Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#1001) batman777 válasza Abu85 (#997) üzenetére

batman777
(fanatikus tag)

Én már hónapok óta gyüjtögetem vadászom a PhysX-es programokat, jópár megvan már közülük és eddig egyikben sem csalódtam. Ha még lesz pár program, akkor annak csak örülni tudok, mert mégtovább élvezhetem a kártya adta lehetőségeket. Én is huszonpárezer forintért vettem és nem bántam meg. Ráadásul párezer forint veszteséggel el lehetne adni most is.
Ellenben a videokártyámat, ami szintén 1 éves, most már csak bagóért tudnám eladni, ha egyáltalán lenne rá vevő. Pedig akkor az egyik csúcs volt, most meg a béka se...e alatt van.

Retro nosztalgia: PIII 1133Mhz, ABIT VH6T, Voodoo3 3000, SB AWE32 8MB

(#1002) batman777 válasza bbchris (#1000) üzenetére

batman777
(fanatikus tag)

A Quad effectet nem ismerem.

(#1003) roedie válasza batman777 (#1001) üzenetére

roedie
(fanatikus tag)

Ha nem is írnak rá több programot és meguntam ,én nem adom el, hanem elrakom a fiókba, vagy szépen be a dobozába, és megmarad az örökkévalóságnak, és 10 év múlva felrakom ide a PH-ra :DDD

[ Szerkesztve ]

"kimentek a tankok, bejöttek a bankok!"

(#1004) batman777

batman777
(fanatikus tag)

Találtam szimulátort, ami PhysX-es !!!!!!
Nézzétek meg a saját szemetekkel a hátlapot:
[link]

A Rail Simulator PhysX-es !!!!!

(#1005) batman777 válasza roedie (#1003) üzenetére

batman777
(fanatikus tag)

Olyan unikum lesz, mint most egy Voodoo5 5500 64MB rammal. :)

(#1006) Bj Brooklyn válasza bbchris (#1000) üzenetére

Bj Brooklyn
(fanatikus tag)

Az nem Quad Effect hanem Quantum Effect. Ide meg akartam írni, hogy hogyan illik össze a Physx, 8800GTX meg a Quantum Effect de már nem írom, mert még a Dr. House előtt kezdtem el és még most se végeztem vele :(((

Ha a Google a barátod, akkor a Wiki a barátnőd :)

(#1007) bbchris válasza Bj Brooklyn (#1006) üzenetére

bbchris
(senior tag)

Ohh , köszi a javítást valóban Quantum effect , nah elvileg ezt szánta az Nvidia akkoriban a physix-nek vagy valami ilyesmi .

(#1008) Bj Brooklyn válasza bbchris (#1007) üzenetére

Bj Brooklyn
(fanatikus tag)

Röviden: Igen, de ezt csak áthidaló megoldásnak szánta, mert a G80-ba már eleve beletervezte, mivel az Ageia-val már 2006-ban elkezdte a tárgyalást. Ezt akartam bővebben kifejteni, és már egy rendes nagy esszénél tartok :DDD

(#1009) yakuza.tora válasza Bj Brooklyn (#1008) üzenetére

yakuza.tora
(PH! addikt)

Azért jöhetne az az esszé! :K
Hátha egy kicsit rendet tudna tenni a fejemben... :DDD
:R

Alléz Olympique de Marseille!

(#1010) Bj Brooklyn válasza yakuza.tora (#1009) üzenetére

Bj Brooklyn
(fanatikus tag)

Mond, hogy mi nem tiszta a témával, és én felvilágosítalak :DDD

(#1011) yakuza.tora válasza Bj Brooklyn (#1010) üzenetére

yakuza.tora
(PH! addikt)

Hát konkréten semmi! Nem értem ezt a CUDA - Novoakármis dolgot...A kérdésem az, hogy lesz támogatás a meglévő hardveres physx kártyákhoz az új játékokban is, vagy csak az sli rendszerek tudják majd kihasználni?

(#1012) Bj Brooklyn válasza yakuza.tora (#1011) üzenetére

Bj Brooklyn
(fanatikus tag)

Akkor röviden és velősen:

- Mi is az a CUDA? A link alja felé keresd; ezen felül ha nem csak felületesen szeretnéd megismerni a dolgot, akkor ajánlom a többit is.

- Novodex = Ageia Physx SDK engine ! Remélem most már rendesen, megkavartalak :DDD Tehát régebben, amikor elkezdte az a bizonyos 5 fiatal egyetemista ezt a dolgot akkor ők egy szoftveres fizikai szimulációt, hoztak létre! Ez volt a Novodex ( azt hiszem, hogy a Havok volt rájuk nagy hatással és úgy érezték, hogy van benne ráció és nem kis pénz ). Miután többen is érdeklődtek a projekt iránt ez a maréknyi ifjú még tovább ment és hardveres szintre emelték ezt a dolgot. A Novodex engine szolgáltatta az alapot, amiből lett az Ageia Physx SDK engine!

- A CUDA és az Ageia Physx SDK úgy jön a képbe, hogy a G80-as mag köré épülő VGA-k GPGPU-k, tehát nem csak grafikára, hanem másra is rá lehet venni. Ehez kell - , vagy ez a CUDA (ahogy jobban tetszik). Szóval a CUDA-ból ki kell hajítani a Quantum Effectet és a helyére, be kell rakni az Ageia Physx SDK engine-t. Mivel ez a technika már benne volt a G80-ba csak mikor kiadták, még nem tudtak megegyezni az Ageia-val ezt a részét, hanyagolták. Tehát a válaszodra felelve, énszerintem nagy valószínűséggel igen, mert a Physx és a G80-as fizika ugyanazt a meghajtó programot használja, szóval szerintem a programok nem tesznek különbséget. Ha szeretnéd tudni, hogy miért a G80-ast hoztam fel példának akkor kifejtem, ha nem, akkor nem :DDD .

[ Szerkesztve ]

(#1013) Bj Brooklyn

Bj Brooklyn
(fanatikus tag)

Találtam még két játékot ami Physx-et használ: Eye of the Storm és a Monster Madness

(#1014) roedie válasza Bj Brooklyn (#1012) üzenetére

roedie
(fanatikus tag)

Engem érdekel úgyhogy fejtsd ki légyszives.. :)

(#1015) yakuza.tora válasza Bj Brooklyn (#1012) üzenetére

yakuza.tora
(PH! addikt)

Köszi! Ez így már kicsit világosabbá tette a képet. ;)
Arról van valami infó, hogy egyes UT-s motorral rendelkező játékok PC-s változatai miért nem támogatják a PhysXet? (Vegas, Gears of War, stb) :F

(#1016) batman777 válasza Bj Brooklyn (#1012) üzenetére

batman777
(fanatikus tag)

És hogy jön a képbe az ABU85 által emlegetett interpreter?
Én most hallottam először erről, amikor ő irta.
Egyáltalán van ilyen?
Én is úgy tudtam korábban, hogy a PhysX motorot be akarják épiteni a CUDA-ba, ezért is irtam azt hogy minden nvidiás program használni fogja a PhysX kártyát, kivéve amiben Havok motort raknak, vagy sajátja lesz, mint a CRYSIS-nek van.

Mindenesetre a physX tulajoknak jól fog jönni, nem?

(#1017) Bj Brooklyn válasza batman777 (#1016) üzenetére

Bj Brooklyn
(fanatikus tag)

Amit ABU85 emlegetett az a kib@xosabb velünk szembe. ( bár az nv ismerve még akár reális is lehet ) Bár minden esetre én a régebbi hírekre alapozva nem ezt látom a céljuknak. Az biztos hogy a mostani/mostanában megjelenő VGA-g Stream Processorait fogják be fizikázásra ( ez a mostani állapot; a jövőben meg az átlagos játékosoké ), de később külön PPU-t fognak kifejleszteni mint az AGEIA a Physx-et ( ez meg lesz a Hardcore vonal ), hogy még több ketyerét adhasannak el a jobb és reálisabb játékok eszméiért ( vagy vulgárisan: hogy még több bőrt lehámozzanak rólunk). Hogy ez jó lesz-e nekünk tulajoknak? Az elején igen később meg a Physx lesz kevés bármire. Szerintem.

(#1018) Bj Brooklyn válasza yakuza.tora (#1015) üzenetére

Bj Brooklyn
(fanatikus tag)

Szerintem ennek csak gazdasági oka van. Az engine fel van készítve a lehetőségre, de nem kötelező vele élni.

(#1019) Bj Brooklyn válasza roedie (#1014) üzenetére

Bj Brooklyn
(fanatikus tag)

Csak röviden:

Tehát számokra levetítve:

Egy gyári 8800GTX alapesete. 128 Stream Processor, 768 RAM, 384 Memória interface! Ebből jobbik esetben az én elméletem szerint így alakul a Physx: 32SP, 256MB, 128bit; így a GTX erőforrása: 96SP, 512MB, 256bit ami még mindig nem rossz egy VGA-nak! Tehát ezét nem duplázódott az elődhöz képest a Ram és az interface, mert már eleve bele volt kalkulálva a Physx! ( Egyébként, ha belegondolsz nem tudom mennyire vagy jártas a témában, de a laptopokba szánt Nvidia Go grafikusok mindig megegyeztek a normál VGA-kal, de a mostani Nvidia Go 8800GTx specifikációja a pont kijött eredmény! )
A 8800GTS: 96SP, 640MB/320MB, 320bit ebből ez lesz: 64SP, 512MB/256MB, 256bit. A maradék 32SP, 128MB/64MB, 128bit pedig a PPU-é! A 8 széria közép és alsókategóriás VGA-i meg khm... még grafikához sem a legerősebbek, nem hogy még fizikához! Félreértés ne essen én konkrétan most a 8600 és alatta című karikra gondoltam!

A G92-ről:

A G92-nél a memóriainterfész és a memória is kevés és valamiért a Quantum effect is hiányzik a repertoáréból. Gondolom itt rájött az Nv hogy minek adjunk valamit 2in1-ban hogyha külön- külön is megveszik ( jóval drágábban )! Ezért hajt most az SLI-s fizikára. Szvsz :DDD .

(#1020) roedie válasza Bj Brooklyn (#1019) üzenetére

roedie
(fanatikus tag)

Kiváncsi vagyok mi sül ki belőle.... :U majd meglátjuk!

(#1021) Savanya

Savanya
(PH! addikt)

Tudom nem idevaló de hátha érdekel valakit : [link]

(#1022) yakuza.tora válasza Savanya (#1021) üzenetére

yakuza.tora
(PH! addikt)

Nocsak! Neked nem jött be?! :U

(#1023) roedie

roedie
(fanatikus tag)

Aki vízzel használja a kártyát, milyen blokkot vett rá?!

Üdv

(#1024) batman777 válasza roedie (#1023) üzenetére

batman777
(fanatikus tag)

Nekem a Thermatake Aquarius II VGA blokkja van rajta, de rámegy bármilyen chipset blokk is, ha van helyed a csöveknek.

(#1025) batman777

batman777
(fanatikus tag)

Az NVIDIA oldalára költözött az Ageia.com oldal.
Az új driver is az NVIDIA-tól tölthető már le.

Ahogy elnézem, végülis az X lett pirosból zöld a logoban..... de nekem igy is tetszik. :)

(#1026) roedie

roedie
(fanatikus tag)

Az normális ha a kártya ventije csak akkor pörög ha használom a kártyát?Tehár GRAW alatt kezd el világítani a led, ha kikapcsolom a játékot a kártya is "megáll"! :U Csak akkor 3D-mark alatt miért nem kapcsol be, elvileg az is támogatja?! :U

(#1027) roedie

roedie
(fanatikus tag)

Melyik Zalman hűtőt tegyem a kártyára a VF700-at vagy a VF900-at? :B

(#1028) roedie

roedie
(fanatikus tag)

Hova lettek a PhysX tulajok? :Y

(#1029) Abu85 válasza Bj Brooklyn (#1019) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A Physx nem Stream Computing rendszer... 32 SP az Vec4 ALU. Ez kb. akkora SIMD teljesítmény, mint amekkora G80-nak van.

Az nV nem csak SLI-ben engedi a fizikát. Azért jegyzik így a slide-ok, mert csak ott lesz gyors a rendszer.

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#1030) batman777 válasza roedie (#1028) üzenetére

batman777
(fanatikus tag)

Külhoni forumon irták, hogy az új kártyákon ha megy a kártya, akkor megy a ventije. Nekem régi van, ez állandóan ment. :( Emiatt került rá vizhűtés.
Neked viszont jól jelzi, hogy mikor aktiv a kártya, vagyis a 3DMARK alatt nem aktiv.....
támogatja, de nem használja ki.... mások a GEARS of WAR alatt észlelték ezt és valóban nem használja a program a PhysX kártyát.

Én egy német srác honlapján láttam egy részletes leirást, hogy milyen módon rakott fel egy VF900-as hűtőt az ASUS PhysX kártyájára.
Az tuti rámegy és vékony is, meg full réz. Ráadásul nem is drága használtan. Én is 3500-ért vettem egyet ventiszabályozóval együtt.

Google kereső kiadja neked, ha beirod, hogy asus PhysX és VF900.... :)

(#1031) roedie válasza batman777 (#1030) üzenetére

roedie
(fanatikus tag)

Pedig 3D-Markban sokkal több por és hó van mint eddig, szebbek a parázsdarabok, erősebbek a fényefektek, és több pontot ad, ami azt jelenti ,hogy valamennyire érzékeli a kártyát :U .

Jólvan akkor VF900-at veszek, de szerintem használtan itt a PH-n.

Köszi a segítséget, egyébként naggyon király kárty, GRAW alatt egyből elindul a kis drága 35dBA-val :DDD

(#1032) batman777 válasza roedie (#1031) üzenetére

batman777
(fanatikus tag)

Őszinte leszek, én még nem próbáltam a 3DMARK alatt a kártyát. Kártya nélkül egyszer próbáltam, de szaggatott nagyon, igy inkáb hanyagoltam. A VGA-m eléggé elavultnak számit ezen a téren, de játékok alatt még jó. Nekem meg a játékok számitanak, nem a tesztek. :)

Érdemes használtan venni, ford. szabályozóval meg eleve jobb, ott te állitod a hangját. :)
Amúgy sem kell nagyon hűteni egy akkora hűtővel.

Arra figyelj, hogy legyen a kártya mellett légtér, ne érjen hozzá semmihez a hűtő.

Töltsd le a warmongert, meg a cellfaktort, ezek ingyenesek ráadásul.

(#1033) roedie válasza batman777 (#1032) üzenetére

roedie
(fanatikus tag)

A kártya nagyon közel van az X-Fi-m hez, de egy 12cm-es ventit raktam föléjük (Fekvő faház powaa :DDD ) és teljesen kifújja a cuccost közűlük!

Jólvan majd megnézem azokat is egyenlőre GRAW-al játszogatok, de igazából valami stratégiai játékra lennék kiváncsi, ami támogatja a kártyát... :B

(#1034) batman777 válasza roedie (#1033) üzenetére

batman777
(fanatikus tag)

Próbáld ki a Joint Task force ( JTF) programot, vagy a Helldoradó nevűt. Az egyik modern kori, a másik pedig vadnyugati témájú stratégiai program. Ezek támogatják, nagyon jó robbanások vannak benne. :)

(#1035) roedie válasza batman777 (#1032) üzenetére

roedie
(fanatikus tag)

De neked WIN alatt is világitott a kártya mig nem volt rajta viz, vagy egyből vízzel toltad? :U

(#1036) roedie

roedie
(fanatikus tag)

Felraktam a Jericho-t és ámulok, imádom a kártyát! :D

(#1037) batman777 válasza roedie (#1035) üzenetére

batman777
(fanatikus tag)

Megvettem akártyát, beraktam, bekapcs és már világitott és visitott is a kártya 8 használtan vettem és a venti elég poros, kikopott ). Aztán vizet raktam rá, mikor már biztos volt a kártya helye az alaplap PCI slotjaiban. Az elején még variáltam a hangkártya miatt. :)

(#1038) roedie válasza batman777 (#1037) üzenetére

roedie
(fanatikus tag)

Nálam bekapcsolásnál világít WIN alatt nem, és ha elinditom pl.: a Jericho-t akkor FELTÁMAD ! :DDD

(#1039) batman777 válasza roedie (#1038) üzenetére

batman777
(fanatikus tag)

Rakjál rá zalman hűtőt, akkor nem lesz gond a hangjával. :)
Üdv.

(#1040) batman777

batman777
(fanatikus tag)

Ha valakit érdekel, találtam GRAW1 és GRAW2 programokat itt:
[link]

480 és 780 Ft nem pénz érte !!!! :)

(#1041) Bj Brooklyn

Bj Brooklyn
(fanatikus tag)

Már egyszer írtam róla, de itt van másik helyről is: :Tessék csak tessék :DDD

Találtam még egy érdekességet: Klikk!

[ Szerkesztve ]

(#1042) batman777 válasza Bj Brooklyn (#1041) üzenetére

batman777
(fanatikus tag)

A második érdekesség nekem is tetszik, nem lefutott dolog még a physX kártya.... :)

(#1043) roedie válasza batman777 (#1042) üzenetére

roedie
(fanatikus tag)

Kipróbáltátok már a Jericho-t? :) Mindenképpen ajánlom, félelmetes a kártya tudása!! :C

(#1044) batman777 válasza roedie (#1043) üzenetére

batman777
(fanatikus tag)

Nekem megvan, de még nem jutott rá időm, hogy feltelepitsem. Annyi PhysX progit sikerült megvennem, hogy nem is tudom melyikkel játszak. Mindegyik egy élmény.
Szép sorban majd, ami késik az nem múlik.
A GRAW2 egyébként bombasztikus, akinek nincs meg, az szerezze be (PhysX tulajok) !
Szerintem minden PhysX-es program gyönyörű és a fizikája isteni. A folyadék áramlások, füst, darabokra széteső objektumok, robbanások ..... fenomenális mind !

És mindezt milyen sebességgel számolja..... nincs akadás, meg szaggatás.

Az új drivert próbálta valaki? Az Nvidiásat zöld logóval?

(#1045) roedie válasza batman777 (#1044) üzenetére

roedie
(fanatikus tag)

Milyen új driver? :DDD Honnan tudom leszedni, az nvidia.com-on nincs fent, vagy én vagyok vak? :DD

(#1046) MRaptor

MRaptor
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Hi Physx-esek!
Én még gondolkodom, hogy vegyek-e.
Tényleg jobb mint az SLI v. CF?
Üdv

Nem voltam 1 hónapig. Naés?

(#1047) Bj Brooklyn válasza MRaptor (#1046) üzenetére

Bj Brooklyn
(fanatikus tag)

Azt hiszem, hogy még nem kézült el az SLI-s Physx-es "driver". De elvileg gyorsabb.

(#1048) MRaptor válasza Bj Brooklyn (#1047) üzenetére

MRaptor
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Köszi:)

Nem voltam 1 hónapig. Naés?

(#1049) nixx-21

nixx-21
(őstag)
LOGOUT blog

haliho mindeki tervezek én is egy ien karit...hol lehet kapni Asus-os verziót és mennyiért?? :) mert én nem találtam csak egyet és azt is 47K ért amit azért sokallok

Ati VGA tulajok baráti klubja topik.  Dєsιɢnєd ву Λρρʟє ιn Cαʟιғoяnια.(*) powered by: AMD platform :)) Eyefinity.<3

(#1050) raskolnikoff válasza nixx-21 (#1049) üzenetére

raskolnikoff
(őstag)
LOGOUT blog

ha veszel egy geforce 8as kártyát sokkal olcsóbban (8800 gs 22k...) azzal óriási teljesítményt nyersz valamint ingyen fizikszet :K ezekben ugyanis már benne van.

A gazdasági válság és az emelkedő energiaárak miatt arra kényszerültünk, hogy kikapcsoljuk a “fényt az alagút végén”. A kellemetlenségért elnézést kérünk.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.