Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#101) Freddy TNT

Freddy TNT
(senior tag)

Ez a PCI felület elég gáz. Ha tényleg ilyen bazi sok dolgot ki tud számolni,akkor miért PCI ?! Lehetne akár PCI-x vagy PCI-e vagy a régi agp vagy mit toom én. De PCI-ba rakni ? :U Így úgy fest, mintha 7800GT-t tennénk ISA slotba :)) :D

(#102) RECSKA válasza Freddy TNT (#101) üzenetére

RECSKA
(őstag)
LOGOUT blog

Szia!

Valószínűleg azért csinálták meg PCI-osra, hogy az olyan emberek, mint én, kiknek AGP-s lapja van, azok is tudják élvezni a játékokat teljes pompájukban.
Feltételezem, elég nagy terhet levesz a processzor válláról, tehát egy ilyennel és egy X800-al megtámogatott Bartonnal elég sokáig el lehet még lenni!
Mindenesetre ha nem lesz túl drága, beruháznék egy ilyenre, márcsak a kíváncsiság kedvéért is!

[Szerkesztve]

http://hardverapro.hu/apro/nvidia_vga-k_nezz_be/friss.html#msg218

(#103) woof válasza Freddy TNT (#101) üzenetére

woof
(kvázi-tag)

Nem kell neki túl nagy sávszél ahhoz, hogy X és Y adat beadásával, hosszas számolás után kiadjon egy Z-t... itt inkább a számolási sebesség számít, azért az erős proci meg a külön tápcsati. Ez az izé sok ismeretlenes egyenleteket számol, nem kell átnyomnia bazinagy textúrákat azon a pici sávszélen. Lehet inkább ennek a CPU-ba kéne költöznie, és akkor nem fordulna elő az, hogy kétszer olyan erős procit veszel, de a grafikus teljesítmény alig emelkedik :F

[Szerkesztve]

(#104) Komplikato válasza Freddy TNT (#101) üzenetére

Komplikato
(PH! addikt)

Nem értem a problémádat, már e topci nyitásakor tudni lehetett, hogy az első verziókból lesz PCI és PCI Express is. Nyilvánvalóan a PCIE még nem annyira elterjedt, hogy azzal kezdjék a tömegtermelést, a kezdeti kártyákhoz meg elég ...

Close the World ..... Open the Next!

(#105) Komplikato válasza woof (#99) üzenetére

Komplikato
(PH! addikt)

A Cellfactor készítői egy másik fizikára alapozott játékkal is kijönnek [link], és ez a játék is PC és X360.
Mindkét program az Artificial Studios és az Immersionsoftware saját fizikai motorját használja, a Reality Engine-t, ami az EGYIK PhysX által támogatott fizikai motor.

[link]
[link]
[link]

Szóval csak tőlük nem is egy, hanem két játék jön.
Mindjárt le is szedem ezt a Monster-Madness prezentációt, csak ne lenne 200MB a video :Y

[Szerkesztve]

(#106) Komplikato válasza woof (#103) üzenetére

Komplikato
(PH! addikt)

[kép]
Szerintük ezért KELL a kártya ;)

Minden esetre egy célproci kevesebb tranyóval is sokkal több mindent ki tud számolni, mint egy számítógépproci. Azért a matematikai proci beépítése a CPU-ba is beletelt vagy 10 évbe ... Másrészt a PhysX egy GF4 bonyolultságú chip, ami a fizikai számításokra (meg azokkal rokon számításokra) van kihegyezve. Szóval előre lehet borítékolni, hogy 2 magos procik esetén is bőven van létjogosultsága, ha másért nem, hát azért mert valaminek az új High videókártyákat is ki kéne hajtania, meg mellékesen futattnia kéne aprogramot, kezelnie az AI-t, meg esetleg még a hangátvitellel is foglalkoznia kell.

(#107) Abu85 válasza Freddy TNT (#101) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A régi PCI port a Gigabit lanos hálókártyákon kívül minden mai bővitőkártyát 100%-osan ki tud szolgálni. A Gigabit-es hálókártyákat érdemes csak PCI-Express1x-esre készíteni. A VGA-knak pedig még mindig bőven elég az AGP4x.

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#108) L3zl13 válasza Komplikato (#104) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

''Nyilvánvalóan a PCIE még nem annyira elterjedt''
Szerintem meg a célközönség (hardcore gamerek) 90%-os az PCI-E elterjedtsége.

Aki hülye, haljon meg!

(#109) L3zl13 válasza Abu85 (#107) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

Kifelejtetted a SCSI, SATA és IDE kártyákat.

Aki hülye, haljon meg!

(#110) glacious válasza Freddy TNT (#101) üzenetére

glacious
(őstag)

Főleg mert nekem már foglalt az összes pci slotom, ugyanakkor van két üres pci-e:D

(#111) Abu85 válasza L3zl13 (#109) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ezeket is kiszolgálja a PCI sávszélessége.

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#112) L3zl13 válasza Abu85 (#111) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

Szvsz nem.

[Szerkesztve]

Aki hülye, haljon meg!

(#113) Abu85 válasza L3zl13 (#112) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Muszály neki, mert a fent említet szabványokat még a PCI-ra kellett tervezni.

(#114) Komplikato válasza Abu85 (#113) üzenetére

Komplikato
(PH! addikt)

Ez nyilván nem igaz, pl. SCSI kártyák már évek óta NEM PCI-ra készülnek, bár halandó ember nem sok 64 bites PCI-t vagy PCI-X foglalatot látott. Másrészt a PCI már egy sima SATA kártyát SE tud kiszolgálni, már csak azért se mert kisebb a sávszélessége, mint amit a SATA nyújtanin tudna.

[Szerkesztve]

(#115) Badb0y válasza RECSKA (#102) üzenetére

Badb0y
(PH! addikt)

Nem lesz olcsó. Asszem a cikkbe van, olyan 70-80 körül szvsz itthon nem fog megállni.
Nem tudom már ki írta, hogy pár játék fogja csak támogatni. Azért a dell is beleépítette a 2 millás gépébe ezt a 4db 7900gtx mellé meg a EE procihoz.

[Szerkesztve]

Minőségi laptopok http://www.laptop-ok.hu

(#116) Abu85 válasza Komplikato (#114) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

És a SATA által nyújtott elméleti maximális sávszélességet mikor használod ki. A mostani vinyók túl lassúak ahhoz.

[Szerkesztve]

(#117) Slax válasza Abu85 (#116) üzenetére

Slax
(senior tag)

Mondjuk SATA raidben? Raptorokkal. :)

''mit csinálsz? megmondod a gépnek: MŰ-HOLD-VEVŐ!! NEM ÉRTED?! MŰ-HOLD-VEVŐ!!'' by escie ''

(#118) Joshi válasza Slax (#117) üzenetére

Joshi
(PH! addikt)

Raptorokkal? :F Tirannokkal! :C :DD :C

(#119) Abu85 válasza Slax (#117) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

RAID-ről nem volt szó. :DD

(#120) Slax válasza Joshi (#118) üzenetére

Slax
(senior tag)

Fél szavakból is értsük egymást. [link]
Abu85 nem, sata-ról volt szó. De raidben ugyanazon a sávszélen komunikál, ergo jobban kihasználja. Nem? De igazad van, a raidnek van saját topikja.

''mit csinálsz? megmondod a gépnek: MŰ-HOLD-VEVŐ!! NEM ÉRTED?! MŰ-HOLD-VEVŐ!!'' by escie ''

(#121) Joshi válasza Slax (#120) üzenetére

Joshi
(PH! addikt)

Tudom miről beszéltetek! :DDD Hát már viccelni sem lehet? :O :O :O

[Szerkesztve]

(#122) RECSKA válasza Badb0y (#115) üzenetére

RECSKA
(őstag)
LOGOUT blog

Ezt értem, viszont jó ötlet...

Szerintem ha lesüllyed majd az ára, megéri beépíteni....
De nekem mindegy, úgyis csak álmodozok, soha nem lenne rá pénzem.. :O

http://hardverapro.hu/apro/nvidia_vga-k_nezz_be/friss.html#msg218

(#123) Lala77 válasza RECSKA (#122) üzenetére

Lala77
(tag)

Vegyünk sokan és akkor occsó lesz :))
Szerintem Ageia-ék is ezt szeretnék :D:D

ingyombingyom

(#124) Komplikato

Komplikato
(PH! addikt)

Jó messze van még május, amikro kijön végre a Ghost Recon 3, és végre olvashatunk pár tesztet a marhajó(?) fizikáról ..., de azért nem kéne eltünnie addig a topicnak.

(#125) Badb0y válasza Komplikato (#124) üzenetére

Badb0y
(PH! addikt)

Ne félj nem fog. Akit érdekel ez a dolog, biztos elmentette már.

Minőségi laptopok http://www.laptop-ok.hu

(#126) GERI_666

GERI_666
(tag)

Elárulom hogy miért nézek fancsali szemmel erre a kártyára.
Először is teljesen felesleges ezt a kártyát a voodoo1-hez hasonlítani, mert a Voodoo1 látványosan jobb minőséget hozott, ez meg, háát, finoman szólva is egy nagy semmi.

Na lássuk:

A sokszázezer részecske: processzor vígan ki tudja számolni mindenféle extra baromság nélkül, a szűk keresztmetszet a videókártya.

Az ember a lépcsőn hal meg: a játékok egy részében eddíg is megfelelően volt ez szimulálva. Most azt hiszitek hogy jön egy fizikai gyorsító és mindejárt villámcsapásra ez meg fog változni? Badarság! Attól még hogy így is meglehet valósítani ezt a dolgot, még nem fogják így csinálni a játékfejléesztők, mert ugyanolyan időigényes leprogramozni, mint normál esetben. Hoppácska.

Meg micsoda baromság az az Ageiás rajz amin össze van kötve a gpu és a ppu egy vonallal?
Szép kis megtévesztés, mondhatom. Hogy lenne képes a ppu közvetlenül vezérelni a gpu-t? hmm? esetleg abban az esetben ha egy nyákon lenne a ppu és a gpu közvetlen összeköttetésben. Vagy kinyúlik az Ageiából egy láthatatlan áramkör és hozzátapad a gpu-hoz?

Ezt az egész baromságot a DVD-visszatekerő készülékhez tudnám hasonlítani. Haszna kb ugyanannyi, ugyanúgy veszik a birkák, megéri termelni, ect ect ect...

K7S5A, 2,2Ghz K7, 9800pro + 4.12 Catalyst, 512 DDR

(#127) Komplikato válasza GERI_666 (#126) üzenetére

Komplikato
(PH! addikt)

A sokszázezer részecske: processzor vígan ki tudja számolni mindenféle extra baromság nélkül, a szűk keresztmetszet a videókártya.
Ez nem igaz, másrészt általában a CPU-nak kéne a kimenő 3D adatokat ezerel számolni és kiküldenie a GPU-ba, futtatni a programot, meg ha lehet, akkor számolgathatná az AI-t és egyebeket.

Az ember a lépcsőn hal meg: a játékok egy részében eddíg is megfelelően volt ez szimulálva.
Igen? Az esetek nagy részében vagy beleáll, vagy lebeg rajta ... normális megoldás vagy féltuvat programban volt a sokezer közül.

Most azt hiszitek hogy jön egy fizikai gyorsító és mindejárt villámcsapásra ez meg fog változni? Badarság! Attól még hogy így is meglehet valósítani ezt a dolgot, még nem fogják így csinálni a játékfejléesztők, mert ugyanolyan időigényes leprogramozni, mint normál esetben.
Ez igaz. De 3D-s programok fejlesztése is tovább tart, mint a 2D-s játékoké, vagy az olyan részletes GFX kideolgozása, mint egy Doom3 motoros, Unreal3.0-s grafikáé is tovább tart, mint egy ''átlagos'' 3D. Persze jönnek még ki 2D játékok ...

Meg micsoda baromság az az Ageiás rajz amin össze van kötve a gpu és a ppu egy vonallal?
Ez egy egyensúlyi állapotot jelképező háromszög. Semmi köze semmilyen fizikai kapcsolathoz, nem tudom honnan vetted.

Amúgy megjósolhatalan mennyire fog elterjedni. Az első néhány 3D kártya annyira drága és gagyi volt, hogy többségünk nem is hallott róluk. Annak idején a 3DFx Voodoo úgy terjedt el, hogy éppen akkor kijött a GLquake, ami a ''sima'' Quake OpenGL-es verziója volt. De azt sokan nem tudják, hogy a GLquake-et a Rendition nevű 3D chiphez akarták marketing anyagnak. Nos a Rendition a harmadik kártyája elött bedobta a törülközőt, ma már senki se emléxik rá. Igaz a 3DFx is eltünt ;)

(#128) GERI_666 válasza Komplikato (#127) üzenetére

GERI_666
(tag)

én emléxem a Renditionra, és a GLquake körülihuzavonára ;)

Amúgy így is ugyanúgy a CPU-nak kell kitolni az adatokat a kártyra, mind eddíg. El kell juttatni a kártyának, aztán visszahúzni, aztán a gpu-nak eljuttatni, stb stb stb.

Ez nem igaz - a részecskékre -
már hogyne lenne igaz? Egy átlagos mai processzor 2-3 Ghz-n üzemel. 2,5x1024x1024x1024 hz. Persze nem 1 hz alatt van meg egy művelet kiértékelése, de nem sok kell hozzá. Ezt akárhogy is számolom, bőven elég párszázezer részecskéhez párszáz fps-en :D

(#129) Lala77 válasza GERI_666 (#128) üzenetére

Lala77
(tag)

Te nagyon ellene vagy..
Nem tudom, hallottad-e azt a kifejezést hogy a legcsúcsabb videókártyát nem tudja kihajtani az aktuális csúcsproci?
Na ha bármi terhet le lehet venni a proci válláról, másrészt ez nekem úgy tűnik, hogy eléggé masszív része a feladatnak, akkor szerintem ez egy nagyon jó ötlet.
azért az a 2,5Ghz 2,5milliárd művelet, vagyis órajel.. hát nem tudom, mikor utoljára láttam assembly könyvet, a számításigényes feladatok 10-300 órajel közötti időt igényeltek, gondolom ez most sincs igazán máshogy.. szal ez már gyengíti a dolgot, tudom van mmx, meg sse meg ilyenek, nem tudom mire elég, de rengeteg más dologgal is kell a procinak törődnie...

Na majd ha az AI-hoz tudnak valami API-t összehozni (lehet hogy van már, nem vagyok a témában otthon), akkor arra is lehet majd gyorsítást kitalálni.. :))

Szóval szerintem létjogosultsága van, a kérdés szerintem , hogy a fejlesztői oldalról mennyire könnyű beépíteni a kódba, mennyire transzparens a dolog, mennyire kényelmes, és mennyire oldható meg a skálázás, hogyha valakinek van ilyen vagy nincs ilyen, attól még a játék ugyanúgy működjön.

ingyombingyom

(#130) GERI_666 válasza Lala77 (#129) üzenetére

GERI_666
(tag)

Bizony, tényleg nagyon ellene vagyok.

Egy 3 ghz-s procit véve pl a hang leképezése (44khz, sztereó) nem vesz el többet mint 1% a processzor idejéből. Az össze többi I/O feladat időigénye kb 2%, vagyis összesen 3% megy el az operációs rendszer fenntartására, a folyamatkezelésre, és a zenére egyszerre. Az AI számítása nagyon flexibilis, könnyú jól megírni, de mégkönnyebb rosszul. A műveletek gépigénye pedig csak akkor nagy, hogyha a memóriaterület, amelyben dolgozunk, nem folytonos, és folyton ugrálni kell benne, hogyha összefüggő, és fel van cachelve, akkor iszonyatosan gyors (lokalitás-elv) márpedig a programok nagy része az. A részecskék számítása során szinte csak folytonos memóriaterületet használunk, amelyet a rendszer inteligensen a cachebe tölt. Itt elvégzi a sok sok adaton a sok sok műveletet, majd cseréli őket.

De mi van akkor hogyha PPU-z használunk?
Semmi különös, tételezzük fel hogy a processzor hardveresen támogatja a fizikai számításokat (mondjuk ugyanannak a dolognak az ideje feleannyi egy ilyen kártyán, mint a CPU-n). Node: hiába van a kártyának beépített memóriája, ha ott sem végtelen a kártya közvetlen csacsija, következésképpen ugyanazt csinálja, minta processzor, csak még meg is van kutyulva az API fix összeépítésével, ami lehet hogy nekünk nem is jó. Vagyis az egész hardveres fizikaszámításon nyerünk egy 30-40%-os sebességnövekedést (hardveres támogatás esetén, de csak magát a kódot nézve, összeteljesítmény szempontjából felugrik a cucc úgy 50fps-ről 55-re, vagyis szó sincs ekkora növekedésről, továbbá bele kell kalkulálni a PCIsávon való adatáramlást is, amit egyszer a kártyának kell áttadni, aztán minden ciklusban visszahívni a memóriába az egészet, aztán átt a videókártyába) ahhoz képest mintha mi magunk írtuk volna a kódot, és aztán lehet elképzelni hogy az Ageia apiát használva micsoda óriási sebességcsökkenés lesz, hogyha szoftveresen fut majd a kód! Ők sem ettek meszet, az ő kártyájukon jó gyors lesz, ha nem, akkor majd tesznek róla hogy döcögjön, holott ugyanaz a kód simán mehetne a CPU-n is tökéletes sebességgel. Jól áttb@sszák az embereket, azok meg majd jól pöngetik nekik a pénzt. Dehát ez van, a hülye emberekből lehet megélni. A technikai demókat elnézve nincs semmi hűdemegvalósíthatatlan dolog bennük, CPU-ra tökéletes sebességgel egyszerűen megírható.

[Szerkesztve]

(#131) GERI_666

GERI_666
(tag)

és a felvetésedre, miszerint:

''Nem tudom, hallottad-e azt a kifejezést hogy a legcsúcsabb videókártyát nem tudja kihajtani az aktuális csúcsproci?''

Ez egy baromság. Nem a videókártyát kell kihajtani, hanem a hozzávaló drivert. A driverírók úgy kalkuláltak, hogy bika videókarihoz bika procit fognak használni, mert így kicsit jobban ki lehet hozni a kártya vadorzó voltát, mint kevésbé powább procival, ergó gyengébb procikon visszaesik a teljesítmény éppen emiatt a korrekcióból, többet, mint a teljesítménytöbblet arányának diferenciája (vazze tudok én így is beszékni ha akarok, mint valami alkoholista okostolyás wazzeg :A:SD:ASD:A:SDA:SD). Ki kell próbálni többfajta drivert, a korábbi driverek gyengébb procikra vannak optimizálva mindíg. Jó példa erre az ATi Catalyst és a Radeon7000VE. Az első driverekkel 3x annyi fps vagy egy gyengébb gépen, mint egy újabb driverrel, éppen emiatt, hogy a kései catalystek már magyobb procira vannak optimizálva, hogy az összteljesítmény 10-15%-ot növekedhessen (a gyengébb rendszerek óriási kárára, bár ebben ez esetben egy 400as celó a tesztalany, úgyhogy ezen jól látszik ez a dolog).

(#132) Komplikato válasza GERI_666 (#131) üzenetére

Komplikato
(PH! addikt)

OFF: Szerintem olyasmie gondol, mint amikor kijött a Radeon 9700pro, akkor mondjuk P4-1800 alatt tesztelték az újságírók, aztán valahol a 3,5GHz körüli procikkal tudta amax. teljesítményt hozni. És kb. minden új videókártyánál így van. Azért nézem lökötnek, aki vesz 250.000-ért egy két GPU-s kártyát, vagy 2db csúcskártyát, mert ilyenkor még az egyet se lehet kihajtani. Ennek semmi köze a driverhez ...

[Szerkesztve]

(#133) GERI_666 válasza Komplikato (#132) üzenetére

GERI_666
(tag)

Ez nem igaz, hogy a videókártyának proci kell. Mégis miért kéne neki? A proci órajele nem befolyásolja a videókártya működési sebességét. Esetleg a játék cpu limitált, vagy maga a driver. A videókártya gpu órajale, és mag órajele is teljesen független a processzor órajelétől, következésképpen nem is befolyásolhatja a renderelés sebességét, semmi esetre sem. A játékok során nem csak a grafikát kell számolni, hanem a fentebb már említett AI-t, fizikát, procinak futtatni az esetleges realtime szkript fordítót, kezelni az i/o műveleteket, stb. Ennek semmi köze sincs a videóteljesítményhez.

Be kell menni reklamálni a zatihoz hogy optimizálják a drivert kisebb processzorra, vagy a játékfejlesztőkhöz kell bemenni asztalt verni hogy ne CPU limitesek legyenek a játékok, hanem VGA limitesek. A lényeg, hogy jó erősen kell csapkodni ;]

(#134) Robaj válasza GERI_666 (#133) üzenetére

Robaj
(PH! addikt)

Áhhh, 7800GTX tesztet olvastam. HL2!
1024x768-ban is annyi FPS volt kb mint 1600x1200-ban...
Mivel a proci nem bírt több adatot nyomni GPU-nak.

Érdemes lenne tesztelgetni, mint Rover tette:
[link]

MOD: #130-as hsz-ed:

Egy 3 ghz-s procit véve pl a hang leképezése (44khz, sztereó) nem vesz el többet mint 1% a processzor idejéből. Az össze többi I/O feladat időigénye kb 2%, vagyis összesen 3% megy el az operációs rendszer fenntartására, a folyamatkezelésre, és a zenére egyszerre.
Már bocs, de volt egy 2400+-os athlon XP-m (2 ghz)
Vettem egy sb live hangkarit, jónéhány FPS +-om lett, mivel a prociról levette a hang számolásának terhét (alaplapi hangkártya rlz)-> mint láccik célhardver saját csippel hasznos dolog is tud lenni.

[Szerkesztve]

Member of [Lam[PH!]a] PROHARDVER CoD team ––– Köcsööög!!! - by bLaCkDoGoNe ––– Kék pirula nélkül is úgy szájbab@szlak he - by Zsadi ––– Robaj... tökön rúglak miután Zsadi kezéből kirúgtam a járókeretét - by Bagya - http://www.kepatmeretezes.hu

(#135) GERI_666 válasza Robaj (#134) üzenetére

GERI_666
(tag)

Nem a GPU-nak nem bír több adatot nyomni, hanem a JÁTÉKOT nem bírja elég sebességgel hordozni, teccikérteni? :D

Ezt a kifejezést hívják úgy hogy CPU limit, köze nincs a ''videókártya kihajtásához''.

[Szerkesztve]

(#136) Cathfaern válasza GERI_666 (#135) üzenetére

Cathfaern
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

A szavakon lovagolsz, ráadásul teljesen feleslegesen, de ne zavartasd magad.

"Nembaj, megvan az ilyen kuruzslások placebo hatása legalább. Kikapcsolod a hibernálást, +10 FPS. Olyan mint autótuningban a street racing matrica a szélvédőn..." by orbano

(#137) GERI_666 válasza Robaj (#134) üzenetére

GERI_666
(tag)

A linkelt dologból kiemelek egy gondolatot neked:

'' Baj van! Nagyon nagy baj! A proci tuning eredménye szinte teljesen átjött! Ez azt jelenti, hogy (legalábbis 6600GT alkalmazása esetén) a FarCry grafikus motorja erősen processzorfüggő…vagyis nem igazán optimalizált.''

Teccikérteni? Mi köze van ehhez a videókártya-kihajtásának? Semmi.

(#138) Robaj válasza GERI_666 (#135) üzenetére

Robaj
(PH! addikt)

Na és ha leveszed a fizika számításának terhét, akkor több prociidőd marad. A játékot tudja nagyobb ''sebességgel hordozni, teccikérteni?''

#137: Pont ez a lényege a linkelt szövegnek :))
Ha erősebb procid van, akkor ugyanazzal a videókártyával több FPS-t tudsz kicsikarni, mivel több műveletet tud végrehajtani a proci...

[Szerkesztve]

Member of [Lam[PH!]a] PROHARDVER CoD team ––– Köcsööög!!! - by bLaCkDoGoNe ––– Kék pirula nélkül is úgy szájbab@szlak he - by Zsadi ––– Robaj... tökön rúglak miután Zsadi kezéből kirúgtam a járókeretét - by Bagya - http://www.kepatmeretezes.hu

(#139) GERI_666 válasza Cathfaern (#136) üzenetére

GERI_666
(tag)

egyáltalán nem lovagolok a szavakon

A videókártya kihjatás nevü esemény ott kezdbekövetkezni hogy egy 133-as P1-ben mondjuk egy 7800GTX-SLI szerű kártyát szeretnének használni! Ez teljesen más mint a processzor limit. Aki nem fogja fel, az meg írkáljon hülyeségeket.

(#140) GERI_666 válasza Robaj (#138) üzenetére

GERI_666
(tag)

a nagyobb sebességed annyi hogy 50 fps-ről felugrik a játékod 55-re, tetszikérteni?

(#141) Robaj válasza GERI_666 (#140) üzenetére

Robaj
(PH! addikt)

Alapból a mostani procik behalnának fizikaszámoláson, lásd fear Athlon XP 2400+-on low-ra kellett venni, mediumon qrva sok fps ugrott, a mostani A64 3200+-al meg high-on szaladgál... (2 ghz mind2 órajele)

Mostani játékokat ne is írjunk, mert azok ugye nem támogatják. Kivi leszek, h. az UT2007 fizikája mien lesz ezzel a csippel és csip nélkül. SZVSZ óriási, de majd remélem lesz PH! teszt róla, addig lehet jókat/rosszakat írni róla. ELVILEG sok terhet levesz prociról és élethűbb dolgokat lehetne kihozni ugyanazon a hardveren.

[Szerkesztve]

(#142) GERI_666 válasza Robaj (#141) üzenetére

GERI_666
(tag)

Az nem a mostani procik hibája, hanem az említett játék fizikájának rosszul megírt voltának köszönhető.

(#143) Robaj válasza GERI_666 (#142) üzenetére

Robaj
(PH! addikt)

Hát a Fear fizikája csak ''tűrhető'', a realitástól messze elmarad. Láttad a cellfaktor múvit? A duálmagos procival is csak szaggatna a játék, ha azt kéne számolnia (olyan részletességgel)...

Ha egy 10-20K között lenne a kari, esetleg vennék is (meg szerintem sokan mások is), de a mostani ár (amit híresztelnek) enyhén túl magas :), ez nekem nem ér meg + fizikáért a gamékban. Lehet pár év múlva meg olyan természetes lesz, mint a GPU. A sikerességét csak az ár és a tesztek fogják befolyásolni...

[Szerkesztve]

(#144) GERI_666 válasza Robaj (#143) üzenetére

GERI_666
(tag)

ha kirajzolok harmincmilliárd háromszöget a képernyőre, azalazz meg a duál-7800gtx roskadna össze. Megoldás: nem kell kirajzolni harmincmilliárd háromszöget. És nem kell kiszámoltatni harmincmilliárd széttröpülő molekulát. Csak ha n00boknak akarunk eladni valami hülyeséget (lásd physix)

[Szerkesztve]

(#145) Komplikato

Komplikato
(PH! addikt)

BFG PhysX cards coming in May - [link]
BFG has updated their website today with tons of new info on their PhysX game physics card. For starters, BFG's board ships with 128MB of GDDR3 memory and boasts specs such as 20 billion peak instructions per second and 530 Million/sec Sphere-Sphere Collisions max (Complex Convex-Convex Collisions are listed as 533,000/sec max).

BFG also mentions that boards will ship to the retail market in May, while system vendors Alienware and Falcon Northwest have already selected BFG's PhysX card for use in their systems. BFG hasn't providing pricing info for the standalone PhysX board, but Alienware's site currently lists it as a $275 option, so we'd expect final boards to sell somewhere around that price point. For more info, be sure to check out BFG's official PhysX website.

A hír nem annyira érdekes, de van benne teljesítmény adat!

Itt meg valami technikai ismertető ...
AGEIA PhysX Launch - GDC Event Coverage - [link]
Tranyószám, gyártástechnológia, működési elv, stb.
A támogato cégek listája (fejlesztők, kiadók, egyebek): [link]
És 20 játék azok közül, ami támogatja ... [link]

[Szerkesztve]

(#146) Robaj válasza Komplikato (#145) üzenetére

Robaj
(PH! addikt)

$275 hmmm én többre számoltam, induló árnak nem is rossz. (300-400 közé vártam olyan 349-399 körül)

[Szerkesztve]

(#147) GERI_666

GERI_666
(tag)

''530 Million/sec Sphere-Sphere Collisions''

kár hogy az enginek nagy része ''bounding box'' ütközést használ a csúsztatásos ütközés egyszerűsítése miatt :D

Aztán azt hiszi a sok n00b hogy az egész pályán mind a kemény 3000-5000 db ütközési pontot (ami ritka kevés) ki kell számoltatni. Könyörgöm miért kéne? Csak azokat kell kiszámolgatni amik mondjuk a főhős közelében vannak. Ez kb 10-20 db egyszerre. Ehhez kell a híres fizikai gyorsítókártya? Szánalom pwa ;)

(#148) Robaj válasza GERI_666 (#147) üzenetére

Robaj
(PH! addikt)

Lehet n00b vagyok, de amíg nincs teszt addig miért is tudnál meggyőzni, h. hülyeség? Eddig semmi olyan dolgot nem mondtál, ami miatt azt mondanám, h. ennek a karinak nincs értelme. Tiszteletben tartom a véleményed, h. hülyeség ez a kártya, de akkor Te is tartsd tiszteletben másét, ne hülyézz, ne számalmazz le senkit...

[Szerkesztve]

(#149) GERI_666 válasza Robaj (#148) üzenetére

GERI_666
(tag)

Nem téged n00boztalak le, miért tettem volna? Én a fogyasztói társadalmat n00boztam le, de ahogy gondolod..

(#150) Robaj válasza GERI_666 (#147) üzenetére

Robaj
(PH! addikt)

Mondjuk belelősz a falba. Vagy rakéta bele a tankba. Jobban néz ki, ha 100+ db-ra szakad szét, mint 10-re...

UI: Én is közéjük tartozom, ezért is vettem magamra :) Mint mondtam, én is vennék ilyet. Ha olcsóbb lenne/zséből el lennék eresztve.

[Szerkesztve]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.