Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#151) GERI_666 válasza Robaj (#148) üzenetére

GERI_666
(tag)

de ha nagyon meg akarod magad győzetni velem, szerinted mennyi a reális particlek száma, amit egy ilyen kártyával számoltatni lehet? Csak mondj egy számot, és megmondom hogy mennyi a számítási igénye procival ;)

K7S5A, 2,2Ghz K7, 9800pro + 4.12 Catalyst, 512 DDR

(#152) Robaj válasza GERI_666 (#151) üzenetére

Robaj
(PH! addikt)

Nem tudom, majdani tesztekből kiderül. Addig lehet vitatkozni, h. jó-e, használható-e, addig csak Te is találgacc, ahogy én is. Sztem jó lesz, szted nem.

Member of [Lam[PH!]a] PROHARDVER CoD team ––– Köcsööög!!! - by bLaCkDoGoNe ––– Kék pirula nélkül is úgy szájbab@szlak he - by Zsadi ––– Robaj... tökön rúglak miután Zsadi kezéből kirúgtam a járókeretét - by Bagya - http://www.kepatmeretezes.hu

(#153) GERI_666 válasza Robaj (#152) üzenetére

GERI_666
(tag)

De én nem találgatni szeretnék. Mondj egy konkrét számot, aztán kipróbálom.
Hisz a puding próbája az evés.

(#154) Komplikato válasza GERI_666 (#147) üzenetére

Komplikato
(PH! addikt)

Ez kicsit olyan, mint ha arra hivatkoztunk volna a Voodoo1-nél, hogy tök felesleges, a proci ki tudja számolni azt a 30 poligont, amiből a főhős áll :D

Na jó, ez kicsit túlzás. A Ghost Recon AW-ben azért egy robbanásnál többszáz ütközést számít, meg egy halom particle objektumot a füst/po/tűz/szikra effektekhez ...

A 275USD az az Alienware-s ár volt, szerintem a 128MB-os 250 alatt jön ki, és féé éven belül 200 alatt lesz. A 256MB-os Asusról viszont lövésem sincs.

Close the World ..... Open the Next!

(#155) Loha válasza GERI_666 (#147) üzenetére

Loha
(PH! kedvence)

Egy ilyen kártya lehetőséget adna arra, hogy legyen élethű szél a pályán ahol a fák a valóságnak megfelelően hajladoznak... A szél fújhatná a vizet, és a víz tényleg úgy hullámozna ahogy a szél fújja... Aztán a szél fújná az esőcseppeket is, meg a füstöt, vmint a sniperomból kilőtt golyót is, tehát kalkulálnom kellene a széllel, amit mondjuk a fák és a füst mozgásából tehetnék meg...

Sztem ez elég sokat dobna a játékéléményen ahogy a Havok is nagyon sokat dobott, de ehhez biztosan nem elég csak 10-20 ütközési pont, mert akkor csak annyit kapnánk mint a HL2-ben, és sztem nem ártana továbblépni...

Sztem arról vitázni, hogy mennyi ütközési pont elég, eleve fölösleges, mert sosem lesz elég sok :) Minél több annál jobb :)

[Szerkesztve]

(#156) Cathfaern válasza GERI_666 (#144) üzenetére

Cathfaern
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Igazad van, teljesen felesleges ez a fizikai kártya. És a VGA is. Minek az 1600x1200 felbontás, bőven jó volt a 320x240 azt bírja a cpu. Elég az is, majd mindent számol. Sőt hangkártya se legyen, számolja azt is a CPU. Hálókártyára se kell chip, ott a cpu majd kiszámolja. Remélem valamennyire érthető mire akarok kilyukadni...

"Nembaj, megvan az ilyen kuruzslások placebo hatása legalább. Kikapcsolod a hibernálást, +10 FPS. Olyan mint autótuningban a street racing matrica a szélvédőn..." by orbano

(#157) Komplikato válasza GERI_666 (#151) üzenetére

Komplikato
(PH! addikt)

Nem vagyok 3d programozó, de ez alapján ...
530 Million/sec Sphere-Sphere Collisions max
Gondolom ezt elosztom valami elfogadhato frame számmal (30? 60? 100?), meg azt még lefelezem, vagy tizedelem (fő a bizalom), és akkor nagyjábból meg van.
Így ránézésre ez 100x nagyobb, mint pl. amit az ATI fizikai demojában a particle résznél ki tudtak sajtolni egy X1000-es kártyából.

[Szerkesztve]

(#158) GERI_666 válasza Loha (#155) üzenetére

GERI_666
(tag)

Ez már sokkal érdekesebb, amit mondassz, és jól is hangzik, de még mindíg nem sikerült meggyőznöd, mert ez simán megvalósítható a jenlegi módszerekkel is.

(#159) Robaj válasza GERI_666 (#153) üzenetére

Robaj
(PH! addikt)

Csak annyit mondok:
3dmark05: a füves rész:) X800XTPE-m van de még mindig nincs meg 30 FPS sem. PL a GPU-nak ki tudná számolni a PPU a fűszálak mozgását... (csak 1 ötlet)

Member of [Lam[PH!]a] PROHARDVER CoD team ––– Köcsööög!!! - by bLaCkDoGoNe ––– Kék pirula nélkül is úgy szájbab@szlak he - by Zsadi ––– Robaj... tökön rúglak miután Zsadi kezéből kirúgtam a járókeretét - by Bagya - http://www.kepatmeretezes.hu

(#160) GERI_666

GERI_666
(tag)

mondjuk kipróbálom egy nagyon egyszerű tesztel.
Legyen mondjuk gravitáció minden részecskének, gyorsulás, és ütközés a fallal, majd a talajra érkezéskor eltűnnek. Megnézzük mit tol ki egy egyszerű algoritmus. (aztán az AGP átvitelét és a fill ratet, nomeg a poligonok számolási igényét lekalkuláljuk belőlük, és azt is meglesem hogy 1 másodperc alatt mennyit tol, és összehasonlítjuk).
Vagyis: tiszta vizet öntünk a pohárba. Hogy az AGP-t ne terheljem annyira, minden részecske egy vékony háromszög lesz. Azért nem pont, mert így jobban szimulálja az előálló környezetet.

[Szerkesztve]

(#161) Szabesz válasza GERI_666 (#158) üzenetére

Szabesz
(őstag)

Nem szűrted le a lényíeget... mindezzel levenne x számolást a CPU nyakáról, amit fonotsabb dolgokra szánhat a programozó...

(#162) Loha válasza GERI_666 (#158) üzenetére

Loha
(PH! kedvence)

Persze biztos megvalósítható, de én inkább veszeg egy ilyen kártyát, ami elég lesz 1-2évig, minthogy cseréljem ki a teljes konfigom egy A64 X2-es rendszerre...

(#163) GERI_666 válasza Szabesz (#161) üzenetére

GERI_666
(tag)

és 20-70k-t adnál olyan pénzért ami ezt elvégzi, és kapsz tőle 50-ből 55 fps-t? Röhej.

(#164) Szabesz válasza GERI_666 (#163) üzenetére

Szabesz
(őstag)

''50-ből 55 fps-t'' plusz a valósághű fizika..

(#165) Komplikato válasza GERI_666 (#163) üzenetére

Komplikato
(PH! addikt)

Geri, én beérném egy Tresspasser szerű fizikával, mondjuk 20x-os részletességben, és nem érdekelne, hogy CPU, GPU vagy PPU számolja, ha megfizethető.

A próblémám azzal amit mondasz, az az, hogy ha meglehet is oldani a kártya nélkül ... nem tették.

[Szerkesztve]

(#166) Robaj válasza GERI_666 (#163) üzenetére

Robaj
(PH! addikt)

Vagy lehet venni duálmagos procit is 70K-ért, ja és nem lesz ilyen fizikája :)

[Szerkesztve]

(#167) Loha válasza GERI_666 (#160) üzenetére

Loha
(PH! kedvence)

Most kb. arról vitatkozunk, hogy kell-e T&L vagy nem... TreeMark nevű progi jól bemutatta a helyzetet, amelyik kariban nem volt T&L annak volt pár FPS-e, mert a proci számolt akinek meg volt T&L-es kártyája annak meg 30-40FPS...

(#168) Komplikato válasza Loha (#167) üzenetére

Komplikato
(PH! addikt)

Nem annyira jó vpélda, mert amikor kijöttek a GF1-GF2 kártyák, akkor átlaggépben 300-as proci volt, viszont nem sokkal késöbb már kapható volt bazi drágán P3-600. Na és ott a proci már gyorsabb volt T&L-ben!

(#169) GERI_666

GERI_666
(tag)

ÍME:

5 oldalra tettem falat, alulra pedig a földet, ahová leérvén a részecskék újrakeletkezhetnek.
floatként tároltam a részecskék koordinátáját. Lássuk mire jutottam:

[kép]

100.000 DB RÉSZECSKE (OpenGL1.1, egyszínű piros textúrából elkészített háromszögek) SEBESSÉG: 48 FPS

az AGP átvitelt kiiktatva, a videókártyát kizárva:
2.000.000 DB RÉSZECSKE - 5 FPS
Vagyis a processzor 1 másodperc alatt 10 millió részecske kiszámolására képes.

VAGYIS: utánnaszámolva: 100.000 részecske körül AGP4X sávszél limit húz vissza.
200.000 részecske körül AGP8X sávszél limit húz vissza.
400.000 részecske körül PCI-E(16) sávszél limit húz vissza.

Bármilyen bika gépezet is tolja az adatokat, NINCS ELÉG SÁVSZÉLESSÉG AHHOZ, HOGY EGY KÜLSŐ FIZIKAI GYORSÍTÓ LABDÁBA TUDJON RÚGNI (200.000 részecske után kampec, nem bírja az AGP áttuszkolni, nem beszélve arról hogy külső gyorsító esetén még vissza is kell az adatokat húzni!), egy ilyen kártya megvétele pénzkidobás.

Lehet számolni: az elég és -hűdejúlnézki- hogyha egy autó 10.000 darabra szakad szétt? A processzor 48 fps-en vitte a 100.000 particlet... Akkor 10.000-t 480 fps-en vihetne elvileg. Ennyi pwa mellett bőven marad processzoridő...

Tessék. Aki akarja, cáfoljon meg a PhisX API-jának használatával.

Amit énhasználtam:
-OpenGL 1
-pár percalatt összedobott alapvető fizikai motor
-9800pro 475/2*375
-512 DDR
-2,2Ghz AMD Athlon (256k l2 csacsi)

Ja, és közbe végig dübörgött a Pics-tól a Kommandante Csegevárá. Szóval azt se lehet mondani hogy a zenéhez nem maradprocesszoridő ;]

[Szerkesztve]

(#170) Robaj válasza GERI_666 (#169) üzenetére

Robaj
(PH! addikt)

Küldd már át a progit, kivi vok, ezek hány FPS lenne 2 millánál :)
Mármint rakd már föl vmi tárhelyre. Vagy küldd el mailbe.
Mivel azt írtad az AGP (ill.) a PCI csati áteresztőképessége a korlát, akkor elvileg nekem is 5 FPS körül kéne futnia.

[Szerkesztve]

(#171) GERI_666

GERI_666
(tag)

[link] (30 kbyte)
300.000 db részecske renderelve (10-20 fps nálam)
Várni kell kicsit, és ''a korona széttnyílik''

[Szerkesztve]

(#172) Robaj válasza GERI_666 (#171) üzenetére

Robaj
(PH! addikt)

Nálam mászik a piros kígyó:) Paraméter?
UI: Mé szerkesztettél?:))

[Szerkesztve]

(#173) GERI_666 válasza Robaj (#172) üzenetére

GERI_666
(tag)

Milyen paraméter? Jaa, az a félelem mértékegysége, a para/méter ;)

(#174) GERI_666 válasza Robaj (#172) üzenetére

GERI_666
(tag)

és te? :D:D:D:D

(#175) Yutani válasza GERI_666 (#158) üzenetére

Yutani
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ne legyél már ennyire fafejű! Egyszerűen gondold végig, hogy ha nem lenne a gépedben egy DX9-es VGA, akkor a CPU számolta képek kb olyan sebességben jelennének meg, amit a gyerekeknek bemutathatsz diavetítés címén, de játszani nem fogsz rajta. Minél több számolási feladatot leveszel a CPU válláról, és csak eteted a kész eredményekkel, annál gyorsabban tudja kiszolgálni a GPU-t, illetve más, át nem hárítható feladattal tud foglalkozni.

Ez a lényege: tehermentesíteni a CPU-t!

Bulldozer - Dehogy munkagép, mindössze néhány ember lapáttal!

(#176) GERI_666 válasza Yutani (#175) üzenetére

GERI_666
(tag)

Hiába tehermentesíted, mert az a kb 10% amit a tehermentesítéssel elérsz, szerintem nem ér meg 20-70k-t, csak azért, hogy 10-15 játékban élvezhesd :D
A GPU-kat felesleges idekeverni, mert a GPU-knak igenis létjogosultsága van, mert a játék futási sebességén olyan 5000-8000%-ot dobnak. Ezt felejslegesen hasonlítod a PhisX 10%os gyorsulásához (mit nagy nehezen kiokoskodtunk, mert nagyobb nem lehet a sávszél limit miatt, max ennyi).

(#177) Yutani válasza GERI_666 (#176) üzenetére

Yutani
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szerinted ez úgy működik, hogy a PPU csak a részecskék koordinátáit küldi vissza a CPU-nak?

Bulldozer - Dehogy munkagép, mindössze néhány ember lapáttal!

(#178) GERI_666 válasza Yutani (#177) üzenetére

GERI_666
(tag)

Ha nem azt küldi vissza, akkor mégrosszabb a helyzet, mert gyorsulás helyett lassulás lenne :D

(#179) Komplikato

Komplikato
(PH! addikt)

Akkor az a kérdés, mennyire lehet (oda-vissza) tömörítni ezeket az adatokat? :F

(#180) GERI_666 válasza Komplikato (#179) üzenetére

GERI_666
(tag)

ha tömörítesz, akkor a processzort kell megkérned hogy csomagolja ki. Vagyis úgy, hogy értelmes legyen a procihasználat (amit épp ki szerettünk volna küszöbölni :D) ilyen adatok esetében max 4-5%.

(#181) Vamp

Vamp
(senior tag)
LOGOUT blog

Vitázzatok már még egy kicsit, tök jó okosodni :R

[Szerkesztve]

(#182) Robaj válasza GERI_666 (#171) üzenetére

Robaj
(PH! addikt)

Na teszteltem. Mindig pontosan 13 FPS, szal nem vágom, jobb a gépem (proci, vga, mem), és mégis neked volt 20 FPS? :F

UI: megvan, felhúztam a procit, és több lett az FPS ezek szerint sikerült procilimites progit írnod :))

[Szerkesztve]

(#183) lolee

lolee
(fanatikus tag)

Tud valaki nekem olyan tech movi-t linkelni ahol szép is a grafika, nem csak felesleges odakészitett ugyanolyan elemek repkednek? Mert amiket eddig láttam szok közül a cellfaktor volt a legszebb de az is kb a doom3 mediumot hozza sztem. Nekem ez egy kicsit fura.....?

Azt tudja valaki hogy a crytec engine 2 használ-e valami ppu-gyorsitást? Abba nem igérkezik rosszanak a fizika.

Aki sokat lát, az keveset ért... (The man who wasn't there )

(#184) GERI_666 válasza Robaj (#182) üzenetére

GERI_666
(tag)

;)

Nanáhogy procilimites... Hát fizikaszámításos :D
Tedd vadorzóbbra a memória időzítéseit, tedd feljebb a zefessbét, aztán lesz az még több is...

De az is lehet hogy AGP limites lett. Az fsb emelés mind2-n javít.

[Szerkesztve]

(#185) Komplikato válasza lolee (#183) üzenetére

Komplikato
(PH! addikt)

Momentán nem. Meg kell várnunk a Ghost recont, vagy az elsőbb ütősebb videókat UT2007 ügyben. Most jött ki a Rise of Legwends demoja, de nem vágom milyen fizika lehet egy madártávlatos RTS játékban? :F

(#186) Robaj válasza Komplikato (#185) üzenetére

Robaj
(PH! addikt)

Pl ember nem olvad bele a dombba, nem 5 felé röpül a szétlőtt ellen ''tank, autó'' vagy mifene van benne :) (gépe)

(#187) lolee válasza Komplikato (#185) üzenetére

lolee
(fanatikus tag)

Remélem nem a graf kárára megy a hw-sw téma.

A rise of legends támogatja???

(#188) CocooN-z

CocooN-z
(őstag)

Kár hogy az nv a havokkal karöltve betett az ageia fizix nek, mert ha valami nvgpu alapú ppu t hoztak volna össze pl a havok enginek hez, jó ez kicsit abszurd a jelenlegi helyzetet tekintve, de ha nagyon össze akartak volna hozni valami egységes dolgot, lett volna lehetőségük rá. De neem, az nv nek muszály betennie, muszály neki is mindenhol otlennie, mindenből best. És sajnos nem gondolták végig ezt az egészet, mert ha komolyan beindul ez az egész a cpu tehermentesítése érdekében, lehet majd dönteni hogy mivel is játszak majd, a havokos gammákkal vagy pedig a physx esekel, mert tuti létszükségelem lesz 2 év múlva... :(((

Ha jól érzed magad, ne aggódj. El fog múlni.

(#189) lolee válasza CocooN-z (#188) üzenetére

lolee
(fanatikus tag)

Én azt látom hogy itt a licencröl és elterjedésröl szól a harc. Az ageia találta ki elöször
és próbálják minél elöbb elterjeszteni hogy visszafogják a konkurenciát.
Aztén most dolgozik az Nvidia és az ATI is a saját megoldásán. Tehát 3 különböző megoldás van folyamatban.
Na ez lesz hamarosan Q izgalmas hogy mi fog kisülni ebböl az egészböl mert nem kompatibilisek a cuccok. Hasra az Ati-é a legésszerübb, az ageia a legerössebb,az Nvidia pedig a kapcsolatairol hires. Sok fog azon mulni hogy mennyire lesz hatékony a valoságban kivesézve az Ageia cucc. (mert például Vga-t sem veszünk ugye ''szinte render'' tech demo-k összenézése után.

Senki nem tudja mi lesz, de izgi lesz az egyszer tuti ;]

(#190) sekli

sekli
(PH! addikt)

Ejj-ejj GERI, nagyon nem hiszel ebben a jó cuccban, nézd csak, itt megmondják a frankót! :D [link] :D

[ Szerkesztve ]

(#191) AusWolf

AusWolf
(senior tag)

Hi. Volna egy kérdésem, ha már szóbajött máskor is, akkor bocs, csak hosszadalmas visszakeresni. Szóval. Hova csatlakozik a gépben ez a bizonyos PPU?

Assimilate this! --- http://www.infowars.com/ --- http://prisonplanet.tv/

(#192) Robaj válasza AusWolf (#191) üzenetére

Robaj
(PH! addikt)

Jelenleg PCI, de nemsoká lesz PCI-X is.

(#193) sekli válasza Robaj (#192) üzenetére

sekli
(PH! addikt)

sőt, mindkettő...:D

[kép]

mod: az előző kilógott... :B

[Szerkesztve]

[ Szerkesztve ]

(#194) CocooN-z válasza sekli (#193) üzenetére

CocooN-z
(őstag)

Ezen már csak az a kérdés hogyan oldható meg a fémlap, meg a molex, mert ha megfordítjuk akkor a fém beleütközik a lapba (bár mibe tart leszerelni), a molex meg kifelé figyel majd. :U

(#195) sekli válasza CocooN-z (#194) üzenetére

sekli
(PH! addikt)

részletkérdés...:D

eltörpül a jelenlegi hasznossága mellett... :U

[ Szerkesztve ]

(#196) CocooN-z válasza sekli (#195) üzenetére

CocooN-z
(őstag)

:)

Kicsit off: Szerintem a Topicot át kéne neveztetni Fizikai Gyórsítókra vagy valami, mert ha mind3 megjelenik, egyszerűbb lenne hogyha a hatákonyságukat/hátrányukat egy topic alatt meg lehetne vitatni, igy egy t. on folyna az adat-info.

(#197) AusWolf válasza sekli (#193) üzenetére

AusWolf
(senior tag)

Köszi a képet. Akkor már csak 3 kérdésem van.

1. Kell valami speckó cucc a működéséhez, vagy mindent adnak hozzá?
2-3. Várhatóan mennyi lesz az ára és mikor jelenik meg?

(#198) AusWolf válasza Robaj (#192) üzenetére

AusWolf
(senior tag)

Hú az király! Akkor nem kell attól félni, hogy AGP-vel nem megy majd.

-> #197

(#199) sekli válasza AusWolf (#197) üzenetére

sekli
(PH! addikt)

állítólag 40k körül lesz...
mit adnak hozzá? gondolom játékok hiányában tech demo-kat... :D

[ Szerkesztve ]

(#200) AusWolf válasza sekli (#199) üzenetére

AusWolf
(senior tag)

Úgy értem, hogy kell-e még valami a működéséhez a PCI foglalaton és 1 szabad tápkábelen kívül?

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.