Sli-ben kipróbáltátok már??
A remény hal meg utoljára! (meg a patkányok)

Sli-ben kipróbáltátok már??

Én már igen. Két db. 320-as GTS keretében. Nekem +20%-al dobott többet.
Egy jó SLI-hez sajna kell egy 4 magos proci is. Különben sokkal jobb nem lesz, mint az egykártyás.
Talán majd egyszer... 
Okos ember a más kárán tanul, a buta a sajátján, a hülye a sajátján se.

Ha ez 70 fokos, akkor a referenciahütös menyi lehet...kb olyan vastagnak tünik a nyákja mint a hangkártyádé. egyébként jol néz ki a házventi. az olyan alu keretes igaz? én 14es ventiket vadászok de sehol nem találtam eddig...
I heard, the truth was built to bend..

én speciell nem, de sok tesztet néztem és eléggé klafa azon a téren!

Most raktam fel kiváncsiságból a Crysist.
Valóban fut a kártyával rendesen...1280X1024-el minden magas(High)-> így 30 és 60 között mozog az fps, ha rárakok még egy 2X-es élsimítást, akkor leesik néha 20 alá is.
Érdekes, ha csak az árnyékokat leveszem közepesre majdnem megugrik kétszeresére a játék sebessége. Van ahol így 100-110-re felugrik.
És semmilyen különbséget nen látok az árnyékoknál.
Úgy okádja a kártya a meleget mint az állat...rendesen fűt
.
Valahonnan be kell szereznem egy ilyen 12-es ventit, mert ez a kari felgyujtja a gépem.
Olvastam a GT fórumban, hogy valakinek a 100 fokot is elérte a kártyája a ref. hűtéssel.
Nem tudom, hogy gondolja ezt az Nvidia???
Nem látszik a képen annyira a különbség, de valóban nagyon vékony a kártya nyákja.
Valahol olvastam, hogy a GT-k nyákjait 2-3 réteggel kevesbbel fogják gyártani, hogy olcsóbban tudják adni 10-20 dollárral. Ha megtalálom belinkelem.
Igen alukeretes a venti hátul a házban. Gagyi primecooler, valami 1K-ért vettem a Mistralban asszem. Mondjuk meglepően halk. Az a jó benne, hogy nem rezonál tőle be a ház, mert két külön rendszert alkot a keret meg a venti.
14-es veni csak tápokban szokott lenni...valaki abból buherálja ki.
Asszem az enyémben is 14-es van 

wow jo eredmények! ez a nyák mizéria az volt h nevidia javasolta a a gyártoknak h tervezzenek vékonyabb nyákot az árcsökkenés érdekében, de az a poén h ezzel a gyártok nem kapták meg olcsobban a chipeket, tehát nvidiának evvel is plusz haszna lenne...ravaszak..(?) a 100fok egyértelmüen meredek. egyébként nem értem miért kelett leváltani a jo kis g80féle karik refhütöjét. télleg a gtx mennyire melegedett?
Egyébként láttam külön is 14es ventit (coolermaster, aerocool), de csillivilli szinü volt, nem tetszett...nem akarom h a gépem 25szinben világitson, nomeg 3k+posta...egyelöre variálok a 12essel amit katam hozzá...porszüröt használsz? gép portalanitását hogy szoktatd megoldani?

Lehet venni is 14-es ventit!! [link]

hmmm na alakul! mondjuk feketében kéne ilyen!

2-3 hónapja találtam 13 cm-eset de nem tudom hogy hol! Annak narancssárgák voltak a lapátai és fekete volt a külseje! nekem nagyon bejött!!! Nem tudom miért nem lehet nagyon kapni itthon, tuti, hogy lenne rá kereslet!!!

jaja! nekem pl kéne 2db

szétnéztem pár gyártonál, de alig van választék, ha van egyáltalán ilyen méret...legalább a Coolermaster csinálhatna ilyeneket tonnaszám, hamár a házaikba be lehet szerelni 
[ Szerkesztve ]

GTX is melegedős volt, kb. ilyen hőfokon mozgott, mint ez most.
De abban az volt a jó, hogy dupla slotos hűtő volt rajta, ami ugye kivezette a meleget a házból. Viszont ez meg bennt keringeti.
4 fokkal megugrott a procim hőmérséklete hogy ez a kari most tolja belül a meleget...
.
A g80-as hűtőjét azért váltották le, mert állati drága volt. Nagyon megdobta a kártya árát.
Sajna nincs porszűrő a gépemben, de talán nem is kell, mert nem a földön van, hanem az asztalon.
Asszony neszeszeréből lenyúltam a púderecsetet
, ezzel pucigálom a gép belsejét.
Havonta egyszer takarítom kb.5 perc alatt kész vagyok vele.

Voltam tegnap a gépházban és megnéztem ezt a 14-es ventit és jól néz ki, mondjuk kicsit horror az a 3600,- pöngő, inkább vettem 2db 12-est 3200,-ért.
Valahogy belefabrikálom a gép oldalába mind a kettőt, mert kigyullad szegény ettől a 8800GT-től.
Ha gondolod vehetek neked ebből a 14-esből, és akkor megúszod az utánvétet vagy a futárt
.

Ok, köszi! most elment a kessem másra, de pár héten belül ujra aktuális lesz, ha nem találok itt helyben akkor szolok! egyébként bekötöttem 5v-ra az oldalso ventit, és az also helyre biggyesztettem, hát nem kicsit profitál belöle a passziv karim, 2d-ben 26-29fok idle!
Nem is tudtam h a gtx hütöjének enyire borsos az ára. mondjuk az uj gts-en is valami hasonlo van, de a régi megoldás tetszik nekem a legjobban, nomeg ugye a gainward 88gt hütöi

Jól van... szóljál ha kell a venti, megoldjuk hogy ólcsón megúszd.
Most én is odaraktam az egyik 12-es ventit a kari mellé és nekem is lement 5-6 fokot.
Ez is valami... 
A gainward hűtői sem rosszak az bizti, nekem is tetszik, de valahogy a Galaxy mint márka jobban bejön.

köszi még 1x! egyelöre még vacillálok h kell-e nekem még 2db led-es venti...mert akkor azok pont az arcomba világitanának
galaxy szet mis jo nagyon, mindig jofajta hütéssel látják el karijaikat!

megnézem ma a 400fsb-t vajon stabil-e

A héten összerakom az új gépemet!!
[ Szerkesztve ]

Ma fabrikálom bele a ventit a házba.
Remélem kész leszek... 
Azt tudom, hogy a 14-es amit akarsz, annak kikapcsolható a világítása.
Tehát nem fog zavarni
, ha ez a gond.

Nekem is stabil 400-as FSB-vel, neked is az lesz.
Lehet hogy kicsit meg kell emelni a NB, meg a proci feszt.
Kisérletezz...

Majd egy képet kérnénk majd... 

Képet max telóval tudok csinálni!!
Egyenlőre vízhűtés nélkül!!
Persze csak ha nam késik a postám!!
De ha késik idegbeteg leszek!

[ Szerkesztve ]

na ezek jo hirek
bár eddig én még nem is hallottam ilyesmiröl!
az a poén h nekem még a 333fsb-hez is kell kis nb feszt emelni. jelenleg 1.31en kocog. egyébként mia jobb adott MHz esetén?: magasabb szorzo+alacsonyabb fsb, vagy forditva?
[ Szerkesztve ]

csak nyugi, megjön az
a régi masinát te is megtartod?

Jó lesz telóval is, csak ne remegjen a kezed... 

Jó nagy az a 14-es venti és fasza dolog, hogy ki lehet kapcsolni a ledeket benne.
De csak a keret világít, szóval nem olyan vészes...
.
Mivel neked is 800-as ramjaid vannak és gondolom 4-4-4-12 időzízésen használod.
Ezért jobb, ha megpróbálod a 8X400-as beállítást vagy a 7X400-ast.
Ezek a beállítások azért jók, mert 1:1-ben fog futni a ram mega proci, vagyis szinkronban.
Ennél jobb nincs.
Amúgy a magas FSB és az alacsony szorzó jobb beállítás, nekem is sokkal jobb, mert így legalább nem kell feszt emelnem.
Tesztekben is jobb az eredmény magasabb FSB-vel és alacsony szorzóval.

köszi! ki is probálom majd, bár ma már nem lesz idöm rá...igen 800asok és a 444/12 is stimmel. 8*400re fogok páylázni! beszereztem prime95ötm ert orthost nem nagyon ajálnják már...ennél is érvényes az h 12orát kéne futtatni?
[ Szerkesztve ]

hali emberkek
vennek E8400at 45nm
de ahoz 16os bios kell
vmi tapasztalat azzal a biosal?
tuningolhato?
mert vennek E8400-at es hajtanam ugyan ugy 400as FSB-n+ ramokat huznam 1200mhzre
Eladó Gainward GTX280!

15-16os bios támogatja! az mennyit megy alapon??

marmint melyik?
E8400? 3.0ghz
Eladó Gainward GTX280!

16os bios enged tuningolni tapasztalat?
Eladó Gainward GTX280!

Szerintem nem éri meg, venni még ilyen procit.
Helyedben Q6600-ast néznék. Valmi tuningosabbat.
Szép és jó ez a 3Ghz a 8400-astól de csak két magon...
Úgy tudom, hogy 44-45K-ért lehet ezeket kapni.

Nekem semmit nem enged húzni sem az 1.5 sem az 1.6-os Bios.
Ha 1 Mhz-et is emelek, be sem bootol.
Lehet hogy megveszed a 8400-est és földobod hozzá az 1.6-os Biost és úgy jársz mint én. De lehet, hogy menni fog vele a tuning. Tehát lutri...
Én ezt tenném: 1.4.es modbios felrak Q6600-os belerak és mehet a tuti tuning, mert ezzel 100%, hogy menni fog...főleg 4 magon! 

hat nemtom
nagyon vacilalok h melyik a jobb
q6600 vs 8400
8400 mar nem melegszik annyira nagyobb cache
neztem q6600 vs E6850 tesztet es nem nagy elteres van kiveve ha meghuzom a quadot egy picit
csak nekem meg az a fobiam hogy ne melegedjen a proc 35fok fole
kb
es a quadot se akarom szenne huzni kene a 400as fsb az meg mar kemeny 3600mhz
v 3200nemtom
es ott meg mar szepen jar 60fok kornyeken
Eladó Gainward GTX280!

Először várd meg a teszteket, hogy mennyire melegszik ez a 8400-es.
A magas FSB miatt szerintem lesz olyan melegedős mint a mostani C2D-k.
A 7900 GTX-edet semmivel sem fogja jobban kihajtani, mint a mostani E6550-esed.
Felesleges pénzkidobást csinálsz, inkább költsed másra a cash-t.
Ha benchmark pontokat akarsz hajkurászni oda sokkal jobb a 4 magos. A Q6600-os is simán viszi ebben a lapban a 400-as FSB-t.
Még túl korai váltani erre az E8xxx-es szériára szerintem. Semmivel sem fog többet profitálni belőle a lapod...és nyugodtan lehet 45 v. 50 fok a procid, semmi baja nem lesz annak.
Haverom P4-ese 80-90 fokon megy már évek óta és semmi baja.

quadhoz sajna nem jo az nf650i chipset, tökmindegy melyik lapot nézed
forums.hexus.net - et szoktam még nézni, ott eddig a max fsb ugy 300-340 volt ezzel a lappal. egyébént én sem javasolm a cserét, inkább vegyél bikább vga-t, avval többre mennél, jo az a 6550! a 4 maggal meg az is poén h egy darab járék sincsa mai profitlna belöle, max ha digitalizálni akarsz vagy ilyesmi, akkor érné meg talán...
[ Szerkesztve ]

Hmmm...ez érdekes, mert az egyik csaj itt nálunk múlt héten vett egy dobozos Q6600-at és nekem ment 400-on igaz 1.35v-ra kellett állítanom a NB-et. 8X400-on próbálgattam és ment stabilan alapfeszen. Csak egy estére kaptam meg, mert másnap hozták alá a lapot.
Hát nem tudom, akkor ez valami szuper verzió volt.
9-es szorzóval már nem ment 400-on.
Remélem eladja egyszer... 

ejha! az akkor gyöngyszem, a lapoddal együtt!
1.35 nb-re meg még böven jo, 1.43 még optimális, a felett szar. egy probát én is megeresztenék egy ilyennel

kedves márkatársaim léci irjatok már nekem valami procituningot!nem elég ha csak az "fsb"-t emelem?nemtudom valamit rosszul csinálok
mér nem tudok énis legalább 2.8ghz-et csinálni? 
( Nikon D60 ) ( ThinkPad E520 ) ( Samsung GT-I9000 Galaxy S- 2.3.5 DarkCore )

milyen biost használsz? ha nem 14modbiost akkor keress rá itt a forumban találsz linket sharkbite-nak köszönhetöen. lassan kezd, elöször csak fsb-t emeld amig satbil, utána adj neki plusz feszt (cpu, nb).

most 1.5-van fenn....a 1.4 est már letöltöttem de még nem raktam fel....megprobálom....stabil alatt érted azt h mondjuk nem fagy le?leht azért fagyott nekem 2.5ghz fele mert nem volt elég a fesz?

fontos h a modbios legyen az 14-böl!! stabil alatt azt értem h futtatoda prime95-öt [link] és kb 2-3orát futtatod, ha jo akkor mehetsz feljebb. én speciell 3ora orthossal bizonyosdtam meg a stabilitásárol, nem volt kedvem 12orázni
ha akkor fagyott, könyen meglehet h az volt kevés, nekem NB 1.31V kell a 333*9hez, többi alap.
[ Szerkesztve ]

igen a mod bios az mert innen töltöttem ahonnan Te is javasoltad...
orthos megvan....én kb 10 percig "szoktam"
fel is rakatm azota a 1.4 modbiost és most
7x 360,alapfeszen....még emelem

okok. hát a 10perc eléggé sovány
emelésnél tehetsz nagyobb lépéseket, van böven ezen a lapon fsb-lyuk. C1E, EIST- opciokat kapcsold ki biosban, ezek is segitenek. sok sikert

Szivesen rástartolnék én is egy ilyen proc-ra, csak még drágának tartom ennyiért is.
Kétszer annyiba kerül mint az enyém, de csak 10-15%-al megy többet.
Beraktam a 12-es ventit a gép oldalába...valóban baromi zavaró volt a világító led.
Sufni tuning módjára elvágtam a ledek vezetékét sniccerrel
...most már nem világít.
Most kaptunk egy pár E6300-ast, de ezek sem mennek jobban szerintem.

ja-ja szerintem is 10 perc othos nagyon kevés.
Legalább 1-2 órát futtasd.
DVD írásnál, pl. fogja rontani a lemezeket ha nem stabil a gép.
1.4-es modbios a legtutibb...ezzel kéne kihozni a gyárból a lapokat
Nekem megvan a 8X375 alap fesszel. és 1.28V NB-el.

Hát ez bonyolult!
Szerzek még egy régi dual procis p3-as alaplapot, és akkor összedobok 2 p3-ast! az egyik megy barátnőmnek tanulni a másik meg lesz a mindenes gépem!
Az újat csak játékra fogom használni!

termeszetesen nallam alapfesz a 400as fsb kiveve az nb
hat nekem legelso biosal megy siman 400as fsb-t
nekem max 430fsb amit elertem eddig a lappal
nb 1.45
ldt freki 2x minden mas ki
sztem akkor marad a quad 400as FSB-vel
tudom hogy nem para ha 50fok "csak nekem nem teccik
"
nallam iddle proci 16-18fok magok 32-34
en szeretem ha ilyen pici a hofok

[ Szerkesztve ]
Eladó Gainward GTX280!

allitolag joval jobb lesz a hofok ha mar megnezed hogy a gyari coller milyen hozza
fele akkora a borda mint az elozoknek
Eladó Gainward GTX280!

hát ez az, igy nincs kedvem kiadni 2*3600 huf-ot hogy én is vagdossam a ledeket
coolermasternek is van 14es ventije ami nem világit, inkább megváom míg olyat lehet kapni. 6300as és a tied között gyakorlatilag csak az fsb és aszorzo más nem? söt mivel kisebb a szorzoja jobb lesza tied sztem.