Hirdetés

2012. május 26., szombat

(#751) Scholes9

Scholes9
(PH! addikt)

Üdv. Én a Z3-as és a Z 2300-as között agyalok. Tulajdonképpen azon, h meg éri-e az a +kb 15000 ft-ot a Z2300-as. Valakinek tapasztalata?

Battletag: Scholes#2294 <---> www.clubkorona.hu

(#752) Scholes9

Scholes9
(PH! addikt)

Ja és zenehallgatáshoz kell, az egész forumot elolvastam, az alapján megéri az árát a 2300-as.

(#753) Spenc

Spenc
(újonc)

helló

én a z3 z4 és z2300 között nem tudtam dönteni igazán, de sikerült dűlőre jutnom és jövöhéten megyeka boltba és a Z3-ast fogom megvenni. Nekem kifejezetten zene hallgatásra kell a cucc, ezért jutottam el ehez a három hangfalhoz. A z4 azért esett ki mert nem tetszenek a szatelitjei, de ez izlés kérdése. A z2300 mégmost is nagyon bejön, de szerintem nem nagyon tudnám kihasználni. A szobám elég kicsi és arról már nemis beszélek, hogy egy négyszintes társasházban lakok ahol vannak szomszédok is :W Én is sok hozzászólást elolvastam és igy jutottam el odáig, hogy nekem tökéletesen meg fog felelni a z3 is. Ugyhogy ha minden igaz akkor jövöhéten már egy boldog tulajdonosa leszek ennek a remekműnek ;]
Persze ha teheted és ki tudod használni akkor mindenképpen z2300 szerintem. :C

(#754) Scholes9 válasza Spenc (#753) üzenetére

Scholes9
(PH! addikt)

Ty. Na majd kiderül melyik lesz, csak a pénz fog dönteni.

(#755) Spenc

Spenc
(újonc)

hali

na nem birtam tovább és ma elszzaladtam hogy megvegyem.Valami fantasztikus ez a z3-as.Ha ez igy szól akkor a többi nagyon brutál lhete.De ez is nagyon ott van.Nagyon szép a mély és a magas is. :C

(#756) Windex válasza Scholes9 (#751) üzenetére

Windex
(tag)

Hello!

A Z-2300 megéri az árát saját tapasztalataim alapján. Szerintem érdemes erre beruháznod, ha a kettő vacilálsz.

The Cylons were created by man. They rebelled. They evolved. There are many copies. And they have a plan.

(#757) KrenAtesz

KrenAtesz
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Szevasztok :)

Csak egy olyan kérdésem lenne, hogy kéne vmi 2.1-es hangcucc, olyan 6-8ezer körül. Igen, tudom, karcsú a keret, de ennyi van.
Hangerő nem kell nagy (11 emeletes panelház, szomszédok tömkelege :O ) csak amit szeretnék, h tisztán szóljon, és a mély az legyen rendes mély neki, ne ilyen ''kopogós'' :)

Előre is köszi: Atesz

"Football isn't a contact sport; it's a collision sport. Dancing is a contact sport." // Amíg a Föld kerek, mindig lesznek OPELEK!!!!! // 8v az igazi, nem a V8 -> Kadett 4ever

(#758) PNP

PNP
(senior tag)

Kinéztem először a Creative P380-ast, de többen helyette a Logitech X-230-ast ajánlják. Árban kb. eddig mennék el nyugodt szívvel. Gondolkodom a Z3-on is, de nem tudom, hogy annyival jobb-e. SBLive 5.1 hangkártyával használnám elsősorban MP3 hallgatásra, néha filmnézésre, és csak elvétve játékra. Más márka esetleg szóba jöhet 10k körül?

(#759) mhif válasza PNP (#758) üzenetére

mhif
(senior tag)

Én is most állok hangfal vásárlás előtt ugyan azokkal az igényekkel/pénz kerettel, mint te. Végig is olvastam a topikot, és vagy a Creative p380, vagy a Logitech x-230 a nyerő választás nekünk :)
Én ezek közül a logitech-et választom, mert a creative hangrendszere irtó ronda... :(
Találkoztam árlistákban ilyennel:

Logitech - X-230
Logitech - X-230 (Refresh)

Bolt azt az infot adta, hogy egy frissebb kiadás a Refresh-es, viszont miben frissebb ez tudja vki esetleg? Van a 2 hangrendsze között 1-2k különbség árban...

30/412-14-13

(#760) canniball válasza mhif (#759) üzenetére

canniball
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A Logitech honlapja szerint csak egy x-230 létezik: [link].
Mod.: bár a z3-ból is már csak a z3e van fent...

[Szerkesztve]

Only the good die young... *** Újszerű ellipszis tréner eladó http://href.hu/x/feif

(#761) apx válasza mhif (#759) üzenetére

apx
(újonc)

a kettő között semmi különbség nincs, csak a refresh, vagy az edigitalon new-ként emlegetett változat újabb, a régi hamarosan elfogy és csak ez lesz.
árban az edigitalon megegyeznek, 1 hete még sima volt, ma meg felrakták az újat, mindkettőnek 10 590 az ára.

Viszont: Vajon megéri-e a Z-3 az ehhez képesti plusz 6500 egységet? mennyivel jobb az? miben jobb? Leginkább zenehallgatásra kéne nekem is, de pl komolyzenére is!

(#762) Spenc

Spenc
(újonc)

szia

én z3-ast vettem és nem bántam meg.Nekem kifejezetten zenehallgatásra kellett hangfal és ezért ezt választottam.Még gondolkodtam a Z-2300-on is de rájöttem hogy nekem az túl nagy teljesitményű.A z-3 az ami nekem pont jó.Ha akarom tudom vele könnyedén riogatni a szomszédokat, bár nem ez a cél.A magashangok tiszták a mélynyomó pedig nem dübörög össze vissz hanem tudja az iramot tartani a zenével.
reméelm tudtam segiteni.Én csak ajánlani tudom a z3-at! :DD

(#763) mhif válasza canniball (#760) üzenetére

mhif
(senior tag)

Van pedig :)

Z3-ból 3 féle létezik, a színe alapján: fekete, fehér, és a ''faszínű''

30/412-14-13

(#764) Grillo

Grillo
(tag)

A P380nak túl erős a bassusa, és nem lehet eléggé levenni, amúgy jó hangja van.

[Szerkesztve]

(#765) dantre

dantre
(senior tag)

Sziasztok!
Melyiket válasszam a kettő közül:
- Logitech Z-2300 vagy
- Altec Lansing MX5021.
Zene halgatásra és TV nézésre kellne (TV kártyával), esetleg néha egy-egy film.
Vagy ha egy kicsit túl lőttem a célon akkor ajánlhatnátok valami olcsóbbat, egyszerűbbet, de azért jó minőségűt.

(#766) Louies válasza dantre (#765) üzenetére

Louies
(fanatikus tag)

- Logitech Z-2300 mindenképen ezt!!! szerintem...

''Okos ember leírja, ha érdekeset hall, a buta nem, mert azt hiszi, meg tudja jegyezni.''

(#767) dantre válasza Louies (#766) üzenetére

dantre
(senior tag)

Igen, a kettő közül mindenképpen ez lenne mert az MX5021-nek túl nagy a mélynyomója.
És erről a kettőről mi a véleményetek: Altec FX4021 vagy Altec VS4221?
Lehet ezeket kapni Magyarországon?

(#768) Louies válasza dantre (#767) üzenetére

Louies
(fanatikus tag)

Altec FX4021 vagy Altec VS4221
ezeket én nem ismerem, nem hallotam szólni. De valamit biztos tudnak ha közel 26k -ba kerülnek. találtam...[link]

itt megnézzheted! asszem mind kettöt.

ebbe sajna nem tudok segiteni :O
de a logitech nem jó? vagy mi?

''Okos ember leírja, ha érdekeset hall, a buta nem, mert azt hiszi, meg tudja jegyezni.''

(#769) dantre válasza Louies (#768) üzenetére

dantre
(senior tag)

A Logitech-el csak az az egy bajom van, hogy nincs védőrácsa a magas hangszóróknak, és a 2 éves kisfiam már egyet tönkre vágott pedig az védőrácsos volt (az egy olcsóbb kivitelű 4.1-es Altec volt). A linket azért köszi legalább tudom mennyibe kerül. A Logitech még olcsóbb is lenne... , de a védőrács miatt még gondolkodom.

(#770) Louies válasza dantre (#769) üzenetére

Louies
(fanatikus tag)

vagy esetleg ted magassra a kishandszorókat. A pici gyerek csak nem mászik fel érte. még vagy 3-4 évig.

(#771) Matt-OPT

Matt-OPT
(fanatikus tag)

Hol lehet Bp.-en legolcsóbban fekete Z4-est venni?

HP ProBook 4520s (Intel i5 460M, 3 GB RAM, Ati HD 4350)

(#772) Xero válasza Api(cs:s) (#716) üzenetére

Xero
(őstag)

[link]
Itt lehet kapni! :DDD 43 rugó. Nekem is innen van. Lassan 1 éves a kicsike..imádom :) nagyon jól szól és mindenki rácsodálkozik. Nekem falra vannak szerelve a szatelitek és páran aláfutottak hogy jéé egy lámpa.. aztán megszólalt :)

#import <Cocoa/Cocoa.h> - I'm still thinking different.

(#773) Matt-OPT válasza Xero (#772) üzenetére

Matt-OPT
(fanatikus tag)

Igazából az érdekel, hogy 20k alatt lehet-e valahol kapni? ;)

(#774) Xero válasza Matt-OPT (#773) üzenetére

Xero
(őstag)

Szerintem félre értettél. Én egy régebbi hozzászólásra reflektáltam ahol a Sound Sticks II-ről volt szó. Ha viszont tényleg a SS II érdekel akkor sajnos eséjtelen hogy 20 alatt megkapd. 40 a reális.

#import <Cocoa/Cocoa.h> - I'm still thinking different.

(#775) canniball válasza Matt-OPT (#773) üzenetére

canniball
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

[link]
[link]

Only the good die young... *** Újszerű ellipszis tréner eladó http://href.hu/x/feif

(#776) Matt-OPT válasza canniball (#775) üzenetére

Matt-OPT
(fanatikus tag)

Kösz, de eddig én is eljutottam.

(#777) canniball válasza Matt-OPT (#776) üzenetére

canniball
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Szvsz sokkal többet más sem nagyon fog tudni mondani...

(#778) DJ Szabcsa

DJ Szabcsa
(újonc)

keresek 2.1-es hangfalszettet, lehetőleg nem gagyit,minnél hangosabbat,távirányítóval.Ha valaki tudna segíteni meghálálnám!!!!
;] ;] ;]

[Szerkesztve]

DJ Szabcsa

(#779) VRomi válasza DJ Szabcsa (#778) üzenetére

VRomi
(kvázi-tag)

Én a Logitech Z4-et ajánlanám,nekem ilyen van! Igényes kidolgozású,hangos és ami a legfontosabb nagyon szépen szól! Audigy 1 SE-vel hallgatom! Sztem ez az egyik legjobb választás ha nem Thx-es hangfalakat szeretnél és van rá pénzed!

(#780) Biaggio

Biaggio
(őstag)
LOGOUT blog

Hello! Közeleg a szilveszteri buli és úgy gondoltam, karácsony alkalmából meglepem magam egy nagyobb teljesítményű 2.1-es hangfallal. A legfontosabb az lenne, hogy elég legyen a szilveszteri bulira, azaz egy hagyományos méretű szobát (4mx4m) teljesen behangosítson. Nem kell feltétlenül ablakot rezegtetnie, de az se baj.
Füstöt? :P Fényeket? :P Hangerőt? :DD Milyen hangfalat ajánlotok?

(#781) Biaggio válasza Biaggio (#780) üzenetére

Biaggio
(őstag)
LOGOUT blog

Valaki esetleg? Sajnos olyan boltot nem nagyon ismerek, ahol csutkára tekert hangerővel lehet tesztelni. Inkább személyes tapasztalatokra hagyatkoznék ;)

(#782) oettinger01 válasza Biaggio (#781) üzenetére

oettinger01
(őstag)

olyan boltot nem is fogsz találni ;) jobban jársz ha valamelyik havernak van vagy ismerősnek és nála leteszteled, ha tetszik akkor megveszed.

A széles mosoly titka, VTEC szelep nyitva!

(#783) Biaggio válasza oettinger01 (#782) üzenetére

Biaggio
(őstag)
LOGOUT blog

Ez a kör már megvolt... a legtöbb embernek két kis, mobiltelefon nagyságú hangfal figyel a monitor két oldalán... szerinted ez elég ? :) ;]

(#784) szlosi válasza Biaggio (#783) üzenetére

szlosi
(tag)

Nézd meg a Creative.com on a 2.1 es hangfalaknál....

[link]

Szerintem itt találsz megfelelőt. ;)

(#785) egysrác válasza Biaggio (#780) üzenetére

egysrác
(újonc)

Hali!

Ez attól is függ, hogy mennyi pénzed van rá :)
Én nemrég vettem egy Logitech Z3-e cuccot és nagyon meg vagyok vele elégedve. Igaz egy jó hangkártya elengedhetetlen.

Nekem szintén 4mX4m-es szobám van, azért azt nem kell várni tőle, hogy megsüketülsz, de nekem elég az a hangerő amit tud ( 3/4-nél feljebb nem tekertem még), és a hangminőség nagyon jó. Szépek a mélyei és magasai is. Szóval ha nem az a cél, hogy kitörjön az üveg, akkor szerintem ez is elég.

Ha van egy kicsit több pénzed, akkor ott a Logitech Z-2300 ami már komoly cucc, 200 W RMS. Ez már teljesen behangosít egy 4x4-es szobát :) Sajna nem hallottam még, de biztos brutálul szól.

Remélem tudtam segíteni.

(#786) Windex válasza egysrác (#785) üzenetére

Windex
(tag)

Jól mondod, brutálul szól a Z-2300. :D

The Cylons were created by man. They rebelled. They evolved. There are many copies. And they have a plan.

(#787) oettinger01

oettinger01
(őstag)

da ha azt akarod, hogy az ablak is kitörjön akkor Z-5500 :Y
abban nem fogsz csalódni ilyen téren sem, brutálisan szól és mindezek mellett tisztán is :D

A széles mosoly titka, VTEC szelep nyitva!

(#788) wapee

wapee
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Nekem most egy Altec Lansing 621-em van Audigy4-el. Szemezgetek a Z-2300-al. Az Altecnél azt hiányolom hogy kicsi a mélynyomó(16cm), eléggé fel kell tekerni hogy jól szóljon. A Logitechnél szép a mély, de nem tudom milyenek a szatelitek, az Altecnél 2 utas, van magas dóm és egy közép, szépen szól. A Logitech eme megoldása milyen tartományt produkál, nem megy valamelyik hang rovására? Mik a tapasztalatok?
5.1-et is vennék csak azzal mindig az a bajom, hogy nem tudom hova rakni a surround sugárzókat. Esetleg ebből mi az amit érdemes lenne venni?

Köszi

(#789) DrGonzo22

DrGonzo22
(őstag)

Üdv,

volt egy Sony cmt-cp101 [link] típusú hifi-m, aminek a hangzásával én tökéletesen meg voltam elégedve. Egy hasonló minőségű hangfal szettet szeretnék (az ilyen 5.1-es rendszerekről azt hallottam, hogy csak egy nagyon kis térrészre fókuszálható a hangzásuk, én pedig azért egy egész szobára szeretném érvényesíteni a sztereo hangzást). Tudnátok ajánlani néhány modellt? Fekete kivitel előnyben! (igaz, az a hír, hogy a Logitech gyártja a legjobb minőségű 2.1-es rendszereket- persze az átlegos, tehűát messze nem professzionális kategóriára gondolok, ill. hogy a Creative-ot érdemes kerülni?)

előre is köszi

[Szerkesztve]

(#790) DrGonzo22 válasza DrGonzo22 (#789) üzenetére

DrGonzo22
(őstag)

Ja és nem szempont, hogy a hatodik szomszéd is hallja, ez a sony se ment 2/3, 3/4 fölött soha.

[Szerkesztve]

(#791) djtoomi válasza DrGonzo22 (#790) üzenetére

djtoomi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

sztem logitech x230.nagyon jó cucc-és nem rádiózik mint a nagy tesója az 5.1-esaz x530 rádiózik ez nem én is azért vettem szal érdemes megvenned.jó hangzás jó hangerő jó basszus.jó külső és fekete :)

Minden ötödik ember kínai. Mi is öten vagyunk a családban, tehát valaki kínai. Lehet apu, vagy anyu. Lehet a bátyám Sanyi, vagy az öcsém Ho-Xiao-Pen. Szerintem Sanyi az.

(#792) bwoay válasza djtoomi (#791) üzenetére

bwoay
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

pláne azoknak volt jó vétel, akik a Fukarban megkapták akciósan 6 rugóért.
monjduk nincs túl zenei hangzása, de számítógéphez zenét hallgatni, filmet nézni és főleg játszani szerintem tökéletes

[ Szeretkezve ]

(#793) DrGonzo22

DrGonzo22
(őstag)

Köszönöm a válaszokat, amúgy az a vicc, hogy tegnap éjjel még felmentem a Logitech weblapjára, és kinéztem ezt a darabot:)

[Szerkesztve]

(#794) bwoay válasza DrGonzo22 (#789) üzenetére

bwoay
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

''az ilyen 5.1-es rendszerekről azt hallottam, hogy csak egy nagyon kis térrészre fókuszálható a hangzásuk, én pedig azért egy egész szobára szeretném érvényesíteni a sztereo hangzást''

na igen, ez meg a másik. hát ami az x-230-at illeti (de szerintem ez az 5.1-es tesójára is igaz), úgy érdemes hallgatni, hogy a gép előtt ülsz. ezért is emeltem ki az előző HSZ-ben,
hogy csak számítógéphez ajánlom. TV előtt ülve filmet nézni, vagy játszani már túl sovány egy ilyen szet, csak kis sugarú körben képes teret csinálni a hangzásnak.
mélyekben meg erősen túloz, ami ugyan sokaknak bejön, de semmiképpen nem nevezném kiegyenlített hangnak. Szóval PC-hez kiváló, de ha valaki hi-fi hangzás felé kacsingat, annak semmiképpen nem jó választás az ilyesmi.
Viszont a te mikro tornyodhoz lehet, hogy megfelelne, de az igazat megvallva szerintem még ahhoz is kevés egy ilyen.

[ Szeretkezve ]

(#795) DrGonzo22 válasza bwoay (#794) üzenetére

DrGonzo22
(őstag)

Értem, amúgy nekem az elsődleges szempont a zenehallgatás (klasszikus zene is). Mondjuk hozátartozik, hogy elég nehezen veszem észre a különbséget hangfal és hangfal között, a régi sony-m, és jobb hangfalak között szinte semmi kölünbséget nem vettem észre. A lényeg, hogy ne legyenek torzak a hangjai, és lehetőleg ne csak valami nagyon szűk sávban legyen képes visszaadni egy zenemű eredeti hangzását. A z-4, vagy a z-3e ha sokkal jobb választás, (az egyetlen szempontom tényleg az, hogy klasszikus zenét is vissza tudjon adni normális minőségben, egy nem túl kifinomult hallású embernek) akkor inkább azok valamelyike mellett döntenék.

köszi

(#796) bwoay válasza DrGonzo22 (#795) üzenetére

bwoay
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

nekem már ott nem tetszik a dolog, hogy ezen egy 3.5-ös jack dugó a csatlakozó.
rákötnéd a mikro torony fejhallgató kimenetére? nem egy elegáns megoldás szvsz.
mellesleg teljesen máshogy szól egy 2.1-es rendszer a két szatellittel meg a subládával, mint egy hangfalpár. nekem fura volt, hogy a mély külön szól, még akkor is, ha ilyen frekinél már nem hallani, milyen irányból jön a hang, de érezni, ahol elkülönülnek a frekvenciák.
a számítógépemen kívül a hálószobában is van egy x-230, innen a tapasztalat.
korábban két videoton hangfal szólt erősítőről, de sok helyet foglaltak ahhoz képest, milyen ritkán hallgatok ott zenét. a logitech x-230 egyértelmű visszalépés volt, de a célnak megfelel, dekorációnak sem utolsó, és jobban elférek, viszont a zenehallgatás minősége terén rossz kompromisszum.

[ Szeretkezve ]

(#797) DrGonzo22 válasza bwoay (#796) üzenetére

DrGonzo22
(őstag)

Értem, köszi. A micro tornyom már nincs meg, odaadtam a testvéremnek, hangkártyáról menne az új szerzemény. Csak még nem tudom, hogy melyik legyen, az a kettő, amit az előző hsz-ben említettem, nem jobbak, mint ez 230-as?

[Szerkesztve]

(#798) bwoay válasza DrGonzo22 (#797) üzenetére

bwoay
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

azokat nem ismerem, de tudtommal a hierarchiában a Z széria az X felett van

[ Szeretkezve ]

(#799) DrGonzo22 válasza bwoay (#798) üzenetére

DrGonzo22
(őstag)

Csak kérdés, milyen valós különbséget takar ez a hierarchia:)

(#800) DrGonzo22

DrGonzo22
(őstag)

Nos végülis x-230 mellett döntöttem, és nagyon elégedett vagyok vele, talán jobb is a hangja, mint a régi micro toronynak.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.