Funky, nem szívesen, de beszólok
Te dolgoztál PC-n? Esetleg egyszerre párhuzamosan mindkét gépen? Esetleg csak ugyanazokkal a nyomdai programokkal? (Quark, Indesign, Illustrator, Pagemaker és természetesen Photoshop)? Na nem mondanám azt, hogy a MAC hűdejóde... Sajna ezek az OPrenccer váltások alaposan megviselik, így innentől kezdve csak fanatikusnak mondom azt, aki a MAC-et győztesnek nevezi minden mérlegelés nélkül.
Még egy... nem gondolod, hogy a konzol párhuzam igaz a MAC-re? Ugyanolyan bebetonozott rendszer... így tényleg CSAK munkára jó, de arra is csak akkor, ha végre sikerült minden elemét beállítani és többé nem piszkálja senki (viszont ilyen feltételekkel egy PC is tökéletes).
Szóval óvatosan a sarkos véleményekkel...
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
IT café témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Hirdetés
Útvonal
Fórumok » PC, barebone, szerver » A nagy Mac topic (Mac Mini, iMac, Mac Pro & egyéb Apple desktop) (kiemelt téma)Hozzászólások

stgellert
(fanatikus tag)

Macc
(fanatikus tag)
Csak kerdezem, hogy te mar lottel be gepet OS X-szel, es hasznaltad? Csak mert nem nagy kaland, es eleg szivos az OS X nem fekszik ki ha folyamatosan buharalod, de akkor sem ''alakul at'' ha sokaig nem buheralod (egyszoval nem kell tenni semmit azert, hogy mukodokepes maradjon huzamosabb ideig)...
Meg ez a csak munkara jo dolog, ez is csak annak a meglatasa, aki regen latott nehany elhanyagol OS9-es gepet. En mindenre Mac-et hasznalok, uh nekem ne mondja senki, hogy csak munkara jo...
[Szerkesztve]
Mac Pro 2*Xeon Quad Core 2.8GHz 8GB + MacBook Pro 15.4" C2D 2.66GHz 4GB

stgellert
(fanatikus tag)
Használtam
Nade ha mindenre MAC-et használsz, van viszonyítási alapod?
Én pont arról beszélek, hogy egymás mellett folyamatosan használni mind a két renccert (pl. újságszerkesztőség...).
Vigyázat, a csak munkára kifejezés erősen hangzott, de azt nem állíthatod, hogy egy PCnél jobb játékgép lenne... (ár/érték/teljesítmény viszonylatban, ugyanúgy, hogy a átlag MAC-t nem egy Zeonnal, Opteronnal veted össze, vagy egy ONYX-al).

stgellert
(fanatikus tag)
Ja nem hitvitát akarok, tudniillik mindenki abban hisz amiben akar, csak idegesít, ha valaki símán kijelenti, hogy ez meg ez jó, az meg az szar, de nincs értékelhető adat mögötte.

Macc
(fanatikus tag)
Tavaly aprilis ota van Mac-em. Addig PC-ztem. (6 evig kb). Most ezt PC-rol irom a munkahelyemen, es otthon a baratnomnek is PC-je van (meg)
Szoval asszem van viszonyitasi alapom
Munkara is es jatekra is hasznalom mindket platformot (hobbira csak Mac).

stgellert
(fanatikus tag)
Szóval, hogy őszinte legyek, ennyi erővel a C64 BASIC-je mindent ver, mer egyszerű és stabil volt
(emiatt is értelmetlenek ezek a MAC-PC összevetések, meg sok minden...). Sőt, egy számológép ver igazából mindent, az tutira nem fagy le, ha csak az alapműveleteket tudja

Macc
(fanatikus tag)
Ebben 100%-ik egyetertunk. ezt en se szeretem, barmelyik fel is mondja ezt. De amiket a #901-ben irtal azokat sem kene igy kijelenteni 

stgellert
(fanatikus tag)
Látom, végül is ugyanaz a véleményünk
Mindkét gép jó, csak tudni kell használni és arra kell használni, amire konfigurálva van... dehát a vita szelleme örök

stgellert
(fanatikus tag)
Ja, csak ideges lettem arra, amire reagálltam, de hát ez a flame, hogy spóroljunk a fűtéssel

Macc
(fanatikus tag)
Hehe... Amugy abszolut OFF jelleguen csak megerositeni tudom, hogy erteni kell barmelyikhez. Egy lancfureszhez is erteni kell, mert ha valaki agyatlanul hasznalja, meg kettefureszeli a mellette allot

stgellert
(fanatikus tag)
Így van, pl egy kínai játszva megver engem a golyós ''számológépével''

bloodree
(lelkes újonc)
Na!
fateromnak van Németországből egy lomolt Quadra 700-asa, gyakorlatilag
1.kibszták az úccára
2.felbszták a teherótóra
3.lebszták a használtcikkes bótbe
4.fater hazahozta, LESLAGGOZTA, összeraktuk(tam) éééssss
MEGY. egyébiránt 16(!!!)''os monitorral eladó vmi minimum pézér. Ilyet használtak a JurassikParcban
a csáwók full király1
ja döglassu az oprendszer v 3 perc mig feláll meg eccer mentettem photoshop(3.0?) ban és....................................................sikerült.
Nem kell vkinek?![;]](/dl/s/v1.gif)
hát igen.

Macc
(fanatikus tag)
hehehe... nekem meg egy Classic II-m van. Az az igazi csoda
Photoshop 1.0/Illustrator 1.0

stgellert
(fanatikus tag)
A Tótfalusiban azzal pasziánszoztunk a pinyóban

Macc
(fanatikus tag)
Holnap este derul ki miket mutatnak be a MacWorld expo-n...
várom bizony...
Telekom-adó mentesen keress Skype-on vagy Viber-en! --- www.e-szakuzlet.hu | www.gerisoft.hu | www.szeged-klima.hu
ínyenceknek: http://www.macrumors.com/events/mwsf2005.html
Telekom-adó mentesen keress Skype-on vagy Viber-en! --- www.e-szakuzlet.hu | www.gerisoft.hu | www.szeged-klima.hu
valami nagy durranás lesz, leállították az öszes online apple store-t is, csak a magyar él, mert az magénkézben van
nem szóltak gondolom neki.
''will be back in an hour'' 
Bővebben: link
ez már a hivatalos bemutatott kép, nem fake 
állítólag
19:40 -- 1.25GHz 256MB/40GB: 499 USD, több memória és nagyobb vinyó: 599 USD. Január 22-től. A doboza kisebb mint az iPod-é.
19:37 -- Jobs bemutatja a Mac mini-t. A Mac család új tagja, slot-load-os combo drive, nagyon halk, nagyon apró (kb. mint egy AirPort basestation csak nem kerek), FireWire, Ethernet, USB 2.0, DVI és VGA kimenet is. Magasságra fele akkora mint egy iPod mini. ''BYODKM. Bring Your Own Display, Keyboard, Mouse.''
Mac Mini

faster
(PH! nagyúr)
Báááá, ez nagyon tetszik!! 
''Barabone'' mac? ''Mini-itx'' mac?
No igen, ez még hiányzott a palettáról.
Szép.
Lassan megjelnennek a ''mac modderek''...
Lehet majd átlátszó oldallapot kapni G5-re...
És be lehet építeni fénycsövet... Meg világító ventiket ...
''De gustibus non disputandum est''
G5 most is plexi oldallapos, ha akarod 

zetsumei
(lelkes újonc)
Eljen felebredni latszik az apple. Ez nagyot fog szolni, nem csak olcso de pont olyasmi amire a tobbsegnek szuksege van, halk pici net emailre zene eleg.
Vegre. 
Ok...
''De gustibus non disputandum est''

rATdrAgOn
(senior tag)
Azert a Macmini korantsem barebone...
van benne minden: proc, ram, diszk... es raadasul tok aranyos, es azert nem is olyan gyenge.
Jo, lehet fikazni, hogy csak radeon9200 van benne, de nekem akkor is tetszik... valoszinuleg lesz is belole, ha mar itthon is lehet kapni. 
A pC vajommi?! A kindoz vajommi?! <A Href="http://www.szittyozium.hu" target="_new">http://www.szittyozium.hu</A>

Macc
(fanatikus tag)
Dzsaaaa!!! nem semmi a Mac mini
eleg kicsire sikeredett... 1.42GHz G4 1GB RAM-mal mar egy allat
csak ne lenne az egygigás modul 4x annyi mint a félgigás 
ez elrettentő...
marad az 512mb ram...

pilóta
(PH! kedvence)
Ez nagyon tetszik!
Ha lehet majd venni az e-bay-en 300$ körül, lehet veszek egyet otthonra netezni...
Aki él és nem boldog, az téved!

Alex91
(PH! nagyúr)
Ja, es az arban ott az OS is!
Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.

Alex91
(PH! nagyúr)
Azert az iPod Shuffle se semmi! 
Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.

Macc
(fanatikus tag)
Ha csak az OS lenne az arban...
Mac OS X version 10.3 “Panther,” includes Classic environment, Mail, iChat AV, Safari, Sherlock, Address Book, QuickTime, iSync, iCal
iLife ‘05 (iTunes, iPhoto, iMovie, iDVD and GarageBand), AppleWorks, Quicken 2005 for Mac, Nanosaur 2, Marble Blast Gold and Apple Hardware Test

Macc
(fanatikus tag)
Eleg gyengus ez a prohardware, hogy meg mindig nincs fenn a hirekben. Tudom hogy nem mac site ez, de azert a prohardware kategoriaba boven beletartozik....

Alex91
(PH! nagyúr)
Biztos azert nincs itt, mert megijedtek... 

zetsumei
(lelkes újonc)
Miert lehet ez a minimac jo a pcseknek ?

Macc
(fanatikus tag)
Hat nekem egyertelmu, hogy akik ilyen (Bővebben: link) gepekert vannak oda, azoknak soha nem lesz alternativa nemhogy a Mac mini, de egyik Mac sem
Es ez jobb is igy!
[Szerkesztve]

rATdrAgOn
(senior tag)
Idezet az oldalrol.
''That's the killer advantage the PC world will always have over the Mac world: diversity and flexibility.''
En pontosan ezek miatt pusztitom a pC-ket. 
A pC vajommi?! A kindoz vajommi?! <A Href="http://www.szittyozium.hu" target="_new">http://www.szittyozium.hu</A>

Macc
(fanatikus tag)
Hehe, hat igen, ez eppen az annyira elonye sokak szemeben, mint hatranya masok szerint.

Zenty
(őstag)
Nem olvastam végig,szoval ha volt róla szó elöre is sry!
Mac os x oprendszerből van magyar nyelvü változat ,mint pl a win xp-nél stb.?
Egyébként most jön kih valami új sowt változat a tiger? Ha téleg ilyen tuko a mac lehet beruházok egy kis ibookra ,vagy egy mini macre 
Guild Wars - Zenty a survivor

dearbear
(tag)
Udv!
Nem vagyok maces csak mint erdeklodo figyelem a dolgokat, de minden eddigi olvasatomban ugy tunik hogy nincs magyar verzio es ez sok embert visszatart itthon, raadasul meg az ekezetes karakterek hasznalata sem tunik olyan egyszeru feladatnak legalabbis ebben a topicban is talalsz rola nemi infot a #345 korul.
Bye!
To develop or not to develop that is the question.

Zenty
(őstag)
Az kár
Nem szeretem az ángelikánus orientált dolgokat 

Zenty
(őstag)
hm itt a lap alján pirosal érdekes írás van! Lehet van remény? 
Á! Csak nem tudnak fogalmazni. A bemutató a magyar, nem a Tiger.
Gigabyte P67X, i7-2600K+Prolima Genezis, 16 GB DDR3-1600, 2x40GB SSD RAID0+4x2TB SATA RAID10, Sapphire HD6970/2GB, CM690, 2x22" Samsung WXGA + HP EliteBook 2730p/4GB/128GB SSD

Zenty
(őstag)
közbe én is rájöttem 
Hát ez van!

Macc
(fanatikus tag)
Az ekezetes karakterek hasznalataval nincsen gond, csak ha valaki benazik... ez OS9 privilegiuma volt. De ez is ki volt mar itt targyalva.
azért itt mindíg megakadok...
br. 130k-ért pc-ből kezdjük megépíteni ugyanezt.
- epia? nem jön ki, mert egy itx ház 20-30k, egy keskeny optikai drive a másik 20-30k, és egy jobb gigás epia 40k, és akkor még nncs hdd, és szoftverek, nem beszélve a c3 proci összehasonlíthatatlan szarságáról.
- XPC? barebone? ennyiből egy sis650-es vagy , via p4-es/amd-s cucc hozható ki, cerkával, ha nagyon megszorongatom, sempronnal, de megint csak elérjük sw nélkül a 130-at.
- tesco gazdaságos PC xp-home-al, 128rammal, cdrommal, köszi, nem kérem...
ugyhogy higgyük el, hogy jó ár érte...
és ha a berefeat oldalát nézzük, és valósak a tesztek, akkor kamu az alultáplált proci kérdése is, mert elég jól teljesít, csak a 4200-as hdd lassít, de a powerbook 5400-assal arányban lassabb, és számolásban meg grafikában meg ugyanott van.
csak minden pc-s hívő próbálja a legkifacsartabb módon lefikázni.
pl ez is tetszett:![[kép] [kép]](http://homepage.mac.com/handras/rotate-1.gif)

Petrisz
(tag)
Sziasztok!
Szemezek egy ilyennel:
iBook G4 1.33GHz+512k 256MB/60GB/Combo/ATI Radeon9200-32MB/FW/Eth./56k/Airport/14.1”TFT
Mindez 284 900,- áfástól.
Namost ez nekem ilyen kiegészítő gépnek kellene, amit hozunk-viszünk, és főleg irodai szövszerkesztés melóra, netelésre meg esetleg amatőr szintű képszerkesztgetésre kellene.
Szerintetek erre megfelel-e ez a gép? Mac-ben az utolsó, amit használtam huzamosabban, az még a IIfx volt a Quadra sorozat előtt sok-sok évvel ezelőtt 
Másik hogy egy ilyen G4-es iBook teljesítményre kb. milyen PC-nek felel meg?
Köszönök minden felhomályosításomra irányuló minden erőfeszítést előre is 
Üdv,
Péter
''Magad légy az a változás, amit a világban látni szeretnél'' (Mahatma Gandhi)

M@trixfan
(őstag)
Szeva kerülettárs ''a egykerből''! 
Nekem még nincs mac ezért csak szvsz-t tudok mondani: szvsz. 
Komolyra fordítva a szót a sebességgel minden rendben. Viszont nem nézted el, hogy ez egy nettó ár? Mert újonnan ez pont 284 + áfa. Ha így van akkor inkább vedd a 12'' modellt. Inkább rendeld Bluetooth-szal és rakjál bele +512 Mb ramot. A rambővítést nem úszod meg sajnos. A kisebbik iBook felbontása ugyanakkora, viszont kisebb és könnyebb. A 12'' az bruttó 270e Ft.
twitter: MatrixfanLive

Petrisz
(tag)
Amire te gondolsz, az ez:
iBook G4 1.2GHz+512k 256MB/30GB/Combo/ATI Radeon9200-32MB/FW/Eth./56k/Airport/12.1”TFT 218 500,-
Ez az ár is nettó. Nemtom, ez a 12'' display mennyire kicsi, majd lecsekkolom. Mert ha ugyanazzal a felbontással nyomja, mint a 14'', akkor azért betűméretekben lehet elég határozott difi. De az tuti, hogy a 30 GB HDD nem túl sok... Bár... Ha télleg csak doksik meg hasonló cuccok lesznek rajt... Itthoni gép meg úgyis tele diszkkel, és zenéket sem kell tárolnom az iBook-on, mert arra meg ott az iPOD-om 
Akkor kiegészítő bónusz kérdések, hogy ez a leheletnyivel gyenguszabbnak tűnő gép inkább megéri ennyivel olcsóbban, ha nem ragaszkodok a nagyobb displayhez? És 512 RAM télleg kevés? Pécés világhoz vagyok szokva, ott wordben klimpírozásra azért ennyi elég... Bluetooth mire jó? Nekem nincsenek bluetooth eszközeim... Kell az nekem?!
''Magad légy az a változás, amit a világban látni szeretnél'' (Mahatma Gandhi)

M@trixfan
(őstag)
''Mindez 284 900,- áfástól.'' Ez számomra azt jelenti, hogy áfával 284900 Ft.
Az alaplapra forrasztott 256 Mb kevés. A legjobb ár/érték a + 512Mb ram. Így lesz 768 Mb a gépedben, ami sokáig elég. XP sem szereti igazán 512Mb alatt. Bluetooth akkor jó ha van Bt mobilod, Bt bill-t, Bt egeret akarsz csatlakoztatni. (2 USB + 1 Firewire van az iBook-on.) Egyébként Powerbook modelfrissítés várható, lehet olcsóbb lesz, de ez csak hasraütés volt részemről. Én csak 12'' ibookot vennék a következők miatt:
- Legjobban hordozható iBook modell. Én erre tenném a hangsúlyt mert nem erőgép az iBook.
- 350-400 ezer Ft magasságában már sokkal komolyabb PC noteszek vannak. iBookra nekem ez már sok, viszont új Powerbookot még nem kapni ennyiért. A jelenlegi modellválasztékra ráfér a frissítés.
Teljesítmény szempontból nem kell csodát várni. Nyers erőben alulmarad egy 1.4-es Centrino környezetes notihoz képest. Viszont a multitask érzése más. Havernál próbáltam egy 1Ghz Pb-n, hogy megindítottam egy Final Cut mpeg 2 exportálást és közben elkezdtem nyitogatni e-mailt, Firefoxot, Findert. Szépen lehetett közben böngészni, e-mailt olvasni, stb. Sőt, expose meg sem érezte.
twitter: MatrixfanLive