Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#901) Kriza válasza Alvin_ti4200 (#900) üzenetére

Kriza
(őstag)

Más lapok is csinálnak ilyent (más márkák)?

Nekem Gigabyte Ga-P35-S3 lapom van és tápcsere után (Chieftec 420-as dualfan tápot cseréltem Seasonic S12-II-re) randomszor kapcsol ki-be indításkor, mielőtt elindulna. Úgy vettem észre, hogy akkor nem csinálja, ha csak kis ideig állt a gép (~még nem hűlt ki a táp / alaplap). Viszont nekem nem 10mp után áll le, hanem kb 1mp alatt és utána 1-2 mp alatt újraindul, majd van, amikor ismét leáll, akár 3-4-5-ször is.
Ez normális lenne? Kétlem! HDD-k nem szeretik tuti! És miért a tápcsere után csinálja? Előtte csak akkor csinálta, ha ki volt kapcsolva a táp hálózati kapcsolója és akkor is csak 1-szer (bár állítólag ez Gigabyte feature).

mod: bocsánat, hogy ide írom a problémám, de Gorneck23 jelezte, hogy itt többeknek volt hasonló jelenség. :R

[Szerkesztve]

Panasonic N2QAYB000078 teljesen új, gyári távirányító eladó http://hardverapro.hu/apro/panasonic_n2qayb000078_teljesen_uj_gyari_taviranyi/hsz_1-200.html

(#902) Balu77 válasza MaSzKa (#894) üzenetére

Balu77
(senior tag)

Ez a ki/be kapcsolás bios állítás után normális. Elárulom hogy a többi gyártó lapja is csinál ilyet. Ha meg alapban csinálja bios állítás nélkül, akkor meg valószínű hogy valamit rosszul állítottál be és azért csinálja. Gondolj csak bele, a rossz beállítás miatt nem akar rendesen indulni és ezt veszi a lap, aztán állít egy olyan default értéket a rossz helyett amivel indul, elmenti (itt van a bios vált. utáni ilyen újraindulás) és restart...

A pro-val nem volt még semmi gondom, viszont más lappal előfordult ilyesmi, mígnem rájöttem a hiba nem a lapban, hanem a beállíásban van (szal én voltam a láma :DDD )

Így csak ajánlai tudom a lapot!

izé

(#903) MaSzKa válasza Balu77 (#902) üzenetére

MaSzKa
(őstag)
LOGOUT blog

nehogy megmagyarázd nekem ez normális

load optimal setting volt
akkor a Abit KN9 miért nem csinált ilyet és az Abit NV8 se csinált ilyet
azt veszek 6-7eft-al többért alaplapot azt 1 szart kapok :W

(#904) proper válasza MaSzKa (#903) üzenetére

proper
(őstag)

frissitsd a bios
minden beállitást rakj manuálra a gyári értékek szerint (cpu, mem) feszkot, időzitést, órajeleket

ha még ekkor is csinálja akkor jelezd ott ahol vetted a lapot és majd kiderül garizákk e e miatt vagy nem

már 965 chipset is csinálta ezt a lekapcsolom a lapot bios kilépésnél vagy rossz beállitásokal való indulásnál
amugy mi a jelenlegi konfigod? mert azt se ártana tudni

(#905) MaSzKa válasza proper (#904) üzenetére

MaSzKa
(őstag)
LOGOUT blog

a legujabb bios van rajt gyárilag 1.1 abit.com.tw

IntelE2140AbitIP35Kingmax2GBSapphireX1950ProACFreezer64ProTechnicsSU-V6X
SamsungSyncMaster931BF#900GB#1.44MB#OpticalWheel#SWT2000#SH-S183A
LogitechWingManFormula#CordlessRumblepad2SonyPSP2GB

(#906) Balu77 válasza MaSzKa (#903) üzenetére

Balu77
(senior tag)

Az optimal settings nem biztos hogy a megfelelő. Inkább a fail safe lenne a nyerő.

izé

(#907) Csapi007 válasza _core (#899) üzenetére

Csapi007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Jó, csak a pro verzió 10k-val drágább. Akkor inkább másik lapot veszek...

"Csak úgy mondom"

(#908) MaSzKa válasza Csapi007 (#907) üzenetére

MaSzKa
(őstag)
LOGOUT blog

6-7eft-al drágább a pro

(#909) m4rc!

m4rc!
(őstag)

Újraindulás már ki lett itt tárgyalva párszor. Sajnos a sima IP35 és az -E verzió is másodjára indul el! Akár mósosítottad a BIOS-t akár nem, tök mind1 milyen settinget állítasz be: fail safe, default, auto mindig ezt csinálja.
Ez sajnos nem mellesleg elég vinyó gyilkos dolog :(
Reméljük az abit hamarosan kiad egy BIOS frissítést ami orvosolja ezta hibát..

"We are analog players in a digital wold"

(#910) Alvin_ti4200 válasza m4rc! (#909) üzenetére

Alvin_ti4200
(PH! félisten)
LOGOUT blog

első indításnál nem kapcsolja be a vinyót ha jól hallottam.

(#911) MaSzKa válasza Alvin_ti4200 (#910) üzenetére

MaSzKa
(őstag)
LOGOUT blog

dehogynem kapcsolja be
azért idegesítő mert a vinyót teszi tönkre

bekapcsolja a hdd-t majd kikapcsol a gép teljesen mikor a hdd tányérjai épp hogy leállnának a forgásból és hozzáérnek a fejek akkor kapcsolja be megint

gyilkos 1 dolog :W :W :W

[Szerkesztve]

(#912) MaSzKa válasza MaSzKa (#911) üzenetére

MaSzKa
(őstag)
LOGOUT blog

asszem vesznek páran látatlanba ilyen lapot
azt lesz itt jó pár hozzászólás

de nem éppen +-ív :O

(#913) XaraX válasza MaSzKa (#912) üzenetére

XaraX
(PH! addikt)

Ezt már kitárgyaltuk jópár hozzászólással ezelött.
Akit zavar,vesz PRO-t,A sima tulajok meg vagy megtanulnak együttélni a jelenséggel,vagy megválnak a laptól.
Ennyit lehet tenni szerintem.
Vagy nem állítod le a gépet,és akkor nem kell elindítani. ;)

(#914) Patrick

Patrick
(PH! addikt)

Hogy belevágjak a lecsóba, lássuk jól értem e :D

Olvasgattam vagy 5-6 tesztet erról a pro lapocskáról. Szal, sokkal kevesebbet fogyaszt, mint vetélytársai, olcsóbb is, teljesítményben még is ott van ahol az ellenfelei, emellett tuningban is nagyon jó és körítésben meg verhetetlen. :D

Bár nekem eléggé drága, de nagyon megtetszett... :C Remélhetőleg bemegy 40 alá :U

Két dolog végtelen, a VILÁGŰR és az EMBERI BUTASÁG, de az előbbiben nem vagyok biztos!

(#915) Alvin_ti4200 válasza XaraX (#913) üzenetére

Alvin_ti4200
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Egyszerű, hibrid alvást kell használni Vista-ban és akkor 5 mp alatt feláll a rendszer:)

(#916) XaraX válasza Alvin_ti4200 (#915) üzenetére

XaraX
(PH! addikt)

Így van,egy újabb tökéletes megoldás a problémára. ;) :R

(#917) MaSzKa válasza Alvin_ti4200 (#915) üzenetére

MaSzKa
(őstag)
LOGOUT blog

nem hibridálok az biztos

mert resetkor is az van

(#918) Alvin_ti4200

Alvin_ti4200
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Használ valaki Q6600-at ilyen lapban? (leginkább az -E verzió érdekelne)

(#919) MaSzKa

MaSzKa
(őstag)
LOGOUT blog

itt olvashatjátok tőlem az ABIT IP35 problémára a megoldást elvileg ;)
mindenki csak saját felelősségére!!!!!!!!!!!!!!!!!!44
[link]

[Szerkesztve]

(#920) Gorneck23 válasza MaSzKa (#919) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Béta bios lenne az vagy mi?

(#921) Neoduo2

Neoduo2
(újonc)

Help!!! Van egy olyan problémám hogy biosfrissítés közben lefagyot a gép. Sajna valószínű ennek a biosznak annyi. Esetleg valaki tudna valamilyen megoldást? A gép elindul a ventilátorok felpörögnek és ennyi. S.O.S. Előre is köszönöm.
A lapom IP35 PRO.

(#922) milanscs válasza Neoduo2 (#921) üzenetére

milanscs
(fanatikus tag)

Szerintem vidd vissza gariba, hogy elszállt a lap... :P
Ez a legolcsóbb megoldás!

De Dryman is lehet tud segíteni

[link]

[Szerkesztve]

Il Milan In Vetta All'Olimpo!!! Campioni D'Europa!!!

(#923) Neoduo2 válasza milanscs (#922) üzenetére

Neoduo2
(újonc)

Kösz a segítséget .

(#924) SteeWe válasza Neoduo2 (#921) üzenetére

SteeWe
(fanatikus tag)

A régebbi abit lapoknál volt olyan lehetőség, hogy sima PCI-os vidkarit raktál bele akkor a bioszfirssités elotti bios-szal indult a gép. De ugy emléxem, hogy csak a balul sikerült bioszfirissítés utáni elso induláskor mukodott. Egy probát megér, ha van rá lehetőség.

[Szerkesztve]

(#925) MaSzKa válasza Neoduo2 (#921) üzenetére

MaSzKa
(őstag)
LOGOUT blog

Dryman bios javító műhelye
itt a ph-n

(#926) Tibiajax válasza Neoduo2 (#921) üzenetére

Tibiajax
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Szia,
Tunning volt a gépen? Vagy alapon probáltad a biost frissíteni? XP-alol v kislemezröl csináltad?
Probáld ki még ezt: kikapcs, áram alol teljesen ki, elem a lapbol kivesz, és ugyhagy vagy negyedórát. Elem vissza, áram alá, és bekapcs, és reménykedés.
Fontos!!! Nehogy töröld a cmost! Csak ezt csináld meg, remélem, nem szoltam még későn.
Ha így sem, Dryman.

[Szerkesztve]

SuperOnyx™ DLP™ light engine

(#927) ESP

ESP
(fanatikus tag)

Tibiajax elmélete nekem bejött egy régebbi giga lapon...

Amúgy bios-flashnél mindenképp a win alól történő megoldást tartom a legbiztonságosabbnak...a floppy elég gyenge láncszem... :DDD

*60@120 pulzus alapfeszen*

(#928) Neoduo2

Neoduo2
(újonc)

Köszönöm a segítségeket.
Vista alatt csináltam és 58% megállt.
Sajna cmos már volt.
Az elem kivételt azért megprobáltam és most annyit változott
hogy hosszú csipogás többször.
Még probálkozom.

(#929) lordring

lordring
(fanatikus tag)

Sziasztok!

Nekem holnap érkezik egy IP35 sima+ C2D 6420+ASUS V60+ X1 GB/1066 Kingmax + Chieftec 500W táp.
Már elkezdtem átolvasni a topicot, de nagyon hosszú, nem biztos, hogy a végére érek. :D
Néhány kérdés, hátha már van végleges válasz.

1. A sima IP35 lapok minden esetben 2x indulnak bekapcsolás, stb. esetén?
2. Tuningnál a CPU ficsörök mind legyenek kikapcsolva? A virtualizációs technológia is? :D

Tuningoln nem akarok extrémen, csak 3-3,2 Giga környékére, ahhoz elvileg elég 375-400-s FSB, ami remélem nem lesz gond. Mondjuk most kapcsoltam, hogy a 12 cm-s Asus V60 miatt a házam belső oldalán lévő levegőbevezető ''trombita'' (porszűrős) sajnos kénytelen lesz repülni. :O

Gigabyte GA-EP41-UD3L,Core2 Duo 6420@3.2 GHz,Asus V60, Zotac GTX460,3GB DDRII 1066,Chieftec 500W,Audigy2

(#930) rétisün válasza lordring (#929) üzenetére

rétisün
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

aztán majd tessék ám feltenni tuningeredményeket! én is sima ip35-ben gondolkodom (a pro-t drágállom, bár ez az ujraindulgatósdi állitolag annál nincs :F ) szintén 6420-as procival. mondjuk jó lenne, ha kijönne közben egy ujabb bios, ami megoldaná ezt az ujraindulgatást (bár mintha már az ab9 topikban is említették volna...)

bazinga!

(#931) Ketyegi válasza lordring (#929) üzenetére

Ketyegi
(újonc)

Olyat olvastam egy prohardver tesztben, hogy az Abit IP35 deszka BIOS-ban ki kell kapcsolni
a EIST nevű opciót, és még a thermal management-et is. Így tök stabil lapot kapunk. Ja és el
kell felejteni a Jmicron-t meg a IDE-s cuccok használatát. Nem tudom, valaki próbálkozott már ezekkel ? Egyébként nekem nem nagyon tetszik ez a sok hókusz-pókusz. Miért nem tud
egy lap alapból pöpec lenni? Talán GIGABYTE GA-P35-DS3P ??

Ha dimenziót akarsz váltani akkor hallgass Joe Satriani-t !

(#932) lordring válasza Ketyegi (#931) üzenetére

lordring
(fanatikus tag)

Igen, ezt kérdeztem is az előző hszólásomban, hogy a CPU features-ben mit kapcsoljak ki.
Az EIDE kicsit zavar, egy viszonylag új 80GB-s vinyót nem dobnék el.

Gigabyte GA-EP41-UD3L,Core2 Duo 6420@3.2 GHz,Asus V60, Zotac GTX460,3GB DDRII 1066,Chieftec 500W,Audigy2

(#933) _core válasza Ketyegi (#931) üzenetére

_core
(fanatikus tag)

''Ja és el kell felejteni a Jmicron-t meg a IDE-s cuccok használatát. Nem tudom, valaki próbálkozott már ezekkel ?''

A regi gepembol kimaradt 2db DVD iro van rakotve es eddig semmi gondom veluk.A Win gyorsan telepul masolasnal, irasnal sem vettem eszre semmi botranyosat.Itt egy kep egy lemezrol vinyora masolasnal 2%-nal: [link] A vege fele pedig mar igy olvas: [link] Szerintem ezzel nincs problema.Merevlemez meg nem volt rakotve igy arrol nincs infom hogy mikent kezeli.

''Miért nem tud
egy lap alapból pöpec lenni? Talán GIGABYTE GA-P35-DS3P ??''

Itt van par ''popec'' lap tesztje: [link] :DD

HW info: href.hu/x/4qaw

(#934) m4rc! válasza lordring (#929) üzenetére

m4rc!
(őstag)

Nemtom miért kell 800x leírni a 2x indulósdit...olvassatok vissza!!
Én mellesleg a procit bekapcsolt feature-ök mellett húztam 490-es fsb-ig és stabilitási probléma 8 óra Orthos után sem volt..

"We are analog players in a digital wold"

(#935) Neoduo2

Neoduo2
(újonc)

Sajna nem sikerült előre jutnom a biosszal. Marad az égetés.
Kellene egy kis segítség abban hogy melyik bios lenne nekem a legjobb a tuninghoz?
Ha esetleg valaki hasonló konfiggal rendelkezik segíthetne nekem hogy melyik bios volna a legmegfelelőbb.
Előre is kösz.

(#936) Vigneau válasza Neoduo2 (#935) üzenetére

Vigneau
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Elvileg a legfrissebb gyárinak jónak kellene lenni.
Bios újraégetés terén pedig keress rá a Mikronika Kft.-re. Ha jól emlékszem, 290 Ft a tarifájuk.

A lét határozza meg a tudatot. Ha megiszod a lét, a tudat elmegy...

(#937) _core

_core
(fanatikus tag)

IP35 & IP35-E Double Boot Fixed! [link] ;)

(#938) rétisün válasza _core (#937) üzenetére

rétisün
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

csak a simához és az -E verzióhoz van béta bios, a pro meg nem is csinálta ezt a duplaindulást, ugye? ha igy megy tovább, nem tudom mivel lebszélni magam egy ilyen lap vételéről :D

bazinga!

(#939) éN79 válasza rétisün (#938) üzenetére

éN79
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nahát, nahát! :DDD

(#940) rétisün válasza éN79 (#939) üzenetére

rétisün
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ne tessék kérem nevetni :D tény, hogy az utóbbi kb 1.5 hónapban kissé ''eltolódott az érdeklődésem'' (ezt a dumát! :DDD ) bicaj irányba (el is ment rá annyi pénzem, amiből futotta volna a C2D-re váltás. bár a világért sem akarok panaszkodni, mert egy pillanatig nem bánom, ezért lehet, hogy azóta majd 1200 km-t belehajtottam az uj bicajba :U ) egyszóval most már jöhet valami jó kis C2D cucc (kézdörzsölős smiley) csak még azt kéne eldöntenem, hogy pro lapot vegyet kicsit olcsóbb procival, vagy esetleg egy 6420-ast sima ip35-el :F

[Szerkesztve]

bazinga!

(#941) _core válasza rétisün (#938) üzenetére

_core
(fanatikus tag)

''csak a simához és az -E verzióhoz van béta bios, a pro meg nem is csinálta ezt a duplaindulást, ugye?''

Igy igaz! Kulonben a PRO verziohoz is van beta BIOS de az mast javit..

[Szerkesztve]

(#942) MaSzKa válasza _core (#937) üzenetére

MaSzKa
(őstag)
LOGOUT blog

hello
ezt probálta valaki?
irjon!!!

(#943) _core válasza MaSzKa (#942) üzenetére

_core
(fanatikus tag)

En mar kiprobaltam volna ha lenne ilyen ujraindulo lapom :D

(#944) rétisün válasza MaSzKa (#942) üzenetére

rétisün
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ha jól látom, neked ip35-öd van, de nem a pro...a legjobb alany lenne egy ilyen bios kipróbálásához :D ha a tied is ujraindulgat, akkor meg még jól is jársz, ha biost frissítesz.

bazinga!

(#945) éN79 válasza rétisün (#940) üzenetére

éN79
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

6420 és a simább lap, ha mindenképpen IP35-öt akarsz. Így a 3200 körüli eredmény szinte garantált (sőt).
Nem is nevettem, inkább örültem az olvasottaknak. :R ;)
(azért majd ha tényleg váltasz szólj, hátha tudok valakit a procidra!)

(#946) MaSzKa válasza MaSzKa (#942) üzenetére

MaSzKa
(őstag)
LOGOUT blog

felraktam az 1.3 Beta biost
semmi változás továbbra is újraindulgat
pedig nyomtam 1 hosszú cmos cleart

jó lenne ha kijönne a hivatalos 1.2 bios
hátha az segítmajd :W

(#947) MaSzKa

MaSzKa
(őstag)
LOGOUT blog

nézze meg valaki akinek ip35 simája van és 800mhz feletti ramokra mit irnak a teszprogik

mert nekem a kingmax ddr2-1066-ra ddr2 800-at irki 5.5.5.18-as időzítésekkel

cpu-z 1.41
everest 4.01 beta

(#948) MaSzKa

MaSzKa
(őstag)
LOGOUT blog

ja és BT878A TV(astrovision LG Tuner) tunerem sem műxik Intel P35 chipsetbe a DScaler 4.1.15-ba pedig Nforce2, Nforce4-4x és Nforce570 Ultra-ba tökéletesen ment

(#949) Tibiajax válasza rétisün (#940) üzenetére

Tibiajax
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Amikor még én is készültem venni, már akkor írtad hogy készülsz, aztán most még mindig csak itt tartasz? :DDD Persze, ahová eljuthatsz egy jo biciklivel, oda nem visz el egy core2-es abit lap...
Amúgy pedig én az előbbi variációt ajánlom. De, mondok még többet, ha megteheted, büntess, és tegyél a pro-ba egy 6750-et. Hálás cuccod lesz.

mod. jah, most nézem csak, neked a drágább proci is a 6420.. akkor nem szóltam. :D :(

[Szerkesztve]

SuperOnyx™ DLP™ light engine

(#950) Zájec

Zájec
(PH! kedvence)

itt találtam egy kis tesztet : [link]

hát... mit mondjak... valamit nagyon rosszul csináltak hogy ilyen alacsony
fsb-t értek el.. kicsit hiányosnak érzem..
csak 430-450 fsb-t hoztak ki belöle..
tudjuk hogy 500-t menni kell.. biztos rosszul feszelték.. (ezt mondjuk irták is) :B

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.