Hirdetés

2012. május 26., szombat

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Milyen 26"-27"-os TFT-t? (téma lezárva)

(#501) old_artist válasza PNP (#500) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

szvsz ha nem sürgős a számodra jobb/kiválóbb monitort választani, akkor várj, mert ősszel sok monitor fog megjelenni, amiből jobban válogathatsz, és még az is előfordulhat, hogy a leendő választottadnak le fog esni az ára is, az újabbak megjelenésével!
Az LG W2600HP-BF S-IPS paneles most egy kiváló 26"-os monitor, a ragaszkodás érthető, mivel nagyon jó ár/érték/tudás színtű monitor, viszont az is igaz, hogy hasonló 26"-ost hozzá képest még hírből sem hallottam, ami árban is megfelelne Neked!

Autóban a VOLVO, monitorban az EIZO! <<< Monitor kalibrálást vállalok! >>> www.monitorguru.hu

(#502) Brekk válasza old_artist (#499) üzenetére

Brekk
(senior tag)

Ez az NEC 2690WUXI2 elképesztoen nez ki, es valami hihetetlenul komoly a tudása! Akit érdekel szivesen megmutatjuk neki, raktáron van! :K :C

Bármilyen Hardware a legjobb árakon egy napon belül. www.oaziscomputer.hu

(#503) old_artist válasza Brekk (#502) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Azt elhiszem, hogy hihetetlenul komoly a tudása! :C

A héten, benézek minden képpen! :K - másnak is ajánlom!

Autóban a VOLVO, monitorban az EIZO! <<< Monitor kalibrálást vállalok! >>> www.monitorguru.hu

(#504) i are robot válasza Brekk (#502) üzenetére

i are robot
(senior tag)

Azt bizony lehet hogy én is megnézném magamnak. :))
Anno még ilyenen is törtem a fejemet, de 1 éve még nem lehetett kishazánkban beszerezni. Azóta ráadásul kijött a 2-es verzió, úgyhogy biztos mégjobb lett. :)

Majd írok privátot időpont miatt, de előtte lehet hogy egyeztetek old_artisttal, ha egyszerre mennénk, gyorsabban letudnátok minket. Az már csak hab lenne a tortán, hogyha tudnánk egy próba kalibrálást is csinálni. :DDD

Leadtek TV tunerek eladók: http://hardverapro.hu/apro/leadtek_tv_tunerek_eladok/friss.html

(#505) Brekk válasza i are robot (#504) üzenetére

Brekk
(senior tag)

Természetesen tudjuk kalibrálni, és nem gond, ha nem egyutt jottok. :)

(#506) TothMG válasza Brekk (#502) üzenetére

TothMG
(fanatikus tag)

Hello.

Csütörtökön fent járok Budapesten, ha lesz rá időm szívesen megnézném én is élőben milyen ha lehet.

ÜDV

Tévedni emberi dolog, megmondta a sündisznó is.

(#507) TothMG válasza Brekk (#502) üzenetére

TothMG
(fanatikus tag)

Talált már valaki erről a monitorrol valami tesztet?

(#508) i are robot válasza TothMG (#507) üzenetére

i are robot
(senior tag)

Ez még az elődmodell, de a teszt alapján ez is faja, hát akkor milyen lehet az 2-es… :Y

Leadtek TV tunerek eladók: http://hardverapro.hu/apro/leadtek_tv_tunerek_eladok/friss.html

(#509) Brekk válasza TothMG (#506) üzenetére

Brekk
(senior tag)

Várunk szeretettel. :K :C

(#510) old_artist válasza TothMG (#507) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv, szia!

Talán ime ez (bár nem írja, hogy milyen rev.-es), de itt és itt is olvashatsz róla! :K ;)

Itt meg egy kis régi<>új összehasonlítás a NEC 2690WUXi és a WUXi2-ről!

[ Szerkesztve ]

(#511) eladohardver

eladohardver
(senior tag)

Hali! Gyakorlati tapasztalat valakinek? LG W2600H

Előzmények: - Eddig 3db Samsung 2443BW típusu monitor járt nálam, mind 3 fél napnyi használat után pixelhiba jelentkezett.... legutóbbin 6 nál abbahagytam a számolást:D

Esetleg ez az lg-már nem lessz ilyen Sz*r?

Annyit tudok róla hogy romániából hozták a monitor szállítmányt:D Ugye az lg-ket nem a románok gányolják?:DDDDD

[ Szerkesztve ]

¯¯̿̿¯̿̿'̿̿̿̿̿̿̿'̿̿'̿̿̿̿̿'̿̿̿)͇̿̿)̿̿̿̿ '̿̿̿̿̿̿\̵͇̿̿\=(•̪̀●́)=o/̵͇̿̿/'̿̿ ̿ ̿̿ Battlelog: Rohambili ¤ Használjatok DropBox-ot, mert nagyon jó (2Gb tárhely): http://db.tt/xYfvl0TD ¤

(#512) old_artist válasza eladohardver (#511) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Az az igazság, hogy a mai monitoroknál egyre gyakrabban tapasztalható a pixel/sub-pixel hibák, ezért is érdemes olyan monitort választani, ami gyártói pixel hiba garanciával rendelkeznek, és a 3 nap alatt, ha tapasztalsz hibákat, akkor annyiszor viheted vissza, ahányszor találsz rajta kivetni valót!

"Ugye az lg-ket nem a románok gányolják?" - nem, hanem csehbe gyártják őket! ;)

(#513) eladohardver válasza old_artist (#512) üzenetére

eladohardver
(senior tag)

köszi!:D és az jó? :F

¯¯̿̿¯̿̿'̿̿̿̿̿̿̿'̿̿'̿̿̿̿̿'̿̿̿)͇̿̿)̿̿̿̿ '̿̿̿̿̿̿\̵͇̿̿\=(•̪̀●́)=o/̵͇̿̿/'̿̿ ̿ ̿̿ Battlelog: Rohambili ¤ Használjatok DropBox-ot, mert nagyon jó (2Gb tárhely): http://db.tt/xYfvl0TD ¤

(#514) Nyugdíjas válasza eladohardver (#511) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

"Ugye az lg-ket nem a románok gányolják?"
Nem mintha ennek bármi köze lenne a végtermék minőségéhez,de szived joga véleményt formálni :K

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#515) old_artist válasza eladohardver (#513) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Az az igazság, hogy januártól, ami LG W2600 TN paneles monitort kalibráltam (kb.5-6db), azoknál nem volt még sub-pixel hiba sem, de az ördög sohasem alszik - ezért is érdemes a gyárilag garantált pixel hiba garanciális monitorokat előnybe részesíteni, s a 3 nap alatt kijött hibákat cserélgetni addig, amig nem kapsz a számodra megfelelő minőségű terméket!

Az is igaz, hogy pl. a távol keleten a csodájára járnak, hogy ha véletlenül sub-pixel hibás egy monitor, de nálunk valahogy a balkáni szférába, minha nem ezek lennének a jellemzőek! :DDD - sőt, mivel egyre jobban terjednek és veszik az IPS paneles monitorokat, (már nem igazán árusítanak TN paneles ipari hulladékokat, a korszerűtlen és fejleszthetetlen, elavult technológia miatt sem), ezért annyira lementek az árak az IPS paneleseknek, hogy szinte TN-es árban juthatnak hozzá a leendő tulajok!
Ha ezt meg tudnánk valósítani hazánkban is, hogy ha egy "picit" igényesebbek lennénk, akkor egyre jobban juthatnánk olcsón jobb és kiválóbb monitorokhoz! :K

Na, de nem sokára változhat a helyzet, s változni is fog, mert erről már gondoskodnak páran - remélhetőleg sikerrel, most ne menjünk bele, hogy milyen úton-módon, majd ősszel meglátod és tapasztalhatod! ;)

(#516) TothMG válasza Brekk (#509) üzenetére

TothMG
(fanatikus tag)

Köszönöm, hogy megnézhettem a monitort. A kérdésem az, hogy a nálatok látott teszt képeket le lehet-e valahonnan tölteni. (lego autó, piros bogyó, erdő...)?

(#517) Nyugdíjas válasza TothMG (#516) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Leginkább majd jól elküldjük mailben :)

Egy jól felkészült vásárlótól csakliztam el korábban. De azóta mi is ezeket használjuk. Elég jól megfelelnek a célnak :)

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#518) PNP

PNP
(senior tag)

Folytatódott a szpssorozatom LG témakörben, tegnap megjött a cirka másfél hónapja megrendelt W2600HP az egyik budapesti üzletbe, ahol már többször lemondóan nyilatkoztak a típus beszerezhetőségéről, helyette TN paneles monitorokat ajánlgattak, mondván "nem értik a ragaszkodásomat ehhez a panelhez". El kellett magyaráznom. Ma kibontattam velük, és direkt hoztam magammal még egy embert, több szem több pixelt lát. Pixelhiba az nem volt, ahogy az előző példányomnál se, ellenben ennek is enyhén sötétebb volt a bal oldala. Az eladó persze hülyének nézett, de ez megbocsátható neki, ez a dolga ha nem tud eladni valamit. Most ebből két dolog következik (sajna a sorozatszámot nem jegyeztem meg): vagy sok ilyen hibájú monitor van, és csak kevesen érzékenyek rá (mert nem ordító hiba, film nézés, játék közben például észrevehetetlen), vagy az LG volt olyan kedves, hogy az általam régebben visszavitt monitort újra bedobta a kiskereskedelembe. Egyelőre feladom, várok az errefelé gyakran meglebegtetett őszi csodára.

(#519) Nyugdíjas válasza PNP (#518) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Egészen elképzelhető, hogy van egy bizonyos mértékű inhomogenitása a kijelzőnek (mindnek). Ez elég gyakori dolog, sajnos nehezen tudnak/akarnak a gyártók igazán jót csinálni. Nameg szerintem te is tapasztaltad már, hogy viszonylag egészen kevés dolog sikerül tökéletesre ebben a világban (persze rajtam kívül pl. ;]).

Én alapvetően abban látom a problémát, hogy te (tudom, hogy nem könnyű ezt hallani) túl sokat vársz. Gondold végig... Ilyen árban 2"-al kisebb minőségi panellal szerelt monitort sem kapsz, nem hogy 26"-ost. Egyszerűen te egy belépőszintű dologtól tökéletest vársz.

Mintha nemtom... Opel Astra-tól várnád a rózsagyökér kormányt, és műszerfalbetéteket...

Van az EiZO-nak kifejezetten homogenitásra kigyúrt monitora, aminek igen komolyan megkérik az árát, cserébe garantálva, hogy 1, vagy 2%(nemtudom most pontosan) eltérésnél nem lehet több a kijelző bármely két pontja közt. Nade ezt elvárni 150ezerért szerintem kissé meredek.

Vagy megbékélsz azzal, hogy ennyiért nem kapsz tökéletest (magát az elvárást meg lehet érteni,de ugyanakkor belátható, hogy hülye lenne a gyártó ennek eleget tenni, hiszen akkor hova lenne a piaci szegmentáció, amiből élnek...), vagy tessen áldozni többet.

Akinek Astra-ra van pénze, nem hüppög, hogy nincsen benne V12-es motor, meg rózsafa műszerfalbetét. Ennyi pénzért ez jár.

[ Szerkesztve ]

(#520) PNP válasza Nyugdíjas (#519) üzenetére

PNP
(senior tag)

Ez is egy nézőpont, de akkor ne mondjátok, hogy ez a monitor a bestbuy netovábbja, hanem azt, hogy értékarányos darab. Az sem mellékes, hogy az LG is elismerte panelhibának ezt a mértékű eltérést, és visszafizették az árát.

(#521) Nyugdíjas válasza PNP (#520) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Egészen sokféle dolgot le lehet tuszkolni a gyártók torkán, mint hiba, ha az ember kicsit élelmes, ezt szerintem te is érzékeled.

Másik felvetésedre pedig annyi, hogy a "bestbuy" szó pont azt jelenti, amit mondasz, hogy jó ár/érték arányú a termék, tehát a gond az ön szótárában leledzik.

(#522) Weaver

Weaver
(senior tag)

erről valami vélemény ?

HannsG 281DJ TFT-LCD monitor. 1920x1200 FullHD felbontás, 28", 3ms válaszidő, beépített hangszórók, HDMI és VGA kimenet...

láttam az elmúlt pár hétben több ilyen eladó moncsit is az oldalon 70-80E körül. az ára az jó, a hozzászólók véleménye pozitív volt. már akinek szintén ilyen van. nem sok infót lehet róla találni.

http://phmegbizhatosag.atw.hu/ <-- csekkold adás-vétel előtt

(#523) PNP válasza Nyugdíjas (#521) üzenetére

PNP
(senior tag)

Nem folytattam ádáz csatát a képviselettel, odavittem hogy szerintem ez szar, nem vitatkoztak. Jellemzően a szervizek mindent megtesznek, hogy ne kelljen garanciális javítást/cserét végezniük, ehhez képest fel sem merült hogy túl igényes volnék, vagy esetleg baj van a szememmel. Ha szerinted az belefér, hogy a kép egyik fele (tehát még csak nem is szimmetrukusan) sötétebb/más színt mutat egy 150 ezres monitornál, akkor szerintem a hiba nem az én készülékemben van :)

(#524) Nyugdíjas válasza PNP (#523) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Én nem vitatom ezt, de akkor legyen szives közölni a teóriáját azügyben, hogy lehet, hogy a másik monitor is pont olyan volt? Talán te lennél a világ legpechesebb embere? Véletlen? Vagy valami ördögi konspiráció folytán visszakaptad a volt monitorod? Esetleg csak simán az egész világ azért jött létre az Úr kegyelméből, hogy a te létedet nehezitse?

Ugyanmár...

Szerintem sem fér bele,de sokat látok ilyeneket, és hidd el, inhomogenitás szinte minden monitoron van egy bizonyos mértékben. Az, hogy a szervizek mindent megtesznek, hogy neked rossz legyen szintén sújos szociopatikus jellemvonások kezdeti jele lehet, ajánlom, hogy keress fel egy szakembert ;]

eszembe jött még egy-két dolog:
Az NEC2690WUXi2-ben ha jól emlékszem 16, vagy 18ccfl van megvilágítás gyanánt, pont a jó homogenitás miatt. Sikerült is nekik. Egészen valószinü, hogy az LG ennek egy törtrészével "büszkélkedhet", cserébe az ára is pont a fele. Továbbra is minduntalan oda vagyok kénytelen kulyukadni, hogy ezért a pénzért túl sokat vársz. Akármennyire is próbálod azt kommunikálni, hogy 150ezer ft drága egy monitorért, nem az. Nem egy ekkora, és ilyen panellal szerelt készülékért. Drága neked/nekem, sok embernek, akiknek ezért a pézért sokat kell dolgozni,de a piaci viszonyokat nézve nem drága. Következésképpen ezt ugy hivják belépőszintű termék, amiből következik amiről már beszéltünk/tem alant.

[ Szerkesztve ]

(#525) Nyugdíjas válasza Nyugdíjas (#524) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

súlyos "j"-vel. Azért én is jól adom... :D

(#526) Brekk válasza PNP (#523) üzenetére

Brekk
(senior tag)

Sajnos mi nem lattuk azt a monitort, lehet hogy tenyleg egy hibás volt, es nekunk se fert volna bele az az inhomogenitas. De mivel nem lattuk, sztem tok felesleges errol beszelgetni...

(#527) fgordon válasza PNP (#518) üzenetére

fgordon
(senior tag)

Hát, az enyém az tökéletes, enyém is LG W2600HP BF. Több mindenki látta, 2 grafikus is, és kb abba kötöttek bele, hogy miért érintő gombosak a monitor vezérlői, miért nem látszódnak a gombok... :D

Nagyon kellemes használni, számomra ez a legjobb ár/érték arányú nem gagyi LCD.

Hozzá nem értő reakciók, ahogy nézték ezt az LCD-t: "ilyen szép színeket még soha nem láttam" meg "hú de jók a színek ebben a filmben, amikor még otthon néztem, nem ilyen volt!"

Hogy mindenhonnan éles a kép, ha oldalról is nézik, azt volt a reakció, hogy "ez a normális, nem?" :D

Egy hátrányát tudok mégis: alapból nem tudja az 1152x864-es felbontást, csak kézzel kell felvenni az nvidia driver grafikus menüjében, és akkor már a Windows arra is tud váltani, meg a játékok is. Az, hogy miért kell nekem ez a felbontás, nem magyarázom el, hosszú lenne, de meg tudtam oldani, az a lényeg! :)

[ Szerkesztve ]

▏▎▍▋▊▉ Gordon (eleinte azt hittem) ▉ ▊▋▍▎▏

(#528) HoloPainen

HoloPainen
(újonc)

Egy w2600hp-bf monitorom van és a problémám az hogy baromi intenzív, irreális színei vannak, szinte fluoreszkálóak főleg a zöld meg a piros. Brightness, színhőmérséklet vagy gamma nem segít rajta. Ez Vista alatt van, XP alatt ok volt mert ott szaturáció beállítással tudtam korrigálni az ati CCC-ben de itt nincs ilyen. Tipp? Segítségeteket előre is köszönöm.

[ Szerkesztve ]

(#529) bolcsodal

bolcsodal
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Végleg bedöglött a 25 éves CRT TV. Harmadszor már nem viszem szerelőhöz.... Vennénk TV-t, de ha már veszünk akkor egy időtálló megoldásra gondoltam.

A kérdés nagyon egyszerűnek tűnik. Mindenképpen tartalékhoz kell nyúlnom, ami pénzügyeket illet sajna, de.

Vagy veszünk egy 32"-os HD-ready Noname/Orion LCD TV-t 100K-ért. Vagy, amit most ideologizálok magamnak...
Van ez a 26"-os Samsung T260HD (1920x1200) TV-tuneres monitor (2x HDMI, RCA, DVI, VGA bemenetek....) 115K-ért. Igaz hogy kisebb...de:
1: oda, ahová kell nem kell nagyobb
2: ha mégis meggazdagodnék valamikor és vennék egy nagyobb LCD-TV-t filmezésre, akkor erre átköltözhetnék a desktop PC-mmel a jelenlegi 22"-ost pedig eladnám...
3: valamit rosszul gondolok, és veszek egy szart ami monitornak sem és TV-nek sem lesz jó....

Szerintetek?

They drew first blood....

(#530) Brekk válasza bolcsodal (#529) üzenetére

Brekk
(senior tag)

Inkabb tv-t keress 32" ban, ami nem tn panellal rendelkezik! Azt legalabb tv-nek lehet majd hasznalni...

(#531) bolcsodal válasza Brekk (#530) üzenetére

bolcsodal
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Igen lebeszéltek róla többen is. Valószínűleg egy kedvező árú 32"-os LG lesz: [link] :U

[ Szerkesztve ]

(#532) Brekk válasza bolcsodal (#531) üzenetére

Brekk
(senior tag)

Már jopar forumon lehet kapni 140e korul fullhd nemtn-es hasznalt de garis tvket! Lehet sokkal jobb valasztas! :K

(#533) bolcsodal válasza Brekk (#532) üzenetére

bolcsodal
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Lehet, de annyi nincs rá. ;)

[ Szerkesztve ]

(#534) old_artist válasza bolcsodal (#531) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Ha jól tudom, akkor 32"-os TV-kben van IPS paneles is LG-kből, de ha jól emlékszem, akkor ~120-140e-tól indulnak, de majd megkeresem őket (ha hirtelen megtalálom), szvsz azok közül válassz, mivel gondolj csak bele, egy 22"-os vagy feletti TN paneleseknél már nagyon sok kompromisszumot kellene elviselned egy TN panelessel (bevilágítás, homogenitás, betekintési szögek, fekete mélysége, stb.)!
Ja, és nagyon fontos, hogy MPEG4 (H.264)-es legyen (digitális adásokhoz), mint a linkelted is, s látom, hogy ez betekintésileg jó lehet, ha hinni lehet az adatokban, de minden képpen nézd meg a gyártói oldalát is, mivel ezzel nagyon sokat szoktak trükközni a kereskedők a honlapjukon! :K

(#535) bolcsodal válasza old_artist (#534) üzenetére

bolcsodal
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Köszi megnézem. Mondjuk ilyen információkat (paneltípus) szinte lehetetlen megtalálni. Vagy van trükk? Igazából betekintési szöget sem közöl az LG. Az MPEG4-et tudja.. :U

De ez már nagyon off..átnézek inkább az LCD-TV topicba...

(#536) old_artist válasza bolcsodal (#535) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Igen, az megoldást jelenthet, ha "átpártolsz" az LCD TV topikba, mert lehet, hogy többen is a segítségedre lehetnek! :K
Igen, sajna a TV-knél nagyon sokszor nem hogy a panelt, de a betekintési szöget sem írják ki a gyártók - röhelyes! :W

[ Szerkesztve ]

(#537) feketebirka

feketebirka
(újonc)

Sziasztok!

Monitor vásárlás előtt vagyok, s az LG W2600HP-BF egy nagyon szimpatikus választásnak tűnt, de sajnos valahogy nem lehet kapni már mostanság. Monitort viszont keresnék, a plafon 100 000 ft, de ha nagyon megbízható, és 3+ évig nem kell cserélnem, akkor rááldoznék 150-et is. Az abszolut minimum 23", de inkább 24-27"-os legyen. Amire használom:

1. internet, office
2. játék (nem hard core FPS)
3. filmnézegetés

Nem zárkózom el a jobb panelektől. Egyébként gondolkodtam azon, hogy külföldről behozatom ... kérdés megéri-e? vajon ilyenkor is érvényes a pixelgari?

Köszönöm,

FB

(#538) old_artist válasza feketebirka (#537) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Igen, sajnos már nem nagyon érhető el ez az LG W2600HP-BF S-IPS paneles, de sok-sok jó monitor jön majd év végéig, többek között 24"-os FullHS-s S-IPS panelesek is, amik 80-90e-es árkategóriában kaphatóak majd, s amik lényegesen jobbak lesznek a TN paneles monitoroknál (köztudottan) - esetleg ebben is gondolkodhatsz! :F

Esetleg még ezeket ajánlanám, ha 150e körüli árban gondolkodsz, és FullHD felbontásban, akkor szóba jöhet - esetleg:
- EIZO S2242W (150-160e)
- HP LP2475W (160-165e) - BestBuy
- Dell 2408WFP (130-135e)

[ Szerkesztve ]

(#539) Rick4 válasza old_artist (#538) üzenetére

Rick4
(PH! nagyúr)

Akkor ennyi erővel elmegy az ember, és vesz a boltban egy 32"-os fullHD tévét S-IPS vagy S-PVA panellal, és meg van oldva, nem? Hol az előnye innentől egy 24"-os monitornak?

A probléma Te magad vagy: ebben az évben is mindent úgy csináltál mint eddig, mégis végig más eredményekben remélkedtél.

(#540) Windex válasza feketebirka (#537) üzenetére

Windex
(tag)

Én is ezt a monitort néztem ki. Jövő hónap közepén akartam/akarnám megvenni, mert akkor lesz meg rá a pénz, de most így elgondolkodtam. Ennyire nem lehet már kapni?

The Cylons were created by man. They rebelled. They evolved. There are many copies. And they have a plan.

(#541) fgordon válasza feketebirka (#537) üzenetére

fgordon
(senior tag)

Hát, az a vicc, hogy nagyon látszik a 24" és 26" között a különbség. Sokkal jobb a szemnek a 26" nézni. Az tuti, én többet nem veszek ennél kisebb kijelzőt. Főleg 1920x1200-ban. De mindenben látványos ez. Még ha 640x480-ban játszom, akkor is! :Y

Azt javaslom, nézzed meg élőben amit megveszel. Ne vegyél paraméterek alapján monitort, ha még nem láttad.

Gondolom nem vennél feleségül egy nőt, mert jó fénykép és adatok vannak róla és jó véleményt hallottál... :D

(#542) fgordon válasza Rick4 (#539) üzenetére

fgordon
(senior tag)

Én pld láttam egy jó kb 32"-osat Samsung volt, ha érdekel megkérdezem a pontos típust, volt benne DVI/HDMI bemenet, külön kezeli a számítógépet, meg van benne még sok extra. Úgy tudom, több száz ezer Ft volt, és nem 150. A képe jó, de nem estem hasra azért...

Annyiban igazad van, hogy a TV-k minősége kezd javulni az utóbbi időben...

(#543) Dave46

Dave46
(kvázi-tag)

Hello! Sajnálattal tapasztaltam, hogy a LG W2600HP-BF modellt már gyakorlatilag nem lehet kapni, kénytelen voltam helyette tehát másikat keresni. Találtam is egy másikat, de több óra guglizás után sem találtam érdemleges felhasználói tapasztalatokat.

Ez a modell lenne az: LG M2794DP
Kicsit meglepődtem, hogy TN paneles... Van valakinek ezzel a modellel személyes tapasztalata?

Szívesen veszek bármilyen tanácsot, 26"+ feletti monitorokról.
A legfőbb szempontom értelemszerűen a gyönyörű képminőség, telt és ragyogó színekkel.

Köszönöm előre is.

[ Szerkesztve ]

'01 Hornet 600 '79 BMW R65 "I'll give up my R65, when they pry my cold dead hands from the handlebars"

(#544) fgordon válasza Dave46 (#543) üzenetére

fgordon
(senior tag)

Hallod, ezt a M2794DP típust én is számításba vettem (most 85e Ft nagykerben), de mivel már láttam és használtam TN paneles LG-t, Samsung-ot, Benq-et, ... ... és mást is TN panellel, így én kizártam a TN-t.

Ha TN paneleset vennék, vennék 24-25-26 körüli Samung-ot, az most nagyon olcsó, és olyan mint a többi... Kb 40-80e nagyker áron, extráktól függően. Ennél többet nem ér nekem a TN paneles 24-26" LCD.

27": LG W2753V-PF - ez 90e,

26": LG W2600H-BF: 89e

24": már van 36e-ért is... Acer, Benq, Samsung 50-től. Samsungnak a legjobb a képe / műszakija szerintem ebben a kategóriában, TN-ben, legolcsóbb szegmensben... De lehet, hogy van más cégnek jobb, csak nem jutott el hozzám és ismerőseimhez...

Szóval, én vagy vennék 24-est olcsón (kb 40-50-ért), vagy 27-est ami nem TN panelos, ezért van nekem most W2600HP-BF, mert nekem ez a legjobb LCD ár/érték arányban, és nekem megérte.

Sajnos nagy butaság extrával telerakott TN panelosért akár 200e Ft-ot kifizetni... De kevesen tudják, hogy van nem TN panelos is... :K

(#545) Rick4 válasza fgordon (#542) üzenetére

Rick4
(PH! nagyúr)

Nekem egy 94 centis van itthon, amire a gép köthető, én meg nem azt mondom, hogy javulnak, hanem rég ott vannak, a képe pont olyan, ha nem jobb, mint a 22"-os Samsung monitoromé. Ez se nagy ász, de egynek jó, mostanában cserélném, és nem vagyok hasra esve a 26"-okoktól, főleg hogy ami elfogadható lenne, az 80K-nál kezdődik, és ez még mindig a legalja. A "kommersz" 22-24"-os 40-50 ezres monitorok a legócskábbnak számító panellal készülnek, ami jobb, az se 80ezer. A jófajta kijelzővel szerelt 32-os tévéknél te mibe tudsz belekötni?

A probléma Te magad vagy: ebben az évben is mindent úgy csináltál mint eddig, mégis végig más eredményekben remélkedtél.

(#546) Dave46 válasza fgordon (#544) üzenetére

Dave46
(kvázi-tag)

AZ LG W2753V-PF nem hangzik rosszul, de nem tudok róla semmit. (gyakorlati tapasztalatra gondolok) Viszont ez is TN paneles sajnos.

Tetszene még a Samsung T260HD is, de az is TN paneles.

LG W2600HP-BF meg egyszerűen tényleg nincsen sehol sem. (nem Magyarhonban élek)

Lenne még alternatívaként egy Samsung LTM270M1 (S-PVA panel), de ezt sem lehet kapni.

Egyet találtam, ami van és jó áron is adják: Dell 2707WFP (S-PVA)

Hát nem lettem okosabb... de nem akarok rosszul választani.

'01 Hornet 600 '79 BMW R65 "I'll give up my R65, when they pry my cold dead hands from the handlebars"

(#547) Nyugdíjas válasza Rick4 (#539) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Gondolom sosem próbáltál még meg 32'-on dolgozni. :D

LG W2600HP-BF kérdésre: Még maradt 1-2 utolsó darab.

[ Szerkesztve ]

(#548) TrollBalint válasza old_artist (#538) üzenetére

TrollBalint
(őstag)

hali,

ez a "nem érhető el" dolog, ugye csak átmeneti? Nekem is úgy néz ki, októberben lenne meg a pénz erre a monitorra és már nagyon beleéltem magam :)

Két IBM PC/XT/AT/... beszélget: - Tudtad, hogy mi kompatibilesek vagyunk? - Heeeeeeee.... ?????

(#549) Nyugdíjas válasza TrollBalint (#548) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Nagyon úgy néz ki, hogy nem.

(#550) TrollBalint válasza Nyugdíjas (#549) üzenetére

TrollBalint
(őstag)

ez roppant szomorú :(

bánatomban meg is kérdezem, hogy ez helyett a monitor helyett tud valaki ajánlani egyet? 26-os legyen és ne TN-es

Illetve, hogy jár(hat)ok jobban, ha inkább most megveszem, ha találok, vagy várok kicsit, hátha lesz másik 26-os S-IPS?

[ Szerkesztve ]

Két IBM PC/XT/AT/... beszélget: - Tudtad, hogy mi kompatibilesek vagyunk? - Heeeeeeee.... ?????

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Milyen 26"-27"-os TFT-t? (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.