Hirdetés

2012. május 26., szombat

(#901) Gazs

Gazs
(tag)

Szerintetek egy 939 a64 3000+-os procihoz kapott gyári hütő elég egy x4200-ashoz? lehűti rendesen? Mennyivel melegszik jobban mint a 3000@3800+-os procim?(40-45foknál nem szokott melegebb lenni) Előre is köszönöm a választ

(#902) infectedmann

infectedmann
(senior tag)
LOGOUT blog

Megvan a hűtő!!!

Igaz most csak egy sima 3200+ -os A64 -et hűt, de azért a 41°C már kellemesebb mint az 50°C-55°C :D

Képek: (2MPX -es telóval csináltam őket)
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]

http://avpuniverzum.hu - http://www.infectedmann.hu - iPhone 4S 16GB (fekete)

(#903) éN79 válasza Gazs (#901) üzenetére

éN79
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Jobban melegszik, számszerűsíteni nehéz lenne, de amikor én Venice-ről váltottam 3800 X2-re, nem gyári hűtővel is jó 8-10 fok volt a különbség terhelés alatt. Idővel tehát kénytelen leszel beszerezni egy jó hűtőt, már 5-6K-ért igen jó vétel (talán a legjobb ?) a Hyper TX, és halkabb is lényegesen a gyárinál.

Látom írál hőfokokat, akkor az X2 terhelés alatt jó 55-60-65 fok körül lenne valószínüsíthetőleg nálad.

(#904) rollins

rollins
(őstag)

Na szval ramoknak nem akartam túl sok feszt adni, most 1.95V -n van és most 874mhz-en megy de sajna így csak 6-6-6-18 2T -vel képes, ez nem tudom mennyire visszalépés, winrarban nem látok sebességvisszaesést (1123 kb/s), csak az everest memolvasásteszt -nél picit lassabb mint a 800mhz 5-5-5-18 1T -hez képest, cpu meg 2620mhz- -en, cnq is figyel, HTT meg 872mhz (HTT sebessége emélem elég neki)

[Szerkesztve]

(#905) éN79 válasza rollins (#904) üzenetére

éN79
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A HTT sebesség abszolute jó, nem lehet észrevenni ha 1000 alatt van, még akkor sem ha jócskán.

(#906) Lui76 válasza Gazs (#901) üzenetére

Lui76
(őstag)

Nekem is van mindegyik , én láttam különbséget a két borda közt , de
egy 8-as ventit ''raktam'' rá a gyári helyett.

www.kezmuveskeramia.hu

(#907) rollins válasza éN79 (#905) üzenetére

rollins
(őstag)

Az jó ha X2 -nek is elég ennyi HTT seb.
Na milyen a zIntel, vagyis a C2D? :) Mielőtt betojt az Abit nf-m2 nview pont előtte vettem X2 -t, aztán a proci a nyakamon maradt, lapcsere volt Giga-ra, ha ezt tudom inkább én is Intel-re váltok, de amúgy elég nekem ez is, sőt. Nem ilyen cpu-t akartam de nem volt jobb ott per/pill, meg sűrgős volt a dolog sajnos. Legalább a Phenom-ot szeretném majd próbálni, remélem így lesz.

[Szerkesztve]

(#908) éN79 válasza rollins (#907) üzenetére

éN79
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Persze hogy elég neki, sőt! Ha jól emlékszem, Qru X2-es időszakában egyszer egy tuning során talán 2X-re vette a HT szorzót (asszem még S939 volt) és így is hagyta, aztán kiment a fejéből, de hosszú használat után se vett észre semmi hátráltatót/belassulást, pedig ha jól rémlik x1900XT-je volt akkoriban és tolta ezerrel a komolyabb teljesítményigényű játékokat.

C2D: nem rossz, stabil az egész hóbelebanc körülötte, elég mindenre (@2800 MHz).

(#909) rollins

rollins
(őstag)

Nyomtam egy Everest cache+memory benchmarkot : [link] Ez Vandit-é: [link], ez meg Szivacs85 -é: [link] Nem tudom ez a szintetikus teszt mennyire mérvadó, van -e értelme. Az látszik, hogy ha jobbak az időzítések, akkor a Memory Read -nél jobb eredmény jön ki. Azt sem tudom, hogy összeségében melyik eredmény a jobb. (nem versenyezni akarok, csak érdekel :) )

[Szerkesztve]

(#910) éN79 válasza rollins (#909) üzenetére

éN79
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az alacsony időzítés minden esetben jótékonyan hat a memória sávszélre.
A tied és Vandit.-é reális különbséget mutat szvsz. a mem sebesség és az időzítésbeli eltérésből eredően (mondjuk nálad egész jó az írás a nagyobb procisebességnek köszönhetőn ''gondolom'') míg Szivacs85 everest verziója régebbi mint a tieitek, azaz így nem igazán célszerű őket összevetni.

(#911) Vandit. válasza rollins (#909) üzenetére

Vandit.
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Igen,de neked alapból magasaab az órajeled.
Itt Abit lapom volt 4400+procival[link]

[Szerkesztve]

A tudatlanság nem végleges állapot, a hülyeség igen. >A világürből nézve a föld kék és fehér, NEM VÉLETLENÜL BMW>>Better.Make.Way.. Óvakodj a türelmes ember haragjától!!! --Utólag okosnak lenni olyan, mint előre hülyének

(#912) rollins válasza éN79 (#910) üzenetére

rollins
(őstag)

Köszönöm a válaszokat.
Ja, ilyen ramokkal meg ilyen cpu-val nem sok értelme van tuningolni. CnQ meg kell, így máshoz nem akarok nyúlni.
Vandit: Miért cserélted a 4400+ -t és az Abit lapot? Ahogy látom, nagyon jól ment.

(#913) Undeadthomas

Undeadthomas
(újonc)

Mivel járok jobban ha veszek egy drága procit azt hagyom a gyári hütövel alapon vagy ha veszek egy olcsobat aztan egy jó hütövel huzzom.
És a huzzás életartamba menyit vesz el vagy vesz-e egyáltalán.

(#914) éN79 válasza Undeadthomas (#913) üzenetére

éN79
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Utóbbi megoldás. Olcsóbb proci, jó hűtő (nem győzöm leírni a Hyper TX nevet :) ), mert így pikk pakk utoléred a drágább proci teljesítményét, és még halkabb is lesz a géped azon túl hogy a proci is hűvösebb lesz. Az élettartamban meg annyit vesz el, hogy mire a húzástól (természetesen nem a szénné feszeltre gondolok) tönkremenne bármi is, addigra azt is elfelejted milyen procid volt ebben mostanság, magyarul ha meg is rövidíti, már nem lesz semmi jelentősége.

(#915) Vandit. válasza rollins (#912) üzenetére

Vandit.
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Kényszerből.Sajna leesett a freezer menet közben és elszállt a cucc még a vidkarim is.A lapból meg elegem lett,hogy félremér.

[Szerkesztve]

A tudatlanság nem végleges állapot, a hülyeség igen. >A világürből nézve a föld kék és fehér, NEM VÉLETLENÜL BMW>>Better.Make.Way.. Óvakodj a türelmes ember haragjától!!! --Utólag okosnak lenni olyan, mint előre hülyének

(#916) utr`

utr`
(újonc)

sziasztok

vki tudna segiteni nekem abban , hogy egy 3200+ -os procit érdemes e cserélni X2 4200+ -ra ? számottevö lesz a különbség? :)

köszi a segitséget :)

(#917) éN79 válasza utr` (#916) üzenetére

éN79
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szerintem igen, észrevehető a különbség. Minden gördülékenyebb, amúgy is a több magé a jövő. 3D alatt nem feltétlenül veszed észre ha a játék nincs rá optimalizálva, ennek ellenére megéri.

(#918) rollins válasza utr` (#916) üzenetére

rollins
(őstag)

Miért nem 4400+ -t veszel akkor már inkább. Vagy az a 4200+ az milyen? 4200+ -ból talán, esetleg ez éri meg: O P/N kód :ADO4200IAA5CU, ADO4200CUBOX, ez 65W-os

(#919) Vandit.

Vandit.
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Na ez már tetszik :Y :C [link]
Mondjuk nem mind1 melyik [link]

[Szerkesztve]

(#920) rollins válasza Vandit. (#919) üzenetére

rollins
(őstag)

Ezek közül szerintem az F3 steppinges a legjobb.

(#921) Undeadthomas

Undeadthomas
(újonc)

Az számit hogy 65nm vagy 90nm mert a 65nm-es az mégis csak ujjjab eresztés?

(#922) infectedmann válasza Undeadthomas (#921) üzenetére

infectedmann
(senior tag)
LOGOUT blog

Fogasztás szempontjából lehet fontos szempont!
Amúgy azért ne vegyél 65nm -est mert újabb eresztés csak ha beakarsz vágódni a haverok előtt!

http://avpuniverzum.hu - http://www.infectedmann.hu - iPhone 4S 16GB (fekete)

(#923) Undeadthomas

Undeadthomas
(újonc)

4600+ os elbirja a 800mhz-s ramokat?

(#924) MooN00 válasza Undeadthomas (#923) üzenetére

MooN00
(senior tag)

persze!

de megbírkozik 533mhz-es ramokkal is :)

vagy tuning szempontjából érdekel a dolog ? ott sincs semmi gond

(#925) AMD Power

AMD Power
(Jómunkásember)

Azt tudom ,hogy a Windsor magos X2 többet eszik de a 2*1MB cache nem jobb mint a 2*512?

Mennyivel erősebb a 2*1MB-s?

[Szerkesztve]

Eladó komplett irodai PC. http://hardverapro.hu/apro/elado_komplett_irodai_pc/friss.html

(#926) Speed(R) válasza AMD Power (#925) üzenetére

Speed(R)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Játékokban semmi előny szinte, tömörítés/kódolás, renderelés közben +10-15%.

★ 162+ ★ http://href.hu/x/hjiv ★

(#927) AMD Power válasza Speed(R) (#926) üzenetére

AMD Power
(Jómunkásember)

Azért az elég jelentős. Azon kívűl , hogy többet eszik és jobban melegszik van még valami hátránya a Brisbane magoshoz képest?

Eladó komplett irodai PC. http://hardverapro.hu/apro/elado_komplett_irodai_pc/friss.html

(#928) Speed(R) válasza AMD Power (#927) üzenetére

Speed(R)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Tuningban sem bír annyit talán, bár ebben nem vagyok kompetens, S939 X2ről elcsábultam a sötét oldalra :B
Annyit tudok, hogy az F2es Rev Windsorok 2.4-2.6Ghz környékén behalnak tuningban, míg az F3mas Windsorok és a Brisbaneek nagy többsége 3GHz körül.

Oliverda
Én nem ebből a tesztből indultam ki, de itt is látszik, elhanyagolható a különbség. Léteznek progik amiken nagyot lendít a 2x1MB, de kevés haszonért sok plusszpénzt áldozni nem érdemes :(

[Szerkesztve]

(#929) Oliverda válasza AMD Power (#925) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A 3800+ot és a 4000+ot hasonlítsd össze. A különség a két proci között annyi hohy a 4000+ban 2x1MB L2 van: [link]

Amúgy nem hiszem hogy sokkal jobban melegedne a Windsor.

Tuningban sem bír annyit talán, - Már amelyik...

[Szerkesztve]

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#930) brd válasza Speed(R) (#926) üzenetére

brd
(PH! kedvence)

Én a 10-et sem tudtam kimérni, igaz, az S939-es volt (Sandi, meg 3800+ X2 között, egy szálon, nyilván).

One trend a day keeps the doctor away

(#931) Vandit. válasza AMD Power (#927) üzenetére

Vandit.
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Kicsit gyengébb tuningban,úgy tudom.

[Szerkesztve]

(#932) Speed(R) válasza brd (#930) üzenetére

Speed(R)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Sandi és X2 3800+ közt megegyező órajel esetén és egy szálon akár, de nehéz összehasonlítást végezni. Lévén ha a terheléselosztás nem 50-50% az X2 magjai közt, már előnyben van :U
Én abból indultam ki, hogy egy 2.4Ghzes Venicét cseréltem anno a 4000+ San Diegora (alap 2.4), és ott pl. konvertálás közben érezhetően gyorsabb volt a SD 1MB L2vel. 3GHzre húzva meg még érezhetőbben gyorsabb volt :D

[Szerkesztve]

(#933) Oliverda válasza Speed(R) (#928) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nem tudom, én ha most vennék procit tuti egy 5200+ Windsor-t vennék, lehetőleg F3 steppingeset. :) Nekem már eleve az sem tetszik hogy a Brisbane azonos órajelen lassabb mint a Windsor.

[Szerkesztve]

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#934) brd válasza Speed(R) (#932) üzenetére

brd
(PH! kedvence)

Hogy jön ide a terheléselosztás? Ha egy program 1 szálon fut, akkor az tökmindegy, maximum a rendszer többi része szólhat bele az eredménybe (amelyek még terhelik a CPU-t), de ez ellen megemeltem a teszteléshez használt programok prioritását.

(#935) AMD Power válasza Oliverda (#929) üzenetére

AMD Power
(Jómunkásember)

Thx! Boxosba venném és tuning se lenne nagyon.

(#936) Speed(R) válasza brd (#934) üzenetére

Speed(R)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Úgy jön ide hogy van progi ami egyszálra optimalizált és mégis úgy fut, hogy mindkét mag 50%on van terhelve (pl. CDeX,DivX2DVD) :U

Oliverda
Én is F3mas Windsort vennék, de lévén neki nem a tuning a lényeg, jobb lehet számára a Brisbane, kevesebbet kajál és könnyebb hűteni, akár passzívan is.

[Szerkesztve]

(#937) brd válasza Speed(R) (#936) üzenetére

brd
(PH! kedvence)

50+50 az nem 100? ;)

(#938) Speed(R) válasza brd (#937) üzenetére

Speed(R)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ha az arány nem arányosan változik, hanem lesz pl. 60/60, akkor már nem 100 :P

(#939) Zoli329 válasza Speed(R) (#928) üzenetére

Zoli329
(PH! addikt)

Némelyik F2-es is megy 3ghz-et. Pl 4000+. :)

Pecsét és aláírás nélkül is hiteles...

(#940) Oliverda válasza Speed(R) (#936) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Windsor-ból is van 65W-os. :))

(#941) Speed(R) válasza Oliverda (#940) üzenetére

Speed(R)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

&Zoli329 :P :D

(#943) Vandit.

Vandit.
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ehhez mit szóltok?
Athlon X2 4000+ S940 AM2 Brisbane tálcás vadiúj 1 év garancia: 15.900,-
- Athlon X2 4200+ S940 AM2 Brisbane tálcás vadiúj 1 év garancia: 18.900,-
- Athlon X2 4800+ S940 AM2 Brisbane tálcás vadiúj 1 év garancia: 23.900,-
- Athlon X2 5000+ S940 AM2 Brisbane tálcás vadiúj 1 év garancia: 25.900,-
- Athlon X2 5200+ S940 AM2 Brisbane tálcás vadiúj 1 év garancia: 27.900,-
- Athlon X2 5600+ S940 AM2 Windsor tálcás vadiúj 1 év garancia: 29.900,-
- Athlon X2 5600+ S940 AM2 Windsor dobozos vadiúj 1 év garancia: 31.900,-

(#944) rollins válasza Vandit. (#943) üzenetére

rollins
(őstag)

Elég jó árak ezek, honnan van? :) Nem Gianni? Fog még csökkeni vagy ez már a mostani amd akció? Meg végre van oem is és végre kiírták hogy brisbane vagy windsor már csak a stepping hiányzik :)
AMD Power ott van hogy tálcás, csak az utolsó boxos

[Szerkesztve]

(#945) AMD Power válasza Vandit. (#943) üzenetére

AMD Power
(Jómunkásember)

Ezek boxosak?

(#946) rollins válasza Vandit. (#943) üzenetére

rollins
(őstag)

Ahogy nézem ez nem pontos, nem? 4200+ és 5200+ 5600+ -ból van Brisbane :F

(#947) brd válasza Speed(R) (#938) üzenetére

brd
(PH! kedvence)

De egyszálas programnál nem lehet 60-60 a CPU-terhelés...

(#948) korcsi válasza rollins (#946) üzenetére

korcsi
(őstag)

[link]

Úgy tudom csak ezek vannak Brisbane-ben.

42

(#949) Speed(R) válasza brd (#947) üzenetére

Speed(R)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

De a magok közti terheléseloszlás sem lehet tökéletes :U Én még nem láttam olyat, hogy az egyik magom 100%,a másik meg 0, hozzáteszem jellemzően játszok/filmezek/zenélek. Pl. HD filmnézés közben is előfordul hogy 50-50ről fel-felugrál a terhelés, miközben a lejátszás tudtommal nem egy DC optimalizált dolog (WMP11).

(#950) brd válasza Speed(R) (#949) üzenetére

brd
(PH! kedvence)

Valóban, de ez a tesztem szempontjából tökmindegy, mert attól még a program egy szálon fut. Illetve ettől talán kicsit lassabb is lehet (bár szerintem elég jól megoldották a dual-core-t ilyen szempontból), de ez a teszt szempontjából azt jelentené, hogy az X2-n még lassabban futna, mint a San Diego-n, és ezzel együtt sem tudtam a 10%-os különbséget kimérni...
A 100/0-t azért nem láttad, mert pont az a lényege a dolognak, hogy a futó programokat úgy ossza szét a kernel, hogy mind2 mag közel egyenlően legyen terhelve. Az 50-50 egyébként úgy jön ki, hogy 1 mp (vagy amennyire be van állítva a taskmanager) alatt mennyire volt leterhelve egy-egy mag. Tehát nem úgy kell érteni, hogy egy programot felbont 2 szálra és abból egyet-egyet egy magon futtat, hanem ''tologatja'' ide-oda a programokat a kernel.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.