Nem nagy szülés, ha eldöntöd, hogy mennyit szánsz rá. Mindig így kell.
Teszemazt azt mondod mint én: ''25nél nem többet egy prociért''. Ez máris behatárolja, hogy melyekből választhatsz. Lesz olyan ami (most ez fiktív) 2400Mhz és 2x512k és lesz olyan ami 2200MHz és 2x1MB. Ilyenkor el kell dönteni, hogy tuningolsz-e vagy sem. Ha tuningolsz, jobb a több cachees példány, ha nem, akkor a magasabb órajelűt kell venni. Mert az órajel ezeknél a prociknál(is) dominánsabb mint a cache mennyisége.
Persze a döntést befolyásolja, hogy milyen környezetben akarod majd használni, mennyit szánsz alaplapra/memóra. Ha olcsón akarod megúszni, akkor a leggyorsabb procit vedd meg a pénzedért és az alá szükséges minimum lapot/procit kell választanod. Ha tuningolni akarsz, venned kell alkalmas lapot rá (ált. drágábban) és memót (szintén). Persze a tuningos, esetleg olcsóbb procival elért tuningeredményed elhomályosítja azt a tényt, hogy valójában ugyanazt a teljesítményt kaptad ugyanazon pénzért, csak több macerával 
Akkor optimális a választás, ha teljesítményt kapsz macera nélkül olcsón.
(éppen ezért az a konfigom -a szélsőséges hűtőelemektől eltekintve- , ami...)
Én a helyedben amíg nincsenek nagyobb kötöttségeid (a mostani konfigod által), megfontolnám hogy mit tegyek, most hogy hamarosan megjelennek az új rendszerek AMD oldaláról. Nem biztos hogy kifizetődő egy AM2es rendszerbe beleugrani, ha később nem tudod majd fejleszteni az esetleges korlátok miatt. C2D vagy kivárás, én így láttam a döntést pár hónapja S939esként és szerintem jól választottam. AM2 nem lett volna jó döntés. Pedig megrögzött AMDs vagyok. Majd a K10...remélem nem ismétlődik meg az R600as mizéria ezen a fronton is..
Ejj de elkalandoztam, megyek is enni, hosszú volt az út 
★ 162+ ★ http://href.hu/x/hjiv ★