Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#1651) newDesigner válasza newDesigner (#1650) üzenetére

newDesigner
(újonc)

Ha a Physxfiles.com-ról akarod letölteni a PhysX ss-t, akkor csak ezen az oldalon keresztül tudod elérni [link].

[ Szerkesztve ]

Az örök élet titka: Az utolsó lélegzet után, venni kell még egyet! Ha esetleg nem jön össze; "A halál minden fájdalmat meggyógyít" (Suicide Commando).

(#1652) BeerBier

BeerBier
(fanatikus tag)

Üdv Urak!

Nekem egy olyan kérdésem lenne hogy kb mennyit fogyaszthat egy ilyen kártyácska?

A dohányosok korábban halnak,késöbb rájának vagy polipnak öltöznek farsangkor..."Olyan vagyok mint egy hal.Fejem is van,de a farkam irányít"

(#1653) roedie válasza BeerBier (#1652) üzenetére

roedie
(fanatikus tag)

26W hivatalosan :K

"kimentek a tankok, bejöttek a bankok!"

(#1654) BeerBier válasza roedie (#1653) üzenetére

BeerBier
(fanatikus tag)

Köszi,akkor kísérletképp bedobom a gépbe..
Bár még nem tudom hogy minek,de ha már ingyen kaptam.. :B

A dohányosok korábban halnak,késöbb rájának vagy polipnak öltöznek farsangkor..."Olyan vagyok mint egy hal.Fejem is van,de a farkam irányít"

(#1655) newDesigner válasza degumentes (#1649) üzenetére

newDesigner
(újonc)

Működik :DD

Az örök élet titka: Az utolsó lélegzet után, venni kell még egyet! Ha esetleg nem jön össze; "A halál minden fájdalmat meggyógyít" (Suicide Commando).

(#1656) degumentes válasza newDesigner (#1655) üzenetére

degumentes
(tag)

Na ha haza megyek kipróbálom. De az még egy picit odébb lesz :DDD Még 3 hét szopás!

(#1657) BeerBier

BeerBier
(fanatikus tag)

Üdv!

Meg tudná valaki mondani hogy miként lehetne használni a kártyát a mafia2-vel?
Van valami speckó driver mellé?
Mert én csak a telepitő cd-n lévőt tettem fel..

(#1658) roedie válasza BeerBier (#1657) üzenetére

roedie
(fanatikus tag)

Olvass egy kicsit feljebb! ;)

(#1659) BeerBier válasza roedie (#1658) üzenetére

BeerBier
(fanatikus tag)

Köszi,meglett a megoldás..
Igaz azért nem vágtam hanyatt magam az eredménytől :B

(#1660) degumentes válasza BeerBier (#1659) üzenetére

degumentes
(tag)

Mármint a mafia 2-ben hozott eredménytől? Mert azt olvastam, hogy az apexet nem támogatja a PPU.

(#1661) BeerBier válasza degumentes (#1660) üzenetére

BeerBier
(fanatikus tag)

Olyan volt mintha semmit se "gyorsított" volna a segédkártya..
Sőt,láthatóan lassabb lett a dolog,csak pöttyedt szebb is

(#1662) roedie válasza BeerBier (#1661) üzenetére

roedie
(fanatikus tag)

Mafia 2-höz GTX 280-at írtak High PhysX-hez. Egy PPU igencsak lemarad teljesítményben egy 280-hoz képest.
PPU-t régebbi játékokhoz kell használni, pl GRAW 1. ;)

(#1663) BeerBier válasza roedie (#1662) üzenetére

BeerBier
(fanatikus tag)

Köszi,de már feladtam..
A kártya visszakerült a dobozába,csak a légmozgást akadályozza a gépemben,más haszna nem volt számomra :DDD

(#1664) roedie válasza BeerBier (#1663) üzenetére

roedie
(fanatikus tag)

Már nekem is réges-rég a dobozában pihen, gyakorlatilag zsír új. :B

(#1665) degumentes válasza roedie (#1664) üzenetére

degumentes
(tag)

Nekem benne van a gépbe A 3Dmark eredménybe beleszámít :DDD

(#1666) BeerBier válasza roedie (#1664) üzenetére

BeerBier
(fanatikus tag)

Gondolom lóf@cc ára van egy ilyennek,eladni se érdemes..
Vagy nem jól gondolom? :F

(#1667) degumentes válasza BeerBier (#1666) üzenetére

degumentes
(tag)

lehet adnak érte 5000-et A vaterára tedd fel :DDD

(#1668) degumentes válasza BeerBier (#1666) üzenetére

degumentes
(tag)

pci vagy pci-e es verzió?

(#1669) roedie válasza degumentes (#1668) üzenetére

roedie
(fanatikus tag)

Teljesen mindegy ha 5.000-et ad érte valaki örülni kell. :B

(#1670) BeerBier válasza degumentes (#1668) üzenetére

BeerBier
(fanatikus tag)

pci-e változat,MSI márka

(#1671) -szőke-

-szőke-
(újonc)

Heló.
Olyan kérdésem lenne hogy 1 GTX 285 mellé lehet tenni GF6600 Gt kártyát physx-nek?

(#1672) BeerBier válasza -szőke- (#1671) üzenetére

BeerBier
(fanatikus tag)

a 6000-es sorozat még nem ismerte a physx-et.
8000-es sorozat és annál újabbak tudják csak

(#1673) -szőke- válasza BeerBier (#1672) üzenetére

-szőke-
(újonc)

És hogyan tudom megoldani csak beteszem a másik kártya mellé és annyi?

(#1674) BeerBier válasza -szőke- (#1673) üzenetére

BeerBier
(fanatikus tag)

Beteszel egy pyshiX et tudó kártyát a PCI_Ex1 slotba,felteszed az nvidia psyhix driverjeit,és elvileg már működik is.
De mondom,a 6600-os nem tud ilyet,azzal felesleges próbálkozni

(#1675) -szőke- válasza BeerBier (#1674) üzenetére

-szőke-
(újonc)

És ati kártyát nvidia mellé erre a célra?Az sem megoldható ?

(#1676) BeerBier válasza -szőke- (#1675) üzenetére

BeerBier
(fanatikus tag)

az Ati kártyákban sose volt psyhiX...egyikben sem.
Forditva szokták csinálni,egy nagyobb Ati mellé tesznek egy gyengébb nvidiát hogy az számolja a fizikát.
Ha mindenáron psyhix-et akarsz,akkor szerezz be egy dedikált gyorsítókártyát vagy egy geforce 8600gt-t.

(#1677) -szőke- válasza BeerBier (#1676) üzenetére

-szőke-
(újonc)

Értem köszi az infót! Hasznos volt!

Még az lenne a kérdésem hogy játékoknál mekkora javulás mutatkozik ha teszek a gtx 285 mellé még 1 kártyát psyhiX-nek?

(#1678) BeerBier válasza -szőke- (#1677) üzenetére

BeerBier
(fanatikus tag)

Szerintem a gtx285 önmagában se egy gyenge darab..
Csak azoknál a játékoknál jönne ki külömbség,amiket direkt psyhix-re készitettek.
Ott is a bekapcsolásával csak szebb effekteket érsz el,igazi gyorsulást nem,sőt sokszor lassabb is lesz a játék tőle.
Ha van rá módod,próbáldi kp a mafia2-öt úgy,hogy bekapcsolod a psyhix-et,a saját kártyád is tudja számolni.

(#1679) -szőke- válasza BeerBier (#1678) üzenetére

-szőke-
(újonc)

Rendben köszi az nfo-t.

(#1680) roedie válasza BeerBier (#1676) üzenetére

roedie
(fanatikus tag)

Youtubeon vannak videók miszerint egy 8600GT ma már nagyon kevés (illetve visszafogja a nagyobb kártyákat). Egy GTX 480 mellé betett az ember egy 8600GT (nem emlékszem pontosan) körüli kártyát és míg önmagában a 480 csinált 50 FPS-t Mafiában, 2 kártyával 46 körül. Ha én PhysX-et szeretnék és azt szeretném ,hogy az rendesen működjön 9800GT/GTX alá nem adnám. Nem éri meg! :K

(#1681) BeerBier válasza roedie (#1680) üzenetére

BeerBier
(fanatikus tag)

Szerintem az egész PhysX-el nem éri meg vesződni,de ez magánvélemény,kéretik nem megkövezni :R

(#1682) roedie válasza BeerBier (#1681) üzenetére

roedie
(fanatikus tag)

Gondoltam megosztom a leendő PhysX-esekkel az infóimat. :R
Eszem ágában nem volt megkövezni!!! :B :R

(#1683) degumentes válasza newDesigner (#1650) üzenetére

degumentes
(tag)

Kipróbáltam és tényleg működik bár a Mafia II és a Metro 2033 szerintem nem használja a kártyát. Annyival kiegészíteném, hogy PhysX_9.09.0814_original_AgCP ezt még bemásolom a windows System32, és 64 bites rendszereknél a SysWOW64 könyvtárba és a Bin mappába található TrayIcon.exe-ől csinálok egy parancsikont amit elhelyezek az indítópultba és ezzel teljes a kép :DDD az ageia ikon ott figyel alul és ha rákattintok, be is jön a control panelja!

(#1684) zimi1991

zimi1991
(kvázi-tag)

Sziasztok!
Szeretnék érdeklődni, hogy ha van én nekem egy gtx 480-asom +egy athlonx4 640 :DD
Akkor mellé érdemes lenne e be tenni egy kártyát még physx-re?
Azért gondoltam be tennék mellé még egy nvidiát mert amikor gpu limites játékot használok és a physx-et átrakom cpu számításra még mindig 10 fps-t nyerek peddig hát nem egy durranás ez a proci :DDD

(#1685) batman777

batman777
(fanatikus tag)

Sacred 2 programot feltelepitettem, a Physx-es patch feltelepitése után aktivizálódik az AGEIA vagy az Nvidia Physx. Vicces kicsit, mert az Nvidia Physx mellett gyorsabb FPS-et kapok, de véletlenszerüen kilép a programból, néha hanghibával, néha anélkül. 10 percig nem lehet vele játszani.
Viszont Ageia physx mellett semmi probléma, csupán kicsit lassab FPS-t kapok.
Viszont atomstabil a program. Nagyon szép effekteket látni a programban. :)
8.09.04 drivert raktam fel, az még támogatja az Ageiát.
Amúgy a program tiszta Diablo 2 feeling, csak kicsit feltupirozták és óriási térképet készitettek hozzá.
Már nagyon olcsón megvehető és szerintem Ageia mellett is használható.
Üdv.

Retro nosztalgia: PIII 1133Mhz, ABIT VH6T, Voodoo3 3000, SB AWE32 8MB

(#1686) newDesigner válasza degumentes (#1683) üzenetére

newDesigner
(újonc)

Ebből a szempontból igazad van. Azaz nem a ppu számol, de be lehet kapcsolni a PhysX-et és működik. Bocsánatot kérek a pontatlan megfogalmazásért. Pl.: a SwitchBall sem megy kártya nélkül.

(#1687) degumentes válasza newDesigner (#1686) üzenetére

degumentes
(tag)

De megy kártya nélkül, csak kell a physx driver Ellenben nem a kártyával számolta, hanem a procival.

(#1688) degumentes

degumentes
(tag)

Hogy legyen valami új hozzászólás a topikhoz, most a Alice Madness Returns játéknál használom a kártyát igaz csak medium beállítások mellet:DDD

(#1689) batman777 válasza degumentes (#1688) üzenetére

batman777
(fanatikus tag)

Én is gyűröm még. Most éppen levettem a vizhűtést róla és egy passziv hűtőt raktam rá
( amit régen az ATI radeon 9800 kártyákra lehetett venni ). Kézzel fogható melegségű lesz használat alatt.
Sacred 2 physx patch használata mellett nagyon jó a kártya, a faleveleket fújja a szél és a meredek domboldalakon is csúsznak le a levelek a gravitáció hatására. :)
Mozog a környezet ténylegesen !

(#1690) degumentes válasza batman777 (#1689) üzenetére

degumentes
(tag)

Én a passzívhűtést cseréltem le vízhűtésre:D nekem is olyan zalman passzív hűtésem van :DDD

(#1691) degumentes válasza batman777 (#1689) üzenetére

degumentes
(tag)

Te miért raktad vissza rá a passzív hűtést a víz helyett?

(#1692) batman777 válasza degumentes (#1691) üzenetére

batman777
(fanatikus tag)

Felkészülök, hogy ha jönne az új geforce GTX 600 kategoria, akkor nyugdijaznám a régi GTX 285 kártyámat. Inkább most szétbontottam a rendszert. Meg közben házat is cseréltem, és meg kell variálnom a vizes rendszerem, a radiátor és a feltöltő rendszeremet megreformálom kicsit. Próbának szántam, de tényleg elég ez a nagy passziv hűtő rá.
Az új VGA meg ugyis magasabb hőtermelő lesz, mint a mostani GTX285, úgyhogy az a 24W hő az a vga-ra jó lesz, mivel passziv a rendszerem.

Szóval várom az új Nvidia kártyát, aztán ha megvan, akkor visszatérek a vizes rendszerre.

(#1693) degumentes válasza batman777 (#1692) üzenetére

degumentes
(tag)

Lehet én is visszateszem rá a passzív hűtést mert igazából elégnek kell lenni hozzá annak is így a proci kicsit hűvösebb lehet. A crossfire rendszeremet most cseréltem le egy HD6870-re, ahhoz meg még nincs olcsón full cover blokk! A blokk árán tudnék venni egy másik 6870-est :DDD

(#1694) batman777 válasza degumentes (#1693) üzenetére

batman777
(fanatikus tag)

Nem akarsz inkább egy dupla erős HD7850 kártyát venni a 6870 helyett? Mellé befér az Ageia.

(#1695) degumentes

degumentes
(tag)

Valaki próbálta már a hybrid physx-et? Nekem valamiért nem akar összejönni a dolog, hiába csinálom a leírtak szerint egyszerűen nem akar működni :W HD6870 és egy 8800GT-ről lenne szó!

(#1696) batman777 válasza degumentes (#1695) üzenetére

batman777
(fanatikus tag)

Én nem próbáltam, nincs mivel. :)
Van értelme? Sebességben gyorsabb?

(#1697) degumentes válasza batman777 (#1696) üzenetére

degumentes
(tag)

Az Apex-es játékok mint a Metro 2033 meg a Mafia 2 ott is működne a physx rendesen mondjuk a Maffiában nem teljesen mert ott csak sli rendszerben működik teljes mértékben a gpu gyorsítás de részben levenné az egy gpu is a terhelés a prociról! másrészt azokban a játékokban hol max medium beállításokkal birkózott meg szegény kis ageia kártya ott egy 8800 gt már high beállítással menne! Csak hát nem akar összejönni ez a sz*r lehet újra kéne raknom a rendszert, de ahhoz meg lusta vagyok :DDD

(#1698) batman777 válasza degumentes (#1697) üzenetére

batman777
(fanatikus tag)

Win7 telepités max. 20 perc. Ennyit akkor megérne.
Az ageia drivert meg ne rakd fel, csak az nvidia physx drivert. Igy hátha működik. :)

(#1699) degumentes válasza batman777 (#1698) üzenetére

degumentes
(tag)

Á, lustább vagyok én attól :DDD Meg mire minden program meg driver a helyére kerül az sajnos nem 20 perc!

(#1700) batman777 válasza degumentes (#1699) üzenetére

batman777
(fanatikus tag)

Itt lesz a hétvége, csak lesz rá egy kis időd .... :U
Én az új GF GTX670 kártyát várom, ha tudok majd venni egyet, akkor az az Ageia mellé kerül. Kiváncsi leszek rá. Csak már jönne az új nvidia család..... :O

(#1701) degumentes válasza batman777 (#1700) üzenetére

degumentes
(tag)

Sikerült megcsinálni, nem tudom mi volt a probléma, de a 8800GT sokkal gyorsabb mint, az ageia kártya, mondjuk majd játékokba kitesztelem a különbséget, de az a nvidia kártya mellet szól, hogy számolja a fizikát a Metro 2033-ba! Kipróbálom majd a Mafia 2-be is. 3DMark Vantage-be elég nagy a külömbség.

(#1702) degumentes

degumentes
(tag)

Most sikerült úgy megcsinálni, hogy tudok váltani a két kártya között hogy melyik számolja a fizikát ha akarom a 8800GT számol, ha akarom akkor meg az ageia :DDD és mind ez Ati kártya mellet a legfrissebb physx driverrel:D

[ Szerkesztve ]

(#1703) batman777 válasza degumentes (#1702) üzenetére

batman777
(fanatikus tag)

Ez igen ! Gratula. :R
Jöhet adat, ha meg tudnád mérni.

(#1704) degumentes

degumentes
(tag)

Akkor néhány 3DMark Vantage eredmény
CPU számolja a fizikát
Ageia kártya számolja a fizikát
8800GT számolja a fizikát
Csinálok más teszteket is a 3DMark Vantage egy picit elfogult:D

(#1705) batman777 válasza degumentes (#1704) üzenetére

batman777
(fanatikus tag)

Nos, lehet szereznem kell egy 8800GT-t. :)
Játékban lehet érdekesebb, mert azért a tesztek kicsit túlzóak is lehetnek.

(#1706) degumentes

degumentes
(tag)

Itt egy újabb teszt most Dark Void Benchmark-ot használtam az első videó kikapcsoltam az ageia karit és a 8800gt is
CPU Phenom_X4_965_3700Mhz
Ageia
8800gt
Többször is lefuttattam a tesztet és közel egyforma eredmények jöttek ki!

(#1707) batman777 válasza degumentes (#1706) üzenetére

batman777
(fanatikus tag)

Köszi a videokat! :R
Akkor most az ageia jobban teljesitett? Vagy valamit elnéztem.
Egyébként a Dark void-ban kevés physx effekt van.
GRAW2 a "for ever" ebből a szempontból. :)

(#1708) degumentes válasza batman777 (#1707) üzenetére

degumentes
(tag)

Van ahol jobban kijön az nvidia előnye, de van ahol szinte ugyan az, egyébként most döglött meg a 8800gt, ennyit a vaterán való vásárlásról!

(#1709) batman777 válasza degumentes (#1708) üzenetére

batman777
(fanatikus tag)

Én is jártam igy 8800GT 512MB kártyával, nekem a 2. bekapcsolás után se kép-se hang. Szerencsére az 1 napos gari alatt történt, igy visszakaptam a pénzt.
Az ageia nem hagy cserben, az tuti. :)

(#1710) degumentes válasza batman777 (#1709) üzenetére

degumentes
(tag)

Az nem! Rendesen felb*szott idegileg az eladó, írtam neki hogy a kártya elég érdekesen viselkedett MSI Afterburner néztem, hogy dolgozik e a kártya és azt vettem észre, a hőmérséklet érzékelője kb 30-60-120C° között ugrál de ezt 1mp alatt, a kártya nem is volt meleg ja és mivel aktív hűtés van rajta és az nem állt meg kizárt dolognak tartom, hogy megsült volna! Ezt leírtam neki is erre ő azzal jön hogy megfőztem a kártyát! De ha még egyszer ezt írja, jövőhéten megyek Pestre de akkor beugrok Miskolcra is és feldugom a seggébe a kártyát!

(#1711) batman777 válasza degumentes (#1710) üzenetére

batman777
(fanatikus tag)

Jó nagy lyukat vágnál a nemes fertájába ezzel a kártyával, az biztos. :)

Ha menteni akarod a kártyát, akkor szedd le a hűtést róla, nézd meg nincs-e megégés, ha nincs, akkor pasztázd újra és rakd vissza a hűtést. Hátha csak kontakt hiba okozta a hőingadozást és nem égett el.
Egy próbát megér. :)

(#1712) icon válasza degumentes (#1710) üzenetére

icon
(senior tag)
LOGOUT blog

Nah akkor hol is van egy olyan leírás a hibrid phys-x megoldásról? Csak azért, hogy kezdjem tanulmányozni, hogy mi vár rám pár hónap múlva, amikor összeállhat a konfig hozzá...

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=icon

(#1713) degumentes válasza icon (#1712) üzenetére

degumentes
(tag)

Az nvidia physx fórumba, de egyébként a nagyon egyszerű letöltöd a PhysX-mod-1.03 a netről, telepíted a PhysX_9.11.0621_SystemSoftware.msi-t és az nvidia kártyához 197.45 drivert teszed fel mert ezzel működik csak a 1.03-as mod! Vannak újabb modok is de én azokat nem tudtam normálisan működésre bírni! Ez bevált :DDD most GT240 van a gépbe physx kártyának, majd ha időm engedi arról is csinálok összehasonlító teszteket.

(#1714) batman777

batman777
(fanatikus tag)

Ha valakinek lesz GTX680 kártyája, akkor majd tesztelje le a Physx sebességét. Elvileg abban lévő 1500 cuda egységből párat elhasználhat fizika számitására, a többi meg maradhat a 3d-re.
Lehet, hogy már nem kell majd második VGA az nvidia physx-hez? :F

(#1715) kertsa

kertsa
(senior tag)

Egy 7900gt-t lehet használni Physx-re egy 5850 mellé?

[ Szerkesztve ]

(#1716) degumentes válasza kertsa (#1715) üzenetére

degumentes
(tag)

Nem, csak 8xxx szériától felfele, de már egy 8600gt sem dob sokat.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.