Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#151) Alex91 válasza Z0mbi (#150) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Nem erdemes ilyennel foglalkozni, meg eleve NDAS-os.

Legolcsobb egy MyBook World, en is ilyet hasznalok. Gigabites halon SMB-n ugy 16 MB/s-al irhato, es 38 MB/s-al olvashato. USB-n kotheto hozza meg kulso tarolo, es USB HUB-ot is lekezel, tehat tobb kulso tar is lehet rajta egyszerre. A kulso HDD lehet NTFS-re is formazva, irja-olvassa is. Teheto ra torrent kliens is, mehet 24 oraban, 9 W-ot eszik.

Ha ennel gyorsabb es komolyabb kell, akkor Synology NAS-okat ajanlom.

Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.

(#152) Z0mbi válasza Alex91 (#151) üzenetére

Z0mbi
(fanatikus tag)

Szia
ez jol nez ki csak a 40k egy kicsit odakur nekem :D... at kell gondolnom ezt az egesz media historiat... mert lassan ott vagyok hogy HTPCm lehetne ennyiert... :( (jo nem egy 40 rongyos tunerrel de ki a p...nek tuner anyway? :D )

(#153) Alex91 válasza Z0mbi (#152) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

En orulok, hogy megvettem, jelenleg eleg is, bar az 1 TB hamar tele lesz :D. Hosszu tavra egy 4 lemezes NAS az alap, de az 100k HUF indulo arral van.. :D.

Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.

(#154) TayRol

TayRol
(PH! addikt)

na, megvan a cucc, asszony megvette moddingcomp.-ben, elotte is ezt vittek egyet, es a mogotte allo is ez utan erdeklodott.:)
most varom, hogy hazaerjen.

Suzuki - Way of Life

(#155) Z0mbi válasza TayRol (#154) üzenetére

Z0mbi
(fanatikus tag)

Azok rokonok voltak... ;) :D

(#156) TayRol válasza Z0mbi (#155) üzenetére

TayRol
(PH! addikt)

mindegy, mar beuzemeltem. jo a cucc. eddig.:)

Suzuki - Way of Life

(#157) TayRol

TayRol
(PH! addikt)

nem tudom osszekotni a routerrel. otlet? nem kap ip-t.

Suzuki - Way of Life

(#158) TayRol válasza TayRol (#157) üzenetére

TayRol
(PH! addikt)

sikerult. mar csak a pc es a mini nem latja egymast...

Suzuki - Way of Life

(#159) yamshee válasza TayRol (#158) üzenetére

yamshee
(tag)

A hiba a smb.conf.ban van mert a netbios server rossz helyről veszi a workgroup és a domain name-t. A /tmp/net.b fileból kéne de van vmi fw bug és nem teszi. A /tmp/package/samba/lib/ -beli fileokat kell editálni, nálam így műxik. 6-7MB le 4-5MB feltöltés van. Lazán browse-olható a hálózaton keresztül.

We are the Borg. Lower your shields and surrender your ships. We will add your biological distinctiveness to our own. Your culture will adapt to serve us. Resistance is futile.

(#160) TayRol válasza yamshee (#159) üzenetére

TayRol
(PH! addikt)

koszi, megnezem, de szerintem nalam nem ez lesz a gond, nekem minim van.

Suzuki - Way of Life

(#161) [CM]Crusher

[CM]Crusher
(senior tag)
LOGOUT blog

A.C.Ryan PlayOn! HD teszt, aki esetleg a vásárlásán gondolkodna.

(#162) Z0mbi válasza [CM]Crusher (#161) üzenetére

Z0mbi
(fanatikus tag)

Tetszik az a resz benne hogy egy file-szerver-t is kapunk ezert a penzert... Be is szarna ha egy fileszerverrol 2-4mb /s el lehetne csak masolni...

(#163) [CM]Crusher válasza Z0mbi (#162) üzenetére

[CM]Crusher
(senior tag)
LOGOUT blog

Reméljük Ryan ezt megoldja hamarosan.

(#164) lorumLaci válasza yamshee (#159) üzenetére

lorumLaci
(kvázi-tag)

heló

és mit kell editálni mire? ahhoza 6-7MB/s-hez ;)

(#165) Z0mbi válasza [CM]Crusher (#163) üzenetére

Z0mbi
(fanatikus tag)

Ugylegyen :)

(#166) yamshee válasza lorumLaci (#164) üzenetére

yamshee
(tag)

Az ntfs-st ki kell lőni a samba alól mert eszi a CPU-t! Én ext3-ra pakoltam fel mindent.
A forum.flash.hu-n csináltam egy how-to-t erre. Ott van az is hogyan lehet okosítani a samba-t , hogy látható legyen minden WIN alól!

We are the Borg. Lower your shields and surrender your ships. We will add your biological distinctiveness to our own. Your culture will adapt to serve us. Resistance is futile.

(#167) TayRol válasza yamshee (#166) üzenetére

TayRol
(PH! addikt)

en megcsinaltam, amit leirtal, de meg mindig nem latom az adatokat.:) valamit biztos nagyon elrontok...

Suzuki - Way of Life

(#168) yamshee válasza TayRol (#167) üzenetére

yamshee
(tag)

Ne samba configját editáld hanem amiből nyeri azt, és ne felejtsd újra indítani a sambat.
TV-n keresztül a legegyszerűbb.

(#169) TayRol válasza yamshee (#168) üzenetére

TayRol
(PH! addikt)

ez a mini-nél is ervenyes? nekem az van.

Suzuki - Way of Life

(#170) yamshee válasza TayRol (#169) üzenetére

yamshee
(tag)

Arra sajnos nem. Nincs a root-ban hely, így nem lehet mit kezdeni a cfg- fileokkal.

Éppen most raktam fel rá egy tört 2901-es official fw-t , amiben van youtube és feeds , eddig stabilan megy.

Most csinálom hozzá a scripteket , hogy menjen a POD is és lehessen letölteni külső wincsire.

(#171) TayRol válasza yamshee (#170) üzenetére

TayRol
(PH! addikt)

a 2901-et en is feltettem, nalam is ment a youtube. szinte semmi gondom nem volt vele. uj ficsoroket izgatottan varom.:)

Suzuki - Way of Life

(#172) ftibo válasza TayRol (#171) üzenetére

ftibo
(lelkes újonc)

Végre találtam egy hibát a miniben.

Van egy sorozat amit szoktam nézni, hozzá srt-ben azonos névvel mint a film feliratok és sajnos a feliratokat nem játsza le a kicsike.

MOst vagy az van, hogy az összes sorozat egyhelyen van és a feliratok is és ezáltal nem tudja, milen feliratot válaszzon hozzá, vagy egyszerűen csak nem fasza a dolog.

Vki találkozott már ilyen hibával?

Üdv

(#173) TayRol válasza ftibo (#172) üzenetére

TayRol
(PH! addikt)

mit szoktal nezni? van vagy 6 sorozatom, egyenkent 5 evaddal es 20 resszel, omlesztve a konyvtarban de meg sosem volt ilyen gondom.

en még mindig nem tudom osszehozni win7 alatt, hogy lassak egymast. :(

Suzuki - Way of Life

(#174) ftibo válasza TayRol (#173) üzenetére

ftibo
(lelkes újonc)

Szevasz. Nekem is ugyan így ömlesztve van fent a cucc epizódra lebontva a feliratokkal.

Egyszerűen nem rakja be a feliratot. Eddig mindent vitt, ezzel gyült meg csak a baja.
Nem tom mi a problem.

Végig csináltad yamshee leírását?

http://forum.flash.hu/viewtopic.php?f=28&t=18

Lehet az segítene.

Nekem amúgy nem megy azóta sem a NAS,de ez betudható annak, hogy a céges laptop tűzfala túl jól van konfigurálvi :D, amihez nincs jogom hozzá nyulni, csak minimálisan.

(#175) TayRol válasza ftibo (#174) üzenetére

TayRol
(PH! addikt)

hali!

igen-igen, a leirast vegigcsinaltam. latja a gepet, de azon belul mar semmit.

majd meglatom, csak lesz valami megoldas.:)

ugyan az a neve gondolom, mint a video-filenak...

Suzuki - Way of Life

(#176) ftibo válasza TayRol (#175) üzenetére

ftibo
(lelkes újonc)

Jaja, ugyan az a neve, totál. szval nem is értem.

Viszont, hogy pozitívumot is mondjak.

Vettem egy 3,5-s külső racket, bele egy 1Tb-s WD Green 64Mb vinyót.
Totál meglepett a dolog, amikor összekötöttem a minivel és csupán kíváncsiságból, kipróbáltam a killa_sample-t újra.
Mit ad Isten, szinte kockásodás nélkül lejátszotta. Szval lehet letudná játszani normálisan is csak a megfelelő sebességű vinyó kell hozzá. Hozzá teszem mind ezt USB-n. Szval a sávszélesség így is kb fele akkora volt. Ilyenkor sajnálom, hogy nincs E-sata rajta.

Ha 2,5"s natur(külön 12V nélküli) USB-s vinyómról játszottam le, akkor halál szagatott.
Ugyan ez történt hálón. Szval, sztem sokat számít milyen vast hajt meg.

No Üdv.

Szval van üröm az örömben :D

(#177) TayRol válasza ftibo (#176) üzenetére

TayRol
(PH! addikt)

zsir!:)

nekem eddig a 2,5-es kulsorol mindent vitt. mi ez a kill sample? kiprobalnam. e-sataval meg megjobb lenne. de ha lesz ilyen gondom, majd a winyot is fejben tartom.:)

Suzuki - Way of Life

(#178) ftibo válasza TayRol (#177) üzenetére

ftibo
(lelkes újonc)

Szeva,

Itt megtalálod.

http://prohardver.hu/teszt/wd_tv_live_mennyire_jo/proba_ertekeles.html

Én kipróbáltam az összeset és nem volt gondja csak azzal.
Semmi, de semmi mással. Mindent megevett.

(#179) TayRol válasza ftibo (#178) üzenetére

TayRol
(PH! addikt)

meglesem, koszonom!:)

Suzuki - Way of Life

(#180) TayRol válasza ftibo (#178) üzenetére

TayRol
(PH! addikt)

megneztem a tesztvideokat. killa_sample kockasodott, aztan tovabb is ugrott a kovetkezo filere. a tobbit vitte, hihetetlen szep keppel.:)

Suzuki - Way of Life

(#181) DarkFater válasza TayRol (#180) üzenetére

DarkFater
(tag)

Igen a Killából nagy vita van.

A WD-sek azt mondják, hogy a WD jobb, mert az akadás nélkül viszi.... erre valahol olvasom, hogy ezt úgy oldja meg a WD, hogy butítja a képminőséget. :)

Addig röhögtünk azon amit a főnök mondott, amíg rá nem jöttünk, hogy ez a mai feladat...

(#182) TayRol válasza DarkFater (#181) üzenetére

TayRol
(PH! addikt)

en ezt megoldom ugy, hogy nem nezem meg.:) minden mast eddig tokeletesen vitt.

Suzuki - Way of Life

(#183) Z0mbi

Z0mbi
(fanatikus tag)

Killa Sample:
Nem ertem mire ez a nagy felhajtas e korul.
Egy 1.0 as suzukira is ra tudsz akasztani egy villanymozdonyt. De soha nem teszed.
Errol a 22mp es elcseszet filmdarabrol szol minden forum a media centerekrol. hihetetlen :D Ha valaki mindenkepp erre megy ki hogy megultesse a cuccat akkor miert nem tomoritunk agyon egy 8k-s filmet (8,192x akarmennyi) es lovagolunk azon hogy miert nem viszi az akarmelyik media center :W
Sracok, ha viszi a mindennapi dolgokat akkor mirol beszelunk????

(#184) ftibo válasza Z0mbi (#183) üzenetére

ftibo
(lelkes újonc)

Szeva,

Én is osztom a véleményedet. Engem sem érdekel egyáltalán, hogy szaggat-e cucc vagy sem. Csak kipróbáltam. A killa sample lehet rossz.

Mert nekem meg van a Planet Earth sorozat, amiből származik és ugyan ez a jelenet tökéletesen lejátszódik. Akó miről beszélünk.

:))

(#185) TayRol válasza ftibo (#184) üzenetére

TayRol
(PH! addikt)

na igen, igy mar erdekes a dolog. :)

latom sikerult osszehoznod a nas-t. ext3-as rendszerrel masoltal 6 mega koruli sebessegel?

Suzuki - Way of Life

(#186) ftibo válasza TayRol (#185) üzenetére

ftibo
(lelkes újonc)

Szeva.

Nem ez kérlek sima NTFS. Viszont mostanában másoltam sokat, és 6-3MB/s között ingadozik. Szval a 6 az nem fix. :S

(#187) TayRol válasza ftibo (#186) üzenetére

TayRol
(PH! addikt)

azert ntfs-en a 3mega sem rossz.

Suzuki - Way of Life

(#188) Alex91 válasza ftibo (#186) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Mi ilyen tetu lassu?

(#189) TayRol válasza Alex91 (#188) üzenetére

TayRol
(PH! addikt)

nekem 2mega/s, win alatt. mini alatt meg nem probaltam, de este meglesem.

Suzuki - Way of Life

(#190) Alex91 válasza TayRol (#189) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

De mirol mire :F

[ Szerkesztve ]

(#191) yamshee válasza Alex91 (#190) üzenetére

yamshee
(tag)

Gondolom hálózaton a POHD-re a Windózról.
Egyébként írtam egy how.to-t az oldalunkra ezzel kapcsolatosan, hogyan rakjuk át az egészet ext3-ra.
Én átraktam 2 hete mindent le is teszteltem , beton stabil így az egész.
Itt arra gondolok nekem fent vannak a kiegészítések is , POD -ból majdnem minden.
Most hekkelek rá rtorrentet.
A lényeg a sebesség : POHD-ről olvasás 6-7MB/sec , POHD-re írás 4,5-5,5MB/sec.
NFS-sel gyorsabban olvas , a legkeményebb filmeket is vitte , ugyan úgy tekert mint USB-n.

(#192) Z0mbi válasza Alex91 (#190) üzenetére

Z0mbi
(fanatikus tag)

Sracok azt tudjatok hogy az hogy NTFS az egy tag fogalom?
XP, Vista es W7 nek nem ugyan az a revizioja van a 3.1 es NTFS bol... Nem lehet hogy egesz egyszeruen az a NTFS ami linux alatt kavar az gyorsabb az egyikkel es lassabb a masikkal? Mar a vistaban bekerultek olyan automatikus funkciok az NTFS be hogy sajat magat 'helyreallitja' ha gebasz van. transactional es szimbolikus linkek is csak innentol vannak (azaz Vista es W7) (talan a szerver release-ek is tudjak mar ezt ott ugy tudom tovabbi verziok vannak)

Jozan esszel ennek nem kellene befolyasolni a sebesseget mert azert ezeknek kompatibiliseknek kellene lennie. DE nem a linux driver-el...
Jo lenne kiprobalni ha van akinek van mind 3 OS es ugyan azt kiprobalna es osszehasonlitana. :) (es nem VMware el mert ott mar megint mas a tortenet)

(#193) Alex91 válasza Z0mbi (#192) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Itt inkabb halozati protokoll fuggo, meg ugya a lejatszo erosen CPU limitalt...

(#194) TayRol válasza yamshee (#191) üzenetére

TayRol
(PH! addikt)

igazabol nem merem attenni most ext3-ba, mert rengeteg cucc van a vinyon.jelen pillanatban eleg az ntfs sebessege is.:)

amugy halozaton pc-rol pohd-ra.

Suzuki - Way of Life

(#195) nacant

nacant
(lelkes újonc)

Üdv mindenkinek!
Nem tudom eldönteni, hogy igazából melyik multimédia lejátszót érdemes megvenni. Én az ASUS O!Play és az A.C. Ryan Mini között dilemmázok. Valakinek van összehasonlítási tapasztalata? Kérem ossza meg velem, hogy tudjak dönteni! Köszi!

(#196) Real_Necro

Real_Necro
(senior tag)

Megrendeltem a Mini-t, elvileg a héten megjön, 24-et nekem megér. :)

Egy mérnökkel vitatkozni olyan, mint birkózni egy disznóval a sárban. Néhány óra elteltével rájössz, ő ezt élvezi.

(#197) DarkFater válasza nacant (#195) üzenetére

DarkFater
(tag)

Szerintem alaptudásban ugyanott van mindkettő. Lévén ugyanaz a chipset.

Ahogy én nézem, a támogatás az ami nagyon fontos.

Például Milyen sűrűn hoznak ki hozzá új firmware-t?

Egyik haveromnak sok pénze volt (kb 200e) és vett egy Dune-t. Tavaly szeptemberben jött ki hozzá utoljára fw. Még a bugokat sem javították... :(

A másik, hogy mennyire komoly fejlesztések vannak, hozzá?
Milyen új fejlesztések vannak, mennyit dolgozik a gyártó rajta.

Az AC Ryan-t "személyesen is" ismerem, az ilyen szempontból korrekt, az ASUS-ról nem sokat tudok, de azt mondják ott is korrekt a hozzáállás.

Addig röhögtünk azon amit a főnök mondott, amíg rá nem jöttünk, hogy ez a mai feladat...

(#198) DarkFater válasza nacant (#195) üzenetére

DarkFater
(tag)

na most mondja haverom...

Az ACR Miniben gyárilag benne a magyar nyelv az Asus-ban még nincs benne. Van valami hekkelt fw hozzá, abban állítólag már van magyar nyelv is.

(#199) DarkFater válasza DarkFater (#198) üzenetére

DarkFater
(tag)

Hehehe... most olvasom.

Az AC Ryan a mai napon bemutatta a CEBITen új FULL HD felvevő és lejátszó modelljét.

Fincsi. :C

(#200) nacant válasza Real_Necro (#196) üzenetére

nacant
(lelkes újonc)

Hol tudtad 24e-ért megrendelni?

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.