mitől is függ, hogy lehetek már ajánló? 
the truth is out there

mitől is függ, hogy lehetek már ajánló? 
the truth is out there

egy hónap? ugye?
the truth is out there

Onnantól lehetsz ajánló, hogy az első számlád megérkezett. Ez után adhatod meg másoknak számládon lévő ügyfélszámod, neved, címed, telefonod. Ha új szerződő ezt rendelésnél megadja, akkor pár hónapon belül megkapod a kedvezményt.
Én már az lehetek, úgyhogy kérhettek ajánlót az actel@hht.hu -n, és a rendszer autómatikusan elküldi adataim! 
(#254) headhunter válasza szalaimark (#250) üzenetére

Tudsz hozzávetőlegesen időpontot mondani mikortól lesz elérhető? (Belső infó?)
Emelni akarnak vagy mindenki örömére csökkenteni a már most is az egyik legjobb árakon?
Sürget az idő, mert február 07-én jár le az 1 év hűségem a TVNet-nél és intézkedni kellene a felmondással és új szolgáltató választással.
(Actel és Business Telekom között örlödök, de ott valami DNS problémáról írnak a fórumban.)
[link]
(#255) szalaimark válasza headhunter (#254) üzenetére

Én február, esetleg március eleje amit tudok, és sajnos emelés. Ez nem biztos, de úgy tudom, hogy áremelésen gondolkoznak, de nem biztos, hogy lesz. Gondolom, itt is az történik, mint a többi szolgáltatónál, hogy megpróbálnak a hurokátengedéses rendszereken erősíteni, és ott növelni az ügyfélkörük, és kevésbé a sima, Net csomagokat támogatni. De a hurokátengedés - sajnos - csak Budapest belső kerületeiben elérhető, a hagyományos ADSL szolgáltatásnak pedig rengeteg hátránya van, éppen amiatt, hogy a T-Com-tól függ az egész...

Hali,
Igen sejthető volt , hogy az Actel sima adsl csomgjai is a Tvnet , Vivanet sorsára fognak jutni.
Miért is:
ADSL konszolidáció
Ezért csak a saját szolgáltatású adsl koncentrának (csupasz adsl, félcsupasz adsl) a sima előfizetőt meg átveszi majd valamelyik nagyobb szolgáltató (Externet, Enternet, Interware, stb.)
Én is sok reményt fűztem , hogy az Actel léphetett volna a Pantel helyébe, de sajnos nem ez lett.
Na persze iptv-t sem nagyon erőltetik, ezért sajnos én nem hozzájuk fogok isp váltással menni. 
Üdv.: Gyuri
[ Szerkesztve ]

"Magyarországon az elmúlt néhány évben kevesebb mint harmadára estek vissza a belépőszintű ADSL-csomagok árai, miközben háromszorosára gyorsultak, és mára európai összehasonlításban is a legolcsóbbak a hazai előfizetések."
Anyátok pics@ja, az a legolcsóbb, hazudnak mint a vízfolyás, ráadásul azt semelyik nem teszi hozzá, hogy a magyar fizetések is a "legolcsóbbak"
De utálom az ilyeneket 
''Ha az agyunk olyan egyszerű lenne, hogy megérthetnénk, olyan egyszerűek lennénk, hogy nem értenénk.''
Hali!
Ehhez mit szóltok:
ADSL előfizetésem van az Actel zRt. –nél (Budapest Bartók Béla út 105-113 1115). Ügyfélszám: 101435, Szerződésszám 104982,
2007 október közepén kezdődtek a problémáim, a névleges 8000 Kbit/sec sebesség lecsökkent, néha szinte mérni sem lehetett, de jellemzően a 1000 és 4000 Kbit/sec közötti sávban mozgott. Mivel én munkára is használom az Adsl-t (egy VPN protokollon csatlakozom a munkahelyem szerverére, mely alacsony sávszélességen automatikusan lebont) és ez a hiba sorozatosan előfordult, így a hibát 2007 november 01-én jeleztem feléjük.
2007 november 2. -án délelőtt megjelent nálam a T-Com szakembere, aki megállapította, hogy a hiba valóban fennáll. Összecsomagolt, majd távozott. 10 perc elteltével telefonált, hogy a központban van és megállapította, hogy port hiba van, ezt igyekszik elhárítani. Pár óra múlva ismét telefonált, és közölte a kapcsolat most már stabil. Én ezek után újraindítottam a modemet, és ismét felcsatlakoztam. Ekkor ért a kellemetlen meglepetés, a hiba nem hogy javult volna, hanem rosszabbodott. Azóta a sebesség stabilan 1000 és 1200 Kbit/sec közötti tartományban stagnált.
A hibát haladéktalanul jeleztem az Actel zRt. fele, ahonnan 2007 november 2. –án kaptam az utolsó írásos választ a problémámra. („Továbbitom levelét müszaki területünk felé.
Amint választ kapok, küldöm e-mailben.”)
A hiba azóta is folyamatosan fenn állt, erről az Actel zRt-t többször értesítettem, választ semmilyen formában nem kaptam tőlük.
2007 december 21.-én kb. 15:00 órakor az ADSL szolgáltatás teljes egészében megszűnt nálam, nem sikerült kiderítenem, hogy miért.
Természetesen igénybe vettem az Actel zRt telefonos ügyfélszolgálatát, ahol udvarias kiszolgálásban volt részem, de sajnos érdemi előrehaladás nem történt az ügyben. Arról tájékoztattak, hogy a hibát jelezték a T-com fele, és ha a T-com visszajelez, akkor értesítenek.
Azóta sem kaptam semmilyen értesítést, nem írnak, nem hívnak, leveleimre nem válaszolnak, telefon történő megkeresésemre, konkrét választ nem adnak.
Levélben fordultam segítségért a Nemzeti Hírközlési Hatósághoz, és a Fogyasztó védelmi főfelügyelőséghez.
Egyéb információk: vonalas telefont kizárólag az ADSL miatt tartok, (mobilon telefonálok, és a riasztóm rádiós), számlatartozásom az Actel és a T-com fele sincs.
Ugye milyen hihetetlen történet? Történetesen ha Kiszel Tündének hívnának, talán már el lenne intézve a problémám.
Az eredeti doksik itt megtekinthetők: [link]
Privinél írd be a témát, köszi!

Hát ez elképesztő. A legszomorúbb az az egészben, hogy nem vagy egyedül, egyátalán nem. Hála az égnek engem eddig elkerültek az ilyen problémák, de állandóan ilyen történeket hallatni, és sajnos olyan a szabályozás, hogy simán megcsinálják a szolgáltatók (bár mutatkozik némi, nagyon lassú változás).
A Te történeted azért nagyon kirívó, mert ilyenről, hogy valahol egyszerűen megszüntetik az ADSL szolgáltatást, még nem hallottam. Az Actel egyetlen igazi problémája - az összes többi, ilyen kis szolgáltatóval együtt - hogy az ADSL árát úgy tartják fent, hogy szinte alig tartanak fönn ügyfélszolgálatot. Ismerős válaszok a nem tudom, majd visszahíjuk. Persze, majd egyszer. (egyébként tényleg nem tudják, nem kifogás, egyszerűen nincs rá kapacitás, hogy kezeljék a saját ügyfeleiket.)
A többi egyértelműen T-Comos hiba, elképesztő az a cég.
Sajnos jól látod. 

nálam ugyan az a szitu hivom öket leráznak most mondtam az üfsz.,hogy el ne képzeljék,hogy 8mbites árat fogok fizetni egy 4mbites szolgáltatásért.
Xbox 360 HDD eredeti eladó részletek az apróban !
Sokat reklamálsz, majd neked is kikapcsolják, (nekem már 1 hónapja nincs ADSL-em) aztán a semmiért fizetsz. 

akkor szétcsapok köztük ![;]](/dl/s/v1.gif)
egyébként miért fizetsz?
[ Szerkesztve ]
Ha nem fizetek szerződésszegést követek el.
Jóhiszemű vagyok, hátha megjön az eszük, rajtuk múlik meddig megy el az ügy.

ha 1 hónapig nem szolgáltatnak akkor már ök elkövették 
Igen, többször is elkövettek szerződésszegést. De ha én is szerződést szegek, akkor nincs jogalapom beperelni őket. Márpedig ennek elég nagy a valószínűsége.

Nekem eddig nem volt nagyobb gondom velük, pedig szinte egész nap megy a net. Úgy egy hete viszont úgy napi kétszer, változó időpontokban 4-5 percre leáll az internetkapcsolat, semmilyen oldal nem elérhető, majd újrakapcsolódás nélkül megjavul... Bár lehet, hogy ez inkább T-Comos hiba, mindenestre írtam az ÜFSz-nak.
Irigyellek. 

Megkaptam az első számlámat, (dec.-januári egybe) de az 5000ft kedvezményt nem kaptam meg! 

Ajánlott voltál vagy ajánló? Ha december-januári a számla, gondolom ajánlott. Ha feltüntetted az ajánlód adatait a szerződésen, elvileg meg kell kapnod. Nekem rajta volt az első számlán. Lehet csak késik, és a következő hónapban kapod meg, lehet, hogy valamit elírtál. Fórumos volt az ajánlód? Ki? Szerintem hívd fel őket, 1209.

Na már megoldodott! Azt mondták, h majd a köv hónapba írják jóvá! Igen, fórumos ajánlott!
Ez sok minden lehet, modem hiba, de az actel és a t-com is ludas lehet. Nekem nagyon nem jött be az Actel, remélem veletek nem lesz ennyire *@#v*°# ez a szolgáltató: [link]

Az a helyzet, hogy itt igazából azt kell eldöntenünk, akarunk-e az internet számlánkon spróolni. Mert ha igen, akkor lehet T-Online és egyéb nagy szolgáltatók árainál olcsóbban is ADSL-t venni, ennek viszont megvannak a maga buktatói. Ez az egyik. Én tudtam, mit válalok, mikor átszerződtem az Actelhez, és jól jártam, mert azóta nincs semmi gond, és havi 20%-ot spórolok. Járhattam volna rosszabul is, de így döntöttem, és bejött. Sajnos van, aki rosszul jár... Ez azonban nem egyedi Actel hiba, vannak a kis és nagy szolgáltatók, előbbiek ügyfélszolgálata és teknikai háttere értelemszerűen alacsonyabb, mint a nagyoké.
[ Szerkesztve ]
Az okfejtésed nagyjából helyes. Amíg minden rendben volt, addig én is elégedett voltam, és nyugodtan dőltem hátra, hogy spóroltam 20%-ot. Viszont elhamarkodott gondolat lenne, hogy ez csak velem fordulhat elő. Tisztában voltam vele, lehet hogy "fapados" lesz a szolgáltatás. Ezzel semmi gond, kompromisszum képes vagyok, de az hogy 1 hónapja nincs ADSL-em, és nem tudják (vagy nem akarják) megmondani, hogy mi a probléma, az enyhén szólva nevetséges. Nagyon kíváncsi vagyok mi lesz ebből a végén?

Így van, hogy valahol egyszerűen megszüntetik az ADSL-t az enyhén szólva komoly, és azért szerintem egyedi... Ők sem gondolhatják komolyan, hiszen simán mehet a 8 megás net 1 megával, nem szegnek szerződést, mivel abban megvan jelölve minimum sebesség, és csak azt kell tartaniuk... Na de hogy megszüntetik. Mostmár engem is nagyon érdekel, úgyhogy légyszíves számolj majd be a fejleményekről. Előre is köszi, és ha mást nem is, hát sok szerencsét kívánhatok, és kívánok is. 
Természetesen! Köszi a jókívánságot! 

kicsit fura volt a net mondom kipróbálom 
bár még mindig nem 8mbit ,de már jobb.

[ Szerkesztve ]
Az Actelhez képest ez egész tűrhető. Én addig nem is szóltam nekik, amíg átlag 2500 körülire nem esett. Főleg az 1000 - 4000 közti tartományban volt a letöltési sebesség, de néha 1000 alá is esett vagy megszakadt. Aztán javítás után jött a stabil 1000 (de a díjat a 8000-es után fizettem) mostmeg 0.
Remélem lesz a tiéd még gyorsabb is! 

Adatmennyiség: 256.20 kbyte (262 344 byte)
Letöltési idő: 0.26 sec
Sebesség: 8034 kbit/sec (8 226 816 bit/sec)
Vonali sebesség: 9408.00 kbps
Feltöltési sebesség teszteredmények
Adatmennyiség: 256.20 kbyte (262 344 byte)
Letöltési idő: 4.66 sec
Sebesség: 439 kbit/sec (449 536 bit/sec)
Vonali sebesség: 544.00 kbps
Hiba esetén a 1201354848-12976-175 azonosítóval tud
2048.20 kbyte (2 097 352 byte)
Letöltési idő: 3.23 sec
Sebesség: 5085 kbit/sec (5 207 040 bit/sec)
Vonali sebesség: 5952.00 kbps
Feltöltési sebesség teszteredmények
Adatmennyiség: 2048.20 kbyte (2 097 352 byte)
Letöltési idő: 38.55 sec
Sebesség: 425 kbit/sec (435 200 bit/sec)
Vonali sebesség: 512.00 kbps
Hiba esetén a 1201355252-13074-1427 azonos
ez a tcom tesztszerver hogyan mér az elsö 256csomag a második 2048. miért más a sebesség 

sziasztok most váltanék etexternetröl mert letelt az 1 év és drágább lenne szemetseg de min 111111.akarok váltani telefon nelkülire van telo-t com vonalam lejárt a hüség is
szerintetek melyik jobb t-kábel 4per 256 sebesség 15 honapra kiszámoltam mivel 3 honap ingyen akkor 7200ft ra jön per ho ki de kábel ami jobb mint a sodrott
vagy már régota szemezek az actelal és van egy vonal nélkuli ajánlata 6990ft ért igaz 3 mega de nekem elég ez torrentezni az externetnél hiába volt 4 mega mindig csak 3.5 átlagban 4 helyett még veletlen se 4.2 megabit
van 1 routerem tp link és osztom a netet mert van 3 gépem meg wifi kábelezés helyett
egyáltalán ez lehet actelnál ja és igaz a sok rémhir hogy az ugyfelszolgálat nagyon gyenge
nekem a nettel semmi problémám nem volt 1 évig az externetnél az actelnál többszor lehet
na szoval ti mire váltanátok actel megbizhato
amugy ip telefonra akarok váltani de nem kell acteles ip jo a neophone olcsobb nekem
ügyintézés mennyi idö ? szerintetek váltsak megbizhato az actel vagy lesz vele problémám bizt vagy megint nyugis 1 év prob nélkül az actlne
Mérési pontatlanság.
A nagyobb adatcsomag a pontosabb.
A kisebb adatcsomag azért van fenn, hogy egy isdn-es, vagy betárcsázós (ha van még olyan) ne töltse a fél napját a tesztszerveren. 
Olcsó húsnak híg a leve. Akinek nincs baja az actellel, az ajánlja, nekem bajom van [link] szerintem fizess többet, de maradj az externetnél, vagy válaszd a t-comot. 

A T-comot semmiképpen se válaszdd, mocskos egy banda!

nem t-com lennék hanem t kábel és a t-comot szüntetném meg
amúgy engem is idegesit hogy monopol helyzetben van még a t-com rend váltás után 18 évvel is .vagyis kiosztották a dolgokat és az árakat tartják az egekben t com kaszál mindenen
még van a digi kábel internet az baromi olcso 3500 ft 2mb/1024 de valahol 16megabites 4500ért ugyancsak digi kábel csak lehet nálunk pontosan 9 házszámmal odébb van eddigi infóim szerint de azt biztos rögtön megkötném náluk akit érdekel menjen fel a digi tv honlapjára
vagy hivja fel őket mert lehet hogy pont beleesik a kábel szorásukba
akkor az actelt szerintetek felejtős

mindezt csak azért kérdeztem mert nem akarok szivni azzal hogy 2 orára nincs net stb
telefonálás utánajárás hogy végre legyen valami ezt inkább kihagynám meg hogy a minimális sávszélességet adják inkább megér 10misivel/év többet de megbizhatóbb
ha tényleg ilyen az actel akkor inkább t-kábel

az actel sajna felejtös nekem azt mondták 4mbit bir a vonalam most meg megy 5mbitel a 8helyett
elég trehány banda
Nálunk nincs Digikabel, ha lenne már bekötettem volna. Bármelyik szolgáltatót választod, ha gondod lesz velük, az ügyfélszolgálathoz fogsz fordulni. Az az Actelnek meg szerintem nincs is olyan. Az hogy valaki negyed óra csöngetés után felveszi a telefont, majd udvariassan közli, hogy nem tud segíteni a problémádban, de majd visszahívnak, aztán ez volt az utolsó beszélgetésetek!?!! Szerintem azt az elvet valják, hogy az a probléma, ami nem oldódik meg magától, az nem érdemes rá, hogy foglalkozzanak vele. Ez persze igaz lehet más szolgáltatókra is. 
Trehány? Nagyon megértő vagy velük! 

actel akkor elfelejtem kösz a válaszokat nem leszek acteles

Azért vegyétek észre, hogy akik legtöbben ideírnak, azoknak valami problémájuk van. Na most nyilván nem ennyi ügyfélből él az Actel ;)
''Ha az agyunk olyan egyszerű lenne, hogy megérthetnénk, olyan egyszerűek lennénk, hogy nem értenénk.''

Hát azért ha megnézitek a többi szolgáltató topicjait, ott összességében jóval több panasz van, mint itt, ami részben magyarázható talán azzal, hogy itt kevesebb ügyfél van (bár már elég hosszú ideje a legolcsóbbak között van, szóval ebben sem vagyok biztos), de nem lehet azt mondani, hogy rossz lenne a szolgáltatás, sőt, nekem speciel sokkal jobb, mint a freestart volt pl. Múlt héten írtam üfsz-nak a rövid szakadások miatt, aztán másnap felhívtak és kérdezték jó-e, azóta nem tapasztaltam szakadást. Szóval én pl elégedett vagyok eddig.
Ha kell ajánló írjatok 

Ja és nekem fullon vagy a közelében jön belföld-külföld még csúcsidőben is (4mbit), de egyébként ha lassulás van valahol az inkább a T-Com leterhelt hálózata miatt lehet, az ellen meg a semelyik szolgáltató nem véd 

Egyetértek, nekem sincs gondom.
Ajánló itt is, lent.
Örülök, hogy nektek,még nem okozott csalódást az ACTEL.
Bogarászom a szélessávkeresőt, hátha szükségem lesz egy komolyabb szolgáltatóra, és azt veszem észre, hogy az Actel már nincs benne. Régebben tuti benne volt, én is onnan választottam. Mindenesetre érdekes. 

Én is észrevettem már egy hónapja, hogy nincs ott. A Szélessávkereső kérésemre úgy tájékozatott, hogy kérdések merültek fel az Actel szolgáltatási területével kapcsolatban, melyek tisztázásáig nem szerepeltetik kínálatukban. Ezek szerint még mindíg...
Bennem is merülnek fel kérdések, de inkább hagyjuk. 

Sziasztok!
Szeretnék mindenkit elirányítani az externettől, aki úgy gondolja, valaha is kapcsolatba kell majd lépnie az ügyfélszolgálatával. (Technikai részről csak annyit, hogy az ígért 5Mbitet sose érte el, mindig csak a 4-et).
Lett a házban egy UPC-s telefon előfizetés a T-com helyett, ezt követően a T-com lekapcsolta a vonalat az internethez. Több tucat telefon, email, fax volt már azóta, hogy vissza kellene kapcsolni, a T-com jópár hét után vissza is adta a vonalat, de az Externetes ügyfélszolgálatos nő folyton csak tereli a témát, egyszer Pesten van, majd holnap visszajön, holnap megint Pesten van, akkor se hajlandó mobilba szólni, azután meg ő kitalálja hogy kirándul, és azért nem. Szóval semmi együttműködés, és még sorolhatnám az ügyfélszolgálat töketlenkedését. Szóval már úgy 3 hónapja nincs net. A két "okos", a T-com meg az Externet csak az időt húzza, az egyi ka másikra hárít, a T-com leveleket küldözget az internetes, faxos világban, amik egy-két hét alatt érkeznek meg, az Externetnél nem találják a faxot csak ha párszor rájuk szól az ember. Nem lehet számítani segítségnyújtásra, főleg az Externet részéről. Egyébként az Externetnél volt egy olyan eset, hogy megváltoztatták a csatlakozáshoz szükséges felhasználónevet externet@uw.hu-ra, ezt csak akkor tudtam meg, mikor felhívtam őket. Egy emailt se voltak képesek írni. Amint lejár a szerződés, soha többet Externet, soha többet T-online...
Csak, hogy lássátok nem a legrosszabb szolgáltató az Actel ;) Ezt az externet topicból másoltam be. Azért olvastam, mert egy barátomék elköltöztek és gondoltam az externetet fogom ajánlani, na de ezek után ajánljam nekik

Fejlemények: Január 29.-én 22:20 kor értesített a T-Com, hogy aktiválták a vonalamon az ADSL-t. 40 napig tartott elhárítani a „hibát”. 30.-án délután meg is néztem, tényleg működik. A T-com tesztszervere felé is, és az Actel fele is „bíztató” sávszélességgel. Ismét írtam az ügyfélszolgálatnak, visszajelzést tőlük erre sem kaptam, -még (ehhez már frankón hozzászokom). Pedig jó lenne tudni lemondjam e a 3G előfizetéseimet, vagy csak egy múló szeszély részükről ez a jelenlegi állapot?
Mérek egy párat hétvégén, és majd jól megosztom veletek az adatokat.

eddig kerestem jó net kereső oldalt... nemrég a tantusz.nhh.hu megújult,
azóta semmit nem találok meg rajta! bár én nem kértem, de kösz a linket!

the truth is out there