Hirdetés

2012. május 26., szombat

(#301) akos123654 válasza sosperecek18 (#300) üzenetére

akos123654
(lelkes újonc)

köszi

(#302) nesa válasza akos123654 (#299) üzenetére

nesa
(PH! kedvence)

X2 3600+ bol meg vannak regebbiek azok 2000Mhz mennek,ami neked kell az 1900Mhz...

Keresek Nikon 18-55-os kitobit, olyan is érdekel ami kicsit szorul.

(#303) Vandit. válasza nesa (#302) üzenetére

Vandit.
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Na cserélsz lapot? :)

A tudatlanság nem végleges állapot, a hülyeség igen. >A világürből nézve a föld kék és fehér, NEM VÉLETLENÜL BMW>>Better.Make.Way.. Óvakodj a türelmes ember haragjától!!! --Utólag okosnak lenni olyan, mint előre hülyének

(#304) Lui76 válasza szab.tam (#285) üzenetére

Lui76
(őstag)

Ahh egy jó ember ! :)

akkor lehet meg kéne fontolnom a rendszer újraépítését.
Egymagos 939-ről váltottam ,meg két alaplapot ,meg VGA-t :)

www.kezmuveskeramia.hu

(#305) nesa válasza Vandit. (#303) üzenetére

nesa
(PH! kedvence)

Ha eltudnam passzolni a lapom akkor megvennem a giga lapot:) majdnem elment csak az utolso pillanatba visszamondtak:(

Es te megvetted mar??

[Szerkesztve]

(#306) TomBoy1986 válasza akos123654 (#299) üzenetére

TomBoy1986
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Abban az esetben igen, ha 2x512KB cacheük van.

A windsoroknak:
3600+ 2x256KB
4000 és 4400 2x1024KB

Szóval a cacheből és az órajelből könnyedén lehet következtetni, hogy mi is a helyzet :)

Ezek a Brisbaneek az AMD oldalán: [link]

Ezek pedig a most megjelent új modellek: [link]

Sajnos az új BE modellek kevésbé jól tuningolhatók, mint a normál Brisbaneek. :(
De ezekből is kihozható kb. 230MHz-es FSB - persze megintcsak vannak tuningosabb darabok is.

[Szerkesztve]

AMD Athlon64 II X4 620 @ 3.25GHz ; MSI K9A2 CF ; Sapphire HD4850 Vapor-X 512MB GDDR3 ; KingMax DDRII-800 4x1GB ; Seagate 320GB ; CoolerMaster RealPower RS-520W ; Gigabyte X5 ; Logitech Z-2300

(#307) Vandit. válasza nesa (#305) üzenetére

Vandit.
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Még nem.Most intézik gariban. :) A 7 végére meglesz szerintem.

A tudatlanság nem végleges állapot, a hülyeség igen. >A világürből nézve a föld kék és fehér, NEM VÉLETLENÜL BMW>>Better.Make.Way.. Óvakodj a türelmes ember haragjától!!! --Utólag okosnak lenni olyan, mint előre hülyének

(#308) Qru

Qru
(PH! félisten)
LOGOUT blog

AM2-nél már 2GHz-es a Hypertransport órajele igaz?

Eladó LG 5.1-es házimozi rendszer dvd lejátszóval, állvánnyal: http://href.hu/x/hugn

(#309) Hun'reeth válasza TomBoy1986 (#306) üzenetére

Hun'reeth
(őstag)

Okos linkek! :DDD;);]

''Öregember nem gyorsvonat!''

(#310) MooN00

MooN00
(senior tag)

Az X2 s939 húzása ugyan úgy történik (ugyan azokkal a határokkal), mint az egy magosé?
Ha vannak eltérések azt leírnátok ? Előre is köszi.

(gondolom a ht itt nem 1000 lesz, meg a feszültség is változ6)

(#311) t_ferenc válasza MooN00 (#310) üzenetére

t_ferenc
(őstag)

igen

if you fall seven times, stand up eight

(#312) TomBoy1986 válasza Hun'reeth (#309) üzenetére

TomBoy1986
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Én beállítottam, csak ez a hülye a jelek szerint nem írja át :(((

Mindenesetre a Brisbanehez azt kell beállítani, hogy A64 X2 Dual-Core és 65nm SOI, míg az újakhoz azt kell, hogy 65nm SOI és X2 Dual Core A64 nélkül.

[Szerkesztve]

AMD Athlon64 II X4 620 @ 3.25GHz ; MSI K9A2 CF ; Sapphire HD4850 Vapor-X 512MB GDDR3 ; KingMax DDRII-800 4x1GB ; Seagate 320GB ; CoolerMaster RealPower RS-520W ; Gigabyte X5 ; Logitech Z-2300

(#313) nyesix

nyesix
(fanatikus tag)

sziasztok!

mos okosítanék be egy normálisabb X2 re. a 4800+, 5000+, 5200+ os modellek kinek mennyire húzhatóak? simán viszik kléghűtéssel a 3 Ghz-et, esetleg 3,1, 3,2 -t is :DDD
köszi a válaszokat előre is! :R :R

máj blád íz blek

(#314) Levin01 válasza wowwow (#273) üzenetére

Levin01
(őstag)

Egy személyes jótanács: NE vegyél 6000+ X2-t
Haverom vett és olyan mértékben melegszik a 12K-s SCYTHE hűtővel, hogy eszméletlen. 70fok tehelés nélkül meg ilyenek :F

Szerintem vedd meg az 5600+ X2-t 2800MHz 2x1MB L2 és jobban jársz. Nem csak anyagilag, hanem fogyasztással is.

(#315) Levin01 válasza nyesix (#313) üzenetére

Levin01
(őstag)

Hát a 3Ghz már nagyon a technológiai határa az X2-nek. Eszméletlen mázli kell, hogy kifogj egy példányt ami e fölé is stabilan megy.

(#316) Vandit. válasza Levin01 (#314) üzenetére

Vandit.
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Sőt,elég egy 5200+ is.Annak is simán vinnie kell a 3000-et.

(#317) flegos válasza Levin01 (#314) üzenetére

flegos
(senior tag)

Akkor ott valami nagyon nem stimmel!!! :Y
Nálam 35-40 fok alapon kulsö hömérséklettöl függöen, terheléssel nem éri el az 50 fokot,

Szerintem rosszul van feltéve a hütö, nem fekszik rá rendesen vagy kevés a paszta stb. Vagy nem tudom mivel méritek a höfokot, azzal is lehet baj.

''A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!'' - William Petersen http://www.flickr.com/photos/flegos/

(#318) szab.tam válasza Levin01 (#314) üzenetére

szab.tam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

''Egy személyes jótanács: NE vegyél 6000+ X2-t
Haverom vett és olyan mértékben melegszik a 12K-s SCYTHE hűtővel, hogy eszméletlen. 70fok tehelés nélkül meg ilyenek ''

???

nekem is 6000+-om van. alapfeszen, gyári hűtővel, 3200 mhz-en, orthoson max 65 fok...
a haverod vagy nagyot mond, vagy nem pasztázott rendesen.... vagy 1,4 v hellyett 1,7-1,8-on süti a procit... valami nem stimmel!

fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html

(#319) katt777

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Hi!

Tudja valaki, hogy van ez a dolog a Manchester és Windsor magos procikkal? Az alaplapom a Windsor-osokat támogatja (Manchester-ről semmi), a boltban meg azt mondják, nagykerek csak Manchester magosat szállítanak. A M. a ker. szerint ua. tulajdonságokkal bír. Akkor menni fog a lapomban? Csak két különböző név? Bocs, ha én vagyok a hülye, de már annyi mindent összeolvastam, meg annyi mindent nevezgetnek át folyamatosan, hogy nem látok tisztán.

Régebben gyakran okoztak problémákat az AMD driverei. Ma már nincs ilyen gondom! Hardveres, beállítási problémák, teszt kérdések, egyéb gondok esetén: katt-teszt.comlu.com

(#320) katt777

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Hi!

Tudja valaki, hogy van ez a dolog a Manchester és Windsor magos procikkal? Az alaplapom a Windsor-osokat támogatja (Manchester-ről semmi), a boltban meg azt mondják, nagykerek csak Manchester magosat szállítanak. A M. a ker. szerint ua. tulajdonságokkal bír. Akkor menni fog a lapomban? Csak két különböző név? Bocs, ha én vagyok a hülye, de már annyi mindent összeolvastam, meg annyi mindent nevezgetnek át folyamatosan, hogy nem látok tisztán.

Régebben gyakran okoztak problémákat az AMD driverei. Ma már nincs ilyen gondom! Hardveres, beállítási problémák, teszt kérdések, egyéb gondok esetén: katt-teszt.comlu.com

(#321) Sdi válasza katt777 (#319) üzenetére

Sdi
(PH! addikt)

Te keversz valamit a Manchester magos procik 939-es X2-ők, a Windsor-Brisbane AM2-es X2-ők. A boltban hülyeséget beszélnek, vagy te értettél félre valamit, 939-es procikat már alig lehet újan kapni, nem hiszem hogy ezzel tömnék a nagykereket.

[Szerkesztve]

Giants az isten :)

(#322) schumi

schumi
(fanatikus tag)

üdv
5200+ 65w-os, 90nm-es 2*1m
4800+ 65w-os, 2*512 viszont 65nm-es
szerintetek melyiket érné jobban meg megvenni, ára nagyjából egyforma +3e az 5200-es

65 nm-es tecnológiát mért állították le 5000+nál ezt valaki tudja ??

Ami nehéz, ahhoz kell egy kis idő, a lehetetlenhez valamivel több. . . . . . Impossible is nothing

(#323) MooN00 válasza katt777 (#320) üzenetére

MooN00
(senior tag)

A boltosok hajlamosak a tévedésre, sőt megkockáztatom, hogy nagyrészének fingja nincs a dologhoz.

Multkor az egyik itteni boltba ilyet mondtak nekem, hogy 939-esbe sosem adtak ki X2-t :Y .
Faszikám pedig nagyon bizonygatta ,hogy nincs, mert állítólag 3éve ő szerkeszti az árlistákat és ilyet még nem látott - ezért nem is létezik....

szóval nagyon utánna kell járni, hogy mit mondanak mert sok hülyeséget hallottam már (pl vmelyik boltba: gf 7600GST inno ddr2-es ramokkal )

(#324) szab.tam válasza schumi (#322) üzenetére

szab.tam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

én valszeg az 5200-est venném. alapból +100 mhz és a 2*1 mega cache sem baj, ha van.

fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html

(#325) Vandit. válasza schumi (#322) üzenetére

Vandit.
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Mégegy szavazat az 5200+ra.

(#326) katt777 válasza Sdi (#321) üzenetére

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Kösz az agytisztítást, rámfért a nagy melegben.
Akkor a boltban kevertek össze, és nem véletlenül nem találtam M. magos procit AM2-es foglalatba. A boltos szerint persze a nagyker ajánlotta ezt. Én meg azért voltam bizonytalan, mert az alaplap miatt értelemszerűen eddig csak az AM2-es procikat nézegettem.
Pár éve magam is dolgoztam eladóként, de ilyen malőrért simán lapátra tettek volna. Azóta sajna kicsit eltávolodtam a hardveres vonaltól, már ami nem a saját gépemet illeti.
De ezek szerint lehet kapni X2-es 939-es procikat. Még ha őket nem is ezzel tömik, engem bizonyosan ezzel akartak.

(#327) Levin01 válasza szab.tam (#318) üzenetére

Levin01
(őstag)

Én a gépe közelébe nem voltam. Ezt nekem mondta, hogy 70fokos. Állítólag rendesen lett pasztázva és felrakva is.

(#328) Sdi válasza katt777 (#326) üzenetére

Sdi
(PH! addikt)

Szerintem inkább nem volt/ak/ tisztában a dologgal és mondtak valami ''okosságot''. Sajnos ez előfordult már több helyen is.

[Szerkesztve]

Giants az isten :)

(#329) EyEsOnU

EyEsOnU
(tag)

légyszi segítsetek egy kicsit.. :)
4200+-os x2 és egy gigabyte am2-es lap, 2x512 667mhz-es rammal...
csak annyit hogy mit bír a cpu egy bicósabb hűtéssel (thermaltake blue orb 2) egy jól szellőző házban...

(#330) okos67 válasza EyEsOnU (#329) üzenetére

okos67
(őstag)

szerencse kérdése 2400-2800-ig
nagyon jó esetben 3000-ig

[Szerkesztve]

s700>w800i>6233>d900i>p1i>i900>i8000

(#331) Joe fiú válasza EyEsOnU (#329) üzenetére

Joe fiú
(fanatikus tag)

3000-hez pokoli nagy mázli kell,még a 2800-hoz is meg sok-sok fesz ;]
Az enyim csak 2.4-et tud alapfeszen :O ,lehet te szrencsésebb vagy mint én sok sikert kívánok hozzá :))

(#332) EyEsOnU válasza Joe fiú (#331) üzenetére

EyEsOnU
(tag)

kösz, és a memókat mire állítsam be!?

most vettem néhány hete ezt az am2-es masinát és fogalmam nincs hogy mit mennyire vegyek le (HT/FSB/RAM)... előtte s754em volt, azon sokkal egyszerűbb volt :)

[Szerkesztve]

(#333) Qru válasza okos67 (#330) üzenetére

Qru
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Akkor nem is volt annyira antituningos anno a 2600Mhz-en járó X2-m...

Eladó LG 5.1-es házimozi rendszer dvd lejátszóval, állvánnyal: http://href.hu/x/hugn

(#334) schumi

schumi
(fanatikus tag)

én is afelé irányolódok h 5200+ de a 65nm miatt elgondolkodtató nagyon a 4800+ ,az L2 sztem továbbra is mind1... bár ki tudja

de végülis az 5200 is annak ellenére h 90nmes 65 watton megy, szóval asszem csak az lesz tényleg, meg hát +100 azért csak +100 mhz

Ami nehéz, ahhoz kell egy kis idő, a lehetetlenhez valamivel több. . . . . . Impossible is nothing

(#335) Joe fiú válasza EyEsOnU (#332) üzenetére

Joe fiú
(fanatikus tag)

úgyan nem vagyok túl tapasztalt tuning terén,he majd jön vki okos akkor javítson ki.
Hát én úgy csináltam h a proci fsb-t alapból felvettem 218-ra így 2.4ghz-en járt,aztán elindítottam a gépet és elíndítottam egy prociigényes játékot és teljesen jól bírta,most is így megy :B
Aztán ha teljesen stabil akkor mehetsz tovább az fsb-vel(5-ösöével lépkedve)220-as fsb fölött a ht-t 4*-esre kell fixálni,memóknak adhatsz úgy 1,95-2 voltot.Elíndítod és ha megy akkor mehetsz följebb,de ha nem megy akkor a ramokat vissza kell osztanod 667-re,ha így se megy akkor lehet a procinak kéne +fesz(én is itt tartok csak gyári hűtő mellett nem akartam neki adni) :(
Hát remélem tuttam vmit segíteni ha meg nem akkor sajnálom :R

[Szerkesztve]

Ja most nézem h 667-es memód van akkor meg úgy csináld ahogy montam csak amemókat 533-ra oszd vissza :)

[Szerkesztve]

(#336) EyEsOnU válasza Joe fiú (#335) üzenetére

EyEsOnU
(tag)

tudtál, köszi szépen, holnap neki esek aztán benézek még ide! :)

(#337) schumi

schumi
(fanatikus tag)

egyébként ref amd hűtők hogy bírják a hőt ? biztos van akinek az van, én nem boxosat vennék hanem Arctic Cooling Alpine64-et ami pár fokkal jobb a refnél, de összehasonlításnak nagyon jól jönne ha mondanátok pár refes hűtővel mért hőt .. thx

(#338) Lui76 válasza schumi (#337) üzenetére

Lui76
(őstag)

Nekem 2500Mhz-en megy most semmi plusz fesszel mert
kánikulában a 2700-nál elérte a 60 fokot a gyári ventivel.

Én csak a venti részét lecseréltem hűtő maradt. Így 50 alatt van terhelve
játékok alatt.
- és szép kéken világít :)

[Szerkesztve]

www.kezmuveskeramia.hu

(#339) schumi

schumi
(fanatikus tag)

az jó akkor, 8cm-es a ref gondolom... mert akkor már meg is van mit teszek rá ha esetleg boxosat vennék :) , ha meg nem akkor jó lesz az Arctic Cooling
köszi a választ

egyébként hanyas procid van ?

[Szerkesztve]

(#340) Joe fiú válasza EyEsOnU (#336) üzenetére

Joe fiú
(fanatikus tag)

Okés nincs mit remélem tied jobban bírja a tuningot mint az enyém :P

(#341) Lui76 válasza schumi (#339) üzenetére

Lui76
(őstag)

Ha nekem kérdezted akkor mint láthatod aláírásomban X2 4000+ ...

ÉS NEM 8-as ! (ugyanúgy mint az összes box A64 proccnak )
Levettem a ventit csak a keretét hagytam.
Majd az autók ablaktörlőjéből ismert lapos acél huzalt formára hajlítva
egy rögzítőt csináltam .
A 3000+-os winchester magos 939-es box proccomon ami most másik gépben van
ugyanezzzel oldottam meg anno)

www.kezmuveskeramia.hu

(#342) schumi válasza Lui76 (#341) üzenetére

schumi
(fanatikus tag)

ja igen tényleg bocs már látom, csak már minden 2. aláírást olvasok el csak...

aham látom akkor lesz egy kis barkács is ha boxost veszek, nem baj :DDD

(#343) Lui76 válasza schumi (#342) üzenetére

Lui76
(őstag)

Az a lényeg - hogy ha most vennék akkor én is tray-t vennék ,csak akkor sürgős volt ,ritkán vagyok Pesten -cselekednem kellett.

A különbözetből jobb hűtőt is lehet venni....

www.kezmuveskeramia.hu

(#344) schumi válasza Lui76 (#343) üzenetére

schumi
(fanatikus tag)

ismerős sajna mikor rögtön kell a válasz, mert messze laksz ...

egyértelműen én is trayt szeretnék, csak nem biztos h lesz, de amúgy most ahogy néztem a friss listaárakat, már alig van +1.5e a boxos és az oem között... bár így is inkább megveszem az oem-et + Artic Coolinget rá, mert még így is jobb.... efelett meg most nem akarok még jobb hűtőre költeni, bízok benne h a 65w-os széria nem melegszik nagyon (hűzhűtésem amúgy is jó)...

(#345) Lui76 válasza schumi (#344) üzenetére

Lui76
(őstag)

Nekem egy 12-es pumpál lent befelé levegőt ,itt nem rekken meg a meleg az
biztos, több meg felesleges zaj lenne.

www.kezmuveskeramia.hu

(#346) TomBoy1986

TomBoy1986
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nagyon jól sikerült az új processzorteszt:
[link]

Nézzétek meg :)

(#347) CSorBA

CSorBA
(senior tag)
LOGOUT blog

Sziasztok, most fogok 939es 3200+ról x2 3800+ra váltani. A kérdésem a következő, újra kell-e telepitenem az xp-t, vagy van rá esélyem, hogy gond nélkül használjam. Csak a procit cserélem a gépben. Válaszokat köszönöm :R

szerk: Most nézem, itt a HT akkor 2000 lesz? Mikor berakom a procit állítsak valamit a biosban, vagy ezt elvileg megcsinalja majd magátol? (mivel most a HT az 1000) Pár tanácsot tudnátok adni?
(ui.: adataimnál látszik a gép/alaplapom)

[Szerkesztve]

LEMONS. Perfect for orangejuice.

(#348) nesa válasza CSorBA (#347) üzenetére

nesa
(PH! kedvence)

Elvileg nem kell ujrarakni nekem is siman ette a valtast:) de ujratelepites utan jobb let:))

(#349) CSorBA válasza nesa (#348) üzenetére

CSorBA
(senior tag)
LOGOUT blog

Más is említette, hogy utána jobb lett.. (ez miben nyilvánul meg?) hmm, pedig már 1,5éves az xp-m, és olyan jó stabil, és úgy megkedveltem már... áhh :O :U

Lassan lépek melózni... 6kor back, remélhetőleg már az új procival ;)

LEMONS. Perfect for orangejuice.

(#350) [HUN]Tyson

[HUN]Tyson
(senior tag)

Háj!

Ha a 3700+ San diego-t lecserélném egy 3800+ - 4200+ X2-re, mekkora sebhességnövekedést éreznék? Főleg játékban.
Megéri most egy ilyen csere?
konf adataimnál

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.