Hirdetés

2012. május 26., szombat

(#451) spyduck válasza szab.tam (#449) üzenetére

spyduck
(PH! kedvence)

az abaj, hogy ez még az első generációs 939-es amiben AGP-van! úgy hogy gondolom max 200MHz! mert a winchewster procin is csak ennyit engedett!
te szoktál stratégiával játszani??? ha sok emebr van a pályán pl nagy csata akkor neked picit belassúl?

www.laptopkalauz.hu

(#452) szab.tam válasza spyduck (#451) üzenetére

szab.tam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

csak autóverseny szimulátorral (gtr2) játszom, így ehhez a kérdéshez inkább szakértő kéne...
a mostani 3800+-odat (ami ugyi 1 magos?) mennyire tudod húzni alapfeszen?

fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html

(#453) spyduck válasza szab.tam (#452) üzenetére

spyduck
(PH! kedvence)

2400mhz a max 2250Mhz az alap! de feszt meg ilyesmit nem emeltem! úgy bírná! csak azzal nem szórakoztam!

www.laptopkalauz.hu

(#454) Richter36 válasza schumi (#447) üzenetére

Richter36
(őstag)

9 centis van rajta:[link]

"Minden dolognak a vége a fontos."

(#455) Lui76 válasza szab.tam (#452) üzenetére

Lui76
(őstag)

Megtennég nekem hogy bajnokságban offline 25 ai autóval
megméred rajtnál mennyi FPS (pl Monzában), meg esetleg mennyi max máshol a pályán.. ?

1280x1024-ben pl.

(Most jövök egy jó kis rFactor 15 körös versenyből állati volt)

ui. Ha csak GTR2-vel nyomod minek ennyire sajtolni a Mhz-eket?

[Szerkesztve]

www.kezmuveskeramia.hu

(#456) szab.tam válasza spyduck (#453) üzenetére

szab.tam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

valami nem stimmel. nézd meg a linket, és tekerj le az: ''AMD Athlon 64 Processors''-ig.

[link]

ott ezt a sort ajánlom figyelmedbe:
ADA3800DAA4BP 3800+ 2400MHz 939-Pin OμPGA 1.40V 70º C 512KB 90nm
hát, ezen az van, hoy a tied alapórajele 2400! nemde?

fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html

(#457) spyduck válasza szab.tam (#456) üzenetére

spyduck
(PH! kedvence)

jajj bocsánat nem mondtam! nekem 3500+ om van! azt húztam 3800+ra!

www.laptopkalauz.hu

(#458) spyduck válasza szab.tam (#456) üzenetére

spyduck
(PH! kedvence)

na mind1! majd ha megveszem kiderül!

www.laptopkalauz.hu

(#459) szab.tam válasza Lui76 (#455) üzenetére

szab.tam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ez sajnos nem így megy!
videominőség? gyenge, közepes, erős, teljes, teljes+
nézet? motorháztető, pilótafülke (pilótafülke nézetben 1,5x-ös a f/s)
napszak? nappal, este (nappal 1,5x-ös a f/s a nappalhoz képest)
eső? brutálisan leveszi a teljesítményt
induló autók számát adtad meg össz...

de mondok emlékezetből párat:

barcelona
1400x1050, teljes+, nappal 17h, motorháztető, száraz, 28 autó: rajt 40-50; 1. kanyar után 60-80, max 110-120

másik, terhelőbb beáll:
barcelona
1400x1050, teljes, este 23 h, (csak pilótafülke!) eső 100%, 19 autó, rajt 23-28, 1. kanyar után 30-50, max 70-80

élsimítást nem használok, és valamiért nem számít a felbontás 1280x1024 felett. a mhz-ek (ami a videokarit illeti) azért sajtolom, mert a rajtál kell... a proci + 200 mhz-e pedig ahhoz kell, hogy 3200:8=400 (eff. 800) mhz-en bírjanak menni a ramjaim

(#460) szab.tam válasza spyduck (#457) üzenetére

szab.tam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

nem szerencsés, ha a húzásnál besorolást (új típusjelölést) írsz, ami a végeredményt illeti. egyszerűbb, ha a mhz-et adod meg, esetleg szorzó fsb adatokkal: pl 15x214=3210

(#461) spyduck válasza szab.tam (#460) üzenetére

spyduck
(PH! kedvence)

na ezt mindjárt ki is próbálom!

www.laptopkalauz.hu

(#462) szab.tam válasza spyduck (#461) üzenetére

szab.tam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

mit, csak nem a 15x214=3210-t ???? :Y
ember! ne tedd! a tied nem fogja vinni, ez az én példám volt! :DDD
bios reset....

(#463) Lui76 válasza szab.tam (#459) üzenetére

Lui76
(őstag)

Hát amikor a kamera végig visz a kocsik között az sztandard mérhető.
Én mindig belsőnézetből nyomom.
Pl nappal monza .
De ez is jó volt ahogy leírtad köszönöm.
Próbáltad hogy esőben olyan sokat számít a cpu???

hát az a max 110-120 fps nem sok.

De én nyílván nem olyan fullosan állítottam be ,mert nálam is szokott 110 fölött lenni.

[Szerkesztve]

www.kezmuveskeramia.hu

(#464) spyduck válasza szab.tam (#462) üzenetére

spyduck
(PH! kedvence)

hülye én se vagyok! :) csak úgy akartam megpróbálni, hogy a MHz-et adom meg neki, de sajna olyat nem enged! amúgy nekem 11x220! 11x-nél nincs is több! fel kéne tuningolni a gépet de nem merem! honnan lehetne ezt megtudni hogy kéne meghúzni a gépem!?? az a baj h ez lapfüggő! ilyen lapja meg nem sok mindenkinek van!

www.laptopkalauz.hu

(#465) szab.tam válasza Lui76 (#463) üzenetére

szab.tam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

régen, amikor már megvolt az 1950gt-m, és csak bartonom volt, kemény procilimitbe ütköztem. most pedig csak azt látom, hogy a proci 2 magját max 150%on hajtja a játék, így ha szaggat, az mind a vga vége miatt van. így nem igazan tudom, hogy az eső mit terhel le.... de megnézem ezt a monza dolgot...

(#466) szab.tam válasza spyduck (#464) üzenetére

szab.tam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

nem engedi emelni az fsb-t egy fikarcnyit sem? valami nem stimmel!
a másik az, hogy az alap fsb az 200. ha neked 220-on van, az már akkor húzott érték!

(#467) spyduck válasza szab.tam (#466) üzenetére

spyduck
(PH! kedvence)

de negedi! csak mielött belép a windowssab újraindul ha 220 fölé húzom! gondolom mert nem adok neki több feszt! nem?
200 az alap!
Én úgy értettem a szavaidból, hogy beírom a biosba a MHz-et és a bios optimizálja az fsb és a szorzó számot! furcsáltam is na mind1 hülye vagyok :D

[Szerkesztve]

www.laptopkalauz.hu

(#468) kitsikatsa válasza szab.tam (#466) üzenetére

kitsikatsa
(kvázi-tag)

Szia T !

Azt akarom csak megérdeklődni tőlled hogy te mennyire jutottál a prociddal a tuningban és milyen beállításokkal és hűtéssel?

\m/.

(#469) kitsikatsa válasza spyduck (#467) üzenetére

kitsikatsa
(kvázi-tag)

OLVASGASS!!![link]

\m/.

(#470) szab.tam válasza Lui76 (#463) üzenetére

szab.tam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

amit kértél, megnéztem.
maonza, 1280x1024, 25 autó, video teljes, élsímítás nincs, du. 17 h, eső nincs, pilótafülke nézet, valós tükör bekapcsolva (tükör sokat levesz!)
elején, álló kocsik között kamera elindul 33, az utolsó kocsihoz ér 141
rajt 55
rajt egyenes vége 75
körök 90-110
max 129

(#471) szab.tam válasza kitsikatsa (#468) üzenetére

szab.tam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

a nevem alatt ugye ott a konfigom. az alaplap egy antituning deszka, gyakorlatilag az fsb emelésen kívül semmit sem lehet rajta csinálni, ami a tuningot segítené. a proci alapfeszen, gyári hűtővel megy ezen a 15x214=3210-en. 3350 környékén még bebootol a win. de ez a 3208 mhz, ahol még az orthos hiba nélkül fut.
szerintem jó hűtő, jó lap, feszemelés, valahol 3400 körül lehet a vége.

ja, miután ezt leírtam, utánna néztem a tiédet :)
ez alapfeszen ennyi? vagy emeltél 1-2 tizedet?

vga-d nyami-nyami, csorog nyálam.... ;)

[Szerkesztve]

(#472) szab.tam válasza szab.tam (#470) üzenetére

szab.tam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

''...maonza... kicsit nyóckeres lett :DDD

(#473) kitsikatsa válasza szab.tam (#471) üzenetére

kitsikatsa
(kvázi-tag)

Alapfezs..???

szép is lenne de sajna nem most 1.55ön van és a chipsnek is kellett 1 picit adni
azért kérdeztelek hogy te mire jutottál hogy érdemes e nagyobb hűtést belerakni mert ugye 1.55v on ilyen időbe melegszik rendesen a proc vagy nincs mit tenni itt a vége

thx.. :R

[Szerkesztve]

\m/.

(#474) szab.tam válasza kitsikatsa (#473) üzenetére

szab.tam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

akkor még lehet, hogy bőven elégedett kell legyek az alapfeszes 3,2-vel.
a 800-as ramjaid akkor most cpu/8-on, azaz 412,5 (825 eff) -en mennek?

(#475) kitsikatsa válasza szab.tam (#474) üzenetére

kitsikatsa
(kvázi-tag)

most perpill énis 3,2Ghz-n hajtoma procit így mennek a ramok ~800at de cl4-4-4-11 en...

akkor szerinted nemnagyon érdemes tuningosabb lapot venni mert abban se menne többet a proci igaz?

[Szerkesztve]

\m/.

(#476) szab.tam válasza kitsikatsa (#475) üzenetére

szab.tam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

és a 3.2-höz is kell feszemelés, vagy azt viszi alapon?

(#477) kitsikatsa válasza szab.tam (#476) üzenetére

kitsikatsa
(kvázi-tag)

szeintem a feszt azt rajta hagytam csak az fsb vettem lentebb a minap amikor bejött ez a nagy meleg, amúgy még nmnéztem csak pár napos a cuccz és startból 1.5el indítottam gondolván most kihajtom a belét is de sajna nem a várt eredményt hozta... talán ha meg lesz a vízhűtésem akkor jobbn fog menni...

\m/.

(#478) szab.tam válasza kitsikatsa (#475) üzenetére

szab.tam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ami a tuningot illeti... idáig mindíg amd procim, ati kártyám volt. tehát egy elég hűséges típus voltam. de szerintem csak voltam.... sajnos a másik brigádok elhúztak... a videokaridat nézve, te az egyik felére már rájöttél, ami a procit illeti, asszem itt láttam ezt a linket 1-2 napja:

[link]

hát kb itt a helye a mi 6000+-unknak... úgyhogy ne lapot cserélj +100-mhz-ért, hanem gyűjts rá egy kis lét, és vagyél egy jó q6600-ost 2 hónap múlva (vagy előbb) 60-ért, egy másik lapot, és tegyél át mindent bele. azt húzogasd, szerintem 3.6-3.8-ra. aza 4 mag 8 mega l2-vel elég lesz egy darabig...

[Szerkesztve]

(#479) szab.tam válasza kitsikatsa (#477) üzenetére

szab.tam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

a 8800gtx-edet szerintem a 6000+-al az életben nem hajtod ki. azért gondolom, ezt, mert mint írtam nemrég, a szaggatási határnál a proci 2 magja össz 150%-on dolgozik az 1950 gt-mnél. úgyhogy a tiednél, ha veszel egy hardverigényes játékot és beállítást, a szaggatási határnál tuti a proci 200%on lesz. sajna a cpu-vga párválasztó tesztből kihagyták a procinkat, vaniliásrönk balhézott is miatta pár napig a tesztelőkkel.

(#480) szab.tam válasza kitsikatsa (#477) üzenetére

szab.tam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

:DDD :DDD :DDD

csak most vettem észre, hogy ''pár napos a cucc''
én meg itt fikázom a cuccokat.... :B

nagyon jó procink van, az intel meg mindíg egy fos volt, van és lesz... :DDD

(#481) kitsikatsa válasza szab.tam (#478) üzenetére

kitsikatsa
(kvázi-tag)

Nálam is elég régóta stagnálnak a golgok- amd, nvidia csippes alaplap, nvidia kari!!!
Eddíg bevált... a c2d most vizont télleg negyon jook lettek hatalmas tuning potenciával, nemegy 100-120%-os OCt láttam... iszonyat!!
Q6600-ot már 1 lehet kapni ~60k-ér hammonnál de én a négy magnak még nemsok értelmét látom most amikor még a kétmagosokra simcs sok progi optimalizálva....
Még azt kéne kitalálnom hogy tudnáp a ramokat 1000Mhz környékén járatni...
Nics 5leted?

mod: igen a proc meg a ramok még bejáratósak... :DDD :DDD

[Szerkesztve]

\m/.

(#482) szab.tam válasza kitsikatsa (#481) üzenetére

szab.tam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ha az alaplapodon be lehet állítani, hogy mennyivel ossza el a cput. most ez a szám 8, ezért mennek a ramjaid 3200:8=400 (eff 800)-on. ha át tudnád állítani ezt 7-re, (gondolom némi pár tizedes ram feszemelés mellett), akkor 800@914-en mennének. ha 3300:7-nél pedig 942. kérdés, hogy az időzítéseket lehet, hogy fel kell emelni 5-5-5-15-re. ha van,nézd meg everestben: eszközök / cache and memori bencmark-ot futtasd le. lesz összehasonlítási alapod a mem írás-olvasást illetőleg. lehet, hogy emeled a frekit (az osztás csökkentésével), de az időzítések rontása miatt az eredmény romlik. habár ha bírja a 900 mhz fölött, valszeg jobb lesz. mindjárt belinkelem az enyémet.

(#483) szab.tam válasza kitsikatsa (#481) üzenetére

szab.tam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

az ígért everest bencmark:

[link]

előtte volt egy 4800+ 2500@2914 mhz. ugyanezek a ramok, igaz nem mentek 800-on, de az írás/olvasás valami 2800/5900 körül teljesítettek, ha jól emlékszem, ami nagyon lehangolt. kicsit csalóka, de szerintem a ram eredményeibe a cache mérete is közrejátszik (a 6000+ 2x1 megája), pedig nem kéne. lehet, hogy másnak más a tapasztalata, és butaság, amit észleltem.

na mentem, megyek pár kört a gtr2-n, ha már itt a vas.... (ami nem sokára avas... ez gyenge volt...) :U

[Szerkesztve]

(#484) kitsikatsa válasza szab.tam (#482) üzenetére

kitsikatsa
(kvázi-tag)

:) szép lenne ha be lehetne állítani de nem lehet csak nagyobbra ha pl nem 800asnak állítom be hanem 667esnek de nekem ez ugye nemjó
Viszont ha a proci szorzójával jáccok akkor változik a ramok osztója... n én valami ilyesmirgondoltam...

ha nem 214x15-re állítom hanem pl 320x 10 re akkor més az értéke a ramoknak ezzel csak az a bajom bogy ekkora fsbt az életbe nem fogok elérni csak max 6-os szorzóval...
7en már be sem akarinduni

mod:itt meg 1 kis timedemo [link]

[Szerkesztve]

\m/.

(#485) szab.tam válasza kitsikatsa (#484) üzenetére

szab.tam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

és vigyáz, mert ha a lapod 1000 mhz-es ht-t támogat, akkor valszeg az alap ht szorzó 4, így 250-es fsb-ig nincs probléma, de fölötte vissza kell venni 3-ra, hogy ne menj 1000 fölé.

napá!

[Szerkesztve]

(#486) Levin01

Levin01
(őstag)

Egy everest benchmark az új konfigomról.

5600+ X2 2800MHz 2x1MB L2 + Freezer 64 PRo
Geil 2x1GB ddr2 800 4-4-4-12 CR1
ABIT KN8 Ultra alaplap

[link]

[Szerkesztve]

(#487) nesa válasza Levin01 (#486) üzenetére

nesa
(PH! kedvence)

ABIT KN8??

Keresek Nikon 18-55-os kitobit, olyan is érdekel ami kicsit szorul.

(#488) laci666 válasza Levin01 (#486) üzenetére

laci666
(senior tag)

Nekem is ennyit csinál.[link]
Csak nekem CR1-et nem szereti a kurva lapom.
A ramodnak hol van a vége?
Az nem KN8 hanem KN9 csak elirtad véletlenül.

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

Gigabyte MA790GP-UD4H-PhenomIIX2550(@3mag)-SapphireRadeonHD5850-Mushkinddr285002x2GB-AcerP223W-NZXTTEMPEST.

(#489) Runo válasza Levin01 (#486) üzenetére

Runo
(őstag)

Vajon miért olyan hasonló az enyémhez?! :DD
[link]

[ Szerkesztve ]

(#490) mirrmur

mirrmur
(fanatikus tag)

Na én is beruháztam egy AMD ''csúcsrendszerre''. De minden tekintetben ám :)

Szponzorálom az AMD-t no. Egyébként C2D 6420-ról áttérni (3,2GHz-en ment) erre a rendszerre nem is olyan vészes visszalépés sztem (igazából nem érzek semmilyen változást sebesség terén)

A mostani cucc:
Athlon64 6000+ X2 AM2
Gigabyte Ga-MA69G-S3H alaplap (ATI 690+SB600)
Sapphire 2900XT 512MB
2x1024MB Corsair PC6400C4 4-4-4-12
némi vinyó és dvd iró

Első tapasztalatok alapján azé tud melegedni a windsor mag, nem kicsit. Tuning: 213MHz-es FSB-vel fél óra orthos futtatása után 1,4625V-on 3200MHz-en stabilnak tünik a cucc. Mondjuk a hőfok az nagyon durván felmegy 65 fok körülre(gondolom ez az alaplapi dióda) magonként(proci diódák) olyan 58 fok igy max full load. Nem tom kinek mennyire melegszik de egy aránylag jónak mondható CoolerMaster Hyper TX-II hűtővel kicsit soknak tűnik. A ház egyébként jól szellőzik.

Az értetlenek is meghallgatásra találnak, csak a választ nem értik, mert azok amik. A cél lebega szemük előtt amit önmaguknak állítottak, füleik süketek, szemeik vakok a végigvitt út melett álló figyelmeztetésekre...

(#491) laci666 válasza mirrmur (#490) üzenetére

laci666
(senior tag)

Hello
''Szponzorálom az AMD-t no.'' :)
Milyen a Gigabyte alaplap?
Hogy mennek a ramok benne, mennyi feszt lehet adni nekik stb.?
Egy kis infot :R

Amugy nekem is CoolerMaster Hyper TX hűtőm van és nem valami jól hűti a procit.
(Nem tudom hogy nyert itt a PH-n a teszten)

[Szerkesztve]

Gigabyte MA790GP-UD4H-PhenomIIX2550(@3mag)-SapphireRadeonHD5850-Mushkinddr285002x2GB-AcerP223W-NZXTTEMPEST.

(#492) Levin01 válasza laci666 (#488) üzenetére

Levin01
(őstag)

Igen, elírás. sorry.

KN9 Ultra a lap :R

(#493) Levin01 válasza mirrmur (#490) üzenetére

Levin01
(őstag)

Nekem az indok amiért az 5600+-ost választottam és nem a 6000+ -t az az volt, hogy nem 125W-s hanem 80, nem kell tuningolnom, hogy a 800-as ram tényleg annyin menjen és végül de nem utolsó sorban, nem ér nekem +200Mhz 7-8000Ft többletkiadást. Annyival messze nem jobb.

(#494) Levin01 válasza Runo (#489) üzenetére

Levin01
(őstag)

Érdekes, hogy a memória olvasás, írás és késleltetés az nekem jobb, a másolás pedig neked és nem is kis mértékben :)

(#495) nesa válasza laci666 (#491) üzenetére

nesa
(PH! kedvence)

Itt van nemi info a laprol [link] :)

(#496) mirrmur válasza Levin01 (#493) üzenetére

mirrmur
(fanatikus tag)

okké. azért remélem nem baj hogy én 6000+-ot vettem? :P :)

Az értetlenek is meghallgatásra találnak, csak a választ nem értik, mert azok amik. A cél lebega szemük előtt amit önmaguknak állítottak, füleik süketek, szemeik vakok a végigvitt út melett álló figyelmeztetésekre...

(#497) Sheol

Sheol
(kvázi-tag)

Kedves X2 tulajdonosok!

Most váltam én is taggá, és mivel nem sok mindent tudok a CPU-ról, pontosabban, hogy milyen változatai jöttek ki az évek során, ezért kérnék egy kis segítséget.

Így néz ki a proci: [link]
Így meg a CPU-Z: [link]

Most 200 helyett 220 MHz-en megy mert a régi A64-em is ennyin ment, és eddig úgy nézem bírja. (Bár gondolom ennyit bírnia is kell.)
Nyilván nem most ebben a dög melegben próbálom majd a CPU határait feszegetni, de örülnék pár véleménynek, hogy mit is sikerült vennem, és mire számíthatok majd kb. tuning terén.
Ezt a böszme nagy topikot nem fogom átolvasni, és tudom, hogy lehet keresni is benne, ezért az ilyen hozzászólók ne koptassák a billentyűzetet, ha kérhetem.
Ehelyett az évek során összegyűjtött tapasztalataitokra és segítőkészségetekre hagyatkoznék.
Köszönöm annak aki időt szán rám!

Üdvözlettel: Sheol

[Szerkesztve]

God is not here today, Father.

(#498) Vandit.

Vandit.
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Na megvan az új lapom végre a kis X2-őm alá. :C Gigabyte GA-MA69G-S3H lett.Remélem nem szívok vele.

A tudatlanság nem végleges állapot, a hülyeség igen. >A világürből nézve a föld kék és fehér, NEM VÉLETLENÜL BMW>>Better.Make.Way.. Óvakodj a türelmes ember haragjától!!! --Utólag okosnak lenni olyan, mint előre hülyének

(#499) Levin01 válasza mirrmur (#496) üzenetére

Levin01
(őstag)

persze, hogy nem ha számodra ez a megfelelő. Nekem optimálisabb volt minden szempontból az 5600+

(#500) nesa válasza Vandit. (#498) üzenetére

nesa
(PH! kedvence)

Grat :C

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.