Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#451) Rusher válasza bim (#450) üzenetére

Rusher
(őstag)

Igen ez is benne van de itt azért egy csővel több van :DDD ami gondolom azért számít még egy picit..... ;)

葉問

(#452) rob210

rob210
(PH! kedvence)

Én most készülök lapot venni, mert az asus p5k-val megtelt a púpom.
Valami alternatívát tudtok mondani?
Nekem fontos a tuning!!!
Tehát szerintetek melyiklapoit vegyem meg?
Giga ip35 ds4
Abit ip35-e
Abit ip35-pro

Tudom nem egy árkategória.
De ha nem sokban külömbözik és ért itt már el valaki komoly tuning eredményt egy ip35-e vel akkor nem venném meg a full heatpipe hűtésű prot mert az ugy is lejön róla, a víz miatt:)
:R

Garantált fogyasztás csökkentő benzines és diesel autókhoz egyaránt, 150 napos pénz visszafizetési garanciával! (érdeklődj privátban)

(#453) Gorneck23 válasza rob210 (#452) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

DS4 eredmény a tuning menübe: [link]

IP35-E nem nagyon ajánlott...kb, mint az S3...alap lap nagyon...
IP35-be haveron nem tudta hozni azokat a beállításokat amit S3-as lapba simán...sztem csak finomhangolni kéne...

Amúgy azonos beállításokkal a lapok uazt tudják...marad a felszereltség elrendezés alapján történő választás...

(#454) SteeWe válasza rob210 (#452) üzenetére

SteeWe
(fanatikus tag)

Ahogy olvasgattam az ip35-e felejtős, azt irják gyengébben muzsikál tuning esetén. Bár nem igazán értem miért, mert kb. ua. mint az ip35, nem hiszem hogy a kondik meg a hítpájp annyit számítana...

(#455) albertz válasza rob210 (#452) üzenetére

albertz
(lelkes újonc)

Egy sorstárs! :C Nekem is tele lett a hócipőm az Asus P5K-val.

Én most egy Abit ip35-öt vagy ennek Pro verzióját fogom venni, bár azt egy kissé drágállom a simához képest.

(#456) m4rc! válasza SteeWe (#454) üzenetére

m4rc!
(őstag)

Nekem sima IP35-om, jelenleg 450-es FSB-n megy NB alapfesszel (lehet picit mehetne feljebb is), kis feszemelessel el lehetne jutni sztem olyan 470-ig biztos (nekem itt kifagyott a vinfos alapfeszen). Ma megnezem mi a legvege a tuningnak +0,1 v 0,2 NB feszemelesel.

Picit sok a feszemeles szo.. mind1 :DDD

Ezt rob210-nek szantam..mind1

[Szerkesztve]

"We are analog players in a digital wold"

(#457) rob210 válasza m4rc! (#456) üzenetére

rob210
(PH! kedvence)

Nem mindeyg és várom az eredményeket.
Bár most hajlok egy ds4 es felé mert ajánlatom is van rá.:)

Garantált fogyasztás csökkentő benzines és diesel autókhoz egyaránt, 150 napos pénz visszafizetési garanciával! (érdeklődj privátban)

(#458) Tibiajax válasza rob210 (#457) üzenetére

Tibiajax
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Én az ip35pro mellé teszek egy voksot, bár neked vized lesz, ez esetben a simát ajánlom. Ahogy Gorneck mondta, elrendezés, szimpátia és esetleges árkülönbség dönthet csak, mindkét lap nagyon jol tuningolható. Bár ha a tunning igazábol fontos ennyire neked, akkor mégiscsak a pro lenne az igazi, (szerintem az a legjobb a teljes ip35-mezönyben most) lehetnek még apro belső különbségek, amikröl mi nem tudunk.. ;]

SuperOnyx™ DLP™ light engine

(#459) rob210 válasza Tibiajax (#458) üzenetére

rob210
(PH! kedvence)

Hajlik a szívem a giga ds4ese felé.:)
De a pro is nagyon bejön.
Már csak az ár lesz a döntő attól tartok.
:C

(#460) m4rc! válasza rob210 (#457) üzenetére

m4rc!
(őstag)

Hath úgy néz ki elhamarkodott kijelentést tettem.. :(
Hiába emeltem akármilyen feszt akármennyivel 450 fölé az Istennek se tudtam menni, mondjuk azt nem tudom, hogy ez a lap végső korlátja-e vagypedig a procim FSB-limites..

(#461) Tibiajax válasza m4rc! (#460) üzenetére

Tibiajax
(PH! addikt)
LOGOUT blog

szvsz proci lesz az. Nálam a 490-es fsb gond nélkül elérhető, alapfeszen. Más kérdés, hogy ott a procim plafonja.. :(((

(#462) m4rc! válasza Tibiajax (#461) üzenetére

m4rc!
(őstag)

Hath lehetséges...mind1, szeptember környékén úgyis le akartam cserélni, mondjuk egy 6550-re ;]

(#463) Tibiajax válasza m4rc! (#462) üzenetére

Tibiajax
(PH! addikt)
LOGOUT blog

6850. Ne add alább.
:P

(#464) albertz

albertz
(lelkes újonc)

Most már én is bajban vagyok.

''Fennmaradt a rostán'' az Abit IP35 sima vagy Pro és a Gigabyte P35 DS4
Viszont most nézve a specifikációt, a gigán jobb a hangchip + optikai kimenet.
Árban a két Abit között van.

(#465) Tibiajax válasza albertz (#464) üzenetére

Tibiajax
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Miért is jobb az az optikai kimenet??.. :U

(#466) albertz válasza Tibiajax (#465) üzenetére

albertz
(lelkes újonc)

Nem tekergőzik kábelrengeteg a gép és az erősítő között.

(#467) albertz

albertz
(lelkes újonc)

Csak vicc volt :R

Speciel az én erősítőm csak optikán tudja fogadni a külső jeleket. Érdekes, de ez van...

(#468) Tibiajax válasza albertz (#467) üzenetére

Tibiajax
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Jó, hule vagyok, másképp értelmeztem a mondatot. Tehát, jobb rajta a hangchip (kicsivel, talán..) és van rajta még optikai kimenet is. Jah.
ip35pro-on van opti ki- és bemenet is.. ;] :R

IP35Pro-rol sokminden, hozzávalók, fűszerek.. [link]

(#469) albertz válasza Tibiajax (#468) üzenetére

albertz
(lelkes újonc)

Csak sajna egy tizessel több... :O

(#470) Tibiajax válasza albertz (#469) üzenetére

Tibiajax
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Figyelj. Én úgy vagyok ma már ezzel, hogy a lap az egyik, ha nem a legfontosabb dolog egy gépben, egy rendszer alapja. Én inkább várok még egy hónapot, de a lehető legjobbat veszem meg, vagy azt, amiröl tudom, hogy a legjobb, de pont most még éppen nem tudom megvenni. Inkább akkor várok még egy keveset, de megéri, mindenképp. Nyugalommal tölt el, és örömet leled majd benne (remélhetőleg). Én most igy jártam a pro-val, 2 lapot végigszenvedtem elötte, de most már rendben vagyok.

(#471) albertz válasza Tibiajax (#470) üzenetére

albertz
(lelkes újonc)

Majd látom, végülis 2-3 hét múlva szeretném megvenni, amikor már érezhető lesz nálunk is az Intel árcsökkenése.

(#472) Agyzuzo

Agyzuzo
(PH! addikt)

IP35 Pro guruktól kérdezném: Pro deszkában E6600-as procim van és 400-as FSB-nél az XP be se tölt, megáll a logónál (9-8-7-es szorzókkal is), 350-en so-so, igazából most 334-en van, azon még úgy-ahogy stabil. Kifogtam egy gyengusz procit, vagy nem kap elég feszt az istenadta?
VCore betonstabilan áll 1.35-ön, DDR2 meg 1.8-on.

(#473) éN79 válasza Agyzuzo (#472) üzenetére

éN79
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem vagyok IP35 PRO guru, de a DDR2 feszültség hogyhogy ilyen alacsony? Mennyin járatod a ramokat? :U

(#474) m4rc! válasza Agyzuzo (#472) üzenetére

m4rc!
(őstag)

Hath nekem ugyan nem pro deszkám van, de mindenféle feszemelés nélkül viszi a 450-et is, itt Tibiajax kolégának meg a 490-et (neki pro verzió van), úgyhogy én inkább a procira tippelnék.
Más: látom HIS 1950pro-d van, mennyire melexik az a kari? és mennyit megy? esetleg tuning? vagy alapórajeles Markokat tudnál adni?

[Szerkesztve]

(#475) Agyzuzo válasza éN79 (#473) üzenetére

Agyzuzo
(PH! addikt)

Megmondom őszintén, a BIOS-ban csak az FSB-szorzó értékekkel játszottam, a többi Auto-n maradt... Mennyinek kéne lennie? Amúgy a RAM-ot nem húzom, 800Mhz-es és 804 körül jár, szóval úgy osztottam le az FSB-értéket, hogy ne legyen túljáratva a RAM.

(#476) Agyzuzo válasza m4rc! (#474) üzenetére

Agyzuzo
(PH! addikt)

Az még a régi konfig, csak nem frissítettem még. Egyelőre egy X300-as van a gépben, csak hogy lássak, jövő héten jön egy MSI 1950XTX bele. Amúgy semmi nincs húzva, kizárólag a proci. VGA-t, RAM-okat sose csesztetem. Fura azért, hogy már a 400 is így megfekteti... :-\

Szerk: sőt, először 400-on ki is kapcsolt a gép és visszaállította az FSB-t 266-ra. A szorzót 8-ra levéve indult csak el, de az XP már nem jött be...

[Szerkesztve]

(#477) éN79 válasza Agyzuzo (#475) üzenetére

éN79
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ettől függetlenül lehet érdemes lenne egy kicsit több fesszel megkínálni a ramokat (1.9-2.0V). Az időzítések gondolom SPD-n vannak. Nem kizárt hogy kifogtál egy kevésbé tuningolható procid, de azért ennek nem túl nagy az esélye.
+ az 1.35V a 8x400-hoz és a 9x400-hoz elég valószínű, hogy kevés. Tudtommal ilyen sebességhez bios-ban 1.5V-ot is be szoktak állítani, ha azon stabil, akkor megkeresik az ''alját''.

[Szerkesztve]

(#478) Agyzuzo válasza éN79 (#477) üzenetére

Agyzuzo
(PH! addikt)

Hmm, a 2V a DDR2-nek nem túl sok még? Lehet első lépésben próbálok adni a procnak 1.45V-t. Igazából a 400-as FSB-vel én már bőven elégedett lennék, de már a 380 környékivel is. Csak a voltokkal egyelőre nem mertem játszani, azt hittem az Auto opció feljebb nyomja, ha úgy látja szükségét. :) RAM-ok SPD-n vannak, de jól ismerte fel CPU-Z ugyanazokat az értékeket adta meg a latency-kre mint ami a RAM-ra is rá van ragasztva, azért nem is foglalkoztam vele, RAM-ot nem szeretnék tuningolni, nem akarok stabilitási gondokat.

(#479) Agyzuzo

Agyzuzo
(PH! addikt)

Még egy kérdés: ORTHOS-szal tesztelem a proci stabilitását. Mit kéne tapasztalnom, ha instabil? Mert megy-megy, de olyan különösebb szövegeket nem írkál ki...

(#480) éN79 válasza Agyzuzo (#478) üzenetére

éN79
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Geil Ultrád van? Annak a működési feszültsége 2.1V, a gyári határértékek pedig 1.8-2.3V közötti értékek, tehát nyugodtan adjál neki feszt, de a működésit legalább. Nekem voltak ultráim, 2.3V-on már melegszenek, de ettől még stabilak.
A procinak is adj az elején kicsit többet. Ha 1.5V-on és fesszel megtámogatott ramokkal se indul rendesen, akkor legalább tudod hogy nem érdemes eröltetned a dolgot.

MCH és ICHIO (ha van nálatok ilyen) esetén is nyugodtan adhatsz egy-egy egységnyi többlet feszt, bár ez elvileg nem szükséges egyáltalán.

Orthos: ha hibát talál, akkor annak a ''magnak'' a képernyője elkezd szigorú pirosan villogni meg sípolni az egész, és kiírja hogy hibát talált, magyarul nem stabil a dolog.

[Szerkesztve]

(#481) Agyzuzo válasza éN79 (#480) üzenetére

Agyzuzo
(PH! addikt)

Köszi a tippeket/infókat, akkor játszom egy kicsit a feszültségekkel és meglátjuk, mit bír a paripa. :)

(#482) Agyzuzo válasza éN79 (#480) üzenetére

Agyzuzo
(PH! addikt)

Hát, semmi jó nem sült ki a dologból... :-\
Feltoltam a procit 1.50-re, a RAM-ot 2.1V-re, az FSB-t 400-ra a szorzó maradt 9-en, a gép kikapcsolt, majd mikor bekapcsoltam visszaállt eredetire...
Levettem a szorzót 8-ra, XP logó-nál reset...
Levettem az FSB-t 380-ra, az XP az ''Üdvözöljük'' feliratnál dobott egy reset-t...
350-el még épp-hogy stabil, szóval inkább visszavettem 334-re, mert úgy egy napot is futott már Orthos-szal és nem sípolt meg jelzett hibát. A proci ilyen gyengusz lenne? Vagy érdemesebb lesz majd egy későbbi BIOS-szal újra próbálkozni?

(#483) éN79 válasza Agyzuzo (#482) üzenetére

éN79
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem hiszem hogy a lapod nem bírná a magas (a 400 amúgy sem magas) FSB-t, lévén itt mindenkinek szépen muszikál a lap. Ha a procit még alacsonyabb szorzóra rakod (7, 6) és úgy se megy a 400-as FSB, akkor vélhetően a procid FSB limitált, és azzal semmit nem fogsz tudni tenni. MAX még azt nézheted meg, hogyha a fícsöröket (C1E meg társai) kikapcsolod... de nálam ezek kikapcsolása se hozott eredményt..., az enyém 7x430 környékén még eljut az XP-ig, be is tölt, de az ORthos már hibázik nagyon hamar, így hagyom 7x400-on.

(#484) Agyzuzo válasza éN79 (#483) üzenetére

Agyzuzo
(PH! addikt)

És ennyire limitált lenne, hogy még a 7x380 is bereseteli a Win-t ilyen feszekkel? :F

(#485) Agyzuzo válasza éN79 (#483) üzenetére

Agyzuzo
(PH! addikt)

Tényleg, mennyit érdemes futtatni az Orthos-t? Tehát pl. ha 4-5 óra alatt nem hibázik akkor valószínű, hogy később se fog?

(#486) éN79 válasza Agyzuzo (#484) üzenetére

éN79
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ha a ram 800 körül megy, a lap nem számít igazán antituningnak, akkor igazándiból csak a proci maradhat mint korlátozó tényező :U , nem jellemző, de ezekszerint kifogtál egy kevésbé tuningosat. Talán a 2140/2160-as prociknál is van olyan jópár esetben, hogy 360-380 környékén fsb wall-ba űtköznek... :U

Orthos: én 1-2 órát szoktam max, ha addig hibátlan akkor többnyire megnyugszok, a fanatikusok esküsznek arra, hogy legalább annyit kell, amennyit te is futtattad (4-5 óra), mert tényleg van hogy ennyi idő után hibázik, van aki meg egy napot is hagyja futni.
Én úgy vagyok vele, hogy a dúrva hibákat már igen hamar kidobja (pár sec v. min), ha órákat megy, már nagyon rossz nem lehet.

[Szerkesztve]

(#487) Agyzuzo válasza éN79 (#486) üzenetére

Agyzuzo
(PH! addikt)

Akkor lehet maradok a 334-es FSB-nél. 350-el is futtattam 10 percet és nem hibázott, viszont a RAM jóval 800Mhz alatt ment úgy... 360-at nem néztem, de a 380 már egyértelmű bukta. :( Érdemesebb amúgy az FSB-t feljebb piszkálni még olyan áron is, hogy a RAM kicsit lassabban megy?

(#488) éN79 válasza Agyzuzo (#487) üzenetére

éN79
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A ramod egyáltalán nem egy rossz darab, hacsak az ''sem'' antituning. Volt ilyenem. 1000 CL5-öt vitte, igaz ehhez 2.3V kellett, de még mindíg a gyári értéken belül voltam ugyebár.
A strap/FSB/ram freq (533-667-800) trióból próbálj olyat keresni, ami felülről van közel a 800-hoz. Ennél a lapnál nem írja ki a várható ramsebességet egyből miután változtatod a különböző beállításokat a biosban? (estimated new dram clock, ami az AB9-ben a DRAM spec. /CPU:DRAM/ mező alatt van).

pl ez az fsb wall-ra: [link]

[Szerkesztve]

(#489) Agyzuzo válasza éN79 (#488) üzenetére

Agyzuzo
(PH! addikt)

Dehogynem. 350-nél ha jól emlékszem 875 környékén volt, 380-nál meg vagy 760 vagy 950 (osztótól függően).

(#490) Agyzuzo válasza éN79 (#488) üzenetére

Agyzuzo
(PH! addikt)

Enyém is márciusi, F6 steppinges de ez nekem nem sokat mond. :-\

(#491) éN79 válasza Agyzuzo (#489) üzenetére

éN79
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Tény hogy jobban járnál a 950-nel, de szerintem a 875 is bőven elég már, annál maradnék, azaz a 350-es FSB-nél, és ez ugyebár 9-es szorzóval, tehát ha jól gondolom akkor a procid 3150-en jár? Az azért nem rossz szvsz. Ramok 875-ön SPD szerint CL4?

Azt a linket csak azért adtam, hogy lásd vannak procik, ahol egyszerűen akárhogy csökkented a szorzót, az FSB emeléset nem bírják (mellesleg mindegyik proci ilyen, csak éppen van amelyik simán bírja 500 környékén is).

(#492) XaraX válasza m4rc! (#456) üzenetére

XaraX
(PH! addikt)

Sima IP35-el sincs semmi gond szvsz tuning szempontjából.
[link]
Nem kell hozzá feszt emelni a lapnak,ennyit megy simán.
Aztán,hogy hol a vége,nem tudom..

(#493) Tibiajax

Tibiajax
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Agyzuzo. Lap tuti oké. Ram v proci lesz a ludas. A ramokat állitsd 1:1 -arányra, akkor 400-assal ugye 800-on fognak menni, azt kell h tudják, feszt 2.1-et állits nekik.
Procidat hagyd alapfeszen, és ugy nézd meg a 400-at 7-es v 8-as szorzoval , mindenfajta cpu-feature legyen kikapcsolva! Ha nem megy, akkor procid kaka tunning szempontbol, sajna.
Ugyanis ennyit gyak.minden 6600-osnak kell mennie, 2800-at, 400-as fsb-vel. Amennyiben neked ezzel igy nem áll fel az xp, akkor kifogtál egy gyenge cpu-t. :(
Esetleg adj neki ugyanez beállitás mellet +1.0V-ot, hátha ugy. Ha ugy sem, akkor sajnos le kell vinned az fsb-t, és magas szorzoval használnod.. :(

(#494) Agyzuzo válasza Tibiajax (#493) üzenetére

Agyzuzo
(PH! addikt)

Ha végigolvasod a HSZ-emet, pont ezt csináltam végig és sajna trágya a procom tuning-szempontból. 1.5V-n is beresetel az XP még 380-as FSB-nél is, 7-es szorzónál! 360-ig stabil, bárhogy is erőlködök. :( RAM nincs túlhajtva, 800Mhz-en megy, mikor feltoltam az FSB-t akkor meg direkt visszább vettem, tehát 720-760 körül ment a nagyobb FSB esetében, direkt azért, hogy ki tudjam zárni a dologból. Akinek megy 400-as FSB-vel vagy felette az pls nézze már meg, milyen steppinges a procija. Az enyém F6-os.

(#495) Agyzuzo

Agyzuzo
(PH! addikt)

Ahogy olvasgatom a külföldi fórumokat, úgy látom ez a 6-os stepping másnak se nagyon jött be... 350-360 körül van a plafon mindenhol. Így jártam. :(

(#496) Tibiajax válasza Agyzuzo (#494) üzenetére

Tibiajax
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ha végigolvasod a hszeket, láthatod az én hozzászolásomat is, ahol szintén láthatsz egy cpuz képet is. Ott pedig felrémlik, hogy bizony nem egyforma procink van. #384-as hsz, egyébként..
Ennyire steppingfüggök a 6600-osok, ez szomorú, tunnig szempontjábiol, legalábbis..

(#497) Csapi007

Csapi007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hello
Ezek a lapok támogatják az 1066-os RAM-okat?
Is mi a külömbség a sima és az E között?

"Csak úgy mondom"

(#498) Agyzuzo válasza Csapi007 (#497) üzenetére

Agyzuzo
(PH! addikt)

Az E lepusztultabb (nem javallott), gyengébb rajta a hűtés, az alkatrészek.
Támogatja az 1066-os RAM-okat.

(#499) Agyzuzo válasza Tibiajax (#496) üzenetére

Agyzuzo
(PH! addikt)

Na basszus, most már tényleg nem vágom... A kép alapján neked is F6 steppinges procid van, mégis röhögve megy majdnem 500-as FSB-n.

El van átkozva a procim. :DDD

(#500) m4rc! válasza XaraX (#492) üzenetére

m4rc!
(őstag)

Igen, azóta már elég valószínű, hogy a procim nem bír 450-nél többet.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.