Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#201) isapeti

isapeti
(senior tag)

Háj!

Még nem kapta meg :) A héten boltolom le a monitort hozzá, eddig csak én nyüstöltem! De
tuttira elégedett lesz!

"Verés közben jön-megy a székláb." - B. I.

(#202) aurum válasza Vesper (#1) üzenetére

aurum
(őstag)

a mac nem sok mindenre jo, talan grafikai mukara. de a mai pc-k altalaban nagyobb teljesitmenyuek es olcsobbak is. szoval inkabb csak erdekesseg, mint piaci tenyezo -> felejtos.

I fuck the corner of your mouth, my dear Alexander!!

(#203) aurum válasza vtechun (#79) üzenetére

aurum
(őstag)

/*
Az érdekes, hogy akárhány amerikai filmet lárok szinte mindben van APPLE i-BOOK...
*/

ja probaljak a csapbol is nyomni a szerencsetlenek :).

olyan ez min a baseball. azt is jatszanak minden filmben csak a valo eletben nem.

(#204) aurum válasza biker (#95) üzenetére

aurum
(őstag)

mehehehe a mac-ban is pc-hw-k vannak csak dragabban mehehehe

(#205) aurum válasza rATdrAgOn (#107) üzenetére

aurum
(őstag)

a qnx posix 2 kompatibilis ahogy a unix/linux sokan ezert nezik unix-nak. vagyis kezeles szempontjabol olyan mint barmelyik unix de belul rtos kernel ketyeg.

(#206) Grafiqs válasza aurum (#204) üzenetére

Grafiqs
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Egy jól tájékozott kolléga konstruktív építô és sok-sok tapasztalatról és tudásról árulkodó
''hozzáböfögéseit'' olvashattuk kedves forumtársak! :C

G

És még mindig nem fogja, vagy nem akarja felfogni. Hihetetlen. A Föld tényleg a Naprendszer elmegyógyintézete lenne?! by Bon3ss l Policity.hu

(#207) Grafiqs válasza aurum (#202) üzenetére

Grafiqs
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

199-es hsz végigolvasását ajánlanám!

G

És még mindig nem fogja, vagy nem akarja felfogni. Hihetetlen. A Föld tényleg a Naprendszer elmegyógyintézete lenne?! by Bon3ss l Policity.hu

(#208) aurum válasza Grafiqs (#184) üzenetére

aurum
(őstag)

/*
Ugyan úgy mint egy megrögzött PC-s!

Bár kiváncsi lennék mennyit érnél ezzel az álláspontoddal amerikában ahol, nem is ismerik a PC
csak a minôséget és megbízhatóságot jelentô MAC-et.
*/

mar ne haragud de akkora marha vagy, hogy az mar nekem faj.

(#209) Zoltán válasza LukE (#16) üzenetére

Zoltán
(őstag)

Nekem.

http://just-tea.hu

(#210) Grafiqs válasza aurum (#208) üzenetére

Grafiqs
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

191 hsz-t ismételgetem sěrěn majd amíg...

G

(#211) aesir válasza Grafiqs (#210) üzenetére

aesir
(PH! kedvence)

Javaslom, hogy a 192-őt is olvasgasd ugyanolyan gyakorisággal.

Van saját életem...

(#212) isapeti

isapeti
(senior tag)

Jujj micsoda hirighangulat... :)) Bár amikor a tottyik címét elöször megláttam, nem is
számítottam másra :DD Valahogy mindig elfajul ez a téma...

(#213) aesir válasza isapeti (#199) üzenetére

aesir
(PH! kedvence)

Elvégeztünk egy kis tesztet.

eps raszterizálás mindkét gépen, ugyanaz a file

Mac G5 1G RAM: 12.07 s
Athlon XP 1,67 GHz 512M RAM: 12.9 s

Figyelembe véve a RAM-ok nagyságát és a két gép tulajdonságait, azt kell mondjam a PC gyorsabb kicsit:)

Erről ennyit.

Van saját életem...

(#214) isapeti

isapeti
(senior tag)

Azért az ''ugyanolyan file'' tartalma sem mindegy ám szerintem (szöveg mennyisége, vektoros
ábrák bonyolultsága, stb)
Másrészt én Intel prociról írtam, elhiszem az AMD-s teszteredményeidet. Mindenesetre az ''erröl
ennyit'' egy kicsit érdekes, magyarul te ezzel lezártad? Egyetlenegy teszttel?

(#215) aesir válasza isapeti (#214) üzenetére

aesir
(PH! kedvence)

Részemről le.

Te eps raszterizálást írtál, mi meg azt próbáltuk ki nem ugyanolyan, hanem UGYANAZZAL a fájllal.

Ez az AMD konfig azért nem egy csúcsgép ismerd el. Kipróbálom az otthoni Intel konfigomon is, holnap dobom az eredményt.

Van saját életem...

(#216) isapeti válasza aesir (#215) üzenetére

isapeti
(senior tag)

OK. Nem voltam elég alapos. Értem, hogy ugyanazzal a fájllal, ezt meg nem helyesen idéztem.
Különben ha figyelmesen olvasgattad a hozzászólásomat, szerintem eléggé egyértelm?, hogy
nem vagyok elvakult maces, ugyanúgy szeretem a PC-met is, ezt az EPS cuccost csak
érdekességképpen írtam le, és semmi túlzás nem is volt benne. Csak annyi volt a szándékom,
hogy rávilágítsak, miben erôsebb a mac. Most erre rácáfoltál, nem is vonom kétségbe az
igazadat, a tények beszélnek. Ez az AMD télleg nem egy csúcsgép és csorog is a pisi a lábam
szárán, hogy fej-fej mellett halad egy G5-tel... Azért leírnád, mekkora és milyen tartalmú EPS-rôl
van szó?

Mindenesetre nem ''csak úgy'' vettem otthonra a melóhoz macet, meg nem is azért, mert túl sok
fölös pézem volt. Én a munkahelyemen nagyon megszerettem a macet, nagyon jó vele dolgozni
(persze nem egy fagyogatós példánnyal, mert sajna ilyen is van), igazából tényleg ilyesfajta
melóra lett kitalálva. Teljesítményben (bizonyos dolgokban) biztos lepipálja az otthoni 700-as
G4-emet egy hasonló árban levô PC, de nem cserélném el, mert én munkára jobban szeretem a
macet. Tulajdonképpen az az ábra, hogy ez is (többnyire) ízlések és pofonok kérdése, ezért is
kár ezen veszekedni. Mindenki használja azt, ami begyün neki, oszt kész.

(#217) biker válasza rATdrAgOn (#195) üzenetére

biker
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

kolléga, usa: 1760$
austria: 1850€
na mennyi is a különbség?
közel egy repülőjegy ára...

Telekom-adó mentesen keress Skype-on vagy Viber-en! --- www.e-szakuzlet.hu | www.gerisoft.hu | www.szeged-klima.hu

(#218) biker válasza isapeti (#216) üzenetére

biker
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

bocsi, nem zaklatni akarlak, de ha mailben felteszek pár kérdést, tudunk beszélni róla?

Telekom-adó mentesen keress Skype-on vagy Viber-en! --- www.e-szakuzlet.hu | www.gerisoft.hu | www.szeged-klima.hu

(#219) aesir válasza isapeti (#216) üzenetére

aesir
(PH! kedvence)

Minden veszekedés nélkül:)

Közben kicsit kérdezgettem a Maces kollégát, a G5 1,6GHz-es 2G RAMmal.
Ez az AMD konfig a negyedébe kerül, mint a G5.

Az eps, az egyik magazinunk címlapjának alnyomata, raszterezés utáni mérete 42MB

Már ismerve a G5 teljesítményét, azt hiszem nem lenne tisztességes ha összehasonlítanám az otthoni konfigommal (ld.: adataim), mert kb az irodai AMD-m teljesítményével egy kategória.

Van saját életem...

(#220) biker

biker
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

tényleg, valaki meséljen már arról, hogy Divx playerek vannak? mert nem sokat tudok róla...

és olyan gyöngyszemek érdekelnének, mint:

- itt is 3-6 havnta újra kell telepíteni mindent, mert belasusl, fagy, hibázik, és szar az egész? vagy ez original Win feature?

(#221) isapeti válasza biker (#220) üzenetére

isapeti
(senior tag)

persze, írj nyugodtan!

(#222) isapeti válasza aesir (#219) üzenetére

isapeti
(senior tag)

Hujujj. Ez azért 1 kicsit üt. Szted egy 1.6-os G5-nek egy 1.6-os AMD a párja? Ez szerintem nem
egészen helytálló. Lehet, hogy teljesen nem 1 kategória, de azért mégiscsak az otthoni
gépedhez áll közelebb az a G5 (elolvastam az adataidat). Szóval próbáld ki nyugodtan sztem.

(#223) aesir válasza isapeti (#222) üzenetére

aesir
(PH! kedvence)

Rendben megteszem.

Annál nagyobb fiaskó az eps raszternél mért idő:)

Van saját életem...

(#224) aesir válasza biker (#220) üzenetére

aesir
(PH! kedvence)

2003 augusztus 8-án telepítettem az XP-m.
Azóta sem fagy, nem lassul, nem hibázik, nem szar.

Filmkészítéssel foglalkozom, nem kis megterhelésnek van kitéve a gép, jópár codec megfordult rajta, erről netezek-levelezek, sőt ezzel is játszom néha.
A gép sokszor hetekig megy kikapcsolás vagy restart nélkül.

ÉS NEM EGYEDI ESET az enyém.

Van saját életem...

(#225) biker válasza aesir (#224) üzenetére

biker
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

2004.06.30.-án raktam fel, jelenleg ugyan atomstabil, de pl 20indulásból egyszer nem indul el, boot közben freeze, egyes programok néha rosszul indulnak, pl 10-15 indulásonként a norton emailscanner nem indul el, most behalt a dvd/mpeg2 lejátszás, nem játsza le, és sorolhatnám.

nálam 3-6hónapot bír ki max, és semmi extra, net, webszerk, és némi grafika, meg játék ha van idő.

(#226) isapeti válasza aesir (#224) üzenetére

isapeti
(senior tag)

Kíváncsian várom az eredményt, de tényleg. A környezetemben mindenki a 3Ghz-es P4-ekkel
egy lapon emlegeti a G5-öt (igaz a 2Ghz-es versiont), bár az is igaz, hogy elvakult macesek...
Az bizti, hogy az én 700-as G4-em azért nem egy 700-as PC-vel egyenérték?, és a régi
G3-asom (266Mhz) volt kb. egy szinten a P3 533-ammal.

Ez utóbbiról különben ugyanazokat mondhatom el, mint te a saját masinádról stabilitásügyben.
Kb. 2 éve van nálam, azóta 1-szer (!!!) raktam újra a rendszert, de csak azért, mert nagyobb
vinyót csaptam bele. Sosem fagy, nem lassul, nem hibázik gyors, pedig játék és meló is van
rajta rendesen...és mondom, 533-as P3!!!. Szóval tényleg nem egyedi az eseted (ezt fôleg az
elvakult maceseknek szánom).

(#227) faster válasza biker (#225) üzenetére

faster
(PH! nagyúr)

20indulásból egyszer nem indul el, boot közben freeze

Nem lehet, hogy a géppel van valami gond?

(#228) biker válasza faster (#227) üzenetére

biker
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

fingom sincs, de elég bizarr...
és kb 3hete csinálja, miközben semmi sem változott...

(#229) faster válasza biker (#228) üzenetére

faster
(PH! nagyúr)

A boot fejreállást okozhatja egy driver probléma is (pl. alaplapi driver), de hogy el sem indul a gép... :F

[Szerkesztve]

(#230) biker válasza faster (#229) üzenetére

biker
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

mennek a kis kék csíkok, és megáll, majd kikapcs után közli, a win nem indult el, válasszak, normál, csökkentett, stb, és elindul, utána napokig nem látom a jelenséget

(#231) faster válasza biker (#230) üzenetére

faster
(PH! nagyúr)

Ja értem, tehát elindulni elindul (POST), csak nem bootol...

(#232) aesir válasza isapeti (#226) üzenetére

aesir
(PH! kedvence)

Megcsináltam a tesztet, de nem nagyon merem beírni ide az eredményt:)

Segítsetek abban hogy milyen módon tudnám rögzíteni korrekt módon PC-n is meg Macen is a folyamatot. Arra gondolok, hogy készítenék 3 videót a 3 gépről a művelet közben, és mindenki mérje le maga. Azt hiszem ez elfogadható lenne a kétkedőknek is.
Főleg a saját konfigomon végzett teszt miatt mondom ezt, mert elképesztő eredmény született.

A három screen capture-vel lehet dokumentálni a konfigokat is, hogy minden kétkedést kizárjunk.

Van saját életem...

(#233) aesir válasza biker (#225) üzenetére

aesir
(PH! kedvence)

Ez tényleg elég bizarr, véleményem szerint valamelyik szoftvered állt fejre. Tipikusan ilyenkor, ahogy faster Kolléga említette driver lehet, vagy amire tippelek hogy a vírusirtód online frissítésével nincs valami rendben.
Aztán persze bármi lehet:)

Van saját életem...

(#234) emvy válasza biker (#230) üzenetére

emvy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

HW gond. A mostanit megelőző gépem hetekig ment kikapcsolás nélkül.
Bár bekapcsolás nélkül még tovább is stabil lett volna. :)

A mostani konfig meg hát... asszem még soha nem fagyott le, pedig állandóan standby, hibernálás, vissza...

while (!sleep) sheep++;

(#235) biker

biker
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

köszi a segítéseket, de tényleg annyira ritkán, és váratlanul jön, hogy sem komoly hw, sem komoly sw jhiba nem lehet.

gyanítom valami kontakt hiba lehet, vagy kaccsojja ki.

(#236) Brae válasza isapeti (#201) üzenetére

Brae
(őstag)

:C:DDNa ennek örülök.
Amúgy megígértem h megkérdezem neked a p3-mas procit, sajna nem rendes copermine p3, hanem csak celeron.

Rosetta@home, lépj be Te is a PH! csapatába! http://href.hu/x/chbe

(#237) rATdrAgOn válasza biker (#235) üzenetére

rATdrAgOn
(senior tag)

En ilyen barom hiba miatt mar vagtam ki az ablakon a sajat pC-met...
Mert persze mindig akkor csinalta, amikor epp qrvara sietni kellett es fontos volt - amugy stabilnak nevezheto berendezes volt az a szemetbanya, de persze epp akkor es ott... grrrrrrr.
Aztan egyszercsak elborult az agyam... ez volt ket eve... a mostani a vasam *koppkopp* stabil mint az atom. :)
Igaz, mar nagyon elavultnak szamit, de nem erdekel. :DDD
(Amire nekem kell, arra tokeletes :DDD)

[Szerkesztve]

A pC vajommi?! A kindoz vajommi?! <A Href="http://www.szittyozium.hu" target="_new">http://www.szittyozium.hu</A>

(#238) biker válasza rATdrAgOn (#237) üzenetére

biker
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

''Igaz, mar nagyon elavultnak szamit, de nem erdekel.''

ne agódj, én sem teszek bele egy csavart se többet. :)

(#239) isapeti válasza Brae (#236) üzenetére

isapeti
(senior tag)

Kösz, hogy megkérdezted, de cerka inkább nem... Majdcsak belebotlok egybe...

(#240) isapeti válasza aesir (#233) üzenetére

isapeti
(senior tag)

Különben azér' leírhatnád ide az eredményt... hidd el, én nem fogok balf*szkodni, bármit írsz.
Gondolom lejött az eddigi hozzászólásaimból is, hogy én nem vitát szítani és nem is
ellenségeskedni akarok, a tények viszont érdekelnek.
Már csak azért is, mert ha télleg annyira ég és föld a két gép teljesítménye, vmit berhelnie kéne
a kollégámnak a HT-s 3GHz-es P4-én, hogy ugyammá ne verje le egy 350-es G4 :DDD

(#241) aesir válasza isapeti (#240) üzenetére

aesir
(PH! kedvence)

Screen capture-re nem tudsz megoldást Macen? (video)

Töredéke lett az idő a gépemen, de annyira hogy ez még nekem is meglepő volt.
Ma reggel közvetlenül bekapcsolás után csak Photoshoppal kipróbáltuk még egyszer a Macen, az eredmény pontosan ugyanannyi mint az eredeti 12:07s

Komolyan elkészíteném ezt a 3 videot, mert sokaknak addig lehet olyan érzése hogy csak a levegőbe beszélek, pedig nem.

Van saját életem...

(#242) Grafiqs válasza aesir (#241) üzenetére

Grafiqs
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Elôre bocsátom, nem baszogatásból írom a következôket.

? Mac és Mac közt is nagy lehet a különbség ugyanúgy mint két PC közt
? Szerintem valami sokkal nagyobb fájlal próbálkozz (mondjuk valami 300-400Mb-ossal) ami
legyen mondjuk egy layer-es PSD és engedj rá valami durva szěrôt (vagy esetleg egy makróban
több szěrôt is a végül pedig flatten image) ez így egy elég durva teszt ami sokkal hitelesebbnek
těnik mind az én mind mások szemében
? Ellenôrizd, hogy a két illetve 3 photoshop ugyanaz a verzió-e (gondolok itt a patch-ekre)

Az eredményre én is nagyon kíváncsi vagyok, és ezzel le is zárhatjuk legalább a teljesítmény
vitákat, mert a három gép már ad egyfajta viszonyítási alapot.

A programoknak majd utánanézek.

üdv.: G

(#243) aesir válasza Grafiqs (#242) üzenetére

aesir
(PH! kedvence)

8-as Photoshop van mindhárom gépen, a különbség max annyi, hogy ezekből az egyik ugye Maces.
Írd le pontosan milyen műveleteket, milyen sorrendben végezzünk el.
Tégy elérhetővé egy ilyen paraméterekkel megáldott file-t, mondjuk FTP-n.
Remélem sikerül Macre találnod ilyen progit, PC-re nem gond.

Egyébként...

Nem értem miért lenne hitelesebb egy tízszer akkora file teszteredménye.
Ez a teszt kimondottan a raszterizálásról szólt.

Természetesen nem zárkózom el másfajta tesztektől sem (Véletlen hogy mindig a grafikai feladatokat erőltetitek? A computerhasználat nem csak erről szól).

Van saját életem...

(#244) isapeti válasza aesir (#243) üzenetére

isapeti
(senior tag)

Drága testvérem... Megintcsak úgy t?nik, nem olvasol figyelmesen. Direkt írtam, hogy szerintem
a Mac alapvetôen grafikai és hasonló feladatokra lett kitalálva, egyéb dolgokra speciel NEKEM IS
jobban bejön a PC. Namost, ha eccer ez az ábra, miért kéne azt bizonygatnom, hogy másban
jobb, ha egyszer nem így gondolom?????
:F :F :F
Nem igazán bírom ezt felfogni. Különben teljesen tiszta számomra, hogy a computerhasználatba
a grafikán kívül más is beletartozik...

(#245) emvy

emvy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A Photoshopon kivul azert massal is teszteljetek, mert a Photoshop tipikusan Maces program, PC-re egesz egyszeruen tragya, amator modon van megirva. Szoval a PS teszt azt bizonyithatna, h PS-re jo a Mac (mint ahogy jo is).

while (!sleep) sheep++;

(#246) Grafiqs válasza aesir (#243) üzenetére

Grafiqs
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Holnapra tudom csak összeállítani a cuccot. Mert az FTP egy kicsit problémás, meg ma túl sok
idôm sincs. Rakok majd fel programot amivel fel tudod venni a monitort.

Másrészrôl, hogy a felvetésedre is válaszoljak azért érzem/tartom hitelesebbnek egy nagyobb
fájlal végigcsinálni mert, hosszabb idôt vesz igénybe és jobban ''meghajtja a gépeket''.

G

(#247) aesir válasza isapeti (#244) üzenetére

aesir
(PH! kedvence)

Drága testvérem:)
Azt nem is neked írtam:)

Van saját életem...

(#248) aesir válasza emvy (#245) üzenetére

aesir
(PH! kedvence)

Egyelőre úgy tűnik hogy gyorsaságban Photoshopban is verve a Mac, de addig nem nyilatkozom, amíg el nem készülnek a videók.
Nézze mindenki saját szemável.

Van saját életem...

(#249) aesir válasza Grafiqs (#246) üzenetére

aesir
(PH! kedvence)

Oké, arra kérlek hogy munkaidőben jelentkezz, különben hétfőre marad a dolog:)

Van saját életem...

(#250) esteban

esteban
(senior tag)

Szubjektiv velemenyem, hogy az iBookom 1Ghz-es G4 procival, 512MB rammal es OSX-el
gyorsabban mukodik (nekem) a mindennapos hasznalat soran (nyitva: levelezo/titkositas/bongeszo/
irodai csomag/skype/naptar/cimjegyzek esetleg zene) mint az elozo gepem: egy Compaq Presario
P4 2.4, 512, XPSP1/SP2. Viszont lassabb a Macromedia Firefox/Dreamweaver az iBook-on.

Persze a fentieket nem mertem stopperral, hogy mi es mennyi ...

Stabilitas szempontjabol eddig csak a Skype-al voltak gondok (leallt) az iBooknal, mig a Compaq-
nak voltak egyeb nyugei is ... na most ez visszavezetheto HW hibara is, nem feltetlen az XP a
ludas.

...ja es meg annyit, hogy en nem grafikai munkara hasznalom a gepet (mint fent lathato) s megis
meg vagyok elegedve. Nem cserelnem le egy IBM T42-re sem :)

iBook + RedBull :)

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.