Üdv mindenkinek. Nem találtam ilyen irányú topicot így gondoltam nyitok egyet. Nyilván sokunkkal előfordult már, hogy nem volt elég a WiFi/3G/GSM/GPS térerő, vagy éppen kifogyott az akksi túrázás(+navigáció) kellős közepén. Vagy éppenséggel vizitúrához keresünk vízálló tokot.
Itt szeretném összegyűjteni a PDA-khoz/okostelefonokhoz kitalált mindenféle ügyes megoldást, amik megkönnyítik az ember életét. Az univerzális, nem-márka/készülékfüggő megoldások előnyben (ki akarja a fél fiókot kidobni készülékváltáskor...)
Kezdve a sort akksi témában erre a gyöngyszemre nemrég találtam rá: 1személyben AA-s akksitöltő és tartalékakku egy seregnyi készüléktípushoz. Végülis miért vegyen az ember extradrága pótakksit, ha van külső, más készülékkel is kompatibilis +oldás?
Szükségmegoldás a wifi jel erősítéséhez.
A GPS jel néha nem elég pontos (főleg kocsiban nem árt, ha nem késik a jel két utcasaroknyit) - ebben segítenek a különböző antennák. A pontosságot drasztikusan (<1m) javító megoldás a DGPS (EGNOS, MSAS és WAAS infók) használata.
Szintén navigációhoz kapcsolódik a TMC vevő: ebből is van fixen az autóba szerelhető, az autó antennáját használó változat, ami bluetooth-on keresztül a legtöbb mai eszközzel kompatibilis.
Szóval, osszuk meg egymással, ha az életet megkönnyítő ötletre/termékre bukkantunk.
[ Szerkesztve ]
NAGY HDD Statisztika készül: http://prohardver.hu/tema/hdd-k_megbizhatosaga_elettartama/hsz_1-50.html