Hirdetés

2012. május 26., szombat

(#851) éN79 válasza Szivacs85 (#849) üzenetére

éN79
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A ramok tuti nem 533-on mennek, hiszen ha emelted az ''fsb''-t, akkor azok is gyorsultak 533-ról. Az a fesz meg tényleg nagyon kevés, bár ha azt láttad amikor esetleg C&Q alatt indult az ORthos. :U

(#852) Szivacs85 válasza éN79 (#851) üzenetére

Szivacs85
(kvázi-tag)

Pedig annyit mutatott a CPU-Z aztán 8 perc Orthos után fogta magát és kikapcsolt a gépem. :Y Ez kemény volt. Hirtelen azt hittem áramszünet, de nem.
Procik 50-52fokosak voltak. Akkor lehet h a fesz a ludas, nem?

(#853) éN79 válasza Szivacs85 (#852) üzenetére

éN79
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az még egyáltalán nem meleg. :U A fesz auto-n volt, v. te lőtted be 1.35 V-ra?

(#854) Szivacs85 válasza éN79 (#853) üzenetére

Szivacs85
(kvázi-tag)

Én lőttem be 1.3V-ra. De most felnyomtam 1.35V-ra. Így a CPU-Z 1.200V és 1.216V-okat mutat :F

(#855) AtHoS válasza Szivacs85 (#854) üzenetére

AtHoS
(PH! addikt)

Az az ''Ultra Power 400W'' táp valójában milyen márkájú is?

99%, hogy az lesz a ludas.

Nem elég, hogy maga az alaplap elég alacsony fesz értéket enged csak beállítani még a táp sem nyújtja a kellő kakaót.

[Szerkesztve]

Vistaboy: "Nem kell, ugyanis nem lesz DNF-em. A demó alapján felejtős" válasz rá KKaresz45-től: "Ez van, ha gyorsan összecsapnak valamit"

(#856) Szivacs85 válasza AtHoS (#855) üzenetére

Szivacs85
(kvázi-tag)

Ultra Power Power Transfer SS-T400PP ez a neve

(#857) Vandit. válasza Szivacs85 (#856) üzenetére

Vandit.
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Na akkor azt gyorsan cseréld le minimum egy 350-es FSP-re,ha jót akarsz magadnak és a gépednek. ;)

A tudatlanság nem végleges állapot, a hülyeség igen. >A világürből nézve a föld kék és fehér, NEM VÉLETLENÜL BMW>>Better.Make.Way.. Óvakodj a türelmes ember haragjától!!! --Utólag okosnak lenni olyan, mint előre hülyének

(#858) Szivacs85 válasza Vandit. (#857) üzenetére

Szivacs85
(kvázi-tag)

Olvastam erről a tápról és jókat mondanak róla.
Van még egy 500W-os Q-Tec-em de annak csak 20 tűs a csatija.

Amíg alapbeállításon volt (1.25V) addig szépen tartotta is az 1.25-öt (CPU-Z).
Meg se ingott, folyamat annyi volt.

[Szerkesztve]

(#859) éN79 válasza Szivacs85 (#858) üzenetére

éN79
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hááááát, az se a legjobb (Q-tec), de annak ellenére hogy csak 20 pines a csati, egy próbát megér, de a javasolt FSP táp tényleg mondhatni a biztonsági üzemelés alapvető minimuma, főleg ha tuningot is akar az ember.

MooNOO: Orthos alatt C&Q mellett is fel kellett volna ugrania CPU-Z szerint is a fesznek, ahogy terheléssel kezdett dolgozni a rendszer.

[Szerkesztve]

(#860) MooN00 válasza Szivacs85 (#854) üzenetére

MooN00
(senior tag)

Ugye Cn'Q-t kikapcsoltad?

SZ: + próbálj meg egy bios update-et a biztonság kedvéért...hátha

[Szerkesztve]

(#861) MooN00 válasza éN79 (#859) üzenetére

MooN00
(senior tag)

bizony, terhelés alatt mindenképp felmegy.....jobb tippem nem volt :)
de tényleg valszeg a táp a hibás

(#862) Szivacs85 válasza MooN00 (#860) üzenetére

Szivacs85
(kvázi-tag)

Persze ki van nyomva.
Most 1.3V-ra vettem vissza így állandó 1.168V

(#863) MooN00 válasza Szivacs85 (#862) üzenetére

MooN00
(senior tag)

Próbálj meg kölcsönkérni egy tápot valakitől. Ha úgy sem áll rendbe akkor (talán egy bios update után- ha az 1átalán segít) egy gariztatást meg kell ejteni.

[Szerkesztve]

(#864) motocoder

motocoder
(tag)

Nekem ezzel a konfiggal ez a vége amit megy a gép [link].

Core2 E6550@3.6ghz//ASRock 4Core1600TWINS-P35//Galaxy OC 9600GT //1066 Kingmax 2x1Gb

(#865) Szivacs85 válasza motocoder (#864) üzenetére

Szivacs85
(kvázi-tag)

Nah lépnem kell. Sziasztok és köszi minden segítséget. :R :R

(#866) MooN00 válasza motocoder (#864) üzenetére

MooN00
(senior tag)

Ezt nem vágom. Nekem 2,6ghz-re van húzva (s939), a ramjaim 435mhz-en mennek, és mégis jóval kevesebb pontot kapok rá mint te. :F :F

Olvasás : 6422
Írás : 6519
Másolás : 5539
Késleltetés: 52,3 Kb/s

Ez azért van mert neked DDR2-es ramod van ? Mert szerintem nem az lehet az oka, hogy ennyit ráver az enyémre.
Van egy olyan h. DRAM/FSB ratio. Az pontosan mit takar ? Nekem az cpu/12, neked pedig cpu/6. Lehet az az ok ?

(ram időzítéseim : 2,5-4-4-7 T1)

(#867) Kartács

Kartács
(fanatikus tag)

Aloha!

Beszeretnék újítani egy Alaplapot + Procit, következőkre gondoltam:
# AMD Athlon64(AM2) X2 4600+
# Abit KN9-S (skt M2, NForce550, 2GHz HT, Dual DDR2-800, PCI-Express, NV SATA RAID, NV GbE)
vagy
# MSI K9N Neo-F (SktAM2, NForce550, Dual DDR2-800, Sata2 Raid, PciExpress, Gb LAN, 7.1 Audio)

Mind2 alaplap típusom volt már és megvagyok velük elégedve teljesen! Most is egy MSI K8N Neo4-F em van és tökéletesen muzsikál ;)

Proci az jó választás lenne? (20k körül akarok rááldozni)
Procit valszeg kicsit felszeretném húzni (hűtésem megvan hozzá).
Kérdésem, hogy melyik alaplap éri meg jobban (kb 1árban vannak: 18k) és melyik a Tuningbarátabb, indoklást is kérnék, hogy miért jobb!

Köszi

[Szerkesztve]

Gigabyte MA790XT-UD4P ::::: Phenom II X4 965 @ 3,8GHz ::::: G.Skill 4GB 1600Mhz ::::: Asus 6950 DCII/2DI4S/2GD5 ::::: Corsair TX750W ::::: HAF932 - SimonYana @ Black Style ::::: Scythe Grand Kama Cross

(#868) éN79 válasza MooN00 (#866) üzenetére

éN79
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

De bizony, pont azért kap ő többet, mert DDR2 ramjai vannak. A tiednek az elméleti maximuma asszem 6400-on van úgyhogy szépek az eredményeid, de soha nem lesznek olyanok mint egy húzott DDR2-esé (x2 esetén 9-10K-s sávszél is lehet 1000 feletti sebességgel és alacsony időzítéssel).

(#869) éN79 válasza Kartács (#867) üzenetére

éN79
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

MSI-m nem volt AM2 alá, de itt olvasgatva úgy tűnik elégedettek vele a tulajdnosok.
Az abit viszont nekem mindíg is tetszett, a KN9 és a KN9-S lapok pedig egyáltalán nem rosszak. A topikjukat érdemes lenne azért átböngészned, de azt tudom hogy az abit nem éppen korlátozza a tuningot, viszont a procid relative magas szorzója miatt nem is kell 260-280-as FSB-nél többet bíró lap.

(#870) SiDan

SiDan
(tag)

Sziasztok!
A 4400+, 4600+ és az 5000+-os procik közt vacilálok. Ugyebár 2.2-ön, 2.4-en és 2.6-on mennek. 800-as ramokat vennék hozzá, amiket ha jól ki akarok használni, akkor 2.4-en vagy 2.8-on (persze Ghz) kéne futtatnom a procit. Ami 3 prociból csak a 4600+osnál lehetséges húzás nélkül. Az érdekelne, hogy feszemelés nélkül meddig lehet húzni ezeket a procikat, mer ha 200Mhz még belefér, akkor inkább 4400+ost vagy 5000+ost vennék. (5200+-os különben mennyivel ''gyorsabb'' nála?) Előre is köszönöm a válaszkat.

(#871) éN79 válasza SiDan (#870) üzenetére

éN79
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A +200 MHz-et itt az ''alsó'' ill. ''középső'' részen még simán bírják, sőt még többet is akár.

(#872) laci666 válasza SiDan (#870) üzenetére

laci666
(senior tag)

5600+ vegyél az alapon 800-on hajtja a ramokat.
[link]

[Szerkesztve]

Gigabyte MA790GP-UD4H-PhenomIIX2550(@3mag)-SapphireRadeonHD5850-Mushkinddr285002x2GB-AcerP223W-NZXTTEMPEST.

(#873) Vandit.

Vandit.
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Most itt tartok orthos ment fél órát.
[link]
[link]
a cél 2500 ;]

A tudatlanság nem végleges állapot, a hülyeség igen. >A világürből nézve a föld kék és fehér, NEM VÉLETLENÜL BMW>>Better.Make.Way.. Óvakodj a türelmes ember haragjától!!! --Utólag okosnak lenni olyan, mint előre hülyének

(#874) éN79 válasza Vandit. (#873) üzenetére

éN79
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A ramokkal mondhatni nem ''finomkodsz''. Visszaosztva őket se megy feljebb?

(#875) Vandit. válasza éN79 (#874) üzenetére

Vandit.
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem finomkodok? :F ;] Még nem próbáltam,úgy.Most majd az időzítéseket fogom próbálgatni aztán +látjuk.Azt tudom,hogy 1000-et bírnak,talán még a felett is,úgyhogy rajtuk nem fog múlni a tuning.

[Szerkesztve]

(#876) ela válasza SiDan (#870) üzenetére

ela
(tag)

Hi emberek újra itt a ''FÓRUM''-ban.
Eddig is itt voltam,de csak olvasgatóként,mivel minden a legnagyobb rendben -Kopp-Kopp és Kopp!!!
Most viszont témába vágóan válasz SiDan kollégának.
Konfigom Am2 X2 4600+ és ABIT KN 9 S + 2x 1 GB Kingmax DDR II 800.

Én is a rendes 800 as kihajtás miatt választottam a 4600+ os Prockót.
Nem bántam meg.

Jelenlegi ramjaimat 2,1 Volttal 1T-ben 4-4-4-16 ban hajtom teljesen alapon.
Mentek már ugyanekkora fesszel 4-4-4-5 2T-ben is,de nem voltak gyorsabbak.
A prockó alapon 1,2 Volttal 2780 Mhz-t megy nálam ebben a konfigban,a magasabb Mhz-hez + Fesz kell a prockónak és az alaplapi chipnek is (csak óvatosan a pluszokkal,annyira sokat nem hoz az a a pár +Mhz)
Inkább 1T és minél alacsonyabb Ram időzítés + Prockó alapon és C & Q - ha rám hallgatsz.
Remélem tudtam segíteni.
Ha problémád van természetesen várjuk a jelentkezésedet itt a FÓRUM-ban.

Üdv:
ela

A jó pap is holtig tanul.

(#877) Szivacs85 válasza Vandit. (#873) üzenetére

Szivacs85
(kvázi-tag)

Vandit! Nekem ez jött ki:

http://www.kepfeltolto.hu/index.php?img=3o2r

(Ja, linket hogy kell berakni? :U )

[Szerkesztve]

(#878) ela válasza Vandit. (#875) üzenetére

ela
(tag)

Vandit !
Volt x2 3800-as Prockóm és ment is 2700 körül egyszerű Kingmax Ram-okkal,de 1,45 alatt nem igen stabilan.
A Tiéd EE sorozat ?
Próba ?Ja és még valami a HT-t vedd vissza !!
Maradj 1000 közelében.
Menni fog a 2500

Üdv:
ela

[Szerkesztve]

(#879) Vandit. válasza ela (#878) üzenetére

Vandit.
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Értem.És mivel hűtötted 2700-en,mert nem hiszem,hogy Freezerrel. :( És gondolom 939-es volt,mert azokat sokan húzták 2700-ig de AM2-est nem igen láttam 2700-en pláne nem sima hűtéssel.
00040FB2h
ok visszaveszem,de ha elbírja..... ;]

(#880) Vandit. válasza Szivacs85 (#877) üzenetére

Vandit.
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Szerintem már ennek is nagyon örülhetsz,főleg ha stabil. ;)
Orthost nyomtál rá 3dmark alatt :DD ?
Rányomsz a link gombra alul a szájlik fölött és beleilleszted,amit be szeretnél linkelni.Remélem érthetően mondtam :)

(#881) ela válasza Vandit. (#879) üzenetére

ela
(tag)

AC Freezer 64 Pro-val CM házban (9-es venti elől 12*es hátul + 12-es a tápon)
Már 50-60 fok körül paráztam,de azt tartotta everest Bench alatt és Orthos alatt is.
AM2-es volt,hisz az is ebben a lapomban ''ABIT KN9-S'' rohant.
Azóta felváltottam X2 4600+ ra és Hyper TX-re.
Ez is Okés eddig.
Bár az igazi ''Nosztalgiám'' at X2 3600+ ra van,hisz az is ment annyi kevéske pénzért ugyanígy.
De az a kisérletező 1%,amibe tartozom már csak ilyen.

(#882) rollins válasza ela (#876) üzenetére

rollins
(őstag)

Milyen mákod van a 4600-zal. Ez F3 -as ugye? Irígykedek. Nálam még a 800-as samsung ram is antituning, még 4-4 időzítéseket sem lehet állítani még 667 -on sem,. Áá tiszta peches vagyok :)

(#883) ela válasza rollins (#882) üzenetére

ela
(tag)

Hi !

''Sajnos'' csak az F2 sorozathoz volt szerencsém ezidáig.
Most látom,hogy Gigabyte lapod van.
Ha jól emlékszem F1-re jönnek elő a BIOS tuning beállításai a lapodnál.
Vagy ezt már végigzogoráztad és mégsem megy a tuning ?

Üdv:
ela

[Szerkesztve]

(#884) rollins válasza ela (#883) üzenetére

rollins
(őstag)

F2 ez bizti és ilyen jól tuningolható? lucky
Jó ez a Gigabyte lap szerintem, bár elég forró fejű a 6100-430 egybetokozott chip a vacak kis hűtőborda miatt, bírja a 260 ''fsb''-t, vagy lehet menne tovább is
Igen, ctrl+F1 -gyel jön elő az advenced beállítás, próbáltam már mindent, ramoknak kis fesz, kb +0.15, hihetelen hogy nem szereti még 667 -en sem a 4-4 -et, 5-5-5 -tel 2T -ben csak 850 mhz körül bírja ez a samsung, ez nem is lenne katasztrófa, de hogy 2.6ghz -en tudjam járatni a procit és legyen ''gyári'' CnQ is, vissza kell osztanom a ramot 667 -re stb, stb, inkább hagytam mindent alapon

(#885) motocoder válasza MooN00 (#866) üzenetére

motocoder
(tag)

A ddr 2 ramok miatt ennyi.Amég 939-es volt nekem is max 6800 Mb/s volt a mem olvasás.

Core2 E6550@3.6ghz//ASRock 4Core1600TWINS-P35//Galaxy OC 9600GT //1066 Kingmax 2x1Gb

(#886) ela válasza rollins (#884) üzenetére

ela
(tag)

Igen biztosan F2 a Stepping.

Gondolkodjunk együtt !

Step 1 : Procit hagyd(EE a Tiéd is?) alapfeszen.
Nálam 1,2 Volt
HT marad 5x,ez ezesetben 1000,így jó !
Memók :
+ fesz 1,8 gyári ról 2,1 Volt ra (jó a házad hútése,ahogy olvastam,nem lesz gáz)
Időzitések :
Kezdjük 2 T-vel :

Gyári -gondolom- 5-5-5-18 2 T 1,8 Volt,ha nem ennyi írj !!!!

Javaslatom : 4-4-4-12 2 T 2,1 Volt -birnia illenel-max kisipol,aztán Bios reset után gyere vissza !
A Tiéd végül is AMD ATI lap,ha jól olvasom .

[Szerkesztve]

(#887) rollins válasza ela (#886) üzenetére

rollins
(őstag)

Az enyim 89W -os F2 és 1.35 alap elvileg, de ahogy nézem everest vagy easytune szerint 1.4V-ot mutat terhelve, alap feszen kb. max 2.6-2.64 ghz-t tud.
Kösz, majd megpróbálom belőni ramokat késő este, most nem tudom mer nem otthon vagyok, csak kicsit félek a 2.1V -tól, lehet parázok tőle feleslegesen :B
A ramokra érzékeny a cucc, nem sipol, ilyenkor egyszerűen nem indul, cmos-reset -hez kell folyamodnom.
Hol olvastad hogy jó a házam hűtése? :) annyira nem jó azért, 1db 12cm venti elől, egy 8cm-es leszabályozott meg hátúl, de úgy is a freezer kifele fújja levegőt. (Leginkább a vga termeli a meleget) Kár hogy a lap a cpu venti (freezer) fordulatát olyan komótosan emeli.
Ez a lap nem AMD chipes, ahhoz még nem volt szerencsém, ez Nvidia 6100-430, mint írtam.[link] Azt nem tudom lehet -e ebbe rakni, később ha kell, 2gb -os modulokat?

[Szerkesztve]

(#888) ela válasza rollins (#887) üzenetére

ela
(tag)

Pillanat !
Nézem a linkedet,aztán jövök vissza !

(#889) ela válasza rollins (#887) üzenetére

ela
(tag)

Megnéztem !
Igen lehet,de !

A RAM + fesztől,ahogy én,természetesen mindenki ''fél'',de e nélkül nem megy a dolog.

Xp or Vista 32 or 64 Bit amit használsz?
32 Bit-es Op rendszernél max:-ha jól vágom 3,5-3,7 közt látszik,a többit nem látod.
(Rendszer hiányosság)
64 Bit-es Op rendszernél elvileg mennie és látszania kellene a 4 Gb-nek is akár a lapod esetében is !
Különben meg mindenkinek TÜRELEM a tuninghoz,anélkül nem megy !!!

[Szerkesztve]

(#890) rollins válasza ela (#889) üzenetére

rollins
(őstag)

Ja ahogy nézem szerintem is lehet, elég vicces hogy odaírták hogy max 16gb. Csak azért kérdeztem a 2 gb-t ,mert az egyik bolt árlistáján felkiáltójellel volt hogy csak nforce550 -nel lehet használni az egyik márkájú ramot, de már nem is lehet kapni azt.
32bites Xp -t sp2-vel, meg néha Fedora core 6 Linux x86 (32bit szintén) is használok, persze ezek sem látnak el 4gb-ig.
el is felejtetem, igen a ramok: 5-5-5-18 2 T 1,8V, az alap, spd szerint is és 667 mhz nincs az spd-ben, csak az 533 mhz-nél szerepel 4-4-4 stb időzítések

[Szerkesztve]

(#891) ela válasza rollins (#890) üzenetére

ela
(tag)

Oksa !
Akkor szerintem ezzel a dologgal tisztában vagy !

Sorry,de mára kiszállok a beszélgetésből,mivel hajnalban megyek melózni.
Holnap vissza jövök.
Addig is sok sikert !!
Üdv:
ela

(#892) SiDan

SiDan
(tag)

Köszönet a válaszokért/tanácsokért. Ezek szerint akkor 4400+-ost is vehetnék, s 2,4-re húzva (feszemelés nélkül;)) ki tudnám használni a 800-as ramokat, ahogy reméltem; de ela ''kollega'' :) hsz.-a (tapasztalata) nem hagy nyugodni. Háát... lehet hogy mégiscsak 4600+-osom lesz :) . Az 5600+-as is jó lenne, csak kissé sokallom érte a 35k-t :B .
Jah, igen. Még vlm-t meg akartam kérdezni. Azzal a 200Mhz-es húzással mennyivel melegszik jobban / fogyaszt többet a proci (no meg az gész gép), mint gyári órajellel? (inkább az utóbbbi érdekelne, a hűtés úgyse gyári lesz) Ha esetleg vlk-nek van rá lehetősége, s ideje megmérné nekem a teljes rendszer fogyasztását gyári órajelekkel és húzva? (Big Thx előre is) :U

(#893) éN79 válasza SiDan (#892) üzenetére

éN79
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A fogyasztásra javaslom hogy nézd meg a blogot a nevem alatt, valószínűleg megtalálod a választ a kérdésedre. ;)

(#894) SiDan válasza éN79 (#893) üzenetére

SiDan
(tag)

Oh, ez érdekes. Télleg kimerítő a válaszod :D , köszönöm szépen; s elismerésem a bloggal kapcsolatban :R . Nagyon jó kis cikk;). Még jöhet ilyen fogyasztással kapcsolatos teszt. :)

[Szerkesztve]

(#895) rétisün

rétisün
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

tegnap este meglepett a gépem....tv-t néztem, a háttérben a csöndesen töltögetett a gép, nem nyúlt hozzá senki. egyszercsak elkezdett szirénázni :Y speedfan és everest szerint is 110 fokos a coretemp....oké, restart, utána már el sem indult, kettőt szirénázott, és a proci/ram kiirása után megállt a boot. reggel egy cmosclear-el éltre kelt :C ki érti ezt? :F
ja, és azóta 64bites xp nem tölt be, kiirja hogy lejárt a próbaideje (pedig még lenne egy hete neki :D) na mindegy, ugyis a vista kipróbálásán törtem a fejem

[Szerkesztve]

bazinga!

(#896) éN79 válasza rétisün (#895) üzenetére

éN79
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ezt az érdekes jelenséget anno én is átéltam AM2-vel és valószínüleg az utolsó, asus lappal. Nálam le van lőve a csipogás, de a lap rendszerdiagnosztikai alkalmazása elkezdett vadul villogni, és ott is bőven 100 fok felett volt a proci hőmérséklete, everest szerint is, mert az meg folyamatosan megy a háttérben. Akkor GO Vista! :DDD

(#897) rétisün válasza éN79 (#896) üzenetére

rétisün
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

látom, nem annyira egyedi egy ilyen akció, amit a gépem elkövetett :DD de miért kell neki ilyeneket csinálni? :F majd jó lecserélem egy C2D-re!!!! (remélem most jól megijedt :DDD )

bazinga!

(#898) Vandit. válasza rétisün (#897) üzenetére

Vandit.
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nekem ph közben spontán benyomta a kékhalált. :( Mellesleg az miért van,hogy 2400-en simán lemegy orthos 2 órát,aztán újraindítom a gépet és nem indul el csak fail-safe módban ugyanazzal a beállítással. :F

(#899) AtHoS válasza Vandit. (#898) üzenetére

AtHoS
(PH! addikt)

Én melegedésre gyanakodnék.
A BOOT során veszi fel a legnagyobb teljesítményt, aztán a melegedéssel megnő az ellenállás, amihez kevés lehet esetleg a táp által BOOT közben biztosított relative picit alacsonyabb fesz a nagyobb terhelés hatására.

De ez a felvetés eléggé ''esetleg'' típusú.

Vistaboy: "Nem kell, ugyanis nem lesz DNF-em. A demó alapján felejtős" válasz rá KKaresz45-től: "Ez van, ha gyorsan összecsapnak valamit"

(#900) Vandit. válasza AtHoS (#899) üzenetére

Vandit.
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Akkor esetleg cseréljek tápot?

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.