Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#351) donsergiooo válasza Foglalt név (#350) üzenetére

donsergiooo
(senior tag)
LOGOUT blog

Persze, hogy megéri! Kevesebb gépigény, kevesebb memória és ott is van 64bit! :D

ASUS P5QL, Q6600 (3400mhz), CM HyperTX , 8GB Ram (1060mhz), Ati 4850 512MB, Samsung 750GB + 2x500GB + 120GB HDD, LG DVD-RW, ASUS 550W táp, BENQ 22" TFT (1680x1050)

(#352) KTTech válasza aya (#344) üzenetére

KTTech
(HÁZIGAZDA)

Vagy nem derül ki mit is tud ;)

www.prohardver.hu - www.kttech.hu

(#353) aya válasza KTTech (#352) üzenetére

aya
(őstag)

Az is benne van, de hátha.
Sok ati fan várja ettöl a jó eredményt, sokan pedig azt gondolják hogy az nvidia sikere itt is boritékolható, mint a kenöpénz ;]

(#354) jer1cho válasza aya (#353) üzenetére

jer1cho
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Tételezzük fel, hogy "reális" lesz, és a nagy jövendőmondások beigazolódanak, és az ATI karik sz@rrá verik az összes NV-t. Jönnek majd az eredmények, hogy egy 3870 elkeni a 9800GTX száját.

Atisok verhetik a mellüket, hogy mennyire király a karijuk. Reális lesz? Tényleg jobb a játékokban a 3870, mint a 9800GTX? Nem.

Tehát rohadtul mind1, hogy pénzelve lesz, vagy nem. Az lenne már végre a lényeg, hogy reálsi képet adjon, 2 kártyát össze lehessen hasonlítani a pontszám alapján.

Amíg a játékok jobban futnak NV karikon, addig szerintem nem gond, ha a 3DMark is jobban fut az NV karikon. Így reálisabb. Ebben az esetben pedig nem érdekelnek a miértek. Tök mindegy, hogy azért mert....az tény, hogy jobban mennek a játékok, és több pontot oszt. Akkor miért számít, hogy ki pénzeli?

(#355) szacsee válasza jer1cho (#354) üzenetére

szacsee
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ki említi egy lapon a 3870-et, ami ugye GT ellenfele lenne elvileg.. :F
Aztán sorrendet figyuzzad mán:
GT-GTS-GTX: nem ismerős valahunnajd? :P
Nade már ez a téma ki lett vesézve párszor..."hallgatni arany"
Apa kezdődik! ;] :W

Menek takaríttatni asszem.. :U

[ Szerkesztve ]

(#356) jer1cho válasza szacsee (#355) üzenetére

jer1cho
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Köszönöm az okítást! :R

Viszont, ha a tényleges dx10-ben elheasalnak az NV karik, vagyis kimondottan szar pontszámokat fog kapni, mint azt sokan jósolják, és ez tényleg dx10 lesz, az Ati karik pontszáma meg az egekbe ugrik e miatt, akkor mi van? Erről beszéltem...

(#357) Vistaboy

Vistaboy
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Szerintem nem lehet reális eredményeket várni (Főleg nem előszörre) egyik mostani kártyától sem. Ugyanis ezek még majdnem csak "referenciakártyák", azaz hiába hogy támogatják a DX10-et, ugyanaz a helyzet, mint amikor az NV FX-ek először támogatták a DX9-et. Hiába ment rajta a Half-Life 2 DX9-módban, a kártya elhasalt alatta, az ATI akkori kariján pedig (Talán a 9800, de lehet hogy tévedek, világéletemben NV-karim volt) pedig még a középkategóriában (9600?) is sebesen ment DX9 alatt. Miért? Mert ATI-optimalizált game volt. Jelenleg úgy fest, hogy a 3DMark Vantage az NV-karikat fogja előnyben részesíteni (Azért az ilyen szintetikus teszteken, ahol egy állandó útvonalat jár be a kamera, elég jól lehet trükközni a driverekkel). Az AMD pedig lehet hogy a jobb felépítése miatt izomból fogja hozni a jó eredményeket.

Azaz lehet hogy nem lesz akkora különbség a két cég kártyái között. Persze az igazság odaát van, ahogy mondani szokták, majd a játékok eldöntik hogy melyiket érdemes választani? Ha kijönnek a full DX10-re optimalizált game-ek (Pl. a They 2009-ben), amelyek már egyáltalán nem mennek XP és DX9 alatt, akkor elválik, hogy a DX10 alatt melyik aktuális csúcskártya éri meg az érte kiadott százezreket. :DDD

[ Szerkesztve ]

"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/stay Night BattleTag: Vistaboy#1222

(#358) szacsee

szacsee
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem vitát akarok kirobbantani, aki nem látja át a helyzetet, azt sajnálni tudom.
Jelenleg G92-es VGA-m van, de be kell ismernem az ATI kártyái technológiailag fejlettebbek.
Mikó lesz mán olyan dzsiforsz, ami idle visszavesz a feszből és a frekiből (refnyákos). :F :DDD
Mikor részesítik előnyben a játékosokat, a marketingrizsánál:
ergo a dx 10 lehetőségeit ki tudják aknázni, ne dx9-ről írt "bughalmazt" mutogassanak dx 10 alatt.
1-2 link kedvcsinálónak, aki nv fanatikus.. :)

(#359) KTTech válasza szacsee (#358) üzenetére

KTTech
(HÁZIGAZDA)

Ha kicsit megnéznéd a kártyád fogyasztását talán rájönnél, hogy idle-ben rendesen visszavesz a fogyasztásából... ráadásul refnyákosak is, sőt még refbiossal rendelkezők is.

(#360) Thrawn válasza KTTech (#359) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

idle-ben rendesen visszavesz a fogyasztásából...

Melyik nem fogyaszt kevesebbet, ha nincs terhelve? :DDD

Different songs for different moods.

(#361) szacsee válasza KTTech (#359) üzenetére

szacsee
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Kötekedni mindenki tud, de anno egy D-s P4 is kevesebbet evett ha idle-ben hajtottad.
Ha óvatosan bánsz a gázzal a kocsid sem fogyaszt annyit.
Csupán arra akartam felhívni a figyelmet, hogy az ATI ezt kultúráltan csinálja, mint a processzoroknál (C1E és Qn'Q) :R

Más: Azt hiszem ezennel átmentem eme topikban Read Only-ba, mivel kerülni szeretném a konfliktusokat és nem szeretném ha felidegesítenének olyanok, akik csak az NV logo láttán érzik magukat boldognak..asszem ennyi..(akinek nem inge nem veszi magára)
Jó fórumozást! :R

Ajánlom a vitatkozni kívánók figyelmébe Fuzik kolléga aláírását.. :K .ha nem vagy rest megkeresed.. ;)

(#362) KTTech válasza Thrawn (#360) üzenetére

KTTech
(HÁZIGAZDA)

Ha azt nézzük, hogy állandó az órajel (ezt ugyebár nem veszi vissza), állandó a feszültség (ezt sem) és állandó a tranzisztorszám is, akkor valószínűleg a fogyasztás is állandó, hacsak valami nem esik ki a képletből... Szóval valószínű kikapcsolgatja szépen a nem aktív részegységeket...

(#363) Vistaboy

Vistaboy
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Holnap melóban lehet imádkozni, hogy mielőbb leteljen a műszak, és meg is jelenjen a Vantage.

Hétfőn jön a 3DMark Vantage.

"Nyilvánvalóan sokan tudják, hogy amikor a 3DMark Vantage-ről beszélek, akkor bizony-bizony kicsiny világunk legjobb PC-tesztprogramját emlegetem. A legújabb teljesítmény-mérő program már sajnos csak Windows Vista-n lesz hajlandó elindulni, logikusan csakis DirectX10 támogatású videókártya zümmögésének kíséretében. Processzorból is meg kell adni ami egy 2008-as komoly tesztprogramnak jár: Minimum követelmény egy Intel Core 2 Duo, 2 magos processzor vagy hasonló AMD, továbbá mindössze 1GB memóriát és 2GB szabad helyet igényel a merevlemezen a program.
Idő közben a 3DMark Vantage pedig - nagy örömünkre - aranylemezre került, ígyhát biztosan megpecsételődött a megjelenési dátum sorsa: Hétfő."

Forrás: PC Guru Online.

[ Szerkesztve ]

"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/stay Night BattleTag: Vistaboy#1222

(#364) Thrawn válasza KTTech (#362) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Na ja, csak nem mindegy, hogy azok a tranzisztorok dolgoznak, vagy sem.

Nade elég az offból, maradjuk a témánál :B

(#365) KTTech válasza szacsee (#361) üzenetére

KTTech
(HÁZIGAZDA)

A D-s PIV-nek is volt energiatakarékos módja... EIST (Enhanced Intel Speedstep).

(#366) joi29 válasza Vistaboy (#363) üzenetére

joi29
(őstag)

-A távol keleten már hétfő van.

#368: :D

#367: akkor szólok a dél-kóreai barátomnak hogy várjon még egy kicsit... :DDD

[ Szerkesztve ]

(#367) jer1cho válasza joi29 (#366) üzenetére

jer1cho
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nem az a lényeg. Itt a

Visszaszámláló

[ Szerkesztve ]

(#368) Vistaboy válasza joi29 (#366) üzenetére

Vistaboy
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ja, ha elindulsz, még tegnap odaérsz. ;] :DDD

Ui.: Bocs az offért. :DDD

jer1cho: Nem megy a linkelés? ;]

[ Szerkesztve ]

(#369) jer1cho válasza Vistaboy (#368) üzenetére

jer1cho
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Rossz helyre írtam a szöveget. :D

Miért, mi baj a linkkel? ;]

(#370) fiATHaLON válasza Vistaboy (#363) üzenetére

fiATHaLON
(őstag)

Nyilvánvalóan sokan tudják, hogy amikor a 3DMark Vantage-ről beszélek, akkor bizony-bizony kicsiny világunk legjobb PC-tesztprogramját emlegetem.

Hát ez a leg talán a legnagyobbra igaz, mivel az első futuremark
(ha valaki még emlékszik rá, az a robotlépegetős, a 3dm99 előtt) még valóban
pártatlan tesztprogramként működött, de elfigyelve az utóbbi években
zajló működését bevallom ezt már erősen megkérdőjelezem.
Nem tagadom, hogy minden egyes gépemen lefuttattam az aktuális részt
(ezt is le fogom), de legyünk őszinték, őket is felvásárolják már szépen...Kilóra.

http://www.youtube.com/watch?v=dO5em1rn5Ik

(#371) Vistaboy válasza jer1cho (#369) üzenetére

Vistaboy
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Már semmi... :P :U

Talán az, hogy még mindig pörög az a f*cking counter!!! :W :DDD

MOD: Úgy értem hogy miért nem 0:00:00:00 van rajta és adják ki most? ;]

[ Szerkesztve ]

(#372) joi29

joi29
(őstag)

-A számláló alatti harmadik képen a bolygó kisértetiesen hasonlit,
a StarWars-ban is fellelhető "Corusan"-ra. :F
-Sőt az űrcsatában résztvevő űrhajók is erősen hajaznak a SW-ban találhatókra.

[ Szerkesztve ]

(#373) Thrawn válasza joi29 (#372) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Szerintem nem :)

(#374) joi29 válasza Thrawn (#373) üzenetére

joi29
(őstag)

Hát majd meglátjuk,de lehet hogy csak a szemem káprázik

[ Szerkesztve ]

(#375) leviske válasza joi29 (#372) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Túl sok StarWars-t nézel... :DDD

Egyébként szerintetek van esély arra, hogy a HD48-asok már Vantage-al jönnek ki? :F

"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

(#376) Beowulf_78

Beowulf_78
(PH! addikt)
LOGOUT blog

[A mai naptól megvásárolható a Vantage]

Szakmai kérdésekkel ne pü-ben keress....használd a megfelelő topikot! A 4890 CF tesztet amit elkezdtem, nem fogom befejezni. Majd megcsinálja más. A meglévő nVidia-s cikkeimet pedig törölni fogom.

(#377) DeSanto

DeSanto
(őstag)

Már csak 7 óra 42 percet kell várni hogy letölthessük a legújabb diavetítést (egyenlőre). :)

(#378) TTomax válasza Beowulf_78 (#376) üzenetére

TTomax
(PH! kedvence)

:C

"Túl lazára vetted a figurát, húzok rád egy strigulát" BF3 clan---http://phd-clan.webnode.hu/

(#379) juliabrilke válasza DeSanto (#377) üzenetére

juliabrilke
(PH! kedvence)

Már látom, hogy délután mekkora anyázások lesznek itt. :C

10-12 fps-el futú valami lesz és a nap végére mindenki megbánja, hogy ennyit várakozott a megjelenésére. :D

(#380) dokar válasza DeSanto (#377) üzenetére

dokar
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

nem igaz, mert egyelőre ;)

extra

(#381) donsergiooo válasza DeSanto (#377) üzenetére

donsergiooo
(senior tag)
LOGOUT blog

6:38:57 :D

ASUS P5QL, Q6600 (3400mhz), CM HyperTX , 8GB Ram (1060mhz), Ati 4850 512MB, Samsung 750GB + 2x500GB + 120GB HDD, LG DVD-RW, ASUS 550W táp, BENQ 22" TFT (1680x1050)

(#382) jer1cho

jer1cho
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

5:24:12

(#383) jer1cho válasza Beowulf_78 (#376) üzenetére

jer1cho
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Most lehet én vagyok nagyon béna, de nem tudok továbbmenni a Nod32-ös reklémon...tovább a PCWorld Onlinra....ugyan az, és ugyan az, és ugyan az...

(#384) Drizzt

Drizzt
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Hát, majd kiváncsi leszek pontokra, meg videokra, de Vistát nem rakok fel, az 100%. Volt már fent elég is volt.

(#385) westlake

westlake
(PH! nagyúr)

kivancsi vagyok, hogy a futuremark-os arcok izzitottak-e be ujabb szervereket, mert a 3dmark06-ra visszaemlekezve eleg siralmas volt a dolog.. kb. 5 oran keresztul nem lehetett elerni az oldalt, miutan lejart a visszaszamlalas...
#384: engem az jobban zavar, hogy a kocsog banditak meg a 2008 serverre sem tettek elerhetove..

[ Szerkesztve ]

I'm out.

(#386) DeSanto válasza dokar (#380) üzenetére

DeSanto
(őstag)

Igazad van. :R

(#387) szacsee válasza jer1cho (#383) üzenetére

szacsee
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Piros sáv felül, jobb szélén "tovább a pcworld onlinera".. :D

Westlake: Ennél már csak az lenne nagyobb szám, ha valami user működésre bírná XP alatt is..na akkor vagy a Futuremark dőlne le, vagy az MS.. :))

[ Szerkesztve ]

(#388) jer1cho válasza szacsee (#387) üzenetére

jer1cho
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ismét köszönöm az okítást! :R

De, mint leírtam, nem megy tovább, akárhányszor rányomok. De jó tudni, hogy másnak tovább ment. Na, mind1. Mi volt a linken? Mert arra azért kíváncsi lennék.

(#389) szacsee válasza jer1cho (#388) üzenetére

szacsee
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Már nem is kell tovább menni, alapban odarak.. ;)
Nézd meg, ha nem gyó, akkor küldök screent, de csak a főoldalról.. :D
Mivel böngészel?

(#390) jer1cho válasza szacsee (#389) üzenetére

jer1cho
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Mekapom a Nod-os reklámot, rákattintok a "tovább a..." részre, "villan" eggyet, és ugyan az marad minden. Explorer7-el. De bentről, melóból. Itt néha szoktak érdekes dolgok lenni.
Mostmár rohadtul érdekel mi lehet ott...várom scr-t. Thx

(#391) aya

aya
(őstag)

Ma 15.00-tol letölthetö az oldalrol. :C

(#392) BotaN

BotaN
(senior tag)

Alig várom! Már telepítem is a vistát :D

(#393) MZsoltee válasza aya (#391) üzenetére

MZsoltee
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ma 15:00tól az oldal nem elérhető :D

A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.

(#394) Fori23

Fori23
(őstag)

x64 NVIDIA Vantage driver (?)

"mert ugye ritkán lát az ember egy futó gépben lángoló vinyót"-wnix

(#395) Twinsen2

Twinsen2
(tag)

már alig várom !

van kéznél épp egy 3870 X2, kiváncsi vagyok menyire fekteti meg :)

(#396) Raymond

Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

(#397) westlake válasza szacsee (#387) üzenetére

westlake
(PH! nagyúr)

en is probalkoztam vele.. futuremark-os arcok azert annyira ertenek hozza, hogy ki tudjak ezt vedeni.. ha megis meg lehetne hekkelni, akkor az ms szerintem nehany 100k dollart azonnal visszakovetelne ;)

I'm out.

(#398) Thrawn válasza Raymond (#396) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Eredmények? X2 alulórajelezve, GX2 tuningolva? :DDD
Végülis eredmény van a végén.

(#399) Raymond válasza Thrawn (#398) üzenetére

Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem mondtam hogy valosak azert a kerdojel. De mondjuk az X2 szvsz nincs alulorajelezve. A desktop-on nem a full 3D orajelet mutatja a Mark a radeon-oknal.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#400) BITBOYS

BITBOYS
(őstag)
LOGOUT blog

Még 1H 8m

Ma hajnal 3 óra körül, egyszer csak becsengetett a szomszéd. Úgy meglepődtem, hogy majdnem kiejtettem a fúrót a kezemből.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.