A ramok tuti nem 533-on mennek, hiszen ha emelted az ''fsb''-t, akkor azok is gyorsultak 533-ról. Az a fesz meg tényleg nagyon kevés, bár ha azt láttad amikor esetleg C&Q alatt indult az ORthos. 
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
IT café témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hirdetés
Szivacs85
(kvázi-tag)
Pedig annyit mutatott a CPU-Z aztán 8 perc Orthos után fogta magát és kikapcsolt a gépem.
Ez kemény volt. Hirtelen azt hittem áramszünet, de nem.
Procik 50-52fokosak voltak. Akkor lehet h a fesz a ludas, nem?
Az még egyáltalán nem meleg.
A fesz auto-n volt, v. te lőtted be 1.35 V-ra?

Szivacs85
(kvázi-tag)
Én lőttem be 1.3V-ra. De most felnyomtam 1.35V-ra. Így a CPU-Z 1.200V és 1.216V-okat mutat 

AtHoS
(PH! addikt)
Az az ''Ultra Power 400W'' táp valójában milyen márkájú is?
99%, hogy az lesz a ludas.
Nem elég, hogy maga az alaplap elég alacsony fesz értéket enged csak beállítani még a táp sem nyújtja a kellő kakaót.
[Szerkesztve]
Vistaboy: "Nem kell, ugyanis nem lesz DNF-em. A demó alapján felejtős" válasz rá KKaresz45-től: "Ez van, ha gyorsan összecsapnak valamit"

Szivacs85
(kvázi-tag)
Ultra Power Power Transfer SS-T400PP ez a neve
Na akkor azt gyorsan cseréld le minimum egy 350-es FSP-re,ha jót akarsz magadnak és a gépednek. 
A tudatlanság nem végleges állapot, a hülyeség igen. >A világürből nézve a föld kék és fehér, NEM VÉLETLENÜL BMW>>Better.Make.Way.. Óvakodj a türelmes ember haragjától!!! --Utólag okosnak lenni olyan, mint előre hülyének

Szivacs85
(kvázi-tag)
Olvastam erről a tápról és jókat mondanak róla.
Van még egy 500W-os Q-Tec-em de annak csak 20 tűs a csatija.
Amíg alapbeállításon volt (1.25V) addig szépen tartotta is az 1.25-öt (CPU-Z).
Meg se ingott, folyamat annyi volt.
[Szerkesztve]
Hááááát, az se a legjobb (Q-tec), de annak ellenére hogy csak 20 pines a csati, egy próbát megér, de a javasolt FSP táp tényleg mondhatni a biztonsági üzemelés alapvető minimuma, főleg ha tuningot is akar az ember.
MooNOO: Orthos alatt C&Q mellett is fel kellett volna ugrania CPU-Z szerint is a fesznek, ahogy terheléssel kezdett dolgozni a rendszer.
[Szerkesztve]

MooN00
(senior tag)
Ugye Cn'Q-t kikapcsoltad?
SZ: + próbálj meg egy bios update-et a biztonság kedvéért...hátha
[Szerkesztve]

MooN00
(senior tag)
bizony, terhelés alatt mindenképp felmegy.....jobb tippem nem volt 
de tényleg valszeg a táp a hibás

Szivacs85
(kvázi-tag)
Persze ki van nyomva.
Most 1.3V-ra vettem vissza így állandó 1.168V

MooN00
(senior tag)
Próbálj meg kölcsönkérni egy tápot valakitől. Ha úgy sem áll rendbe akkor (talán egy bios update után- ha az 1átalán segít) egy gariztatást meg kell ejteni.
[Szerkesztve]

motocoder
(tag)
Nekem ezzel a konfiggal ez a vége amit megy a gép [link].
Core2 E6550@3.6ghz//ASRock 4Core1600TWINS-P35//Galaxy OC 9600GT //1066 Kingmax 2x1Gb

Szivacs85
(kvázi-tag)
Nah lépnem kell. Sziasztok és köszi minden segítséget.

MooN00
(senior tag)
Ezt nem vágom. Nekem 2,6ghz-re van húzva (s939), a ramjaim 435mhz-en mennek, és mégis jóval kevesebb pontot kapok rá mint te.

Olvasás : 6422
Írás : 6519
Másolás : 5539
Késleltetés: 52,3 Kb/s
Ez azért van mert neked DDR2-es ramod van ? Mert szerintem nem az lehet az oka, hogy ennyit ráver az enyémre.
Van egy olyan h. DRAM/FSB ratio. Az pontosan mit takar ? Nekem az cpu/12, neked pedig cpu/6. Lehet az az ok ?
(ram időzítéseim : 2,5-4-4-7 T1)

Kartács
(fanatikus tag)
Aloha!
Beszeretnék újítani egy Alaplapot + Procit, következőkre gondoltam:
# AMD Athlon64(AM2) X2 4600+
# Abit KN9-S (skt M2, NForce550, 2GHz HT, Dual DDR2-800, PCI-Express, NV SATA RAID, NV GbE)
vagy
# MSI K9N Neo-F (SktAM2, NForce550, Dual DDR2-800, Sata2 Raid, PciExpress, Gb LAN, 7.1 Audio)
Mind2 alaplap típusom volt már és megvagyok velük elégedve teljesen! Most is egy MSI K8N Neo4-F em van és tökéletesen muzsikál 
Proci az jó választás lenne? (20k körül akarok rááldozni)
Procit valszeg kicsit felszeretném húzni (hűtésem megvan hozzá).
Kérdésem, hogy melyik alaplap éri meg jobban (kb 1árban vannak: 18k) és melyik a Tuningbarátabb, indoklást is kérnék, hogy miért jobb!
Köszi
[Szerkesztve]
Gigabyte MA790XT-UD4P ::::: Phenom II X4 965 @ 3,8GHz ::::: G.Skill 4GB 1600Mhz ::::: Asus 6950 DCII/2DI4S/2GD5 ::::: Corsair TX750W ::::: HAF932 - SimonYana @ Black Style ::::: Scythe Grand Kama Cross
De bizony, pont azért kap ő többet, mert DDR2 ramjai vannak. A tiednek az elméleti maximuma asszem 6400-on van úgyhogy szépek az eredményeid, de soha nem lesznek olyanok mint egy húzott DDR2-esé (x2 esetén 9-10K-s sávszél is lehet 1000 feletti sebességgel és alacsony időzítéssel).
MSI-m nem volt AM2 alá, de itt olvasgatva úgy tűnik elégedettek vele a tulajdnosok.
Az abit viszont nekem mindíg is tetszett, a KN9 és a KN9-S lapok pedig egyáltalán nem rosszak. A topikjukat érdemes lenne azért átböngészned, de azt tudom hogy az abit nem éppen korlátozza a tuningot, viszont a procid relative magas szorzója miatt nem is kell 260-280-as FSB-nél többet bíró lap.

SiDan
(tag)
Sziasztok!
A 4400+, 4600+ és az 5000+-os procik közt vacilálok. Ugyebár 2.2-ön, 2.4-en és 2.6-on mennek. 800-as ramokat vennék hozzá, amiket ha jól ki akarok használni, akkor 2.4-en vagy 2.8-on (persze Ghz) kéne futtatnom a procit. Ami 3 prociból csak a 4600+osnál lehetséges húzás nélkül. Az érdekelne, hogy feszemelés nélkül meddig lehet húzni ezeket a procikat, mer ha 200Mhz még belefér, akkor inkább 4400+ost vagy 5000+ost vennék. (5200+-os különben mennyivel ''gyorsabb'' nála?) Előre is köszönöm a válaszkat.
A +200 MHz-et itt az ''alsó'' ill. ''középső'' részen még simán bírják, sőt még többet is akár.

laci666
(senior tag)
5600+ vegyél az alapon 800-on hajtja a ramokat.
[link]
[Szerkesztve]
Gigabyte MA790GP-UD4H-PhenomIIX2550(@3mag)-SapphireRadeonHD5850-Mushkinddr285002x2GB-AcerP223W-NZXTTEMPEST.
A ramokkal mondhatni nem ''finomkodsz''. Visszaosztva őket se megy feljebb?
Nem finomkodok?
Még nem próbáltam,úgy.Most majd az időzítéseket fogom próbálgatni aztán +látjuk.Azt tudom,hogy 1000-et bírnak,talán még a felett is,úgyhogy rajtuk nem fog múlni a tuning.
[Szerkesztve]
A tudatlanság nem végleges állapot, a hülyeség igen. >A világürből nézve a föld kék és fehér, NEM VÉLETLENÜL BMW>>Better.Make.Way.. Óvakodj a türelmes ember haragjától!!! --Utólag okosnak lenni olyan, mint előre hülyének

ela
(tag)
Hi emberek újra itt a ''FÓRUM''-ban.
Eddig is itt voltam,de csak olvasgatóként,mivel minden a legnagyobb rendben -Kopp-Kopp és Kopp!!!
Most viszont témába vágóan válasz SiDan kollégának.
Konfigom Am2 X2 4600+ és ABIT KN 9 S + 2x 1 GB Kingmax DDR II 800.
Én is a rendes 800 as kihajtás miatt választottam a 4600+ os Prockót.
Nem bántam meg.
Jelenlegi ramjaimat 2,1 Volttal 1T-ben 4-4-4-16 ban hajtom teljesen alapon.
Mentek már ugyanekkora fesszel 4-4-4-5 2T-ben is,de nem voltak gyorsabbak.
A prockó alapon 1,2 Volttal 2780 Mhz-t megy nálam ebben a konfigban,a magasabb Mhz-hez + Fesz kell a prockónak és az alaplapi chipnek is (csak óvatosan a pluszokkal,annyira sokat nem hoz az a a pár +Mhz)
Inkább 1T és minél alacsonyabb Ram időzítés + Prockó alapon és C & Q - ha rám hallgatsz.
Remélem tudtam segíteni.
Ha problémád van természetesen várjuk a jelentkezésedet itt a FÓRUM-ban.
Üdv:
ela
A jó pap is holtig tanul.

Szivacs85
(kvázi-tag)
Vandit! Nekem ez jött ki:
http://www.kepfeltolto.hu/index.php?img=3o2r
(Ja, linket hogy kell berakni?
)
[Szerkesztve]

ela
(tag)
Vandit !
Volt x2 3800-as Prockóm és ment is 2700 körül egyszerű Kingmax Ram-okkal,de 1,45 alatt nem igen stabilan.
A Tiéd EE sorozat ?
Próba ?Ja és még valami a HT-t vedd vissza !!
Maradj 1000 közelében.
Menni fog a 2500
Üdv:
ela
[Szerkesztve]
Értem.És mivel hűtötted 2700-en,mert nem hiszem,hogy Freezerrel.
És gondolom 939-es volt,mert azokat sokan húzták 2700-ig de AM2-est nem igen láttam 2700-en pláne nem sima hűtéssel.
00040FB2h
ok visszaveszem,de ha elbírja..... ![;]](/dl/s/v1.gif)
Szerintem már ennek is nagyon örülhetsz,főleg ha stabil. 
Orthost nyomtál rá 3dmark alatt
?
Rányomsz a link gombra alul a szájlik fölött és beleilleszted,amit be szeretnél linkelni.Remélem érthetően mondtam 

ela
(tag)
AC Freezer 64 Pro-val CM házban (9-es venti elől 12*es hátul + 12-es a tápon)
Már 50-60 fok körül paráztam,de azt tartotta everest Bench alatt és Orthos alatt is.
AM2-es volt,hisz az is ebben a lapomban ''ABIT KN9-S'' rohant.
Azóta felváltottam X2 4600+ ra és Hyper TX-re.
Ez is Okés eddig.
Bár az igazi ''Nosztalgiám'' at X2 3600+ ra van,hisz az is ment annyi kevéske pénzért ugyanígy.
De az a kisérletező 1%,amibe tartozom már csak ilyen.

rollins
(őstag)
Milyen mákod van a 4600-zal. Ez F3 -as ugye? Irígykedek. Nálam még a 800-as samsung ram is antituning, még 4-4 időzítéseket sem lehet állítani még 667 -on sem,. Áá tiszta peches vagyok 

ela
(tag)
Hi !
''Sajnos'' csak az F2 sorozathoz volt szerencsém ezidáig.
Most látom,hogy Gigabyte lapod van.
Ha jól emlékszem F1-re jönnek elő a BIOS tuning beállításai a lapodnál.
Vagy ezt már végigzogoráztad és mégsem megy a tuning ?
Üdv:
ela
[Szerkesztve]

rollins
(őstag)
F2 ez bizti és ilyen jól tuningolható? lucky
Jó ez a Gigabyte lap szerintem, bár elég forró fejű a 6100-430 egybetokozott chip a vacak kis hűtőborda miatt, bírja a 260 ''fsb''-t, vagy lehet menne tovább is
Igen, ctrl+F1 -gyel jön elő az advenced beállítás, próbáltam már mindent, ramoknak kis fesz, kb +0.15, hihetelen hogy nem szereti még 667 -en sem a 4-4 -et, 5-5-5 -tel 2T -ben csak 850 mhz körül bírja ez a samsung, ez nem is lenne katasztrófa, de hogy 2.6ghz -en tudjam járatni a procit és legyen ''gyári'' CnQ is, vissza kell osztanom a ramot 667 -re stb, stb, inkább hagytam mindent alapon

motocoder
(tag)
A ddr 2 ramok miatt ennyi.Amég 939-es volt nekem is max 6800 Mb/s volt a mem olvasás.
Core2 E6550@3.6ghz//ASRock 4Core1600TWINS-P35//Galaxy OC 9600GT //1066 Kingmax 2x1Gb

ela
(tag)
Igen biztosan F2 a Stepping.
Gondolkodjunk együtt !
Step 1 : Procit hagyd(EE a Tiéd is?) alapfeszen.
Nálam 1,2 Volt
HT marad 5x,ez ezesetben 1000,így jó !
Memók :
+ fesz 1,8 gyári ról 2,1 Volt ra (jó a házad hútése,ahogy olvastam,nem lesz gáz)
Időzitések :
Kezdjük 2 T-vel :
Gyári -gondolom- 5-5-5-18 2 T 1,8 Volt,ha nem ennyi írj !!!!
Javaslatom : 4-4-4-12 2 T 2,1 Volt -birnia illenel-max kisipol,aztán Bios reset után gyere vissza !
A Tiéd végül is AMD ATI lap,ha jól olvasom .
[Szerkesztve]

rollins
(őstag)
Az enyim 89W -os F2 és 1.35 alap elvileg, de ahogy nézem everest vagy easytune szerint 1.4V-ot mutat terhelve, alap feszen kb. max 2.6-2.64 ghz-t tud.
Kösz, majd megpróbálom belőni ramokat késő este, most nem tudom mer nem otthon vagyok, csak kicsit félek a 2.1V -tól, lehet parázok tőle feleslegesen 
A ramokra érzékeny a cucc, nem sipol, ilyenkor egyszerűen nem indul, cmos-reset -hez kell folyamodnom.
Hol olvastad hogy jó a házam hűtése?
annyira nem jó azért, 1db 12cm venti elől, egy 8cm-es leszabályozott meg hátúl, de úgy is a freezer kifele fújja levegőt. (Leginkább a vga termeli a meleget) Kár hogy a lap a cpu venti (freezer) fordulatát olyan komótosan emeli.
Ez a lap nem AMD chipes, ahhoz még nem volt szerencsém, ez Nvidia 6100-430, mint írtam.[link] Azt nem tudom lehet -e ebbe rakni, később ha kell, 2gb -os modulokat?
[Szerkesztve]

ela
(tag)
Pillanat !
Nézem a linkedet,aztán jövök vissza !

ela
(tag)
Megnéztem !
Igen lehet,de !
A RAM + fesztől,ahogy én,természetesen mindenki ''fél'',de e nélkül nem megy a dolog.
Xp or Vista 32 or 64 Bit amit használsz?
32 Bit-es Op rendszernél max:-ha jól vágom 3,5-3,7 közt látszik,a többit nem látod.
(Rendszer hiányosság)
64 Bit-es Op rendszernél elvileg mennie és látszania kellene a 4 Gb-nek is akár a lapod esetében is !
Különben meg mindenkinek TÜRELEM a tuninghoz,anélkül nem megy !!!
[Szerkesztve]

rollins
(őstag)
Ja ahogy nézem szerintem is lehet, elég vicces hogy odaírták hogy max 16gb. Csak azért kérdeztem a 2 gb-t ,mert az egyik bolt árlistáján felkiáltójellel volt hogy csak nforce550 -nel lehet használni az egyik márkájú ramot, de már nem is lehet kapni azt.
32bites Xp -t sp2-vel, meg néha Fedora core 6 Linux x86 (32bit szintén) is használok, persze ezek sem látnak el 4gb-ig.
el is felejtetem, igen a ramok: 5-5-5-18 2 T 1,8V, az alap, spd szerint is és 667 mhz nincs az spd-ben, csak az 533 mhz-nél szerepel 4-4-4 stb időzítések
[Szerkesztve]

ela
(tag)
Oksa !
Akkor szerintem ezzel a dologgal tisztában vagy !
Sorry,de mára kiszállok a beszélgetésből,mivel hajnalban megyek melózni.
Holnap vissza jövök.
Addig is sok sikert !!
Üdv:
ela

SiDan
(tag)
Köszönet a válaszokért/tanácsokért. Ezek szerint akkor 4400+-ost is vehetnék, s 2,4-re húzva (feszemelés nélkül
) ki tudnám használni a 800-as ramokat, ahogy reméltem; de ela ''kollega''
hsz.-a (tapasztalata) nem hagy nyugodni. Háát... lehet hogy mégiscsak 4600+-osom lesz
. Az 5600+-as is jó lenne, csak kissé sokallom érte a 35k-t
.
Jah, igen. Még vlm-t meg akartam kérdezni. Azzal a 200Mhz-es húzással mennyivel melegszik jobban / fogyaszt többet a proci (no meg az gész gép), mint gyári órajellel? (inkább az utóbbbi érdekelne, a hűtés úgyse gyári lesz) Ha esetleg vlk-nek van rá lehetősége, s ideje megmérné nekem a teljes rendszer fogyasztását gyári órajelekkel és húzva? (Big Thx előre is) 
A fogyasztásra javaslom hogy nézd meg a blogot a nevem alatt, valószínűleg megtalálod a választ a kérdésedre. 

SiDan
(tag)
Oh, ez érdekes. Télleg kimerítő a válaszod
, köszönöm szépen; s elismerésem a bloggal kapcsolatban
. Nagyon jó kis cikk
. Még jöhet ilyen fogyasztással kapcsolatos teszt. 
[Szerkesztve]
tegnap este meglepett a gépem....tv-t néztem, a háttérben a csöndesen töltögetett a gép, nem nyúlt hozzá senki. egyszercsak elkezdett szirénázni
speedfan és everest szerint is 110 fokos a coretemp....oké, restart, utána már el sem indult, kettőt szirénázott, és a proci/ram kiirása után megállt a boot. reggel egy cmosclear-el éltre kelt
ki érti ezt? 
ja, és azóta 64bites xp nem tölt be, kiirja hogy lejárt a próbaideje (pedig még lenne egy hete neki
) na mindegy, ugyis a vista kipróbálásán törtem a fejem
[Szerkesztve]
bazinga!
Ezt az érdekes jelenséget anno én is átéltam AM2-vel és valószínüleg az utolsó, asus lappal. Nálam le van lőve a csipogás, de a lap rendszerdiagnosztikai alkalmazása elkezdett vadul villogni, és ott is bőven 100 fok felett volt a proci hőmérséklete, everest szerint is, mert az meg folyamatosan megy a háttérben. Akkor GO Vista! 
látom, nem annyira egyedi egy ilyen akció, amit a gépem elkövetett
de miért kell neki ilyeneket csinálni?
majd jó lecserélem egy C2D-re!!!! (remélem most jól megijedt
)
bazinga!
Nekem ph közben spontán benyomta a kékhalált.
Mellesleg az miért van,hogy 2400-en simán lemegy orthos 2 órát,aztán újraindítom a gépet és nem indul el csak fail-safe módban ugyanazzal a beállítással. 

AtHoS
(PH! addikt)
Én melegedésre gyanakodnék.
A BOOT során veszi fel a legnagyobb teljesítményt, aztán a melegedéssel megnő az ellenállás, amihez kevés lehet esetleg a táp által BOOT közben biztosított relative picit alacsonyabb fesz a nagyobb terhelés hatására.
De ez a felvetés eléggé ''esetleg'' típusú.
Vistaboy: "Nem kell, ugyanis nem lesz DNF-em. A demó alapján felejtős" válasz rá KKaresz45-től: "Ez van, ha gyorsan összecsapnak valamit"
Akkor esetleg cseréljek tápot?