Hirdetés

2012. május 26., szombat

(#751) vidobali válasza AMD Power (#749) üzenetére

vidobali
(tag)

Én sem vettem még észre :(

MacBook Pro 8.1 , iPhone 4s

(#752) Proli

Proli
(kvázi-tag)

Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy egy x2 4200+-os procitól mit várhatok tuning terén? Előreláthatólag meddig fogok vele jutni? És mennyi feszt lehet max adni neki?
Ha valakinek van ezirányú tapasztalata, írjon, legyen olyan kedves!

(#753) Proli

Proli
(kvázi-tag)

Ja, juteszembe, AM2-es prociról kérdezek.

(#754) fLeSs

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Van itt vkinek X2 3600+ procija (1,9 GHz, 2x512 Kb L2 cache) és 3.7-es WinRAR-ja?
Kéne nekem egy benchmark eredmény ha megoldható.

(#755) FireKeeper válasza fLeSs (#754) üzenetére

FireKeeper
(PH! addikt)
LOGOUT blog

sajn nekem windsor magosom van (2GHz, 2x256Kb L2) :(
proli: kb 3GHz-ig lehet azokat húzni. nekem még ugyan nem volt, de valaki itt a ph!-n árul előre 3GHz-ig tesztelt 4000+osokat (most meg nem mondom hogy ki, pedig régen tudtam:D) mennyi fesz? mittomén 1,35-1,4(max), már azt se tudom, hogy ezeknek a brisbane-eknek mennyi az alapfesze (1,25V :F ?)

-Where is the god of tits and wine?- (Tyrion Lannister)

(#756) Richter36 válasza FireKeeper (#755) üzenetére

Richter36
(őstag)

Herrz fórumtárs árul előre tesztelt procikat.

"Minden dolognak a vége a fontos."

(#757) rollins válasza Proli (#752) üzenetére

rollins
(őstag)

Örülhetsz ha 2.6ghz -t kipréselsz belőle alapfeszen, persze csodák még lehetnek. A Windsor F2 az nem valami tuningbarát. Nekem 4600+ F2 Windsor van, az is csak 2.6ghz -et tud ''alapfeszen''. (mondjuk az a fura az elhalt abit lapomban ment az elején 2700 -at, lapcsere óta valamiért nem sikerült mág1x)
más: fleSs gondolom az E2140 -nel akarja összemérni a 3600+ brisbanet, lehet cikk is lesz belőle? :)

[Szerkesztve]

(#758) Szivacs85

Szivacs85
(kvázi-tag)

Hali All!
3800+ X2-őm van és érdekelne hogy mit lehetne kihozni belőle.
Most vettem rá egy CoolerMaster Hyper TX-et.
Milyen feszen milyen szorzóval stb.

Ja és 65W-os Windsor magosról van szó! (de asszem ezek mind olyanok)

[Szerkesztve]

(#759) ssolitude válasza Szivacs85 (#758) üzenetére

ssolitude
(őstag)

Nekem 1,425Vcore-al,4xHT-vel, 333-ra osztott RAM-okkal megy 2700MHz-et, stabilan.(270-es FSB)A 2600-ot még alapfeszen is elviszi.

''If I could start again \ A million miles away \ I would keep myself \ I would find a way...'' from Hurt by Johnny Cash

(#760) Oliverda válasza Szivacs85 (#758) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Az OPN számát nem tudnád beírni ide? Ha dobozos akkor azon is rajta van. AD-vel kezdödik.

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#761) rembutgood

rembutgood
(lelkes újonc)

Helló!

Van valaki itt közűlletek, aki asus silent knightel hűtötte a prociját? Vagy szerelt már be, vagy látta, hogy kell beszerelni?

A problémám az, hogy a gigabyte alaplapomon van a processzor körül egy keret és ez akadájozza, hogy berakjam a hozzávaló keretet, azt se tudom, hogy egyáltalán eltávolítható e, mert feszegetni nem merem,

Örülnék, ha valaki tudna segíteni, mert ez áll az utjábba, hogy végre beszerelhessem az alaplapot a gépbe.

Előre is köszönöm.

[Szerkesztve]

(#762) Vandit. válasza ssolitude (#759) üzenetére

Vandit.
(PH! addikt)
LOGOUT blog

2600-on is 333-on megy a ram?

A tudatlanság nem végleges állapot, a hülyeség igen. >A világürből nézve a föld kék és fehér, NEM VÉLETLENÜL BMW>>Better.Make.Way.. Óvakodj a türelmes ember haragjától!!! --Utólag okosnak lenni olyan, mint előre hülyének

(#763) ssolitude válasza Vandit. (#762) üzenetére

ssolitude
(őstag)

Igen. Kingmax 400-as, de a 260-as FSB sok neki.

''If I could start again \ A million miles away \ I would keep myself \ I would find a way...'' from Hurt by Johnny Cash

(#764) Vandit. válasza ssolitude (#763) üzenetére

Vandit.
(PH! addikt)
LOGOUT blog

jah.Most nézem,hogy neked 939-ed van. :B Azok úgy tudom jobban bírják a húzást.

A tudatlanság nem végleges állapot, a hülyeség igen. >A világürből nézve a föld kék és fehér, NEM VÉLETLENÜL BMW>>Better.Make.Way.. Óvakodj a türelmes ember haragjától!!! --Utólag okosnak lenni olyan, mint előre hülyének

(#765) ssolitude válasza Vandit. (#764) üzenetére

ssolitude
(őstag)

Úgyvan. ;)

(#766) Vandit. válasza ssolitude (#765) üzenetére

Vandit.
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Akkor asszem Én örülhetek a 2300-nak. :O

(#767) ssolitude válasza Vandit. (#766) üzenetére

ssolitude
(őstag)

Ha nem lesznek ilyen 30 fok feletti szobahőmérsékletek, akkor megpróbálok egy kicsit feljebb menni. Bár túl sok jelentősége nincs.

(#768) Vandit. válasza ssolitude (#767) üzenetére

Vandit.
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az bizti,hogy nincs.

(#769) éN79 válasza rembutgood (#761) üzenetére

éN79
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

No, letöltöttem a pdf-ét. Annak tanulsága alapján a lapról le kell szerelni az eredeti keretet, ehhez ki kell szerelni, ha már beraktad volna.
A két csavart (4 csavar AM2-nél ha jól emlékszem) kicsavarod, és a hátlapot is eltávoldítod, ezek után felrakod a lap hátuljára az asus féle AMD-s hátlapot, majd AM2 esetén 4 csavarral felfogatod a segédkeretet. Ha ezzel megvagy, a segédkeretre felhellyezed azt a fém lemezt, ami a hűtő tartásában segít. Ezután már csak a klippet kell elvileg beakasztanod.

(#770) Lui76 válasza éN79 (#747) üzenetére

Lui76
(őstag)

ADO4000IAA5DD az én box procim de ott nem azt írja hogy a box procinak másnak
kéne a sorozatszám végének lennie?

www.kezmuveskeramia.hu

(#771) rétisün válasza Lui76 (#770) üzenetére

rétisün
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ez a tálcás és a dobozos közti különbség amdcompare szerint:

Ordering P/N (Tray) ADO4000IAA5DD
Ordering P/N (PIB) ADO4000DDBOX

bazinga!

(#772) éN79 válasza Lui76 (#770) üzenetére

éN79
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nekem tálcás 4000-es brisbane-em volt, és ott természetesen megegyezett az OPN kód. :U

(#773) Undeadthomas

Undeadthomas
(újonc)

Most körülnéztem neten és a 5000+ meg a 5200+ között gondolkodok
ahogy elnéztem csak a l2 cacheba van külömbség 5200+-nak 2x1mb
az 5000+ 2x512kb ez ugy miylen érezhető külömbséget jelent
mert árban csak 3 ezer forint a külömbség. És ezek am2-be menyit tudnak különösebb megeröltetés nélkül ketyegni?

(#774) éN79 válasza Undeadthomas (#773) üzenetére

éN79
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A nagyobb cache méret szinte csak tömörítésben/konvertálásban/kódolásban jelent ''látványos'' különbséget, de ez is kb. 10% körül lehet, játékban 1-2 FPS különbség lehet. Saját tapasztalatom alapján videokódolásnál valóban ''gyorsabb'' a nagyobb cache-vel rendelkező cpu. A különbség alapján akár a 2x1 megásat is vehetnéd, szerintem az is elmegy 2800 v. felette.

(#775) Lui76 válasza rétisün (#771) üzenetére

Lui76
(őstag)

hát és akkor a bontatlan amd-s dobozba tray proci van ???

www.kezmuveskeramia.hu

(#776) Vandit. válasza éN79 (#774) üzenetére

Vandit.
(PH! addikt)
LOGOUT blog

2800-on a 4400-es briszkóm is elment.Szerintem az 5000+ simán viszi a 3000-et

(#777) éN79 válasza Lui76 (#775) üzenetére

éN79
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szvsz. az amd-nek mindegy, hogy a tray-nek ''szánt'' procit ''nagy kereslet'' esetén boxosként árusítja-e, de ezzel együtt érdekes az eset. :U

Vandit. : esélyes, bár az én 4000-esem 2960 környékén kifulladt, igaz ehhez feszt se igen kellett emelni, ha emeltem volna akkor se ment volna többet.

[Szerkesztve]

(#778) Vandit. válasza éN79 (#777) üzenetére

Vandit.
(PH! addikt)
LOGOUT blog

nekem 3080-on a windows elindult,de orthos nem futott le. :(

(#779) DigitXT

DigitXT
(PH! kedvence)

Írtam korábban, hogy CnQ nélkül sz*rakodik a(z integrált) hálóm (elég misztikus volt mondjuk), nos úgy néz ki egy alaplapi BIOS frissítés megoldotta, pedig csak annyit írtak róla, hogy ''CPU ID-ket'' update-eltek benne... Csak el ne kiabáljam.:))

***** Ha személyi edzőt keresel, tudok ajánlani egy jót: http://rigokati.eu :-) *****

(#780) Savage5 válasza DigitXT (#779) üzenetére

Savage5
(senior tag)

Kopogd le gyorsan, mindig akkor üt be a krach, amikor már összetennénk a kezünket. :)

A kérdésem az lenne, hogy az Energy Efficient hasonló dolog, mint annó az Athlon XP-knél volt, hogy semmi architektúra és gyártásbeli különbség nincs a normális és ezen darabok között, csak kiválogatták a jobbakat, amik beérik ugyanolyan sebesség mellett kevesebb feszültséggel és eladták XP-M-ként? Azt persze tudom, hogy az EE-seket nem mobil szegmensbe szánták...

...

(#781) infectedmann

infectedmann
(senior tag)
LOGOUT blog

5200+ -ból szerintetek mit lehet majd kihozni ilyen felállással?

- 2x512MB DDRII 800+ A-DATA Extreme Edition [link]
- GIGABYTE M57SLI-S4, nVidia NF570-SLI, AM2, DDR II, PCIE, GLAN, ATX [link]
- AMD ATHLON 64 X2 5200 AM2 (Megpróbálok majd F3 -as Windsor -t venni. OPN számot majd figyelem)

Hűtő meg ő lesz: [link]

[Szerkesztve]

http://avpuniverzum.hu - http://www.infectedmann.hu - iPhone 4S 16GB (fekete)

(#782) AtHoS válasza Lui76 (#775) üzenetére

AtHoS
(PH! addikt)

Nézd meg a proci dobozát. Ott lesz rajta a BOX végű kód.

szvsz a dobozos prociknál azért a dobozra tesznek egy eltérő kódot (ld BOX jelölés a kód végén), mivel dobozzal együtt kezelik és a megkülönböztetés végett más a kód is. Az meg, hogy mely procik kerülnek végül dobozba egy más kérdés, de lehet mondani, hogy végülis bármely gyártott és letesztelt proci kerülhet dobozba az utolsó csomagolási fázisban, figyelembe véve a ''Just In Time'' elv által diktálta pillanatnyi igényeket

Vistaboy: "Nem kell, ugyanis nem lesz DNF-em. A demó alapján felejtős" válasz rá KKaresz45-től: "Ez van, ha gyorsan összecsapnak valamit"

(#783) szab.tam válasza infectedmann (#781) üzenetére

szab.tam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

mégis mire gondolsz? :F
3dm2005 pont megsaccolása, játék alatti f/s, proci freki? :)

de én valszeg 2x1gb ram alatt már nem építenék gépet
az alaplapot majd véleményezi más...
vga?

[Szerkesztve]

fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html

(#784) Vandit. válasza infectedmann (#781) üzenetére

Vandit.
(PH! addikt)
LOGOUT blog

lap inkább legyen ez[link]
és 2x1 giga kingmax 1066-os ram inkább.

[Szerkesztve]

(#785) infectedmann válasza szab.tam (#783) üzenetére

infectedmann
(senior tag)
LOGOUT blog

Én is gondoltam 2x1Gb -ra ;) Lehet az lesz.
Vidkari marad ami van. Arra egyenlőre nem lesz keret, de idén tuti lecserélem!
Lap+Proci+Memó csere lesz. (Hűtő az természetes)
Szerintem lehet kéne tápcsere is. Nemtudom, hogy 350W -os FSP elég lesz -e.

Amúgy én tuning -ra gondoltam az előző hsz-emben. Meddig lehet húzni a procit mondjuk egy kis egészséges freki emeléssel. Ezért is adtam linket a memóhoz meg az laphoz :) Hátha a leírások alapján az okosok többet tudnak mondani.

Vandit: Sok az integrált cucc :(
Nem szeretem az integrált VGA -s lapokat. Az összes VGA -s lapommal csak gond volt. Az egy dolog, hogy neked jól megy, de rám allergiásak :)

Nah most megyek aludni. Így is hulla leszek reggel. Majd este folytatjuk az eszmecserét vagy ha lesz időm melóhelyről hesszelem a fórumot.

Amúgy még annyi: Olyan memót akarok amin van kis hűtő''blokk'' :)

[Szerkesztve]

(#786) infectedmann válasza Vandit. (#784) üzenetére

infectedmann
(senior tag)
LOGOUT blog

DELETE!

(off: miért nem lehet hsz -t törölni :O )

[Szerkesztve]

(#787) Vandit. válasza infectedmann (#785) üzenetére

Vandit.
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A chipset sem elhanyagolható dolog és ráadásul HDMI-s is. ;) Nem tudom milyen integrált cucc sok rajta. :F

[Szerkesztve]

(#788) infectedmann válasza Vandit. (#787) üzenetére

infectedmann
(senior tag)
LOGOUT blog

Sorry csak nekem már nagyon este van :(
Régi lapoknál megszoktam, hogy mindig gáz volt ha sok az integrált hw.
Most meg már ugye természetes az integrált hang, lan stb.
De ha tényleg ennyire jó ez a chipset akkor ezt a lapot választom. Tapasztalat nálam fontos dolog hw választásnál.

[Szerkesztve]

(#789) Vandit. válasza infectedmann (#788) üzenetére

Vandit.
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ha nekem nem hiszel,kérdezd meg más topikban is mi a véleményük erről a lapról. ;)

(#790) infectedmann válasza Vandit. (#789) üzenetére

infectedmann
(senior tag)
LOGOUT blog

Meggyőztél!
Viszont Kingmax RAM -ot nem akarok! A mostani Kingmax ramjaim nem állnak a helyzet magaslatán!

- 2x1GB DDRII 1066 Extreme Edition A-Data
- GIGABYTE MA69G-S3H, intel MA69G AM2 - X2, GLAN, ATX

Remélem mire eljön az ideje lesz egy kis árzuhanás mert most az egész fizetésem rámenne a fejlesztésre :D
Vidkarit szerintem majd karácsony előtt veszek magamnak :D

[Szerkesztve]

(#791) AMD Power

AMD Power
(Jómunkásember)

X2 4200+ BOX-ból létezik Windsor és Brisbane magos is? :F

[link]

Eladó komplett irodai PC. http://hardverapro.hu/apro/elado_komplett_irodai_pc/friss.html

(#792) Lui76 válasza AtHoS (#782) üzenetére

Lui76
(őstag)

jah az doboz élén a holos matrican ADO4000DDBOX

www.kezmuveskeramia.hu

(#793) Lui76 válasza infectedmann (#790) üzenetére

Lui76
(őstag)

árzuhanás ? már így is egész jó árak vannak hihetetlen szinte már .
Régen nem lehetett ekkora teljesítményt fillérekért venni.

www.kezmuveskeramia.hu

(#794) AMD Power válasza Lui76 (#792) üzenetére

AMD Power
(Jómunkásember)

Akkor az a ... magos? :B

Eladó komplett irodai PC. http://hardverapro.hu/apro/elado_komplett_irodai_pc/friss.html

(#795) Lui76 válasza AMD Power (#794) üzenetére

Lui76
(őstag)

65W EE Brisbane

www.kezmuveskeramia.hu

(#796) éN79 válasza AMD Power (#791) üzenetére

éN79
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az amdcompare alapján nincs. :U
Ahogy Lui76 is írta, a 65W-os verzió egy 90 nm-es, de Energy Efficient proci, viszont nem Brisbane, hanem Windsor, ami sajnos pl. a 3800-asokból nem éppen a legfickósabb, eddigi ''hallomásaim'' alapján 2000@2400 kb. a max. amit azokból nagy átlagban kihoznak.

[Szerkesztve]

(#797) AMD Power válasza éN79 (#796) üzenetére

AMD Power
(Jómunkásember)

Értem. Akkor valami más megoldást kell majd találnom. Köszi a gyors helpet.

(#798) szjoci

szjoci
(senior tag)

sziasztok!

váltanék AM2-re és szeretnék tanácsot kérni. Prociból a 4400x2-t néztem ki, de nem tudom milyen lapot vegyek alá :F Kinéztem 4 versenyzőt: MSI K9N NEO F, ABIT KN9S, Gigabyte M55S-S3, MSI K9N Ultra-2F.
Esetleg ha van valami jobb alternatíva (akár procira is), azt is megköszönöm :R

[Szerkesztve]

(#799) sosperecek18 válasza éN79 (#796) üzenetére

sosperecek18
(őstag)

Nekem is 2500mhz körül volt a vége igaz 1,3v-on...

Szabadságot az Ultráknak! XBOX 360 Gamertag: torinho86

(#800) infectedmann válasza Lui76 (#793) üzenetére

infectedmann
(senior tag)
LOGOUT blog

Kinek mi a jó ár! :DDD
Amúgy igazad van :)
De még egy picit lejebb csúszhatnának! :) 5000-10000 Ft -ot és akkor nagyon boldog lennék :)

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.