Hirdetés

2012. május 26., szombat

(#551) fradi81 válasza RedWing (#550) üzenetére

fradi81
(őstag)

Hello RedWing
Gondolom vágod a témát. Az én szobám olyan 25-30 m2 lehet, nemtom. Ha pl veszek egy 5*100-as erősítőt, meg mellé 2 hangfalat és egy mélyládát, akkor azt meg lehet oldani hogy 2.1-ként üzemeljen, vagy nem? vagy először elég lenne 2 front is? Szóval nekem nem elég amit egy szgépes rendszer ad, max mély terén, de azok a kis hangszórók nekem kevesek.

sportfogadás blog: http://balazstippek.blogspot.com/

(#552) Jim Tonic

Jim Tonic
(PH! kedvence)

Bocs, ha nem nyálazom végig.
Max. 10K-ig kellene valami finom 2.1. Mit ajánlotok most. Altec 321-et kerestem, de nem nagyon látok már a boltokban. Milyen a 221?
Creative SBS390?

[Szerkesztve]

de mindegy, van különbség az átlag fészbuk user meg a terrorista között... az utóbbival lehet tárgyalni... (C) bambano

(#553) RedWing válasza fradi81 (#551) üzenetére

RedWing
(fanatikus tag)

Üdv!
Persze, meg lehet hajtani 2.1-ben...
A jó erősítő nagyon fontos! A Denonokat bátran erem ajánlani!!! :C De a Yamahákról is sok jót hallottam(minden árkategóriában!!!)! Bár azért a hangkárgya sem egy elhanyagolható szempont... egy komolyabb erősítőt már illik dig. kimenetre kötni! :D Egy Audiogy már elboldogul a feladattal...
Szerintem egy kis utánajárással lehet olyan front sugárzókat kapni, melyek megfelelően kielégítenák a mélyek iránti vágyaidat!!! :DD Hallgass meg minél többet(lehetőleg ua a erősítővel), ne csak a cédulákat nézegesd...majd a füled eldönti, h. teccik-e!!! Teccikérteni??? :)) A mély árából meg simán futná 2 satelit-re+1 centerre... (5.0 :DDD ), szerintem nem fog feltétlenül hiányozni az a mély...
Remélem tudtam segíteni! Minden jót és kellemes zenehallgatást!!! :D

Egy mérnökkel vitatkozni olyan, mint bírkózni egy disznóval a sárban. Néhány óra elteltével rájössz, ő élvezi!

(#554) RedWing válasza Jim Tonic (#552) üzenetére

RedWing
(fanatikus tag)

Üdv!
Szerintem ne vegyél olyat, aminek ilyen laposak a sat. sugárzói... :( Pocsékak a közép- és magashangok!!! :O
Valami ilyesmit ajánlanék:
Creative Inspire P380
[link]
vagy
Inspire 2.1 2500
[link]
vagy pont ezt:
Inspire T3000
[link]
:DD

Egy mérnökkel vitatkozni olyan, mint bírkózni egy disznóval a sárban. Néhány óra elteltével rájössz, ő élvezi!

(#555) paramparya válasza Jim Tonic (#552) üzenetére

paramparya
(őstag)

Itt egy teszt, ez alapján a Logitech X-230 jobb a Creative Inspire T3000-nél szinte minden tekintetben (a magasakban egy nagyon picit alulmaradt, a többiben viszont jóval jobb):

[link]
[link]

(#556) RedWing

RedWing
(fanatikus tag)

Hy!
Igazad van, bár nem teljes mértékben... :( Bocs, de én elfogult vagyok a Creativ-okkal... :P
Szerintem a lényeg, hogy senki sem a tesztek, beszámolók, leírások, fórumozók tanácsai (remélem ezzel nem bántok meg senkit! :R ), haverok/haverok haverjai/eladók ''szerintem''-ei alapján döntös egy adott hangszóró/hangfalszett kiválasztásánál, mert nem ők fogják hallgatni, hanem TE!!! Ne a más fülére hallgass, csakis a sajátodéra!!! Ajánlatos a fáradságot venni és elmenni a legközelebbi Media Markt-ba (nem muszály ott megvenni! :D ), és hallgasson meg minél többet... ha van rá lehetőség, akkor vidd magaddal kedvenc zenéidet és azokkal hallgasd meg... :DD Ne befolyásoljon a többi ember véleménye! Csakis a füledre hallgass!!! Én személy szerint fontosnak tartom, hogy ha rászánom azt a 5-10-15-...x ezer forintot, akkor olyat kapjak a pénzemért, ami nekem tetszik és meg vagyok elégedve vele!!! Vagy én gondolkodok rosszul? :F Nem hinném! :DD Remélem ezzel a hozzászólással nem bántok meg senkit (nem áll szándékomban), csak a véleményemet írtam le a témával kapcsolatban!!! :R :DD
Tisztelettel: RedWing

(#557) fradi81 válasza RedWing (#556) üzenetére

fradi81
(őstag)

Hali
Tegyük fel hogy veszek egy 5x100-as erősítőt+2hangfal+mélyláda. Úgy tudom hogy az erősítőt vagy sztereó módban használhatom-ekkor a mélyláda kilőve, vagy beállítom hogy használja az összes csatornát, de nekem csak 3 hangfalam van ugye, tehát akkor a többi hang elveszik ami pl a centerre menne meg a hátsókra, szóval nem szólna jól az egész. Javíts ki ha nem így van, köszi, Megathx :).

(#558) net84

net84
(őstag)

Hellosztok!
Félig-meddig ide tartozik a problémám, hátha tudtok segíteni...
Egy egyszerű 2.1-es hangfalcuccot kötöttem a minap a gépre. A két kis hangfal zúg (fix hangon, függetlenül a hangerőtől, csak üresjáratban, ha hangot ad ki, akkor semmi baja - vagy csak nem hallom).
Kérdés:
- közel vannak a monitorhoz és az zavarja (szinte kizártnak tartom, de hátha)?
- a számítógéppel egy elosztóban van, lehet, hogy annak a tápja zavarja?
- a 230V-os hálózatban van valami gáz?
- szimplán szar van az erősítőben és nincs szűrés rajt?

Megoldás a zúgásra?

Az még hozzátartozik, hogy a 230V-os hálózat elég régi, és pl a számítógép bekötésekor derült ki, hogy anno a villanyszerelő kispórolta a földelésnek szánt kábelt :(, ezért a gépházon mérni lehetett (festéstől függően) akár a 230V-ot is... most a föld a 0-van van közösítve, a következő konnektorig, ahol pedig már van külön föld is.

most még azt letesztelem, hogy gép nélkül mennyire zúg illetve másik körre kötöm a kraftot...

A tetoválás az amiért fizetnek az emberek, a fájdalom pedig ajándék mellé...

(#559) QuarK válasza net84 (#558) üzenetére

QuarK
(senior tag)

Alaplapi hangvezérlő? És; ha elkezd dolgozni a géped (merevlemez-aktivitás, magas processzor terheltség), akkor még külön ''szürcsög'' is?

(#560) net84 válasza QuarK (#559) üzenetére

net84
(őstag)

alaplapi, de jelenleg ''síri'' csend van...
kipróbáltam, akkor is zúgott, ha a gép áramtalanítva volt, átkötöttem egy másik konnektorba, másik körre, ott is zúgot, kerestem egy harmadikat, ott meg még valami tv vagy rádió adás is jött a zúgás mellett...valam nagy gebasz van ebben a hálózatban, mert visszadugtam a helyére, ismét zúgott, hát próba cseresznye, megfordítottam
egyelőre egész jó, minimálisra csökkent így a zaj...így most már aláírom, hogy télleg az alaplapról jön ez a kevéske...
egyébként ezt elvileg lehet szűrni nem? legalábbis az erősítő építésénél valami szűrőt is kell beiktatni...

(#561) QuarK válasza net84 (#560) üzenetére

QuarK
(senior tag)

Jobb esetben szűrnie kéne szerintem. A másik; gondolom, hogy 2.1-es hangfal lévén az erősítő a mélyládában van; onnan is átszivároghat a zaj. Jobb szeretem, ha az erősítő külön egység. :) Egyébként érdekes, amit produkál a hálózatod; bár én meg egyszer olyan anomáliával találkoztam egy panelben, hogy a szomszéd HBO adásának hangja szivárgott át :DDD

(#562) net84 válasza QuarK (#561) üzenetére

net84
(őstag)

valószínű egy szünetmentessel és egy túlfeszvédővel letesztelem, hogy mit fog javítani, most pl a gép mellett nem hallom azt a zúgást, csak ha közvetlen közelről halgatózok...

Annak a rádióáthallásnak utánna fogok nézni...

engem egyszer egy videó szerelésénél rázott meg egy tömbházban a koax - kábel tv - (görcsbe állt a kezem rendesen)... hát abban sem kóbor áram futkosott

(#563) Louies

Louies
(fanatikus tag)

Érdekelne, hogy melyik a jobb a Z3 vagy a x230 as? és az tutti, hogy a mélynyomoknak van 1máshoz közük mágnes méretben.???

''Okos ember leírja, ha érdekeset hall, a buta nem, mert azt hiszi, meg tudja jegyezni.''

(#564) Jim Tonic válasza Louies (#563) üzenetére

Jim Tonic
(PH! kedvence)

Egyértelműen a Z3. Ez az árán is meglátszik, majdnem 2x annyiba kerül.
Most vettem egy Z4-et. 18.800-ért. Hát, ez állat. Feszegeti a határát, amit hangszóróra költök, de megérte. Ár/teljesítményben ideálisnak tűnik. Ennél dráább, csak a 2300 van 2.1-ben, az THX-es, meg jóval erősebb, de az már 35 rongy. Annyit nem adok rá.

de mindegy, van különbség az átlag fészbuk user meg a terrorista között... az utóbbival lehet tárgyalni... (C) bambano

(#565) Louies

Louies
(fanatikus tag)

Köszi a válasz...
Én is igy vagyok vele csak valaki freszegette(az elöző hozászolásokban), hogy nem igazán jó.

''Okos ember leírja, ha érdekeset hall, a buta nem, mert azt hiszi, meg tudja jegyezni.''

(#566) RedWing válasza fradi81 (#557) üzenetére

RedWing
(fanatikus tag)

Hy!
Szerintem nem lesz belőle probléma...
Legjobb tudomásom szerint a mai 5.1-es erősítők megfelelően le tudják keverni az 5.1-et 2.1-re... A jobbak elvileg maguktól, de az is elképzelhető, hogy be kell állítanod az erősítőn! Ill. a lejátszón is be kell állítani (ez a fontosabb!!!), hogy 2.1-ben adja a jelet...! (pl: BSplayer - Audio - AC3 Filter...) Goldolj csak arra, ha mondjuk egy VideoDVD-t nézel (AC3 - DTS - 5.1 hangal), de a hangkártyák csak sima stereo (2 csat.), de egy 2.1-es szett van rákötve.... fogod, beállítod a lejátszón, h. neked csak 2.1 van, és voilá....máris kész a 2.1-es AC3-as hangod...ill. a dvd-n is elvileg kell lennie 2.0 AC3-nak is....de ez lényegében mind1!!!
Úgyhogy szerintem ezen nem érdemes örlődnöd....
Az erősítő mályláda kombinációhoz csak annyit szeretnék hozzáfűzni, h. figyelj oda arra, h. az erősítő milyen teljesítmény ad le a megfelelő ellenállásokon....(ált. 2-8 Ohm-ig jók a maiak)....nem mindegy, h. 4 v. 8 Ohm-on hajtod!!! :DDD Ennek megfelelően válassz ládát!
Személy szerint jobban szeretem az autóba való (ált. 4Ohm-os) mélynyomókat, nekem jobban bejön a hangjuk, mint a 8Ohm-os házimozikhoz kaphatóknak... :DDD + hát jobban szeretem a zárt ládákat, mint a reflexeket... Érdemes körülnézni azok között is...''csak'' figyelj a teljesítményre! egy 200/100 W-os (névleges/RMS) 4 Ohm-os cuccot lehet h. nem lehet meghajtani egy 5*100-as (8Ohm-on) erősítővel!!! Vagy ''csak'' nem szólna megfelelően... Erre érdems odafigyelni... de mondjuk egy 400/200-asra már jobb esélyel indulsz! :DD
A vásárlás előtt mindenképp hallgassd meg a kiszemelt áldozatokat!!! A füled legyen a döntő!!! (persze csak a pénz után...:DDD) Ezt nem tudom eléggé hangsúlyozni!!! :DD
Remélem tudtam segíteni!!! :C Kellemes zenehallgatást!!! :R
Üdv: RedWing

(#567) paramparya

paramparya
(őstag)

Lehet, hogy picit furcsa kérdés: :U

Egy Logitech X-230-nak milyen hangja van (zenehallgatásnál) egy Dimarson DMR-300-as ''házimozi''-szetthez képest?
Nem muszály tapasztalt Dimarson tulajoknak válaszolni, elég ha valaki hozzávetőlegesen tudja a különbséget...

(#568) RedWing válasza paramparya (#567) üzenetére

RedWing
(fanatikus tag)

üdv!
pont ezt a Logit nem hallottam, csaka elődjét, Dimarsont viszont elég sokat hallottam...
Szerintem Logitech-et vegyél meindenképp!! Bár érdemes körülnézni más márkáknál is...
Mediában meg tudsz hallgatni egy-kettőt... De ha a kettő közül akarsz, akkor mindenképp a Logit ajánlanám...

(#569) paramparya válasza RedWing (#568) üzenetére

paramparya
(őstag)

Ja, Dimarsont nem akarok venni, már van :)
Csak arra gondoltam, hogy akkor inkább vetetek faterékkal egy divx-es dvd pléjört, arra rákötöm a logitech-et (filmet nem szoktam nézni, csak koncerteket, szóval 2.1 tökéletesen elég), a Dimarsont pedig rájuk hagyom...

(#570) Jim Tonic

Jim Tonic
(PH! kedvence)

Hát, ez a Z-4 egyre jobban lenyűgöz. Ideális laptop vagy PC mellé. Akik ugyanúgy feleslegesnek tartják az 5.1-et PC mellé, mint én, azoknak tökéletes. Játékokhoz, zenéhez nagyon perfekt. Már értem, miért drágák a Logitech cuccok.
Azért ebben a kategóriában a >92dB jel/zaj viszony nagyon extra. A többiek jó, ha 75-t tudnak.

[Szerkesztve]

(#571) VRomi válasza Jim Tonic (#570) üzenetére

VRomi
(kvázi-tag)

Hello!
Nekem is Z-4-em van! Nekem is angyon bejön! Milyen hangkártyával hazsnálod?
Egyetlen dolog ami nem tetszik benne h nagyon könnyen karcolódik,gyakorlatilag a mindentöl attól is ha letörlöm róla a port puha ronggyal!

(#572) QuarK válasza paramparya (#567) üzenetére

QuarK
(senior tag)

Dimarson-nal nem; de egy Genius sw5.1-el már volt szerencsém összehasonlítani (egy szobában leledzenek :DDD). A 40Hz alatti hangokat nem adja vissza olyan erősen; a Genius-tól a tüdőd berezonál, mint állat. De ha hosszabb csend után leülsz a x-230-ashoz; azt mondod: 10ezerért iszonyat jó hangja van. :R Mindenkinek ajánlani tudom; hazahoztam; bekötöttem, Malik - Dark Rhythm (Carlos Cortina Mix) be, basszus maximumon, master 80% körül, azt hittem örömömben kibújok a bőrömből.

(#573) fradi81 válasza RedWing (#566) üzenetére

fradi81
(őstag)

Kösz, hát még úgyis gyűjtögetnem kell előtte egy kicsit :)

[Szerkesztve]

(#574) paramparya

paramparya
(őstag)

Hm, megjött a Logitech X-230, épp' azt döngetem :DD
Hát, fasza, különösen a 15 éves, Bécsből hozott Silver márkájú nyúzik centerhez képest, amin 3 frekvenciát lehetett állítani: 100Hz, 1KHz, 10KHz, ez sejtet valamit :)

De a Dimarsonnál is fényévekkel faszább, már csak akkor lesz jobb, ha a ma este megvásárolt audigy-t betolom a gépbe és ráküldöm a 4-es drivertét... ;]

(#575) Lala6

Lala6
(őstag)

Felmerült bennem egy kérdés. X230 vagy Z3? :D

Tudom, hogy a Z3 elvileg jobb, de gyakorlatilag is? 4000-Ft a különbség az X230 javára.

Nem látott valahol valaki egy átfogó tesztet a Z3-ról(lehet angol is)?

Konfigom: http://lala.digiportal.hu

(#576) Lala6 válasza Lala6 (#575) üzenetére

Lala6
(őstag)

Na már megtaláltam az előző oldalon :)

De a teszt kérdése még aktuális :))

(#577) canniball válasza Lala6 (#575) üzenetére

canniball
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Z4! :DDD

Only the good die young... *** Újszerű ellipszis tréner eladó http://href.hu/x/feif

(#578) Csabesz_45 válasza fradi81 (#542) üzenetére

Csabesz_45
(újonc)

Szia nekem Z-2300-as van és nincs vele gond szépen szól minden tartományba, igaz nem olcsó.

(#579) Lala6 válasza canniball (#577) üzenetére

Lala6
(őstag)

Az nem sokban jobb a Z3-nál. Amúgy alig látok egy-két üzletben...

(#580) Shim válasza Lala6 (#575) üzenetére

Shim
(őstag)
LOGOUT blog

[link]

Religion – causing genocides over differing imaginary friends

(#581) Csabesz_45 válasza Lala6 (#579) üzenetére

Csabesz_45
(újonc)

Csak 5x erősebb meg THX.

(#582) canniball válasza Csabesz_45 (#581) üzenetére

canniball
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Lala6 kolléga a Z3 [link] és a Z4 [link] közti külömbségről beszélt. :U

Only the good die young... *** Újszerű ellipszis tréner eladó http://href.hu/x/feif

(#583) Lala6 válasza Csabesz_45 (#581) üzenetére

Lala6
(őstag)

A Z4? ;]

Na mindegy azt hiszem, hogy Z3 lesz belőle.

[Szerkesztve]

(#584) Csabesz_45 válasza Lala6 (#583) üzenetére

Csabesz_45
(újonc)

Szia én a z-2300-ról beszéltem a z-3 meg a z-4 sztem ugyanaz csak máshogy néz ki.

(#585) Louies

Louies
(fanatikus tag)

nem tom eldönteni Z3 vagy Z4 segitsetek.... :U :U :U

(#586) VRomi válasza Louies (#585) üzenetére

VRomi
(kvázi-tag)

Sztem a Z-4et vedd!!!
Nekem olyan van és nagyon jó!
A Z-3 távirányitóján nincs basszus szabályzó és magasabb hangerön elnyomja a mély a magasakat, és a kábelezésröl meg nem is beszélek mert minden gyakorlatilag egy kábelon van és ha nem elég hosszú akkor toldhatod meg(persze hacsak megtudod)! Ami meg nem tesz jót a garinak! Szóval egyértelmüen Z-4!!!

(#587) Henker2

Henker2
(őstag)

Sziasztok! Tudom nem ide kell beírni, de szeretném meghirdetni ezt a hangfalat:
Genius SW-Q2.1 Slim
[link]
ÁR: 5.500 Ft!

Hirdetésem: http://hardverapro.hu/apro/intel_r_core_tm_2_quad_q9550_yorkfield-e0_asus_p5q/hsz_1-200.html

(#588) emvy válasza Csabesz_45 (#584) üzenetére

emvy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

És áruld már el, hogy a THX az ugyan mit is jelent a hangminőségre nézve? Csak vigyázz, bele ne keveredj, az utóbbi 3 évben senki sem tudta elmagyarázni, miért jobb egy THX felirattal ellátott cucc, mint egy anélküli...

while (!sleep) sheep++;

(#589) eastsider

eastsider
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

én egy Logitech X-230 at néztem ki :)
10K körül van
sztetek jó vétel??
más mi van hasonló?
toljon basszust rendesen az fontos :)

képeim: www.flickr.com/photos/mateeee/

(#590) Matt-OPT

Matt-OPT
(fanatikus tag)

Z4-en van SPDIF csatlakozó?

HP ProBook 4520s (Intel i5 460M, 3 GB RAM, Ati HD 4350)

(#591) -=Lord Tom=- válasza eastsider (#589) üzenetére

-=Lord Tom=-
(őstag)
LOGOUT blog

Jó bizony, nekem is ilyen van, én nagyon szeretem, bár kicsit lehetne hangosabb is, de basszus az van rendesen, és gyönyörű tiszta hangja...

Más mi van hasonló? Creative T3000, de azt nem nagyon kapni...

(#592) VRomi válasza Matt-OPT (#590) üzenetére

VRomi
(kvázi-tag)

Nincs

(#593) eastsider válasza -=Lord Tom=- (#591) üzenetére

eastsider
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

szted hogy fog majd teljesíteni az integrált 7.1-es hangkártyámmal?
sajna most hangarira nincs zsé

jah és altec lansing az milyen? :F
hallottam és tol basszust :D

[Szerkesztve]

(#594) neduddki válasza emvy (#588) üzenetére

neduddki
(PH! nagyúr)

HI!

Ojjjan butusa vagy, ez pepig tok egyszeru: a t mint betu zongestelen mellyhangrendu maganhangzokent gerjeszti a 20MHz felelti hanghullamokat... a H elosegiti latasof javul;atast mire kiolvasod , hogy hany eves a kapitany... az X pedig barmibol, meg egy darab hangbol is a benne szereplo kor miatt elocsalogassa az 1Hz alatti hajgokat... remelm igy mar ertheto...
na

udv

neduddki

p.s. :- )))))))))

a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#595) -=Lord Tom=- válasza eastsider (#593) üzenetére

-=Lord Tom=-
(őstag)
LOGOUT blog

Én is integrált hangkarival használom, és így is szép a hangja, bár még nem hallottam profi hangkártyát szólni...

ez kell neked: (összehasonlító teszt altec lansing vs2121 ; Creative T3000 ; Logitech X-230[link]

(#596) Lala6 válasza Louies (#585) üzenetére

Lala6
(őstag)

Én Z3-at vettem. Teljesen elégedett vagyok a minőségével. Néha kicsit sok a mély(mélynyomó minimumon)..., de ez ugye szoftveresen korrigálható :)
Szép, dizájnos, és nagyon szépen szól.
A Z4 nem sokban különbözik tőle.

(#597) krystman válasza eastsider (#589) üzenetére

krystman
(őstag)

Nekem X-230 van.A múlt héten vettem.Nagyon meg vagyok elégedve vele.A mély nagyon szépen szól.Lágyan.És persze dinamikusan.Egy Audgy2 ZS-el használom.10k-ért ettől jobb vétel szerintem nincs.Persze tudni kell mire akarod használni.Játékhoz ettől jobb nem kell.Ha meg ordítani akarod a zenét akkor meg a Z-2300-at kell venni.De nekem csak játékra kellett igazából.

(#598) eastsider válasza -=Lord Tom=- (#595) üzenetére

eastsider
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

köszi, eszerint creative vagy logitech, nekem logi jobban bejön :)

bár a T3000 is annyi
de logi ha már annyira dicséritek, meg szebb is :D

[Szerkesztve]

(#599) eastsider válasza krystman (#597) üzenetére

eastsider
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

csak játék :)

(#600) krystman válasza eastsider (#599) üzenetére

krystman
(őstag)

Akkor hajrá!:)Akkor bőven megfelel!Szerintem ettől jobb nem kell.Mondjuk én is sokat vaciláltam,hogy Z-3 vagy x-230 ,de e mellett döntöttem.Nem bántam meg.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.