszívta a vizet, és nem volt utánpótlás. Pedig az csak egy TM30-as tiszta szivacs volt, 22-es befolyó, és 16-os kifolyó szár mellett... Tehát, még a méretkülönbség is megvolt.
Megvettem 
Köszi a segítséget!

köszi az infókat.
ma megérkeztek az első lakók
2 cory
[video]
nagyon elevenek.

Erre esetleg vki?
Vagy mindenki a nagyobb szemcsés aljzatot preferálja? 
kis szemcsés manado? 

"manado"? Ez micsoda? 
[link]
Egy manapság szerintem sokat használt aljzat, most pl nekem is ilyen van
eddig bevált 

Jól gondolom, hogy ezt vmi egyéb talajra kell tenni?
Vagy lehet csak ebből a talaj az aksiban?
Porszívózáskor nem jön ki a vízzel, van kellő súlya?
Amúgy tetszik.
nem árt táptalajt tenni alá, de mehet önállóan is, ha úgy alakul. nagyon könnyű, ha porszívoozni akarsz nem előnyös. de egy jó szűrő mellett nem kell porszívó, mert ebbe a talajba nem áll meg a kosz drasztikusan.
Az apróbb szemcsés előnye, hogy a mulm kialakulása nehezebb (esetleg nem is kell "porszívózni", más technikát kell használni), a nagyobbnál pedig a porszívózás egyszerűbb.
A kisebbet általában jobban szeretik a harcsák, rákok.
Van a JBL-nek olyan talaja, amit a manado alá ajánl, de ha ezt nem használod, hanem folyékony tápot adagolsz a növényeidnek, az is jó. Ezeknek a talajoknak van egy olyan képessége, hogy meg tuják kötni a tápot a porózus szerkezetük révén, és fokozatosan adagolják vissza a növényeknek.

miért is lenne sok? ha eléri a hőfokot, lekapcsol hisz automata...
Ma veszem át 

Grat, remélem tartós lesz, nekem az AquaEL-ek hamar kifeküdtek, egyedül a Jager/Eheim/MP kinek mi tetszik
és a TetraTec bírja, van ojan Jager-em ami már 10-13éves.
Beüzemeltem. Nagyon szép látvány, hogy az aksiból kikerült a fűtés.