Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#101) syn7h37ic válasza Gorneck23 (#100) üzenetére

syn7h37ic
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Akkor viszont, várjuk meg, a hazai árát :)

(#102) Vigneau válasza syn7h37ic (#101) üzenetére

Vigneau
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

No igen, mert nálam ez magas érték esetében könnyedén a Quad GT felé billenti a mérleg nyelvét.

A lét határozza meg a tudatot. Ha megiszod a lét, a tudat elmegy...

(#103) Gorneck23 válasza Vigneau (#102) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

33k egy p35-ös lap...mennyi is egy QuadGT most?

(#104) SzlobiG válasza Gorneck23 (#103) üzenetére

SzlobiG
(PH! félisten)

Piacon az is annyi.

Btag: Szlobi#2888 <<-Evil is Back!->>

(#105) Gorneck23 válasza SzlobiG (#104) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Akkor nincs is miről beszélni... :D

(#106) Vigneau válasza Gorneck23 (#103) üzenetére

Vigneau
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nofene, ez tuti? Merrefelé? Viszont remélem, nem lesznek olyan nyűgjei, mint anno az AB9-nek a kezdetekkor.

(#107) SzlobiG válasza Vigneau (#106) üzenetére

SzlobiG
(PH! félisten)

Miért nem veszel P5K-t? Elég jól sikerültek.:)

(#108) Vigneau válasza SzlobiG (#107) üzenetére

Vigneau
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nem fogod elhinni. Azért mert Asus... :B :)

(#109) SzlobiG válasza Vigneau (#108) üzenetére

SzlobiG
(PH! félisten)

Melyik volt az utolsó asus lapod?:D

(#110) Vigneau válasza SzlobiG (#109) üzenetére

Vigneau
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Az első és egyben utolsó? :DDD
A8N-E. :))

(#111) Gorneck23 válasza SzlobiG (#107) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Miért mindenki az Asus lapját ajánlja? Nem csak az van...

Vigneau: Én elfogadom a válaszod... ;]

(#112) Gorneck23 válasza Vigneau (#110) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Nekem az Asus A8N-SLI volt az...10-15 soros esszé tudnék róla írni, ahogy a egyéb szériájukról...

(#113) SzlobiG válasza Vigneau (#110) üzenetére

SzlobiG
(PH! félisten)

Jah AMD...hát ez volt a hiba.:D Én tuti P5K-t vennék és nem kockáztatnék meg egy ilyen Abitot, de te tudod.:)

gorni: Mert már vagy 6embernek van itt a PH-n és szinte csak jókat mondanak róla.:)

(#114) Gorneck23 válasza Vigneau (#106) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Asus, MSI, Giga már kapható...csak nem értem, hogy mé csorgatja mindenki csak az aszuszra a nyálát...

[Szerkesztve]

(#115) Gorneck23 válasza SzlobiG (#113) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Úgy nyilatkozol, hogy még csak olvasni sem lehet róla? Nemmmmááá...

Ki kéne már próbálni végre mást is...lenne lém, már nyúznám a Giga Combo esetleg az MSI lapját...mondjuk igazából nem ér semmit, ha a körítés nem a megfelelő...

[Szerkesztve]

(#116) Vigneau válasza Gorneck23 (#111) üzenetére

Vigneau
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nem csodálom. ;)

SzlobiG: De ha senki sem vesz Abitot, akkor nem lesznek tapasztalatok róla. ;)
Ha tényleg olyan jó árban lesz, akkor egy simát be kellene vállalni. AB9-ben sem csalódtam benne.

(#117) Gorneck23 válasza Vigneau (#116) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

A Giga Combo-ja szuszedba 31k (PH hírébe is szerepelt). A DQ6 650 FSB-nél tart egy 6600-tal...[link]

[Szerkesztve]

(#118) SzlobiG válasza Gorneck23 (#115) üzenetére

SzlobiG
(PH! félisten)

De olvastam, de nekem többet ér pár ember kialkotott véleménye mint a tesztoldalak írásai.:) Én inkább a biztosra mennék azt vennék egy P5K-t.:D

Vigneau: Ha szeretsz az első lenni, akkor hajrá végül is még nincs senkinek lehet jobb lesz mint a p5k bár kétlem.:U

(#119) Gorneck23 válasza SzlobiG (#118) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Furcsa lenne, mert az Abit lapjairól kuss van...de várom a linket, hogy mi is olvashassunk róla...

Ez nem a jobbságon múlik, hanem a körítésen...ha nem tűnt volna fel a P5K azonos beállítások mellett elvérzik...vagy éppen nyer a P5B-vel szemben ;) Szal minden a körítésen múlik...ha szar volt a HW, akkor egy P5K se fogja megváltani a világot...

[Szerkesztve]

(#120) SzlobiG válasza Gorneck23 (#119) üzenetére

SzlobiG
(PH! félisten)

Gigára gondoltam igaz Abit-ról volt szó.:B

Remélem mihamarabb lesz Abit, meg giga tulaj és, akkor változni fog a véleményem biztosan, de mivel csak P5K-van itt a ph tulajoknak ezért ajánlottam vigneaunak azt.

Nah nem offolom szét a topikot.:)

(#121) karmester válasza SzlobiG (#118) üzenetére

karmester
(senior tag)
LOGOUT blog

Gyerekek, ne off-oljuk szét megint a totyikot. Ez itt nem az Asus pro/kontra vita helye. Itt az Abit IP35-ös deckáit tárgyaljuk... elvileg... :DDD

Amúgy, az Abit taiwani honlapján olvashatjátok, hogy készülődnek a Computex 2007-re (Június 5-9, Taiwan), ahol újabb deckákról is lerántják a leplet. Az IP 35/-E/Pro analóg pwm-jeiből ítélve valószínű, hogy ezek ''átlagos'' tuningdeszkák lesznek, a tuning-királyság valamelyik következő MAX vagy GT/Fatal1ty deckában lesz keresendő. Ez nagyjából ugyanaz a forgatókönyv, amit az Abit a P965-ös deckáknál használt. Volt az AB9/Pro, IB9, aztán jött a QuadGT, ami sokak szerint a legtutibb P965-ös tuning-deszka.

De maradjunk az IP35 Pro-nál, aminek felszereltsége és bővíthetősége kiváló (2 GbLan, 2 e-sata, firewire, CMOS kapcsoló hátul,uGuru, 3 PCI sín, 1 PCI-E és Crossfire, ha csak egy videókártyát használsz, akkor 2 PCI-E bővítő síned van), valszeg a tuningban valamivel az 500-as FSB körül/felett lesz, ami az átlagfelhasználónak bőven elég, és azt mondják, mindez barári árral lesz megfejelve. Így jó eséllyel pályázhat a ''best-buy'' P35-ös decka díjra. :)

DELL PRECISION M4600 - a profi munkaállomás

(#122) Gorneck23 válasza karmester (#121) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

MSI-t ne felejtsd ki...mert ezúttal nem gyártottak xart...jó verseny is lehet...:)

(#123) karmester válasza Gorneck23 (#122) üzenetére

karmester
(senior tag)
LOGOUT blog

Ja, a Platinum deckáik kb 480-500-as FSB-t mennek az első tesztek szerint, de CSAK 1 GbLan van rajtuk és CSAK 2 PCI sín... :( Ilyesmi pld. egy olyan fickónál, mint én, számít, mivel a mostani gépemben is majdnem mindegyik bővítő kártya helye foglalt... vagyis tele van.. (nem a gatyám, és nem ''x''arral).... :DDD

(#124) Gorneck23 válasza karmester (#123) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Majd tele lesz az is :D

(#125) SteeWe

SteeWe
(fanatikus tag)

Van már valami jo kis tesztecske a lapokról, szép képekkel tuning eredményekkel? Mert eddig csak hireket találtam róla...

(#126) Gorneck23 válasza SteeWe (#125) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Nincs...

(#127) Vigneau válasza karmester (#121) üzenetére

Vigneau
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Jól láttam, hogy csak a Pro-ban van uGuru és diagnosztikai LED?

(#128) syn7h37ic válasza SzlobiG (#118) üzenetére

syn7h37ic
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az Asus a neve után kvázi mindenhatóként kezelt full átlag gyártó ;) Én Egy P5B-t cseréltem le először egy AB9Pro-ra, majd egy QuadGT-re. A haver P5B-deluxe lapja sem nyerte meg tetszésemet. Nincs Win alól állítható, konfigozható tuning, abitnál igen, az Asus monitoringja kritikán aluli, drága, mert Asus jobban melegszik, mint a QuadGT, és végül, nálam az AB9Pro is sokkal stabilabban ment mint a P5B, vagy a Deluxe. Ez van. A QuadGT pedig több mint elég a tuning terén. Az Asus hipe-olás sokszor kikészítő. A csapból is az folyik, pedig egyáltalán nem olyan jók. A Gigabyte cuccok is sokkal jobban szerepelnek nagy általánosságban. Nagy gyár nagy tőkével, és van pénz reklámra. Én megvárom az IP35Pro-t, míg lesz egy normálisabb teszt, lehetőleg itt a PH!-n. Ha csak pár százalék a különbség, akkor egyértelmű, hogy maradok az Abitnál. Amúgy borítékolható, hogy csak minimális különbség lesz, az eddigi tapasztalatok alapján is az volt.

(#129) Gorneck23 válasza Vigneau (#127) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Sztem jól...nagyot pislogtam rajta...

(#130) Vigneau válasza Gorneck23 (#129) üzenetére

Vigneau
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Akkor itt - az AB9 szériával ellentétben - nagyobb lesz a difi a sima és a Pro változat között. Kár érte...

(#131) Gorneck23 válasza Vigneau (#130) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Sztem nem kéne temetkezni egyből...várjuk meg a hivatalos árakat...

(#132) Vigneau válasza Gorneck23 (#131) üzenetére

Vigneau
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nem teljesen értettél meg, de kapisgálod, mire is gondolok... Az AB9-nél csak annyi volt a difi, hogy 3 SATA és 1 LAN minusz jelentkezett a Pro-hoz képest. Itt viszont olyan, mintha kb. egy IB9 ''Eksztrém Edisönt'' kapnék. Se uGuru, se diagnosztikai LED-ek - sokat köszönhetek nekik. Hiszen a sima IB9 szintnek az IP35-E felel meg. Persze ha jó lesz az ára a Pro-nak, akkor nem szóltam. De amint látom, nekem csak a Pro kivitel jelenti az IP35 szériában az elfogadható szintet.

(#133) Gorneck23 válasza Vigneau (#132) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Értem...anyagi oldalról közelítettem...

[Szerkesztve]

(#134) Vigneau válasza Gorneck23 (#133) üzenetére

Vigneau
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Némileg én is. De figyeltem arra is, hogy a már megszokott kényelmi dolgokról ne kelljen lemondanom a jövőben.

(#135) Kenny88

Kenny88
(tag)

Hello en is kivancsi vagyok hogy mit vissz a lap remelem jobb lessz mint a Giga ;] es nem mothato draganak sem:[link] :C

(#136) Vigneau válasza Kenny88 (#135) üzenetére

Vigneau
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Hm... Mint a DFI P965 itthoni ára. Kiváncsi vagyok, mennyi lesz nálunk.

(#137) 7600GT válasza Kenny88 (#135) üzenetére

7600GT
(senior tag)

Azért 40k nem kis pénz egy alaplapért.

Ha az ember féreggé teszi saját magát, ne csodálkozzon, ha rátaposnak.

(#138) karmester válasza 7600GT (#137) üzenetére

karmester
(senior tag)
LOGOUT blog

Annak idején az AB9 Pro induló ára is 40 felett volt, most meg 28 rongy... :)

(#139) westlake válasza karmester (#138) üzenetére

westlake
(PH! nagyúr)

azon gondolkodom, hogy ha hosszutavra terveztetek a topikot, akkor illo lenne modisitani a cimen ;)

I'm out.

(#140) karmester válasza westlake (#139) üzenetére

karmester
(senior tag)
LOGOUT blog

Hát, nem gondolom, a következő okokból:

1. Mindhárom decka (leszámítva az uGuru-t) nagyjából egy kaptafára lett tervezve és kivitelezve. Nagyjából ugyanannyit fognak bírni tuningban is, hivatalosan mindhárman csak a DDR2 800-as memókat kajálják... szóval kb. ugyanott vagyunk mint anno az AB9/Pro totyiknál... ami ugyancsak egyben volt, és köszöni szépen jól van és virágzik.
2. Ha megnézed az Abit honlapját, meg olvasgatod a fórumokat, akkor kiderül, hogy a Júniusi Computex-en, és azt követően több új Bearlake-s decka-sorozatot kívánnak piacra dobni MAX/Fatal1ty/GT és tudom is én milyen néven. Nyilvánvaló, hogy ezeknél már erősebb tuning potenciálra, szélesebb DDR2/DDR3 memó támogatásra, és egyéb nyalánkságokra számíthatunk. Így nagyjából ugyanolyan forgatókönyv alapján tervezi a stratégiáját a cég, mint a P965-ös deckák esetében (AB9/Pro/WiFi széria, aztán IB9, végül QuadGT), csak itt valszeg több új deckára számíthatunk. Ebből következik, hogy lesz még Abitos Bearlake-s decka totyik ezen kívül - ahogy én sejtem - nem is egy... :) Szóval lesz jó pár Abit P35-ös totyik, de sztem jobb és átláthatóbb 3-4 ilyen totyik, mint 7-8...

Ezért részemről szeretném ezt a totyikot egyben tartani. A MAX/Fatal1ty/QuadGT, stb... deckáknak új totyikok lesznek, ott is inkább a sorozat(ok)/összetartozás/tervezési hasonlóságok alapján, mint ahogy pld. ezt történt az ABIT AW9D /-MAX 975-ös deckák esetében is. :)

(#141) westlake válasza karmester (#140) üzenetére

westlake
(PH! nagyúr)

kicsit melle lottel :U ''az első Bearlake fecskék'' ;)

I'm out.

(#142) karmester válasza westlake (#141) üzenetére

karmester
(senior tag)
LOGOUT blog

A CEBIT előtt még jóval, először erről a deckáról jelentek meg képek a nyeten, és teszt is. Ha megnézed a totyik indulásának a dátumát, elég korai. Az első hozzászólásban találod a cikk linkjét is. Lehet, hogy más gyártónak is volt már ez idő tájt Bearlake lakpakészlettel felszerelt deckája, de hogy arról nem tudtunk, és nem készült más Bearlake-s deckával ilyen korai teszt, ez bizonyítható. Innen a ''Bearlake fecskék''. Azért lett többes számú a cikk neve, mert rögtön at ominózus cikk megjelente után, feltűntek a többi deckák képei és specifikációi is a nyeten. :)

(#143) Gorneck23 válasza Kenny88 (#135) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Nem hiszem, hogy jobb lesz...a Giga Comboja már most 33k...

(#144) Savanya válasza Gorneck23 (#143) üzenetére

Savanya
(PH! addikt)

és hol lehet kapni ? :)

(#145) Gorneck23 válasza Savanya (#144) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Ausztria. ;) Vagy rendelésre hoznak...így 33k (z0ty, ha jól emléxem).

[Szerkesztve]

(#146) Vigneau válasza Gorneck23 (#145) üzenetére

Vigneau
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Tény, Győr közel van a sógorokhoz... :)

(#147) westlake válasza karmester (#142) üzenetére

westlake
(PH! nagyúr)

en ertem, de mar nem allja meg a helyet a cime.. de nekem aztan edesmindegy..

I'm out.

(#148) karmester válasza westlake (#147) üzenetére

karmester
(senior tag)
LOGOUT blog

Én is értelek, a ''nosztalgia'' és emlékezés céljából nem távolíttattam el a címhez fűződő megjegyzést.... eddig, de ez még változhat... :)

(#149) joshua7 válasza Gorneck23 (#145) üzenetére

joshua7
(PH! kedvence)

Szerinted érdemes ilyen combo lapot venni?

Semper Fi

(#150) Gorneck23 válasza joshua7 (#149) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Miért ne? ''Nagyon gyorsan'' jöttek a DDR3as ramok és gyorsan is fognak terjedni ésszerű ár mellett...megint váltson az ember lapot mikor érkezik egy új chipset?

Sztem semmivel se lassabb, mint ami csak a DDR3at támogatja...

[Szerkesztve]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.