Nagyon megéri a mostani X2 árak mellett, már ha AM2-es lapod van. S939-ben kicsit drágább ,űvelet.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
IT café témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hardver apróhirdetések
Hirdetés
Levin01
(őstag)
Azért Core 2 Dou 6400/6600-ig egész jól partiban vannak az X2-k a Core2 Duo-kkal.. Jó lenne látin, hogy a magasabb régióban is van valami amivel képviselteti magát az AMD 

Hun'reeth
(őstag)
Csak akkor ha a játék profitál a 2 magból. Amúgy a sandiego is kihajtja a vga-d. Viszont mivel ilyen olcsó az x2 megéri váltani.
''Öregember nem gyorsvonat!''

Richter36
(őstag)
Feltéve ha a Core2-t nem tuningolják 
"Minden dolognak a vége a fontos."

[HUN]Tyson
(senior tag)
S939-em van!
és ha mostanában cserélek x1950PRO-ra?
Sztem megéri. Igaz én Venice E6 3200+ -ról váltottam S939 X2 4200+-ra de sokkal gyorsabb lett a rendszer is. Eleve a kétmag miatt lett igazán multitask-os a win, nem lassul be ha két erőforrásigyényesebb programot elindítok pl, bejön a win nme kell várni amíg vírusirtó, tűzfal stb betölt mári lehet indítani a ph böngészést, zenehallgatást, stb 
Ráadásul egyre több játék (lesz) 2magra optimalizált.
Váltsál ha van lehetőséged, nem bánod meg!
Eladó LG 5.1-es házimozi rendszer dvd lejátszóval, állvánnyal: http://href.hu/x/hugn

Levin01
(őstag)
hát igen, tuningot figyelembe véve már más a helyzet.... 

[HUN]Tyson
(senior tag)
Nekem is Venice 3200+ E6 volt előtte.
Hol lehet most legjobban megválni a Sandy-től, és legolcsóbban venni egy 4200+-t?
Vagy érdemesebb lenne egy ettől is nagyobbra?

Richter36
(őstag)
Esetleg próbáld itt a PH-n.
"Minden dolognak a vége a fontos."
Én azt vettem észre, hogy játékokban az azonos árkategóriát verte a 6000+
Jó példa a Quake4, ami már egész jó kis kétmagos optimalizációval rendelkezik.
A 6650-et néztem, ami egy árkategória (bár az intel drágább). Persze a tuning az más. Csak azt nem mindenki teszi, azt sem szabad elfeledni.
De úgy kb. egyetértünk 
[Szerkesztve]
AMD Athlon64 II X4 620 @ 3.25GHz ; MSI K9A2 CF ; Sapphire HD4850 Vapor-X 512MB GDDR3 ; KingMax DDRII-800 4x1GB ; Seagate 320GB ; CoolerMaster RealPower RS-520W ; Gigabyte X5 ; Logitech Z-2300

schumi
(fanatikus tag)
lenne egy fontos kérdésem... szerintetek maga a 65wattos techológia a 89-estől csak fogyasztásban függ, vagy logikusan ahogy több wattot vesz fel a proci több a volt ezáltal így több hőt is termel (nem 3-5 fok különbségre gondolok, mert az elhanyagolható, hanem nagyobbra)
Ami nehéz, ahhoz kell egy kis idő, a lehetetlenhez valamivel több. . . . . . Impossible is nothing
Nagyobbra nem, inkább kisebbre. Tuningban kb ugyan ott van a végük ezért nem érdmes drágábbat venni. Attól függ milyen alaplapod van, ha bírja a mag FSB-t akkor 3800+-t vegyél, ha nem akkor 4200+ -t mert annak 11-es a szorzója (3800+ -nak csak 10-es).
Eladni meg itt a ph!-n próbáld sztem is és ha mázlid van akkor jó áron kifoghatsz egy használt X2-t is itt...
Eladó LG 5.1-es házimozi rendszer dvd lejátszóval, állvánnyal: http://href.hu/x/hugn
Nem igazán tiszta a kérdésed előttem, de: Ha a TDP-re gondolsz vagyis a proci fogyasztására akkor a ugyan az a technika csak az egyik 65W-os fogyasztás mellet stabil gyári órajelen a másik meg csak 89W-os fogyasztás mellett. Nyilván amelyik több áramot fogyaszt az több hőt is termel.

schumi
(fanatikus tag)
igen, ezt írtam én is, arra lennék kiváncsi konkrétan hány +fokot jelenthet a 2 áramfelvétel küzti különbség /remélem érthető/
Ami nehéz, ahhoz kell egy kis idő, a lehetetlenhez valamivel több. . . . . . Impossible is nothing
Logout blogomon van erről infó, olvasd el a cikket.
mod: amelyiknek nagyobb a tdp-je/fogyasztása kevésbé tunigbarát, mert előbb éri el a kritikus hőmérsékletet mint a kevesebbet fogyasztó.
[Szerkesztve]

schumi
(fanatikus tag)
thx, megézem.
5600+ ról valakinek tapasztalat? 5200+ akartam venni de gyakorlatilag 2-3e-el drágább csak az 5600os, szerintem inkább az jobban megéri így már... boxos hűtő mennyire meggyőző ?

ozirisz
(tag)
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy AM2-es foglalatra jó-e Aerocool HT-101-es hűtő. X2 5000-es procira lenne ha jó rá egyáltalán.
Ha a papok hisznek istenben, akkor miért van a templomon villámhárító??????

schumi
(fanatikus tag)
nagy valószinűséggel jó rá, mivel ha jól tudom nagyjából próbálták elérni h a socket A-s rögzitőtalpas hűtők rámenjenek az am2-es foglalatra gond nélkül, csak most nem 3 pöcökbe illeszkedik majd hanem 1-be, de javítsatok ki ha tévedek ! mert nem mondom 100%ra

ozirisz
(tag)
Most s939-es procin van, 5Ghz-et elbírja vajon?

schumi
(fanatikus tag)
5ghz-et biztos nem, de az 5000+ot talán igen, ha már megvan a hűtő akkor próbát megér, ha vásárolni akarod akkor várj még több véleményt is sztem

ozirisz
(tag)
Gépujítás elöött állok it van már minden elöttem csak a hütő van a régi gépben még amivel most netezek
azért kérdeztem hogy szétszedjem-e a gépet vagy inkább holnap vegyek egy másik hűtöt 

Runo
(őstag)
Mien procin /látom/ mien hűtő, illetve mien procin lesz?... ééteed?! 
[ Szerkesztve ]

AMD Power
(Jómunkásember)
Egy biztos. Ha lehet olyan CPU-t szeretnék venni ami boxos. Ha van egy jól szellőző házad akkor nem lesz vele baj.
Eladó komplett irodai PC. http://hardverapro.hu/apro/elado_komplett_irodai_pc/friss.html

schumi
(fanatikus tag)
akkor remélem tényleg nem lesz vele baj (mert a házam szellőzését még a barton 2800+os időből elég megyőzőre meg kellett csinállnom) 

Hun'reeth
(őstag)
Akkor kicsit drágább a procicsere.
Egyébként meg most is csak annyit mondhatok, hogy ha a game kihasználja akkor veszel csak észre igazából különbséget.
Az x1950pro-t is kihajtja egy jól húzott san diego. Ha megnézed a legújjabb tesztet itt a ph-n láthatod, hogy nem kell brutál proci a kihajtásához.
A jövőre nézve persze mindenképp megéri a két mag.
''Öregember nem gyorsvonat!''

akos123654
(lelkes újonc)
A 4400+ ból csak brisbane magos van?

Sdi
(PH! addikt)
Nem, van Windsor magos is [link], csak már nehezen lehet kapni.
Giants az isten :)

akos123654
(lelkes újonc)
kösz

brd
(PH! kedvence)
Valószínűleg sokaknak nem teljesen egyértelmű, de egy számítógép (kivéve a mozgó alkatrészeket, pl. ventilátor, HDD motorja) gyakorlatilag az összes felvett áramot elfűti. Elenyésző mértékben alakít másfajta energiafajtába (pl. elektromágneses hullám). Azaz egy 65W-os CPU majd' 65W hőmennyiséget ad le. Ez független attól, hogy milyen technológia. A CPU hatékonysága annyiban ''változtatja'' ezt meg, hogy pl. eleve kevesebb áramot vesz fel egy adott művelet közben.
One trend a day keeps the doctor away

AMD Power
(Jómunkásember)
Én is dobozos AMD-t fogok venni. 
Eladó komplett irodai PC. http://hardverapro.hu/apro/elado_komplett_irodai_pc/friss.html

schumi
(fanatikus tag)
de világos, le is írtam, csak gyakorlatban szerettem volna megtudni, hány fok lehet a különbség
AMD Power - mikor veszed(és amúgy hanyas lesz a kiszemelt?), mert ha előbb/később mint én tudunk infot cserélni a hűtő teljesítményről
, -én pénteken
[Szerkesztve]

AMD Power
(Jómunkásember)
Szerintem augusztusban lesz a vásárlás. Ha ma venném meg akkor ez lenne.
AMD Athlon 64 X2 4200+ 2*512kb dobozos Socket AM2

sosperecek18
(őstag)
Hello én most vettem egy 5600+-t, és nekem eddig alapfeszen 3120mhz-en ketyeg!! 
Így maxon orthos terheléssel 60fokos a proci, egy Artic Cooling Freezer 64 pro-val.
[Szerkesztve]
Szabadságot az Ultráknak! XBOX 360 Gamertag: torinho86

schumi
(fanatikus tag)
az szép
remélem egyenlőre alapon, boxos hűtővel kibírja, majd ha tuningolok akkor veszek rá valami bivalyabb hűtőt 
alaplapod is látom olyan amit kinéztem én is
... jól teljesít, nem melegszik ?

nyesix
(fanatikus tag)
szeva, hol vetted és menniyért?
máj blád íz blek

schumi
(fanatikus tag)
tudom nem tölem kérdezted, de tudok neked mostani árat mondani... ITpontban most 33e boxos verzió, depo.hu-ra nézz fel, ez a legolcsóbb jelenleg...

nyesix
(fanatikus tag)
köszi, de Gianni kollégánál most, igaz tálcásan ez van :
- Athlon X2 5600+ S940 AM2 Windsor tálcás vadiúj 1 év garancia: 29.900,-
ez baráti azért... 
máj blád íz blek

sosperecek18
(őstag)
Túlmelegedni nem fog, eddig max 70fokos volt az NB, nem egy túlmelegedő fajta...
Szabadságot az Ultráknak! XBOX 360 Gamertag: torinho86

fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html

schumi
(fanatikus tag)
70 
nem igazán ide való a kérdés de azért felteszem itt :
gigabyte 575sli / vagy abit kn9 sli - abitot több helyen is dicsérik, gigáról kevés az infó
bocs ha nagyon off
mod: jaaa... a NB... akkor ok
[Szerkesztve]
Hali, beléptem én is a klubba
Milyen plusz szoftvereket érdemes felrakni hozzá? Pl. Dual Optimizer-t már felraktam...

DaffyDuck
(újonc)
Sziasztok! Bevennétek engem is? Igaz ez már nem igazi A64x2 de megvan még a jó öreg Manchester is a szerverben ahová ezt szántam
Daffy
[Szerkesztve]
GigaByte GA 870A UD3 ; AMD Phenom II x4 Black Edition ; 2x2GB OCZ DDR3 1600MHz KIT Platinum (OCZ3P1600C6LV4GK) ; GygaByte GV577SO-1GD 1GB HD5770 ; WD 1TB 7200rpm SATA-300 64MB Green ; ASUS DVD+/- RW ; Tagan 480-UO1 ; Sony GDM 500PST9 21" 2560x1600 CRT

AMD Power
(Jómunkásember)
A Dual Optimizer fut Vista alatt is?

[HUN]Tyson
(senior tag)
Qru: Hát nem egy atom tuning a rendszerem, de ez lehet hogy a gyökér kingston ddr400 miatt van. Túl sok FSB-t eddig nem sikerült kihozni a dologból. Lehet hogy a 11-es szorzó miatt inkább a 4200+-ok tájékán nézelődök.
Hun'reeth: csak akkor fogok váltani, ha ez nem kerül túl sokba. A mostani játékokkal (amikkel játszom) tényleg jól elvan a Sandy. De hát a jövő nemsokára ideér 
A 4200+-os X2-vel hogy boldogul el egy AC Freezer 64Pro? 100%-os ventivel biztos, de 50-60% körül nincs hangja, és csak így akarom járatni. Ja, meg előtte felpolírozni a talpát, ha már leszedem.

Levin01
(őstag)
Én is 4200+-hoz használtam a Freezer 64Pro-t és C&Q-val ebben a dög melegben is 30fok alatt tartotta.

Levin01
(őstag)
Meglett végre az 5600+ -om. Megy szépen és a Freezer 64Pro ezzel is könnyedén megbirkózik.
Ami gondom van, hogy miután kicseréltem a 4200+-t az 5600+ -ra a gép csak úgy hajlandó elindulni, hogy teljesen kisütöm a biost. Ekkor indulásnál bejön a kép és a bios , amiben ha semmihez nem nyúlok és utána onnan kilépve újraindítanám akkor már nem ad ki képet rögtön az elején a gép és ennyi. Csak akkor jön be megint ha újból kisütöm az egyébként is kisütött állapotban lévő biost 
Ha nem lépek ekkor be a biosba, akkor simán elindul a gép, betölt az XP és vígan lehet használni.
Ha viszont kikapcsolom vagy csak újraindítom újból az elején fekete képernyő és nem indul újra csak bioskisütés után..... 
Érti ezt valaki?????? 
biosfrissítés és/vagy cmosclear volt?
bazinga!

Levin01
(őstag)
nem frissítettem biost, csak cmosclear volt de elemkivétellel.
Sztem először BIOS-ban próbálj egy load default-ot, lehet vmi beállítás nem tetsztik neki az előzőekből.