Sajnos a programozók nem arra irják a programokat, ami épp a userek gépében van.
Jó példa erre a Crysis, a legújabb és legdrágább CPU-GPU kombon is csak közepes sebességen fut. Talán majd a GF9 és ATI következő kártyáján megy majd úgy, ahogy a programozók akarták hogy menjen.
A DOOM3 is ilyen volt, megvetted és az aktuális GF5900-es és ATI 9800-as kártyán ment ahogy ment, de nem full beállitással, aztán jött a GF6800 és azon már minden fullon ment és tökéletes volt.
Nekem az az érzésem, hogy a "slágergyanús" programokat iró emberek kapnak ajándék hardvert ( GF9 már tuti van laborban 10-15 példány, esetleg már GF10 is ) pld egy GF9-es kártyát, ami belövik az optimalizációt és végül kiadják a kész programot. Igy a USER megveszi a progit, mert gyünyürű, élethű, feltelepiti és az inditásnál kapja az első pofont, hogy bizony kompromisszumok árán megy csak a program elfogadható sebességgel, vagy ellenkező esetben nézhet egy gyönyörű diavetitést.
Szerintem ez jól ki van találva.... mindig lehet gyorsitani és azt mindig el lehet adni.
Nagy biznisz ez !
A PhysX jelenleg annál a pontnál van, amikor nem a PhysX2 PPU-n dolgoznak és már azt reklámozzák, hanem még a PCI-E tipus reklámjánál állnak és a PCI-os eladásokat szeretnék növelni. Szerintem 1 évig még ez nem fog változni, majd utána esetleg, ha már lesz annyi bevételük, hogy a PPU-2 véglegesitésén dolgozzanak és belefogjanak annak a marketingjébe .... és kb 2 év múlva már lehet, hogy PPU2-re kell majd gyűjtenem.
Szerintem már az is jó lenne, ha egy magot kineveznének, ami a fizikát számolja, vagy legalább a PPU-t kiszolgálja, hogy ne kelljen közösködnie a VGA-val. Már azon is sokat nyernénk.
Retro nosztalgia: PIII 1133Mhz, ABIT VH6T, Voodoo3 3000, SB AWE32 8MB