Sziasztok! Látom, itt 2 tábor ücsörög..vagyis vicsorog egymásra. Akik semmi újítást nem látnak benne, és azok, akik azt hiszik, ettől lesz jobb a fizika.
Az összes techdemot végignézegettem az ügyben, és mindent elolvastam.Amint megjelennek a komolyabb game-ek, amik támogatják, első dolgom lesz szerválni egyet.
Vegyük a régi jó Hl2-őt...egy fps-el sem lesz gyorsabb, hacsak nem lesz patch hozzá, ezesetben az a ''minimális'' fizika, ami van benne, a kártya által lesz számolva, ha szétlövöd a hordókat, nem akad meg egy pillanatra sem.
Ha egy új játék viszont, amiben a fizika csúcsra van járatva(értsd: az ipse fején nagyjából 20k hajszál fog külön-külön mozogni a szélben) az a kártya nélkül 0,1-0,9 fps között fog menni, LÁSD 3dMARK2006 cpu test-jét, amit már a PhysX-re írtak!kártyával meg 30fps fölött..
Nem értem mit nem lehet ezen megérteni.Ez CSAK fizikát számol azoknál a progiknál, amiket optimaliztáltak rá, és ha komoly fizika lesz benne(amit ugye mindenki szeretne), a kártya nélkül JÁTSZHATATLAN LESZ. Érzésem szerint eleinte nem igazán foghjuk kihasználni a , max pár fps pluszt fog hozni, de mondjuk 3 év múlva szerintem nélkülözhetetlen lesz.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Hirdetés
Spirit
(őstag)

lolee
(fanatikus tag)
Ghost recon demo már van, május elején jön a teljes. Ez az első nagyágyú játék.
Kártya még mindíg sehol. Valami csak lesz már...
Aki sokat lát, az keveset ért... (The man who wasn't there )

Komplikato
(PH! addikt)
Másik fórumban valaki belinkelt ezt a jó kis linket:
[link]
The Unofficial AGEIA PhysX PPU Links & Info Page
Érdemes megnézni a rajta lévő infókat, és linkeket, ha valaki lemaradt volna bármilyen hírről vagy demonstrációról a témában 
Close the World ..... Open the Next!
(#305) Komplikato válasza Komplikato (#303) üzenetére

Komplikato
(PH! addikt)
Azért az a video (Dual Core HT-s P4 proci vs PhysX) elég súlyosan néz ki.
Na persze nem tudhatom nem e csaltak, hogy a magok 80%+ terheléssel menjenek csak, de a full terhelés mellett is vagy 10x lasabb volt a 2x2 virtuális magjával. 

Kraptor
(PH! addikt)
Ez lehet, hogy volt már[link]egy kis demo amivel érdekes dolgokat lehet csinálni.

Komplikato
(PH! addikt)
Biztos van akinek be fog jönni, én inkább leszedtem az Ageia SDK-t.

Sárpac
(PH! nagyúr)
3év múlva egybe lesz már rég a grafikus kártyával egy nyákon,ha jól tudom az nvidia már rá is lépett!...
Alapfesz alatt a maximumon túl!

Komplikato
(PH! addikt)
Szerintem meg olvasd el az összes idevonatkozó cikket.
Na most azért mert lehet futattni (sokkal lasabban) a konkurens (kevesebbet tudo) Havok Motort nVidia egyes kártyáin, még nem fognak sokan azért SLI rendszert venni, hogy azt használják. Egyébként meg valahogy megkéne oldani a sávszélleséget is a fizikai rész elé. Szóval ez nem lesz ilyen egyszerű.
Másrészt anno volt próba a 3D VGA +3D Audio kombóra és bukta lett belőle.
a kártya nélkül JÁTSZHATATLAN LESZ.
Tehát meg KELL venned, ha játszani akarsz.
Van egy olyan érzésem, hogy tudnánk ők optimalizálni ha akarnának,de inkább mindig kihoznak egy újabb hardvert, ami lehetőleg drága, felhype-olják, és csak azzal mennek majd a gamék.

lolee
(fanatikus tag)
Legalább is ezzel a gondolattal, mosolyogva alszanak el a fejesek...

Komplikato
(PH! addikt)
Majd kiderül. Ha a GR3 játszhatóan fut PhysX-es gépen (mert ''sima'' gépeken NEM fut játszhatóan!), akkor lehet igazalesz amarketinges bandának 

Kraptor
(PH! addikt)
GR3?

martonx
(senior tag)
Mi az GR3?
HOPPÁ!

slayer006
(PH! addikt)
Ghost Recon Advanced Warfighter kipróbálva, konfig az adatoknál.
Mivel sok időm nincs rá 1024x768 -ban ezekkel a beállításokkal: [link] f@szául működik.
Semmi PhysX, semmi trükk !!

Ti nevettek rajtam mert más vagyok? Én nevetek rajtatok, mert ti mind egyformák vagytok.
Ghost Recon: Advanced Warfighter [link]
Sex is like pizza: when its good its real good,when its bad its still pretty good! :R

Kraptor
(PH! addikt)
Igen mi az? Ha az új Ghost Recon játékra gondol akkor nem sokat fog rajta változtatni ez a kártya. Robbanások szebbek lesznek és annyi. Van is egy oldal ami bemutatja ezt.
Itt van ni, itt meglehet nézni:
[link]
[Szerkesztve]
amúgy itt vannak a GRAW gépigényei. itt pl a 6800GT ''mid-range'' kártya. míg a 6800GS ''high-end''
Sex is like pizza: when its good its real good,when its bad its still pretty good! :R

Komplikato
(PH! addikt)
Ha az új Ghost Recon játékra gondol akkor nem sokat fog rajta változtatni ez a kártya
Miért is nem? Azért ha a procinak nem kell számolgatnia, talán picit gyorsul, nem?

rocket
(PH! kedvence)
Ehez azert ido kell , vagy sok penz az AGEIA-tol cserebe, hogy megmerjenek ilyet lepni, jelenleg mondjuk Ghost Recon 3 ilyen lenne, akkor eladnanak belole 500 darabot, es csodbe menne a kiado 
"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."

slayer006
(PH! addikt)
De nem ilyen.

Software -t árulni a hardware megjelenése előtt elég meredek dolog lenne.
[Szerkesztve]
Ti nevettek rajtam mert más vagyok? Én nevetek rajtatok, mert ti mind egyformák vagytok.

rocket
(PH! kedvence)
Felhasznalo altal keszitett video ghost recon 3-bol [link]
[Szerkesztve]
"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."

rocket
(PH! kedvence)
Forditva is meredek 

jozsi
(tag)
Tipikus példa, a ''Hogyan húzzunk le még 1 bőrt a játékosról'' c. fejezetre emlékeztet ez a téma...
Ráadásul 300$-os áron, pfuj hánynom kell
Keresek: e6600 dobozos, számlás, garós processzort. Van egy inno3d 6600-osom 256 mb-os AGP-s by ''razor91''

slayer006
(PH! addikt)
Valószínű, hogy megjelent valahol a PhysX kártya is.
Legalábbis a telepítő drivert akar felrakni hozzá. Amit legalább nem muszály feltenni.
De a program előbb el fog ''terjedni'', mint a PhysX kártya.
És nem a fizika fogja eladni!!

slayer006
(PH! addikt)
Olyan azért van. 
pl. a mai csúcs videókártyákat kihasználó prg.-k a fasorban sincsennek
Szerencsére 
[Szerkesztve]

jozsi
(tag)
A másik dolog, hogy annó még az intel mérnökeinek volt vmi beszámolója, 1éve isten tudja már, hogy hol a lényeg az hogy egyre jobban elterjednek a több magos cpu-k és az 1ik magra optimalizálni tudják a játék fejlesztői ''csak'' a fizikát, meg bizonyos látvány elemeket, ahogy majd megoldják a ps3, illetve az új xboxban, csak a hátránya hogy kitolódik a fejlesztési idő, a másik amit az nvidia mérnökei mondtak nem olyan rég, az az hogy a videokarikra 2 gput integrálnak, bár akkor már vszinű hogy sli-ben is meg tudják ugyanezt oldani, ez is csak programozás kérdése, én inkább az utobbikra adnám a szavazatom, majd az idő eldönti, hogy melyik lesz a nyerő...
Jók a pogramok csak sok köcsög van
Keresek: e6600 dobozos, számlás, garós processzort. Van egy inno3d 6600-osom 256 mb-os AGP-s by ''razor91''

rocket
(PH! kedvence)
AGEIA kartyajarol van szo, nem a vgakrol, vgakat tudod masra hasznalni, pl. 2d megjelenites, mig egy cel hardvert felrakhatnad a polcra addig amig nincs szoftver hozza 
Szoval eleg gaz ha megjelenik a hw ami magaban semmire nem jo, es a szoftverek amik tamogatjak sehol nincsenek, persze ez mar marketing szempontbol senkinek nem jo, ezert is kesett a pc verzioja a Ghost Recon 3-nak, mert bevartak az AGEIA-t 

rocket
(PH! kedvence)
Megneztem a videot , es hogy oszinte legyek nem estem hanyat a fizikatol, alig van par dolog amit szetlehet loni hiaba gyorsitja a physx kartya a fizikat, pl. lotte a palmafa leveleit es semmi nem tortent, csak megmozdultak, aztan lotte a talajt akkor par aszfalt darab ugralt a levegoben de aztan hirtelen eltuntek, szoval igy elsore inkabb vicces ez a physx mint hasznos 
Ha annyira jobb es gyorsabb lenne celhardverkent, akkor nem tunnenek el a darabok, de ebben a videoban minden eltunt par masodperc mulva, volt egy fa amit lovoldozott, aztan hullotak a levelek rola, mire leertek a foldre rogton eltuntek, kocsikat is amikor felrobbantotta, semmi extra, par + repulo darab amik aztan hirtelen eltuntek.

bagyulajuve
(őstag)
pl az Alienware-nek és a Dell-nek vannak komplett gamer konfigjai, amiben benne található a kis kütyü
guru3d-n is rajta van már a drájver vagy 1 hónapja
Juve - Back in Serie A with a vengeance ***** Lesz, lesz, lesz, csak azért is lesz! Hegyen-völgyön lakodalom ünnep lesz!

slayer006
(PH! addikt)
Tudom, hogy az AGEIA kártyáról van szó.
Software -t árulni a hardware megjelenése előtt elég meredek dolog lenne.
Forditva is meredek
Erre írtam, hogy van más olyan hardware ami megelőzi a software -t.
De mind1.
Amit írsz abban igazad van. 

rocket
(PH! kedvence)
Kulon hardverkent nem tul valoszinu elfog terjedni az AGEIA megoldasa (olcso se mostanaban lesz) , jovoje ugy lehet szerintem ha alaplapra/vga-ra integraljak a chipet, ez meg odebb van meg, egyelore eleg nagy es forrofeju a chip igy elso neki futasra, nem hiszem orulnenek az emberek ha rapreselnek egy VGA kartya nyakjara, igyis elegge melegednek mar a vga chipek, 3 slotos hutest, vagy 40 centis nyakot meg nem sokan szeretnenek cserebe 
Raadasul mint voltak bemutatok, a VGA/CPU gyartok egesz mashogy gondoljak a fizika gyorsitasat a jovoben, ilyen szempontbol az AGEIA mindegyiknek konkurenciaja, es nem kispalyas cegek vannak az ellenfelek kozott 
Azon mulnak majd a dolgok milyen mely is valojaban az AGEIA zsebe, es mennyi penzt tudnak arra szanni, hogy ravagyek a jatek fejlesztoket tamogassak a PhysX-et a jatekokban.

jozsi
(tag)
Hát nagyon remélem hogy nem túl mély, de lehet hogyha sokáig megy a harc kilyukad nekik
muhahahhahahah

Komplikato
(PH! addikt)
... jovoje ugy lehet szerintem ha alaplapra/vga-ra integraljak a chipet,...
Erősen kétlem, hogy a közeljövőben ez megtörténik, ha hirtelen rátesznek plusz 20-30% tranyót a GPU-ra, akkor kenhetik a hajukra a 0,8-0,64nm-es gyártástechnológiát, meg az órajeleket se tudják az égbe emelni. Nem mellékesen erősen kérdéses mennyire lassítanák egymást a GPU és PPU sávszélleség ügyben.
A techvideókon látható NVidia/ATI fizikai gyorsítás meg még az Intel többmagos procis demonstrációjánál is siralmasabbak voltak.
Azon mulnak majd a dolgok milyen mely is valojaban az AGEIA zsebe, es mennyi penzt tudnak arra szanni, hogy ravagyek a jatek fejlesztoket tamogassak a PhysX-et a jatekokban.
Nos ... szerintem csak bele kéne olvasni a hírekbe.
Szerintem az sokat elmond, hogy az Unreal Engine 3.0 (amit rengetegne liszenceltek!) is ezt támogatja, vagy az, hogy a Quake-Con-on mondott negyedórás beszédet az Ageia CEO-ja (ugyebár ID érdekeltség), szóval van pár támogató.
(A legnagyobb ukrán/orosz fejlesztőcsapatok is mind liszencelték, és ők mostanában futószalagon adják ki a játékokat.)

rocket
(PH! kedvence)
Az a vilag megszunt mar reg, ahol pusztan az innovacio volt a lenyeges, EPIC nem joszantabol tamogatja az AGEIA megoldasat, mint ahogy mas cegek se.
Orosz-ukran fejlesztok lehet futoszalagon gyartjak a jatekokat, de azok nem sok sikert ernek el, az nem fog az AGEIA elterjedesehez vezetni ha 15 orosz-ukran jatekbol eladnak annyit, mint egy darab EA jatekbol.
M$-Sony paros ok lesznek a merleg nyelve, es mivel tamogatjak az AGEIA megoldasat egyelore, igy lehet jovoje, de ezek meg olyan cegek, hogy hamar velemenyt valtanak ha jobb uzletet latnak masban.
Majd az ido eldonti eletkepes-e ez a megoldas, igy elso nekifutasra nem estem hanyat attol amit lattam a videon a ghost recon 3-bol PhysX kartyaval, messze van a gyakorlatban a fizikai gyorsitas latvanya, az eddig AGEIA altal mutogatott videoktol.
[Szerkesztve]
[link] nemtudom volt-e már linkelve... érdemes belenézni a listába hogy mik azok a játékok amik be vannak jelentve a cucc támogatásával 2006ra... ha tényleg nem optimizálják le őket, azért hogy vegyük meg ezt a PPU dolgot, akkor szerintem inkább konzolt fognak venni az emberek, minthogy egy ilyet... már alapból az ára is nagyon magas... bár még az fun lenne, hogyha kitalálnának xbox360hoz v. ps3hoz majd egy ilyen PPU kiegészitést ami nélkül akadozni fognak a gamek...
szopacs lenne...

Komplikato
(PH! addikt)
Nem fognak, mert a Sony és az MS éppen elég túlélésiadó ... izé, liszencdíjat fizetett az Ageia-nak. Benne van mindkét fejlesztői csomagban.
csak poénkodtam természetesen 

morfondőr
(fanatikus tag)
Csak én is hozzátennék valamit a topichoz!
Kipróbáltam a Ghost Recon 3-at Ageia kártya nélkül, és minden maxon (kivéve az egyik opciót, amit csak med-re enged) teljesen akadásmentesen ment az aláírásomban szereplő konfigommal. Tehát tévedés azt állítani, hogy ilyen kártya nélkül nem tudunk majd játszani. Természetesen hozzá kell tenni azt is, hogy ez még csak az első játék, ami támogatja ezt, és gondolom a közeljövőben ennél sokkal részletesebb fizikai modellezéseket fogunk látni, de azért ebben a gaméban is figyelemre méltó a fizika. Láttam a kártyás videokat, és nem észveszejtő a különbség kártya nélkül. Úgyhogy szerintem nem kell megijedni, hogy csak a kiváltságosok engedhetik majd meg maguknak, hogy a legújabb játékokkal nyomják. Szerintem Ageia kártya nélkül is el lehet majd játszadozni kimagasló fizikával. A külön kártya csak néhány (több-kevesebb) plusszt fog hozni. Legalábbis a közeljövőben! Utána meg úgyis lemegy az ára és többen is megengedhetjük magunknak! Ez az én véleményem!

dom1n0
(kvázi-tag)
sziasztok!
lenne egy kérdésem: vki találkozott már magyarországon ilyennel?
előbb-útóbb (2-3) hónap szeretnék venni egy ilyet , de én még sehol se láttam magyarországon.... 
Segíts a világon! Változtass Önmagadon :)

lolee
(fanatikus tag)
Szia dom1n0!
Úgy áll a dolog hogy eddig csak igérgetés van fűre fára, már rég bejelentették hogy a cuccot lehet venni , van támogatott játék, van driver,de egy büdös kártyát se látott sehol senki az egész világon, mert nem tudnak vagy nem akarnak
kiadni még tesztre sem...
Tehát az még messze van hogy ebből legyen valami, ha lesz egyáltalán...

dom1n0
(kvázi-tag)
én eddig csak az alienware kinálatában láttam , de onnan drága mulatság lenne + lehet h csak komplett konfighoz adják 

lolee
(fanatikus tag)
Sztem ott sincs, hiszen a világ legnagyobb HW oldalai is csak képeken látták.
Csak érdekli öket is egy picikét a dolog.....

dom1n0
(kvázi-tag)
elvileg renfelhető , engem komolyan érdekelne simán beruháznék egy ilyenre , ennél látom a 60K súlyos magyar pénz kiadását érdemesnek 
elvileg ez nem avul el
...... bízok benne 

GERI_1.0
(újonc)
![[kép] [kép]](http://213.16.106.83/PUB/taj_pre3.jpg)
Párszázezer fűszál, dinamikusan lengedezve a szélben. Fizikai gyorsítókártya nélkül. Minek? Kiszámoltam, lassabb lenne vele.
[Szerkesztve]

dannerpro
(újonc)
Szia dom1n0!
En is gondolkodtam egy ilyen kartya vasarlasan, vegul letettem ugyan rola, de amit kideritettem par telefon, meg net utjan:
a mai napon meg csak a Dell, az Alienware es pl. a Falcon Northwest gepeiben lehet megkapni. Az elso ket gyarto, aki kiadja retail, az az Asus es a BFG lesz, ahol pedig az elsok kozott lehet majd kapni, es mar csak parat kell addig aludni ;-), ja es persze mar elo is rendelheto, az:
http://www.bestbuy.com/site/olspage.jsp?skuId=7739183&type=product&productCategoryId=cat01151&id=1140392802450
Itt ha rafigyelsz, azt igerik, majus 15 es 30 kozott kopogtatnak vele az ajton! 
Én még mindig azt mondom, hogy venni fogok belőle.
A havok módszer szerintem nem ellenfél, ezt láthattuk már rengeteg játékban.
Lehet hogy előbb-utóbb bukta lesz a dologból, de amit eddig láttam, az engem meggyőzött. Lesz az még kevesebb is mint 60k. 
Geri kiszámolta, hogy célhardverrel lassabb lenne. Chuck Norris meg elszámolt végtelenig. Kétszer.
Bocsi...

Kraptor
(PH! addikt)
Reméljük azért a többi játék majd jobban fogja támogatni mint GRAW. Ha megnézed a videokat a robbanások elég jol néznek ki, de rögtön eltünnek a repeszek a földröl, még 10 másodpercig se maradnak a földön ami eléggé furi.

rocket
(PH! kedvence)
Microsoft to create standard Physics API
[link]

Robaj
(PH! addikt)
Ilyet akarok
- term majd ha olcsóbb lesz
Teszt a kariról.
[link]
Member of [Lam[PH!]a] PROHARDVER CoD team ––– Köcsööög!!! - by bLaCkDoGoNe ––– Kék pirula nélkül is úgy szájbab@szlak he - by Zsadi ––– Robaj... tökön rúglak miután Zsadi kezéből kirúgtam a járókeretét - by Bagya - http://www.kepatmeretezes.hu