Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Abev gondok

(#1) mkbla

mkbla
(senior tag)

Hi All!

A gondom a következő lenne az abev2005-ős programmal:
egyik könyvelő ismerősőmnek ujraraktam a gépét mert itszta vírus volt és nagynehezen az abeveket (2003-2006-ig) sikerült is naggyából lementenem, viszont a gáz a 2005ös verzióval h nem lehet belőle viszaolvasni a bevitt 2004-es adalapokat, törzslapokat, a többi abev műxik, legalább is nem hallottam panaszt felőle h nem sikerült volna bármit is visszahozni.
az lenne a kérdésem hogy, hogy lehetne az abev 2005ben a 2004es bevitt lapokat visszaolvasni???

Előre is thx a segítséget.

''Az Open Source és linuxos rendszereknél szakértelem kell ahhoz hogy sebezhetővé tegyük a rendszert, míg a Windows esetében ahhoz kell szaktudás hogy megszüntessük a veszélyhelyzetet.''

(#2) kraftxld

kraftxld
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nekem is lenne egy kérdésem, a következőt kellene megvalósítani:

2 Abev egy gépen, az egyik a "maszek" dolgoknak, a másik pedig hálózati adatmappával egy megosztásra, és mindezt 4 gépen.

Mivel a registry-ben is át kell írni kulcsokat így csak az egyik fog szerintem 100%-osan működni.

Esetleg valaki csinált már ilyet?

Vagy dobáljam szét Softgriddel, ö akarom mondani MS App-V vel?

Az utolsót nem nagyon szeretném mert eléggé küzdelmes lenne most bevezetni.

Hopp.. időközben az is eszembe jutott, hogy maszekolni jó lesz az abevjava, a rendes céges cuccokra meg a normál abev, ez működőképes egymás mellett?

[ Szerkesztve ]

MCSE+M/S, MCITP, VCP5 - ''Soha ne becsüld le az autópályán száguldó DAT kazettákkal megrakott teherautó sávszélességét''

(#3) ronaldo

ronaldo
(őstag)
LOGOUT blog

A javas abev nem csak olyan nyomtatványokat enged kitölteni, ami a rablo.hu-n (apeh.hu) javas verzióban elérhető? Mert tudtommal nem mindegyik (sőt, egypár) létezik olyanban. Persze ha az általad rendszeresen használtak vannak javaban, akkor ok.

Amúgy a lényege az lenne, hogy van a saját "maszek" bevallásod meg van céges és egy gépen akarod kezelni mindegyiket? Illetve minek négy gépen? Szerintem ha simán hálozaton keresztül futtathatóvá teszed, akkor ok.

Lenovo Thinkpad + Samsung 830 SSD

(#4) kraftxld válasza ronaldo (#3) üzenetére

kraftxld
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Van 4 dolgozó akiknek jó lenne egy helyre önteniük a cégnek készült dolgokat.
De be szokott jönni pár emberke munkaidő után intézni a saját kis dolgaikat, még csinál bérkönyvelést másoknak, más cégeknek, és ezeknek nem lenne szabad megjelennie a közös mappában.

Az addig világos, hogy a 4 abevet feldobom hálóra, csak a privát dolgaikat hogy különítem el a közös mappából?

MCSE+M/S, MCITP, VCP5 - ''Soha ne becsüld le az autópályán száguldó DAT kazettákkal megrakott teherautó sávszélességét''

(#5) kraftxld válasza kraftxld (#4) üzenetére

kraftxld
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Úgy néz ki, hogy a céges dolgokra Abev, maszekolni meg Abevjava lesz a jó felállás.

(#6) rtom

rtom
(senior tag)

Mennék fel a magyaorszag.hu-ra, erre ezt kapom:

Ez elég durván hangzik, kivételezzek vagy ?

(#7) lúzer válasza rtom (#6) üzenetére

lúzer
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

vagy IE ;)

Fasiszta vagyok, megmondták ...éltem a választói jogommal

(#8) rtom válasza lúzer (#7) üzenetére

rtom
(senior tag)

Linux alatt inkább kihagyom, akkor valami más megoldás az adóbevallás feltöltésére?

(#9) tomtyi válasza rtom (#8) üzenetére

tomtyi
(őstag)

szia!
ha Ubuntut használsz, akkor leírás itt. ha nem, akkor használj Ubuntut! :) akár VirtualBoxban is. én XP-re is feltettem, és oda az ABEV-et. működött.
de szerintem a deb csomag letölthető.

[ Szerkesztve ]

“People liked NASCAR because the constant crashes made it exciting, and this gave me an idea...” Bill Gates on Microsoft Windows

(#10) rtom válasza tomtyi (#9) üzenetére

rtom
(senior tag)

Nem az Abevjava felrakásával, hanem a már kész adóbevallás feltöltésével volt a gond, a FF nem ismeri fel a magyarorszag.hu certijét (vagyis belépést követően biztonságos kapcsolatra váltana, de a https:\ már nem kedveli a FF). Feltettem ie4linux-ot, de azzal sem ment, aztán utánolvastam, hogy ezt inkább mozillának a baja, mivel saját bizonyítvány listával rendelkezik...

Végül hozzáadtam a FF-hez, mint kivételt és feltöltöttem (bár a Java-s feltöltés nem ment, pedig a plugin-t is telepítettem...)

(#11) tomtyi válasza rtom (#10) üzenetére

tomtyi
(őstag)

ok. most néztem meg. azt hittem, nem használja a böngészőt. de de! :) bocsi.

“People liked NASCAR because the constant crashes made it exciting, and this gave me an idea...” Bill Gates on Microsoft Windows

(#12) bobalazs válasza tomtyi (#11) üzenetére

bobalazs
(senior tag)
LOGOUT blog

Helo. Számtech gurut keresek a problémámhoz.
Abev programot uj rendszerre telepitettem.
A kérdésem azzal kapcsolatos, hogyan tudom megnyitni a .kr kiterjesztésü fájlt olvasásra.
Ez a fájl az ügyfélkapu tartóstár dokumentumjai közül lett letöltve.

From freedom came elegance.

(#13) bobalazs válasza bobalazs (#12) üzenetére

bobalazs
(senior tag)
LOGOUT blog

Megoldódott a kérdés. A jövőbeni segítség azoknak akik a jövőben hasonló gondal kerülnek szembe.
Az https://ebev.apeh.hu/Lekerdezes pontja alatt a fájlok letölthetők, .xml formátumban, amik az ABEV programban MÁR megnyithatóak.

(#14) bobalazs válasza bobalazs (#13) üzenetére

bobalazs
(senior tag)
LOGOUT blog

A kr. fájlt egyébként nem lehet újratelepített programból megnyitni, lévén hogy ezek titkosított fájlok, illetve, ha nem szerepel már az elküldött dokumentumok között az ügyfélkapu tartóstárában, az ABEV program nem tudja megnyitni.

(#15) petakpa1

petakpa1
(senior tag)
LOGOUT blog

Abevjava vs win xp újratelepítése

Faterom gépén haldoklik az xp, és sajnos a különféle rendszerkarbantartók sem segítenek, az újratelepítés lekerülhetetlennek látszik:((

A kérdésem az, hogy az abevjava által elmentett adatokat:
- nyomtatványsablonok,
- kitöltött nyomtatványok,
- elküldött bevallások,
- törzsadatok ... stb
- esetleg beállítások is
ki kellene mentenem, majd az újrahúzott rendszerre felinstallált abevjava alá visszatöltenem.

Csinált már valaki ilyet? Le tudnátok írni, hogy kb. mit, milyen lépesekben kellene csinálnom.

Köszi,
P

"... Feltalálom a hidegfúziót oszt reszeltek az amcsiknak...":)))

(#16) petakpa1 válasza petakpa1 (#15) üzenetére

petakpa1
(senior tag)
LOGOUT blog

UP

(#17) petakpa1 válasza petakpa1 (#15) üzenetére

petakpa1
(senior tag)
LOGOUT blog

Na senki?:(

(#18) petakpa1 válasza petakpa1 (#17) üzenetére

petakpa1
(senior tag)
LOGOUT blog

Nincs valami nagy pörgés errefele:((

(#19) ANT válasza petakpa1 (#15) üzenetére

ANT
(PH! addikt)

A lementett üres nyomtatványok, kitöltött korábbi bevallások az újratelepítés után is használhatók. A progi visszafelé kompatibilis, azaz az idei verzióval meg tudod nyitni a korábbi években kitöltött és mentett bevallásokat - nem tudom, hogy erre gondolsz-e?
Egyébként rendszer újratelepítés híján is évente kell újrarakni a komplett APEH programcsomagot (keretprogram, kitöltőprogram, nyomtatványok), mivel pl. a tavalyival nem töltheted ki az idei bevallást, és ez valszeg így lesz jövőre is.
Én a múlt héten játszottam le ezt Vista alatt.

''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika

(#20) petakpa1 válasza ANT (#19) üzenetére

petakpa1
(senior tag)
LOGOUT blog

Nem egészen, mert nemcsak az Abev progit akarom újratelepíteni, hanem a teljes win-t újra akarom húzni.
Tehát a kérdésem az lenne, hogy az Abev melyik mappáiból kell kimenteni a törzsadatokat, illetve a már elkészült/folyamatban lévő bevallásokat, és hova kell majd visszamásolni, miután a win-t újrahúztam + feltelepítettem a legfrissebb Abev-et is.

(#21) ANT válasza petakpa1 (#20) üzenetére

ANT
(PH! addikt)

Azt értettem ,hogy win reinstall is lesz.
De abev frissítést is akarsz, vagy ugyanazt a verziót fogod visszarakni az új op.rendszerre?
Konkrétabban: most pl. a tavalyi abev csomag van fent, és reinstall után akarod majd feltolni az idei verziót?
Másrészt nem tudom, milyen nyomtatványokról van szó. Ha a sima 0953-asról (és esetleg a régebbi 0853 stb. lementett verziókról), azt bárhová kimásolhatod a gépen. Ezek ugye .enyk végződésű fájlok, és én élből nem a program mappájában tárolom őket.

Szerk: feltéve, hogy végig a java-verzióról beszélünk.

[ Szerkesztve ]

(#22) petakpa1 válasza ANT (#21) üzenetére

petakpa1
(senior tag)
LOGOUT blog

Hi! Először is köszi, hogy próbálsz segíteni!

Igen, úgy gondolnám, hogy win reinstall után már a legfrissebb Abev-et telepíteném fel, és az alá kellene visszapakolni minden korábban elmentett adatot.
Igen alapvetően Abev java-ról van szó, bár azt hiszem, mintha láttam volna még régi nem java-s parancsikonokat is az asztalon, de lehet, hogy azok csak 200+-2007-2008-asok. Majd utánna kérdezek, hogy azokat használja-e még valaki... Azokban kitöltött nyomtatványokat gondolom nel hete betolni a java verzió alá:( Vagy mégis?

Nyomtatványtípusokat sajnos nem vágom. Ami biztosan van: szja bevallások és mellékleteik, egyéni vállalkozó bevallásai, beleértve áfa bevallásokat is.

Az érdekelne, hogy az Abev könyvtárszerkezetében, melyik mappákban vannak a felhasználó által létrehozott adatok (törzsadatok, kitöltött nyomtatványok, félkész nyomtatványok... stb.)

(#23) ANT válasza petakpa1 (#22) üzenetére

ANT
(PH! addikt)

Csak tippelek: a sima abev. alatt kitöltött korábbi nyomtatványok szerintem se nyithatók meg a java verzióban.
Az egyéni vállalkozói nyomtatványokat nem vágom (szimpla magánszemély státuszban szoktam adóbevallani), de szvsz ha a "Nyomtatványok" mappa tartalmát kimented valahová, az elég lesz.
Megnéztem, nálam a .tem.enyk végződésűek az üres nyomtatványok, az .frm.enyk fájlok pedig a kitöltött nyomtatványok.
Az üres nyomtatványoknak lementésének szvsz nincs jelentősége, mert azokból a legfrissebbeket leszedheted az Apeh honlapjáról.

(#24) M24

M24
(tag)

sziasztok olyan problémám van h bejelenteni akarok valakit apehnál és a nyomtatvényt csak kr formátumba lehet elküldeni de nem ugy menti el hanem frmbe h tom átkonvertálni

se4ever W595/ http://ppk.hu/14024 ingyen sms

(#25) Fire/SOUL/CD válasza M24 (#24) üzenetére

Fire/SOUL/CD
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Hali!

Pedig el kell(ene) hogy mentse egész pontosan a [Telepítési könyvtár]/abev/eKuldes/KR könyvtárba, itt nézz körül elsőre. A kuldendo és/vagy digitalis_alairas könyvtárban kellene hogy legyen.
(A titkosítás automatikusan történik meg, nem neked kell ezt megtenni)

Fire.

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#26) M24 válasza Fire/SOUL/CD (#25) üzenetére

M24
(tag)

nem oda mentette de már megolodott a dolog köszönöm a választ amugy

se4ever W595/ http://ppk.hu/14024 ingyen sms

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Abev gondok
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.