Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Fáradt gőz  »  Akvarisztika

(#3001) hoby36 válasza rien (#3000) üzenetére

hoby36
(senior tag)

Bocs.Több ablak volt nyitva és elnéztem. :B

A logikában semmi sem véletlen!

(#3002) _az

_az
(senior tag)

egy kis lelkesítő anyag:

takashi amano
[link]
:C

az

(#3003) sasa311 válasza degu (#2997) üzenetére

sasa311
(PH! addikt)

Nem, ez a hobbi pontosan a felelősségteljes állattartásról szól. Arról, amit te nem csinálsz.

Oké, ez a magánügyed, de utána marhaságokat megosztani mással az nagyon nem helyes.

Ahogy az viszont tény, hogy én nem is hobbiszinten űzöm az akvarisztikát, ennek kapcsán tudok segíteni itt azoknak, akik hobbiszinten űzik. Illetve azoknak, akik egyrészt gondolkodnak, másrészt jót akarnak az állataiknak. Te ezek közül egyik sem vagy, azért tanácsoltam azt, amit.
Most pedig vagy legyél lelkiismeretes állattartó és legalább egy alapszintű tudást ragassz magadra, vagy ha már erre nem vagy képes akkor legalább tartsd a szadista módszereidet meg magadnak, mert még véletlenül valaki elhiszi, hogy nem lehet úgy halakat tartani, hogy ne kéne hetente 2-3at lehúzni a wc-n....

Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?

(#3004) Kidus válasza DirtyFREE (#2998) üzenetére

Kidus
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Nem neztem mar be eleg regen, nem lattam a kerdest :)
Tulvagyunk egy helyvaltoztatason ( szobaatrendezes ), aminek eredmenyekepp teljes vizcsere volt nagytakaritas nelkul, probaltam a stresszt a leheto legkisebbre venni.
Eleg jol vettek, egy uvegharcsa banta sajnos, tobbi rendben meguszta.

Azota vettunk par ujat, sajna betegek voltak de nem latszott, en meg nem tudtam karantenozni, szemre okes volt, hat betettem oket a nagyba.
Kipusztult majdnem az egesz uj halallomany ket heten belul. A regi sertetlen azota is.
Talan az ujakbol megmaradt meg 5-6 ( eredetileg ugy 18-20 volt ), gyogyszerezes utan, vizcserek utan, kinlodas utan most beallt minden szepen.
Vettem meg 4 veliferat es egy bettat valahol mashol, ok kulon karantenban vannak, miota meg van csinalva ( a 100 literes ), gyonyoruek, eleterosek, ugralnak, kergetik egymast stb... ezen tul csak errol a helyrol veszek halat.
Nemsoka atteszem oket a nagyba, csak meg par merest meg akarok csinalni, rendben van-e a viz.

Ma meg vettem egy tuzhasu gotet, igen aranyos :)

Assuming Control

(#3005) rien

rien
(senior tag)

Korábban írtam, hogy eltűntek a guppyk és nem értettem hogyan, hogy egy szálka nem maradt belőlük. Valaki írta, hogy az anci lehet a bűnös a tetem eltüntetésben. Igaza volt :((( Tegnap még vígan úszkált a pink dánióm, ma nézem mivel küzd az egyik anci, hát a tetemével :(((
Nem tudom meddig élnek átlagosan a dániók, 1,5 éve volt az akiban :(((

----------------------------------------- <<<<< Trust no 1 >>>>> ---------------------------------------- -------------------------------------------------- én meg téged -------------------------------------------------

(#3006) DirtyFREE válasza rien (#3005) üzenetére

DirtyFREE
(kvázi-tag)

Pszt ...
Én voltam az akivel beszélted:D ;]

"1520 nap után megérett ismét egy rang" :)

(#3007) rien válasza DirtyFREE (#3006) üzenetére

rien
(senior tag)

:) lehet.... akkor neked volt igazad, és halkan mondtam :D

----------------------------------------- <<<<< Trust no 1 >>>>> ---------------------------------------- -------------------------------------------------- én meg téged -------------------------------------------------

(#3008) rien válasza rien (#3005) üzenetére

rien
(senior tag)

Folytatás és kiegészítés :(((
Szóval a guppyk nyáron tűntek el, de mostanában eltűnt még 3 fekete mollim is, kisebbek voltak.
Ma mire jövök haza :U az ancim az egyik fekete molli tetemével küzd, aki tegnap este még úszkált, vacsizott szépen :O Másfél éve volt az akiban, meg legalább 6 hónapos lehetett mikor hoztam.
Ami három napja volt és írtam is pink dániós tetem azt én kivettem tőle, nem hagytam, hogy megegye.
Létezik, hogy rákapott az anci és levadássza a halaimat valahogy? Amúgy nincs betegség az akiban.
Mit mondotok? Ahogy látom csak a nagyobb anci eszik belőle, a kisebb rá se néz, de a nagy kerül-fordul kicsit szopál belőle :O

(#3009) Bordoi válasza rien (#3008) üzenetére

Bordoi
(őstag)
LOGOUT blog

Nálam is az ancik szoktak takarítani, amíg észre nem veszem.
Viszont azt nem hiszem, hogy az anci eltudná kapni.

[ Szerkesztve ]

Ha elengeded a postát akkor vennék két akkut is.---Ha megbeszéled a postával, hogy ingyen elviszi neked, és erről írásos igazolást is hozol, akkor részemről oké a dolog!--by dobozosfiu

(#3010) Kidus válasza Bordoi (#3009) üzenetére

Kidus
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Sose tudhatod, lehet, hogy kiszijja a lelket :)
Amugy nekem a bekammal verekedett allandoan. De mar nem, mert a beka tragikus halalt halt, viszont bizonyithatoan semmi koze nem volt az ancihoz.

Assuming Control

(#3011) rien válasza Bordoi (#3009) üzenetére

rien
(senior tag)

Nem tudom azért kérdezem mert kezd gyanússá válni. Vagy ez a durván két az élettartam és kezdenek hullani az őslakos halaim? :F de ez eddigiekre ez nem magyarázat.
A guppyk, a három kis molli új lakók voltak kicsik is voltak, meg pár hónapot voltak csak az akiban.
Azt tudom, hogy ez a molli sokszor az aljzaton aludt. Volt egy kis testi fogyatékossága, úgy fél éve meggörbült a teste :F de szemmel láthatólag jól elvolt vele, jól is úszott, csak alvásnál volt érdekes, hogy többször függőlegesen, a farkát maga alá hajtva, az aljzaton ülve aludt :)
Arra gondoltam, hogy van a kamerán az a funkció amivel ilyen virágnyílást lehet rögzíteni, nem tudom mennyi időnként csinál egy képkockát. Bár még nem próbáltam, de ráállítom az akira hátha meglesz, hogy történik. De ha az anci az biztos, hogy kiszögelem a falra.

(#3012) RedWing

RedWing
(fanatikus tag)

Tegnap végre megérkezett szépségem. :C
[link]
Pénteken jön a párja is!

Egy mérnökkel vitatkozni olyan, mint bírkózni egy disznóval a sárban. Néhány óra elteltével rájössz, ő élvezi!

(#3013) Bordoi válasza Kidus (#3010) üzenetére

Bordoi
(őstag)
LOGOUT blog

Nekem 3 felnőtt és 2 gyermek ancim van, de ezek olyan bambák, hogy még egymást sem cseszegetik. :)
Egyedül kaja osztásnál szokott a felnőtt hím rendet rakni.

rien Én már évek óta nem keresem az időszakos halpusztulás okait. Nálam is előfordul rendszeresen, hogy a teljesen egészséges halaim elpusztulnak, de hogy mitől :F

Ha elengeded a postát akkor vennék két akkut is.---Ha megbeszéled a postával, hogy ingyen elviszi neked, és erről írásos igazolást is hozol, akkor részemről oké a dolog!--by dobozosfiu

(#3014) BÁ Nutrition válasza rien (#3011) üzenetére

BÁ Nutrition
(őstag)

nekem papagalysugereim vannak de azok olyan kemenyek hogy agyon se lehetne oket dobni:DDD
komolyan szerintem meg a ciannak is ellenallnanak

http://www.youtube.com/watch?v=KKSQtQqLVdU&feature=player_embedded# ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""

(#3015) BÁ Nutrition válasza rien (#3005) üzenetére

BÁ Nutrition
(őstag)

a daniok kb addig elnek, nem birjak tul sokaig

http://www.youtube.com/watch?v=KKSQtQqLVdU&feature=player_embedded# ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""

(#3016) RedWing válasza Bordoi (#3013) üzenetére

RedWing
(fanatikus tag)

Kidus
Nálam is u.e. a helyzet! Csak éppen 2 felnőtt, 3 pici anci...
Sosem volt még velük semmi baj, csak a nagy hím szokott etetésnél agresszívabban fellépni, de más halat akkor sem bántott még soha!

Egy mérnökkel vitatkozni olyan, mint bírkózni egy disznóval a sárban. Néhány óra elteltével rájössz, ő élvezi!

(#3017) DirtyFREE

DirtyFREE
(kvázi-tag)

Épp pár napja történt lámpaoltás után h. az a ancim ki akarta kergetni az akiból a
repülő rókámat:(

Csak a nagy riadalomra figyeltem fel hogy a már nem kis hal dübögteti a tetőt:S

Mikor felkapcsolta ma villanyt fényben folytatódott a hajsza:S

Egyszerűen megkergült a hímem:S

(#3018) Kidus

Kidus
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Nekem meg szuletett kb. 20 veliferam.
Illetve tobb, de sajnos anyuka amikor csak eselye volt, kapdosta be oket, ugyhogy eleg kinkeservesen sikerult megmenteni, ami maradt.
Elletolada ide vagy oda, ki kellett engednem, aztan csovel szippantgatni a kicsiket, ahogy jottek. A vegefele mar erosen szidtam anyukat :)
Raadasul tul koran is jottek, de ugy tunik, 2-3 kivetelevel jol vannak, viz tetejen usznak szepen, egyenesen. A hason fekvokkel meg varok, hatha.

Assuming Control

(#3019) rien válasza Bordoi (#3013) üzenetére

rien
(senior tag)

Értem. Akkor lehet nálam is eljött az idő, az első sorozatos halhulláshoz.... én meg gondolatban a falraszögelésen gondolkodtam az ancimat illetően :D aki lehet csak a dolgát végzi, szegény :) Köszönöm! Azért figyelek........ami nem lesz nehéz... hal alig van, népszámlálás 3mp :D 112 literben: 2 anci, 2 viti, 3 neon, 3 kolibri, 4 fekete molli. Ennyi, de nem is hozok új halat, hátteret akarok csinálni, illetve akartam már nyáron is csak nem úgy alakult, a jó időből kifutottam sajnos, így fűteni kell majd, jobb ha kevesebben vannak.

BÁ Nutrition: Köszi, értem akkor durván két éves kor körül normál lehet a dánió hullás.
agyon se lehetne oket dobni :D :D :D :DDD :DDD
papagájsügérrel még nem volt dolgom :) de már figyelgettem őket a boltban, tetszenek :) bár kicsit bambának tűnnek :DDD Mekkora medence kell nekik?

[ Szerkesztve ]

(#3020) Kidus válasza rien (#3019) üzenetére

Kidus
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

De azt ugye tudod, hogy a vitorlasok eleg agresszivek tudnak lenni, es a molly-k is csipkelodnek/hajtanak?
Nem azt mondom, hogy feltetlen ilyen az osszes, de elo szokott fordulni.
Volt mar normalis vitorlasom, normalis bettam, es volt mar olyan is, hogy a vitorlasom szanaszet szedte az osszes guppimat, es a bettam mindenkinek nekiment.
Az anci meg valoszinuleg csak takarit, bar nem olvastam utana, voltak mindig is nekem, es csak akkor voltak igen hatarozottak, mikor etetes volt, olyankor kikoveteltek maguknak, amit kineztek. Soha nem lattam oket mas halakra racuppanni csak ugy.
A bekaval utaltak egymast, de az mas kerdes :D
Ettol fuggetlenul jol elvoltak egymas mellett, nem kereste egyik sem az alkalmat, hogy megtalalja es cseszegesse a masikat.
Meg az is lehet, hogy az egyik molly baszkural mindenkit, foleg egymast szoktak.
Vagy ahogy szo volt rola az elobb, csak kioregedett par halad.

Mas:
Tegnap ota az egynapos veliferak sokat fejodtek, korulmenyekhez kepest nagyon jol neznek ki, 2-3 hasonuszo van ( valoszinuleg ugy is maradnak ), a tobbi eszik, mozog, szepen uszik :)
Kicsit a farkukat osszehuzzak, esetleg valaki otlet, miert? Nem mind, de nagy reszuk.

Assuming Control

(#3021) BÁ Nutrition válasza rien (#3019) üzenetére

BÁ Nutrition
(őstag)

nekem 260as aksiban van 2, voltak meg frontosaim de nem birtak a kikepzest a papagalysugerek mellett, vagyis azert sokaig igen, nyaron mult ki az utolso, 4 eves volt. a papagalysugerek meg nem tom, nalam 5-6 eve vannak, de mar akkor sem voltak kicsik mikor vettem oket

(#3022) rien válasza Kidus (#3020) üzenetére

rien
(senior tag)

A vitikről tudtam, dehogy a mollyk....ezzel megleptél.
Nálam nem agresszívak/csipkelődősek a mollyk. Két dologra emlékszem amikor is agresszivitás jeleit mutatták, de egyik se volt komoly:
- haldokló halat kezdtek el csipkedni, de soha nem mozdultak rá egészséges halra (egy kivétel volt amikor beraktam új guppykat fénylő kék farokkal....de akkor az összes akváriumban lévő hal rájuk mozdult, mindenki kergette őket egy ideig, de csak kíváncsiság lehetett, mi az fénylő izé :D mert egy-kettőre leszálltak róluk
- illetve az átmenetileg egyedül maradt guppy lányt kergette kegyetlenül a molly fiú ha csak meglátta....de később rájöttem miért... a guppy lány csipkedte a molly lányok úszóit, ezért volt morci a hárem ura :)

A vitik egymással hadakoznak és az újszülött halakat tüntetik el mindegyszálig. Régebben az egyik a mollykra mozdult, de nem komolyan, inkább olyan területvédés, erőfitogtatás lehetett, hogy na menj arrébb (fél akvárium hossznyit úszott utánuk). A legkisebbek a neonok elúszhatnak a szájuk előtt, soha el nem tűnt egy se.
A két ancim közül a kisebb nem sok vizet zavar, szinte látni se lehet...ám a nagyobb nagy terület védő.....nem csak a társával szemben...és nem csak evésnél, úgy repül mint egy sárkány a halak után :D Ám az anci is a mollykra haragszik a legjobban, bár biztos azért mert ők vannak legtöbbet az ő területén, a többiek inkább középen és fent úszkálnak, a mollyk meg csipkednek az aljzatról is ezt-azt.
De azért kezdem kapizsgálni, hogy nem igazán lehet amire gondoltam. Felfogtam :) nem kötöm az ebet, csak kérdeztem lehetséges-e.

Amúgy róluk van szó?

(#3023) rien válasza BÁ Nutrition (#3021) üzenetére

rien
(senior tag)

:Y az igen
nem igazán találok leírást róluk, de akkor sejtem a br.112 liter kevés lenne, láttam egyet az egyik boltban durván 40x40cm-es oszlop akváriumban, akkor az ilyen kínzás lehet neki?

(#3024) mityku

mityku
(fanatikus tag)

Üdv Mindenkinek!
Indiai vizicsillag ingyen elvihető, vagy argentín átokhínárra elcserélhető.

Átvehető Győrben. érdeklődni: mityku@citromail.hu-n.

Optimistán bele a reménytelenségbe! ''a légifölény olyan mint a pénz: nem boldogít, de nem árt ha van'' - by: JagdPanther

(#3025) Kidus válasza rien (#3022) üzenetére

Kidus
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Roluk, csak dalmataban :)

Assuming Control

(#3026) rien válasza Kidus (#3025) üzenetére

rien
(senior tag)

:) szépek, de ahogy olvasom nem egyszerű velük bánni, nem kezdőknek valók :)

(#3027) Kidus válasza rien (#3026) üzenetére

Kidus
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Semmi extra, nagy akvarium ( nekem a 200 literben van 8 ), jo kis langyi viz, kell bele tenni sot, meg be kell szerezni egy olyan szurot, ami nyomja az oxigent is a vizbe.
Ja meg kell nekik algatabit adni, imadjak :)

Assuming Control

(#3028) rien válasza Kidus (#3027) üzenetére

rien
(senior tag)

Az algatablettát én is dobálom az anciknak, de mindenki szereti a vitorlások is :)

(#3029) sasa311 válasza rien (#3026) üzenetére

sasa311
(PH! addikt)

Tök egyszerű velük bánni.

Átlagos hőm. kemény vizet szeretik. Külön jó sózni a vizüket, de nem létszükséglet.

Zöld táplálék - főleg szaporításhoz - elengedhetetlen. Sima alga, algatabletta, forrázott saláta / spenót vagy puhára főtt borsó is megfelelő.

(#3030) BÁ Nutrition válasza rien (#3023) üzenetére

BÁ Nutrition
(őstag)

nem feltetlen, egy par meg elferne benne

(#3031) rien válasza sasa311 (#3029) üzenetére

rien
(senior tag)

Értem. Akkor ezek után azt is megkérdezném :) hogy társasan tartható, vagy az legalább igaz a leírásból, hogy nem lehet közös akváriumban tartani.?

BÁ Nutrition
: Aha, köszi! Ez jó hír lehet kifogom próbálni őket, jó fejnek tűnnek :)

(#3032) Kidus válasza rien (#3031) üzenetére

Kidus
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Nalam mindig tarsas akvariumban voltak.

Assuming Control

(#3033) sasa311 válasza rien (#3031) üzenetére

sasa311
(PH! addikt)

Tartható társas akváriumba, csak legyen legalább 100 liter és legyen benne búvóhely. Akkor nem fognak kekeckedni senkivel.

(#3034) rien

rien
(senior tag)

Köszi mindkettőtöknek!
De jó :)) akkor ha kész a háttér tuti halfaj újítás lesz nálam :)

(#3035) RedWing

RedWing
(fanatikus tag)

Sziasztok!
Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy milyen etetőautomatát érdemes venni?
2 hétre megyek síelni és sajnos minden szóba jöhető ember, akire rá merném bízni halacskáimat, vagy nem lesz Pesten, vagy velem lesz a sípályán... :O
Előre is köszönöm szépen a segítséget! :R

(#3037) Bordoi válasza RedWing (#3035) üzenetére

Bordoi
(őstag)
LOGOUT blog

Mivel nem lesz más választásod, kénytelen leszel kipróbálni.
Viszont, gondolom jobb boltokban tudnak adni némi infót arról, hogy mennyire jók ezek a cuccok.

[link] Ezek közül szerintem bármelyik jó lehet.
Ebben a boltban komoly tanácsokkal is ellátnak.

(#3038) RedWing válasza Bordoi (#3037) üzenetére

RedWing
(fanatikus tag)

Köszönöm! :R
Ismerem a boltot. Többször vásároltam is nálunk. Gondoltam megkérdezem itt, hátha valakinek van személyes tapasztalata velük (mármint az etetővel), hátha tudnának ajánlani konkrét típust.

(#3039) V.Stryker

V.Stryker
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Jó reggelt!

Ismertek valakit, aki a már meglévő teknőst akváriumomba tudna ragasztani egy polcot és a tetejére egy csúsztatható tetőt?Persze occóé. :)

Riasztók, kamerák, minden ami biztonságtechnika!!! Írj privit ha kéne valami!

(#3040) RedWing válasza V.Stryker (#3039) üzenetére

RedWing
(fanatikus tag)

Üdv!
Itt próbáld meg! Nekem csak pozitív tapasztalatom van vele!
[link]

Szerk.: link

[ Szerkesztve ]

(#3041) Petie

Petie
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

üdv halasok :)
régebben már volt egy 60 L-es akváriumom és most újra halazni támadt kedvem.
csak vitorláshalat akarok beletenni, plusz szépen berendezni.
az lenne a kérdésem, hogy hány litertől nevezhetjük önfenntartónak az akváriumot? régebben falra másztam a sok takarítástól, és nem akarnék annyit takarítani. mindig kavicsot mosni, teljesen szétszedni és kimosni az akváriumot, nem kell már ez nekem :)

°°°°°°°°°°°°°°°°° "Goa is not a place, its a state of mind." - Goa Gil °°°°°°°°°°°°°°°°° °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Honda - The Power of Dreams °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Eat, Sleep, JDM °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

(#3042) Bordoi válasza Petie (#3041) üzenetére

Bordoi
(őstag)
LOGOUT blog

Olyan akvárium nem nagyon van amit nem kell rendszeresen takarítani.
Legalábbis én még nem láttam. :U

(#3043) Petie válasza Bordoi (#3042) üzenetére

Petie
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

annyi belefér hogy leengedem 3/4ét a vízből és újratöltöm :P

°°°°°°°°°°°°°°°°° "Goa is not a place, its a state of mind." - Goa Gil °°°°°°°°°°°°°°°°° °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Honda - The Power of Dreams °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Eat, Sleep, JDM °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

(#3044) tupacamaru válasza Petie (#3043) üzenetére

tupacamaru
(PH! addikt)

Az édes kevés hogy csak vizet cserélsz. :(

Itt a mi aksink: [link]
Itt pedig épp most rakja a vitorlás az ikrákat egy levélre: [link]

A képek elég rossz minőségűek, SRY. :B

[ Szerkesztve ]

Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!.................... De figyelmeztetlek, letollak titeket mint a szaros gatyát. by Terry Collins........... Na mi lesz??? Ijessz!!!

(#3045) rien válasza Petie (#3041) üzenetére

rien
(senior tag)

Nem kell mindig kavicsot mosni, teljesen szétszedni és kimosni az akváriumot.

Az enyém br. 114 liter egy 25 literes kannába engedek ki vizet és annyit cserélek kéthetente, ha jobban ráérek hetente (asszem 10-30% között mondják jónak a részleges cserét) + szűrő és üvegtisztítás..... ez nem sok meló :U ja meg a növényeket ritkítani, ha úgy állnak vagy leszedni ami esetleg barnul
A díszeket néha kivenni átsikálni.
A kavicsot se kell kiszedni mindig, durván 1,5 éve megy az aki én még nem szedtem ki soha, nincs semmi baja. Vettem ilyen aljzattisztítót ezzel szívom le a vizet meg szedem le a dzsuvát az aljzatról....néha rávákumolok vele a kavicsokra, felkapja a kavicsokat és frankón kiszed közülük mindent.

---------------------------------------------------------------------------------------------------
Egyébként teljes újraindításra van szükség időnként, ha nem indokolja pusztulás vagy bármi más?

(#3046) Bordoi válasza Petie (#3043) üzenetére

Bordoi
(őstag)
LOGOUT blog

Én senkinek nem ajánlok akváriumot 100L alatt. Egy jó szűrővel és kis törődéssel azt már szépen meg lehet csinálni.
Én hetente 10 max.20% vizet cserélek.

(#3047) Petie válasza rien (#3045) üzenetére

Petie
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

igen így gondoltam, ennyi nekem elég takarításnak.
én kavicskiszedésig mindig olyan 3-4 hónap alatt értem el a 60L-essel és az nekem vesződség :(
egy jó szűrő (akár teljes aljzaton kavics alatt, valami hullámos kinézete van :D ) vízcsere 2-4 hetente 1/3-a, plusz növények és üvegtísztítás (van ilyen mágneses bizgentyű amit huzigálni kell :D )
ennyire gondoltam.

akkor ezt mondjuk egy 150L-essel meg lehet csinálni?

(#3048) DirtyFREE

DirtyFREE
(kvázi-tag)

Majd egy év gond nélkül cseperedett a betta hímem,most haza kellett utazzak pár napra
betegség miatt & mire visszajövök a hím hasvízkóros lett & ma elpusztult, :O
Az ibolyalazacom orra pedig elkezdett "rohadni" mi lehet ez?
Én szájhabra gyanakszom :F

(#3049) Zebu válasza Bordoi (#3042) üzenetére

Zebu
(őstag)

Kérdés meddig tudod kihúzni a rendszeres takarítást!

Jelenleg én a vizemet sem nagyon piszkálom 1, másfél havonta cserélek 20% körüli mennyiséget. Igaz ehhez hozzátartozik, hogy a biológiai szűrőbe tettem SZAT gyantát ami állítólag elég jól nitrátmentesíti a vizet. Ez biztos így is van, mert azóta megszűntek a vakarózások, amiket a víz terhelődése folyamán jött elő. Valójában természetes reakció a hal részéről....

Hál istennek kicsit beindult az algatermelődés is, ami normál keretek között szintén a jó víz jele.

A szűrőket elég ritkán takarítom. A biológiait kb. fél évente, vagy több.... a mechanikait is kb 4 havonta.....

A homok átforgatását maláj tornyosokkal oldottam meg, igaz most a synodontisok elkezdték pusztítani a csigákat ami meglepett, mert nem ez lenne a fő táplálékuk, de a vége az, hogy a homok teteje tele van üres csigaházakkal. Most nem tudom mi lesz a talaj forgatással. Kiszedni boztos nem fogom, mert szerintem többet ártanék, mint amennyit használna.

Valójában mondjuk attól függ milyen halakat tart az ember. Pont mostanság jöttem ki egy heveny bélgyulladásból....pontosabban a halaim... a 25 halból 11 lehullott :(

Gyűrűk ura díszdobos rendezői változat | Indiana Jones díszdobozos eladók

(#3050) Petie válasza Zebu (#3049) üzenetére

Petie
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

mekkora akváriumod van?
és azok a csigák a fenéktalajon kóborolnak?

illetve kérdések lennének még :)
kezdek egy zsír új akváriumot. mit kell tennem? csapvízhez milyen szereket kell hozzáadjak hogy a halaknak jó legyen? milyen löttyöket kell beletenni az akváriumba?

Útvonal

Fórumok  »  Fáradt gőz  »  Akvarisztika
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.