Hirdetés

2012. május 26., szombat

(#351) Levin01 válasza [HUN]Tyson (#350) üzenetére

Levin01
(őstag)

Nagyon megéri a mostani X2 árak mellett, már ha AM2-es lapod van. S939-ben kicsit drágább ,űvelet.

(#352) Levin01 válasza TomBoy1986 (#346) üzenetére

Levin01
(őstag)

Azért Core 2 Dou 6400/6600-ig egész jól partiban vannak az X2-k a Core2 Duo-kkal.. Jó lenne látin, hogy a magasabb régióban is van valami amivel képviselteti magát az AMD :DDD

(#353) Hun'reeth válasza [HUN]Tyson (#350) üzenetére

Hun'reeth
(őstag)

Csak akkor ha a játék profitál a 2 magból. Amúgy a sandiego is kihajtja a vga-d. Viszont mivel ilyen olcsó az x2 megéri váltani.

''Öregember nem gyorsvonat!''

(#354) Richter36 válasza Levin01 (#352) üzenetére

Richter36
(őstag)

Feltéve ha a Core2-t nem tuningolják :)

"Minden dolognak a vége a fontos."

(#355) [HUN]Tyson válasza Hun'reeth (#353) üzenetére

[HUN]Tyson
(senior tag)

S939-em van!

és ha mostanában cserélek x1950PRO-ra?

(#356) Qru válasza [HUN]Tyson (#355) üzenetére

Qru
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Sztem megéri. Igaz én Venice E6 3200+ -ról váltottam S939 X2 4200+-ra de sokkal gyorsabb lett a rendszer is. Eleve a kétmag miatt lett igazán multitask-os a win, nem lassul be ha két erőforrásigyényesebb programot elindítok pl, bejön a win nme kell várni amíg vírusirtó, tűzfal stb betölt mári lehet indítani a ph böngészést, zenehallgatást, stb :)

Ráadásul egyre több játék (lesz) 2magra optimalizált.

Váltsál ha van lehetőséged, nem bánod meg!

Eladó LG 5.1-es házimozi rendszer dvd lejátszóval, állvánnyal: http://href.hu/x/hugn

(#357) Levin01 válasza Richter36 (#354) üzenetére

Levin01
(őstag)

hát igen, tuningot figyelembe véve már más a helyzet.... :(

(#358) [HUN]Tyson válasza Qru (#356) üzenetére

[HUN]Tyson
(senior tag)

Nekem is Venice 3200+ E6 volt előtte.

Hol lehet most legjobban megválni a Sandy-től, és legolcsóbban venni egy 4200+-t?
Vagy érdemesebb lenne egy ettől is nagyobbra?

(#359) Richter36 válasza [HUN]Tyson (#358) üzenetére

Richter36
(őstag)

Esetleg próbáld itt a PH-n.

"Minden dolognak a vége a fontos."

(#360) TomBoy1986 válasza Levin01 (#352) üzenetére

TomBoy1986
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Én azt vettem észre, hogy játékokban az azonos árkategóriát verte a 6000+
Jó példa a Quake4, ami már egész jó kis kétmagos optimalizációval rendelkezik.

A 6650-et néztem, ami egy árkategória (bár az intel drágább). Persze a tuning az más. Csak azt nem mindenki teszi, azt sem szabad elfeledni.

De úgy kb. egyetértünk :)

[Szerkesztve]

AMD Athlon64 II X4 620 @ 3.25GHz ; MSI K9A2 CF ; Sapphire HD4850 Vapor-X 512MB GDDR3 ; KingMax DDRII-800 4x1GB ; Seagate 320GB ; CoolerMaster RealPower RS-520W ; Gigabyte X5 ; Logitech Z-2300

(#361) schumi

schumi
(fanatikus tag)

lenne egy fontos kérdésem... szerintetek maga a 65wattos techológia a 89-estől csak fogyasztásban függ, vagy logikusan ahogy több wattot vesz fel a proci több a volt ezáltal így több hőt is termel (nem 3-5 fok különbségre gondolok, mert az elhanyagolható, hanem nagyobbra)

Ami nehéz, ahhoz kell egy kis idő, a lehetetlenhez valamivel több. . . . . . Impossible is nothing

(#362) Qru válasza [HUN]Tyson (#358) üzenetére

Qru
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Nagyobbra nem, inkább kisebbre. Tuningban kb ugyan ott van a végük ezért nem érdmes drágábbat venni. Attól függ milyen alaplapod van, ha bírja a mag FSB-t akkor 3800+-t vegyél, ha nem akkor 4200+ -t mert annak 11-es a szorzója (3800+ -nak csak 10-es).

Eladni meg itt a ph!-n próbáld sztem is és ha mázlid van akkor jó áron kifoghatsz egy használt X2-t is itt...

Eladó LG 5.1-es házimozi rendszer dvd lejátszóval, állvánnyal: http://href.hu/x/hugn

(#363) Qru válasza schumi (#361) üzenetére

Qru
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Nem igazán tiszta a kérdésed előttem, de: Ha a TDP-re gondolsz vagyis a proci fogyasztására akkor a ugyan az a technika csak az egyik 65W-os fogyasztás mellet stabil gyári órajelen a másik meg csak 89W-os fogyasztás mellett. Nyilván amelyik több áramot fogyaszt az több hőt is termel.

(#364) schumi válasza Qru (#363) üzenetére

schumi
(fanatikus tag)

igen, ezt írtam én is, arra lennék kiváncsi konkrétan hány +fokot jelenthet a 2 áramfelvétel küzti különbség /remélem érthető/

Ami nehéz, ahhoz kell egy kis idő, a lehetetlenhez valamivel több. . . . . . Impossible is nothing

(#365) Qru válasza schumi (#364) üzenetére

Qru
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Logout blogomon van erről infó, olvasd el a cikket.

mod: amelyiknek nagyobb a tdp-je/fogyasztása kevésbé tunigbarát, mert előbb éri el a kritikus hőmérsékletet mint a kevesebbet fogyasztó.

[Szerkesztve]

(#366) schumi válasza Qru (#365) üzenetére

schumi
(fanatikus tag)

thx, megézem.

5600+ ról valakinek tapasztalat? 5200+ akartam venni de gyakorlatilag 2-3e-el drágább csak az 5600os, szerintem inkább az jobban megéri így már... boxos hűtő mennyire meggyőző ?

(#367) ozirisz

ozirisz
(tag)

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy AM2-es foglalatra jó-e Aerocool HT-101-es hűtő. X2 5000-es procira lenne ha jó rá egyáltalán.

Ha a papok hisznek istenben, akkor miért van a templomon villámhárító??????

(#368) schumi válasza ozirisz (#367) üzenetére

schumi
(fanatikus tag)

nagy valószinűséggel jó rá, mivel ha jól tudom nagyjából próbálták elérni h a socket A-s rögzitőtalpas hűtők rámenjenek az am2-es foglalatra gond nélkül, csak most nem 3 pöcökbe illeszkedik majd hanem 1-be, de javítsatok ki ha tévedek ! mert nem mondom 100%ra

(#369) ozirisz

ozirisz
(tag)

Most s939-es procin van, 5Ghz-et elbírja vajon?

(#370) schumi válasza ozirisz (#369) üzenetére

schumi
(fanatikus tag)

5ghz-et biztos nem, de az 5000+ot talán igen, ha már megvan a hűtő akkor próbát megér, ha vásárolni akarod akkor várj még több véleményt is sztem

(#371) ozirisz

ozirisz
(tag)

Gépujítás elöött állok it van már minden elöttem csak a hütő van a régi gépben még amivel most netezek :) azért kérdeztem hogy szétszedjem-e a gépet vagy inkább holnap vegyek egy másik hűtöt :)

(#372) Runo válasza ozirisz (#371) üzenetére

Runo
(őstag)

Mien procin /látom/ mien hűtő, illetve mien procin lesz?... ééteed?! :)

[ Szerkesztve ]

(#373) AMD Power válasza schumi (#366) üzenetére

AMD Power
(Jómunkásember)

Egy biztos. Ha lehet olyan CPU-t szeretnék venni ami boxos. Ha van egy jól szellőző házad akkor nem lesz vele baj.

Eladó komplett irodai PC. http://hardverapro.hu/apro/elado_komplett_irodai_pc/friss.html

(#374) schumi válasza AMD Power (#373) üzenetére

schumi
(fanatikus tag)

akkor remélem tényleg nem lesz vele baj (mert a házam szellőzését még a barton 2800+os időből elég megyőzőre meg kellett csinállnom) :DDD

(#375) Hun'reeth válasza [HUN]Tyson (#355) üzenetére

Hun'reeth
(őstag)

Akkor kicsit drágább a procicsere.
Egyébként meg most is csak annyit mondhatok, hogy ha a game kihasználja akkor veszel csak észre igazából különbséget.
Az x1950pro-t is kihajtja egy jól húzott san diego. Ha megnézed a legújjabb tesztet itt a ph-n láthatod, hogy nem kell brutál proci a kihajtásához.
A jövőre nézve persze mindenképp megéri a két mag.

''Öregember nem gyorsvonat!''

(#376) akos123654

akos123654
(lelkes újonc)

A 4400+ ból csak brisbane magos van?

(#377) Sdi válasza akos123654 (#376) üzenetére

Sdi
(PH! addikt)

Nem, van Windsor magos is [link], csak már nehezen lehet kapni.

Giants az isten :)

(#378) akos123654 válasza Sdi (#377) üzenetére

akos123654
(lelkes újonc)

kösz

(#379) brd válasza schumi (#361) üzenetére

brd
(PH! kedvence)

Valószínűleg sokaknak nem teljesen egyértelmű, de egy számítógép (kivéve a mozgó alkatrészeket, pl. ventilátor, HDD motorja) gyakorlatilag az összes felvett áramot elfűti. Elenyésző mértékben alakít másfajta energiafajtába (pl. elektromágneses hullám). Azaz egy 65W-os CPU majd' 65W hőmennyiséget ad le. Ez független attól, hogy milyen technológia. A CPU hatékonysága annyiban ''változtatja'' ezt meg, hogy pl. eleve kevesebb áramot vesz fel egy adott művelet közben.

One trend a day keeps the doctor away

(#380) AMD Power válasza schumi (#374) üzenetére

AMD Power
(Jómunkásember)

Én is dobozos AMD-t fogok venni. ;)

Eladó komplett irodai PC. http://hardverapro.hu/apro/elado_komplett_irodai_pc/friss.html

(#381) schumi válasza brd (#379) üzenetére

schumi
(fanatikus tag)

de világos, le is írtam, csak gyakorlatban szerettem volna megtudni, hány fok lehet a különbség

AMD Power - mikor veszed(és amúgy hanyas lesz a kiszemelt?), mert ha előbb/később mint én tudunk infot cserélni a hűtő teljesítményről :DDD , -én pénteken

[Szerkesztve]

(#382) AMD Power válasza schumi (#381) üzenetére

AMD Power
(Jómunkásember)

Szerintem augusztusban lesz a vásárlás. Ha ma venném meg akkor ez lenne.

AMD Athlon 64 X2 4200+ 2*512kb dobozos Socket AM2

(#383) sosperecek18 válasza schumi (#366) üzenetére

sosperecek18
(őstag)

Hello én most vettem egy 5600+-t, és nekem eddig alapfeszen 3120mhz-en ketyeg!! :Y
Így maxon orthos terheléssel 60fokos a proci, egy Artic Cooling Freezer 64 pro-val.

[Szerkesztve]

Szabadságot az Ultráknak! XBOX 360 Gamertag: torinho86

(#384) schumi válasza sosperecek18 (#383) üzenetére

schumi
(fanatikus tag)

az szép :D remélem egyenlőre alapon, boxos hűtővel kibírja, majd ha tuningolok akkor veszek rá valami bivalyabb hűtőt :)

alaplapod is látom olyan amit kinéztem én is :D ... jól teljesít, nem melegszik ?

(#385) nyesix válasza sosperecek18 (#383) üzenetére

nyesix
(fanatikus tag)

szeva, hol vetted és menniyért?

máj blád íz blek

(#386) schumi válasza nyesix (#385) üzenetére

schumi
(fanatikus tag)

tudom nem tölem kérdezted, de tudok neked mostani árat mondani... ITpontban most 33e boxos verzió, depo.hu-ra nézz fel, ez a legolcsóbb jelenleg...

(#387) nyesix válasza schumi (#386) üzenetére

nyesix
(fanatikus tag)

köszi, de Gianni kollégánál most, igaz tálcásan ez van :

- Athlon X2 5600+ S940 AM2 Windsor tálcás vadiúj 1 év garancia: 29.900,-
ez baráti azért... :R

máj blád íz blek

(#388) sosperecek18 válasza schumi (#384) üzenetére

sosperecek18
(őstag)

Túlmelegedni nem fog, eddig max 70fokos volt az NB, nem egy túlmelegedő fajta...

Szabadságot az Ultráknak! XBOX 360 Gamertag: torinho86

(#389) szab.tam válasza sosperecek18 (#383) üzenetére

szab.tam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

:C

fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html

(#390) schumi válasza sosperecek18 (#388) üzenetére

schumi
(fanatikus tag)

70 :Y

nem igazán ide való a kérdés de azért felteszem itt :
gigabyte 575sli / vagy abit kn9 sli - abitot több helyen is dicsérik, gigáról kevés az infó
bocs ha nagyon off

mod: jaaa... a NB... akkor ok

[Szerkesztve]

(#391) Rage47

Rage47
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Hali, beléptem én is a klubba:))
Milyen plusz szoftvereket érdemes felrakni hozzá? Pl. Dual Optimizer-t már felraktam...

(#392) DaffyDuck

DaffyDuck
(újonc)

Sziasztok! Bevennétek engem is? Igaz ez már nem igazi A64x2 de megvan még a jó öreg Manchester is a szerverben ahová ezt szántam :P Daffy

[Szerkesztve]

GigaByte GA 870A UD3 ; AMD Phenom II x4 Black Edition ; 2x2GB OCZ DDR3 1600MHz KIT Platinum (OCZ3P1600C6LV4GK) ; GygaByte GV577SO-1GD 1GB HD5770 ; WD 1TB 7200rpm SATA-300 64MB Green ; ASUS DVD+/- RW ; Tagan 480-UO1 ; Sony GDM 500PST9 21" 2560x1600 CRT

(#393) AMD Power válasza Rage47 (#391) üzenetére

AMD Power
(Jómunkásember)

A Dual Optimizer fut Vista alatt is?

(#394) [HUN]Tyson válasza Qru (#362) üzenetére

[HUN]Tyson
(senior tag)

Qru: Hát nem egy atom tuning a rendszerem, de ez lehet hogy a gyökér kingston ddr400 miatt van. Túl sok FSB-t eddig nem sikerült kihozni a dologból. Lehet hogy a 11-es szorzó miatt inkább a 4200+-ok tájékán nézelődök.

Hun'reeth: csak akkor fogok váltani, ha ez nem kerül túl sokba. A mostani játékokkal (amikkel játszom) tényleg jól elvan a Sandy. De hát a jövő nemsokára ideér :)

A 4200+-os X2-vel hogy boldogul el egy AC Freezer 64Pro? 100%-os ventivel biztos, de 50-60% körül nincs hangja, és csak így akarom járatni. Ja, meg előtte felpolírozni a talpát, ha már leszedem.

(#395) Levin01 válasza [HUN]Tyson (#394) üzenetére

Levin01
(őstag)

Én is 4200+-hoz használtam a Freezer 64Pro-t és C&Q-val ebben a dög melegben is 30fok alatt tartotta.

(#396) Levin01

Levin01
(őstag)

Meglett végre az 5600+ -om. Megy szépen és a Freezer 64Pro ezzel is könnyedén megbirkózik.

Ami gondom van, hogy miután kicseréltem a 4200+-t az 5600+ -ra a gép csak úgy hajlandó elindulni, hogy teljesen kisütöm a biost. Ekkor indulásnál bejön a kép és a bios , amiben ha semmihez nem nyúlok és utána onnan kilépve újraindítanám akkor már nem ad ki képet rögtön az elején a gép és ennyi. Csak akkor jön be megint ha újból kisütöm az egyébként is kisütött állapotban lévő biost :F
Ha nem lépek ekkor be a biosba, akkor simán elindul a gép, betölt az XP és vígan lehet használni.
Ha viszont kikapcsolom vagy csak újraindítom újból az elején fekete képernyő és nem indul újra csak bioskisütés után..... :F

Érti ezt valaki?????? :Y

(#397) rétisün válasza Levin01 (#396) üzenetére

rétisün
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

biosfrissítés és/vagy cmosclear volt?

bazinga!

(#398) Levin01 válasza rétisün (#397) üzenetére

Levin01
(őstag)

nem frissítettem biost, csak cmosclear volt de elemkivétellel.

(#399) Qru válasza Levin01 (#396) üzenetére

Qru
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Sztem először BIOS-ban próbálj egy load default-ot, lehet vmi beállítás nem tetsztik neki az előzőekből.

(#400) Levin01 válasza Qru (#399) üzenetére

Levin01
(őstag)

Szerinted nem próbáltam már? :U ;)

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.