Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#1) Pompi

Pompi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Az előző topikok:

Abit NF7 Archívum III. [link]
Abit NF7 Archívum II. [link]
Abit NF7 Archívum I. [link]

Fontos!
Az NF7-S v2.0 és az NF7-S2 elnevezése noha hasonlónak tűnhet mégis zavaróan hat a vásárlóra, ugyanis a két alaplap nem egy és ugyanaz ! Az NF7-S az Abit egyik k7-es csúcslapja sok extra szolgáltatással, mint például a SATA RAID, soundstorm hangchip és a magas tuningpotenciál. Az NF7 ennek SATA és soundstorm nélküli szerényebb felszereltségü változata, funkcióiban azonban nem korlátozott, mint az NF7-S2. Az említett lap butított biosának köszönheti ellenszenves voltát. Nem lehet rajta kis lépésekben feszültséget állítani és csökkenteni egyáltalán nem. Nem lehet rajta szorzót állítani és a memóriaidőzítések beállításai is korlátozott mértékben vannak jelen. Aki csak teheti kerülje az NF7-S2-t és helyett válasszon NF7 lapot illetve NF7-S v2.0-t

--= (Hardver)Apróim: http://pompi.hu/aprok =-.

(#2) Devid_81 válasza Pompi (#1) üzenetére

Devid_81
(PH! kedvence)

Jóóó kis lap!
És nem tán első hsz? :))

.::www.megadanceradio.hu::.

(#3) Gitros

Gitros
(fanatikus tag)

Kezdjük meg ezt a csomagot is ;]

Uff Gitros voltam...

''Számítógéppel sokkal gyorsabban megoldjuk azokat a problémákat, amik a számítógép nélkül nem is léteznének.''

(#4) Runo

Runo
(őstag)

Kezdjuük, amíig még megvan :))

[ Szerkesztve ]

(#5) poffsoft

poffsoft
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Re:[link]
Félreértettél, a lapot kellett volna hanyagolni, és a memo/proci/vinyo/vga/táp/stb-t pedig bevizsgálni.....

˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙ Betonkeverővel a rák ellen. Védd a nyenyeceket, fűts hóddal! ˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙

(#6) poffsoft

poffsoft
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Re:[link]

Nekem annyi gondom volt vele , h. az überfaxatuningbios, szuper időzítésekkel mindíííííg hibázottt, de csak dualban.
Asztán az fsb- t visszacsípve névleges alá hol ok volt, hol meg nem.
Csilivili bios visszacsere, fsb visszavesz, oszt most futik, rajta a cetli:
flash: disabled
bios: rejected
Do not open the cover anymore :) :) :)

˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙ Betonkeverővel a rák ellen. Védd a nyenyeceket, fűts hóddal! ˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙

(#7) poffsoft

poffsoft
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Re: [link]
és persze lecsúcstam rólla... :O :P

(#8) poffsoft válasza Devid_81 (#2) üzenetére

poffsoft
(PH! addikt)
LOGOUT blog

nem, második..... :P

(#9) antikomcsi válasza poffsoft (#8) üzenetére

antikomcsi
(PH! kedvence)

Szia!

#4995-re

Nem megy minden modul dualban, ha neked ment akkor szerencsés vagy. Talán ha 50%-át lehet rávenni a stabil dualra különböző memóknál. Hiába rakod a gyengébbik ram időzítésére, nem fog menni, ha nem akar. Ezért ha nem akar az ember szívni, akkor 2 egyforma gyártmányú, és típúsú ram kell.

A másik dolog, ha 1-3 ba rakja a modulokat az nem singleben fog menni, hanem dualban, márha bír.

Üdv!

mod:betűelírás

[Szerkesztve]

(#10) poffsoft válasza antikomcsi (#9) üzenetére

poffsoft
(PH! addikt)
LOGOUT blog

:DDD
Legalább ebben szerencsés voltam.
Kösz a javítást, akkor 1-2 a helyes felállás single módra, ha jól értem?
:R
(a következő 256 modulok voltak nálam keverve: Hynix,samsung,kingmax,kingston)

[Szerkesztve]

(#11) antikomcsi válasza poffsoft (#10) üzenetére

antikomcsi
(PH! kedvence)

Nos, akkor örülj neki, míg tudsz, mert bármelyik indítás után megadhatja magát! ;] :DDD

Az esemény megmagyarázhatatlan, de több esetben előfordult, hogy évekig ment együtt két különböző memó, aztán egyszercsak se kép-se hang. Külön-külön mindkettővel üzemelt a lap, de együtt soha többé, semilyen formában. Viszont 2 másik gépben azóta is mennek a ramok hibátlanul. Volt ilyen, pqi+samsung, és winbond+samsunggal.

Fogalmam sincs mitől lehetet, igazi x akta. :B

(#12) Gitros válasza antikomcsi (#11) üzenetére

Gitros
(fanatikus tag)

Well... veri sztréndzs! Ilyet még nem hallottam. Vagy megy valami, vagy nem. Szellem a gépben.

Uff Gitros voltam...

''Számítógéppel sokkal gyorsabban megoldjuk azokat a problémákat, amik a számítógép nélkül nem is léteznének.''

(#13) poffsoft válasza Gitros (#12) üzenetére

poffsoft
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Uff!
Szellem a gépben. méjbí anóder urbánlegend,but súld bí trú.... Igzektli exfájl.

A füsttől csak annyiban különbözik, hogy a szellem néha visszaköltözhet, a füst már soha. :DDD
PoffSoft

(#14) antikomcsi válasza Gitros (#12) üzenetére

antikomcsi
(PH! kedvence)

Ez így is van.

Az irodai gépet raktam így össze, és igaz is volt rá állításod első fele, úgy bő két és fél évig.

Tehát ment szépen, mint a parancsolat.

De aztán beigazolódott állításod második fele is, és a bizonyos naptól kezdve a ''vagy nem'' megy van érvényben. ;]

Viszont most két kingmax van benne és vígan szalad dualban 2.5-3-3-6\400-on.

(#15) Vanos

Vanos
(tag)

A biosban a RAID funkciót akarom kikapcsolni mert nem kell és csak a gép indulását lassítja.
Mit kell enabled-be tennem? Nem jövök rá... :R

HTPC: Asus M2A-VM, AMD BE-2350, 1G RAM, 80G PATA HDD, Pioneer 212 DVD-RW, E-mu 1212m DAC, Silverstone LC16B-MR ház, 250 W Delta GPS-300A táp

(#16) MZsoltee

MZsoltee
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nah döglődik a garis samu 250es Pata-s vinyóm valszeg és arra lennék kíváncsi hogy ugye a fent említett lapon van sata 1es csati. Ha veszek 1 sata 2es winyót az elvileg kompatibilis ezzel és tudja kezelni a lap.
De lenne 1 kis probléma nincs floppy meghajtó és ugye az xp telepítésnél azért fontos lenne hogy egyáltalán fel tudjam rakni rá az XP-t.
Szal honnan lehet letölteni és hogyan lehet beleintegrálni (amikor az elején kér hogy nyomjak F6 és magától észrevegye) az Xp CD-be?

A segítséget előre is köszi! :R

A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.

(#17) poffsoft válasza Vanos (#15) üzenetére

poffsoft
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A raido-t sata-val együtt tudod csak kikapcsolni, az integrated- menüben vhol.
csak sata raid nélkül nincs (párszáz hsz-el elébből)

(#18) poffsoft válasza MZsoltee (#16) üzenetére

poffsoft
(PH! addikt)
LOGOUT blog

keress rá pl a winxp extended editionra, abba alighanem benne van.
De van róla totyik is, a kereső segithet...

(#19) Gitros válasza MZsoltee (#16) üzenetére

Gitros
(fanatikus tag)

A drivert itt találod: [link]

Neked a első kell.

És ezzel a cuccal tudod beleintegrálni a win telepítőbe a drivert.
[link]

Uff Gitros voltam...

(#20) MZsoltee válasza Gitros (#19) üzenetére

MZsoltee
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Köszi mindenkinek!

(#21) oppi válasza MZsoltee (#16) üzenetére

oppi
(lelkes újonc)

Vagy keszíthetsz pendrive-ra egy indítólemezt,rá a drivert,USB-ről bootolsz.Indítod a telepítőt és amikor F6-ot nyomsz,már látni fogja a pendrive-on a meghajtóprogramot.
Igaz,nem ezt kérdezted!
Ez csak egy ötlet!

[Szerkesztve]

No.1:MSI K8N Neo4-F A64 3200+ Venice Gainward 7300GT Golden Sample; 2x512/DDR400 g.skill, 2-3-3-6 No.2:abit nf7-s sempron 3000+ sapphire x1600PRO OCE 2x512/DDR400 g.skill, 2-3-3-6

(#22) MZsoltee válasza oppi (#21) üzenetére

MZsoltee
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nagyon jó ötlet ez a legjobb, köszönöm így fogom csinálni!

(#23) poffsoft válasza MZsoltee (#22) üzenetére

poffsoft
(PH! addikt)
LOGOUT blog

usb-ről butul az nf7???
kiprószálom...
:)

(#24) i are robot

i are robot
(senior tag)

Szép lassú agónia közepette elhalálozott az alaplapom (NF7-S V2.0). Valószínűleg az AGP slot alatti kondi az oka, púpos szegényke. Járt már valaki hasonlóképpen? Cseréhető, és attól megjavul? Tudtok valakit aki ilyet csinál? Érdemes egyáltalán javítani?

Most egy AN7 megy helyette, annak meg a SATA1-es csatlakozója nem üzemel... Az is egy érdekes eset, ha arra tudna valaki megoldást, dejó is volna. Persze a lapcserén kívül. :DDD

Leadtek TV tunerek eladók: http://hardverapro.hu/apro/leadtek_tv_tunerek_eladok/friss.html

(#25) antikomcsi válasza i are robot (#24) üzenetére

antikomcsi
(PH! kedvence)

Szia!

Szerintem alkatrész, munkadíj, szállítás, idő, többe kerül, mint egy másik lap.

(#26) antikomcsi válasza MZsoltee (#16) üzenetére

antikomcsi
(PH! kedvence)

Szia!

Sata 1-ként fog menni a vinyó, ennyi az egész.

A telepítésnél nem kell semmit csinálnod külön, ha előtte a szükséges drivereket beleintegrálod az xp telepítőbe. [link]

Én az összes javítást is belerakom, így telepítés után nem kell olyan hosszú ideíg frissítgetni a friss rendszert, és nem lesz tele az utolag telepített javításokkal.

Így tettem bele az sp2-t és a későbbi javításokat [link], ennek köszönhetően cd-re már nem fér rá, mert 1 Giga fölé hízott a telepítő. ;]

Ha később nem akarsz minden hotfixet külön telepíteni, akkor csináld így: [link]

Bár ez inkább os téma azért újra beírtam ide, pedig már be volt párszor. ;]

[Szerkesztve]

(#27) Gitros válasza antikomcsi (#25) üzenetére

Gitros
(fanatikus tag)

Sztem azért egy darabka kondi kicserélését nem olyan összegért csinálják, hogy ne érje meg. Gondolom aki csinálja, az is tudja, hogy mennyit lehet elkérni érte.

Uff Gitros voltam...

(#28) antikomcsi válasza Gitros (#27) üzenetére

antikomcsi
(PH! kedvence)

Meg kell próbálni.

Keresni valakit, elvinni, vagy elküldeni postán, csere kondit keresni, vagy leforrasztani egy másik lapról, azt beépíteni a javítandóba, majd vissza a javított lap, az mind idő és pénz.

Persze, meg lehet csinálni, csak kérdés, hogy megéri-e.

Ha az ember megcsinálja magának akkor rendben, elbütyköl vele, és ha nem lesz jó, akkor sem került semmibe, de valaki mást megbízni vele üzleti alapon szerintem felesleges.

(#29) i are robot válasza antikomcsi (#28) üzenetére

i are robot
(senior tag)

Ismerek valakit, aki valszeg meg tudná csinálni, a kérdés már csak az, hogy kondit honnan szerzek? Ezek szabványosak, boltban kaphatok ugyanilyet? A Budafoki úton, a BME közelében van egy elektrotechnikai bolt, ha oda bemegyek ilyen kérdéssel, nem néznek hülyének? :DDD Vagy esetleg körbenézek pár bontóban, hátha találok leselejtezett NF7-et. Viszont ha abból sikerül kibányászni, akkor ki lehet mérni hogy jó-e, ugye?

Ha technikailag megoldható, akkor szerintem nem veszíthetek vele, max óccsóé' van egy tartalék alaplapom. Azért köszi a bíztatást. :)

Ja, és az AN7-esen a SATA csatlakozó probléma megoldódott. Mármint kiderült a hiba forrása, ami pedig mechanikai jellegű volt.

Leadtek TV tunerek eladók: http://hardverapro.hu/apro/leadtek_tv_tunerek_eladok/friss.html

(#30) antikomcsi válasza i are robot (#29) üzenetére

antikomcsi
(PH! kedvence)

Írd fel egy cetlire, hogy mi van a kérdéses kondin, és kérdezd meg hátha.

Ha nincs, akkor, még mindíg találhatsz itt egy döglött lapot aminek más hibája van, és abból kiműthetitek.

Ha csinálsz egy képet róla, és be is írod ide még én is megnézem van e ilyen, azon a pár döglött lapon, ami itt pihen a kazánban. ;]

(#31) poffsoft válasza i are robot (#29) üzenetére

poffsoft
(PH! addikt)
LOGOUT blog

99,99% hogy sima, szabvány kondiról van szó, esetleg forrasztasd ki, és azt vidd el a boltba, hogy adjanak egy újat....
És 0,01% az esély, hogy bontani kell...

(#32) poffsoft válasza Gitros (#27) üzenetére

poffsoft
(PH! addikt)
LOGOUT blog

vhol azt olvastam '2k alatt nem veszek a kezembe pákát....'
itt, ph-n....

(#33) Runo

Runo
(őstag)

Ezennel megköszönöm az Abit NF7-nek,hogy 4 évíg hűen szolgált... :R
Remélem az új lap is kitart ennyit :)

Van egy eladó Abit NF7-S v2.0, éerdekel valakit? :DDD

[ Szerkesztve ]

(#34) poffsoft válasza Runo (#33) üzenetére

poffsoft
(PH! addikt)
LOGOUT blog

tutibisztos, hírdesd meg...

(#35) Runo válasza poffsoft (#34) üzenetére

Runo
(őstag)

Már feldobtam v@t3rára, szinte rögtön rá is licitáltak :DD

[ Szerkesztve ]

(#36) poffsoft válasza Runo (#35) üzenetére

poffsoft
(PH! addikt)
LOGOUT blog

hihetetlen, 10-12k-t kérnek egy nf7-ért!
5k-ért télleg hamar eladod...
Seriell2 megvan hozzá?

(#37) Runo válasza poffsoft (#36) üzenetére

Runo
(őstag)

Az a sata/ata átalakító adapter?

[ Szerkesztve ]

(#38) antikomcsi válasza Runo (#37) üzenetére

antikomcsi
(PH! kedvence)

Nem, az az ata/sata átalakító! :D :DDD

(#39) poffsoft válasza antikomcsi (#38) üzenetére

poffsoft
(PH! addikt)
LOGOUT blog

konkrétan (p)ata eszközt (odd,hdd) lehet vele a sata-ra kötni tehát a (p)ata to sata a jó válasz :DDD

[Szerkesztve]

(#40) Runo válasza antikomcsi (#38) üzenetére

Runo
(őstag)

Hát konkrétan ha arra gondolsz, akkor az megvan, de nem adom jozzá :)
Pont jó az új gépbe, mert túl sok az ide/Pata/ata csatlakozós ''maradék'' cucc, amit beraktam, éshát szükség volt rá :B

[ Szerkesztve ]

(#41) poffsoft válasza Runo (#40) üzenetére

poffsoft
(PH! addikt)
LOGOUT blog

igen,arra gondoltam :DDD :)
én a dvd-met toltam fel satara vele (mert nincs szabad ide...) :)

(#42) Hequila

Hequila
(őstag)

Ez a deszka ugye még főleg 5V-ról kajál?

Egyébként a kondis témához hozzászólva:
Ha valahogy eljut Karcagra a lap, egy tábla boci-csokiért kicserélem, és még a kondit is én adom :D
De ha nem jut el, akkor van a nagy szervizes topic, ott az ország különböző helyei közül lehet válogatni.

''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda

(#43) antikomcsi válasza Hequila (#42) üzenetére

antikomcsi
(PH! kedvence)

Szerintem inkább a +12 Voltra figyelj oda, mert például egy codegen-t nem ajánlok hozzá tuningra, mer sok régebbi példány hiába 420W-os (codegen szerint) kemény 15Ampert tud leadni és azt is egy ágon.

Egy ilyen táp biztos szar, mert egy átlagos nf7 konfiggal és fx5900-al, kis tuningal 3 hónapot bírt, aztán pár ellenállás kiolvadt a nyákból a tápban. ;]

Tehát ha olyan vga kártyánk van amin esetleg külön molex tápcsati van, akkor inkább egy jobb minőségű 300W-os táp ami legalább 18-20Ampert tud leadni a +12Voltos ágon. Ezek jobbak, mint a mindenféle 400-420-as gagyik.

(#44) vASalo

vASalo
(tag)

Hi Mindenki!

meg tudná valaki mondani, mennyi a legkisebb fesz, amit egy nf7-s v2.0 lap tud adni a procinak. downclockhoz keresek egy alkalmas lapot.

üdv, vASalo

(#45) Runo válasza vASalo (#44) üzenetére

Runo
(őstag)

Ehh, hülyeséget írtam... a chipset-re asszociáltam hirtelen...

[Szerkesztve]

[ Szerkesztve ]

(#46) antikomcsi válasza vASalo (#44) üzenetére

antikomcsi
(PH! kedvence)

Hello!

1.45V rémlik.

(#47) vASalo válasza antikomcsi (#46) üzenetére

vASalo
(tag)

Köszi, ez épp jónak tünik, most is annyit kap a proci csak egy via-s lapban.

azért az furcsa, hogy a via-s lapokból szinte mind tud 1.2 - 1.3V-ot is, nforce2-sek között meg alig találok olyat, ami a gyári érték alá tud menni.

(#48) antikomcsi válasza vASalo (#47) üzenetére

antikomcsi
(PH! kedvence)

Igen, mert nem nagyon volt rá szükség. Duronok, thunderbird-ök régen bizony alapon is 1.75-el mentek, csak késöbb jöttek az 1.65-ös amd-k. amikor kilyött ez a lap akkor ennél kisebb feszültség egyik asztali procinak sem kellett, sempron csak jóval később let, de az is 1.6-on ment, és mivel inkább a tuningra mentek, ezért felfelé lehetett menni bőven.

Senki nem gondolta akkoriban hogy szükség lehet 1.45V-nál kisebb feszültségre egyáltalán asztali pc fronton. ;]

(#49) lajafix válasza vASalo (#47) üzenetére

lajafix
(PH! addikt)

nálam.1.35Von megy a proci a bios szerint, de én sem hiszem, hogy tényleg ilyen alacsony a fesz valójában. A BIOSban 1.1V-ot is be lehet állítani, azt hiszem 100as FSBvel még el is indult a gép..

(#50) Runo válasza lajafix (#49) üzenetére

Runo
(őstag)

Jaja! 3000+os bartont /166fsb/ én is vissza szoktam tolni 100-ra, ha nem kell a kakaó...

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.