Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#401) albertz

albertz
(lelkes újonc)

Sziasztok!

Egy ilyen lapot néztem ki magamnak, eddig egyik Abit deszkámmal sem volt gondom.

Egy CoolerMaster Gemin II el fog férni rajta? :F

http://www.hi-techreviews.com/Joomla/content/view/3398/27/

(#402) Gorneck23 válasza albertz (#401) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Mit akarsz ezzel hűteni?

Igen jók.

[Szerkesztve]

(#403) albertz

albertz
(lelkes újonc)

Ja!

És Kingmax 1066 MHz-es RAM-ok is jók lesznek bele? (support 677/800 Mhz)

(#404) albertz válasza Gorneck23 (#402) üzenetére

albertz
(lelkes újonc)

Mindent. Proci, memóriák, egyéb alaplapi elemek.

Tán nem túl nagy? :)

(#405) Gorneck23 válasza albertz (#404) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Fele ekkora is elég fele ennyiért...

1066 kingmax sok fesztől meg csak hibázik, ha olyat fogsz ki...amilyen feszt lehet neki adni, ahhoz nem kell hűtés...

Milyen procid lesz? Quad? Nem hiszem...akkor egy 5k-s hűtő is megteszi...nem kell ekkora hodály fos...

(#406) albertz válasza Gorneck23 (#405) üzenetére

albertz
(lelkes újonc)

Akkor maradhat a gyári hűtő is.

Quad procit meg nem veszek egyelőre. Még egyszer nem vagyok hajlandó 40-50 ezret kiadni egy prociért. Tuningolni nem akarom a rendszert.

Egyszerű, stabil gépet akarok építeni, megfelelő hűtéssel - munkára, játékra.

Nyáron sem akarom levenni az oldallapját... :D
Talán ez a ''hodály fos'' kicsit megkeveri bent a levegőt... :DDD

(#407) Gorneck23 válasza albertz (#406) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

A gyári helyett azé nem ártana vmi halkabb pl: [link]

Megfelelő hűtést jó házzal kell elérni...:)

(#408) albertz válasza Gorneck23 (#407) üzenetére

albertz
(lelkes újonc)

Hát ez sem kicsi. :D

Eddig egyébként egy Aerocool GT1000-em volt, csak eladtam a komplett konfigomat. :)

http://prohardver.hu/hirek/2005-02-23/aerocool_gt_1000_processzorhuto_bearanyozva.html

Egyébként egy Antec Sonata III házam lesz (ha minden igaz), nem a legnagyobb, de csendes ház.

(#409) XaraX válasza albertz (#401) üzenetére

XaraX
(PH! addikt)

Elfér rajta simán,Pegazusnál láttam összerakva,jól nézett ki. :)

(#410) albertz válasza XaraX (#409) üzenetére

albertz
(lelkes újonc)

Honnan tudnék ilyen CoolerMastert Gemint szerezni, mert itt Szegeden bajos.

(#411) XaraX válasza albertz (#410) üzenetére

XaraX
(PH! addikt)

(#412) Tibiajax

Tibiajax
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Na emberek, senki nem veszi az abit p35 lapokat? :((( Offbol elég legyen, tessék írni, akinek már van, vagy aki még gondolkodik, hátha tudok segíteni v meggyőzni. :D

Szuper a lap, aki teheti, prot-vegye, v a sima p35-öt, 'e'-t én negyon nem erőltetném.
Valakinek kérdése van, bátran. Reméljük, megy lejjeb is az ára a pronak.

SuperOnyx™ DLP™ light engine

(#413) albertz válasza Tibiajax (#412) üzenetére

albertz
(lelkes újonc)

Venném, én venném!

Csak a többi alkatrészem beszerzése is lassan halad. Nem beszélve kishazánkba begyűrűző Intel-árcsökkenésről... :D

Először egy Asus P5K-t néztem ki magamnak, majd prózai okok miatt (is) térek át az Abit IP35-re.

Egy-két hétig két kiskerben is 35k-ért vesztegették a Pro-t, de sajna lemaradtam róla, most már ott is 50k körül kapható :W

(#414) m4rc! válasza Tibiajax (#412) üzenetére

m4rc!
(őstag)

Csatlakoznek az elottem szolohoz, merem allitani eddigi legjobb deszkam :C
Az -Es verziot en sem ajanlanam, masik ketto nagyon jol teljesit :R

"We are analog players in a digital wold"

(#415) mazda626 válasza Tibiajax (#412) üzenetére

mazda626
(PH! addikt)

Lassan eljön a gépvásárlás ideje, de lap még nem tudom mi lesz. Lehet hogy PRO, de lehet, hogy sima P35. Mit tud felhozni a Giga P35-DS3 ellen? Hosszú távra lenne, tehát ha pl. kap 30% tuningot, azt jó lenne tartania két évig minimum.

(#416) Tibiajax válasza mazda626 (#415) üzenetére

Tibiajax
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Azt hogy abit. :DDD
Komolyra fordítva, ha nagyon szükszavúan és picit elfogultan véleményeznék, akkor tényleg igy van, nekem szinte mindig is abitom volt és az egyik legjobbak mindig az abit lapok voltak (BH6, cusl2/tusl2c, ic7-csak néhány, legendásan jo lap..), az előzőm, a quadGT is a 965-ös kínálat (egyik) legjobbja, ez pedig gyak.ugyanaz, csak még ujabb, még letisztultabb, ugura fain, hütési megoldása fain, stabil, gyönyörüen bírja a a magas fsb-ket alapfeszen, felszereltség super (pro főleg). Nem cincog, mint a quad, dfi, meg még néhány lap, totálisan kussban van amikor terheled is, szoval nem tudok egyenlöre hibát mondani, vagy olyat ami nem tetszene. Pedig ha valaki, hát én háklis vagyok. Nagyon gyorsan kiismerhető a lap ha tunningolni akarsz benne, a bios letisztult és szinte tökéletes.
Nem tom, áll. jók a giga lapok is, de, nekem az abit mindig is magasabban helyezkedett el, mind designban, mind minőségben, mind tunningban. Esetleg még az ár lehet majd a döntö. De ha 30x k-ért tudsz beszerzni majd pro-t akkor azt mondom, azt vedd, nem bánod meg.

(#417) albertz válasza Tibiajax (#416) üzenetére

albertz
(lelkes újonc)

Nem kötözködni akarok, de a tusl2c Asus gyártmány. Nekem is volt és tuti alaplap volt annak idején. :D

Én az Abit NF7-S alaplapomtól váltam meg nehéz szívvel... :O

(#418) Tibiajax válasza albertz (#417) üzenetére

Tibiajax
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Basszus, tényleg :DDD nna most égtem. :B (csak gorneckék meg ne lássák, jot röhögnek majd.. :DDD )

Viszont nf-7(s), bezony, nekem is volt, szintén nagyon szerettük..
Szoval, dönts majd, de én azt mondom, abittal nem fogsz rosszul járni.

(#419) Vigneau válasza albertz (#417) üzenetére

Vigneau
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ez igaz, az Abit megfelelő verziója az ST6 volt.

A lét határozza meg a tudatot. Ha megiszod a lét, a tudat elmegy...

(#420) milanscs

milanscs
(fanatikus tag)

Hali mkinek!

Ma felraktam a vistat.
A hangkarim cuccainak felpakolása közben megint észrevettem,hogy az egér akadozik miközben telepűlt és az egész rendszer így viselkedett!
Na ez mitől lehet?

Van a lapon egy 8 tűs táp csatlakozó, ha ide csak 4 van bedugva az nem lehet gond?
Ugyanis a tápkábelem nem ér el a lap csatlakozómhoz és csak az egyik 4-est hosszabítottam meg (csak egy felesleges dugóm volt) és csak az van bedugva.
Lehet ez a gond.

Remélem érthető voltam...

Il Milan In Vetta All'Olimpo!!! Campioni D'Europa!!!

(#421) Tibiajax válasza milanscs (#420) üzenetére

Tibiajax
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hi, elvileg az abit kiskönyve is bemutatja, hogy amennyiben csak 4-pines csatija van a tápodnak, akkor hogyan csatlakoztathatod. Ebből kiindulva, nem igazán szabadna hátránynak származni neked ebből. Egered gondolom usb-s, hova dugtad be? Nincs ütközés biztos vmivel (eszközkezelö)? uguru-t felraktad? Nálam 8tüs csatlakozo van, de, nincsenek is ilyen gondjaim, de mondom, nem hinném h emiatt. Mindenesetre jo lenne kiprobálni, persze.

(#422) milanscs válasza Tibiajax (#421) üzenetére

milanscs
(fanatikus tag)

Hali!

Hátra van bedugva az egerem.
Ütközés nincs,de gondolom az egér akadás az nem abból származik,h valami gond van vele, hanem rendszer lesz annyira lassú, vagy nem tom mi, hogy beakadnak a dolgok... :O
uGuru fennt van. A tápom amúgy egy Enermax Liberty 500.
4+4 tűs és ebből csak az egyik van bedugva,mert csak az egyiket tudtam meghosszabítani... :P
De ezt xp és vista alatt is megcsinálta.

Il Milan In Vetta All'Olimpo!!! Campioni D'Europa!!!

(#423) mazda626 válasza Tibiajax (#416) üzenetére

mazda626
(PH! addikt)

Mindig is szerettem volna ABIT lapot. :D Mondom, nekem tényleg ''csak'' :DDD annyi kéne, hogy huzamos ideig stabilan bírja a tuningot, és stabil legyen 24/7-ben is. Crossfirere nincs szükségem, úgy mint a SLIre sem. Ami tetszik rajta, az a 3db PCI csati. Ha minden jól megy, egy Q6600 + ABIT IP35 PRO + 2GB Kingmax 1066MHz + 8800GTS 640MB lenne a konfig. (Megvárom még a DFI Lanparty lapját, aug. 10 a határidő. :)) ) Sima IP35 tapasztalatok?

(#424) Tibiajax válasza milanscs (#422) üzenetére

Tibiajax
(PH! addikt)
LOGOUT blog

De ezt xp és vista alatt is megcsinálta.
Akkor hardver probléma, ez már biztos. Hogyhogy nem tudod mindkét 4-eset odáig elvinni?..Lehet h pedig muszály lesz. :P
De, amugy egyszerü. Táp ki, és ugy bedug, 8-asként. Meglátod majd, az-e vagy sem a ludas.

(#425) m4rc! válasza mazda626 (#423) üzenetére

m4rc!
(őstag)

Nekem sima IP35-om van es teljes mertekben meg vagyok vele elegedve, tuningot nagyon jol birja, kis NB fesz emelessel el lehet menni akar 490-es FSB-ig is!
Bar erdekes modon a deli hid elegge melegszik, nem ertem miert...talan pici rajta a borda, majd lecserelem. Egyebkent semmi hibaja nincs a deszkanak, stabilan jol megy, eszaki hidrol is jol el van vezetve a ho.
Osszessegeben az Abitnak megint sikerult egy nagyon jo kis alaplap syeriat osszehozni :R

(#426) m4rc! válasza mazda626 (#423) üzenetére

m4rc!
(őstag)

hoppa dupla lett...

[Szerkesztve]

(#427) Gorneck23 válasza m4rc! (#425) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Nem csak abit-nál melegszik...nálam pl 52 fokot ír ki az Everest...

Ha megjön a házikóm én is cserélem egy ilyenre...[link] méréseim alapján jó lesz...

(#428) mazda626 válasza m4rc! (#425) üzenetére

mazda626
(PH! addikt)

:R
Valahol olvastam, hogy az egyik ABIT IP35-ös lappal vigyázni kell, mert gagyik rajta a kondik talán? :F

(#429) m4rc! válasza mazda626 (#428) üzenetére

m4rc!
(őstag)

Az az IP35-E, azon nem szilard elektrolitu kondik vannak, bar,h oszinte legyek nem tudom mennyi ertelme van ennek a kondis vakitasnak..
Meg az E valtozat elmeletileg tuningban is kevesebbet tud

(#430) Tibiajax válasza Gorneck23 (#427) üzenetére

Tibiajax
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hol látom a déli hid hőfokát az everestben?

(#431) Rusher válasza Tibiajax (#430) üzenetére

Rusher
(őstag)

Sehol :P

De tényleg Gorneck azt kiírja :F én nem láttam sosem :(

[Szerkesztve]

葉問

(#432) m4rc! válasza Gorneck23 (#427) üzenetére

m4rc!
(őstag)

En pedig ilyennel fogom huteni [link] meg regrol maradt :DDD

(#433) Gorneck23 válasza Tibiajax (#430) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Gondolom microguru kiírja nem? A simánál mivel nincs microguru így everest vagy speedfan képes lenne mintavételezni az értékeket...

Rusher: Ez neked is szólt...de már aszhem írtam, hogy dobj fel egy everest/érzékelők képet...

(#434) Rusher válasza Gorneck23 (#433) üzenetére

Rusher
(őstag)

de már aszhem írtam, hogy dobj fel egy everest/érzékelők képet... nem is :P ........akkor a speedfanban a ramfeszt mondtad, hogy vcore2........de akkor megnézem majd azt lövök egy képet.
Asszem itt az ideje most már megnézek egy AI Suite progit még sosem használtam :DDD az elvileg kiír mindent...eddig nem is gondoltam rá :W

葉問

(#435) Gorneck23 válasza Rusher (#434) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Éééésss jól írja ki?

40-60 fok között lesz szvsz...szal ott lesz a speedfan-ba...

(#436) Rusher válasza Gorneck23 (#435) üzenetére

Rusher
(őstag)

Nincs speedfan feltelepítve aztán meg elfelejtettem :DDD ma este mindenféleképpen megnézem.........mindkettőt...

葉問

(#437) Tibiajax válasza Rusher (#434) üzenetére

Tibiajax
(PH! addikt)
LOGOUT blog

lol
Gorneck. Vesszek meg, de nem látom. (csak cpu, system és pwm hőfokjaim vannak). Viszont most, h a meleg alábbhagyott, a procim csak 31C-os, 3200/400-on és ez tetszik. :)
mod. idle, persze

[Szerkesztve]

(#438) Gorneck23 válasza Tibiajax (#437) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

A system lesz az SB....szvsz. :) Nálam legalábbis az...

(#439) Rusher válasza Gorneck23 (#438) üzenetére

Rusher
(őstag)

A system az nem az alaplap szokott lenni :F érdekes a 965-DS3-nál pl. az everest kiírja a ramfeszt........na jó este megnézem én is most már érdekel bár a hp miatt úgysem tudnám lecserélni, de úgy vettem észre az Asusnál, hogy az nem olyan meleg.....

葉問

(#440) Gorneck23 válasza Rusher (#439) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Háááát ha elkezded az SB-t hűteni egy 8as ventivel, akkor a hőmérséklete csökken...ez a Giga lapodnál is így van...próbáld ki ha gondolod...nézd meg, hogy csökkeni fog a hőmérséklet az everestbe...
Nem hiába van az, hogy egy nagy teljesítmény VGA esetén Az SB sokkal melegebb, mint egy kicsinél...

(#441) Tibiajax válasza Gorneck23 (#440) üzenetére

Tibiajax
(PH! addikt)
LOGOUT blog

nagy teljesítmény VGA esetén
Lehet benne valami. Amugy 45C nálam.

(#442) Rusher válasza Gorneck23 (#440) üzenetére

Rusher
(őstag)

Na várjunk, most miről beszélünk :F speedfan vagy everest? Nálam eveserstben az alaplap az alaplap a CPU az CPU......de system nincs.....az a speedfanban van nem :F

mod.: hát kézrátétellel ha megnézem az SB-t nem mondanám annyira melegnek a gtx -alatt, de valszeg az van amit te mondasz biztos jobban terheli a nagyobb kártya, de mondom én nem éreztem melegnek bár nem is tegnap néztem utoljára.....;)

[Szerkesztve]

葉問

(#443) bim válasza Rusher (#442) üzenetére

bim
(PH! kedvence)

az alaplapi hő az SB..egy ideje az intel ha jol tudom az ichr-be teszi a szenzort.
vagy a környékére.
dobj rá pár percre egy ventit és magad is ehiszed.

(#444) Gorneck23 válasza Rusher (#442) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Mondom linkelj képet...elsődlegesen giga+abit lapról volt szó...nekem a volt Giga lapomnál beállítottam a speedfan mit monitorozzon [link]...lapcsere után is az SB-t monitorozza...azé mondtam linkelj képet, mert nemtom fejből milyen nevet kapott az everestbe most az SB.

Bahhh akkora HP-vel...:D

(#445) Rusher válasza bim (#443) üzenetére

Rusher
(őstag)

Ok,ha így van nekem a ramokon lévő venti félig az NB felett van és így -4-5 fokot nyertem az alaplap hőmérséletnél akár hol is legyen a szenzor.....bár igaz hp van... ;)

葉問

(#446) Gorneck23 válasza Rusher (#445) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

HP miatt nem tudhatod...

(#447) bim válasza Rusher (#445) üzenetére

bim
(PH! kedvence)

máris rávilágitottál a HP. áldásos hatására. ;) :D

(#448) Rusher válasza bim (#447) üzenetére

Rusher
(őstag)

Igen, jóféle..jó, hogy van örülünk[kép]
És jobban hűt mint a P5B Dlx-on...

葉問

(#449) Gorneck23 válasza Rusher (#448) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

:DDD

(#450) bim válasza Rusher (#448) üzenetére

bim
(PH! kedvence)

nem hűt jobban csak nem melegszik annyira a P35. ;)

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.