Sziasztok!
A problémám a következő:
Actel Solo előfizetésem eddig többé-kevésbé elfogadhatóan működött.
10 nappal ezelőtt jelentkeztek a problémák, vagyis egyik reggelre elment a net.
A hibabejelentés után több napig semmi sem történt, majd kijöttek vonalvizsgálatra, melynek eredménye az volt hogy vonalhiba nincs, a modem a rossz.
Ujabb napok teltek el mire a tegnapi nap folyamán futárszolgálattal küldtek egy új modemet. Konkrétan az eddigi Comtrend helyett egy Dlink DSL 360T típusút, egy papírlapon felhasználónév és jelszó mellékelve.
A régi Comtrend modemen ugye semmit sem kellett (és nem is lehetett) beállítani, csak csatlakoztatni kellett és ment a net. Szóval kicsit tanácstalanul álltunk az új modem felett.
A Helyi kapcsolat nem tudott csatlakozni, ha a Helyi kapcsolatot letiltottam és létrehoztam egy új kapcsolatot a megadott felhasználónévvel és jelszóval (az Ügyfélszolgálat útmutatása alapján) akkor sem sikerült kapcsolatot létrehozni.
Ha viszont a Helyi kapcsolat engedélyezve volt (igaz a kapcsolat nem jött létre) és ugy csatlakoztam az új kapcsolattal, akkor csatlakozott ugyan de semmi adatforgalom nem ment.
Az Ügyfélszolgálat csak annyi tanácsot tudott adni, hogy kapcsoljam ki a tűzfalat, ami semmi változást nem eredményezett!
Igy érkezett el az este 8 óra, ami után az Actel ügyfélszolgálata már nem elérhető...
Pillanatnyilag ez a helyzet és lassan 2 hete nincs internetem!
Egyébként az Ügyfélszolgálat nem tünt túl kompetensnek, legalább 5 alkalommal beszéltem velük és úgy tünt nem állnak a helyzet magaslatán. 
[ Szerkesztve ]

Szerencsénk van, mert tényleg hozza a 20/3 Mbitet 10ms pinggel a kanóc, közel van a node. 

Utálom a sok b.zi hivatalnokot, azt se tudják mit kell csinálniuk