Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#551) Maotun

Maotun
(senior tag)

x2 4600+ cpu, 2 gb ram, ati 1950 pro gpu, thermaltake 430W táp elbírja ezt a PPU-t
már csak 32 140 ft :DD

(#552) Maotun válasza batman777 (#549) üzenetére

Maotun
(senior tag)

32140 asus dobozos + GRAW :DD 1 év gar :R

(#553) Calibos válasza littlelion21 (#550) üzenetére

Calibos
(PH! addikt)

Meg
De igazából nem a Vga a lényeg hanem a játék támogassa...

(#554) batman777 válasza Maotun (#551) üzenetére

batman777
(fanatikus tag)

Nekem 360W-os Chieftec viszi a 7900 GTO-t, socket 939-es 2700 Mhz-re húzott X2-őt.
Szerintem igen. :)

Retro nosztalgia: PIII 1133Mhz, ABIT VH6T, Voodoo3 3000, SB AWE32 8MB

(#555) Calibos válasza batman777 (#548) üzenetére

Calibos
(PH! addikt)

Ha felső kategóriás kártyák hűtésével elégedetlenek vagyunk kompromisszumokat kell kötnünk. Egy HR-03 vagy AcceleroS1 ugyanúgy elfoglalja a helyet...

Miért kéne tuningolni?

(#556) Calibos válasza Maotun (#551) üzenetére

Calibos
(PH! addikt)

Egy normális 400Wattos táp, egy C2D/ 8800GTX is elbír

(#557) Maotun

Maotun
(senior tag)

egy asus-t néztem ki pici ventije mennyire hangos :F

(#558) Bj Brooklyn

Bj Brooklyn
(fanatikus tag)

Én is beneveztem egy Asus-ra. Ha minden igaz akkor jövőhét pénteken itt is lesz. :C

Ha a Google a barátod, akkor a Wiki a barátnőd :)

(#559) batman777

batman777
(fanatikus tag)

Nekem BFG van, amelyről azt olvastam, hogy halkabb mint az ASUS, de szerintem ez is hangos. Pont olyan a hangja, mint a régi GF4 ti4200 ventije volt.
Viszont egy Zalman VF 700 vagy 900-at könnyedén rá lehet rakni és máris hangtalan.
Érdemes!

(#560) batman777

batman777
(fanatikus tag)

Nézzétek meg ezeket:
http://www.google.hu/search?hl=hu&q=asus+physx+vf900&meta=
Jó példa ezekre.

(#561) Maotun válasza Bj Brooklyn (#558) üzenetére

Maotun
(senior tag)

az 546 os hosz. helyröl veszed?

(#562) Bj Brooklyn válasza Maotun (#561) üzenetére

Bj Brooklyn
(fanatikus tag)

Igen, 34 helyett mostmár 32-ért!!! :C

(#563) Maotun válasza Bj Brooklyn (#562) üzenetére

Maotun
(senior tag)

grat hozzá testvér!
én még variálok mivel lepjem meg magam vagy physx az 1950 pro mellé, vagy vga csere 3870 re . Mindkettőre nincs pénz :O
Kiváncsian várom tapasztalataidat ? boltról, futárról, és természetesen a PPU ról?
Warmonger, UT 2007, GraW2, szerintem oda Qr a crysisnak
:C

(#564) batman777

batman777
(fanatikus tag)

A crysis kapcsán reklámozták, hogy ha mozogsz egy pályán és nekimész a fa leveleinek, akkor azok elhajlanak. Nos, ezt a GRAW 1 és a GRAW 2 is tudja. :)

(#565) dregpeter

dregpeter
(tag)

hy, szeirntetek megéri egy ilyen PPU ba belefecsérelni a pénzt? ÖSZINTÉN :W

Az élet mndig olyan, amit nem mindig lehet szeretni, de egyet mindenki szeret MEGKÖNYEBBÜLNI

(#566) batman777 válasza dregpeter (#565) üzenetére

batman777
(fanatikus tag)

Nézd meg azokat a játékokat, amik támogatják ezt a kártyát. Stratégiai programok ( Joint Task Force ), FPS programok ( GRAW1-2, BOS, Unreal3 motorral készült programok) és a tervező programok. Ha azok bejönnek neked, akkor nem kérdés hogy vegyél-e egy ilyen kártyát. Ha Crysis az isten és semmi más nincs a világon, akkor nem javaslom a vásárlást.

Ha gyönyörű, életszerű robbanásokat, fizikai hatásokat, ruhaeffektusokat szeretnél látni, akkor a kártyával megteheted.

Végülis a kártya a látványt és a fizikai hatásokat teszi valóságosabbá, dolgozik karöltve a videokártyával és a processzorral. :)

(#567) Maotun válasza batman777 (#566) üzenetére

Maotun
(senior tag)

Hello!
A call of duty 4 ut3 motoros de agiea logo nélkül ? MofH Airborne ut3 motoros de agiea softvert telepít?
A CoD4 nek a beálításai kozott van egy dual video card opció ? szerintem cf sli re vonatkozik... :U de mit mond a ppu ra??????????? yes or no ?

(#568) Maotun válasza dregpeter (#565) üzenetére

Maotun
(senior tag)

nagy kérdés ... én évekig fikáztam a hang karikat tavaly vettem xfi-t.
én hiszek a ppu ban 1 éve hülyeség volt ma már "nocsak-nocsak" jövöre kötelezö elem a gamereknek mint pl vga. ja nagyon régen még az sem kelett a pc.-be :)

(#569) batman777 válasza Maotun (#567) üzenetére

batman777
(fanatikus tag)

A call of duty 4 ut3 motoros, de agiea logo nélküli, mivel a készitők a Havok fizikai motort aktiválták benne. A PhysX motorja is megy softveresen csak lassabb kártya nélkül. Az UT3 motorban szerintem lehet választani, hogy melyik fizikai almotort használja. COD4-nél nem szimpatizáltak a physx-el, ezért inkább havok lett a motorválasztás. UT2007-ben meg PhysX van.

Elméletileg egy bazigyors CPU sok maggal eléri azt a sebességet, amit egy lassabb cpu + PPU együtt. De erre még nincsenek tesztek.
Lásd a carwash demot, ami softver módban 15 fps és cpu terheltség 50%, mig hardvare módban 50 fps és cpu terheltség 10% se ( addig a proci dolgozhat máson:) ).

(#570) Gyusz válasza batman777 (#569) üzenetére

Gyusz
(őstag)
LOGOUT blog

A Call of Duty 4 grafikus motorja házon belül készült, tehát az Infinty Ward fejlesztette és semmi köze az Unreal Engine 3-hoz.

(#571) Maotun válasza Gyusz (#570) üzenetére

Maotun
(senior tag)

tehát akkor a cf et vagy sli-t támogassa ugye :U

(#572) Maotun válasza batman777 (#569) üzenetére

Maotun
(senior tag)

"Elméletileg egy bazigyors CPU sok maggal eléri azt a sebességet, amit egy lassabb cpu + PPU együtt. De erre még nincsenek tesztek.
Lásd a carwash demot, ami softver módban 15 fps és cpu terheltség 50%, mig hardvare módban 50 fps és cpu terheltség 10% se ( addig a proci dolgozhat máson )."
thx :R eddig csak szerettem volna ppu-t de mostmár tudom is miért veszem
ha jol gondolom az x2 4600 + amd cpu nak 1950pro 8800 gts/320mb ig van értelme de ppu val elmehetünk 3870 ig vagy 8800 gt ig ? eröl van szó?

(#573) Gyusz válasza Maotun (#571) üzenetére

Gyusz
(őstag)
LOGOUT blog

Gondolom igen, de kéne néhány tesztet nézni, hogy mekkora gyorsulás érhető el.

Egyébként ennek a gyorsítókártyának véleményem szerint nem sok értelme van. OK, kapunk néhány játékban látványosabb robbanásokat, valamivel élethűbb fizikát, de ez szerintem nem áll arányban a ráfordítandó összeggel. Így is elég felvenni a tempót a rohamosan fejlődő hardverekkel, aztán pluszban még erre is költeni? Szoftveres oldalról nézve jobb véleménnyel vagyok, nem árt a Havok-nak némi konkurencia.

(#574) Maotun válasza Gyusz (#573) üzenetére

Maotun
(senior tag)

1 mindig a gyorsulás a szempont?
2 nincsen hv sv nélkül mint ahogyan sv sincsen hv nélkül... több hv több sv lehetöség sztem.valaha a 3d gyorsítokra is fanyalogtunk, meg a hang kártyára is de csak segitenek a cpu nak ako a ppu miért ne segithetne ;)

(#575) athomi

athomi
(PH! kedvence)

Vki tud vmi képet vagy videót linkelni, ami szemlélteti a változásokat?

Az elmélet és a gyakorlat közt elméletileg nincs különbség! Gyakorlatilag van!

(#576) Gyusz válasza Maotun (#574) üzenetére

Gyusz
(őstag)
LOGOUT blog

1 Különben nincs értelme a cf/sli megoldásoknak, ha nem hoznak gyorsulást az egykártyás rendszerekhez képest, de nem is értem ez miért tartozik ide.

2 A hangkártyák, videokártyák az egészen más tészta. Egész egyszerűen egy külön fizikai gyorsítókárytának mostanában nincs értelme, hiszen itt vannak a többmagos processzorok (két mag új prociknál ugye alap, de a négy sem megfizethetetlen), az ati is készítgetett olyasmit, hogy egy második/harmadik kártya számolja adott rendszerben a fizikát, az nvidia is biztosan dolgozik a saját megoldásán. Arról meg ne is beszéljünk, hogy az Intel kezébe került a Havok, ezek ellen a nagyok ellen esélye sincs az Ageia megoldásának.

(#577) Maotun válasza Gyusz (#576) üzenetére

Maotun
(senior tag)

" Az Intel X38-as lapkakészlete köré épített számítógép processzora lehet két- vagy négymagos Core 2 Duo, illetve Extreme chip, a memória alapkiépítésben 2 GB. A videokártya AMD ATI Radeon HD 2400 Pro, 2600 XT, NVIDIA GeForce 8600 GTS vagy 8800 GTX, merevlemezből akár 1 terabájtnyi is beszereltethető, míg az optikai meghajtó szimpla kombó, multiformátumú DVD-író vagy a CD/DVD médiumokon kívül a Blu-ray korongokat is író, olvasó egység lehet. Az opcionális alkatrészek listáján találjuk az Ageia PhysX gyorsítókártyáját, az integrált audiovezérlőt kiváltó Creative Sound Blaster Audigy vagy X-Fi hangkártyákat, valamint az Xcelerator nevű eszközt, amely videók digitalizálása során veszi le a terhet a CPU válláról."
ja az x 38 már régen volt :D :DD :D

(#578) batman777 válasza athomi (#575) üzenetére

batman777
(fanatikus tag)

Majd otthon megpróbálok képet késziteni a különbségről és ha sikerül valahogy felteszem.

(#579) batman777 válasza Gyusz (#573) üzenetére

batman777
(fanatikus tag)

Elméletileg a PhysX kártyával egyenértékű lenne egy második videokártya számitási teljesitménye, de ehhez kelle a következő pár kitétel teljesitése:
1., megfelelően lenne szofveresen támogatva a 2. video kártya alkalmazása ( pld. 1. kártya számolná a renderelést, a 2. kártya csak a fizikát ).
2., a programok motorja ez megfelelően vezérelné, összehangolná a 2 videokártyát.
3., nem lenne a 2. videokártya hűtermelése és fogyasztása olyan jelentős, mint amilyen
( PhysX kártya 25W-os, ilyen videokártya talán a 7300 vagy 8300-as kártyák, de ezek számitási teljesitménye viszont elmarad már ).
4., valamiért az operációs rendszer és a programok motorjai sem támogatják azt, hogy az 1.cpu mag ezt, a 2. mag azt, a 3. emezt, a 4. mag meg amazt végezze egymástól függetlenül.

Pedig jó lenne !!!!

Érdekes példa a SLI rendszer : volt, van és lesz, de
teljesitményben elmarad a várttól + kihasználhatatlan játékok alatt + 2 db videokártya túl sok hőt termel és nagy fogyasztású + 2 egyforma videokártya túl drága. Meg a játékok sem támogatják.

Például egy 8800 GTX-en elfogadhatóan fut a Crysis, akkor mégegy GTX-et nem vennék ( ha lenne is rá pénzem ), hogy a fizikáját feljavitsa a 2. kártya.

Korábban olvastam, hogy tervezik a nem egyforma videokártyát egy rednszerbe épitését és kihasználását fizikai gyorsitásra ..... na azóta sem lett ebből semmi. Pedig nem lett volna rossz megtartani a régi DX9-es kártyát fizikai számolásokhoz és mellé venni egy DX10-est a a grafiaki számitásokhoz, plussz még lett volna egy 2 magos CPU, ahol az egyik-másik külön kiszolgálná a kártyákat.

Talán az ötlet ott bukott el, hogy a CPU 2 magja egy fonalra van felfűzve, mint az elágazások és igy elvileg nem 100%-os a dual lehetőség ....... kivéve talán az opteron procik ...... de erről talán a nagy PH guruk többet tudnak ( én csak kezdő lama vagyok ).

Régen volt eredeti dual alaplapos P3 gépem, ahol meg lehetett azt csinálni, hogy elinditottam egy tesztet, ekkor 1. proci 100% + másik 0% volt, majd mégegy teszprogi inditás és mindegyik 100% volt a terhelésnél ..... a jelenlegi dula magos prociknál ezt nem lehet megtenni, mivel 1 tesztnél 80% + 20% az eltolódás, 2 tesztnél 100% + 100% és a végeredmény mégis 180% .... ezt még most sem értem amúgy, hogyan jön ki, de a tesztek ezt irták ki.

Szóval talán a AMD 8X platformjával lehet, hogy ell lehetne érni a teljesen dual működést és ha programok és op rendszer is támogatná, akkor lenne két külön végrehajtó halmaz, amiben lenne egy CPU + GPU külön a grafikához és külön a fizikához.
Elvileg ez kenterbe vágná a physX megoldását.

De, ott kezdődik a dolog, hogy mennyibe is kerül egy valódi dual alaplap?

Jelenleg talán az egyik legolcsóbb megoldások közé tartozik a PhysX kártya, nem mondom hogy időtálló megoldás ( lásd Voodoo kártyák története ), de én bizalmat szavaztam neki és vettem egyet, azóta is keresem, kutatom azokat a progikat, amik kihasználják a kártya által nyújtott lehetőségeket.

Lehet, hogy sznob vagyok, de én még Voodoo kártyát is használok és ha látok olyan progit, ami 3Dfx kártyát nativan használta ( glide-os), akkor arra is lecsapok.

Lehet, hogy csak 1 évig fog pezsegni a PhysX világ ( mint anno a 3Dfx világa ), addig jópár programot meg kell szerezni és élvezni azt, meg ki tudja ... hátha tovább is jó lesz. :)

Szerintem ma egy Nvidia 8800 GT vagy ATI 3870 mellé ez a kártya nem rossz választás 30.000 Ft-ért.

Ami még érdekes dolog, hogy a PhysX kártyán van 128MB ram, nem tudom, hogy progik azt kihasználják-e már teljesen, mivel játék alatt nem forrósodik fel a ram annyira, mint egy VGA kártya ram, lehet hogy még nem igazán használják azt ki és később még okozhat sebesség javitást, ha úgy irják meg a programokat.

(#580) batman777

batman777
(fanatikus tag)

A www.nzone.com oldalon a GRACE.EXE cimű realtime demo a HAVOK fizikai motort használja. A táncoló robot szoknyája ezzel van számolva. Demonstráció gyanánt érdemes megnézni.

(#581) batman777

batman777
(fanatikus tag)

Idézet innen: http://www.hoc.hu/index.php?p=articles&cid=&y=174&z=3

"az AGEIA ingyenesen elérhetővé tette a korábban Novodex néven emlegetett, majd később – nem túl meglepő módon – PhysX-re keresztelt alkalmazásfejlesztési felületet. Így a játékok motorja egy készen kapott szabványos felület felhasználásával készülhet, ami szoftveresen, azaz külön gyorsító nélkül, a központi egységet terhelve is képes üzemelni, de ha kap egy tényleges PhysX kártyát, akkor a célhardvert kihasználva, azaz jóval hatékonyabban és részletesebben modellezi a fizikai eseményeket."

(#582) Gyusz válasza batman777 (#579) üzenetére

Gyusz
(őstag)
LOGOUT blog

Nem igazán tudom, hogy most ki mit tervez a fizikai gyorsítás terén, az utolsó ténylegesen érdekes hír ezzel kapcsolatban a Havok felvásárlása és PhysX mobil változatának megjelenése volt. Játékok terén sem látom az igazi forradalmat, anno talán a Max Payne 2-ben volt először kézzelfogható fizika, aztán jött a Far Cry, év végén pedig a Half-Life 2. A Psi-Ops is elég látványos volt, de aztóta mintha megragadt volna az egész fejlesztés egy bizonyos szinten, vagy csak elsikkadt a játékmenet és a látvány mellett.

(#583) batman777 válasza Gyusz (#582) üzenetére

batman777
(fanatikus tag)

Én a "Hangar of doom" nevű UT3 motorral hajtott techdemot látva azt mondhatom, hogy az UT3-ban még lesz fizikai újdonság. Csak meg kell várnunk erre a motorra irt programok megjelenését ( UT2007, Gears of war, Warmonger ).

De nem mondok mást, ott a Bet on soldier 1-hez egy patch, amivel 2 új fegyvert kapsz
( láva és sav fegyver) nekem ezek is újdonság számba mentek.

(#584) Maotun válasza Bj Brooklyn (#562) üzenetére

Maotun
(senior tag)

Na megvan a PPU-d :F

(#585) Bj Brooklyn válasza Maotun (#584) üzenetére

Bj Brooklyn
(fanatikus tag)

Még nincs. Most pénteken kapja meg a srác, aztán szerintem mire postázza, meg minden ott lesz Hétfő Kedd (26 27) is.

(#586) Maotun válasza batman777 (#583) üzenetére

Maotun
(senior tag)

Hali a CoD4 mit szól a ppu hoz? én ugy tudom ut3 motort használ de a games borítóján nincs agiea logo? viszont video beállításoknál dual video opció is van? gondolom ez nem a ppu ra hanem a cf/sli rendszerekre vonatkozik.... logikailag tehát az ut 3 motort lehet
cf/sli re vagy ppu ra optimalizálni? neked mi a véleményed tapasztalatod?

(#587) Thrawn

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

UT3 Physix mod

Different songs for different moods.

(#588) batman777 válasza Maotun (#586) üzenetére

batman777
(fanatikus tag)

Én is rosszul tudtam, mert "A Call of Duty 4 grafikus motorja házon belül készült, tehát az Infinty Ward fejlesztette és semmi köze az Unreal Engine 3-hoz " . Ezért nem lehet kihasználni a képességeit sem.

(#589) batman777 válasza Maotun (#586) üzenetére

batman777
(fanatikus tag)

Viszont a MOFH Airborne valóban UT3 motoros és ott van a beállitások opciónál egy "PhysX on-off" opció. :)

Talán most, hogy olcsóbb lesz a kártya, már többen vesznek majd és igy előbb utóbb már nem extra opció lesz a játékokban ennek aktiválása, hanem alap a teljes pompához, melynek hiányában csak butitott módon élvezheti valaki a játékot.

Az ATI nyilatkozata szerint nyugalomra helyezi a 2 vagy 3 GPU-s fizikai számolás fejlesztését, igy a ringben marad az Inteles Havok és a PhysX.
Hajrá-hajrá.....
Kell a harc, mert monopolium esetén nincs fejlődés.
Ráadásul 99 dollár egy ilyen kártyáért a tengeren túlon igazán nem sok, hisz ott 10x jobban keresnek az emberek ugyanazért a munkáért, mint itthon.
( mintha azt irtam volna, hogy nálunk 9 dolcsi lesz egy kártya ..... kinek nem érné meg, nem?!)

Ha okosan csinálta volna az Ageia, akkor már 2 éve igy kellett volna indulnia, tuti siker lett volna már akkor, sőt most már a dual PPU-n vagy esetleg az PhysX-2 PPU-n dolgozhatnának.

Nem mondom, ha egy nagy cég is mellé állt volna ( pld. ATI ), akkor már rég magasabb szinten lenne a PPU helyzete.

(#590) Maotun válasza batman777 (#589) üzenetére

Maotun
(senior tag)

Én is igy látom, és hiszek benne, nem értem sokszor az elfogult hangvételt [link] :U
komoly szaklapok minösitik ezt a hardver annélkül hogy tesztelnék? igen nem jo marketingel kezdtek 1,5 évig semmi haszna ,de most azért éledezik a dolog persze lehet felejteni, mellözni, és crysis féle progit irni ,mely maga a csoda :R de milyen áron?
szerintem nem a ppu bukik el. Kezdetben a gözgép is haszontalan masina volt a lovas szekérrrel szemben

(#591) batman777 válasza Maotun (#590) üzenetére

batman777
(fanatikus tag)

Én úgy gondolkoztam, a vásárlásnál, hogy ezt a kártyát ha megveszem, kb 1évig nem adnak ki újabb verziót ( gyorsabbat), ergo nem kell fejleszteni. Igy ha 15 hónapra vettem, akkor havi 2000 Ft az amortizáció csak, és 1.5 év múlva is még eladható lesz ( max. egy csokiért ). Sajnos a videokártyáknál már ezt nem nagyon lehet megcsinálni. 7900 GTO-m egy vagyon volt és fél év alatt felét sem éri igy itt 5000 Ft-nál is nagyobb az amortizációm.

(#592) Maotun válasza batman777 (#591) üzenetére

Maotun
(senior tag)

te hol vetted a bfg-t?

(#593) batman777 válasza Maotun (#592) üzenetére

batman777
(fanatikus tag)

Én használtan vettem itt PH-n. Majdnem 3 hónapig vártam, alkudoztam, mire meg tudtam venni. Azóta használom. Vizhűtés van rajt második naptól kezdve. :)
Végülis doboza nincs meg, mivel USA-ban vette az eredeti tulaj, hazahozta a gépébe, de túl nagy piramis alakú dobozt nem tudott hova rakni repülőn, igy eldobta, aztán meg pár hónap után ismét hosszútávra kiment, igy nem vitte magával a gépet, hanem eladott mindent belőle kiutazás előtti napokban. Kb fél éves volt, alig használta a srác ( a kártya ventijén látszik ).
Ha garisan tudsz venni, akkor az egy plussz biztonságérzetet nyújt. :)

(#594) batman777

batman777
(fanatikus tag)

Én most még nem áldozok a DX10 oltárán, inkább élvezem a DX9 adta lehetőségeket. Majd ha DX10-es progikat ( lásd Crysis) megfelelő sebességgel lehet full beállitással játszani 60-80.000 FT-os kártyán, akkor már érdemes lesz eladni a 7900 kártyám és GF8800 vagy GF9800 kártyába invesztálni.

Én anno a Farcry és a Doom3 programmal voltam úgy, hogy megvettem őket, GF3 Ti200-as kártyán 800x600-an medium beállitásokkal nyomultam velük. Aztán a játékok felénél lehettem, amikor elfogadható áron tudtam GF6800 kártyát venni a GF3 eladásával, na onnan kezdve a játékok életre keltek, mivel miden maxon ment és 1024x768-ban élsimitással, meg mindennel ment 60 Fps-sel a progi. Nagy ugrás volt ez akkor.
Hát most csak SLI-is 8800 GT adna ilyen FPS értéket max. beállitásokkal Crysisben, talán. Az meg egy vagyon lenne.

Ami jó dolog, hogy mostanában azért fejlesztenek PPU-ra programokat, nézd meg az új listát az Ageia.com oldalon. Lassan, de bővül a lista. :)

A stratégiai JTF demoját néztem, ott is nagyon jól néz ki, ahogyan szétrobbanak a tereptárgyak. Szerintem látványosabb.

Én még mindig a GRAW1 és 2-vel nyomulok. A graw2-ben sokkal érezhetőbb a PPU hatása. Graw1 sem rossz, de graw2 ütősre sikeredett.

(#595) Maotun válasza batman777 (#593) üzenetére

Maotun
(senior tag)

Vizhűtés van rajt második naptól kezdve. :F mert hangos volt a gyári :F

(#596) batman777 válasza Maotun (#595) üzenetére

batman777
(fanatikus tag)

Igen. Én nagyon halk gépet használok. A Chieftek 360W-os egyventis táp hangja a leghangosabb a rendszeremben. Beraktam a PPU-t és az elnyomta a tápegység hangját, emiatt raktam rá egy blokkot. Igy most hangtalan.
Amúgy kb. olyan a PPU hűtő venti hangja, mint a régi GF4 ti4200 ventije volt.
Nekem az hangos volt 12V-on.
Elméletileg ennek a ventinek is lehet 6V-ot adni, de nem bibelődtem vele, könnyebb volt egy blokot berakni a hűtőrendszerbe. Igy most 4 dolgot hűt a H2O.

(#597) batman777 válasza Maotun (#595) üzenetére

batman777
(fanatikus tag)

Ha valaki vesz egy ilyen kártyát, akkor a Bet on Soldier programot vegye meg hozzá
(PCguru melléklet). Iszonyú jól néz ki, ahogy a tűzbonbák és a savbombák szétrobbannak és szétfröccsenik a tájon, aztán folyik a domborzati viszonyoknak megfelelően.....

(#598) Maotun válasza Bj Brooklyn (#585) üzenetére

Maotun
(senior tag)

Várom mik az első benyomásaid 27.-e van :C

(#599) batman777

batman777
(fanatikus tag)

Gyakorlati jótanács:
Amennyiben az FSB-t tuningolja valaki és PhysX kártyát is használ, akkor javasolt a PCI frekvenciáját 33Mhz-re tenni fixen.
Nekem 250-es FSB-nél 42Mhz a PCI és igy Bet ON Soldier lefagyott, ha a láva-tűz fegyvert használtam ( ez nagyon megdolgoztatja a kártyát ). Amint fixáltam 33 Mhz-re a PCI frekijét, a lefagyás megszűnt, teljesen jól működik.

A hangkártya miatt is érdemes a PCI-t 33 Mhz-re tenni ( nekem néha az is kattant egy nagyot, de működött, most már nincs kattanás, csak stabil működés ).

(#600) Bj Brooklyn válasza Maotun (#598) üzenetére

Bj Brooklyn
(fanatikus tag)

Az a helyzet, hogy a GRAW 1 ami van hozzá az "szinte" semmit sem mutat a PPU- erejéből. A CellFactor meg "csak" Tech-demo. Aztán megszereztem a Bioshock-ot (gondoltam, hogy Unreal motoros és akkor ezt nem hagyják ki; de kihagyták) de az meg Havokot használ. Hétvége környékén lesz meg a MOHA, GoW, és az UT3. Na akkor már tudok valami érdembelit írni. Szerintem ennek a PhysX-nek az a hátránya, hogy csak kiegészítő lehetőségként használják; de ha konkrétan rá lenne építve valami játék, az nagyot ütne az biztos. Talán ilyen lesz a Warmonger.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.