Hirdetés

2012. május 26., szombat

(#51) TomBoy1986 válasza Vandit. (#50) üzenetére

TomBoy1986
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Érdkeleni érdekelne, csak tudod hogy megy ez...el kell adnom az enyémet, hogy megvessem az újat :) Mert itthon vagyunk :)

AMD Athlon64 II X4 620 @ 3.25GHz ; MSI K9A2 CF ; Sapphire HD4850 Vapor-X 512MB GDDR3 ; KingMax DDRII-800 4x1GB ; Seagate 320GB ; CoolerMaster RealPower RS-520W ; Gigabyte X5 ; Logitech Z-2300

(#52) R.P. válasza TomBoy1986 (#49) üzenetére

R.P.
(fanatikus tag)

Ok, köszi a segítséget!!! :R

Azért még megkérdezem hogy ez jó-e szerintetek?

MSI K9N Sli Platinum _ vagy _ K9N Sli
AMD Athlon 64 X2 5200+
FSP - ATX-400PNF
1024MB / 800 DDR2 NCP
Sapphire Radeon X1950GT / 256MB

???

Sima Sli vagy ér +5k-t a Platinum?

Olvassátok! http://footer.hu - kulturális magazin

(#53) TomBoy1986 válasza R.P. (#52) üzenetére

TomBoy1986
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A Platinumban jobbak a lehetőségeid a tuningra, ha ez szempon nálad.
Szerintem Jó egyébként, bár nem értem, hogy minek az SLI ha ATI kártyád lesz :)

De természetesen simán fog menni minden - szerintem.

AMD Athlon64 II X4 620 @ 3.25GHz ; MSI K9A2 CF ; Sapphire HD4850 Vapor-X 512MB GDDR3 ; KingMax DDRII-800 4x1GB ; Seagate 320GB ; CoolerMaster RealPower RS-520W ; Gigabyte X5 ; Logitech Z-2300

(#54) Borgi válasza TomBoy1986 (#48) üzenetére

Borgi
(fanatikus tag)

3000 MHz nem tudom mennyire stabil nálam 2760 auto fesz-en simán ment javasolt időzitések mellett. Most mivel még gyári hütőt használok ezért fix 1,2 V ot adok a procinak és 208-on használom.
2400 Mhz-en 55°C fölé nem megy bármit csinálok és memok is kivannak húzva szinte teljesen. ht link 1040 de még megjárja. neked mire kell ennél több?

4800+ os 18k-ért elég barátságos én a 4400+ omat 22k-ért vettem annó 1,5 hónapja.

üdv,
Borgi

Resistance is Futile!!

(#55) Vandit. válasza TomBoy1986 (#48) üzenetére

Vandit.
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Amúgy melyik 4800+ 18 k? :F [link]

A tudatlanság nem végleges állapot, a hülyeség igen. >A világürből nézve a föld kék és fehér, NEM VÉLETLENÜL BMW>>Better.Make.Way.. Óvakodj a türelmes ember haragjától!!! --Utólag okosnak lenni olyan, mint előre hülyének

(#56) TomBoy1986 válasza Borgi (#54) üzenetére

TomBoy1986
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Igazából az XT-hez kell a későbbiekben majd a több szufla, mert:

[link]

Nos ezt én csináltam és 1280*1024 + látványjavítók mellett is gyorsult még a grafikai megjelenítés amikor 2200-ról 2600MHz-re növeltem a processzorom órajelét. És mivel nem is olyan sokára (kb. fél év) rákényszerülök, hogy lejjebb adjak a grafikán, így ott még jobban megugrik a teljesítmény egy nagyobb processzorral, mivel kevésbé lesz VK limites a dolog (ezt értsd úgy, hogy pl. a TDU-t most HDR+4xAA-val használom 1280*1024-ben, de később ugye valószínűleg mindkettőről le kell majd mondanom).

Na ehhez kell nekem a nagyobb CPU.

(#57) TomBoy1986 válasza Vandit. (#55) üzenetére

TomBoy1986
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Bocs. Tegnap linkeltem....s úgy emlékeztem, hogy a 4800-at. Közben látom, hogy a 4400-at.

Mindenkitől elnézést kérek :W

(#58) Vandit. válasza TomBoy1986 (#57) üzenetére

Vandit.
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Egyből mentem volna venni. :D Amúgy 2 hét múlva lehet 20 körül lesz a 4800+.

A tudatlanság nem végleges állapot, a hülyeség igen. >A világürből nézve a föld kék és fehér, NEM VÉLETLENÜL BMW>>Better.Make.Way.. Óvakodj a türelmes ember haragjától!!! --Utólag okosnak lenni olyan, mint előre hülyének

(#59) TomBoy1986 válasza Vandit. (#58) üzenetére

TomBoy1986
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Amúgy szerintem, ha Windsort akarsz, akkor 5600-at vagy 6000-et lenne érdemes az árcsökkenés után venni. Az egyik srácnak itt feszültség emelése nélkül megy egy ASRock NF3-as alaplapban 3200MHz-et a 6000+.

Az szerintem barátságos :)

(#60) AMD Power

AMD Power
(Jómunkásember)

Az AMD Athlon 64 X2 4600+ illetve a 4800+ között mi a különbség?

Eladó komplett irodai PC. http://hardverapro.hu/apro/elado_komplett_irodai_pc/friss.html

(#61) R.P. válasza TomBoy1986 (#53) üzenetére

R.P.
(fanatikus tag)

Tényleg, ezen el sem gondolkodtam... Bár mindegy mert nem nagyon látok olyat amin több sima PCI lenne (tudsz ilyet?), habár ez nekem fontos, szóval mindegy hogy SLI vagy se... :R

Olvassátok! http://footer.hu - kulturális magazin

(#62) Vandit. válasza AMD Power (#60) üzenetére

Vandit.
(PH! addikt)
LOGOUT blog

[link] ;)
[link]ebből hiányzik még egy 4800.4800-ból van Brisbane

[Szerkesztve]

(#63) AMD Power

AMD Power
(Jómunkásember)

A Stepping:F2 vagy F3 mit takar?

Eladó komplett irodai PC. http://hardverapro.hu/apro/elado_komplett_irodai_pc/friss.html

(#64) Malachi

Malachi
(őstag)

Lassan hülyét kapok, egy hónapja készülök rá, hogy lecserélem a gépemet, már csak a processzor hiényozna és legkésőbb a jövő héten akartam volna megvenni, erre jönnek itt nekem ezzel az árcsökkentéssel... Nem akarok tovább várni, most azonnal akarom az olcsóbb árakat!!! :D 5200+ mennyivel mehet lejjebb majd? Most tudnék venni egy ilyet, windsor magosat, 25ért. Várjak?

(#65) AMD Power válasza Malachi (#64) üzenetére

AMD Power
(Jómunkásember)

Van erről egy cikk ami pontosan le írja ,hogy mi mennyivel lett olcsóbb. Ki lehet számolni. Persze arra rá kell dobni valamennyit.

(#66) Croissant

Croissant
(tag)

nekem inkább azt mondjátok meg plz, h hogy használjam azt a memclk xls-t :B

(#67) Malachi válasza AMD Power (#65) üzenetére

Malachi
(őstag)

Ki lehet számolni? Az tök jó. Nem is tudtam, hogy kisker vagyok. ;) Na mindegy, meglátjuk mi lesz.

[Szerkesztve]

(#68) TomBoy1986 válasza R.P. (#61) üzenetére

TomBoy1986
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem nagyon tudok olyat, amin több PCI van.

(#69) AMD Power válasza Malachi (#67) üzenetére

AMD Power
(Jómunkásember)

Benne van a cikkben az ár és kb + 20%..

(#70) Malachi válasza AMD Power (#69) üzenetére

Malachi
(őstag)

Akkor vegyük a listaárat. 136USD. Ez (persze nem pontosan) 180Ft-os árfolyammal 24480, mint nagykerár. Ha erre rádobok 20%-ot akkor az kb. 29400Ft. A vizesnél (találomra) a tálcás 5200+ 28560Ft, most per pillanat. Két dolog lehetséges, vagy a dobozos árakat mutatja a cikk, (és akkor szuper, mert akkor 5-6000Ft az árkülönbség) vagy szegény kiskereknek felkopik az álla. :) Ne érts félre, nem kötekedni akarok, csak a lista alapján magamtól nem tudtam belőni a kb. új árakat, gondoltam hátha valaki tud pontosabbat itt. De akkor szerintem megveszem most, 25000nél úgysem lesz olcsóbb.

[Szerkesztve]

(#71) AMD Power válasza Malachi (#70) üzenetére

AMD Power
(Jómunkásember)

Ezek dobozos árak szerintem.

(#72) soni_chelsea

soni_chelsea
(újonc)

akkor ha ezt a procit megveszem AMD Athlon 64 3600+ X2 Dual mag dobozos (SAM2) akkor hány GHZ-re állítsam hogy ne melegedjen túlságosan és jó is legyen?

(#73) AtHoS válasza AMD Power (#69) üzenetére

AtHoS
(PH! addikt)

Az a 20% erősen kb nagyker + kisker haszon megnyomja
A 20% csak a magyarországi adót fedezné

Vistaboy: "Nem kell, ugyanis nem lesz DNF-em. A demó alapján felejtős" válasz rá KKaresz45-től: "Ez van, ha gyorsan összecsapnak valamit"

(#74) Boci_83 válasza Vandit. (#55) üzenetére

Boci_83
(őstag)

Felesleges beszélni róla. Nincs az Aquabqn csak 4200+ 30K-ért. Tegnap este fél 8kor telefonálltam nekik, és a csaj azt mondta kifogyott minden boltjukból a proci, igaz én 4400+, és 3800+ os x2-et kérdeztem, de ő mondta hogy van 4200, ezt tud adni..... 30 K Pfff.. Szóval....

Legyen 900 Ft az a kib@szott benzin !!! Mert mindenkinek ez lesz a jóóó! :(((

(#75) AtHoS válasza soni_chelsea (#72) üzenetére

AtHoS
(PH! addikt)

Ez erősen függ a használt procihűtőtől

Ha a mellé kapott hűtőt akarod használni, akkor szerintem nézd meg mennyit bír a proci alapfeszültségen stabilan. Így nem fogod megfőzni a procit.

És hogy ne melegedjen túlságosan és jó is legyen, annak az alapfeszes tuning tökéletesen megfelelő megoldás is lesz.

Vistaboy: "Nem kell, ugyanis nem lesz DNF-em. A demó alapján felejtős" válasz rá KKaresz45-től: "Ez van, ha gyorsan összecsapnak valamit"

(#76) Vandit. válasza Malachi (#70) üzenetére

Vandit.
(PH! addikt)
LOGOUT blog

30 k lesz a 6000+.Lehet várni kéne. :D

(#77) soni_chelsea válasza AtHoS (#75) üzenetére

soni_chelsea
(újonc)

újonnan veszem, nem használtan
és hogy tudom megnézni hogy mennyit bír? :)

(#78) Pompi válasza soni_chelsea (#77) üzenetére

Pompi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Bocs, de ezen mosolyogtam egyet :DDD

A használt procihűtő nem arra vonatkozik, hogy új vagy használt, hanem, hogy milyen processzor hűtőt használsz majd ;)

--= (Hardver)Apróim: http://pompi.hu/aprok =-.

(#79) AtHoS válasza soni_chelsea (#77) üzenetére

AtHoS
(PH! addikt)

Ez jó!! Nagyon jó!! Aranyköpésnek is beillene :DD

Szerk.:

A tuninghoz ezt az alap olvasmányt azért tanulmányozd át:
Tuning dióhéjban, konyhanyelven: [link]

A stabilitás teszteléséhez pedig ORTHOS: [link]

[Szerkesztve]

(#80) AMD Power válasza Vandit. (#76) üzenetére

AMD Power
(Jómunkásember)

Én most biztos ,hogy várni fogok. Mondjuk annyiból jó nekem, hogy nem sürgős a vásárlás.

(#81) Boci_83 válasza AMD Power (#80) üzenetére

Boci_83
(őstag)

Igen, csak ha mindíg arra várunk hogy... meg azt még megvárom, mert olcsóbb lesz, na meg azt is, áááá akkor soha sem vennénk semmit sem. Ez számítástechnika.

Legyen 900 Ft az a kib@szott benzin !!! Mert mindenkinek ez lesz a jóóó! :(((

(#82) Vandit. válasza Boci_83 (#81) üzenetére

Vandit.
(PH! addikt)
LOGOUT blog

max 2 hetet kell várni. :)

(#83) szkorhetz

szkorhetz
(senior tag)

milyen alaplapot javasoltok nekem?
x2 6000+-hoz? (igen kell a 6000+ főleg ha ien olcsó lesz)
oan lap kéne ami tud legalább 5.1-et és lehetőleg két ide-portja van(van ide-sata átalakítő?), pci-express és 800-as ddr2
kösz
húzás nem annyira ontos de nem árt.

C2D e8400, hd4850 vapor-x, 4giga 1066 kingston, WD 500gb, Gigabyte P45, Windows 7, Motorola XT910

(#84) Vandit. válasza szkorhetz (#83) üzenetére

Vandit.
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hányszor linkeljem még neked? ;] :( [link]

(#85) szkorhetz válasza Vandit. (#84) üzenetére

szkorhetz
(senior tag)

ezt kersetem thx
ez ennyi árra kb?

C2D e8400, hd4850 vapor-x, 4giga 1066 kingston, WD 500gb, Gigabyte P45, Windows 7, Motorola XT910

(#86) Vandit. válasza szkorhetz (#85) üzenetére

Vandit.
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Te nem vagy piti. :D Mondjuk ennyi[link]

(#87) AMD Power válasza Boci_83 (#81) üzenetére

AMD Power
(Jómunkásember)

Ez így van. De ez egy aktuális dolog. Nem az ,hogy hát majd valamikor olcsóbb lesz. Ez most lesz olcsóbb pár héten belül.

(#88) Kartács

Kartács
(fanatikus tag)

Hali!

Az lenne a kérdésem, hogy az MSI K8N Neo4-F Lapomba beletudom tenni az új Athlon64(AM2) X2 Procikat?

Oldalon ezt találtam: HyperTransport link to the AMD Athlon 64/Athlon 64 FX CPU
Ha jól látom akkor csak 939es FX et tudok beletenni? X2-t már nem?

Ha nem akkor veszek egy új lapot: ami szintén MSI lenne azokból melyik a jó?
És Procit melyiket éri megvenni? (húznám is) 4200+ felett gondolkozom... (de ilyen 20k körüli kategóriában).

Köszi

[Szerkesztve]

Gigabyte MA790XT-UD4P ::::: Phenom II X4 965 @ 3,8GHz ::::: G.Skill 4GB 1600Mhz ::::: Asus 6950 DCII/2DI4S/2GD5 ::::: Corsair TX750W ::::: HAF932 - SimonYana @ Black Style ::::: Scythe Grand Kama Cross

(#89) Sdi válasza Kartács (#88) üzenetére

Sdi
(PH! addikt)

A lapodba AM2-es procit nem tudsz beletenni, mivel az AM2 nem 939-es, hanem 940-es. X2-es procit tudsz beletenni, de értelem szerűen csak 939-et, ebből is van, de újan nem valószínű hogy tudsz szerezni, csak használtan.
Ha AM2-re váltanál, nem csak a lapot és a procit kellene cserélned hanem a rammot is, így gondolkozz a dolgon.
Az MSI-k / már ha ragaszkodsz az MSI-hez /között egész jó lap a K9A Platinum.

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

Giants az isten :)

(#90) Vandit. válasza Kartács (#88) üzenetére

Vandit.
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Venned kell új lapot,de ne MSI-t,mert arra sokan panaszkodtak.Abit v. Giga lapot kapsz 20 körül jókat. ;) 86-os hsz-ben linkelt lap elég jó.

[Szerkesztve]

(#91) Plutor

Plutor
(fanatikus tag)

Hali!

Mától én is tag lettem.

(#92) wid22 válasza Kartács (#88) üzenetére

wid22
(fanatikus tag)

Ha AM2 re váltasz és egy kicsit tuningolni is szeretnél MSI lapot semi esetre nevegyél bizonytalan a tuning rajta. Van akinek megy a tuning van akinek nem megy .Inkáb Asus vagy Abit lap.

[Szerkesztve]

(#93) core2

core2
(Ármester)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Az ASUS M2R FVM alaplapon mennyire megy egy x2 5200+-rel, 2048 MB rammal a tunning? :F ;]

Privátban árazás nincs! || Raspberry Pi coming soon(er or later) ;) || Sok giga tárhely ingyen: http://db.tt/YxwMpQ9 || Nézz be a blogomba: http://goo.gl/Ioj4Z

(#94) Vandit. válasza core2 (#93) üzenetére

Vandit.
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ameddig bírja. ;] ;)

(#95) éN79 válasza core2 (#93) üzenetére

éN79
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Tudtommal a lap nem valami ''erős'' a ramnak adható feszben (ne meg a CPU-éban sem), úgyhogy vélhetően ez fog korlátozni.

(#96) Lui76

Lui76
(őstag)

Srácok azt lehet állítani hogy a GTR2-ben ne csak az egyik magot használja?
(az igazság hogy még a rendszer sem lett újra húzva ,pedig két lap csere is volt)

Az egyik 100%-on megy a másik szinte pihen.

www.kezmuveskeramia.hu

(#97) éN79 válasza Lui76 (#96) üzenetére

éN79
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem. Az alkalmazás vagy tudja használni mindkét magot (optimálisan) vagy sem, max. ellenkező dolgot lehet tenni, két magot használó alkalmazásnál az egyiket letiltani.

(#98) Lui76 válasza éN79 (#97) üzenetére

Lui76
(őstag)

köszönöm.
Egyébként más pl Oblivionnál látszik hogy dolgozik mindkettő ,
de lehet akkor nem akkora a hő mint ha egy mag 100%-on?
Mert mintha a venti nem pörögne annyira...

www.kezmuveskeramia.hu

(#99) DigitXT

DigitXT
(PH! kedvence)

Ez k*rvaérdekes: ha letiltom a CnQ-t, akkor (ismét) sz*rakodik két magon az IE... Ha engedélyezem, akkor frankó.:F A letiltást azért próbáltam ki, mert a DiRT futtatásakor a gépem sajna véletlenszerűen újraindult, és egy ilyen után néztem a BIOS-ban, hogy vmi köztes órajelen van a proci, gondoltam valahogy átváltás közben makkant meg: CnQ nélkül úgy tudom, a lapom vmivel több feszt ad, és valóban, a DiRT ezután ment is frankón. Most kipróbálom CnQ+kicsi feszemeléssel, hátha így stabil marad 11x235-ön (igen, egy MHz-et lespóroltam az EC-ből, mert ez volt az első újraindulásra adott reakcióm, aztán amikor másodszorra repültek a mentéseim, akkor gondolkodóba estem: szerencsére még full az elején voltam:DDD).

***** Ha személyi edzőt keresel, tudok ajánlani egy jót: http://rigokati.eu :-) *****

(#100) Szuperzacskó válasza szkorhetz (#83) üzenetére

Szuperzacskó
(lelkes újonc)

Halli!

Figyelmedbe ajánlom az A64 X2-esek klubja - Archívum IV. 5011. hozzászólást. :))

Carpe Diem

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.