Köszi szépen a választ. Valahogy én is így gondoltam, csak nem hittem el, hogy ezekkel a dolgokkal ilyen szép és bonyolult dolgokat ki lehet hozni.
Na, szerintem majd nekiesek én is valaminek. 
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hardver apróhirdetések
Hirdetés
(#5051) dangerzone válasza Menthirist (#5050) üzenetére

dangerzone
(PH! addikt)

Bici
(PH! kedvence)
Srácok, ha valaki nem ismerné: [link]
Villámgyorsan lehet vele normal map-et generálni. Akkor ad igazán jó eredményt, ha szürkeárnyalatos bump map-et adtok meg neki, de más esetben is egész pofás tud lenni eredmény. 
[ Szerkesztve ]

Nyúltáp
(senior tag)
koszi Bici
nezem is.
Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is.....

Nyúltáp
(senior tag)
huh, topic elegge meghalt, mindenki nyaral vaze vagymi?
bedobok egy WIP-et, csakhogy felkavarjam picit a poshadt allovizet.
Noszoval, volt nekem egy ilyenem meg joregen.
Raszantam magam nagynehezen es ujbol eloszedtem(4 eve kezdtem neki talan
), par nap elment ilyenolyan kacatok ujramodellezesevel, vaze hogy miket nem voltam kepes muvelni szegeny ojjektekkel
aztan most epp UVzas texturatoszogatas fazisnal tartok. Meg 4 ev es talan elkeszul
ubernagyonWIP

Drace01
(újonc)
Hali
valaki üzenet formájában el tudna küldeni nekem egy könyvet PDF formátumba amit fel tudok használni a 3D max 9-hez vaan ehez magyar könyv az lenne a legjobb de másik verzióhoz valónak is nagyon örülnék.

Met
(őstag)
sms-ben jó lesz?
"If in doubt, flat out!" Colin McRae

Drace01
(újonc)
Privátnak jobban örülnék vagy e-mailnak remélem nem csak gúnyolódni akartál és tudsz segíteni.

Nyúltáp
(senior tag)
Ha magyar nyelvu konyv kell, asszem ezzel ki is merul a kinalat.
magyar nyelvu pdf eselytelen, meg amugyis 6x seggrakot kapsz amig vegigolvasol egy 500+ oldalas pdf-et. Nemtom, en konyvre sosem sajnaltam kolteni...
azért a régi kép még mindig jól néz ki
mégha mára tudom is, hogy hogy készül 
a modellek is tetszenek, megjött a kedvem a templom megfelelő részeit kovácsoltvas alakokkal feldobni majd (legalábbis ha találok olyan helyet, ahova illik 
Athlon II X4 635, Gigabyte GA-MA770-US3, 6GB DDR2/800, Sapphire HD7750 1GB DDR5, 23" LG IPS231P-BN+22"Samsung 2253LW, 1,6TB hdd, Wacom & SGS2 @ ICS 4.0.3 user

Nyúltáp
(senior tag)
kosz menth
kis erdekesseg: siggraphos demozas, vray RT realtime rendering GPU-n. Eleg pofas.
[ Szerkesztve ]

Bici
(PH! kedvence)
Kiváncsi vagyok, hogy AMD kártyákon mit fog tudni, ha átírják OpenCL-re...
Kevés jóra számítok. 

Met
(őstag)
Azt mondjátok meg nekem, hogy lehet kiküszöbölni a következőt.
Mondjuk, fel textúrázok egy falat tégla fal textúrával, ha baromira nem arányos akkor a tile-t át állítom 2-2-re, na most itt kezdődik a gond mert ha a textúrán van valami hiba, kosz akármi akkor látszik, hogy ismétlődik a falon a minta.
Remélem sikerült érthetően leírni 
Photoshopban csináld meg a textúrát úgy, hogy a tile-ozod maxban, akkor ne látszon.
Ezek szerint csak rátetted a falra, nem uv-ztad fel. Így mindenképp a textúrába kell belenyúlni, mert ha maxban tileozgatod, az csak akkor lesz jó, ha a textúra olyan, hogy nem látszik, ha többször egymás mellé/alá teszed.
Ha fontos neked a célod, akkor megoldást találsz, ha nem, akkor kifogást.

Met
(őstag)
Jahh, tettem UW-t a falra.
De mondjuk egy olyan tégla texturánál aminek a bal felső sarkában van egy világosabb tégla akkor az látszik ha többszörözve van.
Ezért kell a texturába belenyúlni. Egyébként én arra értettem, hogy Unwrap uvw-vel nem terítetted ki, és nem pshopban fested a texturát, hanem csak ráraktad simán.

Met
(őstag)
V-ray tégláról van szó 
Hát ezt eddig nem mondtad 
Akkor gondolom, abba nem lehet belenyúlni, mert nem jpg, tga, vagy bármely másik kép kiterjesztésű.
Én a helyedben kiteríteném a modellt (Unwrap uvw), pshopban ráfesteném a textúrát, vray-el meg elintézném a megvilágítást, és az egyéb dolgokat.

Met
(őstag)
bocs
Akkor, hogy lehet az ilyen v-ray textúrákat használni? Szép meg jó meg egyszerű csak éppen ilyen esetben nem jó.
V-ray-el nincs tapasztalatom. Viszont elég para az, hogy nem tileozható textúrák vannak hozzá. :S

Met
(őstag)
Lehet, hogy megoldható csak én nem tudom, hogy kell 

dy_nmq
(fanatikus tag)
most nekem kicsit olybá tünik hogy ti eléggé elbeszéltek egymás mellett. Vrayben nincsenek "beépített" textúrák, szerintem arra gondolsz hogy vraymtl-t csináltál(de ez a problémánk esetében teljesen lényegtelen, ugyanolyan diffuz szlotba megy a textura mintha standard vagy akármilyen matit használnánk). Szóval első és legtisztább megoldás Icecave kollega modszere miszerint szépen kiuwézod aztán ráfested ps-ben. Másik megoldás hogy csinálsz egy jo tile-ozott texturát. Egyszerű modon kiválasztasz egy téglatextet körbevágod majd offset+healingbrush-al összevarrod vagy vmilyen direkt ilyen pluginnal megcsinálod(pl pixplant). a jellegzetes részeket(amik pont egyediséget adnának a faladnak, de ha többször fennt van a textúra akkor idegesítően látszik a tileozottság) spot healing brushal lekapkodod. Remélem jó problémára gondoltam 
http://dy217.cgsociety.org/gallery/

Nyúltáp
(senior tag)
vagy ha nagyon nem akarsz ps-ezni(bar szerintem is az a leglogikusabb, kivetel ha rohadt nagy feluletrol van szó), akkor hasznalj sima bitmap helyet composite map-et diffuz slotban.
Egyik layer legyen a teglad, a felette levo meg vmi proceduralis, mondjuk smoke sotet szinekkel + vagj hozza vmi grunge-os szutyok mask-ot. Igy a tegla texturadra ratolt extra szutyokkal eltuntetheto a tileozodas, vagy legalabbis messze nem lesz annyira feltuno.
De amugy mindezt megcsinalhatod PSben is.
Elonye szerintem csak akkor van ennek a modszernek, ha nagy feluletet kel feltexturaznod, aminel ugye siman ps-t hasznalva csak rohadt nagy felbontasu keppel tudnad elkerulni tileozast.

Met
(őstag)
Igen Vray mtl, letöltött, de akkor mire lehet használni az ilyen textúrákat?

Nyúltáp
(senior tag)
proceduralis a shader tegla texturaja, vagy egy kep?
Ha kep, akkor PS, ha proceduralis, akkor meg nezd meg mi vezerli a teglak szinet.
legjobb lenne, ha dobnal hozza egy linket.

Met
(őstag)
este nézek linket, a vraymaterials.de-ről szedtem

Met
(őstag)
Már letettem róla, hogy textúrázzak, kitalálom elkezdem csinálni és nem tetszik, marad a hdr.
Ahhoz milyen néven keressek tutort, hogy az autó alá tett matte plane ne látszódjon a renderen csak az a rész ahol az árnyéka van a kocsinak?
Maya-ban software rendernél surface shader a neve, MR alatt (ami meg van max-ban is, szóval lehet hogy shader szinten is ottvan) asszem mib_environment
Athlon II X4 635, Gigabyte GA-MA770-US3, 6GB DDR2/800, Sapphire HD7750 1GB DDR5, 23" LG IPS231P-BN+22"Samsung 2253LW, 1,6TB hdd, Wacom & SGS2 @ ICS 4.0.3 user

Nyúltáp
(senior tag)
matte/shadow anyag MR-hez vagy scanline-hoz
vrayhez meg VrayMtlWrapper

Met
(őstag)
vray és már nem látszik a plane, de árnyék sem van
Nem piszkáltam semmit csak a plane-nek VrayMtlWrapper textúrát adtam, esetleg lehet az a baj, hogy a vray fényforrás nem plane hanem dome?

op9
(tag)
Hali!
Én úgy csináltam, hogy a lerakott plane-re jobb egér, Vray properties, majd Matte object pipa, Alpha contribution "-1", Shadows pipa, Affect Alpha pipa.
A plane-re pedig egy sima Vraymtl-t tettem, és a diffuse-ba a háttérképet, és úgy uv-ztam, hogy a renderelt szögből ugyanazt lássan, mint a háttér... de lényeg, h olyan textúrát tegyél rá, amit az adott tárgy visszatükrözhet.
Legszebb megoldás talán a Camera Map Per Pixel lenne ami folyamatosan a háttérképet vetítené a plane-re, de nekem annó valamiért nem sikerült.

Nyúltáp
(senior tag)
igen bocs, beallitasokat nem irtam, lood be ugyanazokat vraymtlwrapperen, mint amit op irt, vagy ahogy o mondta, beloheted vray propertiesbol is.
Annyi meg hogy olyan formatumba mentsd kepet ami tamogatja alphat.

sNORh
(PH! addikt)
A cgway.net-nek nincs angol verziója? 
Az önbizalom egyszerűen az a nyugodt, magabiztos állapot,ami pofára esés előtt eltölti az embert. "bár a két legismertebb tesztprogram, a Prime95, meg a world of warcraft hiba nélkül lefut" xD by Soni84

Met
(őstag)
jobb alsó sarokban a legördülő menü-t nem nézted?

sNORh
(PH! addikt)
igyis full arab 
Az önbizalom egyszerűen az a nyugodt, magabiztos állapot,ami pofára esés előtt eltölti az embert. "bár a két legismertebb tesztprogram, a Prime95, meg a world of warcraft hiba nélkül lefut" xD by Soni84

Met
(őstag)
Köszi nektek így jó, DE
Elementenként renderelem és ott nem van árnyék
PS-ben akarom összehozni az autót a háttérrel, vagy átrakni egy másik képre az autót de nincs árnyék, vagy van de a plane is látszik 

Met
(őstag)
Közben kipróbáltam egy új scene-ben, ott jó, valahol a másik render beállításaiban van valami elállítva 

Met
(őstag)
vélemény?
Nem a modellről, a "kompozícióról", van valami tutorial arról, hogy lehet használni az elementenként renderelt képeket?

Nyúltáp
(senior tag)
oszinten, szerintem elegge unalmas beallitas. Plussz nagyon furan hat a verda elhelyezese is. Igy nem all meg senkisem autoval az uton, ettol picit ugy nez ki, mintha studioban lett volna fenykepezve egy festett hatter elott. En a helyedben a kocsi vadsagat kihangsulyozo kamerabeallitast valasztanek, kozelebb a talajhoz, ugy hogy sokkal tobb latszodjon egbol..most jutott eszembe, egy kocsi felett korozo keselyuvel meg erdekesebbe tehetned kepet..probald ki allo formatummal fekvo helyett+vmi nagyon extrem beallitassal.
Amugy sokan beleesnek abba a hibaba, hogy a nagy gondal lemodellezett ojjekt minden negyzetcentometeret be akarjak mutatni mer annyira buszkek ra, ami ertheto, csak alltalaban megoli kompoziciot.
jameg annyi, hogy hatteret napsutesesebbre vennem, igy az uthoz kozeli resze nagyon borongos, mig az uton tombol a nevadai nyaar.
[ Szerkesztve ]

Met
(őstag)
A fekvő beállítás marad mert háttérképnek szánom.
A backplate azért ilyen mert gyárilag ilyen
Próbáltam picit világosítani de akkor meg az út világított
Annyira nem bonyolódtam bele, hogy ketté szedjem 

Nyúltáp
(senior tag)
jahogy hatter/perspektiva fix, azt hittem sajat montazs...akkor talan probalj ki egy olyan beallitast, ahol mozgasban van verda, mert mostani verzio tenyleg elegge lapos, en a helyedben nem hagynam igy.

Met
(őstag)
Ha háttér annyiban fix, hogy nehezen találok olyan hdr képet amihez van backplate, vagy olyan jó felbontású, hogy backplate nélkül is használható.
Ezt ami most van a 3six0-ról szedtem

sNORh
(PH! addikt)
Hali
Csinálok egy sima egyszerű kis animációt, de elakadtam.
400 frame-ből áll, és ha adok neki egy Target Light-ot ha nem, folyamatosan felfele fényesedik.
Szal olyan 150-framenél a Target ligh-al sem lehet semmit látni az Objektumból, de 350-nél már minden látszik normálisan.
De Perspective-ben is látszik hogy a modell szinét kezdi kiadni: PL
Mi lehet a gáz vajon? 
[ Szerkesztve ]

Nyúltáp
(senior tag)
Ha jol ertem vilagosodas teljesen fuggetlen fenyektol, ha nincs bent semmifele fenyforras, csak max standard akkor is vilagosodik?
Nincs ojjekthez rendelt anyagon selfillum erteke animalva veletlenul?
Utolso lehetosegnek probald egy tok szuz scenebe bemergelni modelled.

sNORh
(PH! addikt)
Köszi de 100x átnéztem énis nem-e animáltam bele, de ha leveszek minden fényt akkoris eza helyzet, nemtudom mit állithattam el.
De hálistennek szokásom minden kis változást menteni, igy az alap modell is megvan még se material semmi nélkül
úgyis tudom már mit hogy csináltam igy hamar összedobom, mint mikor még az ihletet kellett elkapnom ^^
majd azért megmutatom milett belőle.. 

Foximaxi101
(lelkes újonc)
Sziasztok!
Van egy ilyen ketyerém: SpaceNavigator
http://tv.pcworld.hu/video/3d-space-navigator-eger-harom-dimenzioban
Alig 1 hónapos, akinek szüksége van rá, jelentkezzen. 

Bici
(PH! kedvence)
Áhoj!
Használja valaki a V-Ray 1.5 sp3-at?
Esetleg a 2008-as MAX-hoz valót?
Netán a végleges Maya-s változatot?

[ Szerkesztve ]

maLakai
(újonc)
Kétlem, hogy túl sokan, tippre inkább "demó" felhasználók vannak itt inkább, demó kiadás meg ugye SP2-ből van csak. ^_^

Bici
(PH! kedvence)
Köszi! Ezt nem tudtam.
Más (mindenkinek):
A 2010-es MAX-ot próbálta már valaki? 2GB rammal mennyivel lassabb, mint mondjuk a 2008-as? A viewport/render/stb. lassult valamennyit?
(Vista 32)
Köszi!
[ Szerkesztve ]

Bici
(PH! kedvence)
Sziasztok!
Egy modellre akarok rárakni 2db 1024x1024-es texturát.
Mindkét textura teljes területét ki akarom használni. Hogy oldom meg, hogy ne legyenek az UVW-k átfedésben?
Próbáltam a multi/sub-object-es mókát, de hiába állítom be, hogy külön csatorna legyen, amikor texturába renderelek, akkor az egyik csatorna kiválasztása esetén csak az egyik látszik (így a jó), a másik kiválasztásánál meg mindkettő, holott, csak a másiknak kellene látszania - elvileg.
Mit baltázok el? Bevallom, ilyet még nem nagyon csináltam. Bújom a tutorialokat, de valahogy nem találom a választ.
Köszi!! 
[ Szerkesztve ]

Bici
(PH! kedvence)
Még valami: Valamit elbaltázhattam, mert nem tudok nevet adni poly kijelölésnek.
Kijelölöm a megfelelő területet, és nem tudok a szövegmezőre kattintani, nem rak bele kurzort. Mintha valami letiltaná.
Új scene-nél is ezt csinálja, Win restart után is, szóval valami beállításra kattanhattam rá véletlenül, de nagyon nem találom.
Kösszi!