Hirdetés

2012. május 26., szombat

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Milyen 26"-27"-os TFT-t? (téma lezárva)

(#351) old_artist válasza fgordon (#350) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Igen, tulajdonképpen jó volt egy ilyen összehasonlítás, és láthattad, tapasztalhattad mindkettőt, különösen játék alatt!
Bár az LG 26"-os, de kimondottan játékokra különösen ajánlott, és hogy felveszi a versenyt a HP is vele, az különösen jó!
Igen, az LG W2600HP-BF már új rev.-vel kerül forgalomba (ha jól tudom, akkor már a 4.), amin sok mindent kijavítottak a neten lévő tesztek óta!
Mikor én is kezembe vettem még február elején, és egy kicsit tesztelgettem, (de nem játékok alatt), kalibrálások alkalmával, meglepődtem, hogy egy ilyen kiváló S-IPS monitort raktak össze, és bizony a színterével is elégedett voltam, mivel én is a HP LP2475W-vel vetettem össze!
Jó volt olvasni, hogy játékok alatt is nagyon jól teljesít mindkettő!
:R

mod: gratula a Brekk-nek, hogy biztosította számodra a tesztelést! :R

[ Szerkesztve ]

Autóban a VOLVO, monitorban az EIZO! <<< Monitor kalibrálást vállalok! >>> www.monitorguru.hu

(#352) TrollBalint

TrollBalint
(őstag)

fgordon, old_artist, azt hiszem meggyöztetek, egy Lg-re fogok gyűjteni. Talán a nyár végére össze is fog jönni. (ha kell nem eszek, nem iszok :D)

Két IBM PC/XT/AT/... beszélget: - Tudtad, hogy mi kompatibilesek vagyunk? - Heeeeeeee.... ?????

(#353) old_artist válasza TrollBalint (#352) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Ilyenkor aktivizálódik a "zsíros kenyér" akció ;) , de ha már megvan, akkor nyugodt szívvel fogsz inni és enni is! :K

Autóban a VOLVO, monitorban az EIZO! <<< Monitor kalibrálást vállalok! >>> www.monitorguru.hu

(#354) hülyegyerek

hülyegyerek
(őstag)

Sziasztok.
Monitorvásárlás előtt állok,szerintetek melyiket vegyem?

1.LG W2600H

2.Samsung t260

TDU 2:csanyi82HUN Nokia employee (yet for a while) but HTC user :)

(#355) old_artist válasza hülyegyerek (#354) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

A jobb betekintési szög és a gamma korrekcoó miatt szvsz az LG jöhet számításba, ha szükséged van a + HDMI-re, akkor esetleg a samu, de mivel van már DVI>HDMI átalakító, ezért a HDMI csatlakoztathatóság megoldható az LG-n is!
Árban szinte minimális a különbség!

... én az LG-t választanám a jobb színvisszaadása és a jó háttérvilágítása miatt is, meg a tökéletes képarány kezelése miatt is, de itt esetleg a design is dönthet egyik, vagy másik javára!

[ Szerkesztve ]

(#356) hülyegyerek válasza old_artist (#355) üzenetére

hülyegyerek
(őstag)

Köszönöm a választ :R
Személy szerint a Samu felé húzok,mivel jelenleg is ilyen típust nyúzok (226bw),és teljesen meg vagyok vele elégedve,valamint a t260 dizájnja nagyon tetszik.
Viszont ha szerinted az LG-nek szebb a képe,akkor inkább azt veszem meg ,mivel a teljesítmény a lényeg. (a hdmi meg szerintem teljesen felesleges egy olyan monitorra,amiben nincs beépített hangszóró)

[ Szerkesztve ]

(#357) old_artist válasza hülyegyerek (#356) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Mivel tapasztalatból is tudom/láttam, hogy az LG képe sokkalta jobb/szebb, ezért inkább arra szavazok, és azt ajánlanám! :K

(#358) hülyegyerek válasza old_artist (#357) üzenetére

hülyegyerek
(őstag)

Köszi :R

(#359) mojito

mojito
(újonc)

Üdv,

A kérdésem az, hogyha egy 26"-os full HD-s monitort 720p-s felbontásba használok, akkor ugyan olyan jó lesz-e a képe (ugyan olyan éles) mint full HD-ba? A jelenlegi videókártyám szerintem nem bírná a full HD-t (legalábbis játékoknál). Egy kicsit itt a natív felbontás kapcsán összezavarodtam, a 720p is natív, vagy a monitoroknak csak egy fajta natív felbontása van?! :F

mojito

Asrock Z68 Extreme3 Gen3;i7 2600K;Alpenföhn Nordwand;4x4 Gb G-SKILL 1600;Sapphire 7950 OC Dual Fan;OCZ Aglility 3 120Gb;WD15EARS 1.5Tb;CM Silent Pro 700

(#360) partyphoto

partyphoto
(tag)

- old_artist által kalibrált Dell 2709w monitorokkal dolgozom - így pár hónap használat után elmondhatom 95% elégedett vagyok velük
- a látvány leírhatatlan, aki meg nem látott ilyet az siessen megnézni Brekk-hez :)
- kalibráltatni kötelező, rettenet szar képe volt előtte
- kell alá a jó videókari és driver
- picit gyengébb csak az EIZOknál.....feleannyiba kerül!!!
- HD video, játékok, képszerkesztés - tökéletes képminőség -- sokszor még mindig keresem az állam a padlón... :)
- egyedül a webezést kell szokni, a 0,303 pixelméret miatt - de ugye nem erre való :)
- videoknál sötét jeleneteknél közelről látszik a felső sarkokból a bevilágítás - de nem vészes

9/10 - ajánlott vétel

Scythe Fan, Noctua Fan

(#361) old_artist válasza partyphoto (#360) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Igen, ezt én is tanusíthatom, hogy kalibrálással nagyon kiváló lett a színtere, egyedül a 25%-os szürke árnyalatban volt némi eltérés, de a többi színtartományokbam és szürke árnyalatoknál igen csak kiváló volt a monitor, és átlagosan 0,3, max. 0,6 deltaE érték lett Blackpoint: Luminance 0.19 Cd/m2 mellet kalibrálás után!
Csak ajánlani tudom a monitort, annak ellenére, hogy 8bit színszámítású, de a 27"-os méretben nagyon jóra vizsgázott még előttem is, külömösen, ha az árát is nézzük! :K

(#362) Dr. Akula válasza partyphoto (#360) üzenetére

Dr. Akula
(PH! addikt)

Ez a 2709w is csinál olyan utánhúzást mint a 2407? Nekem olyan van, teljesen ledöbbentem mikor megláttam. Mintha egy 20 éves notebook LCD kijelzőjét látnám. Állítólag az overdriveot baszta el a Dell, nemtom, lehet úgy van, de a végeredmény siralmas. Pedig S-PVA paneles, ami elvileg jónak kéne hogy legyen. Előtte egy S-IPS 2007w-m volt, az teljesen okés volt, csakhát nem bírta az ökölcsapást. :) Nálam a Dell teljesen leírta magát, nem merek csak úgy látatlanba venni mégegyet tőlük, de látom itt ezt a típust (2709w) eléggé dícséritek.

Samsung Galaxy S2 - ThinkPad X220 - Core i7-3770, Corsair Dominator GT 16 GB / 2133 MHz / 9-11-10-27 2T, ASUS Sabertooth Z77, Radeon 7970 CF, Intel X-25M G2 160 GB, X-Fi Titanium HD

(#363) Dr. Akula válasza mojito (#359) üzenetére

Dr. Akula
(PH! addikt)

Natívból csak 1 van, értelemszerűen a kisebb felbontású képet fogja a natívra széthúzni, és mivel nem egész számú többszöröse a felbontás, ezért olyan sacc/kb lesz a végeredmény. Játékban, ha AA-t használsz, akkor nem olyan zavaró ez, de amúgy az lehet. Egyik vonal vékonyabb, másik vastagabb.

Samsung Galaxy S2 - ThinkPad X220 - Core i7-3770, Corsair Dominator GT 16 GB / 2133 MHz / 9-11-10-27 2T, ASUS Sabertooth Z77, Radeon 7970 CF, Intel X-25M G2 160 GB, X-Fi Titanium HD

(#364) Dr. Akula

Dr. Akula
(PH! addikt)

LG Monitor 26 widescreen W2600HP-BF S-IPS

Külön kiemelik hogy S-IPS paneles, gondolom akkor csak nem PH verzió. Vagy ilyen olcsón gyanakodnom kéne? Olvasom itt lejjebb hogy a régebbi verziókkal voltak problémák, pontosan mik voltak azok?

(#365) TrollBalint válasza Dr. Akula (#364) üzenetére

TrollBalint
(őstag)

Ezt már én is néztem. És pont ezen gondolkodtam, hogy vajon tényleg igaz-e amit oda leírnak. Mert ha ez tényleg az új fajta S-IPS-es, akkor meg is venném :)

Két IBM PC/XT/AT/... beszélget: - Tudtad, hogy mi kompatibilesek vagyunk? - Heeeeeeee.... ?????

(#366) old_artist válasza Dr. Akula (#364) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Kérdezd meg a "madgie"-t, hogy ő is észrevette azt a monitort és a linkelt kereskedőnél, hogy milyen olcsó, de kiderítette, hogy ez nem S-IPS, hanem TN-es, rosszul van írva a honlapon!!! :Y :W
"... Vagy ilyen olcsón gyanakodnom kéne?" - igen, mint mindig, ... mivel ennél az LG-nél csak egy elírás, és már TN-esből (W2600H-BF) S-IPS (W2600HP-BF) lesz! :K - és bizony sok kereskedőt és vevőt is megtéveszt ezen "betü" elírása, sőt volt aki S-IPS-t kért és TN paneleset kapott!!! :K

(#367) old_artist válasza Dr. Akula (#362) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Igen, bizony majdnem minden tekintetben sokkalta jobb ez a 2709WFP (22-35ms), mint a 2407WFP (32-50ms) vagy a 2408WFP (57-78ms), mivel Input-lag és utánhúzásban szinte a felét tapasztalhatjuk a 2709WFP-nél!
Egyedül a Dell 2407WFP-HC volt a jó a 24"-osok között, mivel 29-40ms-os volt az átlagos lag-ja!
Ha gondolod, akkor a Brekk-éknél megnézheted, tesztelheted, kipróbálhatod! :K

(#368) old_artist válasza TrollBalint (#365) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Mint fentebb írtam, azt olvashattad az LG-vel kapcsolatban, de...

Mivel a tesztek még a régi rev.-essel készültek az LG S-IPS monitorral, de amit már január-február óta lehet kapni, azoknál már kijevítottak mindent, nyugodt szívvel megveheted, de ne a linkelt oldalról, mivel azok TN panelesek!
Újfajta rev.-es S-IPS-t a Hexaa árul, fordulj hozzá bizalommal!

(#369) Dr. Akula válasza old_artist (#368) üzenetére

Dr. Akula
(PH! addikt)

_Most_ érdemes egyáltalán még ezekkel a monitorokkal bohóckodni, vagy hasznosabb megvárni a H-IPS-t? A 140-190k-s árak elég húzósak, gondolom az újfajta paneles se lesz már ennél drágább, kérdés mennyivel lesz az jobb.

Néztem még poénból 30"-est (Dell), de kiröhögtem az árát. Annyiból már egy 650-es motort veszek kompletten (használtat persze). A 2560x1600 felbontás viszont nem lenne rossz.

[ Szerkesztve ]

(#370) old_artist válasza Dr. Akula (#369) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

szvsz érdemes megvárni a H-IPS paneleset, mivel már ha csak a panel struktúrát nézzük, amivel szebb képi megjelenítést nyújt, akkor megéri, különösen, ha még olcsóbb is lesz, mint az S-IPS-ek, bár 24"-on!
Igen,a 30"-os Dell-el egy kicsit bakot lőttek az árát tekintve, mivel ezért már professzionális monitort lehet kapni (16bit színszámítással), de az is igaz, hogy csak 24"-ban! :K

(#371) Gaba

Gaba
(senior tag)

Hali,

Nekem egy Samsung 2693HM monitorom van és igen meg vagyok elégedve.
Rettenetesen jók a színei ! :)
Ha valakit érdekel eladnám 2év garanciával.

Üdv
Gaba

!!A portéka ára NEM tartalmazza a posta költséget!!

(#372) old_artist válasza Gaba (#371) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Ha "igen meg vagy vele elégedve, és a színeivel is", akkor miért akarod eladni :F

(#373) Gaba válasza old_artist (#372) üzenetére

Gaba
(senior tag)

Egyszerű ,nagyobbra váltanék.

!!A portéka ára NEM tartalmazza a posta költséget!!

(#374) worxland válasza Gaba (#371) üzenetére

worxland
(tag)

mennyi?

''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q

(#375) TrollBalint válasza old_artist (#372) üzenetére

TrollBalint
(őstag)

voltam media markt-ba és láttam ott Samsung T260HD-t. De hiába nézegettem oldalról, nem szinezödött el a kép. Lehet, hogy nem TN+film paneles volt? vagy csak a megvilágítás miatt nem láttam torzítani?

(#376) old_artist válasza TrollBalint (#375) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

... és alúlról is megszemlélted :F

(#377) TrollBalint válasza old_artist (#376) üzenetére

TrollBalint
(őstag)

alulról nem, csak oldalról :)
alulról nem is tudom mit látnék, mert fentről világították meg neonnal. :)

(#378) Cyberpunk

Cyberpunk
(PH! kedvence)

Na hali hosszas húzza vonna után úgy döntöttem hogy egy LG W2600 HP-BF-et fogok venni.
A múltkor volt szerencsém megnézni egy PVA-st és úgy ítéltem meg hogy többet kell a francnak TN :DDD Elképesztő hogy mennyire nagy a különbség és nem csak betekintési szögek miatt. A filmek meg a játékok is sokkal szebben mutatnak rajtuk nem beszélve a feketéről. Úgy hogy én beáldozom azt a nulla input lagot egy 20-on egy néhányra mert az LG-nek tudtommal a körül van, és azért ember legyen a talpán aki meglátja a különbséget :K

Samsung Galaxy Note GT-N7000 mert a méret a lényeg.XD

(#379) old_artist válasza TrollBalint (#377) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Talán nézd meg ezt a videót (a jobb oldali a TN paneles :B ), egy kicsit durva, de itt láthatod a különbséget, amit esetleg nem vettél észre a boltban, mivel nem volt mellette egy jobb-fajta monitor! :K

[ Szerkesztve ]

(#380) old_artist válasza Cyberpunk (#378) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Teljes mértékben egyet is értek Veled :K :C
Ezen az LG W2600HP-BF-nél már mértem lag-ot és utánhúzást is, és nagyon minimális volt ez eltérés, 12-21ms között mozgott! :K

(#381) TrollBalint válasza old_artist (#379) üzenetére

TrollBalint
(őstag)

ezt már láttam, mintha feljebb is belinkelted volna.
Itt mondjuk tényleg durva a különbség, ott a boltba, nekem nem tünt ennyire durvának (lehet az erős megvilágítás miatt)
Mikor másnap visszamentem, hogy megmutassam barátnőmnek, mit is néztem ki először, már nem volt ott :(
Sebaj, most azt találtam ki, mivel aug. elején lakodalomba megyek, aug. második felében venném meg a monitort. Mástól is azt hallottam akkora talán esni fog az ára :)

(#382) old_artist válasza TrollBalint (#381) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Igen, ha tartós lesz az euro/forint, akkor elképzelhető, hogy le fognak esni az árak, de állítóleg ez csak remény, mivel most emelkedtek az áfa miatt is, és vissza fog menni 280-285-re! - de majd meglátjuk!
... viszont ma már jönnek ki a jobb C-PVA és eIPS paneles monitorok, amik árukkal (60-80e) és tudásukkal is jobbak lesznek, mint a TN panelesek - ebben is el lehetne addig gondolkodni, mert sokkalta jobban megérné, mint bármely TN paneles monitor! :K

(#383) TrollBalint válasza old_artist (#382) üzenetére

TrollBalint
(őstag)

amit én néztem itt helyi árlistát, az július 1-i és ott nem változott a ennek a monitornak az ára. Reménykedem, hogy nem is fog :) Az rendben, hogy jobb, mint egy TN paneles, de jobb lesz, mint ez az S-IPS-es? :)

(#384) old_artist válasza TrollBalint (#383) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Tulajdonképpen ezek a C-PVA és eIPS paneles monitorok az S-PVA és az S-IPS vagy H-IPS monitorok "kisöccsei", valamivel gyengébbek (ez az árukban is megmutatkozik), de az biztos, hogy a TN panelestől jobbak, kiválóbbak lesznek! :K

(#385) _Warrior_

_Warrior_
(kvázi-tag)

Sziasztok!

26-os monitorokat nézegettem 120/130ezer környékén. Játékra/filmnézésre kellene másra nem.

26" ASUS VW266H LCD monitor
26" ASUS VK266H LCD monitor
26" Samsung T260HD LCD monitor

fogalmam sincs, hogy az asus mennyire megbízható ilyen téren. Samsung kinézetre is inkább bejön.

Mi szól mellettük/ellenük? várok másfajtát is, hátha:)

HTC Sensation

(#386) old_artist válasza _Warrior_ (#385) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

szvsz, ha már ilyen anyagiakban gondolkodsz, akkor sokkalta jobb megoldás egy TN paneles helyett inkább ez az LG W2600HP-BF (S-IPS paneles) - ezzel nem járnál rosszul, azt garantálom!

Ha viszont a leírtakból választanál, akkor az asust felejtsd el, nem csak a pixel hiba garancia hiánya miatt is - inkább akkor a samu, de az ajánlott LG mérföldkövekkel jobb/kiválóbb! :K - meggondolandó szvsz!

(#387) _Warrior_ válasza old_artist (#386) üzenetére

_Warrior_
(kvázi-tag)

Annyira azért nem rugaszkodnék el...

És hasonló T260HD-hoz? Árban/tudásban? :U

HTC Sensation

(#388) TrollBalint válasza _Warrior_ (#387) üzenetére

TrollBalint
(őstag)

árban egy 30-40-el drágább kb. :(

(#389) _Warrior_ válasza TrollBalint (#388) üzenetére

_Warrior_
(kvázi-tag)

Inkább egy jóféle 24-es lesz ebből úgy érzem :D
Köszi a felvilágosítást!

HTC Sensation

(#390) old_artist válasza _Warrior_ (#389) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Akkor viszon várd meg, ha "jóféle 24-es"-t akarsz, a nemsokára kapható LG W2420P (H-IPS paneles) monitort, ami ~110-120e-be fog majd kerülni! :K

(#391) Weaver

Weaver
(senior tag)

26" vagy rosszabb esetben 24" TFT -t vennék a közeljövőben. nézegettem a hírdetéseket, meg az árakat és az a kérdés merült fel, h miért van sokszor jelentős árkülönbség 1-1 azonos méretű moncsi között ? mi a fontos , amit tudnia kell egy újszerű TFT-nek , és miért vannak ekkora (60-80-100 ft-os ) eltérések ? köszi

http://phmegbizhatosag.atw.hu/ <-- csekkold adás-vétel előtt

(#392) i are robot válasza Weaver (#391) üzenetére

i are robot
(senior tag)

A nagy árkülönbség leginkább az eltérő típusú panel, vaalmint a monitor eltérő szolgáltatásai és csatlakozói miatt van. Egyik legfontosabb ami meghatározza egy monitor minőségét, az a használt panel típusa. Legolcsóbb és egyben a leggyengébb minőséget a TN+Film panelek jelentik, ezután következik mondhatni a mindenféle PVA, végül pedig az IPS panelek. A különbség leginkább a betekintési szög, színvisszaadás, vezérlő elektronika képességei, input lag, és még sok egyéb paraméterben jelentkezik. Valamint nagyon nem mindegy az sem, hogy milyen csatlakozói vannak, esetleg raktak-e bele USB-hubot, ésatöbbi, ésatöbbi. Röviden és tömören ennyi. A kérdéskör természetesen ennél sokkal összetettebb és szerteágazóbb, mindenesetre ne abból indulj ki, hogy mit kell tudnia egy mai korszerű monitornak, mert e tekintetben gyakorlatilag csak az ár szab felső határt, hanem abból hogy te mire szeretnéd használni, neked mire van szükséged, és ahhoz, valamint a pénztárcádhoz válassz monitort.

Leadtek TV tunerek eladók: http://hardverapro.hu/apro/leadtek_tv_tunerek_eladok/friss.html

(#393) old_artist válasza Weaver (#391) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Tudod, vannak monitorok, amik többféle panellel és elektronikával randelkeznek!
Vannak autók, amikkel el lehet jutni egyik helyről a másikra, de nem mindegy, hogy milyen a felszerelésük, hogy gyorsulnak, milyen a kényelmi szempontjuk, és talán még melyikbe ülnél be szívesebben! Gondold végig, hogy pl. egy Trabanttal jobban tudnál terepen közlekedni, mint esetleg egy terepjáróval, nem beszélve a speciálisabbnál speciálisabb típusokról!
Na így van ez a monitoroknál is, itt is fontos az, hogy mire is akarod használni, és ezek után láthatod az anyagi különbségeket!
Pl. egy professzionális EIZO CG típusú monitorral nem lehetne játszani (ami esetleg több mint 500e Ft), mert nem erre találták és fejlesztették ki (pl. a reakcióideje néha meghaladja a 30-40ms-ot is), de ez elmondható, hogy pl. egy Samsung TN paneles (50e-es) monitorral igen csak megszenvednél, vagy a 6bit színszámítása miatt szinte lehetetlen nyomdai képszerkesztési munkákat készíteni, amit színhűen látnál, (különösen a sötét, árnyákos helyeken való feldolgozatlansága miatt), egy kész nyomdai kiadvány összehasonlítása során!
.. talán első körben ismerkedjél meg ezekkel a tájékoztatókkal:
- ezzel,
- ezzel
- és ezzel!
... és akkor mehetünk tovább ...

[ Szerkesztve ]

(#394) Weaver

Weaver
(senior tag)

köszönöm a gyors válaszokat! :R

végre tisztább a lett a kép. alakulgat. :)

http://phmegbizhatosag.atw.hu/ <-- csekkold adás-vétel előtt

(#395) Rendeske

Rendeske
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Az LG LG W2600HP-BF monitor revizós számát hol lehet megnézni? Kivül a dobozon fel van tüntetve?

Core 2 Duo E7400,Gigabyte GA-EP45C-DS3,KINGMAX 8192MB DDR3 1333MHz KIT,ATI Radeon Sapphire HD 4870 Toxic,SAMSUNG(1 TB, 7200 RPM, SATA-II),WD3200KS,Creative SB X-Fi XtremeGamer,LG W2600 [26" LCD] TV: Panasonic TX-P42G20E

(#396) borisz_B válasza Rendeske (#395) üzenetére

borisz_B
(tag)

Hy!

Ha jól tudom, akkor igen, a dobozon ha rajta van, hogy mikori gyártású, vagyis 2009-es, akkor az már új rev.-es, de ha kibontod, akkor a monitor hátulján láthatod majd, az alábbiakat! Ha itt veszed, akkor biztos, hogy a legújabb rex.-eset kapod, mivel (ha jók az információim - valahol olvastam), közvetlenül a gyárból kapja - és ki is bontja előtted!

[ Szerkesztve ]

Romboljunk, hogy építhessünk!

(#397) Andor22

Andor22
(lelkes újonc)

hi
monitor vásárlása előtt állok
1, LG M2794DP-PZ vagy 2 ,SAMSUNG T260HD VE
előre is köszi
játékra filmre kéne ;)

eladó: LG915FT+ (19"es crt monitor)

(#398) syC

syC
(PH! addikt)

Hi!

Most ruháztam be egy Samsung 2693HM monitorra. Nagyon brutál, Gyönyörű!

• De hova temetik a túlélőket? •

(#399) Zsozsooooo

Zsozsooooo
(tag)

Hali ! Segítsetek ha képben vagytok játékra melyiket ajánlnátok jobban LG W2600HP-BF(S-IPS) vagy DELL 2709W (S-PVA) legfőképp az imputlag,válaszidő,színhelyesség érdekelne ! Vagy van esetleg ami hamarosan megjelenik és ütősebb lesz ? :R Ja és annyi kérdés még fps játéknál menyire lehet hátrány, hogy TN panelhez képest ügye lassabbak ezek a panelok ? :R

(#400) borisz_B válasza Zsozsooooo (#399) üzenetére

borisz_B
(tag)

szvsz játékra az LG-t választanám minden képpen, de a dell sem rossz, viszont a imputlag és utáhúzás szempontjából az LG fele-harmad akkora mutatókkal rendelkezik (LG 8-12ms vs. Dell 32-48ms)! :K
Ha bekalibráltatod, akkor elég kiváló színelyességet lehet elérni vele, és hát vagy 50-60k-val kevesebbe is kerül, mint a Dell! :K

... TN panelhez képest ügye lassabbak ezek a panelok ? - egyértelműen nem, sőt az IPS-sek még gyorsabbak is!

Romboljunk, hogy építhessünk!

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Milyen 26"-27"-os TFT-t? (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.