Hirdetés

2012. május 26., szombat

(#401) [HUN]Tyson válasza Levin01 (#395) üzenetére

[HUN]Tyson
(senior tag)

Akkor sirályság!

Lehet h mégis 3800+ lesz belőle, elég nagy árkölönbség van azért a 11-szeres szorzóért.

(#402) Levin01 válasza [HUN]Tyson (#401) üzenetére

Levin01
(őstag)

Ja, vagy 3-4ezer Ft :C

(#403) [HUN]Tyson válasza Levin01 (#402) üzenetére

[HUN]Tyson
(senior tag)

ja.

80-100k-s tételnél nem számít, de tizenhuszonnál már annál jobban.

(#404) Malachi válasza Levin01 (#398) üzenetére

Malachi
(őstag)

a következő lépés akkor a BIOS frissítés mindenképpen.

(#405) Levin01 válasza [HUN]Tyson (#403) üzenetére

Levin01
(őstag)

Ja,azt nem tudtam, hogy ennyire ki van a dolog centizve. Sorry! :R

(#406) Levin01 válasza Malachi (#404) üzenetére

Levin01
(őstag)

ettől tartottam. Nem igen merek babrálni a biossal.

(#407) rétisün válasza Levin01 (#406) üzenetére

rétisün
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

innen letöltöd a flashmenu-t [link] (de rajta van az alaplapi cd-n is, egész biztos), aztán win alól megcsinálja neked, nem egy nagy ördöngősség

bazinga!

(#408) Levin01 válasza rétisün (#407) üzenetére

Levin01
(őstag)

köszi, megcsináltam winflash-el és most már hibátlan a dolog :R

(#409) Levin01

Levin01
(őstag)

vazze emberek, az 5600+ procival és 2x1GB Geil 800-as 4-4-4-12 CR1 ramokkal most mocskosul gyors lett a rendszer :DD

(#410) Malachi válasza Levin01 (#409) üzenetére

Malachi
(őstag)

Hurrá ;)

(#411) [HUN]Tyson válasza Levin01 (#405) üzenetére

[HUN]Tyson
(senior tag)

Sajnos.

(#412) schumi válasza Levin01 (#396) üzenetére

schumi
(fanatikus tag)

gyári hűtővel nem is próbálltad ? érdekelne nagyon mennyire teljesít...

Freezer 64 pro-t én is néztem h lehet azt kéne venni ha gyári nem bírja... de 44dBa :Y az nagyon hangos (bár több helyen meg keveset írnak rá, véletlen dobozán nincs rajta a dBa ?) a mostani max. 22 dBa-es hűtőimhez képest (még ha kevesebb volton is járatod)

[Szerkesztve]

Ami nehéz, ahhoz kell egy kis idő, a lehetetlenhez valamivel több. . . . . . Impossible is nothing

(#413) Levin01 válasza schumi (#412) üzenetére

Levin01
(őstag)

Gyárival nem próbáltam.
Én kb 2200-2300Rpm-en járatom a Freezer Pro-t és így egyáltalán nem hangos.
C&Q ebben a hőségben (szobában most van 30fok körül) 40fokon tartja a procit terhelés nélkül.

(#414) schumi válasza Levin01 (#413) üzenetére

schumi
(fanatikus tag)

amúgy nekem is tetszik, csak ne írnák ilyen hangosnak... mind1 ha nem elég a gyári cooler, úgyis ezt veszem majd :) ( valaki nem tudja mi az a max. körüli hőmérséklet amin még 5600+ megy és nem károsul... szokásos 60-65 fok ? vagy feljebb tolódott )

Ami nehéz, ahhoz kell egy kis idő, a lehetetlenhez valamivel több. . . . . . Impossible is nothing

(#415) AtHoS válasza schumi (#412) üzenetére

AtHoS
(PH! addikt)

A gyári hűtő teljes fordulaton bazi hangos: süvít rendesen.

Egyik ismerősömnek gyári hűtő van a prockón, így hamarosan csere lesz belőle.
Ha jól láttam, akkor a Freezer64 Pro-nál nem kell lecserélni a lapon lévő hűtőrögzítő keretet, így valószínüleg az lesz majd helyette és nem utolsó sorban nem is drasztikus az ára.

szerk.:
Az 5600+ paraméterei: [link] közte a hőmérséklet tartomány

[Szerkesztve]

Vistaboy: "Nem kell, ugyanis nem lesz DNF-em. A demó alapján felejtős" válasz rá KKaresz45-től: "Ez van, ha gyorsan összecsapnak valamit"

(#416) schumi válasza AtHoS (#415) üzenetére

schumi
(fanatikus tag)

meg tudnád mondani h hány centis a gyári hűtő (7cm-esnek láttam, ha tényleg így van akkor nem is csoda h cserélni kell, mert az süvíthet rendesen) ?
64pro-n nagyon gondolkodom én is, de full fordulaton nagyon hangosnak írják, ha elég hozzá kevesebb fordulat is h szépen hűtsön, akkor sztem nagyon jó ár/értéke van

itt van egy kis segítség hűtővásárláshoz (csekély 142 hűtő tesztelése :DDD )
[link]

mod: thx, ezt pedig sokszor nézegettem mostanában, de már el is felejtettem h leírja a tartományt

[Szerkesztve]

(#417) Levin01 válasza schumi (#416) üzenetére

Levin01
(őstag)

A Freezer 64Pro a maga 3500-4000Ft-os árával nagyon jó ár/teljesítményű cucc.
A 3700+ SanDiego-mat 1000Rpm-es fordulaton 32-34foknál nem engedte feljebb tehelve.

(#418) Bögre

Bögre
(fanatikus tag)

Legjobb ár/érték arányú hűtő szerintem a CM Hyper TX. Nálam 1100 rpm en forog. Terhelés alatt még nem ment 60°C fölé a prockó hőmérséklete, pedig nem alapon járatom. :C

(#419) AtHoS válasza schumi (#416) üzenetére

AtHoS
(PH! addikt)

Kösz a linket :R

A venti méretéről nemigen tudok mit mondani, mert nem mértem le, de 8cm-nél nem nagyobb.

Egy kép a gyári hűtőről [link]

Azért elég jó közelítéssel meg lehet saccolni mekkora is lehet, mert ugye a borda méretéhez azért lehet viszonyítani az pedig max 8cm

Vistaboy: "Nem kell, ugyanis nem lesz DNF-em. A demó alapján felejtős" válasz rá KKaresz45-től: "Ez van, ha gyorsan összecsapnak valamit"

(#420) schumi

schumi
(fanatikus tag)

nm
csak rátaláltam végül a sok keresésben... 70x70x15 mm a gyári stock hűtő és emellé párosul 40.19 dBA... szóval az tényleg visítós :DDD

[Szerkesztve]

(#421) nesa válasza schumi (#420) üzenetére

nesa
(PH! kedvence)

Ketfele van gyariba van a hologrammos meg a sima matricas a matricas brutal hangos a masik az turheto.

Keresek Nikon 18-55-os kitobit, olyan is érdekel ami kicsit szorul.

(#422) [HUN]Tyson válasza schumi (#416) üzenetére

[HUN]Tyson
(senior tag)

A freezer 64Pro-nak speedfan-ban beállítottam, h max 60%-ig engedje pörögni, és így 0 hangja van.
3700+ SanDi-t 40 fok környékén tartja.
100%-on már tényleg hangos.

(#423) Malachi

Malachi
(őstag)

Nálam most fut az orthos, nem nagyon próbálgattam a ventit, mert indultam otthonról éppen, de max. fordulaton a zalman9500 57 fokon tartja az 5200+ -t, így már azért van hangja. Amúgy 2000-ig ahogy hallottam hangtalan, úgy az idle 40 fok. Ahhoz képest, hogy ez 9000 pénz volt, nagyon jók azok az adatok amit a hyperTX meg a freezer64pro ad 3-5ezerért... :R
Jut eszembe milyen hőmérsékletet visel el a windsor mag? Később lehet felhúzom kicsit, és nem akarom megsütni.

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

(#424) Runo válasza Malachi (#423) üzenetére

Runo
(őstag)

Nem sok egy kicsit az az 57 fok? Meg az idle 40?!

Nálam 33 fok van a szobában, és 38 fok a proc idle... igaz, az Asus silentknight van rajta, de az is szépen halkan járatva... /jah és 5600+ -on/

[ Szerkesztve ]

(#425) szab.tam válasza Levin01 (#409) üzenetére

szab.tam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

:C

fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html

(#426) AtHoS válasza Malachi (#423) üzenetére

AtHoS
(PH! addikt)

5200+ F2 [link]
5200+ F3 [link]

Runo
33 fok a szobában? :Y Izzadsz akkor rendesen. Gyorsan csinálj valamit az már majdnem kibírhatatlan

(#427) Malachi válasza AtHoS (#426) üzenetére

Malachi
(őstag)

Köszi, eszembe juthatott volna, hogy megnézzem... :B Azt hiszem, jó lesz ez nekem így ahogy van... kíváncsi leszek mit mutat az orthos ha este hazaérek majd, hehe.

(#428) DaffyDuck

DaffyDuck
(újonc)

Sziasztok! A gyári A64 hűtő 7x7cm-s . A Freezer 64 Prot én is csak ajánlani tudom mind a korábbi CPU-t /A64x2 3800+ Manchester/ mind a jelenlegi Opteron 175öst / [link] / jól kiszolgálja , jelenleg 55fokon megy.. de hozzá kell tennem hogy eleve a szobában van 40 :S Jahh és 20%-al emelt FSB mind2 esetben.

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

GigaByte GA 870A UD3 ; AMD Phenom II x4 Black Edition ; 2x2GB OCZ DDR3 1600MHz KIT Platinum (OCZ3P1600C6LV4GK) ; GygaByte GV577SO-1GD 1GB HD5770 ; WD 1TB 7200rpm SATA-300 64MB Green ; ASUS DVD+/- RW ; Tagan 480-UO1 ; Sony GDM 500PST9 21" 2560x1600 CRT

(#429) AMD Power válasza AtHoS (#426) üzenetére

AMD Power
(Jómunkásember)

Az F2 illetve F3 mit takar?

Eladó komplett irodai PC. http://hardverapro.hu/apro/elado_komplett_irodai_pc/friss.html

(#430) AtHoS válasza AMD Power (#429) üzenetére

AtHoS
(PH! addikt)

A stepping jelölése

F2 89W 1,3-1,35V 55-70ºC
F3 65W 1,2-1,25V 55-72ºC

(#431) Malachi

Malachi
(őstag)

Na 7 óra terhelés után semmi bibi, persze alapórajelen gondolom ez a minimum elvárható. :D

(#432) TomBoy1986 válasza AtHoS (#430) üzenetére

TomBoy1986
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az F3 nem pontos, mert a 6000+ is F3, ami ugye 125W és 1.35-1.4V, ráadásul kisebb hőmérsékletet visel el: 55-63°C

Forrás: [link]

AMD Athlon64 II X4 620 @ 3.25GHz ; MSI K9A2 CF ; Sapphire HD4850 Vapor-X 512MB GDDR3 ; KingMax DDRII-800 4x1GB ; Seagate 320GB ; CoolerMaster RealPower RS-520W ; Gigabyte X5 ; Logitech Z-2300

(#433) AtHoS válasza TomBoy1986 (#432) üzenetére

AtHoS
(PH! addikt)

Én 5200+-ról írtam. A 6000+ meg gyárilag tuningolt 5200+ :DDD

(#434) spyduck

spyduck
(PH! kedvence)

Sziasztok! Most készülök venni egy 939-es AMD x2 3800+ procit ami alapfeszen 2000MHz! Van nékem egy zalman cnps7000cu hűtőm! Meddig lehet ezt a procit húzni, hogy biztonságosan elfusson?
Ja és 4200+-t meddig lehet húzni (2200MHz)? Mert a 2 között 5000ft különbség van! Megéri inkább nagyobbat venni?

[Szerkesztve]

www.laptopkalauz.hu

(#435) Chris 9600xt

Chris 9600xt
(újonc)

Szegasztok! Nah gepcsere elott allok es ezeken gondolkozok:

Core2Dou E4300 vagy 5600 x2 egy 1950 pro-t szanok melle!

5600 megy alapon 2800mhz-en kis huzassal 3ghz van de a E4300-at meg eleg rendesen kene huzni hogy elerje a 3ghz-et! Nem tom melyik legyen help please! (ja jatekra lenne az uj gep fokepp)

Meg erdekelne az is melyikbol mennyit lehet kihozni !!!

(#436) MooN00 válasza spyduck (#434) üzenetére

MooN00
(senior tag)

Remélem azt az alapfeszes dolgot nem azért írtad !-jellel , hogy nagyot nézzünk, hanem csupán elírásból.

A 4200+ pedig nem éri meg azt az 5000Ft-ot , ha az alaplapod bírja a több ''fsb'' -t.

(#437) laci666 válasza AMD Power (#429) üzenetére

laci666
(senior tag)

[link]

Gigabyte MA790GP-UD4H-PhenomIIX2550(@3mag)-SapphireRadeonHD5850-Mushkinddr285002x2GB-AcerP223W-NZXTTEMPEST.

(#438) spyduck válasza MooN00 (#436) üzenetére

spyduck
(PH! kedvence)

''-'' jelet csak az ''ot''miatt raktam
amúgy abit av8-am van! AGP-s de 939-es foglalat! megy vele! csak meg kéne tudni mit tudhat egy 3800+-al!

[Szerkesztve]

www.laptopkalauz.hu

(#439) Runo válasza AtHoS (#426) üzenetére

Runo
(őstag)

Nálam van meleg? Akkor nézd meg ezt... [link]
Pont arról beszélgettünk, hogy nem hiszem el, milyen meleg van nála... :DD

[ Szerkesztve ]

(#440) szab.tam válasza spyduck (#434) üzenetére

szab.tam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ez mindig nehéz kérdés. egy alacsonyabb gyári órajelű procin %-osan általában nagyobbat lehet húzni, mint egy drágább, magasabb alapórajelű procin. de aami valószínű, hogy a végső órajel a magasabb órajelűnél is kicsit magasabb lehet. A kérdés csak az, hogy az esetleges + 50/150 mhz végeredmény neked megérE 5k-t.
egy pl: én vettem először egy 4800+ 2500@2914mhz. ez ugye +414 mhz.
kevés volt, ezért ráfizettem +21k-t: 6000+ 3000@3208mhz. ez már csak + 208mhz. húzában pont a fele a 4800+-énak, de nekem szükségem volt rá, így megérte....

látom, neked is egy 1950pro-d van, így egy kis teljesítmény lista, segítség a viszonyításhoz, a karid kihajtására:

[link]

[Szerkesztve]

fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html

(#441) spyduck válasza Runo (#439) üzenetére

spyduck
(PH! kedvence)

nállunk meg 25 volt! mondjuk erdő közepén lakok! :DDD

www.laptopkalauz.hu

(#442) spyduck válasza szab.tam (#440) üzenetére

spyduck
(PH! kedvence)

lényeg az h kihajtasa az x1950pro-mat! Én stratégiávla játszok leginkább és ha nagyon sok katonával játszok akkor szaggat (15fps)! És ez szerintem a proci miatt van! Nem? Ezt a szaggatás dolgot, hogy bírom kiküszöbölni?

www.laptopkalauz.hu

(#443) szab.tam válasza spyduck (#442) üzenetére

szab.tam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

linket nézd meg, módosítottam

(#444) szab.tam válasza spyduck (#442) üzenetére

szab.tam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

nálam az 1950-et a 6000+ természetesen totál kihajtja, max teljesítményen a két mag össz 150%-on megy. így egy 2 magot támogató játéknál pont szinkronban lehet egy 3800/4200+

(#445) spyduck válasza szab.tam (#443) üzenetére

spyduck
(PH! kedvence)

igen ezt a már néztem én is ma! De arra lennék kiváncsi, hogy miért szaggat a játék pl age of empires 3 ha nagyon sok katona van a pályán mert sztem el kéne bírnia nem???
proci, ram, videókari??? melyikkel lehet a probléma?

www.laptopkalauz.hu

(#446) szab.tam válasza spyduck (#445) üzenetére

szab.tam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

nem ismerem a játékot, de összetett: a sok katona mozgását, fizikáját elvileg a proci számolja, de hogy azok hogy néznek ki, azt a videokari. nekem könnyű volt megnézni, mert 2 monitorom van, és a játék alatt a 2. moncsin kiraktam a műszereket. és amikor el kezd szaggatni, akkor látom, hogy a proci még bírná, akkor következik, hogy kevés a videokari... nálad szerintem valszeg a proci a limites. hogy a ram kevés-e, azt úgy lehet könnyen megállapítani, hogy amikor el kezd szaggatni, ránézel a hdd lámpára a házon, hogy dolgozik-e a merevlemez az aktuális pálya közben: ha nem akkor elég a ram, ha igen, akkor a hdd virtuális memóriáját használja, tehát kevés a 2X512 hynixed...
de én boritékolom, hogy a procicsere segít, feltéve, ha a játék használja mindkét magot. de ha mégsem használná, és nem tervezel nagyobb felújítást, akkor is cseréld ki a procit, mert a 939-est már nem gyártják, és szerintem most vannak a 939 x2-k a mélyponton, innen már csak emelkedni fog az áruk, mint a jobb bartonoké...

[Szerkesztve]

(#447) schumi

schumi
(fanatikus tag)

egyre jobban összezavar a sok teszt... pláne h egymással ellentétben írnak...
freezer 64 pro-ról (tesztek alapján) : ''Very Quiet'' ''Extremely quiet and stays quiet, even under heavy load.'' más helyeken ''44dBA'' (mást hirtelen nem találok) ...

valaki azt nem tudja megmondani mi az a sone, mert régen dBA-ban írták a hangerejét a hűtőknek, és most értetlenül nézek, vagy esetleg 0.1 sone hány dBA-na kfelel meg vagy mi :)
(ugyanis 0.8 sone-t írnak noise levelre, amd-stock hűtőnek pedig 2.6-ot, azt megtaláltam már h az amd hűtő 40 dBA-n megy, de ha így átszámolom akkor nagyon kis zajszint jön ki a freezerre)
... (de egyébként ahogy nézem, 10cm-es hűtő van a bordán... ezt 2200-as max fordulaton járatva sem lehet olyan vészesen hangos)

(#448) spyduck válasza szab.tam (#446) üzenetére

spyduck
(PH! kedvence)

ahan....
3800+ húzva 2200Mhz-re kihajtja az x1950pro-t?
amúgy köszi a szép választ :R

www.laptopkalauz.hu

(#449) szab.tam válasza spyduck (#448) üzenetére

szab.tam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

mivel egy magasabb alapórajelűn alapfeszen is 400mhz-et is lehetett húzni, mint ahogy írtam: 4800+ 2500mhz@2914mhz. így valszeg a
3800+-at 2000@2400-2600-ra felrántod.
4200+-at 2200@2500-2750 körül mehet.
ezek persze csak saccolt értékek, és alapfeszen gondolom. természetesen függ az alaplapodtól...

(#450) schumi

schumi
(fanatikus tag)

na egy német oldalon végre rátaláltam hogy max hány dBA.n megy... Laustärke max. 0,8 Sone / 27 dBA , ez nem vészes maximumba, kicsit le kell szabályozni és jó...

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.