Hirdetés

2012. május 26., szombat

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Milyen 26"-27"-os TFT-t? (téma lezárva)

(#301) Zoli1222 válasza Beowulf_78 (#300) üzenetére

Zoli1222
(őstag)

Szia

Igazság szerint én még csak az LG-t láttam(én ilyet akarok venni). Nagyon szép a képe. Én tuti, h azt venném meg, a többiből meg gépet fejlesztenék. Bár ahogy elnézem, a tiedet nem nagyon kell már. De írj old_artist-nak, ő biztos a neked megfelelőt fogja ajánlani.

////////// Battlefield 3 - xXZee78Xx /////////// Nokia Lumia 800 Cyan

(#302) old_artist válasza Beowulf_78 (#300) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

"Tehát ha viszakapom a pénzt akár a 27-es Dell is beleférhet!" - igen, akkor nagyon is megéri a Dell-t megvenni!
Nemrég kalibráltam be egy ilyen Dell 27"-osat, és mivel S-PVA paneles, ezért nem is hagyott semmi kételyt bennem a kijelző kiváló megjelenítése és a 8bit-es vezérlő egyságe! Szvsz is a legjobb ár/érték/tudás színtű a 27"-osok mezőnyében, nem vitás!
A "kisöccse" a 24"-os szintén S-PVA paneles már más kérdés, akkor inkább a HP LP2475W-t H-IPS panellal választanám, majd' harmad akkora Input-lag és utánhúzással!
Az LG is kiváló az S-IPS paneljának köszönhetően, viszont a mezőnyben a leggyengébben felszerelt, mivel csak D-sub és DVI bemenettel rendelkezik (ezért is olyan olcsó), viszont kimondottan játékosoknak és filmek nézésére készítették, és nagyon kiváló az lag és utánhúzása!
Ha el tudod érni, hogy megkapd a majd 190e-es összeget, akkor szvsz a 27"-os Dell-t válaszd - nem fogsz benne csalódni, azt garantálom!

Ha úgymond "tökéletes színhűségre, és a legjobb minőségre" törekszel, akkor minden képpen kalibráltasd be a monitort (egyébként majd mindegyiknél érvényesnek tartom eztz a kitételt és a felvetésemet), mivel a gyári beállítás hagy némi kívánnivalót maga után!

... de a Brekk-éknél le is tesztelheted és össze is tudod hasonlítani a monitorokat, néha ez meggyőzőbb lehet a számodra, hogy melyiket is válaszd! :K

Autóban a VOLVO, monitorban az EIZO! <<< Monitor kalibrálást vállalok! >>> www.monitorguru.hu

(#303) Zoli1222 válasza old_artist (#302) üzenetére

Zoli1222
(őstag)

Nincs monitor csere Beowulf-nál. VGA csere lett a történet vége. A monitorának semmi baja.
A magyarázat.

[ Szerkesztve ]

(#304) old_artist válasza Zoli1222 (#303) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Ah, az igen! :W

Autóban a VOLVO, monitorban az EIZO! <<< Monitor kalibrálást vállalok! >>> www.monitorguru.hu

(#305) Zoli1222 válasza old_artist (#304) üzenetére

Zoli1222
(őstag)

Szia.

A héten majdnem megvettem az LG monitort. Sajna nem úgy jöttek össze a dolgok, h fel tudjak menni Pestre. :(

(#306) borisz_B válasza Zoli1222 (#301) üzenetére

borisz_B
(tag)

Hy!

Tegnap ültem egy ilyen LG W2600HP-BF (S-IPS) paneles előtt, és nagyon jó benyomásokat szereztem, gyönyörű a képi megjelenítése, és filmekre, játékokra fantasztikus, csak ajánlani tudom mindenkinek!
Kalibrálva volt (old_artist által), és a tulaj elmondása szerint kalibrálás nélkül nem nyújt olyan élményt, mint "belőve"! Utánhúzást és lagot szinte alig vettünk észre játékokban, filmezésnél a fantasztikus szín mélységeinek köszönhetően pazar látványban volt részünk! :K - a fekete az tényleg fekete rajta, egyébként 2009 januári gyártású, tehát újabb, mint a tesztekben!

[ Szerkesztve ]

Romboljunk, hogy építhessünk!

(#307) Zoli1222 válasza borisz_B (#306) üzenetére

Zoli1222
(őstag)

Ne fájdítsd itt a szívem. :D A héten nekem is lehetőségem volt 1-et megcsodálni. :K Azóta eltántoríthatatlan vagyok ama elhatározásomtól, h ilyet vegyek.

(#308) borisz_B válasza Zoli1222 (#307) üzenetére

borisz_B
(tag)

Nem szívfájdításképp írtam, de ami igaz, az igaz! :K
Ilyen áron ez az LG szvsz nagyon kiváló lehet, szinte mindenre!
Nekem egy Lenovo L220xcW FullHD-sem van, de ez az LG szinte engem is megfogott, különösen a 26"-os kijelzője! Filmet nézni rajta brutál jó! :K

"Azóta eltántoríthatatlan vagyok ama elhatározásomtól, h ilyet vegyek." - még én is elgondolkodtam ezen a kijelentéseden, szvsz ennyi pénzért nagyon is megéri, de gyorsan kell dönteni (döntenem), mivel a monitorok ára június-júliustól kb. 7-10%-kal fel fognak menni!

(#309) Zoli1222 válasza borisz_B (#308) üzenetére

Zoli1222
(őstag)

Még ebben a hónapban megakarom én is venni. :K
És gratulálok a döntésedhez! :C

(#310) borisz_B válasza Zoli1222 (#309) üzenetére

borisz_B
(tag)

Szintén "bezsongtam" ettől a monitortól, majd meglátom, hogy lesz-e rá anyagi, de lehet, hogy életbe lép majd a zsíros-deszka akció! ;)

Ja, és minden képpen kalibráltasd be!

[ Szerkesztve ]

(#311) krystman

krystman
(őstag)

Helló! Ez az LG 26" BF monitor, Photoshop-ra is alkalmas már? Mert olvastam, hogy a TN paneles monitorok nem igazán alkalmasak erre a feladatra. Esetleg valaki megmondaná, hogy mi ez az inputlag? :-) Még soha nem volt LCD-ém, csak azért kérdezem! :-) Köszi.

(#312) Zoli1222 válasza krystman (#311) üzenetére

Zoli1222
(őstag)

Helló.
Amire te gondolsz, az a PF-es moncsi 100-105k körül. A BF-es 130-140k körül van és S-IPS panellal szerelt. :K
Az input lag azt jelenti, h mennyi idő szükséges a monitornak a képek megjelenítésére. Minél kisebb annál jobb! 30ms alatti már jó. Főleg játéknál fontos.

(#313) krystman válasza Zoli1222 (#312) üzenetére

krystman
(őstag)

Köszi! Akkor, lehet rosszul fogalmaztam meg! :-) A BF érdekelne, mert írtátok, hogy annak már S-IPS a panelja. Hogy ez már alkalmase a Photoshop-ra. Mert, az olcsóbbik nem alkalmas annyira ilyenekre.

(#314) Zoli1222 válasza krystman (#313) üzenetére

Zoli1222
(őstag)

Alkalmas rá. :K Nagyon szuper monitor. :K

(#315) old_artist válasza krystman (#313) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Igen, az LG W2600HP-BF 26"-os (S-IPS paneles) monitorja nagyon jó választás, kiadványszerkesztésre, grafikára és képszerkesztésre (PS) kitűnő választás, belépő színtű profi monitor, különösen ilyen ár/érték/tudással, annak ellenére, hogy valós 8bit színszámítású!
Az olcsóbbik LG TN paneleset nem is lehet egy lapon említeni sem ezzel a modellel, ha grafikai és képszerkesztési munkákat akarsz végezni, különösen 26"-oson! :K

(#316) PNP

PNP
(senior tag)

LG W2600HP-BF monitort tervezek venni, most van egy Acer 1931-em. Mennyit érhet használtan? Ha nagyon pitiáner összegért menne csak el, akkor megtartanám másodlagos kijelzőnek, mégiscsak jó panel van benne. Össze lehet őket kalibrálni, hogy ne legyen feltűnő a két monitor képe közti különbség? Manapság a VGA-kon ugye két DVI van, tehát jó minőségben menne a duál?

(#317) Beowulf_78 válasza old_artist (#302) üzenetére

Beowulf_78
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Köszönöm a választ, sajnos másképp alakult, nem úgy ahogy szerettem volna. :F :( ű
Itt a magyarázat:

[link]

A válaszodat mindenképpen köszönöm, és lehet hogy még hasznát is fogom venni. :R Hiszen 1,5 év gari van méga monitoromra, és megtudtam hogy kijelző panel-t ebbe a tipusba már nem tud cserélni a ViewSonic. Ergo ha véletlen összefossa magát, vagy adnak egy ilyen moncsit vagy "money back"... ;] Fehér ember genyóságot nem felejt. :(((

Szakmai kérdésekkel ne pü-ben keress....használd a megfelelő topikot! A 4890 CF tesztet amit elkezdtem, nem fogom befejezni. Majd megcsinálja más. A meglévő nVidia-s cikkeimet pedig törölni fogom.

(#318) i are robot válasza PNP (#316) üzenetére

i are robot
(senior tag)

Oprendszer függő. Win XP csak 1 színprofilt tud kezelni, Vista és OSX pedig esetében akárhány kimeneti eszközhöz lehet profilt rendelni (monitor, nyomtató, szkenner, etc.). Tehát ha XP-t használsz, akkor csak az elsődleges kijelzőt tudod kalibrálva használni, ha a többi közül valamelyik, akkor pedig mindkét monitort. Viszont nem összekalibrálás történik, hanem mindkét kijelzőt külön-külön kalibrálják, mert nem az a legfontosabb hogy ugyanazt – de akár ugyanolyan rosszat – mutassák, hanem hogy a tulajdonságaikhoz képest mindegyik a legjobbat, ami ideális esetben úgyis nagyon hasonló lesz. Persze össze lehet hangolni professzionális profilszerkesztő programokkal, de az már más szintet jelent (nyomdai előkészítés, stb), amivel esetedben szvsz nem érdemes foglalkozni.

[ Szerkesztve ]

Leadtek TV tunerek eladók: http://hardverapro.hu/apro/leadtek_tv_tunerek_eladok/friss.html

(#319) krystman

krystman
(őstag)

old_artist és Zoli1222! Köszönöm a válszt! :R

Akkor, valószínű ez lesz az egyik kiszemelt áldozat! :K

Nyár közepére tervezem, de remélem előbb összejön. ;)

Köszi még1x. :))

(#320) old_artist válasza krystman (#319) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Csak esetleg arra figyelj, hogy júliustól biztosan emelkedni fognak az árak kb.8-10%-al, többek között az áfának köszönhetően! :DDD

(#321) krystman válasza old_artist (#320) üzenetére

krystman
(őstag)

Hát ennek örülni fogok az tuti! :O Mire odajutok addigra mindig történik valami! :N

(#322) Mijági

Mijági
(lelkes újonc)

Hi!
Olvasgattam topikot és nem értek vmit. Több helyen volt hogy egy 26"-os full hd-s monitorhoz nagyobb vgat ajánlottatok (egy 8800Gt-nél) ,úgy hogy nem is játékra kellett igazán. De nem értem hogy minek?
Én úgy tudom a filmnézésről van szó ,akkor a processzor ereje a döntő ,persze a vga is fontos (de egy 8800-9600gt bőven jó szvsz). Meg ha nem full hd-ben nézem attól a proci ugyanannyit számol nem? Szóval ha most megy a hd (1280X1024) ,akkor menne full hd-nél is. Én is tervezem egy ilyen monitor beszerzését és akkor most kell új vga?
konfig: x2 4800+ (2,8ghz) + 9600gt A 9*** széria asszem támogatja a DXVA-t ,szóval szvsz nem lenne gond semmilyen hd filmmel.

[ Szerkesztve ]

(#323) multimelon

multimelon
(kvázi-tag)

Hello

Erről a monitorról van vmi info? Fujitsu AMILO Display SL 3260W. Voltam a *aturn ban, az eladóval beszéltem, mondta hogy meglepően jó a kép rajta, de nem lehet kapni, egyébként 80k.
Van esetleg vki aki legalább láttot már ilyet?

ezt a tesztet találtam, francia, aki tudja értelmezni 10ből 9 et kapott, a google kicsit "darabosan" fordít: [link]

[ Szerkesztve ]

(#324) old_artist válasza Mijági (#322) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Igen, ha csak általános felhasználásra veszik a monitort, akkor pl. a 8800GT is bőven elviszi a natív felbontásban haszálatos kijelzőn megjeleníthető minőséget, de játékoknál vagy HD-s filmeknél már nem biztos, viszont itt még a processzor ereje is döntő lehet, nagyon sokszor! :K

(#325) fgordon

fgordon
(senior tag)

Sziasztok!

Ti mit vennétek meg a helyemben hamarosan? Mindegyik kinézett tft új.

Amire használnám:
- általános pc használat, olvasás monitoron, stb... (80%)
- grafikai munka (10%)
- fps játékok (5%)
- filmnézés (5%)

Fontos:
- színhűség
- legalább 25" legyen, de minél nagyobb :B
- Lehetőleg 1920x1080 vagy 1920x1200
- legalább 2 fajta bemenet
- Ár: max 160e áfa nélkül

-+-+-+-+-+-+-+-+- -+-+-+-+-+-+-+-+-

- 1. LG 26” wide W2600HP-BF

Ez ugye S-IPS-es, 400 cd/㎡, 1920 x 1200, 5ms, 30Hz~83Hz (Analog), 56Hz~75Hz (Digital),15Pin D-Sub, DVI-D bemenet.

http://www.lge.com/products/model/detail/W2600HP.jhtml

Szerintetek 115e Ft-ért megéri az árát, 3 év garival?
Van ilyen valakinek? Nem sok a 110W-os fogyasztás?

-+-+-+-+-+-+-+-+-

- 2. Samsung T260HD

Képernyő méret:25.5"-os, Technológia:Wide 16:10 LCD, Kontraszt:10000:1, Felbontás:1920x1200, VGA Csatoló:D-SUB, DVI, 2HDMI, Szín:Fekete-vörös 25,5" wide, 1920x1200, 5ms, 10000:1, 300cd/m2, TV tuner, DVI, dig. tuner, 2HDMI, 170/160, Full HD támogatás, fényes fekete-piros káva, hangszóró, 70W fogyasztás

http://www.samsung.com/hu/consumer/detail/spec.do?group=monitorsstoredevices&type=monitors&subtype=lcdmonitors&model_cd=LS26TDVSUV/EN&fullspec=F

Hátrány: TN+film panelos, nem annyira jó színek?
viszont csak 90e Ft, 3 év gari

-+-+-+-+-+-+-+-+-

-3 Samsung 2693HM

Képernyő méret:25.5"-os, Technológia:Wide 16:10 LCD, Felbontás:1920x1200, VGA Csatoló:D-SUB, DVI, HDMI, Szín:Fényes-Fekete 25.5", Wide, 1920x1200, 5ms, 3000:1 DCR, 400cd/m2, 160°/160° DVI, HDMI, Hangszóró, pivot, fényes fekete

http://www.samsung.com/hu/consumer/detail/spec.do?group=monitorsstoredevices&type=monitors&subtype=lcdmonitors&model_cd=LS26KIEEFV/EDC&fullspec=F

Hátrány: TN+film panelos, nem annyira jó színek?
viszont csak 98e Ft, 3 év gari

-+-+-+-+-+-+-+-+- -+-+-+-+-+-+-+-+-

Várnám a tapasztalatokat, pro/kontra véleményeket ezekről a típusokról.
Jó lenne még esetleg Viewsonic, Dell is, de ezekről nem találtam pontos infókat, amelyek ilyenek lennének és tudnám őket normális áron.

▏▎▍▋▊▉ Gordon (eleinte azt hittem) ▉ ▊▋▍▎▏

(#326) fgordon

fgordon
(senior tag)

Még lehetőségek:

SAMSUNG LCD Monitor 26" 2693HM 1920x1200 3000:1, 400cd, 5ms, DVI, HDMI, Multimédiás, Pivot - 99e

DELL LCD Monitor 24" 2408WFP 3000:1, 400cd, 6ms, An/Dig, DVI, S-VIDEO, USB, HDMI, pivot, fekete - 141e - de erre azt írták, hogy lassú gaming-ra

esetleg:

SAMSUNG LCD Monitor 24" 245T 1000:1 (DCR), 300cd, 6ms, DVI - 166e

De akkor már:

LG LCD Monitor 26" W2600HP-BF 1920x1200 5000:1 400cd 5ms, WIDE, Full HD, fekete - 115e - eddig ez tűnik a legjobbnak... s-ips-es, 26"-os és 5 ms-es...

(#327) psy123

psy123
(lelkes újonc)

hi
egy ilyet tervezek venni
[link]
milyen a számítógép képe ezeken az lcd-tv / monitorokon?
ez már inkább tv-zésre ajánlatos vagy a számítógép képe is tökéletes rajta?
esetleg valaki látta már élőben? van tapasztalat?
főleg netezés, játék, és néha ps3 lenne rákötve(ha foglalt a tv) :)

Köszönöm
Tibi

ASUS STRIKER II NSE , E8500 @ 3,6 GHz , 2x GTX260OC SLI, 4GB RAM , NVIDIA 3D VISION, XP

(#328) fgordon válasza psy123 (#327) üzenetére

fgordon
(senior tag)

Én is nézegettem ezt, nagyker áron kb 85-90e Ft körül van.

Ez is tn+film panelos, és én éppen várok a minimálisan drágább, 115e Ft-os sokkal minőségibb kijelzős LG-re...

Netezésre 100% tökéletes, FPS játékokra is jó lehet, a színei nem annyira korrektek elvileg a panel miatt, de neked az nem fontos.

Én nem láttam még élőben, milyen a képe. Alapvetően nem rossz a TN+film panelos LCD, sőt, elég gyors is... csak a színei, és ha nem pont szemből nézed, már elszíneződik...

(#329) finest

finest
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Valaki találkozott már ilyennel: LG W2753V-PF Black 27" ?
A LG W2600HP-BF S-IPS paneles monitorhoz képest milyen lehet?

“Don’t shoot, I’m Globish.”

(#330) old_artist válasza finest (#329) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

A pü-re reagáltam, s leírtam a véleményem!
Sokkalta jobb választás az LG W2600HP-BF S-IPS paneles! :K

(#331) fgordon válasza old_artist (#330) üzenetére

fgordon
(senior tag)

Igen, egyetértek, elvégre én és pro_artist is LG W2600HP-BF nagykereskedők vagyunk! :DD :C :P :N

(#332) old_artist válasza fgordon (#331) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

:DD :P ;) - vettem a lapot!

(#333) constructor válasza fgordon (#325) üzenetére

constructor
(újonc)

Hello Én is vennék 26 vagy 24es monitort 90-100 körül melyiket ajánljátok ? Néztem a T260HDt arrol mi a vélemény mondjuk én csak 100ért láttam de ha megmondod hol lehet megvenni 90ért akkor kb amint válaszolsz indulok és megveszem :D

(#334) fgordon válasza constructor (#333) üzenetére

fgordon
(senior tag)

Mire fogod használni?

(#335) ForRedGlory válasza constructor (#333) üzenetére

ForRedGlory
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Sima T260 van 90-ért boltban. Egészen pontosan a hardverker.hu-n. Tegnap vettem egyet, meg vagyok vele elégedve. Töltögetem is a HD filmeket ezerrel, mert ennek már akkora a látható képátmérője (25.5"), hogy a sima DVD sem tökéletes minőségű ilyenen. Este letöltöttem az apple.com/trailers-ről a Star Full HD-s verzióját, és hát............. :DD

"Van aki sima securytinél dolgozik, és az is büszke tud lenni. Pedig lehet csak portás." - by Artudítúú [R2D20208]

(#336) TrollBalint

TrollBalint
(őstag)

sziasztok,

a nyáron (talán e hónap végén) én is szeretnék venni egy 26"-os monitort, de tök tanácstalan vagyok. Eléggé félek, hogy pixelhibásat fogok ki, ezért gondolkodtam azon, hogy Samsungot vennék. De ott meg jobbára TN+film paneleset láttam amit nem annyira ajánlanak. Én leginkább filmezésre meg játékra használnám. Összeghatárral meg úgy vagyok, hogy kb. 100-110, de ha valami nagyon megéri és jó, akkor kicsivel többet is hajlandó vagyok érte fizetni. :)
ki mit tudna ajánlani?

Két IBM PC/XT/AT/... beszélget: - Tudtad, hogy mi kompatibilesek vagyunk? - Heeeeeeee.... ?????

(#337) old_artist válasza TrollBalint (#336) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

szvsz a LG W2600HP-BF (S-IPS paneles) szerintem megoldaná a kritériumként írtakat!
Főként játékra, filmezésre, de még grafikai munkákra is használható, ha be van kalibrálva!
Az LG is rendelkezik 3 napos pixel hiba garanciával, ezért ez a kritérium is kipipálva!
Az ára jelenleg br.140-145e között mozog, de egy ilyan S-IPS monitornál ez az ár/érték/tudás színtjén nagyon kiváló lehet a számodra!
Jelenleg nagyon nehéz a beszerzése, (2-3 hét), de itt is érdeklődhetsz, hátha ...
Nagyon ajánlott típus és ajánlom! :K

(#338) TrollBalint válasza old_artist (#337) üzenetére

TrollBalint
(őstag)

nincsen valami teszt róla ami magyar nyelvű? Legjobb lenne egy összehasonlító teszt egy Samsung T260-sal, mert azt a monitort néztem ki régebben, mostanában láttam, hogy eléggé leesett az ára is, amin meg is lepődtem.
Ezzel az LG-vel az az egy bajom van, hogy az ára kicsit fájópont, ha a közeljövőben egy 20e-t esne... :DD

Két IBM PC/XT/AT/... beszélget: - Tudtad, hogy mi kompatibilesek vagyunk? - Heeeeeeee.... ?????

(#339) fgordon válasza TrollBalint (#338) üzenetére

fgordon
(senior tag)

Hát, a legolcsóbb ára is 138e áfával, és hiánycikk, hasonló ilyen monitorok 180, 240 körül vannak...

Majd ha megvettem az enyém, írok, hogy milyen...

Bár komolyan nem értem, mi értelme USB hub-ot monitorba rakni, kihagyhatták volna és picit olcsóbb lehetne, vagy inkább HDMI... de hát HDMI-t nem tud...

[ Szerkesztve ]

(#340) old_artist válasza TrollBalint (#338) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Tulajdonképpen azért nincs is teszt róla, különösen a samu T260-asával szemben, mivel ég és föld lenne a különbözőség, mivel a samu TN paneles, az LG meg S-IPS panelek, és bizony összehasonlítatlanul is az LG javára írható lenne minden, mivel már technikai és technológiailag egy fejlettebb, jobb, kiválóbb adottságok révén is elborzadnál a különbözőségektől!
Igen, ez a különbözőség az árában is megmutatkozik, viszont, ha a nyár végére megjelennek majd a kiválóbb LG-k, akkor lehet, hogy az ára is valamelyest mérséklődik majd, de az "árszabásba" majd még beleszólhat a +5%-os áfa emelés is júliustól! :B

A samuk ára azért is esik, mivel egyre jobban megjelennek a jobbnál-jobb és kiváló paneles monitorok, és bizony egy 24"-os feletti TN paneles monitoroknál már jobban összeadódik és jobban észrevehető a TN gyermekbetegségei, és ezért is szvsz 1 éven belül el is fognak tűnni ezek a nagyobb "-os TN panelesek, mert a jobb és kiválóbb *VA és IPS panelesek kiszorítják majd árukkal a piaci palettáról - teszem hozzá, jogosan, a felhasználók örömére!

(#341) old_artist válasza fgordon (#339) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Igen, az ára nagyon baráti szvsz is ennek a 26"-os S-IPS paneles LG-nek!

Majd várjuk a véleményezért! :R :F

Tulajdonképpen pl. nekem nagyon hasznos az USB a monitoron, mivel nem kell mindig kihúzni az asztal alól a szg-et, hogy bedugjam az USB-t (pl. digifényképező vagy kalibrálások alkalmával), meg azért néha, pl. EIZO-nál is fontos, hogy USB-ről vezérelhető majd minden szolgáltatás, pl. ScreenManager vagy ColorNavigation!
A HDMI néha jó, de ha nincs, akkor DVI-n keresztül átalakítóval, pl. játékkonzolokhoz használható!

(#342) TrollBalint válasza old_artist (#340) üzenetére

TrollBalint
(őstag)

nézegettem a monitort kicsit :)
nem sok az a 110 W-os fogyasztás? elég soknak tűnik. De egyre inkább hajlok rá, hogy az a monitor legyen :) De ebben az esetben megvárom szerintem a nyár végét, hátha esik kicsit az ára.

(#343) TrollBalint válasza fgordon (#339) üzenetére

TrollBalint
(őstag)

az az igazság, hogy ez a TN + film illetve S-IPS panel nekem semmit nem mondd, én a mai napig egy crt monitort használok. Azért szeretnék tft-t, mert ez már 5 éves, bár még jól működik, de azért egy tft nagyobb is, kevésbé rontja is a szemet. Én nem is nagyon tudom mi a különbség a különféle monitortok között, nézegettem teszteket, láttam, hogy valami grafikon szerint a színhűség nem az igazi, de ezt nem tudom a valóságban mit jelent. .S

(#344) Cobra. válasza TrollBalint (#342) üzenetére

Cobra.
(senior tag)

Az a maximális fogyasztása, normál használat mellett max a 2/3-át eszi (sose fogod 100%-ra rakni a fényerőt).

(#345) old_artist válasza TrollBalint (#342) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Hivatalos LG gyári és egyéb net-es oldalon is egyébként 90W a max. fogyasztása, de mint ahogy a "Cobra."-ra is írta "...normál használat mellett max a 2/3-át eszi (sose fogod 100%-ra rakni a fényerőt)." - sőt, ha be van kalibrálva (fényerő, kontraszt, RGB), akkor ennek a 2/3-nak a 20-30%-ával kevesebbet is fogja fogyasztani!

Egyébként itt és itt is olvashatsz a panelekről bővebben!
A grafikonok értelmezése szerint, az a jó monitor, amiknél minél kisebb színes hasábokat látsz, de ezt különösen egy műszeres hardveres kalibrálás után észrevehető (látható), hogy szinte a deltaE érték, a színes hasábok minél kisebbek, annál jobban közelít a monitor kijelzője és színtere a valóságos színek megjelenítéséhez! Hogy mi is a deltaE érték, azt valahogy úgy tudnám leírni, hogy egy színrendszeren belül a két különböző szín távolságát mutatja, határozza meg. Ennek értelmében minél kisebb a DeltaE értéke egy adott szín esetében, annál közelebb áll egy valóságos színtérhez, egy valóságosabb szín-megjelenítéshez. Általános szabály: ha a DeltaE nagyobb, mint 3, akkor a megjelenített színtér nem megfelelő és nagyon eltér az elvárt referencia színtértől, ha a DeltaE kisebb, mint 2, akkor még megfelelő a megjelenített színek és színterek, ha a DeltaE kisebb (tehát minimális színes hasábokat látsz), mint 1-1,2, akkor a monitorunk kijelzőjén megjelenített színhűség tökéletesnek mondható.

[ Szerkesztve ]

(#346) zed01

zed01
(őstag)
LOGOUT blog

LG M2794D-PZ

Tulajdonságok:

Képernyő méret: 27"
Max felbontás: 1920x1080-75Hz
Képarány:
16:9 wide
Kontraszt: 1000-1
Fényerő: 300 cd/m2
Válaszidő: 2 ms
Színmélység: 16.7M
Csatlakozók:
D-Sub
DVI
PC audio be/ki
Kompozit
S-Video
Komponens
Scart
HDMI
Beépített TV tuner
Szín: fekete
Talp levehető, forgatható, dönthető
Hangszóró: 2 x 3 watt sztereo

Szerintetek ez monitor megéri 108.120 forintért? Elsősorban játszani és HD filmeket nézni szeretnék rajta. Véleményeket várok. Az tetszik benne hogy 2 ms válaszidővel rendelkezik és van rajta scart csatlakozó, össze tudom kötni a házimozival.

Linux Mint MATE Desktop.

(#347) old_artist válasza zed01 (#346) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Elég jókat olvashatsz róla a neten, ha filmekre és játékra használnád ezt a MONITOR-TV-t, akkor jó megoldás lehet a számodra.
... viszont a hivatalos LG oldalon "csak" 5ms a válaszidő, de szinte lényegtelen, hogy 2 vagy 5ms, mert ezt már szabad szemmel észrevehetetlen, inkább fontos az Input-lag és utánhúzás, amiről a gyártók nem igazán közölnek információkat! :W
Egyébként a 75Hz-et sem tudja natívban, ha DVI vagy HDMI-n használod, csak 60Hz-et! :K

(#348) TrollBalint válasza old_artist (#347) üzenetére

TrollBalint
(őstag)

hali

egyre jobban szemezgetek ezzel a monitorral, amit nekem ajánlottál (bár nem lenne rossz továbbra sem, ha egymás mellett látnám a kettőt :) ) de amit te adtál linket, prohardverest, ott 5 ms a válaszidő. Ezen a oldalon viszont 12! [link]
most akkor honnan tudhatom mi az igazi?

(#349) old_artist válasza TrollBalint (#348) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Igen, sajnos ezeket a válaszidőket nagyon sok helyen pontatlanul közlik, de helyesen valahogy így "hangzana":
- Response Time: 12ms (typical), 5ms g2g
... és a német hivatalos oldalon is így van írva:
"Schnelles S-IPS Panel neuester Generation mit kurzer Reaktionszeit von 5 ms (GTG) und sehr großem Blickwinkel (178°): ideal für anspruchsvolle CAD CAM, Multimedia oder Office-Anwendungen"
... és a hivatalos LG Glogal oldalon is 5ms g2g szerepel!
Tulajdonképpen nem is a válaszidő, hanem az Input-lag és az utánhúzás a fontos egy monitornak (különösen játék és talán filmek alatt), és ebben viszont nagyon jól szerepel, az átlagos 16ms-mal! :K

(#350) fgordon válasza old_artist (#349) üzenetére

fgordon
(senior tag)

Voltam bent náluk a mai nap, itt az üzletben, nagyon korrektek voltak, kipróbálhattam 2 bontatlan monitort:

Az eredeti, amiért odamentem, ez volt: LG w2600hp-bf

a másik meg ez: Hewlett Packard LP2475W

Amit próbáltam. Counter-Strike 1.6, botokkal :)
Clone üzemmódban volt rákötve, tehát egyszerre láttam 27" és 24"-on a játékot... kánaán...

Mindkettő irózatosan jó monitor, de számomra az LG w2600hp-bf azért mégis kiemelkedik.

A 24"-es is hihetetlen jó natív 1920x1200-ban, de számomra a 27"-on érezhetően jobban olvasható minden. Hihetetlen éles és jó volt nézni mindkettőt. És nagyon látható a kettő között a pár col különbség. Látványosan nagyobb és számomra jobban olvasható az LG.

Mindkettő tesztpéldány ahogy én megvizsgáltam, tökéletesen pixelhiba mentes volt, tűéles képpel. Egészen használható volt ismertebb felbontásokban: 1280x960, 1024x768,640x480, stb... viszont nem volt az igazi egyik sem 1152x864-ben, de ez nem is nagyon elterjedt felbontás, csak érdekességnek írom.

640x480-ban a CS 1.6 nagyon jól adta, nagyon könnyű volt headshot-ot lőni, mert irtózatosan nagyok voltak a pixelek - de PONT EZ A CÉL a 640-ben, már aki ismeri... A világ legjobb játékosai is 640x480-ban játszanak... nem véletlen... :K

Visszatérve a Counter-Strike 1.6-ra, input lag teszt:
- Mindkét monitor tökéletesen reagált, én az állítólagos 16 ms-os input lag-ot sem éreztem, pedig CRT-hez vagyok szokva inkább. Néztem a HP-t is, de nagyon hasonlóan jól mozgott. Én kb mindkettőt azonos sebességűnek éreztem, nem éreztem lag-ot. Mivel LAN-on játszottam botok ellen, így ki kellett volna jönnie a lag-nak, de nem jött ki. Nem tudom elképzelni, hogy valaki érezni tudja a CRT és ezek az LCD-k között a különbséget, mert ahogy én teszteltem, én nem éreztem, hogy bármi el lenne csúszva, pedig nekem éreznem kellett volna...

Néztem a monitorokat fentről, oldalról, lentről... de mint a "mesében", tökéletesen látszódtak. Írták, hogy az LG-nek nem olyan jó a feketéje... hát nem tudom, nappal néztem, nagyon szép, számomra megfelelő volt.

A példány, amit néztem az nem rev 1. és nem rev 2.-es volt, hanem jóval újabb.

Összegzés: nagyon elégedett vagyok az LG w2600hp-bf -vel élőben ahogy ma teszteltem, és a HP LP2475W-be sem tudok belekötni. Aki használt valaha is normál LCD-t, az meg fog lepődni... mintha CRT-t és az LCD-t vegyítették volna: gyors, jó szín, oldalról is ugyanaz a kép... Ha gondolkozol 23-24"-es LCD-n, nézd meg a 27"-es LG-t, és meg fogod köszönni nekem, hogy tanácsoltam! :)

Én viszont köszönöm az Oázis Computer-nek és főként az Brekk-nek, hogy ilyen sokáig tesztelhettem ilyen 2 profi LCD-t.

Bárcsak minden üzletben ilyen korrektek, türelmesek és segítőkészek lennének! :K

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Milyen 26"-27"-os TFT-t? (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.