Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#451) Thulcandra

Thulcandra
(őstag)

Hehh, kiváncsi lennék új árakra de cseszik bejönni a honlapjuk.

Nekem a szolgáltatással nincs bajom, sebesség megvan, havernál is gond nélkül hasít a 8 mbit, igaz ő úgy 200 méterre van a központtól :P

Viszont az ügyfélszolgálat az tróger egy banda, de imádnivalók ;]

Kezdődött ott, hogy egyszercsak kaptam egy számlát tőlük, mikor én még szépen a régi szolgáltatóm használtam abban a hónapban.
Fel is hívtam őket, hogy ugyan már mi akar ez lenni? Erre közölték, hogy bezony az én előfizetésem már hónap eleje óta aktív!
- Mondom, jaaa?! Akkor esetleg engem nem kellett volna értesíteni, megadni a hozzáférést, stb. mert egy nyamvadt emailt se írtak, semmi!
Na, illető gyorsan megadta a kérdéses dolgokat, nagy zavarában (remélem amiatt tényleg ;] ) bocsánatot se kért a történtek miatt, meg se akarta magyarázni, hogy sikerült ezt összehozni.
További gond volt, hogy a számla mellett nem volt csekk, fizetési módnak készpénz volt odaírva, habár én a szerződésen csekket jelöltem meg (és készpénzes opció nincs is) - de ez majd később lesz lényeges, ugyanis ez az első számla storno! Legalábbis az ügyfeles ezt ígérte...
Na, végre actelel netezünk, minden szuper, óccsóság! Megjön a következő számla. Csekk nincs ismét, előző számla nincs stornozva. Meg hoppá, a hozd a párod kedvezmény sincs jóváírva se nekem, se annak akit hozónak írtam.
Emaileztem egy kört az ügyfélszolgálattal, megigérték, hogy megoldanak mindent.
Találjátok ki mi történt :) Jött a következő számla... csekk nélkül... kedvezmény ohne...
Nem is bonyolítom tovább, mert ismét belefáradok, a vége annyi hogy decemberben végre kaptam egy csekkes számlát v.mi horribilis összegről (persze ez rendben volt, csak összejött pár hónap), a kedvezményt ezen se írták jóvá persze, meg azóta se, de legalább csekket kapok mindig.
A legjobb, hogy megismertem egész ügyfélszolgálatot kb. mindenki kedves, vicces, jófej, de trógerek ;] mert mindeki megigérte, hogy megoldja, aztán nem történt semmi. Egyedül az a hölgy akivel utoljára beszéltem telefonon volt olyan rendes, hogy a számlagondjaimat rendbehotza, igaz ő is megigérte, hogy elrendezi a kedvezményt, de arról azóta se hallottunk.

Nos a régi árakkal én mindenkinek csak ajánlani tudtam az Actelt, és ha nem lesznek sokkal drágábbak a szerződésem lejártakor máshol érvényes legolcsóbb ajánlatnál, akkor maradok is náluk. (ahh, persze ha másnál már 300 Ft-al olcsóbb, akkor itt se vagyok, hisz az egy évbe már 3600 Ft, az egy heti kajám ;] )

" Ride away from falling ground, ride away from the big black cloud, ride away until the day come that we all live in a 2 wheel nation "

(#452) szalaimark válasza nyikszi (#445) üzenetére

szalaimark
(lelkes újonc)

A régi honlap már át volt irányítva tegnap az újra (igaz, ma nem jó), tehát lassan de biztosan jönnek ezek...

(#453) szalaimark válasza batman. (#446) üzenetére

szalaimark
(lelkes újonc)

A bizalmam nem, de egy dolog miatt jöttem át: az ár.
Ez az előny ezennel elveszett, bár vátani nekem még így is megérte, ezeken az árakon nem látom értelmét náluk maradni az 1 év után.

Persze, azért majd irok nekik egy levelet, hogy maradhatok-e mondjuk egy hosszab nyilatkozattal a régi áron, vagy váltsak. Kérdés, válaszolnak-e majd, tapasztalataid alapján legalábbis. Igaz, ez az ő érdekük is lenne. De ez még egy év, úgyhogy.....

(#454) batman. válasza szalaimark (#453) üzenetére

batman.
(tag)
LOGOUT blog

Józanul gondolkodsz, leszűröd a lényeget. ;)

Privinél írd be a témát, köszi!

(#455) tibibi

tibibi
(őstag)

ma felhivtam az actelt aztmondták vissza hívnak :DDD meg kérdztem mikor lesz számla azt mondták pont most készült megkérdeztem mennyit fizessek 4mbit vagy 8 mbit azt mondták 8mbit :W :W mondom a hölgynek mé fizessek 8-at ha csak 4 mükszik aztmondta vissza téritik én meg azt hogy majd akkor fizetek ha müködik ennyiben maradtunk ;] :U ja szerintem holnaptól kikapcsolják. :D

[ Szerkesztve ]

Xbox 360 HDD eredeti eladó részletek az apróban !

(#456) batman. válasza tibibi (#455) üzenetére

batman.
(tag)
LOGOUT blog

Az a baj, hogy te is az a problémás ügyfél vagy, aki mer szólni, hogy nem elégedett, a sz@r szolgáltatással. :W Márpedig ilyenekre nincs szüksége az actelnek. Ha igazad van, akkor meg főleg! :DDD A számlát ha nem fizeted, akkor felmondhatják a szerződést, és ha van hűségnyilatkozatod, az arra az időre eső kötbért is fizetned kell. :((( A kiskapu : meg kell reklamálni a számlát, és akkor ideiglenesen visszatarthatod a zsét. :K Minimum 1 hét a kikapcsolási folyamat. Én már csak tudom. ;)

(#457) tibibi válasza batman. (#456) üzenetére

tibibi
(őstag)

megjött a számla levonták az 5k az ajánlóért nem tudom montam már pont 1mbit-et gyorsult a netem 4mbit-böl lett 5mbit azért ez kicsit érdekes :U .És küldtek egy szerzödést is amiben benne van, hogy minimális gararntált letöltési sebesség 480kbit amikor én kötöttem a szerzödést ilyen nem volt benne.

(#458) shev7 válasza tibibi (#457) üzenetére

shev7
(PH! kedvence)

biztos hogy benne volt, mar a kezdetektol benne van.

''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''

(#459) batman. válasza tibibi (#457) üzenetére

batman.
(tag)
LOGOUT blog

Nekem 6 és 7 közt van mostanában. kop-kop. :K Tényleg benne van (mindegyik szolgáltatónál), nincs is ezzel semmi baj amíg rá nem jössz hogy azért nem foglalkoznak a problémáddal, mert erre hivatkozva szerintük még egész jó a kapcsolatod. :Y

(#460) tibibi válasza shev7 (#458) üzenetére

tibibi
(őstag)

akkor nem olvastam :B

(#461) tibibi

tibibi
(őstag)

jelentös javulást értem el. :DDD :DDD

(#462) matyiGo

matyiGo
(fanatikus tag)

Így végig olvasva kicsit bizonytalan lettem.

Merthogy most készülünk váltani ADSL+telefonra és gőzöm nincs hogy melyik az a cég amelyik nem hazudozik a sávszéllel és mindemellet olcsó.
Bevallom túl sokat még nem kapirgálétam az ügyben, csak rákukkantottam az actelre és megtetszert (melyt olyan dizájnos a weblapjuk) :U

Szov. azt mondjátok ide ne kössem le magam? esetleg tudtok valami mást helyette? :R :R

(jah 6. kerületben lakom :S ha ez számít ..andrássy út)

[ Szerkesztve ]

(#463) headhunter válasza matyiGo (#462) üzenetére

headhunter
(senior tag)

1,4, 8 Mbit ?

[link]

(#464) nyikszi válasza matyiGo (#462) üzenetére

nyikszi
(fanatikus tag)

Miért ne jönnél ide? Azért mert van pár emberke akinek nem megy? :D Ha új leszel úgyis bemérik a vonalat és akkor nem lesz 5 megás sebességű a 8megás előfizetésed ;)

''Ha az agyunk olyan egyszerű lenne, hogy megérthetnénk, olyan egyszerűek lennénk, hogy nem értenénk.''

(#465) tibibi válasza matyiGo (#462) üzenetére

tibibi
(őstag)

gyere küldök ajánlót ;] nem kell félni rendes cég :DDD
kicsit lassú néha de a upload jó

[ Szerkesztve ]

(#466) nyikszi válasza matyiGo (#462) üzenetére

nyikszi
(fanatikus tag)

Nálam még mindig OK. Egyébként nézd meg a többi topicot is, ott is találsz sok elégedetlen ügyfelet. Ugyebár a nemtetszésnek mindig nagyobb a hangja.

''Ha az agyunk olyan egyszerű lenne, hogy megérthetnénk, olyan egyszerűek lennénk, hogy nem értenénk.''

(#467) tibibi válasza nyikszi (#466) üzenetére

tibibi
(őstag)

nekem legalább a ping jó :DDD :D

(#468) nyikszi válasza tibibi (#467) üzenetére

nyikszi
(fanatikus tag)

Hát igen, de mivel nem játszok marhára nem érdekel :D Ez egyébként mindig sz@r volt, bármelyik szolgáltatónál voltam.

(#469) tibibi

tibibi
(őstag)

:U semmi panasz ;]

(#470) nyikszi válasza tibibi (#469) üzenetére

nyikszi
(fanatikus tag)

De! Én panaszkodok, a marha nagy árakra :) Még ha most nem is érint, de a hűség lejártával fog :(

(#471) batman. válasza tibibi (#469) üzenetére

batman.
(tag)
LOGOUT blog

6500 - 7000 között hasítok, (atom stabilan) számlát nem küldenek, nincs miért panaszkodnom. Nem tudom mit írt nekik az ügyvédem, (volt benne fenyegetés, meg hivatkozás a kollektív szerződésre, kitérve a fontosabb § -okra) de eléggé összekapták magukat. Na majd meglátjuk. :DDD ;) :DDD

(#472) tibibi válasza batman. (#471) üzenetére

tibibi
(őstag)

nekem ne mondja senki,hogy nem trüköznek azért voltak ilyen olcsók,mert egyel kissebb csomagot adnak mint amire elöfizetsz :U

(#473) tibibi válasza tibibi (#472) üzenetére

tibibi
(őstag)

eggyel kisebb :B

[ Szerkesztve ]

(#474) nyikszi

nyikszi
(fanatikus tag)

Tegnap írtam az Actelnek, hogy nem kaptam februárra számlát. Ma megjött. Csakhogy a márciusi. Nézem, forgatom, kedvezmények meg mittomén mik vannak. Erre jobban megnézem, jóváírás hozd a párod kedvezményre :D Ezért nem volt februárban számla :C

(#475) nyikszi

nyikszi
(fanatikus tag)

Tegnap elment a netem, 13 órától nem volt. Hiba 691 (a név és a jelszó nem jó a tartományban) 3x-i próba után, pedig 678-as hiba. Telefon Actelnek, azt mondja, hogy a 691 én hibám, a másik T-com. Ma reggel megint telefon, mert a T-com tesztoldalra be tudtam lépni. Leegyeztettük a név/jelszó párost, azzal nincs gond. 17 óra körül otthoni (!!!) telefon csörög, egyemberke hogy az Enternettől vagyok és szeretném az elérhetőséget megadni a nethez. Pufff, mi van????!!! Ezt hogy érti? Úgy hogy egy új felhasználónak vagyok bejegyezve és ezért adná meg az adatokat. És mi van az Actellel, kérdem. Azt nem tudja, majd a kollégáim visszahívnak. Eddig nem hívtak, a net megy az Ő adataikkal. A net lassabb olyan 12%-kal mint eddig (ezt se értem, hiszen T-com az igazi szolgáltató).

(#476) kgyuri válasza nyikszi (#475) üzenetére

kgyuri
(tag)

Szia,

Átadták a sima adsl usereket az Enternetnek.
Erről korábban már volt szó.
Csak a saját adsl maradt meg.

Ugyanazt tették, mint a tvnet korábban. A nem annyira nyereséges üzletágat lepasszolták máshoz.

Gyuri

(#477) nyikszi válasza kgyuri (#476) üzenetére

nyikszi
(fanatikus tag)

Aha, hát én erről lemaradtam. És a számla mennyi lesz?

(#478) szalaimark válasza kgyuri (#476) üzenetére

szalaimark
(lelkes újonc)

...Erről én sem tudok/tudtam. Nekem sima ADSL még Acteles adatokkal megy, ennek változásáról sem az Actel, sem az Enternet honlapján nem találtam infókat, az Actel nem keresett. A net továbbra is jó, gyors, stabil

Az Enernet árait megnéztem, annyira nem is rosszak (főleg az új Actelesekhez képest). A szerződés alatt meg maradnak a régi díjak, akkor is, ha átadnak másnak.

(#479) Chris21

Chris21
(újonc)

Énsem hallottam erröl! Jött egy levél tölük még a hónap elején, de csak arról volt szó, h a loginomat változtassan meg ,,actelenetre"!

(#480) nyikszi

nyikszi
(fanatikus tag)

Hétfőn felhívom őket, hogy valamit nem felejtettek-e el, de mindkét céget és írok az NHH-nak. Azért nem hinném, hogy ez csak így mehetne.

(#481) abalek válasza nyikszi (#58) üzenetére

abalek
(újonc)

Nekem is T-Com Minimál csomagom + Tele2 extra csomagom (havi 720 ft-ért ingyen helyi hívás délután és hétvégén). Már egyik sem rendelhető, tehát csak felmondani lehet(ne). A kérdésem, miért nem éri meg a telefont is átváltani Actelre? Nekem a feltöltés is fontos lenne, és úgy látom a Duóban magasabb ez az érték, mint a telefon nélküli Net csomagokban.
Költözés előtt állok, és ADSL kategóriában a GTS Datanet vagy Actel ill. kábelnet esetében a Fibernet jöhet szóba, bár utóbbi a leglassúbb ugyanannyi pénzért...
Sajnos viszont sok jót se itt se máshol nem olvasok az Actel-ról, bár kétségtelen nagyon jópofa a honlapjuk...

(#482) nyikszi

nyikszi
(fanatikus tag)

"Tájékoztatjuk, hogy eredeti szerződése értelmében Ön Actel Zrt ügyfele, így bármilyen kérdés felmerülése esetén kérjük Actel Zrt-hez forduljon.

Üdvözlettel,

Enternet Technikai Ügyfélszolgálat"

Na erre varrjatok gombot :D Csak ha technikai bajom lesz és lepattint az Actel, akkor nem tudom mit csináljak. Remélem nem lesz semmi bajom.

(#483) bobsurf válasza nyikszi (#482) üzenetére

bobsurf
(senior tag)

Nyugi, eddig is a TCOMhoz küldték a hibád, ezentúl is oda fogják:)

bobsurf@tvnetwork.hu

(#484) Thulcandra

Thulcandra
(őstag)

Actel egy ügyes húzással szép csendben impletált egy 100 GB -os forgalomkorlátot az ASZF -be, ráaadásul olyan ügyfeleket fenyegetnek emailben akik közelébe se értek ennek.

Gratulálok!

" Ride away from falling ground, ride away from the big black cloud, ride away until the day come that we all live in a 2 wheel nation "

(#485) thaler2 válasza Thulcandra (#484) üzenetére

thaler2
(senior tag)

Most kaptam én is ilyen emailt, márciusra és áprilisra is .... :F VICC!!!! Ha túlléped korlátoznak, a minimális sebességre... Ilyet lehet, hogy egyszercsak beleraknak ilyet? :F
Én nem ezt az ÁSZF-et írtam alá. Nevetséges.

(#486) Thulcandra válasza thaler2 (#485) üzenetére

Thulcandra
(őstag)

Ha az ÁSZF -et úgy változtatják, hogy az hátrányos, akkor -elvileg- felmondható kötbér nélkül.

Nem tudom ezzel a húzással mit akarnak elérni, nekem már most jelezte pár ember, hogy ahogy lejár a hűségük mennek máshová, továbbá ha ők mondják fel a szerződést s beaakarják hajtani a kötbért akkor NHH meg a többi ami kell be lesz vonva a dologba.

(#487) thaler2 válasza Thulcandra (#486) üzenetére

thaler2
(senior tag)

Ha ezt komolyan gondolják, akkor megyek máshoz. Ennyi. Hűségem lejárt, csak nincs kedvem megint a szerződésekkel szarakodni...

(#488) Thulcandra válasza thaler2 (#487) üzenetére

Thulcandra
(őstag)

Ha lejárt volna a hűségem én már holnap másnál lennék :(

(#489) nyikszi válasza Thulcandra (#488) üzenetére

nyikszi
(fanatikus tag)

Én is :) Egyébként érdekes elgondolás, pláne ha azt nézem, hogy mondjuk valaki előfizet a trékomnál a tvhomera (vagy mifene) és nézi napi 8 órát a TV-t akkor annak is extrém lesz a használat? Ez MO, egy nagy rakás .... :((

[ Szerkesztve ]

(#490) nyikszi válasza nyikszi (#489) üzenetére

nyikszi
(fanatikus tag)

Ja, és ne feledjük, hogy a tréonlány 150 giga után minősíti extrémnek, de ott is csak a 3 legtöbbet forgalmazott hónapot figyelik, szal...

(#491) thaler2

thaler2
(senior tag)

Csak az a baj, hogy ez a 100Giga, akkor is 100Giga volt, amikor a legnagyobb sávszélesség 1MBit volt ...

(#492) nyikszi válasza thaler2 (#491) üzenetére

nyikszi
(fanatikus tag)

Így van, meg a sokat szidott UPC 250 gigánál húzta meg a határt. Kár hogy nálunk nincs UPC :O

(#493) shabbarulez válasza nyikszi (#489) üzenetére

shabbarulez
(őstag)

Semmi köze a két dolognak egymáshoz. Az egyik internet szolgáltatás, a másik IPTV szolgáltatás, teljesen függetlenül kell rá előfizetni, így aztán semmi köze nincs az IPTV-hez annak ahhoz hogy a netszolgáltatás adatforgalom korlátos. Pl. Tíhóm mellé nem is kötelező netre előfizetni.

Pl. belgáknál 1 évvel hamarabb indult el az IPTV szolgáltatás mint itthon, és a BelgaCom Európa szerte az egyik olyan szolgáltató ahol igen sikeres az IPTV szolgáltatás. A tavalyi év végén a BelgaCom-nak(ők a belga "Tíkom") több mint 300 ezer IPTV előfizetője volt, ami előfizetőszámhoz mérten világszinten nézve is kimagasló eredmény.

Viszont belgáknál az ADSL szolgáltatás mindig is adatforgalom korlátos volt és ahogy nézem most is az. Ha eléred az adatforgalmi korlátot, ami ott csak 10 vagy maximum 30GB, utána 64 kbps-re redukálódik a letöltési sebesség, vagyis kvázi betárcsázós szintre lassul. További 5 eurokért lehet további 5GB-os adatforgalom többletet venni az eredeti előfizetési sebességen. És teljesen lényegtelen az hogy a netnek csak 10GB korlátja van és ha eléred utána 64 kbps-re lassul, ennek semmi köze nincs az IPTV szolgáltatáshoz. TV-t nézheted akár napi 24h-ban is, a netes korlátozások arra semmi hatással nincsenek, hisz technikailag a két rendszer teljesen más módon működik.

Az SG-n találtam egy régi hozzászólásomat, anno 2005 augusztusból, amikor a BelgaCom IPTV elindult, akkor ezt írtam az ottani csomagokról:

"
BelgaCom ADSL Light 512/128 kbps, limit 400 MB, 30 euro
BelgaCom ADSL Go 4096/256 kbps, limit 10 GB, 40 euro
BelgaCom ADSL Plus 4096/256 kbps, limit 30 GB, 55 euro
BelgaCom VDSL 9 Mbps /400 kbps, limit 30 GB, 60 euro

A limit elérése után 64kbps-re csökkentik a sebességet"

Ma megnéztem a BelgaCom weboldalát és ilyen csomagokat látok:

BelgaCom ADSL Light 2048/256 kbps, limit 1 GB, 32 euro
BelgaCom ADSL Go 4096/400 kbps, limit 12 GB, 42 euro
BelgaCom ADSL Plus 4096/400 kbps, limit 35 GB, 57 euro
BelgaCom VDSL 17 Mbps /400 kbps, limit 35 GB, 62 euro

Túl sok változás azóta sem történt, sem sebességekben, sem forgalmi limitnél, sem árakban. Ezzel szemben azért idehaza az elmúlt közel 3 év alatt igen sok minden változott, jellemzően pozitív irányba.

(#494) nyikszi válasza shabbarulez (#493) üzenetére

nyikszi
(fanatikus tag)

Tudom, hogy semmi köze, de attól az adat akkor is neten száguldozik, ez csak egy amolyan "extrém" példa volt. És azért írtam 8 órát, mert valljuk be annyit nem nagyon néz senki naponta TV-t, mert az is extrém, de 8 órán keresztül 4Mbittel forgalmat generálni, az jócskán meghaladja a 150gigát. És nem beszélve arról, hogy nem kerül annyiba az iptv és ott még a csatornáknak is fizet a tíhom, szal ezért se értem ezt az egészet.

A belga pedig nem jó példa, mert akkor vegyük a svédeket vagy a koreaiakat és akkor mindjárt másként látjuk a helyzetet. De ha gondolod maradjunk a belgáknál, de akkor írd már oda légyszi, hogy ott egy átlag polgár mennyit keres. Mert nem 100ezret az biztos. Ezt utálom az olyan nyilatkozókban, amikor a világon mindenütt ennyi meg annyi, ja csak a fizetés az nálunk a béka segge alatt van és lassan mi leszünk a legutolsók az EU-ban. (Na de ez már más téma és inkább nem idegesítem ilyenekkel magam.)

(#495) shabbarulez válasza nyikszi (#494) üzenetére

shabbarulez
(őstag)

Ahogy írtam teljesen más adatforgalom a kettő, semmi közük egymáshoz. Technikailag is teljesen máshogy van megoldva, így a két szolgáltatás költség vonzata is jelentősen eltér.

Az IPTV multicast módon működik, ez azt jelenti egyetlen adó nagyon sok vevőt lát el ugyanazzal az adatfolyammal. Pl. ha 2 Mbps egy TV stream és 100 adó van a kínálatban, az a szolgáltató gerinchálózatán 200 Mbps multicast terhelést jelent majd. És teljesen lényegtelen hogy egy TV néző van vagy ezer vagy millió az adatforgalom nagysága a nézők számától független.

Ezzel szemben az internet unicast módon működik, minden előfizető egyedi dedikált adatfolyamokat indít a tartalom elérése érdekében. Ezek az adatfolyamok pedig összeadódnak így az előfizetőszámmal arányosan nő az adatforgalom mennyisége is. Pl. ha a fenti példánál maradunk és unicastosan 2 Mbps-es adatforgalmat generál egy előfizető az 2 Mbps, ezer előfizető 2 Gbps, egy millió előfizető 2 Tbps aggregált sávszélesség igényt jelentene.

Ezért van hogy internet TV-k(pl. Joost, Adobe Flash Stream) tömeges használata még nem igazán időszerű, mert nincs olyan kiszolgáló hálózat ami megfizethető árak mellett egy akkora adatmennyiséget ki tudna szolgálni. Pesze technikailag lehetséges akkora hálózatot építeni amivel megoldható lenne, de több százezer forintos havidíjat nem igazán fizetnének azért az előfizetők világszerte hogy ez teljesüljön. Az internet csomagok ára világszerte az 5-10 ezer FT közötti ártartományban kerül kialakításra, mert ez az árszint ami széleskörűen hajlandók megfizetni az emberek. A bevétel nagysága pedig meghatározza a kiadások nagyságát. Az adott pillanatban elérhető technológia és a hozzá kapcsolódó költségek pedig meghatározzák azt adott kiadásból mekkora hálózati kapacitás építhető ki úgy hogy az gazdaságosan fenntartható legyen. A kiépíthető hálózat áteresztő képessége pedig meghatározza az a rajta átfolyó adatforgalom nagyságát, amin az adott szolgáltató előfizetőinek közösen osztozniuk kell.

Árak szempontjából nem igazán lényeges az hogy mennyit keresnek az adott országban az emberek. Sehol a világon nem a fizetések alapján lövik be semmilyen termék vagy szolgáltatás árát, hanem annak költségek határozzák meg mennyibe fog kerülni. Természetesen egy olyan termék vagy szolgáltatás esetén ami igen magas százalékban munkaigényes, ott az országbeli fizetések alapján fognak eltérni az árak. De az olyan termékek, szolgáltatások esetén ahol munkaigény alacsony és elsősorban a technikai eszközök ára dominál ott ez nem lesz így. Márpedig a távközlési szolgáltatások ez utóbbiak, a szükséges technikai eszközök ára pedig világpiaci, minden ország szolgáltatója azonos árszinten jut hozzá, így a költségek is igen hasonlóak lesznek, ami persze az árak közelségét is magával hozza. Ezért van hogy jellemzően egy 5-10ezer Ft közötti ársávban szórnak az internetárak világszerte. Jellemzően 5 ezer körül vannak a belépő szintű internetcsomagok, a nagyobb csomagok meg 10 ezer körül vagy a fölött.

Ha egy termék "előállítása" X pénz akkor sosem fogják csak azért ötödéért vagy tizedérét adni, mert adott országban a fizetések is ilyen arányban kisebbek mint egy másikban. Veszteségesen senki nem fog szolgáltatni, ha egy termék költsége X, akkor biztos hogy X-nél nagyobb összegért fogják értékesíteni, mert csak úgy éri meg. Az hogy hol milyenek a fizetések az macrogazdasági jellezmő, a szolgáltatóknak arra befolyásuk nincs.

(#496) (Doki)

(Doki)
(tag)

:W :W
Nekem is küldtek egy levelet, hogy túl léptem az adatforgalmat, én nem ezért szerződtem velük, jól át b.....k mindenkit.
Kb 1-2 hét van még a szerződésemből és megyek innen.
Nagyot csalódtam Actelben :(((

Tisztelt Ügyfelünk!

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy április hónapban az Ön ADSL kapcsolatán keletkezett adatforgalom 211.8366GB volt, amely forgalommal Ön elérte, illetve meghaladta az Actel Általános Szerződési Feltételek 8.3.1. pontja szerinti Extrém Használatként meghatározott GB értéket. Kérjük ellenőrizze ADSL Internet kapcsolatát, hogy valóban csak Ön és az Ön által engedélyezett felhasználók veszik-e azt igénybe.

Kérjük olvassa el az Actel Távközlési Zrt. Általános Szerződési Feltételei 8.és 9. fejezeteit, különös tekintettel a 9.3 pontra.

Amennyiben havi forgalma a továbbiakban is az Extrém Használatot meghaladónak találjuk, az Internet használati szokásainak jobban megfelelő ajánlatokkal fogjuk megkeresni.

Az ÁSZF elérhetősége: www.actel.hu /Ügyfélszolgálat menüpont

(#497) Thulcandra

Thulcandra
(őstag)

Cikk a Homáron a 100 GB -os limitről [link]

Hihetetlen pár hozzászoló mennyire farok, biztos actel szimpatizánsok.

Én meg közben úgy döntöttem, hogy hűségszerződésem végéig minden hónapban gondoskodom róla, hogy 90-100 GB között legyen az adatforgalmam, annak ellenére, hogy eddig általában csak 70 körül volt.

[ Szerkesztve ]

(#498) shev7 válasza nyikszi (#494) üzenetére

shev7
(PH! kedvence)

"ja csak a fizetés az nálunk a béka segge alatt van és lassan mi leszünk a legutolsók az EU-ban."

Mi koze ennek az adatforgalmi korlatokhoz? (Mellesleg szamold ki, hogy nekik mennyibe kerul egy 100-150-250 giga korlatos csomag... ha el az +5 euro +5giga dolog)

''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''

(#499) Gabás

Gabás
(őstag)

hüm, ez a szerződémódosítás mikori is?
és arra hivatkozva, hogy nem fogadjuk el, bontható a szerződés (mármint részünkről)?
100Gb korlát lol, asszem a datanet lesz a következő szolgáltatóm

[ Szerkesztve ]

(#500) shabbarulez válasza Thulcandra (#497) üzenetére

shabbarulez
(őstag)

"Ahol a teljesítés 3,7%-ért elkérik a teljes árat"

Micsoda búlváros(homáros) cím, persze a valóságot nem fedi, főleg ezzel a teljes ár résszel van probléma. Amit az illető kiszámolt, az hogy napi 24h-ban járatja az elérést, az egy garantált szolgáltatás minőségi jellemzőit fedi. Egy garanált 8 Mbps-es kapcsolat piaci ára pedig nem 8 ezer forint hanem 200 ezer. Szóval a garantált elérésű szolgáltatásnak a 4%-át fizeti, hisz nem garantált, hanem best effort lakossági csomagot vásárol. Ellég irreális elvárás az hogy 8 ezerért ugyanazt kapja, aminek a piaci ára 200 ezer. Ennek tükrében a 3.7% máris nem tűnik olyan irreális értéknek, elvégre a valódi teljes árnak is csak a 4%-át fizeti.

Ami itt igazán kifogásolható az az hogy is vezette be az új ÁSZF-et Actel. Megfelelően tájékoztatta e a változásokról az ügyfeleket. Mivel az ügyfélre nézve ez negatív változás így 8 napon belül lehetősége lenne ellállni a szerződéstől következmények nélkül, akár hűségidő alatt is. Szóval ha valakinek ez nem tetszik akkor mehet másik szolgáltatóhoz, de az ügyfelek 99%-ának ez a 100GB korlát olyan mintha nem is létezne, az ő használati szokásaik mellett ez nem okoz korlátot, gyakorlatilag számukra olyan mintha korlátlan lenne. Ezért is reklámozzák a best effort szolgáltatásokat korlátlannak, mert a nagy többség számára olyan is mintha az lenne. Valójában olyan hogy korlátlan szolgáltatás nem létezik, mindennek van korlátja ami korlátos erőforrásokból épül fel.

A probléma forrása szerintem az hogy tavaly túl olcsó akart lenni Actel és aránytalanul sok nagyforgalmú hardcore user kötött náluk szerződést a mélyen nyomott áraik hatására. És idő közben rájöttek hogy nekik ez üzletileg nem olyan jó, mint ahogy tévesen előre gondolták.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.