Ha esetleg nem így gondolod, nyugodtan bizonyítsd be hogy tévedtem. Írd meg ugyanezt a technikai demót jobban, gyorsabban, ugyanígy lengedező fűszálakkal, kezdésnek mondjuk úgy 100.000 darabbal. Én leszek a legboldogabb, ha sikerül gyorsabbra megírnod, hidd el. Én fogom először letölteni, efelől biztosíthatlak.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Hirdetés
rocket
(PH! kedvence)
Itt [link] mar kaphato BFG 128mb-os verzioja 216 font, es kemeny 5 darab van jelenleg in stock 
"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."

Komplikato
(PH! addikt)
Kipróbáltam a Ghost Recon 3-at Ageia kártya nélkül, és minden maxon (kivéve az egyik opciót, amit csak med-re enged) teljesen akadásmentesen ment az aláírásomban szereplő konfigommal. Tehát tévedés azt állítani, hogy ilyen kártya nélkül nem tudunk majd játszani.
Senki se állította, de nem is ugyan az a fizika kártyával vagy nélküle.
Természetesen hozzá kell tenni azt is, hogy ez még csak az első játék, ami támogatja ezt, és gondolom a közeljövőben ennél sokkal részletesebb fizikai modellezéseket fogunk látni, de azért ebben a gaméban is figyelemre méltó a fizika.
Pedig ez a 2.3.x-es ólcsó és kisebb tudású Ageia, van 2.4.x, és ha jól láttam az többet tud, meg többe is kerül a fejlesztőknek az SDK és a liszenc.
Láttam a kártyás videokat, és nem észveszejtő a különbség kártya nélkül.
Lehet, de szerintem a ''10 kis izé elrepül'' meg a ''300 felé szétrobban'' nem ugyan az, a szintén kártya által számolt particle effektek (fűként füstcsóvák!) meg végképp nem hasonlítanak a szoftveresre. Szerintem.
Close the World ..... Open the Next!

rocket
(PH! kedvence)
Hexus review: [link]
"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."

Komplikato
(PH! addikt)
Elég gáz ...

rocket
(PH! kedvence)
A haboru megkezdodott a jatekok fizikai gyorsitasaert: [link]

morfondőr
(fanatikus tag)
Szia!
Természetesen véletlenül sem lehet azt állítani, hogy haszontalan lenne egy ilyen kártya. Én csak azt vettem észre (saját vélemény!) hogy nem éri meg feltétlenül azt az összeget, amit kérnek érte, mert így is bőven élvezhető a játék. Szebb a kártyával, de sajnos sokaknak megfizethetetlen. Én is beruháznék egy ilyenbe, ha sokkal olcsóbb volna!

Frigo
(őstag)
Teszt az Ananadtechen:
[link]
Érdekesség hogy külön feltettek egy rövid 3 megás videót is ahol a szoftveres és a hardveres megoldást hasonlították össze.
[Szerkesztve]

vedini
(őstag)
hát nem győzött meg, főleg hogy 300$ + amíg elér kishazánkba
sőt mintha akadozott is volna egy kicsit a physix kártyás változat
workworkwork...

DigitXT
(PH! kedvence)
sőt mintha akadozott is volna egy kicsit a physix kártyás változat
Nem is kicsit!
Ahogy a cikkben írják, a robbanás kezdetekor legenerálandó részecskék miatt lehet, de tökmindegy mivel magyarázzák, ez így ciki.
Egyedül a konténer tetejének letörése és eldeformálódása a ''látványos'' különbség: ehh...
Mod: pedig amúgy tetszett/tetszik az ötlet, csak még csiszolni kell rajta picit.
[Szerkesztve]
***** Ha személyi edzőt keresel, tudok ajánlani egy jót: http://rigokati.eu :-) *****

Komplikato
(PH! addikt)
Havok is very enthusiastic about the prospect of additional acceleration for physics in PC games � specifically coming from multi-core CPUs and GPUs � 
WTF? Tudnak valamit vagy csak melléduma?
igazam lett.
parasztvakítás..

vedini
(őstag)
ha már itt tartunk kíváncsi lennék mennyire lehet húzni ![;]](/dl/s/v1.gif)
lehet megdobná egy kicsit 
workworkwork...

Frigo
(őstag)
Gondolom SLI-re meg Crossfire-re gondoltak .

Komplikato
(PH! addikt)
Értem, de ha nem? A Multi GPU és a Multi Core GPU között van kis különbség. 

lolee
(fanatikus tag)
Lol a teszt...
Igérnek nekem itt valós fizikát. Igérek majd én is nekik valós pénzt ha az jó nekik.
Ha lesz beigért tudása majd adok nekik normális pénzt.
Aki sokat lát, az keveset ért... (The man who wasn't there )

gabber01
(fanatikus tag)
Ott a pont!!!

Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.

SzlobiG
(PH! félisten)
Hát nemhiszem, hogy nagy piaca lesz ennek nv-t atit ez nem fogja megszorongatni az tuti.
[link] Itt van egy videó ami bemutatja, hogy mivel jobb, de én nem voltam elájulva tőle.
Btag: Szlobi#2888 <<-Evil is Back!->>

bLL^
(senior tag)
Hitted volna Szlobi h műanyag fekete drága izéket(88 különböző egérpadgyártótól) fogunk venni 5éve?
Szvsz ha a physix nem is terjed el akkor az ati v nvidia gpu+ppu in 1 fog utat törni magának.
[Szerkesztve]
1337

lolee
(fanatikus tag)
Köhöm....
Nem árt egy pillantást vetni a BIA2 fizikára és mozgásra sem.Mintha kicsit jobb lenne mint a Ghost Reconban.Hát én nem tudom:
[link]

SzlobiG
(PH! félisten)
Hát majd elválik, biztos sok lehetőség van ebbe, de én nem látok nagy jövőt bár úgy legyen.
Btag: Szlobi#2888 <<-Evil is Back!->>

Komplikato
(PH! addikt)
A Gametrailers oldalán van egy UGO VOLT nevű programból egy Pre E3 video (ami szerint Pre-Alfa a játék), elég érdekesnek néz ki, a grafika szvsz nem akkora durranás de valahogy kissé hasonlított egy Outcast/Advent Rising átmenethez a játékmenete.
www.ugovolt.com [link]
PhysX support for full physical particles, fluid dynamics, cloth simulation and physical property characteristics such as mass and friction.
Remélem ez tényleg hozza is, amit ír, bár elég messze a megjelenés. Meg az AI-t fényezi nagyon, de hát annyiszor vertek már át ilyesmivel 
[Szerkesztve]

Komplikato
(PH! addikt)
2.4.3 BETA-1 Release Date: May 5, 2006
This beta1 driver enhances performance for certain means of using the PhysX SDK on AGEIA PhysX hardware products
http://www.ageia.com/physx/drivers.html [link]
Bár nem hinném, hogy sokakat érdeklne Magyarhonban jelenleg 
Ja, mellékesen leszedhető a Cellfactor demoja, ehhez csak regisztrálnunk kell magunkat itt: http://www.ageia.com/downloadcellfactor/index.html [link]
No meg persze kell hozzá PhysX kártya
(vagy jobb híjján egy SDK)

Komplikato
(PH! addikt)
464MB a mérete.

Komplikato
(PH! addikt)
Nem fut SDK-val, ez vagy azért van, mert a Cellfactor 2.4.9
drivert használ, az ''ingyenes'' SDK meg 2.3.2-ig terjed vagy egyáltalán nem megy.
Amúgy tök mindegy, aki megvette zsák pénzért a fizetős 2.4.x-2.5.x SDK-t, annak van pénze kártyára is 

bLL^
(senior tag)
Az a Cellfactoros video nagyonállat. 
1337

Tomek1984
(újonc)
Üdv mindenki. Nekem az a véleményem, hogy nem igazán itélkezhetünk a ppu képességei felet addig, amíg nem láttuk dolgozni. Az, hogy vannak videók, van egy olyan játék ami még csak most kezd legurulni a szallagról nem elég ahhoz, hogy megitéljük. És miért? Mert még nem igen osztogatják a ppu-t. Nem beszélve róla, hogy a mai 3d gyorsítok is hosszú utat jártak be, mire a mai képeségeikkel fel lett vértezve. Lesz ez jobb is csak türelem. 
Asus A8N5X deszka, A64 939 3500+@2310Mhz, Asus 7900GT 256Mb@535/1400, 2*512Mb ram...
(#378) bagyulajuve válasza Komplikato (#373) üzenetére

bagyulajuve
(őstag)
és a teljes játék vajon igényelni fogja a fizikai gyosírtót?
[Szerkesztve]
Juve - Back in Serie A with a vengeance ***** Lesz, lesz, lesz, csak azért is lesz! Hegyen-völgyön lakodalom ünnep lesz!

lolee
(fanatikus tag)
BIa2 update 
Ez a mozgás brutál! Meg a száradó ruha is. (ageia nélkül
)
Ja meg a részecskéket is lehetne összeszámolni....
[link]
[Szerkesztve]

Speed
(PH! addikt)
valóban nem rossz 
\\\--->>> HUN eXtreme OC Team <<<---///

Speed
(PH! addikt)
Remélem ezek a kártyák nem fognak anyira gyorsan fejlődni mint a gép többi része mert akkor szegény felhasználók köztük én is nagyon lesz lesznek húzva
Másrészről viszont itt egy új dolog kezdete van és nagyon jó látni ezeket a dolgokat 
\\\--->>> HUN eXtreme OC Team <<<---///

AGE-T
(fanatikus tag)
Nahh, szerintem ennek a kártyának annyi értelme van, hogy megtömjük valakinek a zsebét. Ha belegondolunk van egy gépem ami mondjk megfelel egy mai gémer kiváltságos igényeinek, és mondjuk van benne egy 50-80ezer forintos proc, akkor ha nem vagyok hülye, azt a 60-70ezret egy olyan processzorra fogom költeni ami mondjuk tudja a 5000+-t és van egy olyan többlet kapacitásom ami képes számolni a fizikát, és sokegyébb másra is használhatom, nem csak a fizikai számításokra. Valaki gondolt egyet, és csinált néhány tech demót, erre a vacakra, aztán hűű de szép és jó, de gondoljatok bele, ezt a processzorok is tudják, csak ugye nem a cerka 1700-es. hanem mondjuk a 4400as 64-es amd bácsi által gyártott szilikonlapka, vagy intel bácsié. remélem nem fognak sokan ráizgulni a játékgyártók köréből.
Ne köpködj a sivatagban! Még szükséged lehet rá!

Komplikato
(PH! addikt)
Ez a mozgás brutál! Meg a száradó ruha is. (ageia nélkül )
Miből gondolod, hogy Ageia nélküli, ha a játék UE3.0 motorral megy (Ageia beépítve) és nextgen konzolokon (is) jön ki (X360-ra és PS3-ra is Ageia liszencelve) 
(#384) Komplikato válasza bagyulajuve (#378) üzenetére

Komplikato
(PH! addikt)
Minden bizonnyal, ez az első PhisX Only játék ...

rup1u5
(PH! kedvence)
kicsit el vagy tévedve..
ༀམཎིཔདྨེཧཱུྃ། ___"Big dogs don't need to bark"___ ༀམཎིཔདྨེཧཱུྃ།

Komplikato
(PH! addikt)
Mint írtam egy kétmagos P4 kábé 100-150x lasabb, eyg ATI kártyán futó fizikai program bemutató sacc/kb. olyan 20-40x. Szóval addig állj féllábon, amíg ezt fogja tudni a procid, és mellette még fog dolgozni is? 

Szabesz
(őstag)
figy... amelyikben benne lesz az ageia támogatás az a nélkül is ua. ''fizikát'' képes produkálni, de ahhoz meg köll lenni a fizikának, amit a programozóknak kell megcsinálni...

Szabesz
(őstag)
Ha nem futtatsz 3D alkalmazást, csak Exelt meg Wordöt akkor mi a lófüttynek 3D számolásra specializálódott egység (lsd GPU/VPU)?
Kb. ilyen viszonyban van az ageia a gépeddel, ha nem fogsz olyan kódot futtatni akkor tényleg minek, de egyébként?

AGE-T
(fanatikus tag)
jaj, na most mennyire oda van mindenki azért amit tud, (tudhatna), egy mezei proc is. Ez csak azért szép és jó mert nem csináltak a fejlesztők olyan engint ami processzort használja ilyen számításokra. De lehet velem vitatkozni
[Szerkesztve]
Ne köpködj a sivatagban! Még szükséged lehet rá!

rup1u5
(PH! kedvence)
''lehet velem vitatkozni''
fölösleges, mert nem veszed be ezt a képletet : CPU<PPU
[Szerkesztve]
ༀམཎིཔདྨེཧཱུྃ། ___"Big dogs don't need to bark"___ ༀམཎིཔདྨེཧཱུྃ།

Ribi
(PH! kedvence)
cpu<ppu ezt nem vagom, de szerintem arra gondolt AGE-T hogy a proci szamitasi teljesitmenye szenneveri a gyorsito kartyaet. Csak ugye nem ugyanarra szolgal a ket dolog. Ezert kellene olyan. Progit irni ami ki tudja hasznalni. Mostani x2-es fele malmozik jatekok kozben. Ha megirnak hogy a masik mag pl CSAK fizikat szamoljon, akkor felesleges egy + kartya. Persze ha nemugy irjak meg sokanemlesz jo. Lasd XP vs MAC. A ket cucc kb ugyanazon a konfigon fut csak mashogy van megirva ezert egyik sem fut a masik platformon. Ezert vegyel 600-ert MAC-et ha akarod hasznalni. Ugyanazt veszed mint a masik PC csak epp 2x annyiert.

horvathkrisz
(PH! addikt)
Na kinek van már ilyen? 
Apró trükk: Word-ben, Windings betűtípussal, nagybetűvel írd be: NYC (New York City rövidítése)

.:T.H:.
(fanatikus tag)
Az csak egy dolog hogy sokkal nagyobb a számítási teljesítménye, csakhogy a procunak hidd el hogy elég az AI-val foglalkoznia, kiszolgálni a videókártyát és estleg egyéb folyamatokat..
A két magra írt (1. mag játék másik mag fizika) játék azért elképzelhetetlen mert azért a pc tulajdonosok jelentős hányada még most is egymagos rendszerrel rendelkezik és csak azért nem fognak ilyen hihetetlenül bonyolult fizikai cuccokat programozni a fejlesztők mert pár embernek van 2-magosa(arról nem is beszélve hogy sok ember arra használja a 2.-ik mag előnyét(esetleg H.T.-et) hogy a háttérben futó víruskeresőt v. médiakódoló progiját kényelmesen futtassa játék mellett)..
- Ugyan, kedves Potrien, milyen volt az útjuk Párizsban... - A PH! egyik legjobb hsz-e: http://prohardver.hu/p.php?mod=40&id=351450&start=1374&len=1

Ribi
(PH! kedvence)
''csak azért nem fognak ilyen hihetetlenül bonyolult fizikai cuccokat programozni a fejlesztők mert pár embernek van 2-magosa'' de fizikai kartyaja kevesebb embernek van es arra nemkell megirni a programot?? Fikusz kartyaja nembiztos hogy mindenkinek lesz, de 2 magosa 2- ev mulva biztos, mert nemnagyon gyartanak mast. 2008 4magos.
Es akkormar egyszerer virusellenorizhetsz, avit tomorithetsz, es jathatsz egyszerre. De naponta nem futtatod 5x a virusellenorzot, sem tomorited ugyanazt 5x. Tudom jon a vista ami kihasznalja, de inkabb vidkarit csianljanak, ami most sem birja a terhelest 3000x5000 felbontasban, mint inkabb alaporkolunk meg parkilo poligonnal .

Freeman4253
(újonc)
Lehet hogy lessz egy teszt róla a Gamestarban 
Remélem, nemsokára a PH!-n is lesz 
"Football isn't a contact sport; it's a collision sport. Dancing is a contact sport." // Amíg a Föld kerek, mindig lesznek OPELEK!!!!! // 8v az igazi, nem a V8 -> Kadett 4ever

.:T.H:.
(fanatikus tag)
Itt nem a ''többmag'' elterjedésén van a hangsúly, hanem azon hogy a programozók a izikai modellezés kiszámításának processzorra való átruházása milyen bonyolult és időigényes feladat(több év egy ilyen engine programozása, arról nem is beszélve hogy mire optimalizálják a motort addig a szűkös határidőkből kifutnak; és a leglényegesebb: különböző szoftverek és játékok nem nagyon fognak EGY motort használni, pláne licencelni egy rakat lóvéért).
Lényeg a lényeg: Írjanak a játékkészítők egy kis kiegészítőt és düböröghet az AGEIA ezerrel!! 
- Ugyan, kedves Potrien, milyen volt az útjuk Párizsban... - A PH! egyik legjobb hsz-e: http://prohardver.hu/p.php?mod=40&id=351450&start=1374&len=1

nettudky
(újonc)
most rendeltem meg,remélem ér is valamit,ha megjön majd irok,hogy mit tud.
''Nem látom semmi okát, miért akarhatna bárki is egy számitógépet otthonra'' (1977)

Ribi
(PH! kedvence)
En csak azt mondtam hogy elobb volt tobbmagos proci mint ez a kartya,. Igyis ugyis meg kellett irni a programot , vagy kartyara vagy tobmagra. Most nemeleg tobmag, kell meg kartya is. Programozoknak szentem mindegy mire irjak meg, es procira szentem mar kcisit regbbota irnak dolgokat mint egy vadiuj cuccra ....