Hirdetés

2012. május 26., szombat

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Milyen 26"-27"-os TFT-t? (téma lezárva)

(#851) zsolt1129

zsolt1129
(PH! addikt)

Én is monitorvásárra adtam a fejem.Viszont nagy gondba vagyok,mert elég szűk a keret és viszonylag jót akarok venni. Ahogy visszaolvasgattam a topikot,úgy eggyértelműen lejött,hogy a Tn panelosat nem nagyon preferáljátok.És itt lép képbe az,hogy jó lenne egy univerzális ami tv és monitor egybe. Pl: ez. Nem tudo m jó ötlet-e,de nem lennének túl nagyok az igények. Egy kis film,netezés,game stb....
Köszi előre is mindenkinek :R .

(#852) dezz válasza zsolt1129 (#851) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az TN-es. Akkor már sokkal jobb választás lenne a számodra egy jobb paneles LCD-tévé.

(#853) dezz válasza TothMG (#850) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az nem bevilágítás.

(#854) zsolt1129 válasza dezz (#852) üzenetére

zsolt1129
(PH! addikt)

Lehet láma kérdés lesz,de hol tudom megnézni,hogy az adott Tv-t melyik panellal szerelték? Esetleg tudnál ajánlani eggyet-kettőt? Köszi :R

(#855) dezz válasza zsolt1129 (#854) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az LCD-tévéket nem ismerem típus szinten. Azt tudom, hogy 26"-osból akad még TN-es, de a többség már ott is jobb paneles. 32"-től főleg. A gyári adatokat nézve leginkább a betekintési szögből lehet tudni. TN: max. 170 fok vízszintesen és 160 függőlegesen. Jobb panelek: >176 mindkét irányban. (Néha a gyártó megadja a panel pontos típusát is.) A tévés topikokban biztos tudnak neked valamit ajánlani.

(#856) zsolt1129 válasza dezz (#855) üzenetére

zsolt1129
(PH! addikt)

Értem. Köszi a felvilágosítást. :R

(#857) zsolt1129 válasza dezz (#855) üzenetére

zsolt1129
(PH! addikt)

Igazából amik jók azok 32"-osak,viszont ekkora már nem fér el az asztalomon. :N Lehet lemondok a Tv tuner-ról is,nézek valami kedvezőbbet. Szerinted ez mennyire jó választás? Jó tudom,hogy Tn :))

(#858) dezz válasza zsolt1129 (#857) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hogy érted, már mind TN-es 32" alatt, vagy mi a gond velük?

Ha engem kérdezel: semennyire. :DDD Bár én eleve nem kedvelem a TN-t. :) De ilyen méretben szerintem bárkinek "meggondolandó", negatív értelemben. Persze, te tudod...

Egyébként miért kell "mindenáron" 26"-osnak lennie?

(#859) zsolt1129 válasza dezz (#858) üzenetére

zsolt1129
(PH! addikt)

Nem csak mondom 22"-os után nem lenne nagy túl előrelépés a 24-es. Legalábbis szerintem,de lehet hogy tévedek. Azért nézegettem a 26-28"-ig. Vagy szerinted érdemesebb lenne egy jobb panellal szerelt 24-es? Igazából nekem a legfontosabb a játék lenne,utána a filmnézés. Olyan nagy igényeim nem lennének. Szerinted rosszabb lenne a képminőség a jelenlegi Tn-es Samum-hoz képest?

(#860) dezz válasza zsolt1129 (#859) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hogy neked mi lenne jobb, azt nem tudom, de én biztos, hogy inkább egy jobb panelos 24"-est vennék magamnak, mint egy 26-28"-es TN-t... Amúgy sem jó a TN, de ilyen méretekben méginkább kijönnek a gyengeségei. De azt hiszem, ezt már az előzőben is leírtam. Nem értem, miért nem keresel inkább egy jobb paneles 26-28"-es LCD-tévét...?

(#861) tomic válasza zsolt1129 (#859) üzenetére

tomic
(őstag)

Szia!
Én most cseréltem le a 22 es samu TN-est, egy Dell U2410 re .
Hogy nem nagy előre lépés? Hát azt kell, hogy mondjam ég és föld.
Iszonyat mennyire más. Én is kicsit elfogultan olvastam , hogy TN így TN úgy.
De hihetetlen mekkora külömbség van közte. Egyszerre mindennek lett színe.
Filmek gyönyörűek, játékra is tökéletes , szóval ahogy Dezz is javasolta inkább egy minőségi 24es mint egy 26-28 as TN-es.
Ha van lehetőséged nézz meg egyet , és máris más lesz a véleményed.

Ha a kacsa nem tud úszni, nem biztos, hogy a víz a hülye.

(#862) zsolt1129

zsolt1129
(PH! addikt)

Köszi mindenkinek a segtséget. Ahogy elnézegettem egy 24"-os jobb panellal szerelt monitor 130-140k-nál kezdődik,nekem viszont ekkora összeg nem áll a rendelkezésemre. Esetleg van valami más alternativa 26" környékén? :U

(#863) vitezlejszlo

vitezlejszlo
(fanatikus tag)

Sziasztok

26-27 környékén van valami normális led-es megvilágítású, de TN-es monitor a láthatáron?

Köszi

laca

"Az a tény kedves cousin, hogy a mi kis kópénk Tangonak hívja magát a Szamba országában, rögtön megvilágosítja számunkra, hogy mekkora nagy seggfej."

(#864) Cyberpunk válasza zsolt1129 (#862) üzenetére

Cyberpunk
(PH! kedvence)

Hát őszintén 26"-ban megfizethető áron csak TN van.
Én óva intek mindenkit hogy ekkora méretben TN-es monitort vegyen. A TN sem rossz ha eltekintünk a hiányosságai mellett, de max 22" szerintem ott még elfogatható lehet.
É itt nem elsősorban a színhűségre gondolok persze az is számít de ekkora méretben már igencsak hátrányosan érintik a gyenge betekintési szögek.
És hát a panel széleinél már látni lehet a színtorzulást.

Szóval én szerintem is vegyél inkább egy jobb panellal szerelt LCD TV-t ebben a méretben.

Amúgy nem csak 140k ért van jobb panellal szerelt monitor [link] igaz csak előrendelhető.

Samsung Galaxy Note GT-N7000 mert a méret a lényeg.XD

(#865) zsolt1129 válasza Cyberpunk (#864) üzenetére

zsolt1129
(PH! addikt)

Vagy a Dell U2410? :U Igaz ennyit nem szándékozok költeni rá,de még a végén.... :C
Látom neked is ilyened van.Nagyon komoly kis szerkezet lehet.

[ Szerkesztve ]

(#866) Cyberpunk válasza zsolt1129 (#865) üzenetére

Cyberpunk
(PH! kedvence)

Igen a Dell U2410 az egy elég jó monitor én megvagyok vele elégedve. Így bekalibrálva tényleg kiváló. Persze van ennél jobb is ez nem kétség, de azok mind rendre drágábbak is ;]
szóval bátran ajánlom mind grafikai munkákhoz is elégséges, mint játék, film stb..
A valag csatlakozó ez szinte mindent eszik :K

(#867) dezz válasza dezz (#860) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nézegettem a 26-28"-es LCD-tévéket: full-HD-ben csak TN-es van... Ez az az eset, amikor jobb a HD-Ready, mert abból van jobb panelos is és ilyen méretet valóban TV-nek használva, 1.5-2m-ről nézve felesleges a full-HD. Monitornak persze így nem megfelelő (közelről túl nagyok a pixelek).

(#868) DEJVID

DEJVID
(őstag)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Játékra szeretnék ekkora monitort. Néha egy-egy film, de nem fontos a 16:9, a mostani 16:10-en is jó filmezni. Mit ajánlotok? :R

Én vagyok a PH! királya.

(#869) Cyberpunk válasza DEJVID (#868) üzenetére

Cyberpunk
(PH! kedvence)

Menyi a kereted rá?

(#870) DEJVID válasza Cyberpunk (#869) üzenetére

DEJVID
(őstag)
LOGOUT blog

Hát nem tudom, de szart semmiképp nem vennék. Főleg az érdekel, hogy játékra is megéri-e a dell u2711? Semmi grafikai munkát nem végzek, tényleg csak játék, net, (kevés) film.

Én vagyok a PH! királya.

(#871) i are robot válasza DEJVID (#870) üzenetére

i are robot
(senior tag)

Ha arra kell amit írsz, akkor a 2711-es DELL az egyik legrosszabb választás. A natív felbontása 2560×1440, ami munkára szuper, viszont szvsz minden más felhasználásnál csak gond az ilyen nagy felbontás.

Leadtek TV tunerek eladók: http://hardverapro.hu/apro/leadtek_tv_tunerek_eladok/friss.html

(#872) DEJVID válasza i are robot (#871) üzenetére

DEJVID
(őstag)
LOGOUT blog

Értem. Akkor mit ajánlotok? :R

Én vagyok a PH! királya.

(#873) Brekk válasza i are robot (#871) üzenetére

Brekk
(senior tag)

Ha van hozzá VGA karija, akkor siman jo, mellesleg 1:1 mappingben meg mindig jo, ha a jatek nem tudja a felbontast. :)

Bármilyen Hardware a legjobb árakon egy napon belül. www.oaziscomputer.hu

(#874) i are robot válasza Brekk (#873) üzenetére

i are robot
(senior tag)

Szerintem ezt a monitort játékra, netezésre és filmnézésre megvenni akkor is kifejezetten perverz dolog. :DDD

[ Szerkesztve ]

Leadtek TV tunerek eladók: http://hardverapro.hu/apro/leadtek_tv_tunerek_eladok/friss.html

(#875) Nyugdíjas válasza i are robot (#874) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Hát szerintem azért sokan elperverzkednének vele :D

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#876) DEJVID válasza Nyugdíjas (#875) üzenetére

DEJVID
(őstag)
LOGOUT blog

Még mindig várom a "jelölteket" :B :R

Én vagyok a PH! királya.

(#877) Nyugdíjas válasza DEJVID (#876) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Tőlem hiába :D Én csak az U2711-et mondom, akárhogy is ellenzi bárki.

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#878) mhn

mhn
(lelkes újonc)

sziasztok!

volt egy samsung 2443bw monitorom (TN panel, 16:10, 1920x1200).
viszont 2 hónap után bedöglött (megjelent egy rózsaszín függőleges csík kb. középen)
lényeg, h csereutalványt kaptam.

viszont a 2 hónap alatt arra jöttem rá, h nekem kicsi a monitor méret ehhez a felbontáshoz, és úgy döntöttem, h felárért, inkább egy 26" v. 27"-t nézek

szval abban kérném a segítséget, hogy 100-110k-ból milyen 26" vagy 27"-es, 1920x1200 felbontású monitort lehet kihozni?

fontos, hogy a kép minősége, hozza kb. azt a szintet, mint a fenti samu (nem mondom, h tökéletes volt, de 80k-ért nem is lehet elvárni)

két versenyzőm van (eddig):

LG W2600H-PF
http://www.arukereso.hu/monitor-c3126/lg/w2600h-pf-p29699330/

Iiyama ProLite E2607WS-B1
http://www.arukereso.hu/monitor-c3126/iiyama/prolite-e2607ws-b1-p28353700/

az előbbiről volt egy teszt az ipon.hu-n. ott 81/100 ponttal végzett

természetesen a fenti 2 típuson kívül más is szóba jöhet (100-110k áron)

előre is köszönöm a segítséget!

(#879) SonicBoom

SonicBoom
(újonc)

Sziasztok!

Létezik ebben a méretkategóriában 120hz-et tudó monitor?
Nvidia 3D vision miatt kéne...

Előre is köszi

(#880) Asimov01

Asimov01
(újonc)

Üdv!

Olvasgattam a fórumot, de a kérdésemre eddig sehol sem találtam egyértelmű választ. Tudnék most venni egy újszerű Samsung 275T monitort, 70 papírért. S-PVA panel, minden szép és jó. A kérdésem az lenne, hogy játékra, és ezen belül is online játékra mennyire felel meg a cucc? Mert pár német fórumon azt írták nagy a lagg-ja. Esetleg valami tapasztalat a moncsival kapcsolatban?

Előre is köszi a válaszokat.

Üdv

(#881) dezz

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Dell U2711 teszt (saját :) )

(#882) teknős

teknős
(lelkes újonc)

Hali!
Érdeklődék, hogy mi a véleményetek erről: Samsung T260HD
Viszonylag olcsón (70körul hozzá tudnék jutni)

(másik opcióm a benq g2420hdbl>ez amit kinéztem, de ha azt mondjátok ennyiért nagyon megéri, akkor inkább samsung lesz, mivel az legalább 1920x1200as)

TeKi

(#883) Asimov01

Asimov01
(újonc)

Samsung 275T-ről akkor semmi vélemény, tapasztalat?

Üdv

(#884) old_artist válasza Asimov01 (#880) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Igen, eléggé nagy a lag-ja, és ha online játékra használád, akkor kompromisszumokra kell számítanod!
Esetleg a neten utána nézhetsz pár potenciális vásárló véleményére, vagy tesztekre alapozva döntheted el, hogy megfelelő-e a számodra, de egy saját személyes tapasztalat minden képpen ajánlott - mármint szermélyes meggyőződésed, ha kipróbálod és tesztelgeted! Egyébként nem játékos kedvüeknek szánták ezt a 275T samu monitort!

Egy kis segítség - esetleg:
- [link 1]
- [link 2]
- [link 3]

Autóban a VOLVO, monitorban az EIZO! <<< Monitor kalibrálást vállalok! >>> www.monitorguru.hu

(#885) Asimov01 válasza old_artist (#884) üzenetére

Asimov01
(újonc)

Köszi szépen a segítséget! Alapvetően dícsérik mindenhol, csak ez a játék kérdés. Hát meglátjuk, de úgy gondolom annyit amennyiért veszem mindenképpen megér. Most kipróbáltam egy lg w2486l-pf moncsit, de nem nagyon tetszett. Ha meglesz a moncsi beszámolok:)

Üdv

(#886) old_artist válasza Asimov01 (#885) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Igen, ezért is ajánlom a személyes meggyőződést, hogy számodra mennyire felelne meg!
Az biztos, hogy ennyi pénzért, ha nincs különösebb hibája (pixel, karc, elektronika), akkor nagyon is megéri! :K
Várom majd a véleményezésedet!

Autóban a VOLVO, monitorban az EIZO! <<< Monitor kalibrálást vállalok! >>> www.monitorguru.hu

(#887) Lipton

Lipton
(senior tag)

DELL U2711-es monitornál tapasztalt valaki olyat, hogy a bekapcsológom feletti led magától villog? Arra gondolok, amelyik a menüt hozza elő.
Elvileg csak akkor kéne kigyulladnia ha odanyúlok, de magától villog. Tök messze ülök a géptől, és néha csak úgy felvillan magától.
Most pl folyamatosan ég! Látom, hogy kezdene halványulni, de egyből visszamegy a rendes fényerőre mintha odanyúlnék.

(#888) i are robot válasza Lipton (#887) üzenetére

i are robot
(senior tag)

Pár hete leveleztem Brekkel (tőle vettem anno), mert az én 2709-esem ugyanezt csinálja, azzal a különbséggel, hogy ez másfél éves. Már tervezem hogy felhívom a garis céget hogy mit tudnak ezzel kezdeni, de még nem kerítettem rá sort.

(#889) D4v3

D4v3
(senior tag)

Hello!
70-100k között milyen 26-27"-es monitor lenne a legjobb? Elsősorban online pókerre, másodsorban filmre, játékra venném.
Előre is köszi!

(#890) worxland válasza D4v3 (#889) üzenetére

worxland
(tag)

Samsung P2770HD bevált, most a MédiaMarktban pont 100k alatt van.

[ Szerkesztve ]

''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q

(#891) Picard

Picard
(lelkes újonc)

Megvan a P2770HD monitorom.
Egy bajom van, beállítom a színeket, kontrasztot, élességet és mikor kikapcsolom a monitort mindent elfelejt. Ugyanez van a ha mondjuk SZÖVEG profilra állítom a magicbrigh-ot, kikapcsolás után visszaáll FILM profilra. DVI kábellel csatlakoztatom a géphez.
MI lehet a probléma?

(#892) Picard

Picard
(lelkes újonc)

Közben megoldódott a probléma. Véletlenül ÜZLET módra állítottam még az elején, és azért állított mindig mindent vissza alapra.
A monitor egyébként, nagyon jó, tűéles a kép, rengeteg a beállítási lehetőség, nagyon jók a látószögek, egyszóval meg vagyok nagyon elégedve.
Mindenkinek ajánlom!

(#893) 0805 válasza Picard (#892) üzenetére

0805
(tag)

Szia!

Én is ilyen Samsungon gondolkozom...
Játszani szoktál?Kipróbálhatnád h milyen játékoknál a monitorocska.:)
Köszi:)

(#894) zitromz

zitromz
(kvázi-tag)

Vannak itt Samsung 2770HD tulajok?Annyira idegesít engem egy dolog,mégis hogy dugod be az optikai kábelt a monitorba?Eleve ott van egy kis hajlékony védőzár ami miatt nehézkes, de még ha ezt át is "töröm" nekem sehogy sem akar ott maradni a kábel tök8 hogy dugdosom!
Nem akarok semmit sem tönkretenni ezért nem bánnám ha valaki felvilágosítást adna erről :D

(#895) zitromz válasza 0805 (#893) üzenetére

zitromz
(kvázi-tag)

Én ma kaptam meg és rögtön behódoltam neki,ahogy írták fentebb tényleg egy nagyon szép monitor kívül-belül!
a játékoktól mondjuk én is tartottam egy picit,meg ugye itt van ez a rosszmájú input lag dolog is de én speciel semmi késést nem vettem észre,minden tök természetes,automatikus(sztem,pedig egy 2msos Samsungot cseréltem le a kedvéért)

(#896) Źşë'

Źşë'
(őstag)
LOGOUT blog

az alábbi moncsiról mi a véleményetek?

"..az emberiség úgy ér majd véget, hogy belefullad a fénybe mert nem ismerte a féket!" Day

(#897) Źşë'

Źşë'
(őstag)
LOGOUT blog

jaj picit benéztem, nem láttam h pont arról írtatok az utóbbi pár hsz-ben, esetleg egyéb vélemény? monitornak, játékra 24/7 ben használnám. Szvsz ennyiért jó vétel, és megvan mindene ami csak kellhet egy fullhd-s moncsihoz.

"..az emberiség úgy ér majd véget, hogy belefullad a fénybe mert nem ismerte a féket!" Day

(#898) zoli0321

zoli0321
(újonc)

Sziasztok!
Ha valaki megosztana velem egy Iiyama Prolite E2607WSD-B1 monitorrol szerzett tapasztalatait, nagyon orulnek neki! Sehol nem talalok velemenyt rola! Szabad adnom erte(uj) 65-70ezret?Koszonom

(#899) amper zoli

amper zoli
(tag)

Hali!
Az acer al2623w monitor milyen paneles :F

Most nincs aláírásom!........Illetve.....Van??

(#900) old_artist válasza amper zoli (#899) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Az Acer AL2623W, 5ms g2g, 26"-os 16:10 WS, LG.Philips S-IPS (LM260WU1-SLB1) panelesek általában, de kiadtak belőle PVA paneleset is - 2006-os modell!

Egy kis teszt róla!

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Milyen 26"-27"-os TFT-t? (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.