Javasolt elvinned a prockót egy rontáslevévő asszonyhoz, talán az segíthet rajta..

SuperOnyx™ DLP™ light engine
Javasolt elvinned a prockót egy rontáslevévő asszonyhoz, talán az segíthet rajta..

Üdv nép!
Azt tervezem, hogy átállok intelre. Proci adott, vagy egy 420-es kóró cerka, vagy egy 2140. Lap az még kérdés. Mivel eléggé lementek a lap árak, így már ip35-ben gondolkozom, nem fontos a 450-es FSB, én már 300-350-nel is kibékülnék, azt meg ahogy olvasgattam bármelyik 965-ös/ip35-ös lap tudja, már ha a BIOS támogatja a tuningot
Ami fontos nekem: ventiszabályzást tudja a lap, stabil legyen. Pro-ra nincs lém, igaz ha lenne, akkor se adnék egy lapért ennyit, 22ért kapnék ip 35 e-t, 25-ért ip35-öt. A firewirenen, meg a hűtésen kívül mennyivel gyengébb az e-s verzió?
Meg arra lennék még kíváncsi, láttam többen is írták sok intel lapnál, úgy kapcsol be, hogy restartol, aztán csak másodjára indul be. Ez ezeknél a lapoknál is megvan? A totyikot átnyálaztam, de ez valahogy nem ragadt meg 
New world...old thinking...IBM T60;)

Bekapcsolásnál elindúl aztán leáll.
És újból elindítja magát,aztán már megy.
Resetnél ugyanez van.
Win-ből újraindításnál nem csinálja egyedül,akkor egyből megy.

''A firewirenen, meg a hűtésen kívül mennyivel gyengébb az e-s verzió?''
Ezek így és nincs raid.
Raid nem fontos, eddig se használtam, eztán se tervezem
Viszont ez a bekapcsolási mizérie nem tetszik
A GB ip35 s3 még ami szóba jönne, az is csinálja, nem tudod? Első és egyben utolsó abit lapom egy bh7-es volt ha jól emléxem, egy 633-es cerka társaságában, na akkor ment el a kedvem az abittól meg az inteltől is
Ahogy látom, intel már szépen összekapta magát, de hogy az abit még mindig csinál furcsaságokat ez nem semmi
Biztos jó lap 1ébként, de ez engem zavarna, így abit kilőve, thx az infót 

Az lesz, aztán megáldatom a pappal és meghintem szenteltvízzel. 
Amúgy hol lehet kikapcsolni azt a fícsört, hogy ne vegye le a procimat állandóan 6x szorzóra idle állapotban?

Tudomásom szerint több lap is ugyanezt csinálja....
Asszem az iest v mi a bök az, ill. a thermal controll is bekavar a szorzolevételbe, mai napig nem tudom halálbiztosra melyik szabályozza pontosan, nálam minden ki van a szekcioban kapcsolva, és 3200-ön állandó a procim.
Chaser. Nehogy +3k-t ne érjen meg a normal p35, meg lehasalok. E-t ne erőltesd, a sima teljesen jó. Burzsujoknak, tunningmániákusoknak, meg nekem ott a pro..

Eist és C1 ki biosban.
Akkor nem veszi vissza a szorzót elvileg...

Thx, majd csekkolom. Van egyébként valami leírás, mit takarnak ezek a CPU fícsörök a BIOS-ban?
Hát az én gépem ezt nem fogja csinálni, akkor marad 965-ös lap, vagy várok ip38-ig, hátha..
#508 Tibiajax : de nem használnám ki az E változatot se, akkor minek ip35? firewire nem kell, raid mégúgyse, heatpipe se.. de így, hogy bekapcskor először újraindul, leginkább egyik se, egy 10k-s lapnál még azt mondanám, talán belefér..egy ilyen lapnál nekem nem, ha a gyártó, ha a chip hibája is..

Jah, ahogy nézem a deszka Manual-jaban is erre utal amit írnak róla, bár elég szűkszavúan fogalmaznak.

Azért, mert az alkatrészek minősége is jobb és a hűtés is bikább, ami nem árt...

Próbáltad már amúgy meddig bírja a procid, ha ezeket a fícsöröket bekapcsolva hagyod?

Némelyik 965-ös lap is ugyanilyen,az újabb biosokkal,ahogy hallom.
Gigabyte lapról hallottam konkrétan.

De miért zavar ez téged ennyire? 
Először meglepődtem én is rajta (EGYSZER), de ennyi volt, most már nem is izgat, ha neki így jó, hát csinálja így, nem tudom miért számít az a plusz 1 másodperc...
AB9-es lapnál is így van. Ha elindítod a gépet, simán feláll a rendszer. Ellenben ha a bios-ba belépsz, az újraindulás elött kb 2 másodpercre leáll, majd elindul rendesen. Ez az elején furcsa, de hozzá lehet szokni. Újraindítások alkalmával nem csinálja, tényleg csak akkor, ha a bios-ba belépsz.
Így van, tényleg csak biosban valo bárminemü állitgatásnál csinál kikapcs/ujraindulást. Egyáltalán nem vészes, és soha máskor. Alapestben ugyanugy müködik, mint a régi lapok, bekapcsolod, (villám)boot és xp betölt. Semmi baj nincs, ne aggódj Chaser.
Agyzuzo. Nem próbáltam még, de mondjárt rebootolok egyet és bekacsolom a cuccokat, kiv. a két Xarax-által emlitettet, és megnézem ugy most stabil lesz-e a cumom 3200/400-on. (bár gondolom, igen..)

egyébként egy fontos dolog nincs megemlitve, mégpedig: ABIT uGuru chip.
ez csak az IP35-pro lapon található, az IP35-e , IP-35 nincsen
sajna..
pedig ez fontos dolog az ABITéknál, és ezt a pluszt meg kell fizetni..
de nagyon megéri az árát,, szóval IP35-ből csak a PRO!-változat..
a sima IP35,IP35-e lapnál komolyon mondom jobb az Abit AB9 
felszereltségben tudásban, ugye van uGuru is..stb..
és az AB9nél az 1.9bios támogatja az 1333fsb-s procikat is.. ![;]](/dl/s/v1.gif)
innentől kezdve.. lehet számolgatni ..

egy kicsit félreértelmezed ezt az újraindulós dolgot ! ![;]](/dl/s/v1.gif)
ez nem is olyan régifajta resetelős ''ujraindulás'' redszertőnkretevő dolog..
ez egy új áramkör biztonsági dolog (amit a 965laponál vezzetek be)
ha valami fontos dolgot átállitasz, azt jobb ha renszer újrainditja magának,
minhta igy keltették volna fel az ágyból...
szóval ez nem hiba hanem biztonsági okosság..
nemhogy örülnél neki
szerintem meg tök jó ! ![;]](/dl/s/v1.gif)

azhittem hogy az én meg a te példádat is megemlited.. de inkább ne 

űdv az Abit klubban 
a CPU ficsöröknél csak a thermal control legyen bekapcsolva.. a többi disabled!
Tibiajax:tehát annak nincs köze a szórzo levételhez.. a nevéböl
fakadoan a hőmérsékletfigyelést jelenti a thermal control..( #508hsz-ra )
és még feszemeléseket javasolnék..: mégpedig:
elsöként MCH és ICHIO emeléseket...
ettöl stabilabbá válhat a rendszer.. pláne hogy bebotolt.. ahogy irtad.
alapfesz utáni feszemelésnél ezt is adagolni kell a c2d tuningjánál..
ird le mennyi az alapérték és meddig lehet emelni ai IP35pro-ban.
másodszor: ahogy mondta éN79 is a Geileknek kell a 2.2v-2.3v..
ahoz hogy normálisan menjenek..
na meg a cpu is kaphat még, a dropot is számold bele.. kb 0.04v-0.05v..
ezt nézd meg az uGuruban.. ott mutatja mennyit kap ténylegesen..
ez változo érték lesz, kb 0.02 változik.. tehát az 1.5v-nál amit adsz a biosba,
abbol csak 1.45v lesz.

Az a mindjárt elég rég volt... Remélem nem szállt át a te procidra is az átok. 

Hehe, már régóta tagja vagyok az ABIT klubnak, mert megjártam már egy elég tisztességes szamárlétrát (BH6, TH7-II RAID, IC7-G és most IP35 Pro, tehát a mainstream deszkák megvoltak, csak az AB9 QuadGT maradt ki
).
A Disable Bit-es téma is ki legyen kapcsolva? Mert az egész jó ötletnek tűnik, na persze kérdés, hogy működik a gyakorlatban. 
Az MCH és ICHIO feszt nem mertem piszkálni, alapból 1.25V és 1.5V. Azt meddig szabad felpiszkálni? A procinak 1.35-ön áll elég stabilan default-ból és talán 1.6-1.7-ig lehet feltuszkolni (1.5V-ra raktam fel, a 334-es FSB-t alapfeszen is viszi). A Ram-ot valami 2.6-ig biztos fel lehet tolni, azt felraktam 2.1-re (mert alapból valamiért 1.8-ra teszi).

Feltűnt amúgy egy furcsaság még és ezt azóta tapasztalom, hogy megvan az új deszka... Logi MX Wireless szettem van (MX700 + iNet keyboard) és ezek PS2-őn csatlakoznak (PS2 egér és bill megy bele a rádiós cuccba és az kommunikál a két eszközzel). Na most ennél az új deszkánál néha az egeret nem tölti be valamiért a Windows... Teljesen random csinálja, van hogy egymás után 3x újra kell indítanom, van hogy 10x semmi... Ez szoftveres gebasz vagy a PS2 porttal van valami?
Határozottan egyetértek!
Így van. Bár, sztem Agyzuzo ezen részén már megnyugodott.. 
#524 Agyzuzo MCH-t emelheted nyugodtan, 1.25-ről olyan 1.35-1.40-ig bátran. Ott már kell lennie eredménynek. Ha 1.40-en is ua lesz, akkor nem az a bibi, vedd vissza. Bár én azt mondom, az ötlet tényleg jó, érdemes kiprobálni, de a lapnak akkor is birnia kéne egy 400-as fsb-t alapon, nálam 460-480-ig elmegy úgy, h nem nyulok az MCH-hoz sem (480-nnál asszem már emeltem kicsit, biztosbiztos alapon).. szoval..
De, proba.

A uGuru chip miért olyan jó? Tulajdonképpen mit is csinál az?
"We are analog players in a digital wold"

És mire jutottál bekapcsolt fícsörökkel? 
Az uGuru egy remek monitorozó cucc az abitokhoz, mindent megtudsz a systemről (pontos értékek!), egyedi profilokat kreálhatsz, és tunningolhtsz a segítségével, xp alatt, szintén egyedi profil-mentésekkel tarkítva. Szóval nem rossz. 
Semmire
Eist-et és C1-et kikapcsoltam, ugyhogy most fix a 3200-öm, többit enabled-en hagytam, nem látok változást..
Durva tunningot majd este megeresztek ezzel a felállással, de mondom, most is tunningolva van (400-as fsb..
) és ugyanolyan flottul megy. Jah, és alapfeszen mind a proci mind a lap.

az remek
csak űdvözlés akart lenni..
kérdeztem hogy mennyire lehet felpiszkálni az MCH és ICHIO feszeket 
azt tudom hogy alapbol 1.25v és 1.5v.
eddig 0.2v lehetet max pluszba adni neki.. IP35pro - nál mi a helyzet?
esetleg lehet tőbbet is mint 1.45v és 1.7 v..?
Tibiajax egy kicsit elsiklott az ICHIO feszemelés mellett ... pedig az is jelntős
u.u. mint az MCH fesz... tapasztalatbol tudom hogy volt amikor az segitett..
adhatsz neki max. feszeket, nem lesz tőle baja,, de jo szellőzésü legyen a háziko..
de ez tényleg a proci végénél tud jelentősége lenni, valakinél használt,
valakinél nem....és ez nem az fsb fügvénye!!

óOó
erről a problémárol tudnék mesélni...
nekem egy Logitech MX3000 szettem van..
olyanokat csinált hogy juuuuj
. elindult magátol az egér, belassitott,
billentyü ''beragadást'' idézet elő..meg stb...
és úgy ahogy mondod.. egyszer gondol egyet és meghülyül...
aztán megint jolmüködik,, és mikor azthinnéd hogy megjavult akkor megint elkezdi..
ez szoftveres gebasz ami logitech cucchoz van..
gondolom felraktad a cucust ami hozzá van.. na, az a baj kulcsa..
de ez tényleg a proci végénél tud jelentősége lenni, valakinél használt,
valakinél nem....és ez nem az fsb fügvénye ![]()

csak idéztél, nem irtál utoiratot.. ezt most hogy értsem 
aláirod vagy nem ? 
Természetesen aláírom. 

oksa
lehet hogy elsőre furcsán hangzik de....
beszéltűnk erről az ab9 topikban.. is [link]
#531 hsz-re: mennyi a max MCH&ICHIO fesz a lapnál?
Tudja a tokom, megnézem este majd, de asszem, elég magasan lehet strófolni az értékeket, határt csak a vakmerőséged képez. 

Háth nemtudom...ezek alapján annyira nem fontos az a chip..ezeket a dolgokat Everestel, vagy ezer másik progival is tudod figyelni, csak Zájec kollega #519-es hozzászolására utalok miszerint megéri a plusz nem kevés zsetont. Szvsz nem sokat számít, persze jó ha van,de picit én fölöslegesnek érzem
[Szerkesztve]
Én azt mondom, ez embertől függ. Én pl. annyira nem használom a gurut, van aki meg csak azzal tunningol, ettől függetlenül nem bánom h van, nyilván. Amennyiben csak ez az egy különbség lenne a pro és a sima között, habozás nélkül a simát venném. De, nem csak ez van, ergo nekem megérte a +pénzt, bár tény, hogy elég jo áron is sikerült hozzájutnom.

Nos...
Kissé megkésve, de végre öüsszeállt(am)...
A tapasztalataim:
-a görbe (
) lap kiegyenesedett (persze a csavarok miatt)
.az ún. ''újraindulásosdi...nálam ez annyi, hogy a bekapcskor elindul minden, de utána leáll és mintha magát indítaná...sokat agyaltam, hogy mi lehet, de szerintem ezt nem szándékos agyzúzásnak (
) szánták a tervezők...bizonyára nálam (mezei p*rasztgyereknél) rafkósabb bácsik álmodják ezeket a lapokat/chipseteket, így csakis valami teszt/ellenőrzés miatt lehet, ami valljuk be nekünk felhasználóknak nem rossz...
-gyors és alaposan megtervezett a lap
-a cmos clear-t ilyen sz*r helyre tenni???
(egy nem túl emberes karival -x1950pro- csak egy szemöldökcsipesz képes mozgatni
Összegezve: korrekt lap, korrekt áron, a korrekt felhasználóknak!!!
És egy kérdés: az első boot után olyan, mintha valamelyik venti fordulatszámán visszavenne...a kérdésem: melyiken és hogyan lehet kikapcsolni???
(minden alapon)
*60@120 pulzus alapfeszen*
Na, most kezdem elveszíteni a fonalat. Valaki azt mondja, csak akkor csinál kettős indítást, ha BIOS-ban pöcsöl valamit az ember. Ez oké is, nyilván nem mindennap szoktunk BIOS-ban turkálni, én legqalábbis nem. Viszont vannak olyaok, akik azt mondják, ez a kettős indítás mindig van, most akkor melyik az igaz? 
Az E és ''sima'' között 3k tényleg nem sok, mondom nekem iszonyat tuning nem fontos, ha jól számolom 333-as FSB-t mindenféleképp tudnia kell bármelyik ip35-ös lapnak, ezzel nagyjából ki is békülnék, de valszeg az E verziónak se okoz gondot a 400 sem, az meg már nekem sok is
A heatpipe hűtést én nem szeretem, a ''sima''-n pedig olyan van,a mGURU szintén nem kell, az meg úgyis csak a pro-n van, eddig nem volt, ezután se hiányozna, raid sem. Gondolom attól, hogy az E verzió a belépő ip35 lap, az alkatrészek nem silányabbak bennek a testvérekénél..ip35-öt is csak azért vennék, ha majd 1x úgy érzem, kell valami bikább proci, ami már biztos 45 nanos lesz, gond nélkül tehessem ebbe a lapba, ebben az évben már kb 10 lapom volt, kezdem unni
Most 1-2 évig lappal már nem szeretnék variálni, kicsit meguntam.

Nekem sima ip35 van,és kizárólag akkor nem csinál dupla indítást,ha win alól indítom újra.
De nincs ezzel semmi gáz.
Szerintem.
De ha például a tegnap este kikapcsolt gépet másnap bekapcsolod, akkor se csinál ''dupla'' indítást, hanem a gomb benyomását követőn elsőre szépen és gyorsan postol, bootol stb. Nem? 
Szerintem Chaser úgy godolja, hogy minden egyes indításnál eljátsza ezt, pedig tudtommal nem így van, igaz én csak AB9-re alapozok. 
Nem az hogy gáz lenne vele, csak igazából annyit már elvárhatnék egy ilyen laptól, ha bekapcsolom kapcsoljon be, ne duplaindítást csináljon...
(#543) éN79 : sztem pedig arra gondol, hogy mindig duplaindítást csinál, kivéve ha win alól restartol, ha jól értelmeztem a leírtakat. Néztem AB9-et is, na azt meg szintén olyan árban kapnám, mint az ip35 E-t, most vagy az naon drága, vagy a másik occsó
Pedig egy helyről jönnek...

Nem.
Minden bekapcsoláskor dupla indítással megy.
Akkor elnézést kérek
, nálunk ''még'' szerencsére nem ílyen procedúra az elindítás. Mindenesetre érdekes, bár szerintem is együtt lehet élni vele.

azért drágább az AB9 mert jobban felszerelt..
mod : ezt persze csak aZ IP35-e ,IP35 re értem.. vagyis küzel egyárba van..
XaraX: #545: érdekes dolog ez nálad, szerintem nincs rendjén valami..
nemkéne neki kétszerújraindulnia.. 
[Szerkesztve]
Emberek! NEM jár minden bekapcsolás dupla indítással!! 
Nem hiszem el, hogy hogyan jutottatok el idáig, most már megállítom a lavinát.
Mégegyszer leírjuk: A BIOS-ban bárminemü -bármi!- állítás mostmár kilépés után teljes restartal jár! Ez jó, mert eddig csak fsb, vagy más tunningszekcio mod után csinálta, mostmár akármi után, de nem baj, hadd csinálja.
Restart -egyszeri!- után gyönyörüen megy, ahogy mennie kell, mint minden más eddig lap! Nekem igy van, más p35 is igy csinálja, söt a p5k-k is. Nem tudom, akinek duplán restartol, miért teszi, de normal esetben nem!
Mégvalami?..
Chaser Vegyél '-e' -t.
[Szerkesztve]

Igen kissé sikerült túlbonyolítani a problémát
A dolog úgy történik ahogy Tibiajax kolléga írja: nincs mindig 2x indulás!!!
Az tizta is, hogy jobban felszerelt, csak régebbi chippel. akkor inkább gyengébben felszerlet ip35 lap a részemről
#548 Tibiajax: ha ip35 lesz és abit, akkor E lesz az tuttti, legalább lesz egy csóró E-s is a totyikban
#549 m4rc!: a kivételek meg erősítik a szabályt, pl XaraX...