Jöhetsz és utána válts feljebb, mert itt ingyenes, míg a TVnetnél nem ingyenes ;) Adataim priviben elküldve.
[ Szerkesztve ]
''Ha az agyunk olyan egyszerű lenne, hogy megérthetnénk, olyan egyszerűek lennénk, hogy nem értenénk.''

Jöhetsz és utána válts feljebb, mert itt ingyenes, míg a TVnetnél nem ingyenes ;) Adataim priviben elküldve.
[ Szerkesztve ]
''Ha az agyunk olyan egyszerű lenne, hogy megérthetnénk, olyan egyszerűek lennénk, hogy nem értenénk.''

Három lehetőség van ugye:
1) TVnetnél váltassz
2) ISP váltással egyidejűleg váltassz
3) Már az Actel-nél váltassz
Én a 2-at javaslom, tehát mikor megkötöd a szerződést az Actel-el, már a 8 megás csomagot válaszd. Így, amikor a régi megszűnik, már az új, gyorsabb csomag lép életbe, és ezért egyik szolgáltatónál sem kell fizetned.
[ Szerkesztve ]

szintén ezt ajánlom
Gigabyte Z68P-DS3, core i5@4,5Ghz, 8Gb Adata 2000g@2133Mhz,Gainward GTX460,Corsair TX650,AC Freezer 13

ugy csináltam ahogy mondtátok 8mb-re kértem 4-ről ,de én hagytam,hogy az actel intézze a felmondást.
Xbox 360 HDD eredeti eladó részletek az apróban !

és hol találom a lemondó nyilatkozatot?

szia megtaláltam
köszi rendes vagy 

Sziasztok! Engem a tvnet elengedett (actelnél mondták), tehát mátol actelesnek KÉNE lennem! Megis adták a felh. nevemet meg a jeszavamat (telefonon)! Kicsit furcsáltam is a dolgot, mert minden nagyobb szolgáltató kiküldi postán,söt nekem kellett telefonálni nekik, h adjanak már nekem logint! Nem a szolgáltató van értem?! Na mind1!
Az lenne a problémám, h még nem állítottam be az actelnél kapott logint, és még mindig tok a tvnet-essel netezni!!!! Nem kelett volna ,,lekapcsolniuk,,? Vagy az természetes?

Ez érdekes
Sztem telefonálj a TVnetnek, hogy most már lőjék le a hozzáférésed, nehogy kiszámlázzanak.
Egyébként én 2x írtam a TVnetnek, mire végre visszautalták a jogtalanul levont havidíjat. Majdnem 1 hónapig tartott nekik. A 2. levél egy kicsit fenyegetőzéssel volt megspékelve. De a tegnapi hírek alapján annak a cégnek be is fellegzett 

A helyzet az, hogy az Actel is kiküldi postán, csak elvileg, hogy gyorsabb legyen a dolog, telefonon már korábban megadják. Az tény, hogy kicsit lassú az ügyintézés, én sem vártam meg, míg ők hívtak fel.
Az, hogy a TVnetes hozáférésed még megy, egyátalán nem különös, nekem is ment a T-Online-os. A fontos az, hogy hívd fel a TVnetet, és ha azt mondják, megkapták és elfogadták a lemondó nyilatkozatot az Actel-től (itt fontos, hogy ezt nem az Acteltől, hanem tőlük kérdezd), akkor nincs semmi gond. Ebben az esetben ugyanis írásban lemondtad a hozzáférésed, így az hogy ők leállítják-e vagy sem, az ő dolguk.
Egyébként én is Acteles lettem pár napja/hete. Hogy napja-e vagy hete? Hát igen, elvileg egy hete, gyakorlatilag egy napja. Elmesélem azért, hogy ez hogy volt. Ugye T-Online-tól mentem Actel-hez, neten meg is rendeltem az Acteltől, vissza is igazoltak, küldtem az Actelnek a lemondó nyilatkozatot, hogy intézzék a felmondást. Telefonálgattam az Actelnek, mondták, hogy még nem jött válasz, még nem jött válasz, de nagyon rendesek voltak, többször is továbbították, mire a T-Online válaszolt.
Később a T-Com meg is adta a zöld utat (Net csomag) és megkaptam a logint (én telefonáltam érte). Írom át, nem megy. Na ez múlt pénteken volt, és most péntekre lett jó. Hogy mi történt?
Hívom az Actelt, hogy nem megy a dolog. Kérdezik, hogy mi hogy van, mondtam, ha visszaállítom a T-Online os hozzáférésem, akkor jó, így nem. ADSL-en link jel van, a router osztja a nete három felé (ez később fontos lesz) és ha átálítom a hozzáférés, nem jó.
Milyen hibakódot kapok? 815-öst, mondtam. Az j, mondták, mert az egyértelműen a T-Com hibája, feleszik hibajegyre, 72 órán belül jön a válasz... Gondoltam, én szünetmentes váltásra szerződtem, de nem gond, ennyi még belefér. Küldjék. Vasárnap hívom őket, mi van. Ja, még annyit, hogy pénteken nem küldte el az ember a hibát, mondta még megnéz pár dolgot, és majd aztán küldi. Na, vasárnap mondák, hogy nem küldte el, nem látják.
Óriási, vasárnap elküldték a hibát ismét. Hívtam őket hétfőn, kedden hogy áll a dolog, a válasz mindíg ugyanaz, a T-Com nem válaszolt... Hívom őket szerdán, hogy a 72 óra lejárt, mi a helyzet. Nincs válasz. Kérdezem, hogy nem nekik van szerződésük a T-Commal, hogy 72 órán belül válaszolniuk kell? Nem tudják...
Itt már kicsit idegesebb voltam, mondtam nekik, hogy azonnal nézznek utána, még aznap hívjanak vissza. Vissza is hívtak, hogy nem tudják elérni a T-Comot. Ilyet.
Csütörtök: Gondoltam egyszer kivárom míg ők hívnak. Ebből kifolyólag ezen a napon nem történt semmi. Ugyanis nem hívtak...
Péntek: Itt telt le egy hét, net nélkül. A T-Com 72 órája kétszer lejárt, a hibajegyet kétszer elküldték, én ötször beszéltem e hét alatt az Actellel. A türelmem véget ért, gondoltam, felhívom őkt, összegzem a helyzetet, és közlöm, hogy nem tudok mit csinálni. A T-Online-os hozzáférésem már nem jó, velük egy éves hűségnyilatkozatom van, máshová nem mehetek, ha lemondom, nem vehetek ADSL-t 3 hónapig, csak listaáron. Nem maradt más megoldás, vagy csinálnak valamit azonnal, vagy beperelem őket.
Hogy ezt elmondjam nekik, arra nem került sor. A teknikai részleg jóval kevésbé lelkes kollégái közül (gondolok itt az kezdetben, az értékesítésnél szerzett pozitív tapasztalatra) egy újat kaptam, aki immár használható dolgokat is tudott mondani.
Kezdődött azzal, hogy a kollégáival már biztos próbáltam a teszt szerverhez kapcsolódni. Mondtam, hogy nem, ezt a többi munkatárs biztos elfelejtettem. Átálítom a routert, nem megy... A routert? - kérdezi. Igen, azt, mondom én. Ott a gond, mondta ő, ugyanis a gépek azért adtak 815-ös hibakódot, mert a router nem engedte át a jelet, hogy ezt én gondoltam is.
Az első hívásnál jeleztem is az Actelesnek, hogy a router nem tud csatlakozni, de nem ír ki semmi hibakódot. Ő mondta, hogy akkor állítsuk be a gépen. Erre én kérdeztem, hogy az nem lesz-e baj, hogy router van a gép és a DSL modem köztt. a válasz nem. Ez később sem merült fel... Hát gond volt.
Összedugtam a gépet közvetlenül a modemmel, kjött a valós hibaüzenet:
A felhasználónév és jelszó nem megfelelő.
És itt jön a csattanó, elmondtam mit írtam a felhasználó névhez, és jelszóhoz, mondta, hogy mennie kéne, náluk is ez van. Heh.
Várjon csak, mondta egyszer, kattintott kettőt, és mondta, hogy próbáljam most. Azóta megy a net. Kiderül, véletlenül került egy szóköz a jelszó mezőbe (NÁLUK), és ezért nem volt egész héten net. A hátérben hallotam, ahogy a másik emberke jót nevet a dolgon, hát nevettem rajta egyet én is aztán kész.
Az egész dologból nem akarok levonni semmit, végülis ez csak egy egyszer előforduló hiba, nem hiszem, hogy e miatt bármien következtetést le kéne vonni az Actelről.
De azért:
1) A 1209-es számot hívva az 1-es és 2-es menüpontból jóval rátermettebb női ügyintézőkkel beszélhetünk, mint a 3-as és 4-es menüpont alatt található teknikai kollégák. Igaz, értékesítő és ügyfélszolgálati kollégák teknikai hibákkal kapcsolatban nem hajlandóak velünk szóbaállni, átirányítanak máshová.
2) Ha elfelejtenék mondani, a routert csatlakozáskot ki kell iktatni, vagy át kell állítasni, ha a hibaüzenet érdekel minket (már ha olyan elosztónk van, ami nem jegyzi fel a log fájlba a hibaüzenetet).
3) 815-ös vagy 678-as hiba esetén T-Comnak fognak hibajegyet küldni. (Csak Net csomag esetén.) Kérdezni kell őket, hogy mennyi a határidő. Mondani fogják, hogy 72 óra. Ha ezen belül nem reagálnak, meg kell nekik mondani, hogy hajtsák be a T-Comon, vagy mi hajtjuk be rajtuk.
4) Ha a jelszó/felhasználónév nem megfelelő, ragaszkodni kell hozzá, hogy generáljanak újat. Attól biztos megjavul.
5) Ha nem akarunk várni, ne várjunk a visszahívásra.
Szóval, ezen az induló kalandon kívül azóta minden OK. Csináltam sebességmérést is.
4 megás csomagnál, ami a T-Com rendszerén jön (tehát Net csomag, nem Net Plusz), egész jó eredmény.
Tetszik ez a 192.168.254.1 dolog is (csak Actel szolgáltató esetén működik a link). Könnyen le lehet kérdezni az IP-t, ügyfélszámot és a forgalmat is.
[ Szerkesztve ]

Ezentúl én is igyekszem aktív ajánlóként működni majd.
Ha ACTEL-es szeretne valaki lenni, és még 5000 forint kedvezményt is szeretne az első számlájából, engem megtalál. Online szerződéskötéskor kéri majd a rendszer az ajánló adatait, ha kéritek, megmondom mit írhattok oda, mindketten 5000 forint kedvezményt kapunk. Persze, nem csak online szerződésnél működik a dolog, bármikor.
Ügyfélszámom: 300109
Olyan módszert találtam ki, ami a legegyszerűbb. Létrehoztam egy e-mail címet külön erre a célra. Ez actel@hht.hu. A hht.hu a saját rendszerem, így azt is meg tudtam csinálni, hogy a rendszer autómatikusan, válaszként elküldi az ajánlói adatokat, majd az e-mailt prioritásos üzenetként, azonnal továbbítja nekem.
Így semmi dolgod nincs, mint írni egy üzenetet erre a címre. Máris megjön a válasz benne az adatokkal, és kötheted a szerződést. Az e-mailt én is megkapom, így egy órán belül, ha kérdésed van, még arra is válaszolok.
Persze, küldheted az üzenetet az adatlapomon található címre (ide), írhatsz privát üzenetet, és kérheted azonnal a fórumon is. Minden esetbe egy órán belül megvan az ajánló. De ha ide kattintassz, és elküldöd az e-mailt, akkor azonnal. 
[ Szerkesztve ]

Annyit hozzátennék, hogy az IP címet felesleges megjegyezni, mivel a [www.actel.hu] alól, az ügyfélportál menün el lehet érni ugyanúgy 

Tvnet kilötte a hozzáférésemet, az acteles meg nem jó! Rossz felh, vagy jelszó! Nem rontok el semmit! Felhívom öket, visszahívnak 3h mulva, mondják, h már megcsináltak mindent, de persze h nem müködik... 

kérjél új jelszót, nekem pl. a harmadik lett jó
[ Szerkesztve ]

Sztem is kérj, bár ha visszaolvasok bennetek lehet a hiba 

Így van. Mond nekik, hogy generáljanak újat, űlj a gép elött, és mikor mondja az újat, írd át, nézd meg jó-e. Ha nem, akkor megint. Arra külön kérdezz rá, nincs e a jelszó mező végén véletlenül egy szóköz.
Addig ne hagyd, míg meg nem javul... Ha nem hagyod magad lerázni, 5 perc alatt megjavul.
Ha pedig van máshol internetelérésed, próbálj meg belépni az awa.actel.hu címen. Felhasználónév: A 6 jegyű ügyfélazonosítód (telefonon megmondják, ha kérdezed), jelszó ugyanaz, mint az ADSLé. Ha ott sem jó, azt külön említsd. Ha igen, akkor ezen belül már te is változtathatod a jelszót. Ezt is mond nekik.

[ Szerkesztve ]

látom jól gyarapodunk az Actelnél

Gigabyte Z68P-DS3, core i5@4,5Ghz, 8Gb Adata 2000g@2133Mhz,Gainward GTX460,Corsair TX650,AC Freezer 13

Sikerült, generáltak egy új jelszót!

na szép! a tvnet már megszüntette a netet, de az actel még
nem adja az újat! pedig isp váltással kértem...
actellel beszéltem, azt mondta, hogy a t-com-ra várnak, de
megsürgetik, úgyhogy másnap telefonáljak! másnap mi volt?
ugyanez!!! másnap telefonáljak... kezdem unni...
ugyhogy most semmi netem nincs! valakit megverek 
várom a "másnap"-ot...
ui.: a tvnet nekem már papírt is küldött, hogy vége, de
elvileg a t-com még nem tud róla...?!?!?!? 
the truth is out there

nekem már két hete semmi válasz 

A szünetmentes ISP váltás sajnos valóban nem mindíg szünetmentes... Nálam egy hétig nem volt net, mondjuk annak az Actel volt az oka. Erre viszont külön felhívták a figyelmem, hogy a T-Com miatt előfordulhat, hogy pár napig kimarad a net... Nem nagyon lehet mit tenni vele.
Annyit tudsz csinálni, hogy az Acteles ügyintézőtől kérsz egy nevet, és megmondod neki, hívja fel a T-Comot még ma, és ha beszélt velük, azonnal hívjon vissza téged. Ezen kívül, ha mondja, mennyi időn belül lesz kész, azt is jegyezd meg, és később hivatkozz rá.

Mármin mire nincs válasz? A megrendelésedre?
Vagy két hete nincs neted? Nem mindegy.

A régi szolgáltató általában húzza a válaszadást, de elvileg a megrendelést követő 5 munkanap, plussz amenyit húznak, meg ameddig az Actel küldi, meg kéne jönnie... 10 munkanap a max. tehát két hét, így ha tényleg nincs semmi, a helyedben elkezdeném zaklatni az Actelt.

a megrendelésemre
kiváncsi leszek a 8mb sávszélre 

Más szolgáltatókkal ellentétben az actel INGYEN csökkentette a sávszélességemet 8ról 4mb-re!
Ha vkinek kell ajánló csak szóljon,priviben vagy msnen elér: chrysghost@gmail.com
[ Szerkesztve ]

Most tényleg csökkentették? Hogy csináltad?

Hát ez jó... Megjött az Actel esze. Gondolom ők is rájöttek, ha nem engedik hogy csökkentsék a sávszélességet, akkor más szolgáltatóhoz fog menni az, akinek kevesebb kell. Na de hogy ingyen, az szép. Újabb egy évet aláirattak? Vagy még azt sem?
(Ajánló itt is van, csak egy mail a lenti címre, és megy is.) 

éppen most beszéltem velük azt mondták folyamatban van a szolg.váltás ,de a 8 mbit sebességet szerintük nem tudják garantálni és nem lehet vissza felé módositani,a turbógomb megy valakinek?

Na ez az, nekem is ezt mondták. Akkor most mi van? 

Ha nem valamelyik belvárosi kerületbewn laktok, budapesten, akkor tényleg nem tudnak semmit garantálni. Mivel ilyen esetekben a T-Com rendszerén keresztül jön az ADSL, azon kívül, hogy megmondják, maximum mennyi sávszélességet kaphatsz, semmi közük a sebességhez. De ez az összes szolgáltatónál így van, ha nincs hurokátengedéses lefedettsége, márpedig az Budapest pár kerületén kívül egyiknek sincs sehol.
Az átalános tapasztalat az, hogy az 1 megabit kb. 0.9 körül, a 4 megabit 3.6 körül, a 8 megabit akár 6.6 körül mozoghat, tehát minnél nagyobb csomagot veszel, annál jelentősebb a csökkenés. Persze a 8 Mbites csomag sebessége sosem lesz 4 Mbit, bár elvileg lehetne, a gyakorlatban még nem láttam rá példát.
A fentiek tükrében azt kell eldönteni, hogy 3.5 vagy 6.5 megabites csomag kellene inkább a feltüntetett árért. Persze ez csak irányadó.

Igy igaz! Én mikor tvnetes voltam 6.5mb/s-es sebességü volt a netem:http://www.speedtest.net/result/206003435.png , most h az actelnél lecsökkentettem 3.7es lett: http://www.speedtest.net/result/210017812.png ! Igen, ingyen lecsökkentették, egy év hüségidöt írtam alá (mivel sz. váltással mentem át)!

nem tudom nekem 1mb-röl 4 mbit után stabilan jön pedig a város szélén lakom a turbógombot próbáltátok azzal talán kitudnám próbálni és utánna váltanék nagyobbra. 

Ismerem ezt a Turbó gomb dolgot, de hogy kiknek elérhető, és hogy használhatják, azt nem tudom. Gondolom az Ügyfélportálon kell aktiválni, de nekem nem elérhető. Sima Net csomaghoz gondolom nincs...
Ami a sávszélességet illeti, nagyon sok dologtól függ. Attól is, hogy milyen messze van a központ, de attól is, hogy az adott terület mennyire leterhelt éppen, így-e tekintetben, a személyes tapasztalaton kívül semmi más nem irányadó.
Nálunk 8 megabites csomagnál a sebesség 80%-a, 4 megabitesnél a 85%-a, 1 megabitesnél 90%-a szokott meglenni, a T-Com rendszerén. Itt, a 17. kerületben mondjuk más rendszer nem is nagyon van (ADSL tekintetében).

figyuzzatok
nektek is az Actel oldalán ha bementek jobbsarokban az ügyfélportálotokra...akkor ott a Számlám menüpont alatt 0Ft/hónap van????

Igen, az, nekem is feltűnt már. Számlát sem katam még, igaz, csak 2 hete vagyok Acteles. 3 dolog jutott eszembe.
1) Még nem küldtem vissza a szerződést, lehet, csak akkor állítják be ezt
2) Egyátalán nem használják ezt a részét az ügyfélportálnak, így az adat valótlan
3) Tényleg ingyen netezek 
Így, hogy neked is ez van, az első kettő valamelyikére tippelnék...

de énmég semmit sem kaptam tőlük.....szerződést sem...

Postán én sem kaptam, amit a visszaigazoló e-mailhez küldtek, az van meg nekem. Azt mondták, azt is beküldhetem.
Már megszokhattuk, hogy az ügyintézést nem nagyon sietik el, mondjuk amíg jó a net, addig nem is nagyon érdekel. 

Szerződés? Hol élsz?
De egyébként nem kell papír arról, hogy Te valakivel szerződsz, elég a ráutaló magatartás, szóban és írásban is lehet szerződést kötni. Te is írásban kötötted, az hogy nincs róla papírod egy dolog, az ált. szerz. felt.-ek a honlapon elérhetők.

Az oké, de ha nem küldöd be nekik az aláírt szerződést 30 napon belül, megszüntethetik a szolgáltatást. Legalábbis nekem ezt mondták.

Hát én szerződést nem írtam alá, viszont számlát már kaptam 

Lehet az fontosabb.

énmég számlát sem kaptam, pedig November eleje óta van net.
most akkor mivan?

Nekem sem küldtek még semmit, bár tavay ilyenkor a tvnet is januárba küdte el a dec, januári számlát!
[ Szerkesztve ]

Szerintem semmi különös. A számlát egyik cég sem szokta elfelejteni, meg fog az jönni. 

Én egy hete kaptam meg, igaz először rossz volt a házszám, még egyszer postázniuk kellett. Mondjuk a postás nem tudom miért nem dobta be ide hozzánk.

Nekem ez az oldal nem müködik: awa.actel.hu Azt írja, h A megadott felhasználói névvel és jelszóval nem lehet belépni! Mi lehet a probléma?

nektek változk az IP címetek..mert én nekem nemváltozik....

Mivel próbáltál belépni? Az Acteles azonosítóddal? Mert sztem a levelező klienshez beállított jelszó kell oda ;)

Nekem változik? Merre laksz? Nagyfaluban vagy kisvárosban? Ettől is függhet, mert kevés felhasználó esetén nem is nagyon fog.

A felhasználónévhez a 6 jegyű Actel azonosítód kell, a számlán is rajta van, és ha a 1209-en megmondod az előfizető nevét, ott is megmondják. Pl.: 000000 A jelszó megegyzeik az ADSL jelszóval. Pl.: abcd000efgh
Ajánló ott lent!
[ Szerkesztve ]

Nekem változik? -> Nekem változik.
Bocs 
[ Szerkesztve ]