Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • hangszoro

    tag

    válasz spanglee001 #17104 üzenetére

    Audigy ZS, Win 10, daniel_k support pack 6.1 driver
    USB-t honnan adod neki?
    USB 1.0 nem ad elég kakaót, kell a 2.0.

    Amúgy utóbbi napokban teszteltem pár fejest.

    - Logitech G430 - Kényelmes, jó dizájn, minőségi anyaghasználat. Szépen szólt sztereóban, nagyon faja basszus, elég jó virtuális hatás film alatt, de nem voltak hátsó hangok. Játékban olyan volt a "térben", mint a víz alatt. Kényelmetlen szoftverhasználat (virtual 7.1 ki/be kapcsolás). Ez volt az első darab, amikor rájöttem, hogy nekem nem kell USB virtual x.1 fejes (bár ezt lehetett volna szteróban, csak jack-el is használni, de az audigy ZS-em még nem tud pl dolby headphone-t, vagy egyéb virtual surroundot). Innentől csak analógot néztem és true 5.1/7.1-et.

    - SpeedLink Medusa 5.1 true sound (új verzió) - Szépek a hangok, van magas, jó a basszus a frontokon is, de sajnos a hátsó hangok itt is eltűntek (értsd. nem hátulról szól hanem szinte ugyanonnan ahonnan a front). Kijavították a régi modell gyenge pontjait, ahol jellemzően eltört, de kicsit kényelmetlenebb lett, kisebb a fejes része is.

    - Roccat 5.1 Kave XTD analog - Jó dizájn, minőségi anyag, a térhatás megmutatkozott a hátsókon is, hosszú távon kényelmetlen volt, szorított. Osztom azok véleményét, akik szerint doboz hangja van. Akármit csináltam vele ez nem múlt el.

    - Razer Tiamat 7.1 - Minőségi anyaghasználat, kényelmes, jó mély hangok, vannak hátsó hangok, de pl side az már nincs (ugyan onnan szól az oldal mint a hátsó). Mély hangok csak a "mélynyomón" jönnek ki, tehát kell a redirect funkció, ami a jobb hangkarikon nem probléma. 2.1 módban (amit a remote konzolon állítasz be) eltűnnek a magas hangok, csúnya lesz a hangja, de cserébe nem is kell használni így. :)

    Gondolkodtam még a CM Sirus 5.1-en is, de annak analógban nem lett volna remote konzolja, így nem hoztam el és vissza. :) Van belőle CM Sirus S 5.1 is, de itthon nem lehet hozzájutni. Az egy analóg verzió, aminek van remote konzolja rendesen, még ha nem is olyan profi mint a digitális tesójának.
    Van még az Asus Strix 7.1, de az csak digital.
    Így maradt a Razer, ami minden tekintetben megfelelt az elvárásaimnak. Inkább 5.1-nek adnám el, de így sem rossz, viszont az ára fájt egy kicsit. Főleg, hogy 20-ról 63-ig jutottam el... :)

    Amúgy SpeedLink medusa 5.1-ről váltottam, ami már elég megviselt volt. Aki ezt a verziót szidja, olyan mintha az anyámat szidná! ;) 15-ért vettem anno, és a fentiekből egyedül a Tiamat tudja azt a szintet! Ez elég hihetetlen, de az a fejes nagyon tudott valamit hangzásban!
    Anyaghasználatra meg annyit, hogy 2006 óta viseltem, és mostanra keményedett meg a vezeték egy része, és tört el a műanyag. Mint fent látható, hiába van belőle újabb verzió, nem örökölte a tesója régi tulajdonságait, bár hangzásban kb ugyanaz.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák