Igen ez is benne van de itt azért egy csővel több van
ami gondolom azért számít még egy picit..... 
葉問

Igen ez is benne van de itt azért egy csővel több van
ami gondolom azért számít még egy picit..... 
葉問

Én most készülök lapot venni, mert az asus p5k-val megtelt a púpom.
Valami alternatívát tudtok mondani?
Nekem fontos a tuning!!!
Tehát szerintetek melyiklapoit vegyem meg?
Giga ip35 ds4
Abit ip35-e
Abit ip35-pro
Tudom nem egy árkategória.
De ha nem sokban külömbözik és ért itt már el valaki komoly tuning eredményt egy ip35-e vel akkor nem venném meg a full heatpipe hűtésű prot mert az ugy is lejön róla, a víz miatt

Garantált fogyasztás csökkentő benzines és diesel autókhoz egyaránt, 150 napos pénz visszafizetési garanciával! (érdeklődj privátban)
DS4 eredmény a tuning menübe: [link]
IP35-E nem nagyon ajánlott...kb, mint az S3...alap lap nagyon...
IP35-be haveron nem tudta hozni azokat a beállításokat amit S3-as lapba simán...sztem csak finomhangolni kéne...
Amúgy azonos beállításokkal a lapok uazt tudják...marad a felszereltség elrendezés alapján történő választás...

Ahogy olvasgattam az ip35-e felejtős, azt irják gyengébben muzsikál tuning esetén. Bár nem igazán értem miért, mert kb. ua. mint az ip35, nem hiszem hogy a kondik meg a hítpájp annyit számítana...

Egy sorstárs!
Nekem is tele lett a hócipőm az Asus P5K-val.
Én most egy Abit ip35-öt vagy ennek Pro verzióját fogom venni, bár azt egy kissé drágállom a simához képest.

Nekem sima IP35-om, jelenleg 450-es FSB-n megy NB alapfesszel (lehet picit mehetne feljebb is), kis feszemelessel el lehetne jutni sztem olyan 470-ig biztos (nekem itt kifagyott a vinfos alapfeszen). Ma megnezem mi a legvege a tuningnak +0,1 v 0,2 NB feszemelesel.
Picit sok a feszemeles szo.. mind1 
Ezt rob210-nek szantam..mind1
[Szerkesztve]
"We are analog players in a digital wold"

Nem mindeyg és várom az eredményeket.
Bár most hajlok egy ds4 es felé mert ajánlatom is van rá.
Garantált fogyasztás csökkentő benzines és diesel autókhoz egyaránt, 150 napos pénz visszafizetési garanciával! (érdeklődj privátban)
Én az ip35pro mellé teszek egy voksot, bár neked vized lesz, ez esetben a simát ajánlom. Ahogy Gorneck mondta, elrendezés, szimpátia és esetleges árkülönbség dönthet csak, mindkét lap nagyon jol tuningolható. Bár ha a tunning igazábol fontos ennyire neked, akkor mégiscsak a pro lenne az igazi, (szerintem az a legjobb a teljes ip35-mezönyben most) lehetnek még apro belső különbségek, amikröl mi nem tudunk.. ![;]](/dl/s/v1.gif)
SuperOnyx™ DLP™ light engine

Hajlik a szívem a giga ds4ese felé.
De a pro is nagyon bejön.
Már csak az ár lesz a döntő attól tartok.

Hath úgy néz ki elhamarkodott kijelentést tettem.. 
Hiába emeltem akármilyen feszt akármennyivel 450 fölé az Istennek se tudtam menni, mondjuk azt nem tudom, hogy ez a lap végső korlátja-e vagypedig a procim FSB-limites..
szvsz proci lesz az. Nálam a 490-es fsb gond nélkül elérhető, alapfeszen. Más kérdés, hogy ott a procim plafonja.. 

Hath lehetséges...mind1, szeptember környékén úgyis le akartam cserélni, mondjuk egy 6550-re ![;]](/dl/s/v1.gif)
6850. Ne add alább.

Most már én is bajban vagyok.
''Fennmaradt a rostán'' az Abit IP35 sima vagy Pro és a Gigabyte P35 DS4
Viszont most nézve a specifikációt, a gigán jobb a hangchip + optikai kimenet.
Árban a két Abit között van.
Miért is jobb az az optikai kimenet??.. 

Nem tekergőzik kábelrengeteg a gép és az erősítő között.

Csak vicc volt 
Speciel az én erősítőm csak optikán tudja fogadni a külső jeleket. Érdekes, de ez van...
Jó, hule vagyok, másképp értelmeztem a mondatot. Tehát, jobb rajta a hangchip (kicsivel, talán..) és van rajta még optikai kimenet is. Jah.
ip35pro-on van opti ki- és bemenet is..

IP35Pro-rol sokminden, hozzávalók, fűszerek.. [link]

Csak sajna egy tizessel több... 
Figyelj. Én úgy vagyok ma már ezzel, hogy a lap az egyik, ha nem a legfontosabb dolog egy gépben, egy rendszer alapja. Én inkább várok még egy hónapot, de a lehető legjobbat veszem meg, vagy azt, amiröl tudom, hogy a legjobb, de pont most még éppen nem tudom megvenni. Inkább akkor várok még egy keveset, de megéri, mindenképp. Nyugalommal tölt el, és örömet leled majd benne (remélhetőleg). Én most igy jártam a pro-val, 2 lapot végigszenvedtem elötte, de most már rendben vagyok.

Majd látom, végülis 2-3 hét múlva szeretném megvenni, amikor már érezhető lesz nálunk is az Intel árcsökkenése.

IP35 Pro guruktól kérdezném: Pro deszkában E6600-as procim van és 400-as FSB-nél az XP be se tölt, megáll a logónál (9-8-7-es szorzókkal is), 350-en so-so, igazából most 334-en van, azon még úgy-ahogy stabil. Kifogtam egy gyengusz procit, vagy nem kap elég feszt az istenadta?
VCore betonstabilan áll 1.35-ön, DDR2 meg 1.8-on.
Nem vagyok IP35 PRO guru, de a DDR2 feszültség hogyhogy ilyen alacsony? Mennyin járatod a ramokat? 

Hath nekem ugyan nem pro deszkám van, de mindenféle feszemelés nélkül viszi a 450-et is, itt Tibiajax kolégának meg a 490-et (neki pro verzió van), úgyhogy én inkább a procira tippelnék.
Más: látom HIS 1950pro-d van, mennyire melexik az a kari? és mennyit megy? esetleg tuning? vagy alapórajeles Markokat tudnál adni?
[Szerkesztve]

Megmondom őszintén, a BIOS-ban csak az FSB-szorzó értékekkel játszottam, a többi Auto-n maradt... Mennyinek kéne lennie? Amúgy a RAM-ot nem húzom, 800Mhz-es és 804 körül jár, szóval úgy osztottam le az FSB-értéket, hogy ne legyen túljáratva a RAM.

Az még a régi konfig, csak nem frissítettem még. Egyelőre egy X300-as van a gépben, csak hogy lássak, jövő héten jön egy MSI 1950XTX bele. Amúgy semmi nincs húzva, kizárólag a proci. VGA-t, RAM-okat sose csesztetem. Fura azért, hogy már a 400 is így megfekteti... :-\
Szerk: sőt, először 400-on ki is kapcsolt a gép és visszaállította az FSB-t 266-ra. A szorzót 8-ra levéve indult csak el, de az XP már nem jött be...
[Szerkesztve]
Ettől függetlenül lehet érdemes lenne egy kicsit több fesszel megkínálni a ramokat (1.9-2.0V). Az időzítések gondolom SPD-n vannak. Nem kizárt hogy kifogtál egy kevésbé tuningolható procid, de azért ennek nem túl nagy az esélye.
+ az 1.35V a 8x400-hoz és a 9x400-hoz elég valószínű, hogy kevés. Tudtommal ilyen sebességhez bios-ban 1.5V-ot is be szoktak állítani, ha azon stabil, akkor megkeresik az ''alját''.
[Szerkesztve]

Hmm, a 2V a DDR2-nek nem túl sok még? Lehet első lépésben próbálok adni a procnak 1.45V-t. Igazából a 400-as FSB-vel én már bőven elégedett lennék, de már a 380 környékivel is. Csak a voltokkal egyelőre nem mertem játszani, azt hittem az Auto opció feljebb nyomja, ha úgy látja szükségét.
RAM-ok SPD-n vannak, de jól ismerte fel CPU-Z ugyanazokat az értékeket adta meg a latency-kre mint ami a RAM-ra is rá van ragasztva, azért nem is foglalkoztam vele, RAM-ot nem szeretnék tuningolni, nem akarok stabilitási gondokat.

Még egy kérdés: ORTHOS-szal tesztelem a proci stabilitását. Mit kéne tapasztalnom, ha instabil? Mert megy-megy, de olyan különösebb szövegeket nem írkál ki...
Geil Ultrád van? Annak a működési feszültsége 2.1V, a gyári határértékek pedig 1.8-2.3V közötti értékek, tehát nyugodtan adjál neki feszt, de a működésit legalább. Nekem voltak ultráim, 2.3V-on már melegszenek, de ettől még stabilak.
A procinak is adj az elején kicsit többet. Ha 1.5V-on és fesszel megtámogatott ramokkal se indul rendesen, akkor legalább tudod hogy nem érdemes eröltetned a dolgot.
MCH és ICHIO (ha van nálatok ilyen) esetén is nyugodtan adhatsz egy-egy egységnyi többlet feszt, bár ez elvileg nem szükséges egyáltalán.
Orthos: ha hibát talál, akkor annak a ''magnak'' a képernyője elkezd szigorú pirosan villogni meg sípolni az egész, és kiírja hogy hibát talált, magyarul nem stabil a dolog.
[Szerkesztve]

Köszi a tippeket/infókat, akkor játszom egy kicsit a feszültségekkel és meglátjuk, mit bír a paripa. 

Hát, semmi jó nem sült ki a dologból... :-\
Feltoltam a procit 1.50-re, a RAM-ot 2.1V-re, az FSB-t 400-ra a szorzó maradt 9-en, a gép kikapcsolt, majd mikor bekapcsoltam visszaállt eredetire...
Levettem a szorzót 8-ra, XP logó-nál reset...
Levettem az FSB-t 380-ra, az XP az ''Üdvözöljük'' feliratnál dobott egy reset-t...
350-el még épp-hogy stabil, szóval inkább visszavettem 334-re, mert úgy egy napot is futott már Orthos-szal és nem sípolt meg jelzett hibát. A proci ilyen gyengusz lenne? Vagy érdemesebb lesz majd egy későbbi BIOS-szal újra próbálkozni?
Nem hiszem hogy a lapod nem bírná a magas (a 400 amúgy sem magas) FSB-t, lévén itt mindenkinek szépen muszikál a lap. Ha a procit még alacsonyabb szorzóra rakod (7, 6) és úgy se megy a 400-as FSB, akkor vélhetően a procid FSB limitált, és azzal semmit nem fogsz tudni tenni. MAX még azt nézheted meg, hogyha a fícsöröket (C1E meg társai) kikapcsolod... de nálam ezek kikapcsolása se hozott eredményt..., az enyém 7x430 környékén még eljut az XP-ig, be is tölt, de az ORthos már hibázik nagyon hamar, így hagyom 7x400-on.

És ennyire limitált lenne, hogy még a 7x380 is bereseteli a Win-t ilyen feszekkel? 

Tényleg, mennyit érdemes futtatni az Orthos-t? Tehát pl. ha 4-5 óra alatt nem hibázik akkor valószínű, hogy később se fog?
Ha a ram 800 körül megy, a lap nem számít igazán antituningnak, akkor igazándiból csak a proci maradhat mint korlátozó tényező
, nem jellemző, de ezekszerint kifogtál egy kevésbé tuningosat. Talán a 2140/2160-as prociknál is van olyan jópár esetben, hogy 360-380 környékén fsb wall-ba űtköznek... 
Orthos: én 1-2 órát szoktam max, ha addig hibátlan akkor többnyire megnyugszok, a fanatikusok esküsznek arra, hogy legalább annyit kell, amennyit te is futtattad (4-5 óra), mert tényleg van hogy ennyi idő után hibázik, van aki meg egy napot is hagyja futni.
Én úgy vagyok vele, hogy a dúrva hibákat már igen hamar kidobja (pár sec v. min), ha órákat megy, már nagyon rossz nem lehet.
[Szerkesztve]

Akkor lehet maradok a 334-es FSB-nél. 350-el is futtattam 10 percet és nem hibázott, viszont a RAM jóval 800Mhz alatt ment úgy... 360-at nem néztem, de a 380 már egyértelmű bukta.
Érdemesebb amúgy az FSB-t feljebb piszkálni még olyan áron is, hogy a RAM kicsit lassabban megy?
A ramod egyáltalán nem egy rossz darab, hacsak az ''sem'' antituning. Volt ilyenem. 1000 CL5-öt vitte, igaz ehhez 2.3V kellett, de még mindíg a gyári értéken belül voltam ugyebár.
A strap/FSB/ram freq (533-667-800) trióból próbálj olyat keresni, ami felülről van közel a 800-hoz. Ennél a lapnál nem írja ki a várható ramsebességet egyből miután változtatod a különböző beállításokat a biosban? (estimated new dram clock, ami az AB9-ben a DRAM spec. /CPU
RAM/ mező alatt van).
pl ez az fsb wall-ra: [link]
[Szerkesztve]

Dehogynem. 350-nél ha jól emlékszem 875 környékén volt, 380-nál meg vagy 760 vagy 950 (osztótól függően).

Enyém is márciusi, F6 steppinges de ez nekem nem sokat mond. :-\
Tény hogy jobban járnál a 950-nel, de szerintem a 875 is bőven elég már, annál maradnék, azaz a 350-es FSB-nél, és ez ugyebár 9-es szorzóval, tehát ha jól gondolom akkor a procid 3150-en jár? Az azért nem rossz szvsz. Ramok 875-ön SPD szerint CL4?
Azt a linket csak azért adtam, hogy lásd vannak procik, ahol egyszerűen akárhogy csökkented a szorzót, az FSB emeléset nem bírják (mellesleg mindegyik proci ilyen, csak éppen van amelyik simán bírja 500 környékén is).

Sima IP35-el sincs semmi gond szvsz tuning szempontjából.
[link]
Nem kell hozzá feszt emelni a lapnak,ennyit megy simán.
Aztán,hogy hol a vége,nem tudom..
Agyzuzo. Lap tuti oké. Ram v proci lesz a ludas. A ramokat állitsd 1:1 -arányra, akkor 400-assal ugye 800-on fognak menni, azt kell h tudják, feszt 2.1-et állits nekik.
Procidat hagyd alapfeszen, és ugy nézd meg a 400-at 7-es v 8-as szorzoval , mindenfajta cpu-feature legyen kikapcsolva! Ha nem megy, akkor procid kaka tunning szempontbol, sajna.
Ugyanis ennyit gyak.minden 6600-osnak kell mennie, 2800-at, 400-as fsb-vel. Amennyiben neked ezzel igy nem áll fel az xp, akkor kifogtál egy gyenge cpu-t. 
Esetleg adj neki ugyanez beállitás mellet +1.0V-ot, hátha ugy. Ha ugy sem, akkor sajnos le kell vinned az fsb-t, és magas szorzoval használnod.. 

Ha végigolvasod a HSZ-emet, pont ezt csináltam végig és sajna trágya a procom tuning-szempontból. 1.5V-n is beresetel az XP még 380-as FSB-nél is, 7-es szorzónál! 360-ig stabil, bárhogy is erőlködök.
RAM nincs túlhajtva, 800Mhz-en megy, mikor feltoltam az FSB-t akkor meg direkt visszább vettem, tehát 720-760 körül ment a nagyobb FSB esetében, direkt azért, hogy ki tudjam zárni a dologból. Akinek megy 400-as FSB-vel vagy felette az pls nézze már meg, milyen steppinges a procija. Az enyém F6-os.

Ahogy olvasgatom a külföldi fórumokat, úgy látom ez a 6-os stepping másnak se nagyon jött be... 350-360 körül van a plafon mindenhol. Így jártam. 
Ha végigolvasod a hszeket, láthatod az én hozzászolásomat is, ahol szintén láthatsz egy cpuz képet is. Ott pedig felrémlik, hogy bizony nem egyforma procink van. #384-as hsz, egyébként..
Ennyire steppingfüggök a 6600-osok, ez szomorú, tunnig szempontjábiol, legalábbis..
Hello
Ezek a lapok támogatják az 1066-os RAM-okat?
Is mi a külömbség a sima és az E között?
"Csak úgy mondom"

Az E lepusztultabb (nem javallott), gyengébb rajta a hűtés, az alkatrészek.
Támogatja az 1066-os RAM-okat.

Na basszus, most már tényleg nem vágom... A kép alapján neked is F6 steppinges procid van, mégis röhögve megy majdnem 500-as FSB-n.
El van átkozva a procim.