Akkor röviden és velősen:
- Mi is az a CUDA? A link alja felé keresd; ezen felül ha nem csak felületesen szeretnéd megismerni a dolgot, akkor ajánlom a többit is.
- Novodex = Ageia Physx SDK engine ! Remélem most már rendesen, megkavartalak
Tehát régebben, amikor elkezdte az a bizonyos 5 fiatal egyetemista ezt a dolgot akkor ők egy szoftveres fizikai szimulációt, hoztak létre! Ez volt a Novodex ( azt hiszem, hogy a Havok volt rájuk nagy hatással és úgy érezték, hogy van benne ráció és nem kis pénz ). Miután többen is érdeklődtek a projekt iránt ez a maréknyi ifjú még tovább ment és hardveres szintre emelték ezt a dolgot. A Novodex engine szolgáltatta az alapot, amiből lett az Ageia Physx SDK engine!
- A CUDA és az Ageia Physx SDK úgy jön a képbe, hogy a G80-as mag köré épülő VGA-k GPGPU-k, tehát nem csak grafikára, hanem másra is rá lehet venni. Ehez kell - , vagy ez a CUDA (ahogy jobban tetszik). Szóval a CUDA-ból ki kell hajítani a Quantum Effectet és a helyére, be kell rakni az Ageia Physx SDK engine-t. Mivel ez a technika már benne volt a G80-ba csak mikor kiadták, még nem tudtak megegyezni az Ageia-val ezt a részét, hanyagolták. Tehát a válaszodra felelve, énszerintem nagy valószínűséggel igen, mert a Physx és a G80-as fizika ugyanazt a meghajtó programot használja, szóval szerintem a programok nem tesznek különbséget. Ha szeretnéd tudni, hogy miért a G80-ast hoztam fel példának akkor kifejtem, ha nem, akkor nem
.
[ Szerkesztve ]
Ha a Google a barátod, akkor a Wiki a barátnőd :)