Háj!
Még nem kapta meg
A héten boltolom le a monitort hozzá, eddig csak én nyüstöltem! De
tuttira elégedett lesz!
"Verés közben jön-megy a székláb." - B. I.

Háj!
Még nem kapta meg
A héten boltolom le a monitort hozzá, eddig csak én nyüstöltem! De
tuttira elégedett lesz!

a mac nem sok mindenre jo, talan grafikai mukara. de a mai pc-k altalaban nagyobb teljesitmenyuek es olcsobbak is. szoval inkabb csak erdekesseg, mint piaci tenyezo -> felejtos.
I fuck the corner of your mouth, my dear Alexander!!

/*
Az érdekes, hogy akárhány amerikai filmet lárok szinte mindben van APPLE i-BOOK...
*/
ja probaljak a csapbol is nyomni a szerencsetlenek
.
olyan ez min a baseball. azt is jatszanak minden filmben csak a valo eletben nem.

mehehehe a mac-ban is pc-hw-k vannak csak dragabban mehehehe

a qnx posix 2 kompatibilis ahogy a unix/linux sokan ezert nezik unix-nak. vagyis kezeles szempontjabol olyan mint barmelyik unix de belul rtos kernel ketyeg.
Egy jól tájékozott kolléga konstruktív építô és sok-sok tapasztalatról és tudásról árulkodó
''hozzáböfögéseit'' olvashattuk kedves forumtársak! 
G
És még mindig nem fogja, vagy nem akarja felfogni. Hihetetlen. A Föld tényleg a Naprendszer elmegyógyintézete lenne?! by Bon3ss l Policity.hu
199-es hsz végigolvasását ajánlanám!
G
És még mindig nem fogja, vagy nem akarja felfogni. Hihetetlen. A Föld tényleg a Naprendszer elmegyógyintézete lenne?! by Bon3ss l Policity.hu

/*
Ugyan úgy mint egy megrögzött PC-s!
Bár kiváncsi lennék mennyit érnél ezzel az álláspontoddal amerikában ahol, nem is ismerik a PC
csak a minôséget és megbízhatóságot jelentô MAC-et.
*/
mar ne haragud de akkora marha vagy, hogy az mar nekem faj.

Nekem.
http://just-tea.hu
191 hsz-t ismételgetem sěrěn majd amíg...
G

Javaslom, hogy a 192-őt is olvasgasd ugyanolyan gyakorisággal.
Van saját életem...

Jujj micsoda hirighangulat...
Bár amikor a tottyik címét elöször megláttam, nem is
számítottam másra
Valahogy mindig elfajul ez a téma...

Elvégeztünk egy kis tesztet.
eps raszterizálás mindkét gépen, ugyanaz a file
Mac G5 1G RAM: 12.07 s
Athlon XP 1,67 GHz 512M RAM: 12.9 s
Figyelembe véve a RAM-ok nagyságát és a két gép tulajdonságait, azt kell mondjam a PC gyorsabb kicsit
Erről ennyit.
Van saját életem...

Azért az ''ugyanolyan file'' tartalma sem mindegy ám szerintem (szöveg mennyisége, vektoros
ábrák bonyolultsága, stb)
Másrészt én Intel prociról írtam, elhiszem az AMD-s teszteredményeidet. Mindenesetre az ''erröl
ennyit'' egy kicsit érdekes, magyarul te ezzel lezártad? Egyetlenegy teszttel?

Részemről le.
Te eps raszterizálást írtál, mi meg azt próbáltuk ki nem ugyanolyan, hanem UGYANAZZAL a fájllal.
Ez az AMD konfig azért nem egy csúcsgép ismerd el. Kipróbálom az otthoni Intel konfigomon is, holnap dobom az eredményt.
Van saját életem...

OK. Nem voltam elég alapos. Értem, hogy ugyanazzal a fájllal, ezt meg nem helyesen idéztem.
Különben ha figyelmesen olvasgattad a hozzászólásomat, szerintem eléggé egyértelm?, hogy
nem vagyok elvakult maces, ugyanúgy szeretem a PC-met is, ezt az EPS cuccost csak
érdekességképpen írtam le, és semmi túlzás nem is volt benne. Csak annyi volt a szándékom,
hogy rávilágítsak, miben erôsebb a mac. Most erre rácáfoltál, nem is vonom kétségbe az
igazadat, a tények beszélnek. Ez az AMD télleg nem egy csúcsgép és csorog is a pisi a lábam
szárán, hogy fej-fej mellett halad egy G5-tel... Azért leírnád, mekkora és milyen tartalmú EPS-rôl
van szó?
Mindenesetre nem ''csak úgy'' vettem otthonra a melóhoz macet, meg nem is azért, mert túl sok
fölös pézem volt. Én a munkahelyemen nagyon megszerettem a macet, nagyon jó vele dolgozni
(persze nem egy fagyogatós példánnyal, mert sajna ilyen is van), igazából tényleg ilyesfajta
melóra lett kitalálva. Teljesítményben (bizonyos dolgokban) biztos lepipálja az otthoni 700-as
G4-emet egy hasonló árban levô PC, de nem cserélném el, mert én munkára jobban szeretem a
macet. Tulajdonképpen az az ábra, hogy ez is (többnyire) ízlések és pofonok kérdése, ezért is
kár ezen veszekedni. Mindenki használja azt, ami begyün neki, oszt kész.
kolléga, usa: 1760$
austria: 1850€
na mennyi is a különbség?
közel egy repülőjegy ára...
Telekom-adó mentesen keress Skype-on vagy Viber-en! --- www.e-szakuzlet.hu | www.gerisoft.hu | www.szeged-klima.hu
bocsi, nem zaklatni akarlak, de ha mailben felteszek pár kérdést, tudunk beszélni róla?
Telekom-adó mentesen keress Skype-on vagy Viber-en! --- www.e-szakuzlet.hu | www.gerisoft.hu | www.szeged-klima.hu

Minden veszekedés nélkül
Közben kicsit kérdezgettem a Maces kollégát, a G5 1,6GHz-es 2G RAMmal.
Ez az AMD konfig a negyedébe kerül, mint a G5.
Az eps, az egyik magazinunk címlapjának alnyomata, raszterezés utáni mérete 42MB
Már ismerve a G5 teljesítményét, azt hiszem nem lenne tisztességes ha összehasonlítanám az otthoni konfigommal (ld.: adataim), mert kb az irodai AMD-m teljesítményével egy kategória.
Van saját életem...
tényleg, valaki meséljen már arról, hogy Divx playerek vannak? mert nem sokat tudok róla...
és olyan gyöngyszemek érdekelnének, mint:
- itt is 3-6 havnta újra kell telepíteni mindent, mert belasusl, fagy, hibázik, és szar az egész? vagy ez original Win feature?

persze, írj nyugodtan!

Hujujj. Ez azért 1 kicsit üt. Szted egy 1.6-os G5-nek egy 1.6-os AMD a párja? Ez szerintem nem
egészen helytálló. Lehet, hogy teljesen nem 1 kategória, de azért mégiscsak az otthoni
gépedhez áll közelebb az a G5 (elolvastam az adataidat). Szóval próbáld ki nyugodtan sztem.

Rendben megteszem.
Annál nagyobb fiaskó az eps raszternél mért idő
Van saját életem...

2003 augusztus 8-án telepítettem az XP-m.
Azóta sem fagy, nem lassul, nem hibázik, nem szar.
Filmkészítéssel foglalkozom, nem kis megterhelésnek van kitéve a gép, jópár codec megfordult rajta, erről netezek-levelezek, sőt ezzel is játszom néha.
A gép sokszor hetekig megy kikapcsolás vagy restart nélkül.
ÉS NEM EGYEDI ESET az enyém.
Van saját életem...
2004.06.30.-án raktam fel, jelenleg ugyan atomstabil, de pl 20indulásból egyszer nem indul el, boot közben freeze, egyes programok néha rosszul indulnak, pl 10-15 indulásonként a norton emailscanner nem indul el, most behalt a dvd/mpeg2 lejátszás, nem játsza le, és sorolhatnám.
nálam 3-6hónapot bír ki max, és semmi extra, net, webszerk, és némi grafika, meg játék ha van idő.

Kíváncsian várom az eredményt, de tényleg. A környezetemben mindenki a 3Ghz-es P4-ekkel
egy lapon emlegeti a G5-öt (igaz a 2Ghz-es versiont), bár az is igaz, hogy elvakult macesek...
Az bizti, hogy az én 700-as G4-em azért nem egy 700-as PC-vel egyenérték?, és a régi
G3-asom (266Mhz) volt kb. egy szinten a P3 533-ammal.
Ez utóbbiról különben ugyanazokat mondhatom el, mint te a saját masinádról stabilitásügyben.
Kb. 2 éve van nálam, azóta 1-szer (!!!) raktam újra a rendszert, de csak azért, mert nagyobb
vinyót csaptam bele. Sosem fagy, nem lassul, nem hibázik gyors, pedig játék és meló is van
rajta rendesen...és mondom, 533-as P3!!!. Szóval tényleg nem egyedi az eseted (ezt fôleg az
elvakult maceseknek szánom).

20indulásból egyszer nem indul el, boot közben freeze
Nem lehet, hogy a géppel van valami gond?
fingom sincs, de elég bizarr...
és kb 3hete csinálja, miközben semmi sem változott...

A boot fejreállást okozhatja egy driver probléma is (pl. alaplapi driver), de hogy el sem indul a gép... 
[Szerkesztve]
mennek a kis kék csíkok, és megáll, majd kikapcs után közli, a win nem indult el, válasszak, normál, csökkentett, stb, és elindul, utána napokig nem látom a jelenséget

Ja értem, tehát elindulni elindul (POST), csak nem bootol...

Megcsináltam a tesztet, de nem nagyon merem beírni ide az eredményt
Segítsetek abban hogy milyen módon tudnám rögzíteni korrekt módon PC-n is meg Macen is a folyamatot. Arra gondolok, hogy készítenék 3 videót a 3 gépről a művelet közben, és mindenki mérje le maga. Azt hiszem ez elfogadható lenne a kétkedőknek is.
Főleg a saját konfigomon végzett teszt miatt mondom ezt, mert elképesztő eredmény született.
A három screen capture-vel lehet dokumentálni a konfigokat is, hogy minden kétkedést kizárjunk.
Van saját életem...

Ez tényleg elég bizarr, véleményem szerint valamelyik szoftvered állt fejre. Tipikusan ilyenkor, ahogy faster Kolléga említette driver lehet, vagy amire tippelek hogy a vírusirtód online frissítésével nincs valami rendben.
Aztán persze bármi lehet
Van saját életem...
HW gond. A mostanit megelőző gépem hetekig ment kikapcsolás nélkül.
Bár bekapcsolás nélkül még tovább is stabil lett volna. 
A mostani konfig meg hát... asszem még soha nem fagyott le, pedig állandóan standby, hibernálás, vissza...
while (!sleep) sheep++;
köszi a segítéseket, de tényleg annyira ritkán, és váratlanul jön, hogy sem komoly hw, sem komoly sw jhiba nem lehet.
gyanítom valami kontakt hiba lehet, vagy kaccsojja ki.

Na ennek örülök.
Amúgy megígértem h megkérdezem neked a p3-mas procit, sajna nem rendes copermine p3, hanem csak celeron.
Rosetta@home, lépj be Te is a PH! csapatába! http://href.hu/x/chbe

En ilyen barom hiba miatt mar vagtam ki az ablakon a sajat pC-met...
Mert persze mindig akkor csinalta, amikor epp qrvara sietni kellett es fontos volt - amugy stabilnak nevezheto berendezes volt az a szemetbanya, de persze epp akkor es ott... grrrrrrr.
Aztan egyszercsak elborult az agyam... ez volt ket eve... a mostani a vasam *koppkopp* stabil mint az atom. 
Igaz, mar nagyon elavultnak szamit, de nem erdekel. 
(Amire nekem kell, arra tokeletes
)
[Szerkesztve]
A pC vajommi?! A kindoz vajommi?! <A Href="http://www.szittyozium.hu" target="_new">http://www.szittyozium.hu</A>
''Igaz, mar nagyon elavultnak szamit, de nem erdekel.''
ne agódj, én sem teszek bele egy csavart se többet. 

Kösz, hogy megkérdezted, de cerka inkább nem... Majdcsak belebotlok egybe...

Különben azér' leírhatnád ide az eredményt... hidd el, én nem fogok balf*szkodni, bármit írsz.
Gondolom lejött az eddigi hozzászólásaimból is, hogy én nem vitát szítani és nem is
ellenségeskedni akarok, a tények viszont érdekelnek.
Már csak azért is, mert ha télleg annyira ég és föld a két gép teljesítménye, vmit berhelnie kéne
a kollégámnak a HT-s 3GHz-es P4-én, hogy ugyammá ne verje le egy 350-es G4 

Screen capture-re nem tudsz megoldást Macen? (video)
Töredéke lett az idő a gépemen, de annyira hogy ez még nekem is meglepő volt.
Ma reggel közvetlenül bekapcsolás után csak Photoshoppal kipróbáltuk még egyszer a Macen, az eredmény pontosan ugyanannyi mint az eredeti 12:07s
Komolyan elkészíteném ezt a 3 videot, mert sokaknak addig lehet olyan érzése hogy csak a levegőbe beszélek, pedig nem.
Van saját életem...
Elôre bocsátom, nem baszogatásból írom a következôket.
? Mac és Mac közt is nagy lehet a különbség ugyanúgy mint két PC közt
? Szerintem valami sokkal nagyobb fájlal próbálkozz (mondjuk valami 300-400Mb-ossal) ami
legyen mondjuk egy layer-es PSD és engedj rá valami durva szěrôt (vagy esetleg egy makróban
több szěrôt is a végül pedig flatten image) ez így egy elég durva teszt ami sokkal hitelesebbnek
těnik mind az én mind mások szemében
? Ellenôrizd, hogy a két illetve 3 photoshop ugyanaz a verzió-e (gondolok itt a patch-ekre)
Az eredményre én is nagyon kíváncsi vagyok, és ezzel le is zárhatjuk legalább a teljesítmény
vitákat, mert a három gép már ad egyfajta viszonyítási alapot.
A programoknak majd utánanézek.
üdv.: G

8-as Photoshop van mindhárom gépen, a különbség max annyi, hogy ezekből az egyik ugye Maces.
Írd le pontosan milyen műveleteket, milyen sorrendben végezzünk el.
Tégy elérhetővé egy ilyen paraméterekkel megáldott file-t, mondjuk FTP-n.
Remélem sikerül Macre találnod ilyen progit, PC-re nem gond.
Egyébként...
Nem értem miért lenne hitelesebb egy tízszer akkora file teszteredménye.
Ez a teszt kimondottan a raszterizálásról szólt.
Természetesen nem zárkózom el másfajta tesztektől sem (Véletlen hogy mindig a grafikai feladatokat erőltetitek? A computerhasználat nem csak erről szól).
Van saját életem...

Drága testvérem... Megintcsak úgy t?nik, nem olvasol figyelmesen. Direkt írtam, hogy szerintem
a Mac alapvetôen grafikai és hasonló feladatokra lett kitalálva, egyéb dolgokra speciel NEKEM IS
jobban bejön a PC. Namost, ha eccer ez az ábra, miért kéne azt bizonygatnom, hogy másban
jobb, ha egyszer nem így gondolom?????

Nem igazán bírom ezt felfogni. Különben teljesen tiszta számomra, hogy a computerhasználatba
a grafikán kívül más is beletartozik...
A Photoshopon kivul azert massal is teszteljetek, mert a Photoshop tipikusan Maces program, PC-re egesz egyszeruen tragya, amator modon van megirva. Szoval a PS teszt azt bizonyithatna, h PS-re jo a Mac (mint ahogy jo is).
while (!sleep) sheep++;
Holnapra tudom csak összeállítani a cuccot. Mert az FTP egy kicsit problémás, meg ma túl sok
idôm sincs. Rakok majd fel programot amivel fel tudod venni a monitort.
Másrészrôl, hogy a felvetésedre is válaszoljak azért érzem/tartom hitelesebbnek egy nagyobb
fájlal végigcsinálni mert, hosszabb idôt vesz igénybe és jobban ''meghajtja a gépeket''.
G

Drága testvérem
Azt nem is neked írtam
Van saját életem...

Egyelőre úgy tűnik hogy gyorsaságban Photoshopban is verve a Mac, de addig nem nyilatkozom, amíg el nem készülnek a videók.
Nézze mindenki saját szemável.
Van saját életem...

Oké, arra kérlek hogy munkaidőben jelentkezz, különben hétfőre marad a dolog
Van saját életem...

Szubjektiv velemenyem, hogy az iBookom 1Ghz-es G4 procival, 512MB rammal es OSX-el
gyorsabban mukodik (nekem) a mindennapos hasznalat soran (nyitva: levelezo/titkositas/bongeszo/
irodai csomag/skype/naptar/cimjegyzek esetleg zene) mint az elozo gepem: egy Compaq Presario
P4 2.4, 512, XPSP1/SP2. Viszont lassabb a Macromedia Firefox/Dreamweaver az iBook-on.
Persze a fentieket nem mertem stopperral, hogy mi es mennyi ...
Stabilitas szempontjabol eddig csak a Skype-al voltak gondok (leallt) az iBooknal, mig a Compaq-
nak voltak egyeb nyugei is ... na most ez visszavezetheto HW hibara is, nem feltetlen az XP a
ludas.
...ja es meg annyit, hogy en nem grafikai munkara hasznalom a gepet (mint fent lathato) s megis
meg vagyok elegedve. Nem cserelnem le egy IBM T42-re sem 
iBook + RedBull :)