Hirdetés

2012. május 26., szombat

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Milyen 26"-27"-os TFT-t? (téma lezárva)

(#101) Syron válasza TothMG (#100) üzenetére

Syron
(kvázi-tag)

Hali!

Samsung S-PVA panellal szerelik.

{Prémium minőségű, szemenként válogatott, őrölt fűszerpaprika(Kalocsai) kapható. Budapesten is átvehető némi átfutási idővel.}

(#102) TothMG válasza Syron (#101) üzenetére

TothMG
(fanatikus tag)

Köszi, akkor felejtős. Berendeltem két helyen a W2600HP LG-t, ha lesz veszek, ha nem lesz marad ami van, de mindenképpen IPS-t szeretnék, tud valaki még valamilyen alternatívát az LG mellé 26 vagy felette max 200-ig?

Tévedni emberi dolog, megmondta a sündisznó is.

(#103) Cyberpunk válasza TothMG (#102) üzenetére

Cyberpunk
(PH! kedvence)

Esetleg csak 24"-ban tudnák alternatívát javasolni de az gondolom kicsi:)
Ez az LG best buy lenne ha lehetne már végre kapni ebben az országban :W Én már hónapok óta várok rá de mindenhol 22-23-adikát ígérnek hogy akkor érkezik egy kisebb szállítmány ha igaz akkor le kell csapni még időben mert hamar elkapkodják őket az biztos ;]
Az a gond hogy a többi nem TN-es és 24" fölötti monitor mind többe kerül 200.000 Ft-nál tehát ekkor jobban a zsebedbe kellene nyúlni S-IPS panel az meg ritka mint a fehér holló én jelenleg csak a HP LP2475W-ben tudom hogy van IPS de az meg ugye "csak" 24".

Samsung Galaxy Note GT-N7000 mert a méret a lényeg.XD

(#104) TothMG válasza Cyberpunk (#103) üzenetére

TothMG
(fanatikus tag)

Nem tudom egyeltalán létezik-e ez a monitor. Idén már biztos nem lesz sehol, de ez most csak mesének tűnik.

(#105) Fuzz válasza TothMG (#104) üzenetére

Fuzz
(lelkes újonc)

Nyugi fiúk, jövőre. Majd jövőre.

(#106) old_artist válasza TothMG (#104) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Igen, érkezik majd január közepe felé ez az LG W2600HP-BF (H-IPS panelos) - tudom, ez már megint eltolt időpont :W , de ha már németben lehetett kapni karácsony előtt (~550€), akkor nálunk is érkezik (valaha) valamikor belőle, bár az első szállítmányokat, biztos, hogy elkapkodják majd, belső körökben! :K - de ~150e körüli áron hozzájuthatunk majd az első szállítmányokhoz! :U

Autóban a VOLVO, monitorban az EIZO! <<< Monitor kalibrálást vállalok! >>> www.monitorguru.hu

(#107) Cyberpunk válasza old_artist (#106) üzenetére

Cyberpunk
(PH! kedvence)

Hát igen már én is nagyon várom (mint hívők a messiást :DDD ) az biztos ha megjelenik lecsapok rá egyből már hiányban szenvedek :)) ;]

Samsung Galaxy Note GT-N7000 mert a méret a lényeg.XD

(#108) old_artist válasza Cyberpunk (#107) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Hát igen, néha egy monitor rosszabb, mint egy nő, hogy várni kell rá! ;)

Autóban a VOLVO, monitorban az EIZO! <<< Monitor kalibrálást vállalok! >>> www.monitorguru.hu

(#109) TothMG válasza old_artist (#108) üzenetére

TothMG
(fanatikus tag)

Döntöttem, HP2475W-lesz kicsit kisebb, 1,4 coll, de szép a képe, jó a panelja, és sokkal jobb az elektronikája és a bemenetei, meg abból van.

(#110) old_artist válasza TothMG (#109) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Igen, ez a HP LP2475W nagyon jó választás és alternatív megoldás az LG-vel szemben! :K

[ Szerkesztve ]

(#111) TothMG

TothMG
(fanatikus tag)

Ma kaptam a nagykertől választ arra mikor lesz LG. " Hát az isten se tudja, talán 2-3 hónap múlva" - vagy soha.

(#112) old_artist válasza TothMG (#111) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Na, akkor mondok Neked egy jó hírt, a Hexaa-nál lesz két héten belül ez a H-IPS panelű LG W2600HP-BF :Y :C , ha jól tudom, akkor ~150e alatti áron, és ezt veheted a legbiztosabb információnak, már vissza is igazolták Neki, hogy mikor szállítják (!!!), akár fel is veheted vele a kapcsolatot (rám hivatkozva)!!!! :C

[ Szerkesztve ]

(#113) TothMG válasza old_artist (#112) üzenetére

TothMG
(fanatikus tag)

Hello.
Te melyiket vennéd. A HP LP2475W-t, vagy a LG W2600HP-BF-et?
A tesztek és a márka, valamint a bemenetek alapján inkább a HP.
A méret alapján inkább az LG, bár ténylegesen csak 1,4 collal nagyobb.
Nerm tudom, hogy 1920*1200 ban hány Hz-et tud az LG.
Már lemondtam az LG-ről, és egyre jobban tetszik a HP monitora. Ha azonos lenne a méret, akkor nem kérdéses hogy HP. A méreten kívül minden másban jobb a HP. Dinamikus kontrasztot nem tud, valamint nem kapcsolható 4/3-ba ha jól tudom, de a dinamikus kontraszt nem egy nagy szám, engem inkább zavar, 1600*1200 felbontás alatt meg nem nagyon használnám, azt meg a grafikus kártya megoldja, hogy 4/3 legyen.

(#114) old_artist válasza TothMG (#113) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Igen, a tesztek, a bemenetek miatt is és a HP ingyenes kiszállási és csere garanciája miatt is egyértelmű, hogy a HP LP2475W-t választanám. :K
Az LG 1920*1200-ban csak 60Hz-et tud, az tuti biztos, mivel nincs DisplayPortja!
Igen, a dinamikus kontrasztot meg figyelmen kívül hagyhatjuk, mivel szinte semmire sem jó! A 4:3 felbontást meg a VGA-ból meg lehet adni, és ha nem is használod kisebb felbontásokban, akkor ezzel sem lenne gondod!
Az biztos, hogy a HP-vel jobban járnál! :K - a 1,4 collal meg "el tudsz számolni", ha már a kezeid és a szemeid előtt van a HP-d! :K

(#115) TothMG válasza old_artist (#114) üzenetére

TothMG
(fanatikus tag)

Hello,

Köszömön a segítséget, marad a HP, elméletileg a jövő héten itt van. Már nagyon várom.

[ Szerkesztve ]

(#116) Draba válasza old_artist (#114) üzenetére

Draba
(lelkes újonc)

Pont ezt kerestem most, a leírások néha 60-at, néha 75-öt írnak az LG oldalán meg nemes egyszerűséggel 1920x1200 natív felbontást és 56-75Hz et raktak ki.
Az alapján, amit a témában olvastam körülbelül nulla tudással, elvben a dual linkes DVI-D-n is van akkora sávszél, ami elbírja az 1920x1200@75-at. Légyolykedves röviden foglald már össze hogy pontosan hogyan megy ez a része a dolognak.

Most hallok először a H-IPS paneles W2600-ról, egy linket a teljes spechez/teszthez/akármi hasznoshoz tud valaki adni? Google barátom cserbenhagyott :).
Főleg az érdekelne, hogy elviszi-e a natív felbontását 75Hz-en és hogy milyen válaszidejei vannak. Ha bírja a 75-öt, biztosan rádobok egy 10est arra az árra, amiből a S-IPS-t megkaptam volna.

(#117) Draba

Draba
(lelkes újonc)

Bocs, lejárt a szerkesztési idő:
Mostmár abban sem vagyok biztos, hogy egyáltalán dual dvi bemenete van a w2600hp-bf nek.
A gyártó oldalán semmi, sok boltban írják ki külön, hogy dual linkes, máshol meg sima DVI-D külön jelölés nélkül. Olyan képet az istennek se találok róla, ahol rendesen látszik a csatoló.
Akinek ilyen monitora van, legyen olyan kedves nézze már meg hogy pontosan mit is tud.

(#118) Draba

Draba
(lelkes újonc)

Az utolsó jön, de tényleg :)
Csak találtam egy képet( ahelyett hogy tanulnék vagy dolgoznék, francbamár ):
[link]

Vagyis dual link DVI van rajta. A max 1920x1200-as felbontáshoz 60Hzen bármilyen banking mellett elég a single, ha nem tud 75öt akkor a csöcsér raknak rá dualt. Ugyanakkor a pradon a teszter aszondja, hogy csak 60-on megy, szóval feladom :W

[ Szerkesztve ]

(#119) attiati válasza Draba (#117) üzenetére

attiati
(őstag)

láma kérdés, de tft-nél számít a hz?

mi a különbség hoyg 60 vagy 75hz-en járatja az ember?

(#120) attiati

attiati
(őstag)

és mégegy :)

Egy nVidia 7300gs kártyával meg tudok jeleníteni 26"-os monitoron natív képet?
Nem játékhoz kell, csak netezés, szövegszerkesztés, esetleg filmnézés.

Nem tervezek videókártyát venni még jó darabig.

(#121) Draba válasza attiati (#119) üzenetére

Draba
(lelkes újonc)

Igazán nem számít.
Engem csak azért érdekel, mert ha már gépet veszek, játszani is fogok vele egy cseppet. Egy kis nosztalgia: vissza a CS-s időkhöz, amikor még azzal basztam el az időt ahelyett hogy vizsgára tanuljak :)
Ott nem teljesen mindegy, hogy max mennyi idő telik el két frame között az átmeneteken túl, bár nagyon sokat nem számít. Nekem sem lesznek emiatt álmatlan éjszakáim.

Most, hogy egy kicsit jobban szétnéztem, egész általánosnak tűnik a nagy képernyőknél a 60Hz. Le voltam maradva.

(#122) old_artist válasza Draba (#116) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

A 20-22"-os monitorok felett nagyon kétségesek a 75Hz-es megjelenítések, talán itt és itt olvashatod behatóbban!
A DVI-kről meg itt olvashatsz behatóbban!
Az LG W2600HP-BF H-IPS monitorhoz tesztet is olvashatsz! :K

[ Szerkesztve ]

(#123) Draba válasza old_artist (#122) üzenetére

Draba
(lelkes újonc)

A DVI-ról már amit találtam összeolvastam wikin meg tom's hardware-en, a Prados tesztet lassan fejből tudom, mivel az az egyetlen normális w2600hp-bf teszt, amit a neten találni lehet :). Ott találtam meg a csatoló képét is sokadikra.

A 60 vs 75Hz viszont nagyon hasznos volt, köszönöm.
Jelen állás szerint már úgyis ez a monitor lesz, hacsak egy hónapon belül nem dobnak ki másik 26'ost S-IPS-el 130 környékén. A mostani tn-es 17esen sem láttam már játék közben a különbséget 60 és 75 között, azt a +3ms esélyt meg megadom a következő generációnak :).

(#124) attiati

attiati
(őstag)

még senkinek egyetlen darabot se sikerült beszerezni ebben az országban LG w2600HP-BF monitorból?

argep.hu vagy 30 kereskedőt dob ki rá, még ha csak fele kamu, akkor is...

:F :F

(#125) Draba válasza attiati (#124) üzenetére

Draba
(lelkes újonc)

Debrecen, multimediatower. Egy hete voltam felmérni a terepet bevásárlás előtt, 133K ért a helyszínen hozzámvágtak volna egyet. Hogy Rev 2es-e, azt nem néztem.

(#126) old_artist válasza Draba (#125) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Igen, már szálingóznak be az országba az LG W2600HP-BF H-IPS paneles monitorok, a Hexaa-hoz is fog érkezni a jövő héten vagy 10 db, amire már elég sok foglalás is van, s ha azt küldenek, amit megrendelt, akkor rev.2-es lesz! :K

(#127) attiati

attiati
(őstag)

Elvileg a monitor kapható már 2008.08 óta.
Azt nem értem, hogy hogyhogy még senki nem vett :)

(#128) old_artist válasza attiati (#127) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Mivel az első szériákkal elég sok gond volt (zúgás, elektronikai hibák), s azt hiszem, hogy vissza is hívták ezen típusokat, s mivel nagyon sok kereskedőnél kint maradt (a mielőbbi beszerzés reményében a honlapokon), ezért is láthatod több helyen, de ha minden igaz, kijavították a problémákat, és mihamarabb már hozzájuthatnak a leendő tulajok is, akik ilyen monitorra várnak! :K

(#129) attiati válasza old_artist (#128) üzenetére

attiati
(őstag)

Köszi az infót, pont a zúgástól féltem, másban úgy emlékszem nem húzták le prad.de-n.
Talán egy portrai mód hiányzik róla.

érdekes, hogy Lg ügyfélszolgálaton csak hebegtek habogtak, mikor kérdeztem a monitort.
Hogy "ha a honlapon kint van, akkor minden további néklül kapható..."
Meg a "kereskedők készletének függvénye.."

(#130) Draba válasza attiati (#129) üzenetére

Draba
(lelkes újonc)

Ami a pradon is kint van:
Mindenképp Rev 2 kell, azok azok, amiket 2008 május után gyártottak.
Ezt már nem tudom, hol láttam: ha olyat fogsz ki, ami zúg, akkor elvben a brightnessel tudsz játszani, annak a vezérlőáramköre csinálja. A legjobb, ha személyesen vásárolsz be, osz megnézed előtte :)
Francbamár, várom én is hogy túl legyek a januáron.

(#131) old_artist válasza attiati (#129) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Igen, nagyon sok kereskedő hebegett-habogott, mikor karácsony előtt még december elejétől megkérdeztem én is, s fölhívtam vagy 8-10 üzletet, ahol fent volt a honlapjukon, és azt mondták, hogy ha előre utalok, akkor megrendelik, de azt már nem tudták megmondani, hogy mikorra várják - 3-4-5 hetet is regéltek!
Ha jók az értesüléseim, akkor polandban (ahol gyártják) gondok voltak a pénzügyi válság után, de már beindultak a gyártással, és remélhetőleg nem lesznek problémák! Kíváncsi vagyok majd, ha a Hexaa-hoz megjön jövő héten a szállítmány, milyenek lesznek! :F

[ Szerkesztve ]

(#132) attiati válasza old_artist (#131) üzenetére

attiati
(őstag)

És már nem volt annyi türelmed, hogy várjál rá, és inkább hp lett?
Gondolom hp gariztatása, meg mindene jobb.

Bár nekem mindenképpen kellene az 1900*1200-as felbontás, és azt csak 26"-on tudom elképzelni normál pixelmérettel.

(#133) old_artist válasza attiati (#132) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Igen, azért lett a HP LP2475W is, meg a felszereltsége és a fantasztikus gariztatási lehetősége miatt is, bár eddig nem volt rá szükségem, ... de az ördög nem alszik! :K

... és nem is csalódtam a H-IPS panelú HP-ben, különösképp a színvilága és a feketéje miatt is, és persze így bekalibrálva frenetikus a színtelítettsége és a valóságos színmegjelenítése is, ami fontos volt a számomra! Nagyon ütős "kis" monitort sikerült a HP-nek összehoznia! :K
... azért majd kíváncsi leszek erre az LG-re is, hogyan állja meg majd a helyét, az biztos, hogy a H-IPS paneljével ez is ütős egy monitor lesz, és ha az ára is 130-150e körül mozog majd, akkor nagyon jó választás lehet a leendő tulajoknak! :K

(#134) i are robot

i are robot
(senior tag)

Úgy látom ide is megérkezett a 26"-os S-IPS LG.

Leadtek TV tunerek eladók: http://hardverapro.hu/apro/leadtek_tv_tunerek_eladok/friss.html

(#135) attiati válasza i are robot (#134) üzenetére

attiati
(őstag)

ja, ettől féltem...

olvastam külföldi fórumokat, Németo.-ban decemberben 400 euro volt MediaMarktban (igaz akcióban), mostani árösszehasonlítóban a legolcsóbb 520euro
[link]

És ottani tulajok értékeléseit is olvastam. Negítívumok szerintük (nem tudom melyik rev. számú):
1. fehér képernyőn nagyon lilul
2. 0 fényerőn is brutál vakít este
3. még a feketéjét kritizálta egyikőjük, de azt nem nagyon hinném.

Most már nagyon várom majd a beszámolókat! :B

[ Szerkesztve ]

(#136) NFree

NFree
(őstag)

Sziasztok véleményekre lennék kiváncsi, megérné [ez], szerintetek vagy hasonló árban esetleg valami jobb? :R

(#137) Draba válasza attiati (#135) üzenetére

Draba
(lelkes újonc)

Az erős lilulás a rev 1 típushibája.
Az biztos, hogy mindegyik w2600 nagyon vakít minimum brighton is, minden fórumon ezt írja akinek van.
A feketéjéről nem nagyon írnak.

(#138) old_artist válasza i are robot (#134) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Meg ide a PH-ra is megérkezett az LG W2600HP-BF IPS-es monitorja! :U

(#139) attiati válasza Draba (#137) üzenetére

attiati
(őstag)

az nagyon idegesítő nem? tönkreteszi a szemed ennyi pénzért?
nem lehet szoftveresen állítani a fényerőn?

(#140) Draba válasza attiati (#139) üzenetére

Draba
(lelkes újonc)

Lehet állítani, azért írnak sokan a magas brightnessről mert aránylag magasan van a minimuma( 168 cd/m² ). Ezt nem tudom élőben kb. hogyan mutat rajta, én a mostani monitoromat valamivel afelett használom.

(#141) attiati válasza Draba (#140) üzenetére

attiati
(őstag)

de végülis ha levehető normálisan sötétre valamilyen módon, akkor miért panaszkodnak? :)
nem tudtak a lehetőségéről?

(#142) attiati válasza old_artist (#138) üzenetére

attiati
(őstag)

a lilulás nem s-ips "betegség"?
Nálad a 2475-ön látsz lilulós jelenséget?

(#143) old_artist válasza attiati (#142) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Igen, az IPS monitorokat onnan lehet megtudni, hogy az, ha oldalról "magentásodik", vagyis "lilul", ez egy jellegzetessége ezeknek a monitoroknak! :K ... de a képminőségre ez a "rovás" nem nyomja rá a "bélyegét"! :K

(#144) Draba válasza attiati (#141) üzenetére

Draba
(lelkes újonc)

A 170 minimum sötét szobában, egyéb világítás nélkül pl. kódolni valakinek sok. Ízlés kérdése, én csak filmezni szoktam sötétben, különben kis háttérvilágítás menni szokott..

"Whilst white demonstrates a clear reddish hue in Rev. 1 and red surfaces look over-saturated and the image is a touch too unnatural, these problems have almost entirely been solved in Rev. 2"

Akik a színeződésre panaszkodtak, valószínűleg a rev1-et használták, ott betekintési szögtől függetlenül jelen volt. A rev2-ben már csak a panelre jellemző elszíneződés van jelen, ami a betekintési szög függvénye( magyarul szemből nem igazi probléma ).

Mondjuk így kicsit nehéz általánosítani, összesen 1 tesztről tudok, +5-6 emberről akiknek különböző olvasható nyelvű fórumokon már van :)

[ Szerkesztve ]

(#145) attiati válasza Draba (#144) üzenetére

attiati
(őstag)

De végülis szoftveresen akár teljesen le is tudom majd sötétítetni?
Szóval bárkinek saját maga számára kényelmes érték is beállítható szerinted?

old_artist: köszönöm

(#146) Draba válasza attiati (#145) üzenetére

Draba
(lelkes újonc)

Szerintem bőven beállítható, végszükség esetén a vga beállításánál húzod még egy kicsit lentebb. A színkezelésre persze valószínűleg nincs igazán jó hatással, de én is kb. ugyanannyit tudok róla mint te + egy kis wiki.
Keress valakit, aki ért is hozzá, és kérdezd őt :)

(#147) old_artist válasza NFree (#136) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Rádobsz még vagy 15-20e-et, és megkaphatod ezt az LG W2600 IPS monitort, mivel az Iiyama ProLite E2607WS-B1 TN paneles, és elég gyér (különösen a függőleges) 170°/150° a betekintési szöge, és ez elég sok bosszúságot okozhat, különösen majd egy 26"-os monitoron! Mivel az Iiyama-hoz sem adnak (gyári) pixel garanciát, és kábeleket sem, ezért nagyon meggondolandó a megvétele! :F

[ Szerkesztve ]

(#148) old_artist válasza attiati (#145) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Ezeket a magas fényerőket egy kalibrálással (cd/m2 figyelembe vételével) nagyon szépen be lehet állítani, ... na erre jó egy profi koloriméter vagy spectralfotometer! :K

(#149) attiati válasza old_artist (#148) üzenetére

attiati
(őstag)

határozott válasz :)
Köszi, úgy látom, ha drágább kategóriás monitorra esik a választásom, meg tudod oldani!

(#150) NFree válasza old_artist (#147) üzenetére

NFree
(őstag)

Rendben s amit írtál moncsit hol találnék valami tesztet rólla,
Ami engem , nagyon izgat, hogy ne legyen szellemképes , jó legyen a szövegmegjelenítése, mert sokat olvasgatom mostanában a PH-t. No meg gyönyörű szineket szeretnék, s mint tudni az Iiyama-nak szép szinei vannak.

Ez ugyan az [link]

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Milyen 26"-27"-os TFT-t? (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.