Hirdetés

2012. május 26., szombat

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Milyen 26"-27"-os TFT-t? (téma lezárva)

(#401) i are robot válasza Zsozsooooo (#399) üzenetére

i are robot
(senior tag)

Nekem a Dell van, de azt kell mondjam, hogy az alapján amit az LG-ről tudok, azzal jobban jársz. Grafikai munkára mindkettő kíváló, de a játék miatt az LG jobb választás, és még az ára is barátságosabb.

Leadtek TV tunerek eladók: http://hardverapro.hu/apro/leadtek_tv_tunerek_eladok/friss.html

(#402) Zollee

Zollee
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Pár napja vettem egy W2600 HP-BF-et. S-IPS, szép a kép, fasza meg minden, DE..
Olvastam is már korábban hogy a vörös színnel nem bánik kimondottan finoman. Elég rikítók a vörösek, sőt más színek is határesetek.. Mit tudnék tenni az ügy érdekében? Grafikára kellene és nagyon mást mutat, mint amit vártam. A bekalibrálásról hallottam hardveresen vmi kis kütyüvel, de az nem egy olcsó buli és manapság egy ilyen monitor sem olcsó ám.. Szóval vmi pénztárcabarát ötlet kéne, mert igencsak megcsapolta a kasszát a jószág.. :B

A legügyesebb állat az ürge, hiszen búzával teli pofazacskóval is képes repülni, miközben egy baglyot egyensúlyoz a hátán.

(#403) i are robot válasza Zollee (#402) üzenetére

i are robot
(senior tag)

Bocs, rossz helyre ment, törölni meg nem tudom a hsz-t. :B

[ Szerkesztve ]

Leadtek TV tunerek eladók: http://hardverapro.hu/apro/leadtek_tv_tunerek_eladok/friss.html

(#404) old_artist válasza Zollee (#402) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Minden képpen a kalibrálást ajánlom! :K - különösen, ha grafikai munkákra használod!
Egy kalibrálással sokat lehet javítani a színtelítettségen, a szaturáltságon és egy adottságokhoz képest, valóságos színmegjelenítéshez közeli kijelzőhöz juthatsz!
Egyébként mikori a monitor és a Sno első 4 számjegyét, ha magírnád (a hátsó cimkéről), mivel ennél a típusnál sokat javítottak a rev.-val az elektronikán!

Autóban a VOLVO, monitorban az EIZO! <<< Monitor kalibrálást vállalok! >>> www.monitorguru.hu

(#405) PNP

PNP
(senior tag)

W2600HP-BF monitorokkal mi van? Kifutó típus lenne? Mert hogy edigital már jó ideje nem árulja, amit az iponban vettem és hibás volt, azt az LG szervíz sem tudta kicserélni (csak pixelhibásat adtak volna), és csereigazolással a kereskedő sem tudott másikat adni, inkább felajánlotta a visszafizetést. Alapvetően nagyon tetszene, de ha beszerezhetetlen, akkor nincs más ötletem monitorra. Kisebbet nem akarok, TN panelest sem. Mostanában néztem LCD TV-ket, és bár senki nem bírta megfogalmazni miért is rosszabb, mint egy azonos méretű monitor, én viszont úgy vettem észre, hogy sokkal kevésbé homogén a megvilágításuk (képszélek, sarkok sötétek). Most nincs monitorom :|

(#406) €uro

€uro
(senior tag)

Sziasztok!

Minden nagyobb képátlójú monitornak van hangja?

Azért kérdezem, mert hogyha a jelenlegi Samsung 2253BW monitorom fényerejét 100%-ról elkezdem lefelé állítani, akkor halk, rezgő-búgó hangot kezd adni.

Egy évvel ezelőtt, amikor vásároltam, különösen figyeltem arra, hogy a monitor hangját a fényerő és kontraszt különböző beállításai mellett meghallgassam, hogy teljesen némák-e. Azonban a belvárosi kis számtech üzletben olyan nagy volt a háttérzaj, hogy a monitor hangját elnyomta.
A kijelzőt három napon belül kicseréltettem, zajos működésre hivatkozva. Erre hoztak egy ugyanolyan, nem teljesen néma monitort.

Az eladók azt mondták, hogy a nagyobb monitoroknál ennyi alapzaj természetes, és hogy az a beépített tápegységükből jön.

Most, hogy ismét monitor vásárlás előtt állok, alaposabban fogom kiválasztani, hogy milyet veszek. 24-26 colosat szeretnék és eszembe jutnak az eladó szavai.

Szóval az iránt érdeklődöm, hogy általában normális dolog-e, hogy a nagy monitoroknak bizonyos fény- és kontrasztbeállítások mellett előjön egy kis hangjuk?

Illetve vannak-e még olyan monitorok, melyek nem beépített tápegységgel rendelkeznek?

"Bármely egyszerű problémát megoldhatatlanná lehet bonyolítani, ha elég értekezletet tartanak róla." (M)

(#407) Zollee válasza old_artist (#404) üzenetére

Zollee
(kvázi-tag)

A tipusszám: 906M...
A rev1-ről olvastam, hogy a vörösekkel van kicsit elszállva, de a tipusszámből kiindulva ez valószinűleg nem rev1-es. Na nem tudom.. Igen, kalibrálni kellene, ezzel tisztában vagyok, csak rengeteg pénz az is.. :O Vajon milyen árban csinálják ezt legolcsóbban??? :F

A legügyesebb állat az ürge, hiszen búzával teli pofazacskóval is képes repülni, miközben egy baglyot egyensúlyoz a hátán.

(#408) old_artist válasza Zollee (#407) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Igen, ez még a régi rev.-es, de nem a rev.1, már 910M fölött járnak, aminél nagyon sokat javítottak az elektronikán!
Igen, egy kalibrálással "csodákat lehet művelni", és szvsz manapság már egy profi koloriméterrel rendelkezők, (5-10e között) már megoldanák a gondjaidat! Hidd el megéri! :K

Autóban a VOLVO, monitorban az EIZO! <<< Monitor kalibrálást vállalok! >>> www.monitorguru.hu

(#409) PNP válasza old_artist (#408) üzenetére

PNP
(senior tag)

Hali, #405-re tudsz valamit okosat mondani? :)

(#410) old_artist válasza PNP (#405) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Igen, sajna a nagykereskedők, ha nem rendelnek be jobb paneles monitorokat (mert a TN panelesben van a "bizniszük" :W ), kikopnak a "polcokról"!
Van még PH-s kereskedő, aki be tudja szerezni ezt az LG-t, mint pl. a Hexaa, írj neki privátot, biztos, hogy segítségedre lesz, és abban is biztos lehetsz, hogy a legújabb rev.-eset kapod majd! :K

(#411) madgie válasza old_artist (#410) üzenetére

madgie
(VIP)

Csak egy kummányit lehetne olcsóbb :(

"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia

(#412) TrollBalint válasza PNP (#409) üzenetére

TrollBalint
(őstag)

Szia, a tv vs. monitorról van egy topic, nem tudom mi a pontos cime. De ezen én is gondolkodtam, aztán olvastam, hogy a monitor alapvetően nem tudja az összes felbontást, és ha a játék pont abban akar elindulni, akkor bizony kapsz egy fekete képernyőt. Ez engem meggyőzött abban, hogy monitor legyen inkább. (főleg, mert nálunk nincsen tv és nincs is rá szükség. :) )

Két IBM PC/XT/AT/... beszélget: - Tudtad, hogy mi kompatibilesek vagyunk? - Heeeeeeee.... ?????

(#413) Zollee válasza Zollee (#407) üzenetére

Zollee
(kvázi-tag)

A manufactured dátumhoz 2009 június van irva. Gondolom akkor ez egy friss rev. Elmondásuk szerint most szállitotta le a boltnak az LG mikor átvettem. (4 napja)
Amúgy konkrétan mennyi lenne egy ilyen kalibráció? (sajnos nem tudok vele felmenni pestre, meg ugye akkor nem is a használati környezetben lenne bekalibrálva) Nem várok licitálást most itt, PÜ-ben irhattok. :) Békés megyéről lenne szó. (majd igyekszem összeszedni egy kis lóvét, most csak érdeklődök).

(#414) €uro válasza €uro (#406) üzenetére

€uro
(senior tag)

Akkor most van hangjuk a monitoroknak vagy sem?

Nincs itt egy tekintetben tapasztalt user, akinek a kezei alatt már jópár méretes TFT megfordult és határozott véleménye van ez ügyben?

"Bármely egyszerű problémát megoldhatatlanná lehet bonyolítani, ha elég értekezletet tartanak róla." (M)

(#415) old_artist válasza €uro (#414) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Igen, van valamennyire zúgó, búgó hangjuk, de ezt csak akkor veszed észre, ha nagyon közel hajolsz a káva fölé, vagy a hátuljára tapasztod a füledet, ettől való eltérések nem megengedettek, ezeket garanciába kötelesek cserélni!
Viszont..., ha nem földelt a konnektorod és nem zavarszűrős elosztóról használod (+ a szgépedet is !!!), akkor is előfordulhatnak "zümmögések", de ha beviszed a szervízbe, akkor ott nem fognak észlelni "zümmögést", ezért érdemes ezekre is odafigyelni! :K

(#416) mickemoto

mickemoto
(fanatikus tag)

Üdv mindenkinek!
Monitor vásárláson töröm a fejem abból is a 26-27" méret ami tervbe van.
Ezek közül melyiket ajánlanátok befutónak.
LG W2600H-PF 26" - 103.900 Ft edigital
LG W2753V-PF 27" - 109.500 Ft pcx
Samsung T260HD 26" 111.725 Ft pcx

Játékra, filmnézésre és netezésre használnám.
Vagy talán jobban megérné valamilyen 32"-os HD-ready-s LCD-tv-t venni?
ugyanis árban ugyanott vannak.
Szóval még azt sem tudom, tft vagy lcd lenne-e a jobb választás.

"Szövőgyárban kelmét szőnek: fent is lent meg lent is lent. Kikent kifent késköszörűs lent is fent meg fent is fent."

(#417) €uro válasza old_artist (#415) üzenetére

€uro
(senior tag)

Köszönöm a választ!

Sajnos nincs összehasonlítási alapom a hangok erejére vonatkozóan. Csak azt tudom, hogy az amelyiket most használom, 100%-os fényerő mellett teljesen néma. Viszont ha elkezdem letekerni a fényerőt, akkor 93-91%-tól már elkezd zümmögni. Teljesen ugyanígy működött az az azonos típusú monitor, amit ez előtt kaptam és a vásárlást követő harmadik napon belül cseréltettem - éppen a hangjára hivatkozva.

Szeretném, ha nem ez lenne a normális.

A zavarszűrős elosztónak majd még utánanézek.

[ Szerkesztve ]

(#418) old_artist válasza mickemoto (#416) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Az az igazság, hogy az LG W2753V-PF monitorhoz még nem volt szerencsém, de az LG W2600H-PF szvsz jobb, mint a samu T260!

Egy monitorral lehet TV-zni, de fordítva már nem nagyon igaz, különösen a skálázhatósága miatt sem!

(#419) old_artist válasza €uro (#417) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Ha a "zümmögést" nem közvetlenül a monitornál észleled, hanem pl. 30-50-100cm-ről is, akkor azzal gondok lehetnek, de... előbb próbáld meg egy földelt konnektorra és zavarszűrős elosztóra kötnöd, s ha ott is észleled a hibát, akkor abból gariztatás lehet, vagy próbáld ki egy másik szgépen (szomszéd) is!

(#420) €uro válasza old_artist (#419) üzenetére

€uro
(senior tag)

A boltban, ahol a monitort vettem, ott is ugyanilyen hangja volt. Mint már említettem - ennek is és annak is, amit éppen ebből az okból előtte cseréltettem.

Ez a monitor már egyébként nem is érdekel. El fogom adni, nagyobbat szeretnék. De ezúttal olyat, aminek majd akárhogyan állítom be a fényerejét, végig csöndben marad.

A hozzászólások alapján talán csak ennek a típusú monitornak a belső tápja ilyen. Ráadásul szerintem erre kb. húsz emberből egy panaszkodna. Nekem vízhűtésem van, amit éppen azért építettem, hogy a számítógépnek a hangját a minimálisra - ha nem is nullára - csökkentsem. Továbbá csendes környéken élek. Alkalmanként itt a szoba másik sarkában tíz méterre lévő köhécselő szúnyogot is meghallani. Ezért talán csak nekem túlzottak az elvárásaim...

(#421) old_artist válasza €uro (#420) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Igen, sajnos több TN panelesnek is vannak ilyan gondjai, ez elektronika függő is (és persze a minőségi :F összeszerelés), pl. egy jobb, prémium vagy profi monitornál még sohasem tapasztaltam hasonlókat, lehet, hogy ha ilyen igényes vagy, be kéne fektetned egy hasonló kvalitású monitorba!, vagy ezeket is vízhűtéssel megoldanod! :))

A helyedben, mikor vásárlod a monitort, minden képpen leellenőrízném, persze csendes körülmények között (zárt szobában), és csak akkor venném meg, ha a fényerő és kontraszt állítgatásával 0-100 intervallumban nem adna ki "zümmögő" hangokat! :K

(#422) €uro válasza old_artist (#421) üzenetére

€uro
(senior tag)

Örültem ennek a kommentednek.

Egyrészt, mert megerősítettél azon - kevés tapasztalatra épülő, éppen ezért biztosnak nem vélt - véleményemben, ami a monitorok lehetséges hangját illeti. Másrészt, mert azt írod, hogy a hangok az elektronika és a minőség függvénye is lehet. Vagyis van remény, hogy csendes monitort találjak.

Ezúttal a vásárlásnál majd sokkal figyelmesebb leszek.

Köszönöm!

(#423) Gergo88

Gergo88
(fanatikus tag)

Hi!

mostanában gondolkodom rajta hogy vennék egy új monitort. valószínű egyidőben lesz azzal ahogy a DirectX 11-es videokártyák is kijönnek.
mivel nincs rá annyira sok pénzem és mert nem photoshopra meg ilyesmikre kell ezért igazából csak a TN panel jöhet szóba (vagy lenne más alternatíva ugyanennyi pénzért?)

amik árban is és helyileg is elérhetőek számomra azok a következők:

Samsung 2693HM
Samsung T260HD (bár nincs rá szükségem, valamiért nem találtam tuner nélkülit)
HP W2558HC

van még pár acer meg egyéb legalja márkák de azokat nem igazán akarom erőltetni

ezek közül melyik lehet a legnyerőbb?

Basu gasu bakuhatsu busu basu gaido.

(#424) old_artist válasza Gergo88 (#423) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Ha már ilyen árban és 26"-osban gondolkodsz, akkor szvsz inkább válaszd az LG W2600HP-BF (nem a W2600H-BF) S-IPS paneles monitorját! :K
Teszteket láthatsz róla: itt és itt!

Az Acer és Asus monitorokkal ne is foglalkozz, és mivel a TN paneleseknek minden gyermekbetegsége 22"-os felett erőteljesebben előjönnek (homogenitás, bevilágítás, betekintési szögek), különösen egy 26"-osnál, ezért nagyon megfontolandó és eldöntendő a megvétele egy jobb paneles felé "fordulva"! :K

(#425) Gergo88 válasza old_artist (#424) üzenetére

Gergo88
(fanatikus tag)

hát mindenképpen szimpatikusabb lenne az S-IPS, csak azt hittem 22" felett sem annyira gáz a TN Panel. a BF-re végződő modell az egyetlen ami S-IPS paneles igaz? mert találtam olyat hogy W2600H-PF, de ez tuti TN Paneles. akárhogyan nézelődök itt a torontói boltok weblapjain, sehol nem találom ezt a monitort. samsung 275T-nek meg kissé meredek az ára. lehet kénytelen leszek várni ezzel kicsit amíg valamelyik boltban fel nem bukkan egy elérhető árú S-IPS paneles monitor ami legalább 25.5" vagy 26". ha csak 2 inchet nyerek az nekem nem igazán éri meg, pedig arra több lenne az alternatíva.
na mindegy, legalább sikerült lebeszélnem magam egy másik TN paneles monitorról. úgy néz ki egyenlőre maradok a mostaninál, köszi a segítséget

Basu gasu bakuhatsu busu basu gaido.

(#426) fgordon válasza Gergo88 (#425) üzenetére

fgordon
(senior tag)

Nekem is W2600HP-BF van, a legjobb ár/érték arányú normális képcsővel rendelkező monitor!

Szépben bekalibráltam, és a képe bárhonnan nézed, olyan éles mint egy jobb CRT monitor.
Nézz meg egy TN+film vagy TN panelos Samsung-ot, akár drágábbat is, kicsit oldalról...

Annyit tudok belekötni, hogy van rajta USB hub, de szerintem értelmetlenül, mert nem fogom soha használni...

Főként hozzá nem értők mondták, de olyan színeket, mint ezen az LCD-n, még soha nem láttak... és van igazság, minden tökéletes rajta... csak ugye kb 114e+áfa a nagyker ára... :U

[ Szerkesztve ]

▏▎▍▋▊▉ Gordon (eleinte azt hittem) ▉ ▊▋▍▎▏

(#427) TrollBalint válasza Gergo88 (#425) üzenetére

TrollBalint
(őstag)

én a nyár végét várom, old_artist azt mondta, lehet akkora lemegy az ára, mert várhatóan a nyáron jönnek ki új LG monitorok. Én erre sakkozom, és várom az aug végét, szept. elejét.
Mondjuk nekem sok összehasonlítási alapom nem lesz, mert most crt monitorom van, tn+film-eset élőbe nem nagyon láttam, max. 1-2 perc erejéig. de kíváncsian várom

Két IBM PC/XT/AT/... beszélget: - Tudtad, hogy mi kompatibilesek vagyunk? - Heeeeeeee.... ?????

(#428) szki válasza TrollBalint (#427) üzenetére

szki
(őstag)
LOGOUT blog

Sajna az árlenyomó monitorok ősszel jönnek csak old_artist friss infoja alapján: [link]

(#429) Hexaa válasza TothMG (#294) üzenetére

Hexaa
(kvázi-tag)

Szia!

Régebben vásároltál tőlem HP monitort amit Hazro-ra cseréltél...
Erősen gondolkozom ezen monitorok magyarországi forgalmazásával .
Amennyiben nem okozok neked problémát feltennék néhány kérdést
a monitorral kapcsolatban (felkeresnélek telefonon ha kapok egy tel.számot).

Üdv,
Hexaa

:R :R :R

http://monitorguru.hu/

(#430) madgie válasza Hexaa (#429) üzenetére

madgie
(VIP)

Na ez egy nagyszerű ötlet!!! Hazro for president :))

"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia

(#431) TrollBalint válasza szki (#428) üzenetére

TrollBalint
(őstag)

affene, akkor lehet most kellene megvennem? (kb. tavaly szeptember óta akarok új monitort venni, de mindig valamiért elhalasztottam... most úgy vágyom egyre, hogy leírni sem tudom. minden megnézem a monitort, mennyibe kerül, vagy legalább egy képet róla :) )

(#432) Hexaa

Hexaa
(kvázi-tag)

Hoppá -elvileg privit akartam TothMG-nek . :)
Végülis nem titok ; 1db-ot mindenképpen berendelek
és old_artist kollega segítségével leteszteljük ,kalibráljuk,
összehasonlítjuk a hasonló tudású/árfekvésű monitorokkal.
Amennyiben van rá érdeklődés 6.kerületi átvevőhelyünkön (Eötvös u.17.)
ez megtekinthető -más monitorok társaságában könnyebb lesz
levonni a következtetéseket (HP2475W,LG2600HP-BF,Eizo S2431,
Eizo SX2461W) . Tehát mindenkit szeretettel várok -pontos időpontot
a monitor érkezése előtt 1héttel megírom ide a forumba .

:R :R

[ Szerkesztve ]

(#433) borisz_B válasza Hexaa (#432) üzenetére

borisz_B
(tag)

Na, ez igen! :R :Y
Végre "egy kis" Hazro is bekerül az országba, egy kis "vérpezsdítés" a monitorok megszokott samu és LG (néha gagyi) garmadához képest!

Kiváló gondolat, gartula hozzá, hogy bevállalod, lehet, hogy az első vevőid között lehetek majd? - bár ez nagyban függ majd az ár és egyébb tesztelések ismeretében!

Várjuk, várjuk! :C

Romboljunk, hogy építhessünk!

(#434) borisz_B válasza TrollBalint (#431) üzenetére

borisz_B
(tag)

Hy!

Nem szabad elkapkodni egy monitor vásárlását, én is majd egy évet töprengtem, amig a Lenovo L220 meg nem jelent, és hát nem is csalódtam benne!
Érdemes kivárni a legjobb választást, hisz azt fogod 1-2-3-4-5 évig is (esetleg) használni, ami miatt sem mindegy, hogy mibe fektetsz be! :K

(#435) madgie válasza Hexaa (#432) üzenetére

madgie
(VIP)

Melyik típus lesz? HZ24Wi? HZ26Wi?

(#436) borisz_B válasza madgie (#435) üzenetére

borisz_B
(tag)

Legyen mindegyik '"jófajtából" 1-1: :Y
Hazro HZ26W 5ms G2G 26"WS LG.Philips H-IPS (LM260WU1)
Hazro HZ23W 10ms G2G 23"WS LG.Philips S-IPS (LM230WU3)
Hazro HZ30W 12ms G2G 30"WS LG.Philips S-IPS (LM300W01)
Hazro HZ24W 5ms G2G 24"WS LG.Philips H-IPS (LM240WU2)
Hazro HZ24Wi 5ms G2G 24"WS LG.Display H-IPS
Hazro HZ26Wi 5ms G2G 26"WS LG.Display H-IPS (LM260WU1)
Hazro HZ30W-Q5 5ms G2G 30"WS LG.Display H-IPS (LM300WQ5)
Hazro HZ30WB-Q5 5ms G2G 30"WS LG.Display H-IPS (LM300WQ5)
(link by)

[ Szerkesztve ]

(#437) Brekk válasza borisz_B (#436) üzenetére

Brekk
(senior tag)

Azert ha megnezed a spec-t, akkro ra lehet jonni, hogy tudasra kb ott van mint a dell mostani monitorjai, amik egyaltalan nem profi celokra vannak. 8bit-es szinszamitas nagyjabol mindegyik modellen :F 92% color gamut, meg az sincs odairva, hogy melyik rgb szintér-ből van az adat. :( Sajnos valoszinu, hogy sRGB, es akkro azt kell mondanom, meg egy mezei dell is odavág. Egyedüli pozitivum, hogy igen jo paneleket hasznalnak, de viszonylag gyenge elektronikaval.
Aztan jon a tobbi dolog, minthogy gyakorlatilag semerre nem mozgathato a monitor... De tény hogy szépek. :K

Bármilyen Hardware a legjobb árakon egy napon belül. www.oaziscomputer.hu

(#438) AMD_ok

AMD_ok
(őstag)
LOGOUT blog

Sziasztok.

az lg w2600hp-pf (tn panel) monitorja mennyire megbízható? érdemes megvenni, vagy a kistesóját, az lg w2452t-t?

Core i5-750@3,0 GHz, Zalman CNPS 10X Flex, Gigabyte P55M-UD2, Sap.Radeon HD5850+8600 GTS-Physics, 4x2 Gb DDR3 1600, Intel X25-M G2 80 Gb, Logitech G27, Logitech G5 Laser, LG 32'' TV, Chieftec ház, PS3

(#439) Hexaa válasza Brekk (#437) üzenetére

Hexaa
(kvázi-tag)

Majd meglátjuk mit tud pontosan . Egyenlőre annyi biztos ,
hogy sokan vannak pozitív véleménnyel róla . Egy nálam vásárolt
HP2475-öst például szíves örömest cseréltek le egy Hazro -ra és
a mai napig elégedettek vele -pedig a 2475-ös komoly slágertermék,
azt hiszem jópár vásárló állítja ,hogy jó választás volt(köztük
elég sok grafikus és hozzáértő van) .Az állvány gyengesége az biztos,
de az elektronikáját nem húznám le amig nem láttam a saját szememmel.
Játékra és filmre sokan dicsérik az biztos -talán kiváló input lag -ja miatt.
Tehát ha grafikára nem is ,de vegyesfelvágott-ra alkalmasnak igérkezik.
Aki kerüli a TN-t és fontos neki az ár annak lehet jó választás lesz .
Persze egyenlőre várjuk meg ,hogy a kezünközé kerüljön azaz 1db -aztán
fikázhatjuk vagy fényezhetjük ezt a számunkra nagyjából ismeretlen márkát.
Egy biztos ; egy tesztpéldányt megér a kisérlet -mégha rajtam is ragad .
:R

(#440) Brekk válasza Hexaa (#439) üzenetére

Brekk
(senior tag)

Egyertelmu, hogy meg kell nézni! :K Szivesen kiprobalnam en is! :))

(#441) borisz_B válasza AMD_ok (#438) üzenetére

borisz_B
(tag)

Hy!

Vigyázz, mert az LG W2600HP-BF az nem TN paneles, hanem S-IPS, de a "kistesója", vagy inkább úgy mondanám, hogy sokkalta gyengébb tesója, a W2600H-BF nagyon összekeverendő, még a kereskedőknek is!
szvsz mindenképpen élőben dönheted el a különbséget, de csak annyit tennék hozzá, hogy majd minden TN paneles nagyobb colnál már igen csak meggondolandó a vásárlása, mert ahogy itt is olvashatjuk a topikokban, a hiba lehetőség (tech. adottságai révén) sokszorozódnak egy 22"-oshoz képest! Inkább egy 24"-os TN (vagy inkább 20-22"-os), mint egy 26"-os, ahol minden jobban észlelhető és észrevehető - teszem hozzá szvsz, de a guruk majd megmondják a tutit ...

(#442) borisz_B válasza Hexaa (#439) üzenetére

borisz_B
(tag)

Hy!

Egy biztos; egy tesztpéldányt megér a kisérlet - mégha rajtam is ragad.
Hidd el, hogy kapva kapnak majd a monitoron, ha nem is a grafikusok, de aki játék és film kedvelő, az nagyon fog örülni a szinte kiváló lag (2-8ms) és utánhúzási képességgel rendelkező Hazro után, különösen, ha valaki HP után váltott Hazro-ra, és még elégedettebb lett, akkor ott már van valami +, ami elgondolkodtatja az embert! :K

Már nagyon kíváncsian várom! ;]

(#443) TrollBalint válasza borisz_B (#434) üzenetére

TrollBalint
(őstag)

a mostani crt-et 2003 őszén vettem, talán szeptemberben. Az újat is valami hasonló időintervallumra tervezem. De most már majd 1 éve töprengek én is, és ez az LG2600HP-BF meggyőző. Eleve rühellem, vagy inkább rühellném, ha nem ugyanazokat a színeket látom ahogy átülök máshova :) Ez most tetszik

(#444) Brekk válasza TrollBalint (#443) üzenetére

Brekk
(senior tag)

Az egy igen kivalo monitor szerintunk! :K

(#445) Hexaa válasza borisz_B (#442) üzenetére

Hexaa
(kvázi-tag)

Énis . :R

(#446) TothMG válasza Hexaa (#439) üzenetére

TothMG
(fanatikus tag)

Hello. Tényleg nagyon jó monitor, mint már említve volt én használom egy ideje, internet, játék és film nézésre. 26Wi A talp nem igen állítható, viszont kis helyet foglal és nagyon stabil. A monitor full alu elöl, hátul. Az enyém sajnon nincs kalibrálva, ennek egy oka van, hogy elég messze lakom Budapesttől, és még nem szántam rá az időt hogy felvigyem. Játékra szerintem nagyon jó és élvezet rajta filmet nézni is. Várom milyen lesz a ti véleményetek róla kalibrálás előtt és után. Egy gondom volt vele, első bekapcsolásnál nem volt számomra elég homogén a fekete, de ez kb 20-30 óra használat után szépen beállt és most tökéletes. Pixelhiba nem volt a monitoron és azóta sincs.

ÜDV

Tévedni emberi dolog, megmondta a sündisznó is.

(#447) old_artist válasza TothMG (#446) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Látom, hogy nem csalódtál benne!
Egy kalibrálást azért majd megér, egy ilyen kaliberű monitor! :K
Ha megjön, leteszteljük és megírom majd az eredményt! :K

(#448) TrollBalint válasza old_artist (#447) üzenetére

TrollBalint
(őstag)

Esetleg tudsz nekem tippelni, hogy ha ősszel kijönnek az új Lg monitorok, kb. mekkora áresésre lehet számítani? mert ha csak pár ezer forint, akkor lehet megvenném mostanában. Másrészt, egy kalibrálás hogy működik? Egyrészt mennyiért és konkrétan hogyan, merté nem pesti vagyok és nem fogom tudni és nem is szeretném a gépemet felvinni, egy kalibrálás miatt.

(#449) old_artist válasza TrollBalint (#448) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Hát, tippelni nem szeretnék, de szvsz ahogy megjönnek, el kell egy bizonyos időnek tellnie, és még azt sem tudjuk konkrétan, hogy bevállnak-e ezek az LG-k, tehát bizonyos elvárásoknak eleget tesznek-e, ezt majd tesztelésekkel lehet eldönteni!
Mivel ezek is új modellek lesznek, bár megismerkedhettünk a H-IPS panel minden jó tulajdonságaival, ezért bizakodhatunk, hogy nem nagyon csalódhatunk majd bennük, bár nagyon sokszor ez elektronika függvénye is, amit jelen esetben nem nagyon ismerünk!
A kalibrálásról írok majd egy privátot, de előzetesként itt olvashatsz róla!

(#450) TothMG válasza old_artist (#447) üzenetére

TothMG
(fanatikus tag)

Hello

A legnagyobb gondom a kalibrálással, az, hogy ha jól tudom igazán akkor lehet elérni a maximális minőséget, ha a monitort azon a gépen kalibrálják amelyiken használják, mert a grafikus kártyák is nagyban befolyásolják a megjelenítést. Ezért nem csak a monitort, hanem a gépet is fel kellne vinnem, vagy a helyszínen kellene megcsinálni, és mivel én nagyon messze lakom kicsit bajos cuccolni. Ez így van, vagy valamit rosszul tudok?

Tévedni emberi dolog, megmondta a sündisznó is.

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Milyen 26"-27"-os TFT-t? (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.