Mi van?! Bios állítgatás után szinte mindig dupla start van...nem láttam még lapot ami nem csinálta volna...
Szal nem vonok semmit vissza...
Max annyit, hogy Alvin másra gondolt...nálam a dupla start bios állítgatás vagy rossz beállítást jelent...
[Szerkesztve]
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Hirdetés
Procival vigyázz, nehogy olyat vegyél, ami 2x indulós fajta.. A végén még 4x ujrainduló konfigod lesz, oszt azt még én sem akarom neked..
SuperOnyx™ DLP™ light engine

Pipó
(senior tag)
Nálam ez kétszer indulás akkor fordul elő, ha előtte teljesen áramtalanítva volt a gép (elosztón kikapcsolva).
Ha leállítom a gépet, de a konnektor be van kapcsolva, csak egyszer indul.
Monnyuk nekem p5k dlx van.
Kicsi gyerekkorom óta senior szerettem volna lenni! dziwny grzyb
a négymagosok négyszer indulnak újra

Zájec
(PH! kedvence)
látom nemérted
olvass kicsit vissza..
az a baj hogy mindig kétszer indul... te meg rávágtad hogy ....
de hagyjuk,, lerágott csont már ez a téma..
Nem olvastam vissza, mert egy olyan hsz-re válaszolt ami miatt nem láttam értelmét...mivel nem írta le pontosan mizu így nemtom mit hisztizel rajta, hogy rávágtam azt amit...
Amúgy meg simán produkálható 965 esetén is a dupla start...áramtalanítással, rossz beállítással (kevés fesz miatt instabil a gép)...ezekben az esetekben szinte mindig dupla starttal fog indulni a gép...

Zájec
(PH! kedvence)
nem tisztázodtak a körülmények ,ezért van a félreértés..
legalábbis részedröl..
az IP35-E mindig kétszer , az IP35-PRO és AB9társai elsöre indulnak az adott
beállitáson bekapcsolásnál, csak ha kilépsz a biosba akkor nem..de utána is csak
elölröl kezdi nempedig duplainditást csinál..

Zájec
(PH! kedvence)
.. 4 X ![[kép] [kép]](http://www.cheesebuerger.de/images/smilie/sportlich/a095.gif)
Csak tuningkor vagy tényleg mindig?

Zájec
(PH! kedvence)
na látod ez jó kérdés.. kiváncsi vagyok én is .. a tulajok elmondják, ezt várom én is.
965nél egyiksem amit mondtál.. nálam tuningolva is elsöre indul .
965-nél (Asus, Abit, Giga eddig amit próbáltam) a bios turka után szinte mindig van...utána már nincs...mondom csak akkor, ha vmi nem stabil...ez lehet ram, proci és akár fesz hiány is...de ezt már írtam...ahogy az áramtalanítást is, de ott nem mindig jelentkezik ez...
Jó lenne akkor már egy tulaj aki tisztázná a dolgot...

Zájec
(PH! kedvence)
igen , jól mondod ezek a tapasztalatok...
nem is kell turkálni... hacsak a del gombal kilépsz és nem állitasz semmit, akkor is
elölröl kezdi.. nem pedig folytatja a töltést.
a tulajok nyilatkoztak ezügyben. ezért van ez a tényállás.
De azt nem mondták, hogy alapon vagy tuningkor is ezt csinálja
...legalábbis picit előrébb nem ez jött le nekem a szavaidból...

Zájec
(PH! kedvence)
az mindegy, az a baj hogy mindig csinálja.. kicsit visszaolvastam..
kb az #500 hsz-től indult a téma.. olyat nem irtak hogy: visszaállitottam alapra
és megszünt a kétszerindulás az IP35-e ,IP35 esetében.
az IP35pro-nál nincs ilyen probléma.. egy pár kiemelt hsz. ::
[link][link][link][link][link][link][link][link][link]
és habot a tortán egy másik téma: a feszek és beállitási lehetöségei:
[link][link][link]

Elég érdekes... 

Zájec
(PH! kedvence)
ez is:[link] szóval nem Abit betegségről van szó..
mod: a gigabyte-nál mi a helyzet? nincs ilyen panasz?
[Szerkesztve]

Dyno
(PH! kedvence)
Mit értesz kétszer indulás alatt

Zájec
(PH! kedvence)
olvasd el a #664 h.sz.ben a linkeket.

Zájec
(PH! kedvence)
az IP35-E , IP35 tulajokat kérdezném hogy felrakták e az új biost?
(az IP35-PRO-nál még nincs új bios , csak egy van..)
mert ugye nem egyforma a bioszuk.. ez is külömbség a sima és a pro között.
DFI 965-nél csak fsb v memo-mod után volt 2x indulás. Máskor nem.

XaraX
(PH! addikt)
Mármint a 11 biosra gondolsz?
Már alapból az volt a lapon.

Zájec
(PH! kedvence)
igen arra a biosra.. és már régen megjelent.. akkor ez még régi, sry.
csak a P5k topicban ez segitett a kétszerinduláson.[link]
[Szerkesztve]
Nincs, csak a megszokott bios buhera utáni dupla... De sztem Rolko-nál beállítási gondok lesznek...
[Szerkesztve]
Nálam is...csak nem voltam pontos/kifejtős...

ESP
(fanatikus tag)
Kissé eltévedtem, de remélem tudtok segíteni... 
A tuninggal csak most kezdek ismerkedni, s míg nem lesz valami normális hűtőm nem is akarok belemerülni, de azért kérdeznék pár butaságot (oké, most lehet kacagni, de vagyunk páran ilyen lámák
)
-az ip35-ben hol tudom fixálni a szorzót? (alapból 6-os, s csak terhelve -pl. orthos- ugrik fel 8-ra)
-a tuning annyiban ''kimerül'', hogy feltolom az fsb-t??? (itt alapvetően alapfeszes tuningról beszélek)
Memók:
-az 1066-os memóim (cpu-z szerint) 2:3-ban mennek 400-on (minden beállítás alapon), most ez miért jelent 800-as frekit???
*60@120 pulzus alapfeszen*
- nem kell fixálni a szorzót, az, hogy visszaveszi 6x-ra, egyfajta ''takarékossági'' funkció..ha nem kell a procteljesítmény, minek menjen 100%-on?
-a ramokat állitsd át a 2:3-ról olyan értékre (nem tudom, milyen lehetőségek vannak) hogy kb 1066-on menjenek (pontosabban 533-on, hiszen 1066-os memód van) ebből lesz a ddr (double data rate) miatt a 800
[Szerkesztve]
bazinga!

XaraX
(PH! addikt)
C1,Eist biosban kapcsold ki,és akkor nem fogja a szorzót levenni.
Ha alapfeszes tuning,akkor gyakorlatilag annyi tényleg,hogy az fsb-t emeled,ameddig bírja.
Gondolom,alapon van most a proci,azaz 266 fsb.
Ha 2:3-ban megy a ram,az annyit jelent,hogy a cpu fsb 1.5x-e a ram sebessége,azaz 400.
Mivel ddrX2=800
Így jön ki a ram sebesége.
[Szerkesztve]

ESP
(fanatikus tag)
Thx.
De...
Amíg az fsb-vel mahináltam (pl.400-on) felment a ramom 600-ra, ami ugye 1200mhz, de itt már a win fagyizott (persze tudom, hogy a gyári értékek 1066-ra 5-5-5-15, de mégsem merek minden alap nélkül belenyúlni)
Akkor ha jól sejtem az fsb-emeléssel együtt át kell lőnöm az fsb-ram arányt, mert túlmennek a memóim...
S még egy kérdés: a fesz-emelés a ramoknál nem túl kockázatos??? ezt azért kérdezem, mert a memóimnak (a-data ve 1066) kellene a 2-2.2 v...
XaraX: egy kérdés (lesz még bőven)...meddig érdemes elmenni egy alapfeszes gyári hűtéssel???
[Szerkesztve]
nézd meg a ramok gyári ajánlását, mennyi fesz kell nekik, de valószínűleg a 2-2.2V-ot nem fogják sokallni (akár még az 1200 mhz is mehet így, esetleg kicsit lazítva az időzítéseket)
alapfeszen ameddig a proci/lap/memó bírja. ha nem melsz feszt, nem emelkedik számottevően a hőmérséklet
-orthossal, játékkal, videokonvertálással, szuperpi-vel teszteld.
-coretemp-el (vagy everesttel, speedfannal, alaplapi progival) figyeld, mennyire melegszik
bazinga!

ESP
(fanatikus tag)
A gyári értékek:
5-5-5-15-2T (1066-ra)
2.2V~2.3V
Akkor összefoglalva:
Pl. 400-as fsb mellett a ramot belövöm 5-5-5-15-2 -re (2.2v-on) úgy, hogy ne nagyon kússzon 1066-1200 fölé (pl. 1:3) és reménykedek, hogy menni fog...
Ennyi??? 
kb. ennyi.... vannak még finomságok, amiben én nem tudok neked segíteni (AMD-s vagyok
bár a héten már majdnem rendeltem egy ip35pro-t, ugyse bírom már sokáig
) de ugyis befut valaki, akij jobban otthon van a dologban.
bazinga!

ESP
(fanatikus tag)
Azért köcce mindkettőtöknek a segítséget...
Holnap nekiugrok és majd jelentkezem az eredményekkel 

XaraX
(PH! addikt)
Nincs mit,várjuk az eredményeket.
Menni fog az. 

Dyno
(PH! kedvence)
És ez mivel orvosólható

Zájec
(PH! kedvence)
más lapnál az új bios segitett.. reméljűk itt is hamarosan meglesz a megoldás.
az IP35-pro-nál nincs ilyen probléma.. más a biosa mint az IP35-e,IP35-nek.

Dyno
(PH! kedvence)
Értem ASUS P5B/P5K-nál is vannak ilyen problémák
Köszi Mindent
Aki kapja, marja. Siessetek.
[link]
IP35PRO..
[Szerkesztve]

ESP
(fanatikus tag)
Megvagyok az első próbákkal... 
A rendszerem (e6420/ip35/2*1gb a-data ve 1066) simán viszi alapfeszen, gyári coolerrel a 3200mhz-et...
A 400-as fsb nem gond neki, a memók 1.25-tel simán ketegnek 1000mhz-en (2.2v)... 
Holnap majd lövök képeket...
Még annyit megnézek este, hogy mi az fsb-plafon (persze alacsonyabb szorzóval) és megpróbálom a memókat is megizzasztani...
Amúgy egy orthos (9-es prion) mennyi idő után ad korrekt képet a stabilitásról???
[Szerkesztve]

Kleroo
(PH! addikt)
Sziasztok.lelkes ABit alaplap felhasználó vagyok. egy kis érdekesség:
az én konfigom: 5,4 éves!!!!!!!!!!!!!!!: 2gigás north p4+ abit bl7+512 sdram
mindenhol olvastam hogy szánalmasan trágya meg fúj. no de: 3 gigán fut!!!!
amikor az alaplap megjelent kb 1,8 ghz volt a max
!! és a memóriák is bírják valahogy benne. öt éve nyúzom a lapot minden nap de pöpec. imádom az abitot
Most akarok új gépet venni. megéri a pro verzió felára vagy azt költsem másra?( e 6750-et teszek majd bele 800-as corsair ramokkal)
Focus Ghia 1.8 <3
Szeva Kléró, üdv a klubban
Érdekes amit írtál és egyben hátborzongató is, 5.4 éve a 3giga tényleg nem volt piskóta.. (
)
De bármilyen brutál is volt, azért a 6750-et megfogod majd érezni. Ha tartod v tartani szeretnéd kb ezt a gépcserélési idővallumot, én a pro-t ajánlom mindenképp, legujabb chipset az egyik legjobb lapon ma a piacon. 687-es hszben találsz is egyet akár, remek áron Bandit mesternél itt a PH-n. 
Sok sikert hozzá, kérdéseidet itt várjuk 
ui. ramokból nézz még szét esetleg itt[link], corsair-ek nem igazán tunningbajnokok (dominatort kiv.de az horrorár)

Kleroo
(PH! addikt)
Tibiajax!
Köszönöm kedves fogadtatásod. 
Igen én szeretek hosszó távra tervezni, mert 1 évig van egy gépem amit imádok és mindenki irigyel de megunom hogy nem kell tuningolgatni, állítgatni,optimalizálni.... hogy jól fusson 1 játék. de ezt a maradék 4 évben bepótolhatom. ráadásul a konfig sem változik, családtagként lehet szeretni
a mostani gépem sem adom el.
Köszönöm hogy figyelmeztetsz a corsairről. pedig én a memóriák bajnokának tartottam(csak az ára meg a neve miatt
)
Te mit ajánlanál? az IP35pro-mba 
az alaplapi hangkártya(helyettesítő) kiszolgál egy logitech z5500 hangrendzert?(elég jó a minősége)
tényleg nagyon köszönöm a szíves fogadtatást
Focus Ghia 1.8 <3
Az IP35 Pro is sima analóg PWM-el van megáldva, ugye? Itt nem alkalmazzák a digitális PWM-et, ha jól néztem? Valahogy nem hiányzik nekem egy darabig a digitális verzió.
A lét határozza meg a tudatot. Ha megiszod a lét, a tudat elmegy...
Analog PWM van rajta, tök mindegy, nincs jelentősége. 500+ fsb így is bőven biztosított, élettartalomra meg gondolom 3-4évet csak kibír ez is. 
Igen, a corsair nagy márka, jó márka, de a mostani ddr2 (800-as,pl) mezőnyben lemaradt. Mondom, minőségre kiválóak, ha nem akarsz egyenlőre nagy tunningot (amit ugyis akarsz majd) akkor mehetnek. Én személy szerint ajánlom a gskillt, ocz platinumokat, (vigyázz a chipre! help/info itt [link]), supertalenteket, crucial ballistixet, teamgroup-okat. Ram-topicba nézz bele, vagy ősember bazárjába, ahol gyak. csak (itthon) exkluziv tunningramokat találsz.

Kleroo
(PH! addikt)
érdekes ezekről nem is hallottam még. akkor a geil kingmax kingston meg effélék is felejtősek?
tényleg csak 4USB-s az IP35?
neked egyébként mennyin ketyeg a géped?
(biztos írtad már de lusta vagyok ez egész fórumot végigjárni, meg hátha azóta feljebb tekerted) ![;]](/dl/s/v1.gif)
Focus Ghia 1.8 <3
Épp pontosan annak örülök, hogy nem digitális. 
[link] A hsz környékén egyébként sok érdekes infot találsz a lapról, leírtam néhányat.
usb - Nem, 4 a hátoldalon, és még 2 egy beépíthető keretben.
![[kép] [kép]](http://www.cheesebuerger.de/images/midi/nahrung/a055.gif)
mod. lehet azér' nem is ciceg.. 
[Szerkesztve]
Abban nem inkább a tekercsek voltak a ludasok? 
Egyébként nincs valami P35 összehasonlító teszt? Kiváncsi lennék a Gigabyte P35 DS3, Asus P5K-C és az IP35 Pro közötti verseny alakulására. Főleg a max. FSB terén.