Doki Nyert!!!!!

Gigabyte Z68P-DS3, core i5@4,5Ghz, 8Gb Adata 2000g@2133Mhz,Gainward GTX460,Corsair TX650,AC Freezer 13

Doki Nyert!!!!!

Gigabyte Z68P-DS3, core i5@4,5Ghz, 8Gb Adata 2000g@2133Mhz,Gainward GTX460,Corsair TX650,AC Freezer 13

Mától én is Acteles vagyok
Két fontos dolgot írnék az újonnan csatlakozók részére:
1. Ha szolgáltatóváltással jöttök, akkor ne bízzátok a felmondást az Actelre, mert nem fogja elfogadni a régi szolgáltató. Legalábbis az én régi szolgáltatóm nem fogadta el. Tehát nem az Actel a hunyó. Azt ajánlom, hogy ha tehetitek mindkettőnek küldjétek el a felmondást, az biztosabb.
2. A másik, hogy a felmondási idő legalább 8 nap az előző szolgáltatónál, tehát mindenki ügyeljen erre.
Itt az Actel levelezési beállításokat tudjátok megnézni (én elég nehezen találtam meg, de biztos bennem van a hiba
):
A sebességem érdekes módon kb. 10%-ot emelkedett, remélem így is marad 
Ha valaki ajánlónak akar írni, akkor küldjetek privit és írom is az adataimat 
''Ha az agyunk olyan egyszerű lenne, hogy megérthetnénk, olyan egyszerűek lennénk, hogy nem értenénk.''

Ugyan még van közel fél évem az Externetes hűségből, de érdekelne, hogy a Duo csomagok megoldhatóak-e kiesésmentesen?
''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda

[I] Actel Duo csomagok teljes szolgáltató váltással!
Az Actel Duo Plusz szolgáltatással Ön teljes mértékben kiválthatja korábbi telefon és internet szolgáltatóját, így megszűntetheti minden szerződéses kapcsolatát. A szolgáltatáshoz kapcsolódó számlát ezután kizárólag az Actel zRt. fogja kiállítani. Ezt nevezzük teljes szolgáltatóváltásnak. Ennek keretében a helyi telefonközpont és az előfizető lakóhelye közötti rézvezetéket az Actel kibéreli a helyi szolgáltatótól és az Actel a saját távközlési eszközeivel az adott réz érpáron internet-, telefon- és multimédia szolgáltatásokat nyújt. Ez lehetőséget biztosít ahhoz, hogy Ön csak az Actel zRt-vel álljon szerződéses jogviszonyban.
A teljes szolgáltatóváltáshoz szükséges feltételek:
Az előfizető rendelkezzen T-Com analóg vagy ISDN vonallal, amelyen nem működik ikerállomás;
A telefon előfizetéshez nem tartozhat harmadik szolgáltató általi ADSL szolgáltatás. Tipikusan más internet szolgáltató ADSL csomagja;
Az előfizetőnek nem lehet díjtartozása;
Az előfizetői vonalon nem lehet más szolgáltatónak történő átadás folyamatban;
Az előfizető vonal nem állhat felmondás alatt;
A szerződésen a szolgáltatás létesítési címe egyezzen meg a T-Com által nyilvántartott telefonszámhoz tartozó címmel.
Amennyiben az előfizetői vonal a fenti követelményeknek megfelel, abban az esetben a teljes szolgáltatóváltás során a T-Com a telefonközpont oldalán leszereli az adott vonalhoz tartozó réz érpárat és rácsatlakoztatja az Actel távközlési eszközeire. [/I]
Én ebből azt olvasom ki, hogy igen, amúgy szerintem meg nem lesz teljesen kiesésmentes, pár nap tutti ki fog esni.
Nem értem miért nem dőlt, na mindegy.
[ Szerkesztve ]
''Ha az agyunk olyan egyszerű lenne, hogy megérthetnénk, olyan egyszerűek lennénk, hogy nem értenénk.''

Sziasztok!
Én lehet most leszek Acteles, mondhattok ajánlót.
eMail-ben légyszi: szalaimark@hotmail.com
Köszi. 

Adatok mentek ;)

Értem, köszi.
Mivel úgy látom, hogy Te már használod a szolgáltatást, lenne pár kérdésem:
Azt az IP telefont úgy képzeljem el, mint egy másik "gépet"? Szóval bejön az ADSL, belemegy a modembe (ami egyben router is), és a router (mivel 1 portos) csatlakozik egy switchez, amihez a gép(ek) és a telefon vannak csatlakoztatva?
A telefonhoz szükségeltetik valami speckó beállítás a routeren? Vagy akár egy netmegosztós géphez is csatlakozhat?
És jól gondolom, hogy áramszünetet nem tudok telefonon bejelenteni? 
''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda

Tévedsz, én nem használom, én T-comos vagyok, még a minimál díjcsomagom van így nem érte volna meg a duo szolgáltatás (bár itt 100 óra ingyen lebeszélhető). Szóval ez olyan mint a sima ADSL, vagyis bejön a telefonkábel, az belemegy szűrőbe és onnan az egyik az ADSL modembe onnan a PC-be, a másik meg a telefonba megy. Nálam legalábbis így van. Bár nem néztem barátomé hogy van, de asszem az övé meg bemegy a modembe és onnan a két kanóc közül az egyik a telóba, a másik meg a PC-be megy.
Sztem netmegosztós géphez simán mehet, miért ne? A telefont meg ugyanúgy eléred áramszünet esetében, bár nem hinném, hogy mobilja ma ne lenne valakinek 
Idézet:
"Amennyiben az előfizetői vonal a fenti követelményeknek megfelel, abban az esetben a teljes szolgáltatóváltás során a T-Com a telefonközpont oldalán leszereli az adott vonalhoz tartozó réz érpárat és rácsatlakoztatja az Actel távközlési eszközeire."
Vagyis, ugyanaz marad csak a központi modem nem T-comos lesz, hanem Acteles.
[ Szerkesztve ]

Nagyjából jól gondolod. Az Actel saját szolgáltatás esetén ad egy ADSL routert/switchet és egy Linksys ATA-t. A Linksys ATA-t a switch egyik portjára dugod, a telefonod meg az ATA-ba. Semmiben nem különbözik ez bármely már SIP alapú IP telefon szolgáltatástól, pl. egy NeoPhoneX vagy Kliptől, csak itt normál telefonszámot ad a szolgáltató, nem 06-21-est. Áramszünet esetén természetesen nem fog működni ahogy a többi hasonló kialakítású IP telefonszolgáltatás sem működik, hacsak nem alakítasz ki a saját lakásodban megfelelő szünetmentes tápellátást. Mivel a telefon az IP hálózaton keresztül működik, így ha a netszolgáltatás során kimaradás van akkor értelemszerűen a telefon is halott lesz.
Egyébként itt a Duo csomag szereld magad útmutatója: [link]

Értem.
Felmerült még időközben bennem az, hogy ha esetleg teljes sávszélességgel töltök lefele meg felfele is, akkor előfordulhat az, hogy romlik a telefonvonal minősége telefonálás közben?

Te voltál az eslő, téged írlak majd be. Jövő héten esedékes a szerződés valamikor, de még nem 100, csak 90. 
[SZERKESZTÉS]
Ja, egy kérdés:
Mi az az MTU? Olvastam, hogy le kell venni (valószínűleg) 1300-ra az Actelné? De hol? Vagy csak akkor kell, ha telefon is van? Mert nekem csak DSL lesz... 
[ Szerkesztve ]

Nem, nem vesznek le semmit. Amikor én jelentkeztem telefonon felhívtak, hogy most 8 megás a netem (persze névleges, mert eddig olyan 6400/320 volt, most meg 6900/350-et mértem) és az megy-e, mert náluk nem lehet csökkenteni. Mondtam megy. Aztán ha visszaolvasol láthatod, kb. 10%-ot emelkedett is a le-fel sebességem
És nekem is sima ADSL-em van.
Ja és azt az MTU dolgot én is olvastam. Egy: csak telefonos előfizetéssel együtt fordul elő, kettő: körbenéztem még akkor (nem most) és valamelyik fórumon olvastam, hogy megoldották azt a problémát már.
[ Szerkesztve ]

Azt én tudom, hogy ők nem vesznek le semmit, csak páran panaszkodtak rá, hogyha routert használnak, néha nagyon leesik a sávszélesség, és elvesznek csomagok, egyébként jó. Erre az volt a megoldás, hogy saját maguknak át kellett valahol állítani ezt az MTU-t. Csak néhány embernél jelentkezett, nem tudom mivel függ össze, csak szeretném bebiztosítani magyam... 

Nem hinném, mitől romlana? A melóhelyünkön is IP alapú a telefon és mégse volt vele probléma ilyen téren.
De azért volt jó poén, amikor behalt a net és nem volt se internet, se telefon az egész emeleten. Erre lementem az informatikusokhoz, hogy ugyan csináljanak már valamit. Erre azt kérdezte "miért nem telefonáltam" : 

"Ja és azt az MTU dolgot én is olvastam. Egy: csak telefonos előfizetéssel együtt fordul elő, kettő: körbenéztem még akkor (nem most) és valamelyik fórumon olvastam, hogy megoldották azt a problémát már."
Értem, akkor ezek szerint már nem gond. Egyrészt mert telóm nem lesz, másrészt régen náluk egységesen 1300-ra volt állítva, ezek szerint ez már megszünt. Köszi!

Itt van amit kerestem:
"Úgy néz ki sikerült megoldani a problémáinkat, még szerencse, hogy a rendszergazdánk nagyon ráfeküdt a problémára, egy hónap levelezés és telefonálgatás után megtalálta mi a baj.
Kiderült, hogy az Actel hálózatában az MTU egységesen 1300-ra van állítva, és még az ügyfél felé adott ethernet porton sincs a routerükben default 1500-ra állítva. Ezt a tényt nem publikálják az ügyfelek felé. (talán majd mostantól) Miután átírtuk a gateway-en az Actel-es interfész MTU-ját 1300-ra a furcsaságok megszűntek."
Tehát mint ADSL-es nem lesz problémád.
Igen, vagyis az ő általuk adott router volt a ludas.
[ Szerkesztve ]

Rendben, akkor megnyugodtam. 

Sziasztok! Én tvnet szolgáltatónál a 8mbes csomagba vagyok! Érdekel Actel Net 4 csomag! Actelnél a sávsz. modosítás mennyibe kerül? Vki legyen olyan kedves küldjön a szolgáltatórol adatokat a chrysghost@gmail.com-ra! Köszönöm

Szia!
Küldtem mailt.

Mivel közérdekű, ezért inkább ide írom. Az Actelnél nincs lehetőség csomagmódosításra!!! Ha 4 megás netet akarsz, akkor válts vissza a TVnetnél és utána gyere az Actelhez.
Egyébként én is onnan jöttem el és Neked pláne ajánlom, hogy olvasd el a hozzászólásom! Nem tetszett ahogy a TVnet bánt velem, akadályoztak ahol csak tudtak
És még lógnak pénzzel, mert átutaltam a teljes októberi pénzt (ill. levonták) azóta persze semmi nem történt a részükről 

Kösz! A tvnetnél most dec 1.én jár le az egyéves hüségnyilatkozatom! Akkor gondolom decemberbe kell majd intéznem ezt az egész sáv modosítást, mivel h nyilatkozat alatt nem engedik h a 4mbes csomagba átmenjek! 

Ez érdekes
Felfelé nekem engedték, bár az Actel is engedi felfelé csak lefelé nem. Nekem a sávszél módosítás is kb. 1 hónap volt 

Igen, nekem is azt mondták telefonon, hogy T-Online tól 1 megás csomagból díjmentesen módosíthatok Net4-re, ami nálma jó pont, hiszen más szolgáltatóknál ez nem ingyenes. Azt hogy csökkenteni nem lehet, azt nem tudtam, mondjuk a mostanimnál már nem nagyon van kisebb... 

Elöbb hívtam fel telefonon az actelt, és az ügyfélszolgálatos nö azt mondta, h náluk nem kell a sávszélességmodosításért fizetni!
Tehát /elméletileg/ tvnet 8mbes csomagból díjmentesen áttesznek az actel 4mb-s csomagjába!
[ Szerkesztve ]

Hát akkor valamit nem jól tud(hat) a csaj
Engem azért hívtak fel amikor beadtam a szolgáltatóváltás igényemet, hogy megy-e a 8 mega, mert náluk nem lehet majd csökkenteni. Persze lehet 1,5 hónap alatt sok víz lefolyt a Dunán ;) Kérdezd meg mailben is 
Egyébként még egy jó tanács ha telefonon intézitek az ügyet (ez bármire jó lehet, nem csak internet szolgáltató), akkor kérjétek el a nevét és írjátok fel a beszélgetés időpontját! Később sok-sok kellemetlenségtől kímélhetitek meg magatokat ;)

Egyébként nekem is szó szerint ez mondták: nem kell a módosításéért fizetni. Mondjuk azt is mondtam hogy fölfelé szeretném... De ebből én is azt vettem ki, hogy ez nem díjköteles.

2szer hívtam fel az actelt, mind2szer azt mondták, h náluk a sáv modosításért nem kell fizetni! Bár küldtem nekik egy mailt is, de arra nem válaszolnak
Most ilyenkor mi van?

Hmm, jó kérdés legyen igazad, mert én is lejjebb akarok menni
Most még jól jön a sávszél, de tavasztól felesleges a 8 mega. Sztem ha feljegyezted kivel beszéltél és mikor, akkor gyere át az Actelhez és utána reklamálhatsz ha mégse. Bár még mindig jobban jársz mint a TVnet majd 10k-s havi díjával 
Egyébként tegnap elszállt a modemem, régi Siemens még az első időkből, olyan 2001-ről. Szerencsére egy barátomnak volt egy elfekvőben (Askey ez biztos nem fog annyit bírni
), de előtte felhívtam az üfsz-t, hogy szóljanak a tékomnak, Siemens modemről más modem lesz. Azt mondta a csaj, hogy felesleges, mert menni fog. Persze, hogy nem ment. Megint teló, ekkor már majdnem 8 óra volt és ismét egy hölgy, mondom neki mi van, erre mondja, hogy felveheti hibajegyzékbe, de inkább a 8 órát várjam meg mert akkor lesz egy kollégája ( nem kolléganő
bocs a hölgyektől
) aki biztos tud segíteni. Na aztán nagy nehezen elértem és Ő se tudott persze, de tudta miről van szó és mondta úgy küldi el a tékomnak a hibafelvételt. Este 11-kor még nem volt semmi, reggel 9-kor viszont már jó volt
Ja és 100k-t növekedett a feltöltési sebességem
Ez mondjuk a modem miatt van, így már 6900/450 a sebességem 

Most beszéltem az Actelel, és megerősítették a dolgot. A sávszélesség váltás valóban ingyenes, csak éppen nincs lehetőség lefelé váltani. Pénzért sem. Tehát így megálja a helyét az az állítás, hogy a módosítás ingyenes, és az is, hogy lefelé sajnos tényleg nem lehet váltani, noha ezt nem nagyon hírdetik. Nekem annyit tudtak javasolni, hogy alulról kezdjem, és ha úgy érzem kevés, módosítgassam fokozatosan felfelé, az úgyis csak 72 óra, és pénzbe nem kerül, és ahol már elég, ott áljak meg.
Annyiban én sem értem a dolgot, hogy aki mondjuk olyan helyzetbe kerül, hogy a havidíj mérséklése fontosabb lesz számára, mint a gyors net, az ilyenkor szolgáltatóbáltásra van kényszerülve, és olyan szolgáltatóhoz menni, ahol lehet ilyet. Egyébként szinte minden szolgáltatónaá lehet, csak 5-10 ezer forint környéki egyszeri díjba kerül. T-Online is engedi, de ők asszem csak úgy, hogy átmész 1 évre azonos méretű csomagra, és az egy év után veheted lejjeb, de korrektebb szolgáltatóknál váltásnál is. Persze ott ugye díjköteles, T-Online és Actel esetén nem, csak körülményes.

én okt 20.-án adtam le a rendelést ONline-on ésmég nemtörtént semmi.....

Szolgáltató váltás? Ha igen, akkor hívd fel az Actelt és kérdezd meg mi van, hogy áll az ügyed. Ha azt mondják, hogy még a tékom nem válaszolt, akkor hívd fel az előző szolgáltatód és azokat kérdezd meg mi van, elfogadták-e a felmondásod.
Ha új belépő vagy akkor is hívd fel az Actelt, mert 1-2 napon belül mennie kellett volna a netnek. Az egyik barátomnál így volt. És a tékom itt telefonál, hogy aktiválták az ADSL-t, tehát ha nem történt meg, akkor még bármi lehet.

tegnap beszéltem a mostani-régi-szolgáltatómmal....és ők elfogadták a lemondást....

most beszéltem az Actel-el....
aszongya...."várnak a T-Com-ra..."
aztán aszonta várjak..kb1percig kuss.....(gondolom a T-Com-al beszélt...)
ezután..aztkérte h várjam hívását még délelőtt és megadja a felhnevet meg jelszót....
NEMSEMMI.......szóval magától nemmennek a dolgok...
![;]](/dl/s/v1.gif)

És képes voltál több mint 2 hetet várni?
Nem szabad ;) Én már 2 nap múlva telefonáltam, hogy mi van
Mondjuk aztán vártam még egy hetet, bár nálam nem az Actel volt a hunyó
Egyébként lehet nálad se az Actel volt a hunyó, simán el bírom képzelni a tékomról, hogy "elfelejtenek" szólni 
[ Szerkesztve ]

Ezt én is tapasztaltam, hogy semmi kép nem szabad rájuk hagyni, hogy majd minden simán megy, jobb rájuk telózni, hogy hol is tart a váltás ez a biztos 

hát mostantól én is Acteles vagyok már gyakorlatilag is....

Hali!
Én is szolgáltatóváltásra adtam a fejem! TVnet --> Actel 
Mi a véleményetek? Bízzam a váltást az Actelre, amit a telefonos
nőci mondott a saját nyomtatványukkal, vagy pedig énis inkább
magam csináljam a dolgot??? Mondjuk mondta a nőci, hogy a TVnet
problémás szolgáltató és, hogy többször is el kell küldeniük neki a
felmondást, ergo elintézik... csak ez mennyire reális, és beadja-e a
derekát a TVnet... 
one more: él még ez a "hozom párom" cucc? me a nőci nem tudta
biztosan...
jópofa: nem tudja, hogy mi van a saját házuk táján...
thnx, még jelentkezem... 
the truth is out there

Olvasd el miket írtam, küldd el az Actelnek és a TVnetnek is a felmondó levelet ;) És telefonálj a TVnetnek elfogadták-e!!!

Elösször én is úgy gondoltam, hogy mindkettőnek elküldöm, de aztán az Acteles csaj elmagyarázta, hogy ezt mért nem jó:
Mikor te a régi szolgáltatódhoz beküldöd a lemondást, és azt ők elfogadják, onnantól 5 napja van az új szolgáltatónak, hogy létesítse a szolgáltatást. Az Actel csak 14 napra vállalja a létesítést, így előfordulhat, hogy letelik az elfogadástól számított 5 nap, és az új szolgáltató (Actel) még nem intézkedik. Ekkor a régi szolgáltató megszünteti a szolgáltatást, de az új (Actel) már nem kezdheti meg, hiszen a szolgáltatóváltás, az 5 nap letelte miatt sikertelen volt. Magyarul nem lesz ADSL-ed, és 90 napig nem is rendelhetsz újra...
Ezért az Actel azt javasolja, csak rajtuk keresztül intézkedj, mert csak így tudják garantálni, hogy a válasz után 5 nappal létesítik a szolgáltatást.
A Hozd a párod! akció visszavonásig él, a honlaon nincs információ visszavonásról, így ige, még él. Nekem még nincs Acteles Ügyfélszámom, úgyhogy meghagyom másnak a lehetőséget, hogy elküldje Neked. 

Na igen, végülis így is lehet, de előbb én is az Actelnek telefonáltam és utána csak a TVnetnek és ők mondták, hogy 3. fél által elküldött lemondást nem fogadnak el
Na most erre fogtam magam és másnap a melóhelyemről elfaxoltam és telefonáltam, hogy elfogadták-e, de még egy kicsit sz@rakodtak, aztán végülis elfpgadták.

kösz a válaszokat! hétvége van, hétfőig alszom rá egyet, aztán meglátom,
hogy mi lesz. valszeg azért beszélek az actel-lel, de nem bízom rájuk... 
ha már ilyen segítőkész itt a csapat, akkor akár a számba is rághatná, hogy
mit mikor csináljak...
tvnetem nov 30-án jár le...
thnx
the truth is out there

most lemondod FAX-on a TVnetet (Nov30.-ai kéréssel)....
Nov 20.-án leadod az Online rendelést Actelhez....
és e kettő közt telefonász a TVnetnek hogy megékezett e a fax....
(ezen a héten már beszéltél az Actelel...
)

Ja egyébként vicces, mert Menthor-nak Actel telefonos ügyfsz azt javasolta h hozzájuk adja be a TVnetes lemondást.....
-de erről már tudunk egyet s mást

neked mindenhol ott van a kezed???

thnx 
the truth is out there

sziasztok, én is belépek valahára a táborba, nagy szenvedések árán (a harmadik jelszó csak jó lett
)
a sebesség - mit mondjak, nem vártam ennyit:
reméljük, így marad
[ Szerkesztve ]

Az szép sebeség, biztos rajta ülsz a központon
Milyen modemed van?

ez a legfurább: d-link 360R-t osztottak, amiről mindenki rosszat mond - eddig nem volt vele gond
[ Szerkesztve ]

Nem rossz az, csak néha bekrepál
Nálam most Askey megy és felfelé nőtt 100k-val a sebességem a régi Siemenshez képest. Majd lehet kipróbálom én is egy D-linkkel, mert a haverom azt vett ehelyett az Askey helyett 

lejárt a hűségem a tvnetnél átmennék az actelhez szolgáltató váltással 4mb van most át tudok menni 8mb-re vagy menjek 4-el és utánna váltsak 8-ra
ja jöhet az ajánló
ki lesz az elsö.
[ Szerkesztve ]
Xbox 360 HDD eredeti eladó részletek az apróban !