bizony, még csak itt tartok
de most legalább neiálltam teszteket/árlistákat nézegetni 
bazinga!
bizony, még csak itt tartok
de most legalább neiálltam teszteket/árlistákat nézegetni 
bazinga!

javasolnék neked egy ''-E'' verziot..
viszonylag olcsó és jól tuningolható.. ugy mint a nagytesója...
tudom nincs uGuru.. korábban hangoztattam hogy ez mennyire elengedhetetlen
de azóta változott a véleményem.. ugyse a win alol tuningolok..
E verzió biztos nem lesz, annyira nem akarok spórolni
főleg nem az alaplapon....mondjuk a µGuru-t tudnám nélkülözni (most sincs)
bazinga!

mivel tud többet amire szükséged van... 
ha nem akarsz CF meg sata hegyeket akkor minek a pro ?
tuningba nem erösebb, a sima kondi nem korlátozo tényezök a tuningban..
a heatpipe sem számit.. nincs semmi érvem ami miatt az ''-pro'' vagy a sima
jobb választás lenne ..
tulajdonképpen ez az ujraindulgatás (vagy inkább kétszerindulás) ami kicsitzavar a sima IP35 esetében, amit maszka hsz-e szerint az uj beta bios sem orvosol......amugy egyetértek a hsz-eddel én is hasonlóan gondolkodom. 
bazinga!
Távol áll tölem, hogy befolyásoljam egy süni akaratát, ha egyszer át akar menni az útteste, hát hadd menjen..
Szóval, én lappal is eleget cűrhődtem, quadgt->dfi>?? , mire végül ez megérkezett, és nem csalódtam benne. Amióta megvan, 400-as masszív fsb-n megy, alapfeszen minden, hüvösen, halálstabilan. Nekem ez kellett, meg is kaptam. Az, hogy az normal változattal pont ugyanez elérhető-e, ugyanilyen hőfokokkal, hosszabb távon, nem tudom, de süni, ez biztos, én ezért ajánlom. De persze, buksza dönt végül úgyis..
SuperOnyx™ DLP™ light engine

A tesztben mindhárom deszkánál azt irják, hogy kell nekik a plusz molex csati. Én úgy tudtam hogy csak éhesebb vidkari esetén kell. Most hogy is van ez?
Nekem éhes vga-m van, és nem kell neki a +molex csati.

Ha pénteken (végre) hazaérek azonnal kipróbálom az új BIOS-t, hátha nem járok úgy mint a MaSzKa kolléga, bár nem fűzök hozzá sok reményt.. 
mod.: ''It will also boot up twice when (1)CCMOS (2) AC-OFF (3) Changing DRAM Timing'' a (2)-es eset ugya csak azt jelenti, hogy ha a tápot is lekapcsolom 
[Szerkesztve]
"We are analog players in a digital wold"

Ja közbe rájöttem, hogy ez kb. azt jelenti ha áramszünet lesz...
Na jó, de milyen jó dolog uGuruban visszavenni tök alapra ha egyáltalán nem használod a teljesítményt, aztán rájöttem hogy szinte ugyanott vagyok ha hagyom simán az intel 6x-es megoldását, szinte mindegy hogy 1800 v. 2400 MHz alapon. 

én igy nagyon nem piszkálom az uGuru-t mostanába.. feltolom a procit 2.8ra
ramot 1050re azt igy megy mindig.. a biosban a cpu ficsőrök kikapcsolva..
inkább csak monitorozok az uGuru-val , nekem nemtetszik a fagyogatása 
tényleg csak finomhangolni jó, pöpecül kell beállitani hogy menjen..
mod: a többiek megmondják hogy megy uGuru az IP35-pro-ban..
[Szerkesztve]

Sziasztok!
Beüzemeltem az IP35-t. Core2 6420 van benne,Asus V60 hűtővel, + 2x1GB Kingmaxx DDRII 1066. Tapasztalatok: nálam is van dupla indulás (sima ip35), bekapcsolás és BIOS-állítgatás esetén. WIN-ből restartnál nincs.Különösebben nem zavar, de azért remélem javítani fogják a vincsik miatt.
Tuning: nem nagyon kísérleteztem, csak az FSB-t emeltem, meg hozzá a memória leosztását, a többi értékhez nem nyúltam. 425-s FSB-n még teljesen stabil, 1 óra Orthos, néhány 3dMark és Stalker, Bioshock volt a hétvégén, semmi gond. 435-n viszont már az Orthos pár perc után dob egy kékhalált.Így 3.4 GHz-n stabil, ami kb. 50%-s tuning,ennyivel bőven beérem. Mondjuk valószínűleg a ramoknak nem tetszik valami, mert az Orthos akkor
is kékhalált csinál, ha alacsonyabb prociórajelen a memóriákat a névleges 1066 közelébe rakom, gyakorlatilag 900 fölött. Azért ez elég meglepő.Bár az időzítések defaulton vannak, mert sem a dobozban, sem a ramokon nem volt erre vonatkozó információ.
Gigabyte GA-EP41-UD3L,Core2 Duo 6420@3.2 GHz,Asus V60, Zotac GTX460,3GB DDRII 1066,Chieftec 500W,Audigy2
milyen memóriaosztással, mennyin megy igy a ram?
bazinga!

Most 1:1-hez, tehát 425-s FSB mellett 850-n. De ha felteszem 1:1.2-re, akkor az Orthos néhány perc múlva kékhalálozik. Ami ugye még mindig csak 1020 lenne,amit az 1066-s ramoknak kellene tudni, nem?
Gigabyte GA-EP41-UD3L,Core2 Duo 6420@3.2 GHz,Asus V60, Zotac GTX460,3GB DDRII 1066,Chieftec 500W,Audigy2
chipset fesz?
Xtreme 3D Team Hungary- FTW - Thanks ASUS Hungary for the continuous support ! u ready?
kellene bírniuk. de pl. nálam se bírják az (elvileg) 500-as (ddrI-es) ramok az 500 mhz-et, valami fura nf4 chipset kompatiblitás miatt, mint kiderült ....
bazinga!

Hú, időzítés és minden fesz alapon. Azokhoz nem nyúltam. Mondjuk emlékszem, hogy valaminek (talán proci) névlegesen 1.35-t kellene kapnia, de az Abit EQ szerint az is csak 1.29.
ha jól emlékszem, a kn9-es lapoknál volt, hogy alapból kevesebb feszt adott a ramoknak, sokan panaszkodtak rá emiatt a topikjában.
másfelől: ''A másik érdekesség, hogy a feszültségek alap beállításainál a rendszer egyszerűen kifagyott a BIOS logo-nál, ám a CPU és a RAM feszültségét 1-1 tizeddel feljebb tornászva már megszűnt a probléma.'' igaz,hogy itt a lap (ami mondjuk egy ''E'' verzió) már a bootig se jutott el. idézet ebből a tesztből: [link]
[Szerkesztve]
bazinga!
a ram nyílván bírja a névleges frekijét de az 1:2 es felszorzásnál a chipset nagyobb terhelést kap ami 425ös fsb nél alapfeszen nem megy. emelj chipset feszt 1.4re kb akkor nem lehet gond. 
Xtreme 3D Team Hungary- FTW - Thanks ASUS Hungary for the continuous support ! u ready?

No, majd megnézem mit mutat. 

Ej, nem szúrja be a képet.
[Szerkesztve]
én mikor bios-t frissitettem akkor utána kihúztam a konnektorból
biztos ami biztosé s utána jött a cmos clear
az ide-t meg nem fogom elfelejteni mert most vettem 400gb samsungot
nekem akkor jó ha defaulton is jó
nem tudom néztétek -e de mintha kirúgták volna az összes bios fejlesztőt
mert nyár óta szinte semelyik alaplaphoz se jelent meg bios pegi már 3hónap is eltelt és a sima ip35 is szar
régebben havonta jelentek meg az új biosok
remélem nem nagy a baj
mert új alaplapok sincsenek azóta a konkurens gyártóktól már lehet kapni az nf560-ast
de abitnál még 1 info sincs 
nekemis 1066 kingmax van oem
újjabban elég szarok a kingmaxok
a régi 800-as az simán ment 830-at amd abit kn9 ultra
ezek meg 1020-nál behallnak
amd x2 windsor memória kezelője jobb mint z ip35 az tutti
a kn9-nél volt olyan hogy spd auto beállítás ez az alap
ha átállítottam manual-ra akkor bent maradtak az spd értékei és azt tudtam megváltoztatni
ip35-nél nincs ilyen eddig sajnos minusz pont megint
szerintem ez a lap 1 katasztrófa
akinek tutti gép kell annak:
amd x2 brisbane+abit kn9 sli-t javaslom
az valami eszméletlen stabil és már van hozzá 2.0-ás bios (sokat javítottak rajta)
képek kicsit nagyok lettek inkább itt
itt a véleményem az sg-n
[link]
[Szerkesztve]
Szerintem meg igazán befejezhetnéd 
Vettél egy lapot, ami nem jött be, nem néztél utána előtte annak, hogy miket várhatsz tőle és olyan dolgokat tartasz hibának, amik valójában nem azok. Auto-SPD téma csak a lámáknak probléma, akik nem tudnak kézileg jó késleltetéseket megadni..a dualboot pedig csak bizonyos esetekben jön elő, nem állandóan, mint az eddigi 965ös lapoknál. Mellesleg nem igazán probléma, enyhén túlspilázod.
Ha neked annyira bejön az AM2 féle elérhető max. teljesítmény, vegyél egy általad felvázolt kombót, de azoknak akik ''kicsit'' többre vágynak, hagyd meg ezt a sz@r lapot egy jófajta quaddal
[Az aláírásodat meg csökkentsd 3 sorosra légyszives].
ON
Ha minden jól megy, 3 hét múlva egy IP35 ''Dark Raider'' és egy vizezett 3.6G+ Q6600as elégedett tulaja leszek 4G(2x2) GeIL Black Dragon memóval 
[Szerkesztve]
★ 162+ ★ http://href.hu/x/hjiv ★

Azért nem kell így bavadulni
, mindenki azt vesz, amit szimpatikusnak talál a saját szempontjai szerint. Az előző 2 rendszerem Athlonos volt, most a Core2 tűnt jobbnak.
te biztos jobban tudod mint én
állandóan dual boot-ol (bekapcsolás+reset+biosbeállítás)
ez kurvanagy hiba 
sry. hülyeséget írtam. (hirtelen azt hittem, egy ujabb ip35 verzió
)
ps.antenna intézőben Speed.
[Szerkesztve]
amúgy én is black dragont veszek asszem
800mhz 4-4-4-12 2x1gb dobozost brutto 21eft-ért jövő hét pénteken
1100mhz-n megy állítólag
8layers pcb
egyedűl a hűtőbordákat hiányolom
MaSzKa. Amugy tényleg ezt mindet muszály kiírni az aláírásba?..

Jó, mindegy, te tudod.
Nem tudom, nekem a heti kb 2x2 boot belefér...de ha te óránként ki-be kapcsolod/reseteled/BIOStúrod..akkor valóban vegyél más lapot..vagy írd át a BIOSát, ha többet tudsz, mint az ABITos fejlesztőgárda 
Elrendezésében, tuninglehetőségeiben és árában hasonló kvalitású alaplapot jelenleg az IP35(sima) ellenében maximum Gigabyteéktól tudnék megemlíteni, a P35-DS3R személyében, de számomra az ABIT elrendezése űber, arról nem beszélve, hogy májerebbül is néz ki
De a lényeg az elrendezés+tuning/ár.
A Black Dragonok jónak tűnnek, de 1100at ne várj tőlük, nem D9ekkel szereltek..én 800/CL4ben kiegyeznék a 2x2GBosoktól..remélem hozzák. 
Az aláírásod még mindig 4 soros, ritkítsd meg, hogy beleférjen 3 sorba!
Tibiajax
Antennaügyben várok..
Akartam érdeklődni a régi DFI Infinityddel kapcsolatban, erősen gondolkoztam rajta az IP35 ellenében, szerinted a G0ás Q6600 alá 9x400as beállításhoz melyik a jobb? 2x2GB 800/CL4 lenne benne. Vízhűtés lesz a procin, szóval számít a melegedés chipset/FET téren, ha jól hallottam, a DFI különösen hűvös, mik a tapasztalataid az IP35Proval közvetlenül utána? Megérte lecserélni?
[Szerkesztve]
Nagyon röviden válaszolok, de abban minden benne lesz:
Igen.
ps.pro-t vegyél.
Vaze
Indokold meg, ez így nem fer 
Vagy ha egyszerűbb, tegyük eldöntendővé:
Q6600@FSB400(3.6GHz) 1.4V fesz mellett lehet különbség köztük?
(értsd memókezelés sebessége, stabilitás, etc.)
Ha fontos a proci körüli alkatrészek hőmérséklete, melyik a hűvösebb?
(procin blokk, a környező alkatrészeket nem akarom külön ventivel fújatni..)
Nem befolyásol a döntésben a későbbi bővíthetőség, K10re számítok 
Szóval kizárólag a Q6600 alá kell és a fenti szempontok alapján döntenék.
ps.: nincs szükségem a +gigaLANra és 2eSATAra, az esetleges chipset/FET blokk felszerelésekor megjelenő macerákra mégúgyse..főleg nem +10ért 

Azért ne ess túlzásokba.., ennek a lapnak egyetlen igazi problémája van az pedig a 2x indulás, de lassacskán azt is orvosolni fogják, talá majd az 1.2-es BIOS-al. Minden más szempontból nagyon jó választás én sem bántam meg, ahogy sokan mások sem 
most meg olyan van a bios-ba nem lép be 

Az lehet a beta BIOS miatt van...esetleg flesseld vissza a régit
márka: GeIL
terméknév: BLACK DRAGON
termékkód: GB22GB6400C4DC
Specifikáció:
tipus Asztali PC
kapacitás 2 x 1GB
sebesség 800MHz
chip 128MB x 8 DDR2
feszültség 1.9V - 2.4V
SPD CAS 4-4-4-12
További információk:
- 8 Layers Custom Black Dragon PCB LED világítással
- Élettartam Garancia
gyári oldalon:
- Avialable in:
2GB 800MHz CAS4 (1GBX2-SKU#GB22GB6400C4DC)
2GB 800MHz CAS5 (1GBX2-SKU#GB22GB6400C5DC)
4GB 800MHz CAS5 (2GBX2-SKU#GB24GB6400C5DC)
- 64Mx8 or 128Mx8 DDR2 FBGA Chips
- 240pin, Non-ECC, Un-buffered DIMM
- 8 Layers Custom Black Dragon PCB with LED
- Retail Package
- Working Voltage: 800C5-1.8V/800C4- 2.0V
- Lifetime Warranty
simán kell vinniük a cas 4-et
[link]
én is erre gondoltam
Ezt kihagyhattad volna, gondolod nem láttam már a hivatalos spect? ![;]](/dl/s/v1.gif)
Ne tévesszen meg, hogy 800/CL5@1.8Vra vannak hitelesítve, a 2GBos moduloknál nem megy olyan könnyen a tuning, mint az 1GBosoknál.
Overlocker a hírestuningos Micron D9HNL chipes 2x2GBos kittel 2.05Val jutott 740/CL4hez, 880Mhz ment CL5ben...és más-külföldi fórumok tapasztalata alpján valahol 1.9V környékén van az átlag hibamentes tűrése az 2gs moduloknak. Szóval ha mázlim lesz, megy majd 800/CL4, ha nem, majd megoldom valamiképpen ![;]](/dl/s/v1.gif)
A BIOSmizériád kezd érdekessé válni..lehet konkrétan egy sz@r lapot fogtál ki..tedd vissza a nem betas BIOSt és várj türelemmel a hivatalos végleges verzióig. Addig meg használd 24/7ben a gépet, pl. Vista hibernálással ;p
Aláírásodon nem tudom mit változtattál, de sortörés/szóköz hiányában nekem egyetlen hosszú görgethető sor lett belőle 
[Szerkesztve]

A chipset fesz alatt melyiket kell érteni? Mert csak külön van északi és déli híd, ha jól emlékszem. Vagy az nem az? 
sok értelme nem nagyon van ha többet kap
és akkor nagyon melegszik és aktív hűtés kell
én nem áldoznám fel a halkságot
jövőhét pénteken beszámolok milyen lett a ram az ip35-be
dragon vagy geil ultra lesz asszem
ha van új bios értesítsetek 1ből
privibe kösz
1hétig p3 lesz csak

északira gondol a chipset alatt..MCH
de ne csak annak adj hanem a délinek is ICHIO..
mindketönek az alphoz képest 2 - 3 egységni lépést adhatsz.. mondjuk 0.2v-t
stabilabb lesz töle és jobban fog menni a tuning is.
pláne hogy azthaljuk hogy az IP35-nek a lap alapfesze kevés , és instabil..
tehát nem kell félni töle, söt kötelezö a stabilitás érdekében..
ezt olvasd el pl: [link]

mielött elkezdes nagyobb sületlenségeget összehordani itt a topikban
idézlek : ''sok értelme nem nagyon van ha többet kap'' meg stb...
kicsit olvassgas.. amit feljebb linkeltem ...
hátha nem találod meg : [link]
az aláirásod meg nekem valami folyamatos kinai
valami magyar dizájnt dobj neki ! ) .
egész eddig nem sok értelem volt a chipset feszültség növelésének kb 20helyen olvastam
de abban igazad lehet hogy az IP35-nek kellhet esetleg
AMD-nél nforce-nál mindenesetre nem sok
az aláírásomba a lényeg minél több info kis helyen 
nem azért mert hogy dicsekedjek hanem ha irok valahova tudják hogy ilyengépem van
és nem kell leirogatni állandóan milyen gépem van hogy ez és ez nem jó

Mint azt már írtam régeben hogy elszállt a bioszom. Lefagyott a frissítés közben.
Kaptam itt egy pár megoldást és ezt köszönöm szépen.
De hogy mindenki ilyen 3500 ft ról beszélt és végűl kaptam egy tippet hogy a Mikronika Elekt. Szak. -nél kérdezek rá, akkor volt meglepetés hogy minden további nélkül vállalták kemény 350 Ft ért a biosz írást. Ez csak azért írom le ha valakinek ilyen problémái adódnak akkor tudja hogy hol a legolcsóbb. Egyik nap leadtam másik nap mehetem érte és kész is volt, ráadásul jó is lett. Kösz mindent.
Felejtsd már el az ájemdéenforsz témát, chipsetfesz mindig is kellett, 965Pnél is, hogy stabilabb legyen a lap.
Az aláírásod meg nem kell mindent tartalmazzon a gépedről, arra ott van az adatlapodon a konfiguráció rész ;p Másrészt ha már a gépedről írsz, akkor csak a lényegesebb/informatív dolgokat tedd be és máris jobban néz ki, ráadásul ha használnál szóközt is néha, nem lenne a motor számára csak egyben megjeleníthető, ezáltal scrollozható...
pl.: ABIT IP35, C2D E2140, 2x512MB Kingmax, Sapphire 1950Pro
Ennyi elég, senkit sem érdekel, hogy Joyod, meg PSPd van egy PCs fórumon..