Akkor sirályság!
Lehet h mégis 3800+ lesz belőle, elég nagy árkölönbség van azért a 11-szeres szorzóért.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
IT café témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hardver apróhirdetések
Hirdetés
[HUN]Tyson
(senior tag)

Levin01
(őstag)
Ja, vagy 3-4ezer Ft 

[HUN]Tyson
(senior tag)
ja.
80-100k-s tételnél nem számít, de tizenhuszonnál már annál jobban.

Malachi
(őstag)
a következő lépés akkor a BIOS frissítés mindenképpen.

Levin01
(őstag)
Ja,azt nem tudtam, hogy ennyire ki van a dolog centizve. Sorry! 

Levin01
(őstag)
ettől tartottam. Nem igen merek babrálni a biossal.
innen letöltöd a flashmenu-t [link] (de rajta van az alaplapi cd-n is, egész biztos), aztán win alól megcsinálja neked, nem egy nagy ördöngősség
bazinga!

Levin01
(őstag)
köszi, megcsináltam winflash-el és most már hibátlan a dolog 

Levin01
(őstag)
vazze emberek, az 5600+ procival és 2x1GB Geil 800-as 4-4-4-12 CR1 ramokkal most mocskosul gyors lett a rendszer 

Malachi
(őstag)
Hurrá 

[HUN]Tyson
(senior tag)
Sajnos.

schumi
(fanatikus tag)
gyári hűtővel nem is próbálltad ? érdekelne nagyon mennyire teljesít...
Freezer 64 pro-t én is néztem h lehet azt kéne venni ha gyári nem bírja... de 44dBa
az nagyon hangos (bár több helyen meg keveset írnak rá, véletlen dobozán nincs rajta a dBa ?) a mostani max. 22 dBa-es hűtőimhez képest (még ha kevesebb volton is járatod)
[Szerkesztve]
Ami nehéz, ahhoz kell egy kis idő, a lehetetlenhez valamivel több. . . . . . Impossible is nothing

Levin01
(őstag)
Gyárival nem próbáltam.
Én kb 2200-2300Rpm-en járatom a Freezer Pro-t és így egyáltalán nem hangos.
C&Q ebben a hőségben (szobában most van 30fok körül) 40fokon tartja a procit terhelés nélkül.

schumi
(fanatikus tag)
amúgy nekem is tetszik, csak ne írnák ilyen hangosnak... mind1 ha nem elég a gyári cooler, úgyis ezt veszem majd
( valaki nem tudja mi az a max. körüli hőmérséklet amin még 5600+ megy és nem károsul... szokásos 60-65 fok ? vagy feljebb tolódott )
Ami nehéz, ahhoz kell egy kis idő, a lehetetlenhez valamivel több. . . . . . Impossible is nothing

AtHoS
(PH! addikt)
A gyári hűtő teljes fordulaton bazi hangos: süvít rendesen.
Egyik ismerősömnek gyári hűtő van a prockón, így hamarosan csere lesz belőle.
Ha jól láttam, akkor a Freezer64 Pro-nál nem kell lecserélni a lapon lévő hűtőrögzítő keretet, így valószínüleg az lesz majd helyette és nem utolsó sorban nem is drasztikus az ára.
szerk.:
Az 5600+ paraméterei: [link] közte a hőmérséklet tartomány
[Szerkesztve]
Vistaboy: "Nem kell, ugyanis nem lesz DNF-em. A demó alapján felejtős" válasz rá KKaresz45-től: "Ez van, ha gyorsan összecsapnak valamit"

schumi
(fanatikus tag)
meg tudnád mondani h hány centis a gyári hűtő (7cm-esnek láttam, ha tényleg így van akkor nem is csoda h cserélni kell, mert az süvíthet rendesen) ?
64pro-n nagyon gondolkodom én is, de full fordulaton nagyon hangosnak írják, ha elég hozzá kevesebb fordulat is h szépen hűtsön, akkor sztem nagyon jó ár/értéke van
itt van egy kis segítség hűtővásárláshoz (csekély 142 hűtő tesztelése
)
[link]
mod: thx, ezt pedig sokszor nézegettem mostanában, de már el is felejtettem h leírja a tartományt
[Szerkesztve]

Levin01
(őstag)
A Freezer 64Pro a maga 3500-4000Ft-os árával nagyon jó ár/teljesítményű cucc.
A 3700+ SanDiego-mat 1000Rpm-es fordulaton 32-34foknál nem engedte feljebb tehelve.

Bögre
(fanatikus tag)
Legjobb ár/érték arányú hűtő szerintem a CM Hyper TX. Nálam 1100 rpm en forog. Terhelés alatt még nem ment 60°C fölé a prockó hőmérséklete, pedig nem alapon járatom. 

AtHoS
(PH! addikt)
Kösz a linket 
A venti méretéről nemigen tudok mit mondani, mert nem mértem le, de 8cm-nél nem nagyobb.
Egy kép a gyári hűtőről [link]
Azért elég jó közelítéssel meg lehet saccolni mekkora is lehet, mert ugye a borda méretéhez azért lehet viszonyítani az pedig max 8cm
Vistaboy: "Nem kell, ugyanis nem lesz DNF-em. A demó alapján felejtős" válasz rá KKaresz45-től: "Ez van, ha gyorsan összecsapnak valamit"

schumi
(fanatikus tag)
nm
csak rátaláltam végül a sok keresésben... 70x70x15 mm a gyári stock hűtő és emellé párosul 40.19 dBA... szóval az tényleg visítós 
[Szerkesztve]

nesa
(PH! kedvence)
Ketfele van gyariba van a hologrammos meg a sima matricas a matricas brutal hangos a masik az turheto.
Keresek Nikon 18-55-os kitobit, olyan is érdekel ami kicsit szorul.

[HUN]Tyson
(senior tag)
A freezer 64Pro-nak speedfan-ban beállítottam, h max 60%-ig engedje pörögni, és így 0 hangja van.
3700+ SanDi-t 40 fok környékén tartja.
100%-on már tényleg hangos.

Malachi
(őstag)
Nálam most fut az orthos, nem nagyon próbálgattam a ventit, mert indultam otthonról éppen, de max. fordulaton a zalman9500 57 fokon tartja az 5200+ -t, így már azért van hangja. Amúgy 2000-ig ahogy hallottam hangtalan, úgy az idle 40 fok. Ahhoz képest, hogy ez 9000 pénz volt, nagyon jók azok az adatok amit a hyperTX meg a freezer64pro ad 3-5ezerért... 
Jut eszembe milyen hőmérsékletet visel el a windsor mag? Később lehet felhúzom kicsit, és nem akarom megsütni.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]

Runo
(őstag)
Nem sok egy kicsit az az 57 fok? Meg az idle 40?!
Nálam 33 fok van a szobában, és 38 fok a proc idle... igaz, az Asus silentknight van rajta, de az is szépen halkan járatva... /jah és 5600+ -on/
[ Szerkesztve ]

fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html

AtHoS
(PH! addikt)

Malachi
(őstag)
Köszi, eszembe juthatott volna, hogy megnézzem...
Azt hiszem, jó lesz ez nekem így ahogy van... kíváncsi leszek mit mutat az orthos ha este hazaérek majd, hehe.

DaffyDuck
(újonc)
Sziasztok! A gyári A64 hűtő 7x7cm-s . A Freezer 64 Prot én is csak ajánlani tudom mind a korábbi CPU-t /A64x2 3800+ Manchester/ mind a jelenlegi Opteron 175öst / [link] / jól kiszolgálja , jelenleg 55fokon megy.. de hozzá kell tennem hogy eleve a szobában van 40 :S Jahh és 20%-al emelt FSB mind2 esetben.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
GigaByte GA 870A UD3 ; AMD Phenom II x4 Black Edition ; 2x2GB OCZ DDR3 1600MHz KIT Platinum (OCZ3P1600C6LV4GK) ; GygaByte GV577SO-1GD 1GB HD5770 ; WD 1TB 7200rpm SATA-300 64MB Green ; ASUS DVD+/- RW ; Tagan 480-UO1 ; Sony GDM 500PST9 21" 2560x1600 CRT

AMD Power
(Jómunkásember)
Az F2 illetve F3 mit takar?
Eladó komplett irodai PC. http://hardverapro.hu/apro/elado_komplett_irodai_pc/friss.html

AtHoS
(PH! addikt)
A stepping jelölése
F2 89W 1,3-1,35V 55-70ºC
F3 65W 1,2-1,25V 55-72ºC

Malachi
(őstag)
Na 7 óra terhelés után semmi bibi, persze alapórajelen gondolom ez a minimum elvárható. 
Az F3 nem pontos, mert a 6000+ is F3, ami ugye 125W és 1.35-1.4V, ráadásul kisebb hőmérsékletet visel el: 55-63°C
Forrás: [link]
AMD Athlon64 II X4 620 @ 3.25GHz ; MSI K9A2 CF ; Sapphire HD4850 Vapor-X 512MB GDDR3 ; KingMax DDRII-800 4x1GB ; Seagate 320GB ; CoolerMaster RealPower RS-520W ; Gigabyte X5 ; Logitech Z-2300

AtHoS
(PH! addikt)
Én 5200+-ról írtam. A 6000+ meg gyárilag tuningolt 5200+ 

spyduck
(PH! kedvence)
Sziasztok! Most készülök venni egy 939-es AMD x2 3800+ procit ami alapfeszen 2000MHz! Van nékem egy zalman cnps7000cu hűtőm! Meddig lehet ezt a procit húzni, hogy biztonságosan elfusson?
Ja és 4200+-t meddig lehet húzni (2200MHz)? Mert a 2 között 5000ft különbség van! Megéri inkább nagyobbat venni?
[Szerkesztve]
www.laptopkalauz.hu

Chris 9600xt
(újonc)
Szegasztok! Nah gepcsere elott allok es ezeken gondolkozok:
Core2Dou E4300 vagy 5600 x2 egy 1950 pro-t szanok melle!
5600 megy alapon 2800mhz-en kis huzassal 3ghz van de a E4300-at meg eleg rendesen kene huzni hogy elerje a 3ghz-et! Nem tom melyik legyen help please! (ja jatekra lenne az uj gep fokepp)
Meg erdekelne az is melyikbol mennyit lehet kihozni !!!

MooN00
(senior tag)
Remélem azt az alapfeszes dolgot nem azért írtad !-jellel , hogy nagyot nézzünk, hanem csupán elírásból.
A 4200+ pedig nem éri meg azt az 5000Ft-ot , ha az alaplapod bírja a több ''fsb'' -t.

laci666
(senior tag)
Gigabyte MA790GP-UD4H-PhenomIIX2550(@3mag)-SapphireRadeonHD5850-Mushkinddr285002x2GB-AcerP223W-NZXTTEMPEST.

spyduck
(PH! kedvence)
''-'' jelet csak az ''ot''miatt raktam
amúgy abit av8-am van! AGP-s de 939-es foglalat! megy vele! csak meg kéne tudni mit tudhat egy 3800+-al!
[Szerkesztve]
www.laptopkalauz.hu

Runo
(őstag)
Nálam van meleg? Akkor nézd meg ezt... [link]
Pont arról beszélgettünk, hogy nem hiszem el, milyen meleg van nála... 
[ Szerkesztve ]
ez mindig nehéz kérdés. egy alacsonyabb gyári órajelű procin %-osan általában nagyobbat lehet húzni, mint egy drágább, magasabb alapórajelű procin. de aami valószínű, hogy a végső órajel a magasabb órajelűnél is kicsit magasabb lehet. A kérdés csak az, hogy az esetleges + 50/150 mhz végeredmény neked megérE 5k-t.
egy pl: én vettem először egy 4800+ 2500@2914mhz. ez ugye +414 mhz.
kevés volt, ezért ráfizettem +21k-t: 6000+ 3000@3208mhz. ez már csak + 208mhz. húzában pont a fele a 4800+-énak, de nekem szükségem volt rá, így megérte....
látom, neked is egy 1950pro-d van, így egy kis teljesítmény lista, segítség a viszonyításhoz, a karid kihajtására:
[link]
[Szerkesztve]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html

spyduck
(PH! kedvence)
nállunk meg 25 volt! mondjuk erdő közepén lakok! 
www.laptopkalauz.hu

spyduck
(PH! kedvence)
lényeg az h kihajtasa az x1950pro-mat! Én stratégiávla játszok leginkább és ha nagyon sok katonával játszok akkor szaggat (15fps)! És ez szerintem a proci miatt van! Nem? Ezt a szaggatás dolgot, hogy bírom kiküszöbölni?
www.laptopkalauz.hu
linket nézd meg, módosítottam
nálam az 1950-et a 6000+ természetesen totál kihajtja, max teljesítményen a két mag össz 150%-on megy. így egy 2 magot támogató játéknál pont szinkronban lehet egy 3800/4200+

spyduck
(PH! kedvence)
igen ezt a már néztem én is ma! De arra lennék kiváncsi, hogy miért szaggat a játék pl age of empires 3 ha nagyon sok katona van a pályán mert sztem el kéne bírnia nem???
proci, ram, videókari??? melyikkel lehet a probléma?
www.laptopkalauz.hu
nem ismerem a játékot, de összetett: a sok katona mozgását, fizikáját elvileg a proci számolja, de hogy azok hogy néznek ki, azt a videokari. nekem könnyű volt megnézni, mert 2 monitorom van, és a játék alatt a 2. moncsin kiraktam a műszereket. és amikor el kezd szaggatni, akkor látom, hogy a proci még bírná, akkor következik, hogy kevés a videokari... nálad szerintem valszeg a proci a limites. hogy a ram kevés-e, azt úgy lehet könnyen megállapítani, hogy amikor el kezd szaggatni, ránézel a hdd lámpára a házon, hogy dolgozik-e a merevlemez az aktuális pálya közben: ha nem akkor elég a ram, ha igen, akkor a hdd virtuális memóriáját használja, tehát kevés a 2X512 hynixed...
de én boritékolom, hogy a procicsere segít, feltéve, ha a játék használja mindkét magot. de ha mégsem használná, és nem tervezel nagyobb felújítást, akkor is cseréld ki a procit, mert a 939-est már nem gyártják, és szerintem most vannak a 939 x2-k a mélyponton, innen már csak emelkedni fog az áruk, mint a jobb bartonoké...
[Szerkesztve]

schumi
(fanatikus tag)
egyre jobban összezavar a sok teszt... pláne h egymással ellentétben írnak...
freezer 64 pro-ról (tesztek alapján) : ''Very Quiet'' ''Extremely quiet and stays quiet, even under heavy load.'' más helyeken ''44dBA'' (mást hirtelen nem találok) ...
valaki azt nem tudja megmondani mi az a sone, mert régen dBA-ban írták a hangerejét a hűtőknek, és most értetlenül nézek, vagy esetleg 0.1 sone hány dBA-na kfelel meg vagy mi 
(ugyanis 0.8 sone-t írnak noise levelre, amd-stock hűtőnek pedig 2.6-ot, azt megtaláltam már h az amd hűtő 40 dBA-n megy, de ha így átszámolom akkor nagyon kis zajszint jön ki a freezerre)
... (de egyébként ahogy nézem, 10cm-es hűtő van a bordán... ezt 2200-as max fordulaton járatva sem lehet olyan vészesen hangos)

spyduck
(PH! kedvence)
ahan....
3800+ húzva 2200Mhz-re kihajtja az x1950pro-t?
amúgy köszi a szép választ 
www.laptopkalauz.hu
mivel egy magasabb alapórajelűn alapfeszen is 400mhz-et is lehetett húzni, mint ahogy írtam: 4800+ 2500mhz@2914mhz. így valszeg a
3800+-at 2000@2400-2600-ra felrántod.
4200+-at 2200@2500-2750 körül mehet.
ezek persze csak saccolt értékek, és alapfeszen gondolom. természetesen függ az alaplapodtól...

schumi
(fanatikus tag)
na egy német oldalon végre rátaláltam hogy max hány dBA.n megy... Laustärke max. 0,8 Sone / 27 dBA , ez nem vészes maximumba, kicsit le kell szabályozni és jó...