Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#101) konor88

konor88
(újonc)

Sziasztok!

Kérlek ne szóljatok rögtön le csak segítséget szeretnék kérni mert annyira nem vagyok othon a tuning témában.
Nos, nemrég vettem egy x2 3800+-t (windsor). Alapórajelen 2ghz-n fut. 2,35-ig felhúztam de afölött már nem volt stabil sehogyansem a rendszer. 2,4nél windows betöltésnél kékhalál és rögtön restart. Afölött meg már be se tud bootolni rendesen. Az órajel emelésével a feszültséget is kell emelni gondolom, de a biosban max 1.3v ig megy a dolog.
Alaplap: Asrock AliveSata2-glan
Memória: 1gb samsung ddr800 dual channel 2*512
Miért nem megy feljebb, mi lehet a gond és hogyan tudnám a feszültséget növelni? Gyári hűtő és ha számít a táp sima p4-es 420w-os.
Előre is kösz a segítséget.
Ja és még annyit hogy nem akarom teljesen hazavágni a rendszert :)

(#102) kicsitomi88 válasza konor88 (#101) üzenetére

kicsitomi88
(őstag)
LOGOUT blog

Memóriákat visszaosztottad 667re? Lehet h a fesz lesz kevés ha nem ez a baj.

90 87.5 87.8 87.5

(#103) Qru válasza konor88 (#101) üzenetére

Qru
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Ha a BIOS-ban nem tudsz többet állítani a procinak mint 1,3V akkor semiféleképpen nem lehet több fszt adni. Asrock nem vmi tuningos lap sajnos. :( Esetleg a ram-ot oszd vissza, ahogy írtáák, vagy anank iss adj +0,1-0,2V feszt ha lehet.

Eladó LG 5.1-es házimozi rendszer dvd lejátszóval, állvánnyal: http://href.hu/x/hugn

(#104) DigitXT válasza DigitXT (#99) üzenetére

DigitXT
(PH! kedvence)

Úgy néz ki, most a 10x235-be tört bele a bicskája, amin fogalmam sincs, hogy milyen feszt kapott a ''6,6%'' emelésre. (Annyit sikerült kilesnem a CPU-Z-vel, hogy 11x-nél 1,46V körül kap a proci ilyenkor, 9x-nél 1,35V körül, ill. kb. idle, azaz 5x-ös szorzó esetén 1,18V körül.) Most visszavettem az egész hóbelevancot alapra, mert +8% fesznél már érdekes dolgokat csinált (kifagyott bootolás közben, stb.), így ezek a feszkók rendre: 1.35V, 1.24V, 1.09V. Kíváncsi vagyok így a DiRT mit produkál, mert megy az agyamra...:W Szerk: mondjuk ha így lesz csak stabil, akkor b*szhatom a tuningramjaimat, vagy cserélhetek lapot (de akkor meg már sokmindent mást is), mivel alapon nem tudok DDR400-nál ''nagyobbat'' beállítani... A vicc az, hogy ma szerettem volna megrendelni 2x1GB DDR500-as ramot, erre pont mostanra nincs már benne a bazárosok árlistájában. Sírjak, vagy nevessek?:DDD

[Szerkesztve]

***** Ha személyi edzőt keresel, tudok ajánlani egy jót: http://rigokati.eu :-) *****

(#105) DigitXT válasza DigitXT (#104) üzenetére

DigitXT
(PH! kedvence)

Sírjak. Alapon is újraindult. Mitadisten a 10x-es szorzó maradt meg, és amilyen figyelmetlen vagyok, csak most vettem észre (letiltottam a CnQ-t, hogy legalább egy kicsit játszhassak nyugodtan, de a szorzót nem figyeltem meg, erre most 10x236-on megy fixen, lol). Az a vicc, hogy annyira nem zavarna, ha nem CnQ, mert 5-10 fok különbséget elviselek, ill. a procihűtő se lesz halkabb. Csak ne szarakodna a ''net'' ilyenkor... Ez vmi hihetetlen.:( GigaOFF: még a végén kiderül, hogy az X2-t kell eladnom, ha már a SanDi-ra senki nem jelentkezik amúgyse...:o

***** Ha személyi edzőt keresel, tudok ajánlani egy jót: http://rigokati.eu :-) *****

(#106) DigitXT válasza DigitXT (#105) üzenetére

DigitXT
(PH! kedvence)

Mily mókásat találtam: If you are seeing issues with certain games (i.e. PES5 and various emulators), just change the power setting to Home/Office Desk to disable CnQ.. Games such as HL2, BF2 etc are fine with CnQ as the system just ramps the CPU to normal so you shouldn't have any issues there.. Having said that, most people say that if you're going to play any game, just disable the CnQ as above.. Mondjuk nemt'om, hogy a gép újraindulása tekinthető-e ''issue''-nak...:DDD De legalább most kapcsolok, hogy a CnQ tiltásához nem kell messzire menni.:R

(#107) nortol

nortol
(senior tag)

a következő configot sikerült a héten a magamévá tennem:

http://www.users.hu/termekek/80000071/ASUS+3ev+garancia+M2N-MX
http://www.users.hu/termekek/8141/AMD+Athlon64
2x http://www.users.hu/termekek/8416/KingMax+1024MB+DDR2+PC6400

véleményeznétek ezt a z összeállítást?
egy próba erejéig beállítottam a 12x215 -öt a processzorra, nem is volt vele egyáltalán semmilyen probléma, ment 2580 mhz-n.
a qool&quiet is rendben volt, szépen terhelés nélkül lement 1000 mhz-ra a processzor sebesség is.

semmi mást nem csináltam, csak ezt a szorzó állítást.
mit lehetne ebből amúgy kihozni, ha értenék is hozzá?

http://matrixhu.info http://motoroladefyall.info Ha megbízható, fullos és reklámmentes webhostingot keresel, http://nortolhosting.info !

(#108) vidobali válasza Vandit. (#50) üzenetére

vidobali
(tag)

''Én Brisbane többet nem veszek''

Ezt miért mondod? :F Itt a PH-n eddig mindenki a Brisbane magokért van oda, ahogy a topikokat olvasom.
Most adtam el az s939-es X2-esemet és AM2-re szeretnék váltani, ki is néztem egy 5000+ Brisbane-t, de ha kifejted egy picit bővebben, hogy miért csalódtál a Brisbane magos AM2-esekben akkor lehet átgondolom még Én is.
:R

[Szerkesztve]

MacBook Pro 8.1 , iPhone 4s

(#109) Nimda

Nimda
(őstag)

Srácok!

4400+ (brisbane) alap 2,3Ghz 1,28V-on hajtva egy asus k8a1 hütövel (kb.olyan hatásfokú lehet mint a gyári :F ) idle 48-50°C fok,terhelve orthossal 73°C fok...nem sok ez egy kicsit?...vagy tartósan ekkora höfok mellett nyugodtan használhatom ezzel a hütövel?

[Szerkesztve]

CHUCK NORRIS MEGHALT...de már jobban van...

(#110) éN79 válasza Nimda (#109) üzenetére

éN79
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Többnyire felülmérnek becsületesen a lapok. Nézd meg a hűtőbordát, ha azt is melegnek találod gondolkozz el egy hűtő cserén, de alapfeszes tuninghoz is elég többnyire a gyári is, neked is elégnek kell lennie a mostanidnak.

(#111) Nimda válasza éN79 (#110) üzenetére

Nimda
(őstag)

Mondjuk az is igaz,hogy a max.2300rpm-en,23 cfm a légszállitása a ventinek,(sharkoon silent eagle),csak a borda maradt asus...(a gyárinak orkán effektusa volt 3000/35)...lehet hogy gyengus a venti :F

Csináltam egy gyors riportot terhelve orthossal [link] most nem érte el a kritikus határt,de a bordát megfogva erösen meleg volt (nem forró) mindezt zárt házban.Lehet veszek egy kifelé fújó ház ventit...hátha segit...és/vagy lejjebb veszem a core feszt 1.25V-ra...

[Szerkesztve]

CHUCK NORRIS MEGHALT...de már jobban van...

(#112) indigen

indigen
(kvázi-tag)

Kérem valaki árulja el nekem, mekkora sebbességkülönbséget okoz ha a cache mérete nem 512 Kb hanem 1 Mb?
Vagy valami összehasonlító linket adjatok légyszi!! Kösz

Mondd el egy vonalnak, mi az a gömb!

(#113) Qru válasza indigen (#112) üzenetére

Qru
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Itt van: [link]

Eladó LG 5.1-es házimozi rendszer dvd lejátszóval, állvánnyal: http://href.hu/x/hugn

(#114) Malachi

Malachi
(őstag)

Helló! Ma megjön az 5200+, nem bírtam tovább várni. :D A kérdés, hogy egy Asus SilentSquare rendesen lehűti ezt, ha esetleg tuningra adnám a fejem? Vagy ebben az árban van jobb is talán? (kb7000)

(#115) Macka válasza Malachi (#114) üzenetére

Macka
(PH! kedvence)

Cooler Master Hyper TX 2!

Inkább foglalkozz magaddal... ;)

(#116) Qru válasza Malachi (#114) üzenetére

Qru
(PH! félisten)
LOGOUT blog

AC Freezer 64 PRO is nagyon jó és nem drága.

(#117) Malachi

Malachi
(őstag)

Igen, ezeket ismerem, köszi! :R

(#118) indigen válasza Qru (#113) üzenetére

indigen
(kvázi-tag)

1 mikroszekundum meg 1 fps nekem nem ér 10 ezer forintot erre jutottam végigböngészve az eredményeket! (: Köszi

Mondd el egy vonalnak, mi az a gömb!

(#119) konor88

konor88
(újonc)

Próbáltam hogy visszaállítottam single-re a memóriát és levettem 667-re, de semmi változás. 2,35 ghz felett már instabill a dolog. Esetleg az segíthet hogy nem 10x es szorzóval emelem az órajelet? Vagy ennek semmi köze hozzá?

(#120) Blacksmith

Blacksmith
(újonc)

Sziasztok!

Nemrég vettem én is egy 3800-as X2-est, ASUS M2A VM (integrált ATi-s) alaplappal és 2*512 Geil 800 DDR2 (nem ultra) memóriával. Gyári procihűtés.
Tegnap raktuk össze egy barátommal, ami sikerült is (bár nem volt egyszerű, egyikőnk sem követte igazán ezeket az új fejlesztéseket), de a BIOS bekonfigurálása már gondot okozott kicsit.

Megy tökéletesen a gép, de nem vagyok biztos benne, hogy mindent jól beállítottunk.
Ugyanis nem tudom, hol lehet állítani a memória időzítést (nem találtunk ilyet) és hogy mit jelent az a rész, ahol valami frekvencia szerűségét lehet állítani a memóriának (most 800-ra raktam, mert hogy 800-as).

Az everest szerint 200 mhz a rendszersín (ez okés, így pont kijön a hivatalos 2000 mhz)bár kicsit keveslem egy ilyen új gépnél ezt a csekély FSB-t, a memóriára 400 Mhz-et ír, illetve van valami olyasmi, hogy effektív 800 Mhz, gondolom ez a dual chanel -t jelenti.

Szerintetek mit állítsak, hogy kihozzam a rendszerből, ami benne van? Nem szoktam játszani (ezért nincs is benne videókártya, csak integrált), videóvágásra és zenei szoftverek használatára (hangszerkesztés, kódolás, nagy wav-ok valós idejű effektezéáse), tehát számításigényes feladatokra szeretném használni a gépet.

Előre is köszönöm a segítséget és akkor jó fórumozást!

(#121) Vandit. válasza Qru (#116) üzenetére

Vandit.
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A freezer az minden csak nem jó.(Nekem)Tuti veszek helyette hyper tx-et.

A tudatlanság nem végleges állapot, a hülyeség igen. >A világürből nézve a föld kék és fehér, NEM VÉLETLENÜL BMW>>Better.Make.Way.. Óvakodj a türelmes ember haragjától!!! --Utólag okosnak lenni olyan, mint előre hülyének

(#122) Malachi válasza Vandit. (#121) üzenetére

Malachi
(őstag)

:D Ez is milyen érdekes dolog a hűtőkkel, van aki csak egyre esküszik, van aki óvna tőle...
A tesztek alapján a freezer meg a hyper tx is jó választás, nekem meg a silentsquare tetszik, nagy általánosságban jókat írtak arról is, szóval hogyan legyen itt okos az ember? :) Még megkérdezem majd az eladót is a boltban, hátha mond egy negyedik lehetőséget, mint istentuti megoldást... :DDD

(#123) Vandit. válasza Malachi (#122) üzenetére

Vandit.
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Azért a Hyper kicsit jobb hűtő.El is adom a Freezeremet és veszek egyet.
Csak nem vártál a procival :D

A tudatlanság nem végleges állapot, a hülyeség igen. >A világürből nézve a föld kék és fehér, NEM VÉLETLENÜL BMW>>Better.Make.Way.. Óvakodj a türelmes ember haragjától!!! --Utólag okosnak lenni olyan, mint előre hülyének

(#124) Vandit. válasza Malachi (#122) üzenetére

Vandit.
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ez is jó[link]Itt a ph-n megkapod 7 k-ba

(#125) Lui76 válasza DigitXT (#99) üzenetére

Lui76
(őstag)

Én is nyomom a dirt-et nálam semmi gond.
C&Q aktiv .

www.kezmuveskeramia.hu

(#126) Vandit.

Vandit.
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ezek közül melyik legyen?20 körül[link]

(#127) kicsitomi88 válasza Vandit. (#126) üzenetére

kicsitomi88
(őstag)
LOGOUT blog

Egy szavazat az S4re, csak dícsérik, ahogy én hallottam.

Miért nem vennél még1cer Brisbanet? Lentebb írtad.

90 87.5 87.8 87.5

(#128) Vandit. válasza kicsitomi88 (#127) üzenetére

Vandit.
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Szarul mérik a lapok és elég gáz volt amikor ezért nem állt fel a rendszer,mert ő soknak érzékelte.Veszek alá egy új lapot,ha ezzel megy akkor megtartom ha nem akkor 5200+ lesz belőle. ;]

(#129) MooN00

MooN00
(senior tag)

Sziasztok!

Mit gondoltok, s939-es procik közül melyik a jobb (ár-érték arányban)?
x2 3800+ vagy egy x2 4200+ ?
16,5e és 21,6e forintot kóstálnak.

(A húzhatóság szempontjából érdekelne a dolog -főleg. )

(#130) Vandit. válasza kicsitomi88 (#127) üzenetére

Vandit.
(PH! addikt)
LOGOUT blog

De az S4 az 26 k nem 20 :D

(#131) kicsitomi88 válasza MooN00 (#129) üzenetére

kicsitomi88
(őstag)
LOGOUT blog

A brisbane magosak, ezeket ha windsorosak nem nagyon fogod tudni 30%al tovább húzni.

90 87.5 87.8 87.5

(#132) kicsitomi88 válasza Vandit. (#130) üzenetére

kicsitomi88
(őstag)
LOGOUT blog

Én még mindig az S4et ajánlom 20kért ;]

90 87.5 87.8 87.5

(#133) Vandit. válasza kicsitomi88 (#132) üzenetére

Vandit.
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ezt?[link]de ez SLI

(#134) DigitXT válasza kicsitomi88 (#131) üzenetére

DigitXT
(PH! kedvence)

S939 és Brisbane/Windsor?:F:DDD Nem inkább Manchester és Toledo?:))

MooN00: mindkettő 2x512KB L2 cache-es, Manchester magos proci. Az egyetlen különbség, hogy a 3800+-nak 10x-es a szorzója, a 4200+-nak 11x-es. Húzhatóság valszeg ugyanannyi, csak az utóbbihoz magasabb EC-t bíró lap kell (pl. ha 2600-ra akarod húzni, akkor 10x260 kell, míg a 4200+-nál 11x236 is elég). Ha ugyanannyira lövöd be őket, akkor természetesen a 3800+ jobb ár/teljesítmény arányban.:) Mellesleg hol veszel 21.6-ért 4200+-t?:R

(#135) Ebit válasza DigitXT (#134) üzenetére

Ebit
(PH! addikt)

Itt a ph-n hirdetik, azokat az árakat irta be.

(#136) DigitXT válasza Ebit (#135) üzenetére

DigitXT
(PH! kedvence)

Ha a PH-n veszi használtan, akkor az előző tulaj meg tudja mondani, mennyit megy. Szerk: közben megtaláltam, hogy vadiúj procikról van szó.;) Érdekes.:DDD

[Szerkesztve]

(#137) <cafat>

<cafat>
(senior tag)

rakok fel pár képet meddig lehet húzni a procim:

a legkisebb érték:
[link]

alap érték:
[link]

és eddig lehet maxra húzni a procim:
[link]

hsz-okat, véleményeket várok :R

_________________----==<<{{[[F.E.A.R. Combat]]}}>>==----_________________

(#138) MooN00 válasza DigitXT (#136) üzenetére

MooN00
(senior tag)

Ha minden igaz új OEM termékekről van szó.És igen, PH apro :)
[link]

sz:És köszi a gyors választ.

[Szerkesztve]

(#139) Boci_83 válasza <cafat> (#137) üzenetére

Boci_83
(őstag)

Érdekes a 30 fok.

Legyen 900 Ft az a kib@szott benzin !!! Mert mindenkinek ez lesz a jóóó! :(((

(#140) <cafat> válasza Boci_83 (#139) üzenetére

<cafat>
(senior tag)

mért is?

ennyi alapon ha nincs használva, de gondolomarra gondolsz h így húzva is 30 fok, nemtom mér, de ennyi, csak akkor melegszik jobban ha terhelem, (ja de amúgy azért maradt így is ilyen alacsony mert csak felhúztam, --> alt+prtscr, --> paint, --> beill, --> ment, azt már raktam is vissza alapra, ja és gyári hűtővel) (képek a h is néznek ki a gépeink topikban, (#3364) [link])

[Szerkesztve]

(#141) nesa válasza <cafat> (#137) üzenetére

nesa
(PH! kedvence)

A 3700 Mhz rol tudnal validot csinalni??

Keresek Nikon 18-55-os kitobit, olyan is érdekel ami kicsit szorul.

(#142) Sdi válasza <cafat> (#137) üzenetére

Sdi
(PH! addikt)

Elég combos kis cucc :C

Giants az isten :)

(#143) Horbal

Horbal
(senior tag)
LOGOUT blog

Nemtom jól értelmezem-e a linkelt táblázatokat?:
Szal ha tuningolni szeretnék egy X2-es proccot, akkor az ''FSB''-t ne is maceráljam (FSB=200), hanem a szorzó az ami játszik, tehát:
az enyém egy 4000+ ami alapból megy 2100-on (ezt az AI overclock segítségével most 2310-on járatom +10%, ami jó csak ettől a 800-as Ramok 770-en mennek)
szal ha 2400-ra szeretném feltolni a frekit (ezen mennek a RAM-ok 800-on ha jól értem)
akkor az FSB marad 200 a szorzó megy 12-re...? és akkor a RAM-ok rendben lesznek...

Ha jól értelmezem?

Semmit nem adnak ingyen, akinek semmily(j)e nincs mi a faxban higgyen? (Tankcsapda)

(#144) Sdi válasza Horbal (#143) üzenetére

Sdi
(PH! addikt)

Nem a szorzót, csak lefelé tudod állítani, az fsb/ht-t kell emelni. A rammok pedig ennek a függvényében fognak változni.

(#145) Horbal válasza Sdi (#144) üzenetére

Horbal
(senior tag)
LOGOUT blog

Na akkor végképpen nem értem:
Nekem ezek vannak a BIOS-ban

Manual mode:
FSB
CPU multiplier (ezt szerintem bárhova tudom állítani)
CPU fesz
MEM fesz
DRAM settings

CPU/RAM dolgot magától találja ki...legalábbis szerintem:F

Semmit nem adnak ingyen, akinek semmily(j)e nincs mi a faxban higgyen? (Tankcsapda)

(#146) Sdi válasza Horbal (#145) üzenetére

Sdi
(PH! addikt)

A cpu multipliert hiába állítod feljebb a 10,5x-nél / ha a lapod esetleg engedi /, nem fogja figyelembe venni. A cpu/ram dolgot valóban magától adja. Van erre több táblázat is itt a topikban, próbálj meg vissza keresni.

[Szerkesztve]

(#147) Ebit válasza MooN00 (#138) üzenetére

Ebit
(PH! addikt)

Igen, és meglepó modon számla, gari.

(#148) Sdi válasza Horbal (#145) üzenetére

Sdi
(PH! addikt)

A ramnál az tudod megadni, hogy 400-533-667-800-as, ennek és az fsb/ht-nek a függvényében alakítja a ram sebbességeket.

(#149) Horbal válasza Sdi (#148) üzenetére

Horbal
(senior tag)
LOGOUT blog

Van egy ilyen is:
Hyper transport freki: AUTO ill 1x -- 5x

Vagy ahogy írtad a Ramot 800-ra...
De akkor még mindig nemtom mi van a CPU-val, az első hsz-ban lévő excel táblázatot nézem...

Most kezdem már érteni és nem csak nézni, hogy mi van:))

[Szerkesztve]

(#150) <cafat> válasza nesa (#141) üzenetére

<cafat>
(senior tag)

az a 3700mhz már 3800mhz, csak 7, de még annyi se, csak 6,vmennyi mhz kéne hozzá..... :DD
''validot'' az mi?? :F

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.